Forum lie au site www.velo-ravel.net
Vous souhaitez réagir à ce message ? Créez un compte en quelques clics ou connectez-vous pour continuer.

Fietspad van het Boudewijnkanaal tot het Leopold- en Schipdonkkanaal

2 participants

Aller en bas

Fietspad van het Boudewijnkanaal tot het Leopold- en Schipdonkkanaal Empty Fietspad van het Boudewijnkanaal tot het Leopold- en Schipdonkkanaal

Message  velo-ravel.net Mer 30 Aoû 2017 - 10:32

https://www.google.be/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=7&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwiluNmuv_7VAhUSLlAKHa2uD6wQFghRMAY&url=https%3A%2F%2Fwww.brugge.be%2Fbrochure-a11&usg=AFQjCNFsJmSg7dvu9iEdVEtsaGzLP5z1XA

Blijkbaar lang de A11.

toch als ik dit goed interpreteer  

Fietspad van het Boudewijnkanaal tot het Leopold- en Schipdonkkanaal Image210

http://www.a11verbindt.be/category/fietspad-van-het-boudewijnkanaal-tot-het-leopold-en-schipdonkkanaal-2
velo-ravel.net
velo-ravel.net

Messages : 7611
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

Fietspad van het Boudewijnkanaal tot het Leopold- en Schipdonkkanaal Empty Re: Fietspad van het Boudewijnkanaal tot het Leopold- en Schipdonkkanaal

Message  eeuwige reiziger Jeu 31 Aoû 2017 - 14:24

velo-ravel.net a écrit:
Blijkbaar lang de A11.

toch als ik dit goed interpreteer  

Inderdaad:

Parallel aan de zuidelijke havenrand en de Zijdelingse Vaart wordt een recreatief fietspad aangelegd tussen de Zwaanhofstraat en het Tweelingenkanaal. Voor het woon-werk fietsverkeer vanuit Dudzele naar de haven komt er een nieuwe fietstunnel ter hoogte van de Vaneweg.

http://www.a11verbindt.be/aanleg-van-de-a11/alle-werken-in-brugge/fietspad-van-het-boudewijnkanaal-tot-het-leopold-en-schipdonkkanaal-brugge/wat


Vorige week werd de gloednieuwe verbinding voor het publiek opgesteld. Ik had er graag bij geweest, maar familiale verplichtingen maakten dat onmogelijk. In de komende dagen hoop ik eens het nieuwe fietspad te verkennen.

http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20170825_03034943
http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20170827_03037511
http://www.focus-wtv.be/nieuws/nieuwe-snelweg-a11-officieel-ingehuldigd


Al eerder eens ter sprake gebracht in de draad over het Leopoldkanaal:

https://velo-ravel.forumactif.org/t461-canal-leopold-leopoldkanaal-de-blinker#6668

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Fietspad van het Boudewijnkanaal tot het Leopold- en Schipdonkkanaal Empty Op ontdekking (1 september 2017)

Message  eeuwige reiziger Sam 2 Sep 2017 - 11:57

Uitwaaien na de drukte van de eerste schooldag. Een ferme plensbui had net de kasseien in de Brugse binnenstad opgeblonken. Glinsterend lagen ze nu in de zon die weer door de grauwe wolken was doorgebroken. Tijd voor een iets grotere fietstocht naar huis. Het werd eerst: vesten, oude spoorweg Sint-Pieters en Lisseweegs vaartje (knp. 98 - 3 - 23 - 27 - 31 - 69 - 99). Daarna het nieuwe fietspad langs de a11 als verbinding naar de Blinker en de Stinker. Na afwisselend Leopold- en Schipdponkkanaal nog de Brugse vaart om dan de weg naar huis te vinden. Jammer genoeg had ik die ochtend het fototoestel thuis laten liggen. Geen beelden, maar woorden.

Daar gaan we...

Na de Herdersbrug (knooppunt 99) kan je aan de Dudzeelse kant van het Boudewijnkanaal links de Zeevaartstraat in. Deze mooie, voortaan verkeersvrije dreef brengt je tot aan de grote ophaalbrug. Daar wijkt de fietsweg naar rechts af en dwarst de heel drukke Dudzeelse Brug - opletten geblazen! - waarna je bij het eigenlijke fietspad bent. Links fiets je langs de enorme kolommen van het viaduct die algauw plaats maken voor het metershoge talud van de autosnelweg. Ronduit indrukwekkend! Rechts ligt de Zijdelingse Vaart die je gezelschap houdt tot aan de oude aftakking van de Westkapelse Steenweg. Breed fietspad met biljartvlak asfalt. Wat is er nog meer om een fietsers gelukkig te maken?

Afwerking misschien? Na enkele zorgeloze fietskilometers eindigt de asfaltverharding om plaats te maken voor een tijdelijke werfverharding. Iets ervoor kan je links door de fietstunnel naar de Zeebrugse haven. Eens voorbij die tunnel zie je rechts de metershoge muur van het aansluitingscomplex opdoemen. Geprangd tussen spoor en autoweg brengt het havenfietspad je naar de Aziestraat, waar je een blik krijgt op het enorme terrein van de autoterminal. Jammer genoeg eindigt de prachtige fietsinfrastructuur op die plaats...en vanaf daar is het hopen dat je niet vermorzeld geraakt door een van die enorme mastodonten die meestal aan een veel te hoge snelheid de haven uitrijden. Ik koos er dan ook al vrij snel voor om rechtsomkeer te maken.

Eens terug zoek ik door de werfzone een weg naar het Tweelingkanaal. Op die plaats moet de rotonde van de Havenrandweg-Zuid gelegen hebben. Het enige wat er nog aan doet denken, is de afrit naar de Westkapelse Steenweg. Die ligt er nu volkomen verlaten en verweesd bij. Enkel een andere fietser - ook iemand die op verkenning is - houdt me even gezelschap. We zeggen elkaar vaarwel bij knooppunt 46 waar ik aansluiting zoek naar het Schipdonkkanaal.

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Fietspad van het Boudewijnkanaal tot het Leopold- en Schipdonkkanaal Empty Bloemenpracht!

Message  eeuwige reiziger Sam 16 Mai 2020 - 16:50

Klaprozen alom langs autosnelweg A11 en lager liggend fietspad richting Knokke-Heist
13/05/20

Fietspad van het Boudewijnkanaal tot het Leopold- en Schipdonkkanaal D1b2c4ad3a7e7f0a29d040eb18dea913

Automobilisten die langs de nieuwe snelweg A11 in de richting van Knokke-Heist rijden, worden momenteel getrakteerd op een bijzonder mooi bloementapijt langs de kant van de weg. Op de berm naast het fietspad, dat lager gelegen langs de snelweg loopt, is namelijk een massa klaprozen te zien.

In bepaalde zones staan de klaprozen dicht bij elkaar en elders zijn ze breder uitgezaaid. Gaat het hier om een toeval, een speling van de natuur, of zit er een intentie achter? Veva Daniels, woordvoerster van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) van de Vlaamse overheid gaf uitleg.
Geen toeval

"Dit bloementapijt is het gevolg van de samenwerking van het AWV met een landschapsontwerper. Omdat de A11 zo'n grote impact heeft op deze natuurlijke, weidse omgeving vonden we het belangrijk om toch enkele verzachtende natuurelementen aan te brengen. Ik wil wel benadrukken dat het niet enkel om klaprozen gaat. Er werd een mengsel van veldbloemen gezaaid. Er zitten andere bloemen tussen ook maar ik liet me vertellen dat klaprozen nogal dominant zijn."

"Het gaat dus om jaarlijks terugkerende seizoensbloemen. Niet alleen voor de automobilisten maar ook voor de fietsers op het fietspad is het dus mooi meegenomen om te genieten van dit kleurrijke bloementapijt", besluit Veva Daniels van AWV.

https://kw.be/nieuws/samenleving/klaprozen-alom-langs-autosnelweg-a11-en-lager-liggend-fietspad-richting-knokke-heist/article-normal-439059.html

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Revenir en haut

- Sujets similaires

 
Permission de ce forum:
Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum