Oude Kale [Belzele]

Aller en bas

Oude Kale [Belzele]

Message  eeuwige reiziger le Jeu 24 Oct 2013 - 11:05

Provincie trekt fietspad door langs Oude Kale
woensdag 23 oktober 2013

Nog dit jaar laat het provinciebestuur over een afstand van zeshonderd meter een fietspad aanleggen langs de Oude Kale in Belzele.

Het fietspad wordt uitgevoerd in beton, zal 2,5 meter breed zijn en aansluiten op het al gerealiseerde fietspad op de oude stortplaats langs Westbekesluis.

Fietsers konden vroeger van het industriegebied Durmakker op een veilige manier naar gewestweg N9 (Gent-Eeklo) rijden via een trekweg. Evergem heeft in samenwerking met Waterwegen en Zeekanaal nv van dat traject een volwaardige ontsluitingsweg naar de N9 gemaakt. ‘Die weg is minder veilig voor zwakke weggebruikers. We zijn dan ook tevreden dat de provincie een alternatief realiseert aan de overkant van de Oude Kale’, zegt Peter Van de Veire, hoofd van de technische dienst.

Om veilig de N9 te kunnen bereiken, moet later vanaf het oude stort nog een kort stukje fietspad worden aangelegd. ‘Aan de andere kant zal het nieuwe fietspad van zeshonderd meter via Westbeke en Overdam aansluiten op de Durmakkerslag. Die loopt langs de Oude Kale naar Vurstjen. De gemeente is vragende partij om nog een derde brugje over de Oude Kale te werpen. Als de provincie daarmee akkoord gaat, kunnen zwakke weggebruikers dan op drie plaatsen de Oude Kale oversteken om de bedrijven in Durmakker te bereiken’, argumenteert Van de Veire.
http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=dmf20131022_00804175


Info:

http://deratel.wordpress.com/kalevallei/

eeuwige reiziger

Messages : 2635
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 47
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Re: Oude Kale [Belzele]

Message  velo-ravel.net le Mer 13 Nov 2013 - 1:30

j'ai envie de déplacer cet article vers l'article sur le Ringvaart mais ce parours est différente de la piste cyclable le long du R4.

Si je vois bien avec Google street vieuw, la partie sur la carte ci-dessous est interdite a la circulation automobile et est le long du Ringvaart.

http://goo.gl/maps/LntA2
Mais est-ce bien de clea que l'on parle dans l'article ?  Les articles des journalistes sont sans doute très clair pour des gens du coin mais pour les autres pas toujours facile de s'y retrouver

avatar
velo-ravel.net

Messages : 6048
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

Revenir en haut


 
Permission de ce forum:
Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum