Forum lie au site www.velo-ravel.net
Vous souhaitez réagir à ce message ? Créez un compte en quelques clics ou connectez-vous pour continuer.

VolleGaas Doorfietsroute

Aller en bas

VolleGaas Doorfietsroute Empty VolleGaas Doorfietsroute

Message  eeuwige reiziger Jeu 3 Déc 2020 - 17:13

VOLLEGAAS DOORFIETSROUTE WORDT VEILIGE FIETS VERBINDING TUSSEN PAJOTTENLAND EN BRUSSEL
2 december 2020

VolleGaas Doorfietsroute 2020-12-02-VolleGaas-Doorfietsroute_01

REGIO/SINT-PIETERS-LEEUW: – Met de fiets van het Pajottenland naar Brussel rijden wordt binnenkort een pak veiliger en comfortabeler. De VolleGaas-fietsroute wordt een bewegwijzerde verbinding tussen Galmaarden, Gooik, Lennik, Vlezenbeek en Sint-Pieters-Leeuw van zo’n 28 kilometer.

Het afgelopen jaar bestudeerde de provincie Vlaams-Brabant samen met de gemeenten Galmaarden, Gooik, Lennik en Sint-Pieters-Leeuw de mogelijkheden voor een nieuwe fietsverbinding. Deze verbinding kadert in een project van Opgewekt Pajottenland dat inzet op hernieuwbare energie en besparingen.

De VolleGaas-route die Galmaarden met Brussel verbindt zal ongeveer 28 kilometer lang zijn en takt aan op de fietssnelweg F20, linkeroever van het kanaal Brussel-Charleroi.

“Het wordt geen fietssnelweg, zoals de naburige F20 fietssnelweg langs het kanaal tussen Halle en Brussel, maar wel een vlotte doorfietsroute die de oude trambedding in Gooik combineert met autoluwe wegen, landbouwwegen en fietsstraten. Minder ambitieus dan een fietssnelweg, maar wel even handig en aangepast aan het Pajottenland. Grote kosten hoeven we niet te maken voor deze fietsverbindingsweg. De route loopt over bestaande wegen. Hier en daar zullen we voor wat meer fietscomfort moeten zorgen door een beperkt aantal stroken te asfalteren. De weg wordt ook helemaal bewegwijzerd.

We willen de gemeenten graag ondersteunen in dit mooie project dat duurzame mobiliteit voor de Pajotse inwoners binnen handbereik brengt. Als eerste stap zullen we de route opnemen in het bovenlokale fietsroutenetwerk. Daartoe dienden wij, met ondersteuning van de gemeenten, een aanvraag in bij de Vervoersregioraad. Opname in het netwerk is een eerste belangrijke stap naar verdere realisatie van de route en toegang tot subsidies, ,” zegt gedeputeerde voor mobiliteit Tom Dehaene

“Deze route kadert perfect in het strategisch project Opgewekt Pajottenland dat inzet op hernieuwbare energie en hier ook een besparingsopdracht aan koppelt. De wagen thuislaten en je functioneel verplaatsen met de fiets is hier een mooi voorbeeld van”, zegt Ann Schevenels, gedeputeerde voor ruimtelijke planning.

“Door een beperkt aanbod aan openbaar vervoer in onze regio gebeuren veel verplaatsingen nog met de wagen. Deze fietsroute, in combinatie met de elektrische fiets, zal onze pendelaars nieuwe mogelijkheden geven,” zegt schepen van mobiliteit van Gooik Simon De Boeck.

Jan Desmeth, schepen van mobiliteit : “we werken graag mee aan de fietssnelweg, die het diepere Pajottenland aansluiting geeft op de fietssnelweg langsheen het kanaal. Een tijdje geleden reden we het laatste deel van de route samen af. Elke fietser, die vanuit het Pajottenland zo de fiets kan nemen, is een wagen minder op meestal de Postweg of Lenniksebaan. En het is goed voor de gezondheid.”

Over de exacte timing is op dit moment nog niets geweten.

https://sint-pieters-leeuw.eu/2020/12/02/vollegaas-doorfietsroute-wordt-veilige-fiets-verbinding-tussen-pajottenland-en-brussel/#jp-carousel-125566
https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20201202_94668107
https://www.hln.be/gooik/vollegaas-fietsroute-wordt-veilige-verbinding-tussen-pajottenland-en-brussel-geen-fietssnelweg-wel-een-vlotte-doorfietsroute~af24c17a/

https://www.ringtv.be/nieuws/fietsverbinding-tussen-pajottenland-en-brussel

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Revenir en haut


 
Permission de ce forum:
Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum