Forum lie au site www.velo-ravel.net
Vous souhaitez réagir à ce message ? Créez un compte en quelques clics ou connectez-vous pour continuer.

F007 Gent - Kortrijk (Fietssnelweg f7)

2 participants

Aller en bas

F007 Gent - Kortrijk (Fietssnelweg f7) Empty Nieuwe borden voor fietssnelwegen voorgesteld in Waregem

Message  velo-ravel.net Jeu 14 Déc 2017 - 10:39

https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2017/12/13/nieuwe_borden_voorfietssnelwegenvoorgesteldinwaregem/


Via dit bord zie je binnenkort waar je een fietssnelweg oprijdt. Het symbool is eenvoudig: een blauw zadel, met in het midden het nummer van de fietssnelweg. F7 wordt de naam van de fietssnelweg tussen Kortrijk en Waregem

F007 Gent - Kortrijk (Fietssnelweg f7) 792c5e48-e022-11e7-8ba7-02b7b76bf47f

et nieuwe bord licht je in dat het vooruitgaat, dat je meer kans hebt om andere collega-fietsers te zien dan op het normale fietspad. Want ook elektrische fietsen, bakfietsen, cargofietsen zijn er welkom. De ondergrond is vlak en breed, inhalen gaat makkelijker en je moet amper stoppen voor een kruispunt of een verkeerslicht.

"Ik neem de F7"
De fietssnelwegen worden gepromoot door de 5 Vlaamse provincies die hopen dat een pak mensen de auto zullen thuislaten om naar het werk te gaan. F7 wordt de naam die snelle jongens en meisjes nu al in de oren knopen.
velo-ravel.net
velo-ravel.net

Messages : 7611
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

F007 Gent - Kortrijk (Fietssnelweg f7) Empty Re: Nieuwe borden voor fietssnelwegen voorgesteld in Waregem

Message  eeuwige reiziger Jeu 14 Déc 2017 - 13:18

SIGNALISATIE FIETSSNELWEG ONTHULD IN WAREGEM
NIEUWS
13/12/2017

(...)

Intussen zijn de plannen voor de F7 verder toegelicht. Die moet op termijn een rechte fietsas vormen tussen de stations van Kortrijk, Harelbeke en Waregem. De F7 ligt in het verlengde van het Guldensporenpad tussen Kortrijk en Zwevegem. De bedoeling is dat heel wat bedrijven, winkels, scholen en andere voorzieningen vlot bereikbaar worden met de fiets.

Suggesties

Er loopt nu een inspraakperiode waarin de bevolking opmerkingen en suggesties kunnen maken. Daarmee gaan de provincie en de steden Kortrijk, Harelbeke en Waregem het uiteindelijk traject bepalen. Dit alles zou tegen 2018 moeten resulteren in een ontwerp dat in een nieuw openbaar onderzoek aan de bevolking wordt voorgelegd.

http://www.focus-wtv.be/nieuws/signalisatie-fietssnelweg-onthuld-waregem
(+ video)

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

F007 Gent - Kortrijk (Fietssnelweg f7) Empty Fietstelpalen F7 [Gent - Deinze - Zulte]

Message  eeuwige reiziger Sam 30 Juin 2018 - 10:04

Provincie telt fietsers langs F7 tussen Gent en Kortrijk
26 juni 2018

F007 Gent - Kortrijk (Fietssnelweg f7) 763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0

DEINZE - De provincie wil weten hoeveel fietsers zich verplaatsen langs de F7 tussen Gent en Kortrijk. Met drie vaste fietstelpalen in Gent, Deinze en Zulte wordt dagelijks het aantal fietsers geteld. “De fietssnelweg wordt vooral in de week gebruikt, dat blijkt nu al”, zegt gedeputeerde Peter Hertog, bevoegd voor Mobiliteit.

Sinds maandag 18 juni telt een op zonne-energie werkende paal hoeveel fietsers er dagelijks passeren aan de fietssnelweg F7 naast het station van Deinze. Ook in de Knokstraat in Zulte en ter hoogte van de Leebeekstraat aan de parkbosbrug in Gent staat zo’n paal. In Deinze stond de teller gisteren op meer dan 600 fietsers voor de hele dag en bijna 9.000 voor de voorbije week.”Met de provincie willen we het fietsbeleid slimmer maken op basis van cijfers”, zegt Hertog. “Hiermee krijgen we heel wat nuttige info zoals het aantal fietsers die jaarlijks gebruik maken van de fietssnelweg, het aantal fietsers op piekmomenten, en welke delen die het meest gebruikt worden.”

De fietssnelweg F7 is intussen voor 70 procent gerealiseerd. Tegen volgend jaar moet ook het volgende gerealiseerd zijn: een fietstunnel aan de Drogenboomstraat in Zulte, de aanleg van een fietsweg tussen de Kruishoutemstraat en de Nachtegaalstraat in Zulte, de aanleg van een fietsweg tussen Nachtegaalstraat en Sint-Hubertusstraat op de grens van Zulte en Deinze, een nieuwe fietsbrug over de Volhardingslaan N35 in Deinze, een fietsverbinding langs de spoorweg in Sint-Martens-Latem en een fietsweg en fietsstraat tussen Klapstraat en Louis Van Houttepark in De Pinte.

https://www.hln.be/regio/deinze/provincie-telt-fietsers-langs-f7-tussen-gent-en-kortrijk~a5f60df7/

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

F007 Gent - Kortrijk (Fietssnelweg f7) Empty Resultaten fietstelweek

Message  eeuwige reiziger Lun 1 Avr 2019 - 17:27

Deinze en Gent zijn sterke groeiers in het fietsverkeer
27 maart 2019

De provincie Oost-Vlaanderen is een sterke groeier wat betreft fietsbeleid. Dat blijkt uit de resultaten van de Vlaamse fietstelweek. De cijfers voor de fietssteden Gent en Deinze zijn zelfs spectaculair gestegen.

“Fietsberaad Vlaanderen is tevreden over de cijfers”, zegt voorzitter en burgemeester van Deinze Jan Vermeulen (CD&V). “Vooral de fietssnelweg F7 Gent-Deinze-Kortrijk wordt op drie jaar tijd twee keer meer benut. De stijging is meteen de grootste toename van Vlaanderen.”

“De provincie zette sterk in op de aanleg van fietssnelwegen en dat rendeert. Daarnaast zijn Deinze en Gent al twee keer verkozen tot fietsstad.” De twee koplopers trekken hun buurgemeenten mee in het fietsverhaal. “Ook Gent kan spectaculaire groeicijfers voorleggen. Wat vooral opvalt, is dat er een grote toename is van fietsers op plaatsen waar wordt geïnvesteerd in goede fietsinfrastructuur. De fiets haalt de auto in als efficiëntste vervoermiddel in de stad.” Maar ook de weg naar de stad wordt meer en meer benut door fietspendelaars. “Vooral tijdens de spitsuren scoort Oost-Vlaanderen als beste provincie, wat toch wel opvallend is.”

Niet alleen scholieren

“Het zijn ook niet langer de scholieren die voor de fiets kiezen omdat ze nog geen rijbewijs hebben, maar de aanleg van fietssnelwegen maakt dat mensen meer en langer fietsen”, zegt hij nog. “De combinatie van de elektrische fiets en de wegen die eraan worden aangepast laten toe gemakkelijk afstanden van twintig kilometer en meer te overbruggen met de fiets. Daar ligt nog veel groeipotentieel, want ook de fietspaden langs de gewestwegen worden aangepakt.”

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20190327_04284139

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

F007 Gent - Kortrijk (Fietssnelweg f7) Empty Tellingen in Coronatijden

Message  eeuwige reiziger Lun 8 Juin 2020 - 9:25

Aantal fietsers op Oost-Vlaamse fietssnelwegen sterk toegenomen tijdens lockdown: “Tot 1.500 fietsers gemiddeld per dag”
5 juni 2020

GENT - Sinds de coronamaatregelen is het aantal fietsers op de Oost-Vlaamse fietssnelwegen sterk toegenomen. De voorbije weken registreerde de Provincie op de telpunten in Lochristi en Gent bijna een verdubbeling van het aantal fietsers.

De Provincie Oost-Vlaanderen telt fietsers op de fietssnelwegen F4 (Gent-Antwerpen) en F7 (Gent-Kortrijk) in Beveren, Sint-Niklaas, Lokeren, Lochristi, Gent, Deinze en Zulte.

Bijna 600 000 fietsbewegingen tijdens lockdown

In totaal passeerden er in de lockdownperiode, tussen 16 maart en 28 mei 2020, 594 602 fietsers langs de vaste telpalen op de fietssnelwegen F4 (Gent-Antwerpen) en F7 (Gent-Kortrijk). De cijfers tonen aan dat er heel wat meer gefietst wordt vanaf de start van de paasvakantie in april en dat bleef de hele periode aanhouden.

Meeste fietsers in Lokeren en Gent

Gemiddeld werden per dag de meeste fietsers in Lokeren en Gent geteld. Op de F4 in Lokeren (Durmebrug) waren dat gemiddeld 1.537 fietsers per dag en op de F7 (parkbosbruggen) per dag gemiddeld 1.415 fietsers.

Op zondag 26 april 2020 werd er een nooit geziene kaap bereikt waarbij meer dan 3 500 fietsers passeerden ter hoogte van de parkbosbruggen in Gent. In de late namiddag was er een fietspiek van meer dan 500 fietsers per uur.

Bijna een verdubbeling van fietsers in Lochristi en Gent

Opvallend is de grote toenames op de meetpunten Lochristi, Gent, Beveren en Zulte vergeleken met dezelfde periode in 2019. De sterkste stijging over de hele lockdownperiode, van 16 maart tot 28 mei 2020, was op de F4 in Lochristi (Beervelde station) met gemiddeld 856 fietsers per dag. Maar liefst 96,10% meer in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Ook in Gent op de fietssnelweg F7 (parkbosbruggen) waren er 73,6% meer fietsers dan vorig jaar te tellen. In Beveren werden 56,40% meer fietsers geteld op de F4. Ten slotte werd in Zulte op de F7 ook 43,7% meer fietsers geteld.

De telpunten in Lochristi, Gent en Beveren zijn gelegen aan de rand van de grootsteden Gent en Antwerpen. De toename van de cijfers toont aan dat stedelingen in deze lockdownperiode nog meer op zoek zijn naar open ruimte. In Beveren is de toename ook te danken aan de realisatie (met subsidies van de Provincie via het Fietsfonds) van 3 km fietssnelweg tussen het station van Beveren en de grens met Zwijndrecht.

Recreatief belang

De cijfers tonen ook aan dat tijdens de lockdownperiode er per dag gemiddeld meer gefietst is in het weekend dan op weekdagen. Gemiddeld werden op alle locaties samen 9 412 fietsers geteld op een weekenddag (za-zon) ten opzichte van 7 319 fietsers op een weekdag (ma-vr).

“De inwoners van Oost-Vlaanderen ontdekten massaal in het weekend de fietssnelwegen. We hopen dat ze hun fijne ervaringen ook meenemen na de coronatijd en deze fietsroutes blijven gebruiken om naar het werk, de school of de winkel te fietsen”, zegt gedeputeerde Riet Gillis (Groen), bevoegd voor Mobiliteit.

https://www.hln.be/in-de-buurt/gent/aantal-fietsers-op-oost-vlaamse-fietssnelwegen-sterk-toegenomen-tijdens-lockdown-tot-1-500-fietsers-gemiddeld-per-dag~aa7bc8be/Fietssnelweg nog nooit zo vaak gebruikt als tijdens coronacrisis
06/06/2020

F007 Gent - Kortrijk (Fietssnelweg f7) Auto

LOCHRISTI - Sinds de coronamaatregelen is het aantal fietsers op de fietssnelwegen sterk toegenomen. De voorbije weken registreerde de Provincie op de telpunten in Lochristi en Gent bijna een verdubbeling van het aantal fietsers. Lochristi kende de grootste stijging.

In totaal passeerden er in de lockdownperiode, tussen 16 maart en 28 mei 2020, 594 602 fietsers langs de vaste telpalen op de fietssnelwegen F4 (Gent-Antwerpen) en F7 (Gent-Kortrijk). De cijfers tonen aan dat er heel wat meer gefietst wordt sinds de start van de paasvakantie in april en dat bleef de ganse periode aanhouden. Het mooie weer zal hierbij een grote rol gespeeld hebben.

Gemiddeld werden per dag de meeste fietsers in Lokeren en Gent geteld. Op de F4 in Lokeren (Durmebrug) waren dat gemiddeld 1537 fietsers per dag en op de F7 (parkbosbruggen) per dag gemiddeld 1415 fietsers.

Opvallend is de grote toename op het meetpunt Lochristi vergeleken met dezelfde periode in 2019. De sterkste stijging over de hele lockdownperiode, van 16 maart tot 28 mei 2020, was op de F4 in Lochristi (Beervelde station) met gemiddeld 856 fietsers per dag, bijna een verdubbeling in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Ook in Gent, Beveren en Zulte werden gevoelig meer fietsers geteld.

“De inwoners van Oost-Vlaanderen ontdekten massaal in het weekend de fietssnelwegen. We hopen dat ze hun fijne ervaringen ook meenemen na de coronatijd en deze fietsroutes blijven gebruiken om naar het werk, de school of de winkel te fietsen”, zegt gedeputeerde Riet Gilles die binnen de provincie bevoegd is voor mobiliteit..


https://www.nieuwsblad.be/cnt/blpes_04982124

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Revenir en haut

- Sujets similaires

 
Permission de ce forum:
Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum