Forum lie au site www.velo-ravel.net
Vous souhaitez réagir à ce message ? Créez un compte en quelques clics ou connectez-vous pour continuer.

West-Vlaanderen

2 participants

Aller en bas

West-Vlaanderen Empty West-Vlaanderen

Message  velo-ravel.net Mer 17 Mai 2017 - 9:27

http://www.reisroutes.be/fietsroutes/fietsgids-west-vlaanderen-387-1.aspx

https://mandrillapp.com/track/click/30065840/www.reisroutes.be?p=eyJzIjoiaGh3M0FBTWNMTThhcU1INkczQkJHZlFIeW1BIiwidiI6MSwicCI6IntcInVcIjozMDA2NTg0MCxcInZcIjoxLFwidXJsXCI6XCJodHRwOlxcXC9cXFwvd3d3LnJlaXNyb3V0ZXMuYmVcXFwvZG93bmxvYWRlci5hc2h4P2V4PXFwQUlXMjQ3QkVEVUJSalcyNDdCRUxJVFxcXC9rdlp1a1dTZnVOY1hmdGF4c3FSZVd2RlJpalhvPSZkPVhXMjQ3QkVENW1CTWNGTGR4anUwSklMNFZpQT09Jm89Mzg3X2ZpZXRzZ2lkcy13ZXN0LXZsYWFuZGVyZW4ucGRmXCIsXCJpZFwiOlwiNmQ3OTEwMzdhYjdlNDgxODk2ZmJlMTIyNDRjNDA1NTlcIixcInVybF9pZHNcIjpbXCJkNmUyY2MyYjFhYjY2YTg5NTFlNDgwOTAxNzM2NGU3Y2FlYWViNWFiXCJdfSJ9
velo-ravel.net
velo-ravel.net

Messages : 7628
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

West-Vlaanderen Empty Nieuwe Westkustfietsroute

Message  eeuwige reiziger Sam 4 Juil 2020 - 17:17

Nieuwe Westkustfietsroute verbindt de Kust met Veurne
2/07/2020

In aanloop naar de zomer lanceert Westtoer een reeks nieuwe fiets- en wandelproducten. De nieuwe Westkustfietsroute is daar één van. Deze route is 48,5 kilometer lang en verbindt de Kust met de Westhoek. Fietsers trappen langs De Panne, Koksijde-Oostduinkerke, Nieuwpoort en de historische stad Veurne. Deze zomer kunnen recreanten langs deze route deelnemen aan de Westkustfietszoektocht.

Trappen vanuit het centrum van De Panne, door de duinen van Koksijde, van Bad naar Stad in Nieuwpoort tot in het historische hart van Veurne: dat is wat de nieuwe Westkustfietsroute voorschotelt. Het is de ideale fietslus voor de Westhoekbezoeker die de sfeer aan zee wil opsnuiven of voor de Kusttoerist die graag even de stad opzoekt.

Fietsers zijn zo’n 48,5 kilometer onderweg en slingeren langs tal van bezienswaardigheden. Zeshoekige bordjes wijzen het juiste pad. Langs de route liggen tal van smakelijke terrassen en indrukwekkende musea en attracties. Het afwisselende landschap maakt deze fietservaring compleet.

Een mooie extra is de Westkustfietszoektocht tot en met 8 november. Door een reeks foto’s van de bezienswaardigheden onderweg in de juiste volgorde te plaatsen, maken deelnemers kans op een verblijfsarrangement in West-Vlaanderen. Wie de nieuwe routekaart aankoopt, ontvangt daarbij gratis een exemplaar van de fietszoektocht.

“Westtoer blijft recreatiemogelijkheden dicht bij huis ontwikkelen. Deze fietsroute past perfect in deze strategie”, aldus Sabien Lahaye-Battheu, gedeputeerde en voorzitter van Westtoer. “In combinatie met de Westkustfietszoektocht is dit product de ideale manier om de Kust en de Westhoek beter te leren kennen.”

Het provinciebedrijf Westtoer vraagt aan wandelaars en fietsers om rekening te houden met de maatregelen in het kader van de COVID-19 crisis. Richtlijnen bij het wandelen en fietsen vind je op www.westtoer.be/coronavirus. Afhankelijk van de evolutie worden de maatregelen aangepast. Westtoer ondersteunt de richtlijnen van de Nationale Veiligheidsraad. Het bestrijden van het virus is de grootste prioriteit en ook in het belang van het toerisme op middellange en lange termijn.

Praktisch
Van de fietsroute wordt een viertalige brochure met kaart uitgegeven. Deze kost € 3,00 en bevat een gratis exemplaar van de Westkustfietszoektocht.

De nieuwe routekaart met zoektocht is verkrijgbaar via de webshop van Westtoer en op volgende locaties:

(...)


https://www.westtoer.be/nl/nieuws/nieuwe-westkustfietsroute-verbindt-de-kust-met-veurne


De eerste vernieuwing in een rij:

Westtoer opent eind maart eerste van 28 nieuwe fietsroutes
17 januari 2020

KOKSIJDE - De komende vijf jaar ontwikkelt Westtoer maar liefst 28 nieuwe, lusvormige routes in West-Vlaanderen. Fietsroute Westkust, de eerste in rij, wordt op 30 maart voorgesteld.

“In de jaren negentig hebben we 36 klassieke fietsroutes ontwikkeld”, zegt voorzitter Sabien Lahaye-Battheu van Westtoer. “Toen was dat het enige aanbod voor de fietser. Meer dan tien jaar geleden lanceerden we de fietsknooppunten. Toch merkten we dat de klassieke fietsroutes nog steeds succesvol bleven. Omdat het aanbod bezienswaardigheden sinds de lancering is veranderd, herwerken we die lusvormige omlopen. Het accent komt meer te liggen op de beleving, de stopplaatsen en toffe adressen in de buurt.”

De eerste in rij is de fietsroute Westkust. Net zoals de andere routes zal ook die ongeveer 45 kilometer lang zijn. Er worden 150 nieuwe borden geplaatst en 250 bestaande weggenomen. Een paar nieuwe stopplaatsen langs die route zijn het Navigo in Oostduinkerke, de Havengeul in Nieuwpoort en de Zeedijk in De Panne.

Nog dit jaar wil Westtoer de vernieuwde fietsroute Polderrand in de regio Torhout, Mandeldal in Roeselare en Hoppeland in Poperinge klaar hebben.


https://www.hln.be/in-de-buurt/koksijde/westtoer-opent-eind-maart-eerste-van-28-nieuwe-fietsroutes~acdc0a40/
https://www.westtoer.be/nl/vernieuwdrecreatiefaanbodfietsen

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

West-Vlaanderen Empty Re: Nieuwe Westkustfietsroute

Message  eeuwige reiziger Dim 21 Mar 2021 - 18:51

Screenshot-2021-03-21-Westkustfietsroute


https://www.ikzomerwestvlaams.be/nl/doen/westkustfietsroute
Screenshot-2021-03-21-westkustfietsroute-pdf


Eh5ed-PLXYAQP-EW

https://twitter.com/ROUTERIJDERS/status/1305585162202349568


Wel vreemd dat de provincie West-Vlaanderen nieuwe routes met de bekende zeshoekige bordjes ontwikkelt, daar waar anderen provincies als bijvoorbeeld Vlaams-Brabant dergelijke fietsroutes afbouwen en integreren in het fietsknooppuntennetwerk...

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Revenir en haut

- Sujets similaires

 
Permission de ce forum:
Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum