Forum lie au site www.velo-ravel.net
Vous souhaitez réagir à ce message ? Créez un compte en quelques clics ou connectez-vous pour continuer.

L058 Fietsweg Eeklo - Waarschoot - Sleidinge (L58) (fietssnelweg F42)

3 participants

Page 1 sur 2 1, 2  Suivant

Aller en bas

L058 Fietsweg Eeklo - Waarschoot - Sleidinge (L58) (fietssnelweg F42) Empty L058 Fietsweg Eeklo - Waarschoot - Sleidinge (L58) (fietssnelweg F42)

Message  eeuwige reiziger Jeu 22 Sep 2011 - 23:45


Fietspad langs spoorlijn ook richting Sleidinge
VRIJDAG 08 APRIL 2011


WAARSCHOOT/EVERGEM - Het fietspad langs de spoorlijn Gent-Eeklo zal binnen enkele jaren worden uitgebreid richting Sleidinge. Het fietspad langs de spoorlijn Eeklo-Waarschoot wordt vooral door schoolgaande jeugd als veilig traject van en naar school gebruikt.

De aanleg van het fietspad duurde maar liefst 25 jaar, maar in 2006 werd het dan uiteindelijk toch geopend. Toen al gingen er meteen stemmen op om het fietspad ook in omgekeerde richting aan te leggen: vanaf de Kapellestraat in Waarschoot tot Sleidinge. Voorlopig is het koffiedik kijken wanneer, maar er zijn alvast heel wat aanwijzingen dat het tweede deel er sneller zal komen dan de tijd die erover is gedaan om het stuk richting Eeklo te realiseren. Nu al is men bezig met het afschaffen van overwegen en waar nodig zelfs met tunnels te steken voor landbouwers die met hun dieren vroeger de sporen moesten dwarsen.

Ook Lovendegem, wiens grondgebied naast Waarschoot en Evergem het fietspad ook zeer beperkt aandoet, gaf al zijn goedkeuring. ‘Het enige verschil is dat het tweede deel van het fietspad wel aan de andere kant van de spoorweg zal worden aangelegd', zegt Waarschoots schepen Ellen Coppens (WGB). ‘Een concrete datum voor de start van de werken is er dus nog niet, maar wellicht zal het dit keer geen 25 jaar meer duren.'

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=G338L869&postcode=9950


Information et carte dans le plan de mobilité de la commune de Waarschoot, pages 18-20:

http://www.waarschoot.be/website/2434-www/version/default/part/AttachmentData/data/mobiliteitsplan.pdf

La piste cyclable existante entre Eeklo et Waarschoot:

L058 Fietsweg Eeklo - Waarschoot - Sleidinge (L58) (fietssnelweg F42) DSCN1123

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L058 Fietsweg Eeklo - Waarschoot - Sleidinge (L58) (fietssnelweg F42) Empty Re: L058 Fietsweg Eeklo - Waarschoot - Sleidinge (L58) (fietssnelweg F42)

Message  velo-ravel.net Jeu 19 Jan 2012 - 1:21

La carte sur le fichier PDF n'est pas clair je trouve,

Voici la carte si je ne me suis pas trompé. http://g.co/maps/9syyf


velo-ravel.net
velo-ravel.net

Messages : 7639
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

L058 Fietsweg Eeklo - Waarschoot - Sleidinge (L58) (fietssnelweg F42) Empty Re: L058 Fietsweg Eeklo - Waarschoot - Sleidinge (L58) (fietssnelweg F42)

Message  eeuwige reiziger Jeu 19 Jan 2012 - 1:55

velo-ravel.net a écrit:La carte sur le fichier PDF n'est pas clair je trouve,

Voici la carte si je ne me suis pas trompé. http://g.co/maps/9syyfLuc, désolé, mais je me suis trompé de pages. Ce sont les pages 21-27.

N'oublions pas que le plan de mobilité date de 2006. C'est-à-dire sa forme définitive qui a été approuvée par le conseil municipal, et cela après un nombre de procédures qui prennent nécessairement du temps. D'où le fait par exemple que la bande cyclable d'Eeklo à Waarschoot est indiqué à la page 25 en tant que "nieuw te realiseren fietsweg". Et ce n'est qu'en septembre justement que la piste cyclable entre les deux centres a été réalisé.

La carte précédente (p. 23) est sans doute un peu embrouillée due au fait qu'on y trouve tant de couleurs. Il s'agit en fait, à l'exception du vert, des différentes catégories de liaison du réseau fonctionnel.

Votre carte est correcte: le 'fietsweg' va jusqu'à la Kapellestraat.

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L058 Fietsweg Eeklo - Waarschoot - Sleidinge (L58) (fietssnelweg F42) Empty Re: L058 Fietsweg Eeklo - Waarschoot - Sleidinge (L58) (fietssnelweg F42)

Message  eeuwige reiziger Mar 31 Jan 2012 - 3:22

L'ancien lieux de chargement/déchargement de la gare d'Eeklo sera transformé cette année en parking. D'où la nécessité d'un nombre de travaux sur la piste cyclable. En plus, une autre piste cyclable est envisagé, de l'autre côté de la voie ferroviaire (entre la Oostveldstraat et l'ancienne ligne vers Lembeke).

http://www.eeklo.be/nieuwsitems/2011/juni/Parkings_aan_station_worden_heraangelegd


NIEUW PARKEERTERREIN MOET PLAATS BIEDEN AAN 183 WAGENS
Parking aan station
WOENSDAG 29 JUNI 2011


EEKLO - De voormalige goederenkoer van de NMBS tussen schoenwinkel Brantano en het Eeklose treinstation wordt in 2012 omgevormd tot een grote parking voor 183 wagens. 'Een grote stap voorwaarts', zegt schepen Dirk Vandevelde (CD&V).

L058 Fietsweg Eeklo - Waarschoot - Sleidinge (L58) (fietssnelweg F42) B1_GQB3BUP2V.1_OEMYEPARK.jpg.h380.jpg.568

Parkeren in Eeklo zorgt bij menig autobestuurder voor het nodige gevloek. Maar er is beterschap op komst. Het stadsbestuur heeft een overeenkomst met de NMBS-holding om de voormalige goederenkoer tussen het huidige treinstation en schoenwinkel Brantano om te vormen tot een openbare parking voor bestuurders die lang willen parkeren met ruimte voor 183 wagens.

'Dit is een grote stap voorwaarts', zegt schepen Dirk Vandevelde. 'Niet alleen voor de handelaars en hun klanten, maar ook iedereen die lang wil parkeren is dit een goede zaak. Het wordt een belangrijke realisatie bij het binnenkomen van Eeklo via de Gentsesteenweg.'

De aanleg van het nieuwe parkeerterrein maakt deel uit van een groter plan waarbij de twee andere parkings aan het station, die aan schoenwinkel D'hondt en die aan het Koning Astridplein, worden heringericht. Hier zullen respectievelijk ook nog eens achttien en veertien bestuurders hun wagen kwijt kunnen. Aan de parking aan het Astridplein komt ook een monument dat Eeklo als ballonstad in de verf moet zetten. Die parking krijgt dan meteen ook de naam Ballon mee.

Ook voor de fietsers is er goed nieuws. De parkeeringrepen gaan immers gepaard met de aanleg van een nieuw fietspad ten noorden van de spoorweg. Dat zal uitkomen aan de parking D'hondt. 'Fietsers komende uit de Hospitaalstraat en de Lekestraat zullen hierdoor veilig naar de Oostveldstraat kunnen fietsen en terug', zegt Vandevelde. 'Het bestaande fietspad ten noorden van de spoorweg zal wegens de aanleg van de parking voor mensen die lang willen parkeren wat meer richting spoorweg worden verschoven.'

Voor de aanleg van de fietspaden wordt een budget van 328.471 euro begroot. De parkings zijn gebudgetteerd op 316.986 euro. De stad kan voor de werken niet rekenen op subsidies. 'Deze bedragen moeten nog begroot worden waardoor de aanbesteding pas in 2012 kan volgen', zegt Vandevelde. 'Zodra de parking er ligt, zitten we goed voor twintig tot dertig jaar.'

In de jongste gemeenteraad vroeg Open VLD of er op de nieuwe parking plaats zal zijn voor vrachtwagens. Dit blijkt niet het geval te zijn. 'Er wordt nagedacht over een dergelijke locatie, maar dat is niet evident', zegt Vandevelde. 'Ideaal is natuurlijk in de buurt van het industrieterrein, maar je moet al bijna een bedrijfsterrein opkopen om voldoende plek te hebben', klinkt het.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=4N3C0RRO


Nieuw fietspad en parking op komst

Op 28 juni 2011 door Christophe De Waele

De gemeenteraad boog zich gisterenavond over de plannen van een nieuw fietspad langs de spoorlijn tussen station en spoorwegstraat. Er komt nu immers ook een fietspad aan de noordelijke zijde van de spoorlijn die later kan aansluiten op het fietspad naar Lembeke. Er komt ook een nieuwe randparking van 90 plaatsen op de oude goederenparking van de NMBS. De kosten voor het nieuwe fietspad en de parking wordt geraamd op 645.000 euro.

De stad raamt de aanleg van een nieuwe parking aan de rand van Eeklo, zijnde omgeving Brantano op 316.986 euro. Het plan werd opgemaakt en wordt nu verder bewerkt tot realisatie. Daarvoor moet het nodige budget wel nog vrijgemaakt worden want het was niet voorzien dat dit project zoveel zou kosten.

Er is ook een nieuw fietspad in de maak. Het fietspad loopt grotendeels evenwijdig met het huidig fietspad langs de spoorlijn maar aan noordelijke zijde. Zo kan dit later aangesloten worden op een fietspad dat aansluit met de Hospitaalstraat en later met het bovenregionaal fietspad richting Lembeke-Assenede-Zelzate. De kostprijs voor de ontdubbeling van het bestaand fietspad wordt geraamd op 328.471 euro.

Open VLD juicht deze dossiers toe maar betreurt dat er geen aandacht is voor de gevaarlijke aansluiting-oversteek van het fietspad thv de Oostveldstraat.

L058 Fietsweg Eeklo - Waarschoot - Sleidinge (L58) (fietssnelweg F42) 2841

http://www.eeklonaar.be/artikel/1804/Nieuw+fietspad+en+parking+op+komst

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L058 Fietsweg Eeklo - Waarschoot - Sleidinge (L58) (fietssnelweg F42) Empty nouvelle piste cyclable

Message  eeuwige reiziger Mar 25 Sep 2012 - 12:35

eeuwige reiziger a écrit:L'ancien lieux de chargement/déchargement de la gare d'Eeklo sera transformé cette année en parking. D'où la nécessité d'un nombre de travaux sur la piste cyclable.

Les travaux de construction du parking ainsi que la nouvelle piste cyclable (côté sud de la voie ferrée) sont finis depuis début septembre.

http://www.eeklo.be/mobiliteit_werken/wegenwerken/heraanleg_stationsomgeving

Het fietspad tussen het station en de Oude Gentweg is verplaatst en loopt tussen de spoorweg en de nieuwe parking op de goederenkoer. De aansluiting richting station is in fel rood aangebracht.

http://www.eeklo.be/nieuwsitems/2012/september/Parking_voor_gratis_langparkeren_aan_station

Photos:

http://blog.seniorennet.be/awbeir/archief.php?ID=1228392
http://blog.seniorennet.be/awbeir/archief.php?ID=1227817
http://blog.seniorennet.be/awbeir/archief.php?ID=1204559
http://blog.seniorennet.be/awbeir/archief.php?ID=1201519
http://blog.seniorennet.be/awbeir/archief.php?ID=1179042
http://blog.seniorennet.be/awbeir/archief.php?ID=1177209


eeuwige reiziger a écrit: En plus, une autre piste cyclable est envisagé, de l'autre côté de la voie ferroviaire (entre la Oostveldstraat et l'ancienne ligne vers Lembeke).

Cfr.

https://velo-ravel.forumactif.org/t497-l055a-zelzate-eeklo-l55a#3325

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L058 Fietsweg Eeklo - Waarschoot - Sleidinge (L58) (fietssnelweg F42) Empty gare - Opeisingstraat

Message  eeuwige reiziger Mar 25 Sep 2012 - 12:46

velo-ravel.net a écrit:
Voici la carte si je ne me suis pas trompé. http://g.co/maps/9syyf

Luc, j'ai failli de mentionner qu'il y a aussi une piste cyclable en direction de Maldegem, entre la gare et la Opeisingstraat. Cette piste, construite en 2007, est située du côté sud de la voie ferrée entre la gare et la Rozestraat, et du côté nord jusqu'à la Opeisingstraat.

http://blog.seniorennet.be/awbeir/archief.php?ID=103
http://blog.seniorennet.be/awbeir/archief.php?ID=90

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L058 Fietsweg Eeklo - Waarschoot - Sleidinge (L58) (fietssnelweg F42) Empty "De Dam"

Message  eeuwige reiziger Mer 15 Mai 2013 - 12:37

Gebruikers zijn vol lof over fietspad de Dam

Zalig fietsen naast sporen tussen Eeklo en Waarschoot
woensdag 15 mei 2013

EEKLO/WAARSCHOOT - Het is zalig fietsen langs de spoorweg tussen het Eeklose treinstation en het Waarschootse Jagerpad. De Dam is zelfs verkozen tot één van de drie beste fietspaden in Oost-Vlaanderen.


De zon heeft zich al een paar keer laten zien deze lente en voor velen zijn dit de momenten om de fiets na een lange winter van stal te halen.

Op een zonnige vrijdagmiddag is het behoorlijk druk op het uitgestrekte en kaarsrechte fietspad langs de spoorweglijn tussen Eeklo en Waarschoot. We komen scholieren tegen die naar huis rijden om het weekend in te springen, er zijn skateboaders die hun kunstjes uit de kast halen en er passeren wielertoeristen die op weg zijn naar een terrasje.

Geen autoverkeer

Bij die laatste categorie hoort het echtpaar Jerôme Van Hecke (76) en Rita Gevaert (75) uit Waarschoot. ‘Als het weer het toelaat, dan springen we elke dag op de fiets. Nu zijn we onderweg naar de Eeklose Markt om er iets te drinken. We hebben lang genoeg gewerkt, nu is het tijd om van het leven te profiteren’, lachen ze.

‘Dit fietspad is echt goed gedaan. Het leuke eraan is dat je geen autoverkeer tegenkomt en dat een heel andere zaak als je de Grote Baan neemt. Door de open ruimte krijg je soms wel stevige tegenwind, maar een elektrische fiets lost veel op.’

Het stel kent de fietspaden in het Meetjesland van binnen en van buiten.’Het fietspad langs 't Liefke is ook heel mooi, zelfs iets mooier dan langs de Dam. Het is dan ook, samen het jaagpad langs het Schipdonkkanaal, onze favoriet. Hopelijk wordt ook het fietspad op de oude spoorwegbedding van Eeklo naar Kaprijke ooit doorgetrokken, want het is daar leuk fietsen. Tussen Eeklo en Bentille ligt ook een fantastisch fietspad, jammer dat het stopt als je naar Sint-Jan-in-Eremo wil rijden, want de kreken zijn heel mooi met de fiets. Er liggen hier dus wel goede fietspaden in de streek, maar als je dit vergelijkt met Limburg, wat een echt fietsparadijs is, dan is er toch nog wat werk aan de winkel.’

Groot verschil met N9

We laten Jerôme en Rita hun weg verder zetten en komen daarna Eeklonaar Achiel Bonte op de fiets tegen. ‘Ik gebruik het fietspad af en toe’, zegt hij. ‘Het is er bijzonder veilig omdat er geen autoverkeer passeert. Een groot verschil met de N9 die ik daarstraks deed. Ook de rechte weg is heel aangenaam. Meer van dat, zou ik zeggen.’

Een kleine randbemerking over het fietspad komt er van onze lezer en fervent fietser Benonie Vergauwe. ‘Jammer dat aan de doodlopende Dam de vele fietsers voorrang moeten geven aan de zeer schaarse auto’s’, vindt hij. Misschien een euvel waar de lokale politici iets kunnen aan doen.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DMF20130514_00581844

+ vdéo

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L058 Fietsweg Eeklo - Waarschoot - Sleidinge (L58) (fietssnelweg F42) Empty Waarschoot - Lovendegem - Evergem

Message  eeuwige reiziger Ven 15 Nov 2013 - 13:46

Wegenwerken Sleidinge: Lange-afstandsfietspad Eeklo - Sleidinge langs spoorlijn 58 [2013]

Er ligt reeds een lange-afstandfietspad langs spoorlijn 58 tussen Eeklo en de Kapellestraat in Waarschoot. De gemeente Waarschoot heeft het initiatief genomen om dit fietspad te verlengen tot aan de Weststraat in Sleidinge.


Dagelijks fietsen mensen langs de sporen vanaf Langendam tot aan het station om niet langs het kruispunt Weegse-Wurmstraat te hoeven rijden. Wanneer het fietspad verlengd is, zal dit een veilige en snelle verbinding vormen.

Op het grondgebied van Waarschoot en Lovendegem zal het fietspad aangelegd worden aan de noordzijde van de sporen. Tussen Eeksken en Langendam komt het fietspad aan de zuidwest-zijde van de sporen te liggen. Tussen Langendam en de Weststraat kan het fietspad langs beide zijden van de sporen aangelegd worden.


Projectbeheerder gemeente Evergem:
Briand Oosterlinck
Adjunct Dienst Wegen en Rioleringen
Fortune De Kokerlaan 11, 9940 Evergem
tel. 09 216 05 30
fax 09 253 74 89
e-mail: gemeentewerken@evergem.be


Stand van zaken

Fase 2: ontwerp; stap B: ontwikkeling voorontwerp.
(voor meer informatie omtrent het verloop van de werken, zie verder op deze pagina).

Fasering van de werken

Fase 1: van Kapellestraat tot station van Waarschoot
Fase 2: van Oostmoer tot Arisdonk in Waarschoot
Fase 3: van Arisdonk tot Eeksken in Waarschoot en Lovendegem
Fase 4: van Eeksken tot Langendam in Sleidinge
Fase 5: van Langendam tot Weststraat in Sleidinge

Procedure-Overzicht

FASE 1 VOORBEREIDING
• Stap A Projectdefiniëring afgewerkt
• Stap B Afstemming & planning afgewerkt
• Stap C Projectteam & projectkader afgewerkt
• Stap D Prijsvraag ontwerper/veiligheidscoördinator afgewerkt

FASE 2 ONTWERP
• Stap A Informatiewerving afgewerkt
• Stap B Ontwikkeling voorontwerp bezig
• Stap C Terugkoppeling
• Stap D Definitief concept
• Stap E1 Goedkeuring rooilijn- en onteigeningsplan
• Stap E2 Aanvraag vergunningen
• Stap E3 Toezeggingen subsidies

FASE 3 VERWERVING GROND, VERGUNNINGEN EN AANBESTEDING
• Stap A1 Onderhandeling grondverwervingen
• Stap A2 Verwerving vergunningen
• Stap A3 Aanbesteding
• Stap B1 Aktes grondverwerving
• Stap B2 Gunning

FASE 4 UITVOERING VAN DE WERKEN
• Stap A Start werken
• Stap B Uitvoering
• Stap C Einde werken
• Stap D Voorlopige Oplevering

FASE 5 NAZORG, EVALUATIE EN BEHEER
• Stap A Eindafrekeningsdossier
• Stap B Uitkering vergoedingen
• Stap C Definitieve oplevering
• Stap D Evaluatie verloop project
• Stap E Beheer en onderhoud


Kostprijs van de werken

Het provinciebestuur betaalt de volledige kostprijs van het fietspad. De verlichting wordt door de gemeentebesturen betaald. Het gemeentebestuur Waarschoot zal het project opvolgen en prefinancieren. Evergem zal nadien de kostprijs van de verlichting op Evergems grondgebied aan Waarschoot terugbetalen.
http://www.evergem.be/WerkenDetail.aspx?id=66

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L058 Fietsweg Eeklo - Waarschoot - Sleidinge (L58) (fietssnelweg F42) Empty éclairage [Eeklo]

Message  eeuwige reiziger Dim 24 Nov 2013 - 1:06

La nouvelle date de quelques mois, mais j'ai failli de la mentionner: le conseil municipal d'Eeklo a pris lui-aussi la décision de mettre en place un système d'éclairage. Presque cinq ans (oui, cinq!) après la réalisation sur la partie waarschootoise...

Wanneer licht in de duisternis?
11/10/10

Eind 2008 kaartte raadslid Luc Vandevelde (Open-VLD) op de gemeenteraad een oud zeer aan. Het vrij recente fietspad langsheen spoorlijn 58 naar Waarschoot is mooi verlicht op Waarschoots grondgebied. Maar in Eeklo, tussen het station en de Dam blijft het vele jaren na de aanleg nog steeds fietsen in het donker. (...)
http://www.fietsersbond.be/nieuws/Wanneer%20licht%20in%20de%20duisternis%3F


Eeklo krijgt revolutionair fietspadverlichting
02/04/2013

Het fietspad tussen Dam en Oude Gentweg krijgt binnenkort een verlichting met detectie. Dit betekent dat lichten pas vol aanslaan als de fietser passeert en daarna weer dimmen. ‘Je krijgt als het ware een wave aan verlichting met de fietsers of wandelaars mee’, legt schepen Christophe De Waele uit.

L058 Fietsweg Eeklo - Waarschoot - Sleidinge (L58) (fietssnelweg F42) Fietspad%20dam

‘Het gaat om vijftien lichtarmaturen met detectie die langsheen het fietspad tussen Dam en Oude Gentweg zullen geplaatst worden’, zegt Christophe De Waele. ’De armaturen kosten inclusief detectiesysteem en plaatsing 22.573 euro. Omdat Imewo het traject promoot als proefproject naar andere steden toe, participeert het daarom voor ongeveer 10.000 euro in de kosten. Eeklo profiteert dus van een promotieprijs en krijgt op die manier een innovatief verlichtingssysteem. De detectie zorgt ervoor dat de verlichting enkel oplicht tot honderd percent ingeval van beweging en terug dimt tot tien percent als er geen beweging meer is. Indien het proefproject later een ruime voldoende krijgt kan het systeem ook een plaats krijgen langs andere fietspaden in Eeklo. De plaatsing is voorzien tegen september 2013.’
http://www.taptoe.be/regionaal-nieuws/eeklo-krijgt-revolutionair-fietspadverlichting


Proefproject met verlichting langs fietspad
ZATERDAG 06 APRIL 2013

EEKLO - Langs het fietspad Oude Gentweg-Dam komt een proefproject van Imewo en Eandis rond openbare verlichting.
‘De verlichting zal er altijd op tien procent branden, maar als iemand passeert zal dit oplichten tot 100 procent', zegt schepen van Mobiliteit Christophe De Waele (Open Vld).

‘Het systeem werkt met detectiecamera's die bevestigd worden op 18 verlichtingspalen.' Omdat het om een proefproject gaat, na Lokeren het tweede in Vlaanderen, bedraagt de factuur voor de stad 13.000 euro in plaats van 23.000 euro.
http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DMF20130405_00530801


De gemeenteraad keurde een proefproject goed om het fietspad aan de Oude Gentweg-Dam te verlichten. Bovendien werd een nieuw huishoudelijk reglement voor de buitenschoolse kinderopvang goedgekeurd en kwam het jaarverslag 2012 klachtenbehandeling aan bod.

Intercommunale Imewo zal een proefproject met bewegingsdetectiesysteem uitwerken voor de openbare verlichting langsheen het fietspad Oude Gentweg-Dam. De kostprijs: is geraamd op ongeveer € 22.500 (incl. BTW) waarbij Imewo voor € 9.453 zal tussenkomen in dit proefproject (dit is het bedrag van het detectiesysteem). Het stedelijk aandeel wordt geschat op € 13.120,50.

Het systeem zal oplichten als fietsers en/of voetgangers naderen en weer dimmen bij het wegrijden/wegwandelen. Het detectiesysteem zorgt er voor dat naderende fietsers of voetgangers steeds tot drie masten vóór hen van maximale verlichting genieten, waarna deze verlichtingspunten weer gedimd worden na de passage. Het voorgestelde verlichtingssysteem biedt steeds een minimaal lichtcomfortniveau aan voor de verderop staande lichtpunten van ongeveer 10% van het maximale lichtniveau. Daardoor behoudt de gebruiker van het fietspad enerzijds een voldoende verzicht; anderzijds wordt een gevoelige energiebesparing gerealiseerd en wordt lichtvervuiling vermeden.

De installatie bevat 15 lichtmasten van 5 meter hoog, met een tussenafstand van 34 meter. De lichtmasten zijn voorzien van LEDarmaturen.
http://www.eeklo.be/nieuwsitems/2013/april/uit_de_gemeenteraad

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L058 Fietsweg Eeklo - Waarschoot - Sleidinge (L58) (fietssnelweg F42) Empty Re: L058 Fietsweg Eeklo - Waarschoot - Sleidinge (L58) (fietssnelweg F42)

Message  velo-ravel.net Lun 2 Déc 2013 - 14:27

eeuwige reiziger a écrit: De gemeente Waarschoot heeft het initiatief genomen om dit fietspad te verlengen tot aan de Weststraat in Sleidinge.
Carte adaptée avec le futur projet
velo-ravel.net
velo-ravel.net

Messages : 7639
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

L058 Fietsweg Eeklo - Waarschoot - Sleidinge (L58) (fietssnelweg F42) Empty Incertitude

Message  eeuwige reiziger Sam 8 Fév 2014 - 10:43

IEDEREEN BESEFT WAARDE, MAAR TE VEEL HINDERNISSEN
Aanleg fietspad langs spoorlijn zeer onzeker
VRIJDAG 07 FEBRUARI 2014

L058 Fietsweg Eeklo - Waarschoot - Sleidinge (L58) (fietssnelweg F42) E7255f56-8e97-11e3-9356-84f28e55f116_web_scale_0.0810762_0.0810762__.jpg.h380
Het fietspad zou naast de spoorlijn kunnen aangelegd worden. Op de foto stuk Teut, richting Balgerhoeke.

EEKLO - De stad gaat de aanleg van een fietspad langsheen de spoorweg Eeklo-Maldegem naar Balgerhoeke herbekijken. Maar de kans dat het er ook effectief komt, lijkt bijzonder klein. Er zijn immers te veel hinderpalen.

De plannen voor de aanleg van een fietspad van af de Opeisingstraat tot in Balgerhoeke dateren al van enkele jaren geleden. Toen was al duidelijk dat het een werk van lange adem zou worden en veel hindernissen moesten worden opgeruimd.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DMF20140206_00967181


Pas surprenant d'ailleurs:

Geen trage wegen voor Eeklo
Op 11 oktober 2010 door Christophe De Waele

Met CD&V 6 jaar zonder resultaat!

We weten dat CD&V in geen geval de discussie over de heropening van de kerkwegels, die eveneens onder de noemer trage wegels vallen, wil heropenen want dit zorgde in het verleden ook al eens voor verdeeldheid bij de Eeklose CD&V'ers (24/10/2004). Toen beloofde de CD&V binnen de 2 jaar een veilig fietspad tussen Eeklo en Balgerhoeke aan te leggen langsheen de spoorwegberm. 6 jaar later zonder resultaat!!!

Onmiddellijk veilige wandel- en fietsweg tussen Balgerhoeke en Eeklo

Ondanks het feit dat de opening van de trage wegels onmiddellijk zou leiden tot een veilig afgescheiden fietspad tussen Eeklo en Balgerhoeke wil de CD&V dit andermaal in de doofpot houden, zelfs al zouden ze voor de opmaak van dergelijke plannen en eventuele infrastructurele werken aanzienlijke subsidies kunnen krijgen voor de realisatie daarvan.

Open VLD'er Christophe De Waele begrijpt niet waarom de bestuursmeerderheid niet wil ingaan op dit aantrekkelijk voorstel van de VZW regionaal landschap en roept op om snel werk te maken van het lang beloofde veilig en gescheiden fietspad naar Balgerhoeke.

Ondanks de belofte dat dit fietspad langsheen de oude spoorlijn zou gerealiseerd worden binnen de eerste twee jaar van de lopende legislatuur is er nog niets gerealiseerd! Het initiatief van de VZW Regionaal Landschap zou een aanzet kunnen zijn om in gans Eeklo de kerkwegels en landwegen een nieuwe recreatieve en verkeersveilige bestemming te geven.

http://www.eeklonaar.be/artikel/1485/Geen+trage+wegen+voor+Eeklo

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L058 Fietsweg Eeklo - Waarschoot - Sleidinge (L58) (fietssnelweg F42) Empty piste cyclable inaccesible

Message  eeuwige reiziger Mar 1 Avr 2014 - 11:22

Fietspad dicht
dinsdag 01 april 2014

EEKLO - Het fietspad langs de spoorweg tussen de Oude Gentweg en Dam wordt afgesloten van 1 tot en met 18 april. Er wordt een nieuwe afsluiting geplaatst tussen het spoor en het fietspad. Eandis voert bekabelingswerken uit voor het aanbrengen van nieuwe verlichting.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=dmf20140331_01048876

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L058 Fietsweg Eeklo - Waarschoot - Sleidinge (L58) (fietssnelweg F42) Empty éclairage [Eeklo]

Message  eeuwige reiziger Jeu 22 Mai 2014 - 11:48

Mijn eerste gedacht was dat men het fietspad aan de Oude Gentweg ging verbreden maar dat kan niet. Wel komt er een nieuwe afsluiting en heeft men buizen gestoken om de verlichting te plaatsen.

http://blog.seniorennet.be/awbeir/archief.php?ID=1593120

L058 Fietsweg Eeklo - Waarschoot - Sleidinge (L58) (fietssnelweg F42) DSC09966

L058 Fietsweg Eeklo - Waarschoot - Sleidinge (L58) (fietssnelweg F42) DSC09963


eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L058 Fietsweg Eeklo - Waarschoot - Sleidinge (L58) (fietssnelweg F42) Empty Subsidiëring

Message  eeuwige reiziger Ven 6 Juin 2014 - 10:01

Forse toelage voor aanleg fietspad
DONDERDAG 05 JUNI 2014

EEKLO / KAPRIJKE - Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Hilde Crevits kende subsidies toe aan vijf Oost-Vlaamse fietspadprojecten voor ruim 428.000 euro. Daarbij vallen Eeklo en Kaprijke in de prijzen.

Voor het fietspad op de spoorwegbedding tussen de Oostveldstraat in Eeklo en de Koeistraat in Lembeke trok minister Crevits 161.495 euro uit. De grootste hap uit het totale subsidiepakket.

Het fietspad langs de spoorlijn tussen de Oude Gentweg en de Oostveldstraat in Eeklo mag rekenen op 80.074 euro.

De middelen komen uit het Fietsfonds, een overeenkomst tussen de Vlaamse overheid en de Vlaamse provincies om de realisatie van het bovenlokaal fietsroutenetwerk (BFF) langs gemeentewegen te ondersteunen.

Voor elke euro die de provincie Oost-Vlaanderen uitgeeft aan subsidiëring van fietsinfrastructuur, legt de Vlaamse overheid een euro bij.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=dmf20140604_01129611

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L058 Fietsweg Eeklo - Waarschoot - Sleidinge (L58) (fietssnelweg F42) Empty Mes photos

Message  velo-ravel.net Ven 4 Juil 2014 - 16:14

velo-ravel.net
velo-ravel.net

Messages : 7639
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

L058 Fietsweg Eeklo - Waarschoot - Sleidinge (L58) (fietssnelweg F42) Empty Ajout fiche

Message  velo-ravel.net Ven 15 Aoû 2014 - 16:04

http://www.velo-ravel.net/2014/2014-07-03_L58_Eeklo-Waarschoot.htm
velo-ravel.net
velo-ravel.net

Messages : 7639
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

L058 Fietsweg Eeklo - Waarschoot - Sleidinge (L58) (fietssnelweg F42) Empty Intelligente LED-verlichting [Eeklo]

Message  eeuwige reiziger Ven 26 Déc 2014 - 1:59

Eandis zorgt voor Intelligente verlichting aan fietspad en in Sogeta
november 2014

Straatverlichting die automatisch feller brandt zodra er wandelaars, fietsers of wagens voorbijkomen en die dimt als niemand zich in de buurt bevindt. Dat is ‘licht op aanvraag’. Sinds kort beschikt de stad Eeklo over LumiMotion, de intelligente LED-verlichting van Philips die tot 80% kan besparen op het energieverbruik.

L058 Fietsweg Eeklo - Waarschoot - Sleidinge (L58) (fietssnelweg F42) IntelligentestraatverlichtingEeklo

Eeklo zal voortaan de energie efficiënter gebruiken. Laat u thuis het licht branden in kamers waar er niemand is? Een efficiënte verlichting is het licht aansteken als het nodig is. En voor straatverlichting geldt net hetzelfde: dit moet branden wanneer er passage is. Zo komt ook het veiligheidsgevoel van de burger niet in het gedrang. Eeklo slaat dus twee vliegen in één klap: met LED-verlichting kiest de stad voor duurzaam en budgetvriendelijke verlichting, maar door de keuze om met slimme verlichting, te werken, brandt het licht alleen wanneer het nodig is.

De stad gebruikt deze techniek op twee locaties:
1) Het fietspad van aan de Oude Gentweg tot de Dam (langsheen het spoor)
2) In de Sogetawijk (de toepassing in een woonwijk is een absolute primeur).

Een indrukwekkend staaltje LED-technologie en slimme verlichting
Door middel van een sensor en draadloze verbinding met de lantaarnpalen, ‘weet’ de straatverlichting automatisch of er meer of minder licht nodig is. Als er iemand voorbij wandelt of rijdt, gaat het licht feller branden. Het licht dimt opnieuw tot 10% wanneer er niemand op straat is. De straat blijft zo de hele nacht verlicht, maar in een lage energiezuinige stand. Dit zorgt voor een enorme energiebesparing en geeft tegelijkertijd een groter veiligheidsgevoel. Zo is er minder belasting op het milieu en kan er tot 80% bespaard worden op de energiefactuur. Ook wordt de omgeving leefbaarder voor mens en dier omdat de lichthinder ’s nachts beperkt blijft.

Een uniek project
LED-straatverlichting is in volle beweging. Deze verlichtingsoplossing scoort hoog op het vlak van lichtopbrengst, efficiëntie, duurzaamheid, energieverbruik, levensduur en onderhoud. Dit proefproject is tot stand gekomen in het kader van verschillende proefprojecten dat Eandis opstart voor het testen van diverse intelligente openbare verlichting over gans Vlaanderen waarvan  Eeklo uitgekozen is voor een proefsite openbare verlichting in een verkaveling en langs een fietspad . Na  de evaluatie van de  resultaten van deze proefsites wordt er beslist of deze systemen zullen aangeboden worden aan de gemeentesturen en opgenomen worden in het openbare verlichtingsaanbod  van Eandis.

Met het pilootproject in Eeklo onderzocht Eandis de bijkomende voordelen van intelligente LED-verlichting. Ze zijn ervan overtuigd dat de ‘licht op aanvraag’-technologie met LED nog meer energiebesparingen oplevert en dus niet alleen helpt om steden en gemeenten hun energiekost naar beneden te halen, maar bovendien ook bijdraagt aan het aanpakken van het energietekort. Eandis werkt momenteel samen met de gemeenten van Meetjesland  een Masterplan OPENBARE VERLICHTING voor het Meetjesland uit. Dit zit ondertussen in een ver gevorderd stadium en zal de resultaten van de proefsites zeer zeker gebruiken.

Samen met Eandis en de andere gemeenten uit het Meetjesland wordt nagegaan hoe een algemene overschakeling naar LED voor openbare verlichting gezamenlijk kan aangepakt worden, en of nog meer straten en woonwijken kunnen voorzien worden van intelligente LED-verlichting.


Bron + video:
http://www.eeklo.be/nieuwsitems/2014/november_2014/Eandis_zorgt_voor_Intelligente_verlichting_aan_fietspad_en_in_Sogeta
http://www.engineeringnet.be/belgie/detail_belgie.asp?Id=13501&category=nieuws&titel=Intelligente%20straatverlichting%20in%20Eeklo%20(+video)

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L058 Fietsweg Eeklo - Waarschoot - Sleidinge (L58) (fietssnelweg F42) Empty R43 - Sint-Jansdreef [Eeklo]

Message  eeuwige reiziger Jeu 18 Fév 2016 - 18:41

EEKLO/MALDEGEM
10/10/2015

ROUTE VANUIT MALDEGEM MOET VEILIG ALTERNATIEF BIEDEN VOOR DRUKKE N9
Nieuw fietspad langs oude spoorweg

L058 Fietsweg Eeklo - Waarschoot - Sleidinge (L58) (fietssnelweg F42) 8061622

Er komt een fietspad van drie meter breed langs de oude spoorlijn in Eeklo. Dat wordt binnen een kleine twee jaar een veilig alternatief voor fietsers die nu nog langs de drukke N9 moeten. Voor een stad met meer dan 7.000 studenten waarvan er heel wat met de fiets naar school gaan, een belangrijk project.

De vele scholieren in Eeklo moeten nu nog langs de drukke N9, maar zij krijgen binnenkort een veiliger alternatief. - Michel Moens
Komende van Waarschoot en Lembeke zijn er nu in Eeklo al twee mooie 'fietssnelwegen'. Eeklo werkt nu verder aan de missing link met Maldegem. "Het nieuwe stuk fietspad dat we nu gaan realiseren, moet Eeklo bereikbaar maken vanuit Balgerhoeke en Adegem", zegt schepen van Mobiliteit Christophe De Waele (Open Vld). "De meest ideale verbinding die ook door een stukje prachtige natuur gaat, is die langs de spoorlijn van het Stoomcentrum. Met de realisatie van het nieuwe fietspad tussen de R43 en de Sint-Jansdreef - en hopelijk zelfs tot aan de Zandvleuge - willen wij een veilige fietsroute geven aan de vele scholieren, maar ook aan de vele recreatieve fietsers die onze streek graag verkennen."


Minder ongevallen
Eeklo telt de laatste jaren minder fietsongevallen. De cijfers worden volgende week voorgesteld op de politieraad. "Gelukkig vallen de cijfers van fietsongevallen in onze stad mee", zegt schepen De Waele. "Zeker voor een centrumstad als Eeklo. Maar elk fietsongeval is er natuurlijk nog altijd één te veel. Daarom wordt de komende jaren een groot budget voorzien voor de aanleg en heraanleg van fietspaden. Met dit beleid willen we een duidelijk signaal geven dat we in Eeklo de zwakke weggebruiker respecteren en kansen geven. Dit zonder andere vervoersmiddelen als ongewenst te bestempelen."

De stad Eeklo staat in voor de grondinname, de provincie zal het nieuwe fietspad aanleggen, en de stad moet nadien dan weer verder instaan voor het onderhoud van het fietspad. Er zal een strook van zeven meter grond onteigend worden, waarvan drie meter fietspad en de rest vrije zone tussen het fietspad en de spoorwegbedding. De grondinname heeft heel wat voeten in de aarde gehad, maar nu is er een akkoord met alle eigenaars en kan het dossier eindelijk van start gaan. Het gaat om een vijftiental verschillende grondeigenaars en daardoor duurde de voorbereiding verschillende jaren.

Unaniem
Alle partijen in de gemeenteraad staan achter de aanleg van het nieuwe fietspad, zowel meerderheid als oppositie. "Dit is een langverwachte droom", zegt gemeenteraadslid Lut De Jaeger van Groen. "Wij vragen wel om bij de aanleg extra aandacht te besteden aan de plaatsen waar het nieuwe fietspad wegen moet kruisen. Vandaag ligt er al een mooi fietspad aan de Oostveldstraat, maar die Oostveldstraat kruisen met de fiets is bijzonder gevaarlijk. Het oversteken moet echt overal veiliger."

http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-eeklo/nieuw-fietspad-langs-oude-spoorweg-a2485251/


Fietspad dat iedereen gelukkig maakt
Het Nieuwsblad/Meetjesland - Leiestreek,
Do. 15 Okt. 2015, Pagina 24

Zelden zo'n eensgezindheid gezien over een belangrijk dossier als dat van het nieuw aan te leggen fietspad langs de museumspoorlijn, tussen de Sint-Jansdreef en de Teut in Balgerhoeke. Daar komt na jarenlang uitstel plots schot in de zaak: de aangelanden willen verkopen of ruilen voor de kerkwegel op hun grond, Elia wil een kabel leggen langs het spoor en de provincie wil het nieuwe fietspad betalen. Over de partijgrenzen heen wil men dan ook dat dit fietspad er zo snel mogelijk komt, als alternatief voor de gevaarlijke Leopoldlaan. En men wil zelfs meer: 'Waarom niet doortrekken tot over het Schipdonkkanaal naar Maldegem?', stelde raadslid Marc Windey (SMS) voor. Lut De Jaeger (Groen) geloofde haar oren niet toen men uitpakte met een fietspad dat drie meter breed zal worden. Kortom, iedereen hoopt dat het fietspad er snel komt, binnen 15 maanden al heeft schepen van Mobiliteit Christophe De Waele (Open VLD) beloofd.

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L058 Fietsweg Eeklo - Waarschoot - Sleidinge (L58) (fietssnelweg F42) Empty Kapellestraat - Weststraat [Waarschoot - Sleidinge]

Message  eeuwige reiziger Jeu 10 Mar 2016 - 13:32

Fietspad tussen Waarschoot en Sleidinge in de maak
Het Nieuwsblad/Regionaal: Meetjesland - Leiestreek,
Do. 03 Mar. 2016, Pagina 4

De gemeente Evergem sloot met het provinciebestuur en de gemeenten Lovendegem en Waarschoot een overeenkomst af voor de realisatie van een fietspad langs de spoorlijn 58 (Gent-Eeklo) tussen Sleidinge (Wurmstraat) en Waarschoot ('t Hand).

Dat traject is een deel van het langeafstandsfietspad (LAF, nvdr.), waarvan het deel tussen Waarschoot en Eeklo al gerealiseerd is. “De gemeenten moeten instaan voor de verwerving van de gronden, maar de provincie zorgt voor het ontwerp en de realisatie van het LAF”, zegt Evergems schepen van Mobiliteit en Openbare Werken Erik De Wispelaere (CD&V).

“Het fietspad zal ruim 3 kilometer lang zijn en zo weinig mogelijk de spoorlijn kruisen. Na een garantieperiode wordt het overgedragen aan de gemeenten, die het daarna moeten onderhouden. Het geld voor de grondverwerving is voorzien in onze meerjarenbegroting, maar het tracé is nog niet volledig gekend. Tussen Eeksken en Weststraat loopt het pad aan de zuidwestkant van de spoorlijn. Tussen de West- en Wurmstraat moet dat langs de overkant.


Fietspad langs spoorlijn 58
Het Laatste Nieuws/Gent-Eeklo-Deinze,
Vr. 04 Mar. 2016, Pagina 19

Evergem sluit een samenwerkingsakkoord af met de provincie en met de gemeenten Waarschoot en Lovendegem voor de aanleg van een langeafstandsfietspad langs de spoorlijn 58.

Dat is de spoorlijn tussen Eeklo en Gent. Het Evergemse deel van het fietspad komt tussen de Wurmstraat in Sleidinge en het bestaande traject dat al is gerealiseerd tussen Waarschoot en Eeklo. "Er is nog geen concreet ontwerp en de gemeenten moeten nog starten met de verwerving van de gronden, nadat duidelijk is waar het fietstraject precies komt", legt schepen Erik De Wispelaere (CD&V) uit.

http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-evergem/fietspad-langs-spoorlijn-58-a2635764/


Wegenwerken Sleidinge: Lange-afstandsfietspad Eeklo - Sleidinge langs spoorlijn 58

Er ligt reeds een lange-afstandfietspad langs spoorlijn 58 tussen Eeklo en de Kapellestraat in Waarschoot. De gemeente Waarschoot heeft het initiatief genomen om dit fietspad te verlengen tot aan de Weststraat in Sleidinge.

Dagelijks fietsen mensen langs de sporen vanaf Langendam tot aan het station om niet langs het kruispunt Weegse-Wurmstraat te hoeven rijden. Wanneer het fietspad verlengd is, zal dit een veilige en snelle verbinding vormen.

Op het grondgebied van Waarschoot en Lovendegem zal het fietspad aangelegd worden aan de noordzijde van de sporen. Tussen Eeksken en Langendam komt het fietspad aan de zuidwest-zijde van de sporen te liggen. Tussen Langendam en de Weststraat kan het fietspad langs beide zijden van de sporen aangelegd worden.

Stand van zaken
Fase 2: ontwerp; stap B: ontwikkeling voorontwerp.
(voor meer informatie omtrent het verloop van de werken, zie verder op deze pagina).

Fasering van de werken
Fase 1: van Kapellestraat tot station van Waarschoot
Fase 2: van Oostmoer tot Arisdonk in Waarschoot
Fase 3: van Arisdonk tot Eeksken in Waarschoot en Lovendegem
Fase 4: van Eeksken tot Langendam in Sleidinge
Fase 5: van Langendam tot Weststraat in Sleidinge

http://www.evergem.be/WerkenDetail.aspx?id=66

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L058 Fietsweg Eeklo - Waarschoot - Sleidinge (L58) (fietssnelweg F42) Empty Dossier vlot getrokken [Eeklo - Balgerhoeke]

Message  eeuwige reiziger Lun 11 Avr 2016 - 13:13

Dossier fietspad langs spoorweg weer op rails
Het Nieuwsblad/Regionaal: Meetjesland - Leiestreek,
Vr. 01 Apr. 2016, Pagina 1

Het Eeklose stadsbestuur heeft samen gezeten met de provincie en het Maldegemse Stoomcentrum over het dossier van het fietspad langs de spoorweg tussen Eeklo en Balgerhoeke. Burgemeester Koen Loete (CD&V) opperde onlangs om de spoorwegovergang aan de Oostveldstraat bij de herinrichting van de stationsbuurt te laten verdwijnen. Dat viel in slechte aarde bij het Stoomcentrum omdat zij hun verbinding met de spoorlijn Eeklo-Gent zouden verliezen. “We hebben goede afspraken gemaakt om verder te werken aan het fietspad”, zegt schepen van Mobiliteit Christophe De Waele (Open VLD). “Wat mij betreft mag de spoorwegovergang na de herinrichting blijven.” Er werd intussen een landmeter aangesteld om het nieuwe fietspad in kaart te brengen. “Zo weten we waar er zich nog problemen bevinden. Hopelijk ligt het fietspad er tegen de zomer van 2017.”

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L058 Fietsweg Eeklo - Waarschoot - Sleidinge (L58) (fietssnelweg F42) Empty Kapellestraat - station [Waarschoot]

Message  eeuwige reiziger Ven 6 Mai 2016 - 17:32

WAARSCHOOT
03/05/2016
Stap dichter bij fietspad langs spoorweg

Waarschoot staat weer een stap dichter bij de realisatie van een fietspad langs de spoorweg, richting Evergem. "Voor Waarschoot biedt het stuk vanaf de Kapellestraat richting het station het meeste potentieel", zegt schepen van Mobiliteit Kim Martens (CD&V). "We hebben nu een principeakkoord bereikt met de eigenaars van de gronden. De gemeente zal niet alleen de gronden aan een symbolische euro kunnen verwerven, we zullen ook de waterproblematiek kunnen aanpakken. Voor onze gemeente zou een doortrekking van het fietspad vanaf de Kapellestraat tot aan het station een grote meerwaarde betekenen. We hopen dat het dossier door het akkoord in een stroomversnelling raakt. Wat ons betreft, staat niets nog in de weg om dit project snel aan te vatten. Over enkele maanden wordt het principeakkoord ter goedkeuring voorgelegd op de gemeenteraad."

http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-waarschoot/stap-dichter-bij-fietspad-langs-spoorweg-a2693660/


Goed nieuws voor uitbreiding fietsroute langs spoorlijn 58
Het Nieuwsblad/Regionaal: Meetjesland - Leiestreek,
Di. 03 Mei 2016, Pagina 3

De gemeente Waarschoot heeft een principeakkoord over het verwerven van grond langs spoorlijn 58 van de Kapellestraat tot aan het station.

De plannen om het fietspad langs spoorlijn 58 door te trekken richting Evergem liggen al lang op tafel. Maar met het akkoord voor de verwerving van de gronden van de Kapellestraat tot het station van Waarschoot komt het langeafstandsfietspad van Eeklo via Waarschoot tot in Evergem opnieuw een stap dichterbij.

“Het is geen geheim dat het Waarschootse gemeentebestuur al lange tijd vragende partij is om in samenwerking met de provincie Oost-Vlaanderen het fietspad langs de spoorweg verder door te trekken richting Evergem”, zegt de Waarschootse schepen van Mobiliteit Kim Martens (CD&V).

Eén euro

“Dit zou een enorme meerwaarde betekenen voor onze gemeente. Zowel Eeklo als Gent zouden op die manier veel vlotter en vooral een pak veiliger kunnen worden bereikt.”

Vorige week bereikte het gemeentebestuur een principeakkoord met de grondbezitter omtrent de verwerving van de gronden voor het stuk vanaf de Kapellestraat tot het station.

“De gemeente zal niet alleen de gronden tegen één symbolische euro kunnen verwerven om het fietspad aan te leggen. Tevens wordt ruimte voorzien om de waterproblematiek verder aan te pakken”, zegt Martens die nu al uitkijkt naar de eerste spadesteek voor het fietspad.

“De provincie heeft recent de aanleg van de fietssnelwegen bovenaan de agenda geplaatst en Vlaanderen zou ook meer geld voorzien om deze fietssnelwegen versneld aan te leggen. Enkele maanden geleden werd nog een globaal samenwerkingsakkoord afgesloten tussen de gemeenten Waarschoot, Evergem en Eeklo betreffende het stuk 't Hand richting Evergem. De gesprekken voor de aanleg van dat stuk fietspad zijn volop aan de gang en de plannen worden voorbereid.”

Binnen enkele maanden wordt het principeakkoord alvast ter goedkeuring voorgelegd op de Waarschootse gemeenteraad.


eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L058 Fietsweg Eeklo - Waarschoot - Sleidinge (L58) (fietssnelweg F42) Empty Doortrekking [Waarschoot]

Message  eeuwige reiziger Lun 26 Sep 2016 - 12:44

WAARSCHOOT LANCEERT ACTIEPLAN: BETERE FIETSPADEN, STALLINGEN EN EXTRA RUSTPUNTEN
Fietspad langs spoorlijn doorgetrokken in 2018
24/09/2016

De gemeente Waarschoot heeft gisteren zijn nieuwe fietsactieplan gelanceerd. Zo bestelde de gemeente 670 fluohesjes om uit te delen, komen er punten om fietsbanden op te blazen en in 2018 moet ook een extra stuk van het fietspad langs de spoorlijn gerealiseerd zijn. “We willen alle inwoners zin doen krijgen om de fiets te nemen naar school of naar het werk.”

(...)

Rustpunten

De gemeente zal een intergemeentelijke mobiliteitsambtenaar aanwerven om de concrete punten van het fietsactieplan uit te voeren. Zo staan onder meer de realisatie van fietsopblaaspunten in het plan. “Dat zijn plaatsen waar je gratis je fietsbanden kan laten oppompen”, zegt Martens. “Maar we willen ook de bestaande fietspaden verbeteren, rustpunten toevoegen en de huidige fietsenstallingen verbeteren. Er is al werk gemaakt van een veiligere oversteekplaats op de N9 ter hoogte van de Verbindingsweg en er staat een mobiliteitsplan klaar voor de aanpak van de ganse schoolomgeving.”

(...)

Ook kinderclub Domino zet al zwaar in op de fiets door de aankoop van de Sint, een elektrische bolderkar om kinderen mee te vervoeren. Maar vooral het doortrekken van het fietspad langs de spoorlijn zal een mooie verbetering op het vlak van veilig fietsen zijn. “Vanuit de provincie hebben we de garantie gekregen dat in 2018 het stuk zal gerealiseerd zijn tussen het station en het huidige begin aan de priorij.”

Op die manier kan het fietsverkeer al vanuit het centrum van de gemeente veilig en autovrij naar Eeklo fietsen. “Het stuk van het station richting Sleidinge is voor later. Eerst moeten de onteigeningen nog volledig afgerond worden.”

http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20160923_02482966

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L058 Fietsweg Eeklo - Waarschoot - Sleidinge (L58) (fietssnelweg F42) Empty Doortrekking spoorlijn - Ringvaart [Evergem]

Message  eeuwige reiziger Jeu 26 Jan 2017 - 7:27

EVERGEM
24/01/2017
Gemeente stimuleert fietsgebruik

Evergem gaat extra fietspaden aanleggen en bestaande fietspaden verbeteren. "We zetten volop in op betere infrastructuur, omdat dit de beste manier is om het fietsgebruik te stimuleren", zegt schepen van Openbare Werken Erik De Wispelaere (CD&V). "We gaan meewerken aan de realisatie van het lange afstandsfietspaden langs Ringvaart en spoorlijn 58. In juni staat de heropening van de kerkwegel Eeksken-Langendam gepland. Ook de heropening van de trage weg Vossenstraetje, tussen Reibroekstraat en Droogte, staat nog gepland. Er komt ook een aanleg van een fietsverbinding in het koppelingsgebied Doornzele, aan de kanaalzijde. En we gaan als gemeente ook extra grond verwerven aan het station Evergem en die ter beschikking stellen van de NMBS voor extra overdekte fietsbergingen."

http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-nevele/gemeente-stimuleert-fietsgebruik-a3062319/

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L058 Fietsweg Eeklo - Waarschoot - Sleidinge (L58) (fietssnelweg F42) Empty Re: R43 - Sint-Jansdreef [Eeklo]

Message  eeuwige reiziger Jeu 5 Oct 2017 - 0:28

Eindelijk schot in dossier fietspad spoorweg
26 juni 2017

Er komt eindelijk schot in het dossier voor de aanleg van een fietspad langs de spoorwegbedding van Balgerhoeke. “De handtekeningen van alle grondeigenaars zijn verzameld”, zegt schepen van Openbare Werken Christophe De Waele (Open Vld). “De plooien met het Stoomcentrum en de buren zijn gladgestreken. Overal hebben we een minnelijke schikking kunnen regelen, zodat er geen onteigeningen moeten komen. Het dossier heeft echt te lang stilgelegen door de juridische problemen. Eigenlijk moest het fietspad naar Balgerhoeke al liggen. Maar goed, we zitten weer op het juiste spoor. Hopelijk kunnen we in 2018 effectief starten met de aanleg. De provincie betaalt en heeft de budgetten alvast voorzien.”

https://www.hln.be/regio/eeklo/eindelijk-schot-in-dossier-fietspad-spoorweg~abbf0e4b/

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L058 Fietsweg Eeklo - Waarschoot - Sleidinge (L58) (fietssnelweg F42) Empty Kapellestraat - station [Waarschoot]

Message  eeuwige reiziger Mar 10 Oct 2017 - 7:47

Fietspad naar Sleidinge op lange baan, deel naar Eeklo komt er wel
10/10/2017

L058 Fietsweg Eeklo - Waarschoot - Sleidinge (L58) (fietssnelweg F42) 4291cf6b-4b99-49a8-ba3e-3efcec0d9459_original

WAARSCHOOT - Halverwege volgend jaar wordt gestart met de verdere aanleg van het fietspad langs de spoorlijn. Het gaat om het deel tussen de Kapellestraat en het station van Waarschoot. Het deel richting Sleidinge wordt voor onbepaalde tijd uitgesteld.

Het idee van het fietspad langs de spoorlijn dateert al van voor 1988, toen Arsène De Prest nog de Waarschootse burgemeesterssjerp droeg. De eerste concrete plannen dateren van 1993, maar dan nog zou het meer dan tien jaar duren voor de werken aan het fietspad konden beginnen.

In september 2006 werd het fietspad vanaf de Kapellestraat, vlakbij de priorij, richting het station van Eeklo feestelijk ingereden. Het is hét alternatief voor de fietser om de drukke N9 te vermijden. Maar daarvoor moeten heel wat fietsers eerst een ommetje maken om op het fietspad te geraken.

Meteen na de opening ontstonden plannen om het fietspad door te trekken tot aan het station van Sleidinge. Maar het zou nog meer dan tien jaar duren voor dat project vaste vorm kreeg. Volgend jaar is het zover. “In mei of juni starten de werken voor het deel tussen de Kapellestraat en het station van Waarschoot”, vertelt schepen van Mobiliteit Kim Martens (CD&V) trots.

Maar het deel tussen het station van Waarschoot en het station van Sleidinge wordt voorlopig geschrapt. Daardoor verdwijnt er 105.000 euro uit de begroting die bestemd was voor de aankoop van de gronden. “De gemeente staat in voor de verwerving van de gronden, de provincie legt het fietspad aan”, legt Martens uit.

Fietsstraat

Blijkbaar beweegt er te weinig vanuit de hoek van Evergem en Lovendegem, waardoor Waarschoot niet langer wil wachten en volgend jaar al het deel richting het station Waarschoot zal aanleggen. “Voor ons is dat ook het belangrijkste deel”, zegt Martens. “Scholieren en andere gebruikers moeten dan niet meer zo ver omrijden. Het Stationsplein zal ingericht worden als fietsstraat en fietsers kunnen dan langs het milieupark op het fietspad komen.”

Voor het aansluitend deel richting Sleidinge opteert het gemeentebestuur om het fietspad naast de spoorlijn te verlengen langs de kant van de Molenstraat. Maar dat deel wordt dus voorlopig op de lange baan geschoven.

Gemeenteraadslid Walter De Muynck (N-VA) stelt voor om alvast daarvoor de gronden te verwerven zodat in de toekomst snel werk kan gemaakt worden van het laatste deel. Iets waar de meerderheid voorlopig niet op ingaat. “Onze prioriteit is verlegd naar het deel tot het Stationsplein, voor ons het belangrijkste deel”, zegt schepen Martens.

“Op deze manier wordt het geen langeafstandsfietspad, maar een langetermijnfietspad”, schertst De Muynck nog.

http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20171009_03121396

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Page 1 sur 2 1, 2  Suivant

Revenir en haut

- Sujets similaires

 
Permission de ce forum:
Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum