Forum lie au site www.velo-ravel.net
Vous souhaitez réagir à ce message ? Créez un compte en quelques clics ou connectez-vous pour continuer.

Leie (Lys) Deinze - Gent

3 participants

Page 2 sur 2 Précédent  1, 2

Aller en bas

Leie (Lys) Deinze - Gent - Page 2 Empty Vaart Rechteroever

Message  velo-ravel.net Jeu 3 Déc 2015 - 19:30

Het Nieuwsblad, 02/12/2015 bladzijde 5

http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20151201_01999084

“Naast  die  fietssnelwegen maken  we  in  2016  ook  werk om  het  fietspad  te  verlengen langs  de  Vaart  Linkeroever tussen  de Muelebroeckstraat en Nevele en van het fietspadtraject  langs  de  Vaart  Rechteroever  tot  aan  het  Antoon Van  Parijspad”,  zegt  schepen Van Thuyne. “
velo-ravel.net
velo-ravel.net

Messages : 7449
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

Leie (Lys) Deinze - Gent - Page 2 Empty Vaart Rechteroever [Deinze]

Message  eeuwige reiziger Mar 15 Mar 2016 - 9:15

DEINZE
20/02/2016

Fietspad langs Vaart Rechteroever komt er dit jaar

Leie (Lys) Deinze - Gent - Page 2 8421265

Het fietspad tussen de Vaart Rechteroever en het centrum van Deinze komt er nog dit jaar. Het Deinse stadsbestuur moet hiervoor nog enkele gronden aankopen. Op de gemeenteraad van donderdag 25 februari ligt de verkoopsovereenkomst ter goedkeuring voor van een stukje grond dat deel uitmaakt van de 'missing link' tussen Zulte en Deinze. Tussen het jaagpad langs Vaart Rechteroever en het Antoon Van Paryspad bestaat momenteel nog een 'missing link'. Het jaagpad stopt abrupt, net iets voorbij de oliefabriek Vandamme. "We willen dit pad doortrekken langs het water tot aan het Antoon Van Paryspad", zegt burgemeester Jan Vermeulen (CD&V). "Zo kunnen de fietsers veilig van Zulte onze stad binnenrijden. Momenteel rijden ze nog via de Koestraat en de Machelenstraat in Petegem naar de rotonde aan Sint-Martinus. Hiervoor kopen wij nu voor 2.796 euro een stukje grond aan van 374,33 m². De werken zullen dit jaar nog uitgevoerd worden."

http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-deinze/fietspad-langs-vaart-rechteroever-komt-er-dit-jaar-a2622644/

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Leie (Lys) Deinze - Gent - Page 2 Empty Trekveer Vosselare Put [Deinze]

Message  eeuwige reiziger Dim 8 Mai 2016 - 10:15

velo-ravel.net a écrit:carte de la Lys mis à jour : http://goo.gl/maps/IVlMICréation carte Maaigemdijk - Leimeersdreef : http://goo.gl/maps/gJCrDOn pourrait ajouter la liaison vers Vosselare Put, où est localisé un des rares clubs flamands de natation en plein air. En utilisant le bac Bathio, on peut atteindre l'autre rive de l'ancienne Lys et faire la liaison entre l'ancienne Lys, la Lys canalisée et le canal de Schipdonk.

http://www.vosselareput.be/


VIDEO. Zelfbedieningsveer Bathio aan Oude Leie wordt gerenoveerd
30/04/2016

Leie (Lys) Deinze - Gent - Page 2 Bathio

DEINZE - De steigers van het trekveer 'Bathio' op de Oude Leiearm in Bachte-Maria-Leerne zijn aan een grondige renovatie toe. Vanaf maandag 9 mei tot en met 1 juli voert Waterwegen en Zeekanaal herstellingswerken uit aan het veer. Tijdens deze periode is het veer op weekdagen niet toegankelijk. “In het weekend en op feestdagen stellen we alles in het werk om het veer gebruiksklaar te houden voor de vele tientallen wandelaars en fietsers in de Leiestreek”, zegt Claudia Van Vooren, communicatieverantwoordelijke van Waterwegen en Zeekanaal.

http://www.nieuwsblad.be/cnt/blele_02266976

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Leie (Lys) Deinze - Gent - Page 2 Empty Maaigemdijk [Deinze]

Message  eeuwige reiziger Lun 7 Nov 2016 - 18:28

Veiliger wandelen en fietsen op Maaigemdijk
25/10/2016

Leie (Lys) Deinze - Gent - Page 2 A802eb5e-9a01-11e6-bbd4-f77667e714a7_original

DEINZE - Een groot deel van het wandel- en fietspad op de Maaigemdijk in Astene en Bachte-Maria-Leerne is vernieuwd. Het betreft het deel tussen het bruggetje aan de River Ranch in Astene en de Leiekant in Leerne. Het maakt deel uit van het traject van de populaire wandelroute Ooidonk. “Het pad wordt niet alleen heraangelegd, maar ook verbreed”, zegt schepen Bart Van Thuyne (CD&V). “Op die manier kunnen fietsers elkaar op een veilige manier kruisen. Ook joggers, wandelaars en hengelaars zullen deze vernieuwing waarderen.”

“De boordstenen die op sommige plaatsen naar boven staken en het woekerende gras en onkruid zorgden voor onveiligheid bij de gebruikers”, vult burgemeester Jan Vermeulen (CD&V) aan. “Geregeld gebeurden valpartijen. Zeker omdat het zeer smal was en overal putten werden gevormd.”

“Het pad langs de Oude Leiearm verbindt Astene met Leerne. Het werd ruim bekend toen het enkele jaren geleden samen met de omgeving en de zogenaamde 'hoge' en door de wind schuin 'geblazen' bomen op de oevers door Pasar ( het vroegere Vakantiegenoegens, nvdr.) werd uitgeroepen tot een van de mooiste plekjes in Vlaanderen.”

“Er werd toen zelfs een mooi bordje geplaatst. Dat verdween later op onverklaarbare wijze”, zegt de schepen. “Het nieuwe gedeelte van het 800 meter lange pad wordt bedekt met een fijne grijze grindlaag en zal gemiddeld 2,5 meter breed zijn. Het deel van de Maaigemdijk dat naar de Leiemeersdreef loopt en verder naar het kasteel Ooidonk wordt voorlopig slechts gedeeltelijk meegenomen. We bekijken hoe we daar in de toekomst verandering kunnen in brengen. We zijn al blij dat we het grootste deel nu een stuk veiliger konden maken.”

http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20161024_02536737


ASTENE
24/10/2016
Geen valpartijen meer op Maaigemdijk

Leie (Lys) Deinze - Gent - Page 2 9201628

Het wandel- en fietspad op de Maaigemdijk in Astene wordt vernieuwd vanaf de River Ranch tot aan het straatje Leiekant, goed voor 800 meter.

"De boordstenen staken op sommige plaatsen uit en dat was gevaarlijk voor voetgangers en fietsers", zegt schepen van Openbare Werken Bart Van Thuyne (CD&V). Het pad dat langs de Oude Leiearm loopt en de deelgemeentes Astene en Bachte-Maria-Leerne verbindt, is zeer populair bij joggers, fietsers en wandelaars. De Maaigemdijk ter hoogte van de zogenaamde 'hoge bomen' wordt vaak het mooiste plekje van groot-Deinze genoemd. "Het pad is gemiddeld 2,5 meter breed en het krijgt dezelfde grintlaag als het stadsbos in Astene. De werken duren nog ongeveer een week."

Overwoekerd
"Het pad was grotendeels overwoekerd door gras en de boordstenen staken op sommige plaatsen tot enkele centimeters boven de grond", zegt burgemeester Jan Vermeulen. "Het is niet evident om er met twee fietsers elkaar te kruisen en de uitsekende boordstenen veroorzaakten soms valpartijen."

http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-sint-laureins/geen-valpartijen-meer-op-maaigemdijk-a2935883/

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Leie (Lys) Deinze - Gent - Page 2 Empty Tom Balthazar fietst nieuw fietspad in tussen Drongensesteenweg en Watersportbaan

Message  velo-ravel.net Ven 16 Déc 2016 - 10:44

http://gent.s-p-a.be/nieuws/tom-balthazar-fietst-nieuw-fietspad-in-tussen-dron/
Op donderdag 15 december 2016 fietste sp.a-schepen voor stadsontwikkeling Tom Balthazar een nieuw stuk fietspad langs de Leie in, tussen de Drongensesteenweg en de Noorderlaan aan de Watersportbaan. Het nieuwe fietspad is met een brug over de Leie verbonden met de wijk Malem. “Hierdoor ontstaat er een goede verbinding vanaf de nieuwe wijk Alsberghe – Van Oost, Malem en de Leiekaai naar de binnenstad. Dit is een nieuwe veilige fietsdoorsteek in een groene omgeving”, legt Tom uit.

In het gebied tussen de Drongensesteenweg en de Watersportbaan staan ook nog heel wat andere projecten op stapel. “Zo zal de natuur krijgt hier meer ruimte krijgen in het toekomstige Park Halfweg en de Malemmeersen, en aan de Noorderlaan komt onder andere het nieuwe dierenasiel”, weet Tom.

Westerringspoor

Het nieuwe fietspad vormt een belangrijke schakel in de fietsroute Westerringspoor. Deze fietsroute verbindt het noorden van Gent (de Kanaalzone, Wondelgem en Mariakerke) met het westen van Gent en het station Gent Sint-Pieters. “Dit nieuw fietspad zal in de toekomst ook aansluiten op de geplande brug over de Watersportbaan”, zegt Tom.

De werken zijn nog niet volledig afgerond. Eandis zorgt in de komende weken voor de aanleg van de verlichting. Daarna zal de aannemer nog de bermen afwerken en bomen en struiken aanplanten.

Het nieuwe fietspad langs de Leie kadert in het brede project ‘Inrichtingsplan Malem’, dat opgemaakt, uitgevoerd en gefinancierd wordt door de Stad Gent en de Vlaamse overheid– Vlaamse Landmaatschappij.  Maar er staan in de buurt nog heel wat andere projecten op stapel.

Park Halfweg

Zo zal tussen de Drongensesteenweg en de Noorderlaan de natuur meer ruimte krijgen in het zogenaamde Park Halfweg, ten westen en ten zuiden van de nieuwe wijk Alsberghe - Van Oost. “Dit gebied lijkt nu wat geïsoleerd, maar maakte oorspronkelijk deel uit van de grote Leiemeersengordel van Gent. Vóór de komst van de Watersportbaan, het waterzuiveringsstation, de Ringvaart en de R4 in de tweede helft van de twintigste eeuw vormde het gebied één geheel met de Bourgoyen-Ossemeersen, de Blaarmeersen en de Assels”, legt Tom uit. “De geplande herinrichting van dit gebied zal zorgen voor een hernieuwd groen overgangsgebied tussen het natuurgebied van de Bourgoyen en het recreatiedomein van de Blaarmeersen.” De Vlaamse Landmaatschappij zal dit gebied inrichten met wandelpaden en een speelzone. Daarop aansluitend ligt het waardevolle natuurgebied de Malemmeersen, recent aangekocht door Natuurpunt, en thuis van heel wat bijzondere plant-endiersoorten.

Noorderlaan

Ook aan de Noorderlaan, ten noorden van de Watersportbaan, staat heel wat te gebeuren. Het dierenasiel van de vzw Koninklijke Maatschappij voor Dierenbescherming verhuist van het Citadelpark naar hier, met ondersteuning van Stad Gent. Zo zullen de dieren beter gehuisvest kunnen worden, een goede zaak voor dierenwelzijn. En als alles volgens plan verloopt, zal ook de hockey-en tennisclub La Gantoise naar hier verhuizen.

“In het hele gebied wordt zo een mooi evenwicht gevonden tussen groen, sport en recreatie”, besluit Tom.

Ik vermoed dat het gaat over het stuk in paar en de brug in oranje op deze kaart
http://goo.gl/maps/IVlMI
velo-ravel.net
velo-ravel.net

Messages : 7449
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

Leie (Lys) Deinze - Gent - Page 2 Empty 15 miljoen euro voor fietsp aden en -bruggen

Message  velo-ravel.net Ven 16 Déc 2016 - 10:48

http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20161215_02629303
velo-ravel.net
velo-ravel.net

Messages : 7449
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

Leie (Lys) Deinze - Gent - Page 2 Empty Nieuw fietspad ingehuldigd tussen Drongensesteenweg, Malem en Noorderlaan

Message  velo-ravel.net Ven 16 Déc 2016 - 10:50

https://stad.gent/mobiliteit-openbare-werken/nieuws-evenementen/nieuw-fietspad-ingehuldigd-tussen-drongensesteenweg-malem-en-noorderlaan


Nieuw fietspad ingehuldigd tussen Drongensesteenweg, Malem en Noorderlaan

Deze verbinding vormt een belangrijke stap in het vervolledigen van de fietsroute Westerringspoor, en kadert in het inrichtingsplan Malem.

Op donderdag 15 december 2016 werd het nieuw stuk fietspad tussen de Drongensesteenweg, de Noorderlaan en de Oud-Strijderslaan in Malem ingehuldigd door schepen Watteeuw en schepen Balthazar. Deze verbinding vormt een belangrijke stap in het vervolledigen van de fietsroute Westerringspoor. De werken kaderen in het inrichtingsplan Malem, dat werd opgemaakt door de Vlaamse Landmaatschappij (VLM).

Het fietspad werd aangelegd tussen de Drongensesteenweg en de Noorderlaan. Het is met een brug over de Leie verbonden met de wijk Malem, ter hoogte van de Oud-Strijderslaan. Hierdoor ontstaat er een betere fietsverbinding vanaf de nieuwe woningen van de site Alsberghe – Van Oost, de woonwijk Malem en de Leiekaai naar de binnenstad.
Schakel in fietsroute Westerringspoor

Het fietspad verbindt de nieuwe woonwijk op de site Alsberghe-Van Oost, de wijk Malem en de Watersportbaan, en biedt bewoners een veilige doorsteek in een groene omgeving. Het vormt een belangrijke schakel in de fietsroute Westerringspoor. Deze fietsroute verbindt het noorden van Gent (de Kanaalzone, Wondelgem en Mariakerke) met het westen van Gent en het station Gent Sint-Pieters. Dit nieuw fietspad zal in de toekomst aansluiten op de brug over de Watersportbaan.
Inrichtingsplan Malem

De werken kaderen in het project ‘Inrichtingsplan Malem’, dat opgemaakt, uitgevoerd en gefinancierd werd door de Vlaamse overheid (Vlaamse Landmaatschappij, Agentschap Wegen en Verkeer, Waterwegen en Zeekanaal NV) en de Stad Gent. In het kader van dit inrichtingsplan werden belangrijke stukken van het Westerringspoor aangelegd. In 2011 voerde de VLM werken uit ten noorden van de Drongensesteenweg, met name de heraanleg van volkstuinen en de aanleg van een fiets- en wandelpad tussen de Mahatma Ghandistraat en de Drongensesteenweg. Een jaar later, in 2012, volgde de aanleg van de brug over de ‘Studentenleie’ op het eind van de Oud-Strijderslaan, door Waterwegen en Zeekanaal NV. De projectontwikkelaar van de woonsite Alsberghe - Van Oost legde in 2014 het Alice Béviairepad vanaf de Drongensesteenweg tot de vijver ten zuiden van het woonproject.
Werken

De werken aan het fietspad werden opgevolgd door de Vlaamse Landmaatschappij (VLM) en uitgevoerd in twee fasen. In de voorbereidende fase werd een ruïne gesloopt en een waterloop gedempt. In een tweede fase volgde de aanleg van het fietspad zelf. De werken zijn nog niet volledig afgerond. Eandis zorgt in de komende weken voor de aanleg van de verlichting. Daarna zal de aannemer nog de bermen afwerken en bomen en struiken aanplanten.

Voor deze missing link maakte Vlaams minister Joke Schauvliege 281.868 euro vrij, de Stad Gent 120.827 euro.

Informatie

   Els Seghers, celhoofd communicatie VLM Regio West, gsm 0494 56 48 41, e-mail els.seghers@vlm.be

velo-ravel.net
velo-ravel.net

Messages : 7449
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

Leie (Lys) Deinze - Gent - Page 2 Empty Fietsbrug Bliekstraat [Astene]

Message  eeuwige reiziger Lun 6 Nov 2017 - 17:15

Fietsnetwerk met acht nieuwe bruggen
31 oktober 2017

(...)

DEINZE Acht fietsbruggen. Dat is het ambitieuze plan van de stad Deinze om iedere uithoek van groot-Deinze bereikbaar te maken met de fiets. “Verder blijven we fietspaden aanleggen zodat elk dorp op een veilige manier bereikbaar is vanuit het stadscentrum”, zegt schepen Van Thuyne.

(...)

Tenslotte komt er een brug in Meigem over het Schipdonkkanaal ter hoogte van Weg naar de Vaart en in Astene ter hoogte van het kruispunt Achterstraat/Bliekstraat, waar vroeger restaurant Het Veer gelegen was.”

(...)

https://www.hln.be/regio/deinze/fietsnetwerk-met-acht-nieuwe-bruggen~abd2877d/

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Leie (Lys) Deinze - Gent - Page 2 Empty Re: Maaigemdijk [Deinze]

Message  eeuwige reiziger Mar 21 Nov 2017 - 19:05

Bomen Maaigemdijk gerooid
02 november 2017

Leie (Lys) Deinze - Gent - Page 2 763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0

DEINZE - Heel wat bomen langs de Maaigemdijk werden gerooid. Er werd door de stad Deinze immers een kapvergunningverleend. “De aanleiding voor deze aanvraag was het feit dat grote takken op de Maaigemdijk terechtkwamen, waardoor de veiligheid van de vele passanten in het gedrang kwam. Er worden nieuwe bomen geplant”, zegt burgemeester Jan Vermeulen (CD&V).

De Maaigemdijk op de grens van Astene met Bachte-Maria-Leerne is helemaal kaal. Enkel de bomen langs de oever van de Oude Leiearm - de zogenaamde hoge bomen - staan nog recht. Alle bomen op het populaire fiets- en wandelpad langs het water en de kasseidreef richting kasteel Ooidonk werden gekapt. Dit zorgde voor heel wat ophef bij de wandelaars en fietsers.

Eiken
“De graaf van kasteel Ooidonk deed een aanvraag om deze populieren te laten rooien”, zegt burgemeester Jan Vermeulen. “De aanleiding voor deze aanvraag was het feit dat grote takken op de Maaigemdijk terecht kwamen, waardoor de veiligheid van de vele passanten in het gedrang kwam. Gezien de omvang van de bomen konden deze ook niet meer naar behoren gesnoeid worden. Ook de afdeling Natuur en Bos van het Vlaams Gewest verleende gunstig advies, aangezien de bomen na 30 jaar kaprijk waren. De stad heeft dus een kapvergunning afgeleverd op voorwaarde dat er nieuwe bomen (eiken, red.) worden geplant.”

“Met deze vergunning werden ook gesprekken opgestart om zoveel mogelijk gronden op te kopen langs de Leie. De bomen op de gronden langs de Leie worden niet gerooid, maar zullen in een beheersplan worden opgenomen”, aldus de burgemeester.

https://www.hln.be/regio/deinze/bomen-maaigemdijk-gerooid~ae3f5419/


Kunstschilders vereeuwigden deze bomen op doek, maar nu zijn alle bomen gekapt
03/11/2017

Leie (Lys) Deinze - Gent - Page 2 A1bec70e-bffd-11e7-9b72-684e0b093dd7_web

DEINZE - Houthakkers hebben de voorbije dagen het grootste deel van de bomen gerooid langs de Maaigemdijk en een deel van de Della Failledreef. Wandelaars zijn allesbehalve tevreden en ook op Facebook regent het reacties: “De kunstschilders die dit deel van de Leie ooit op doek vereeuwigden zouden zich in hun graf omdraaien.”

Wandelaars, vissers en andere bezoekers van de Ooidonkroute waren er gisteren niet over te spreken dat die kaalslag groter is geworden dan verwacht. In het deel van de Della Failledreef, dat loopt van de kruising met de Graaf Henridreef en Hooidreef tot aan de Maaigemdijk, zijn er in totaal 70 hoogstammige bomen geveld. Op de Maaigemdijk zelf gaat het om meer dan 100 stuks. Daardoor heeft de eens zo groene omgeving veel weg van een kale kouter.

Leie (Lys) Deinze - Gent - Page 2 Ef1e2806-bffc-11e7-9b72-684e0b093dd7_web

Rooiplan

Volgens de vissers aan de Leiemeander is het landschap een flink stuk van haar charme kwijt. “De kunstschilders die dit deel van de Leie ooit op doek vereeuwigden zouden zich in hun graf omdraaien”, zegt een passant. “Waarom hebben ze het rooiplan niet in fasen uitgevoerd? Eigenaardig dat dit nu gebeurt, want eind vorig jaar werd een deel van de 800 meter lange Maaigemdijk, dat deel uitmaakt van de Ooidonk-wandelroute, verbreed en heraangelegd.”

“Op die manier kunnen fietsers elkaar op een veiliger manier kruisen”, zei burgemeester Jan Vermeulen toen. “Daarenboven zorgen afbrekende takken voor gevaarlijke toestanden.”

Aankoop van gronden

In dat kader ging de stad begin dit jaar ook over tot de aankoop van een deel van de Maaigemdijk van graaf t' Kint de Roodenbeke, zodat een beter beheersplan kon opgesteld worden. Zelf bleef de graaf eigenaar van de aanpalende landen. Onlangs deed hij bij het stadsbestuur een aanvraag om een groot aantal kaprijpe populieren te laten rooien. Na een positief advies van de afdeling Natuur en Bos van het Vlaams Gewest werd een kapvergunning afgeleverd. Dit op voorwaarde dat er nieuwe bomen worden aangeplant. Dat zullen eiken zijn. Zeker is dat het groene natuurgebied momenteel is omgevormd tot een weinig romantisch brokje Leiestreek. Ook op Facebook regende het gisteren al reacties. Het is nu maar te hopen dat de heraanplanting van jonge eiken niet lang op zich laat wachten.

http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20171102_03166263


Nog meer beeldmateriaal:

http://www.leerne.be/hoge-bomen-gekapt/

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Leie (Lys) Deinze - Gent - Page 2 Empty Re: Maaigemdijk [Deinze]

Message  eeuwige reiziger Dim 21 Jan 2018 - 21:56

FOTO. Overblijvende bomen aan Maaigemdijk worden bijna zo goed als zeker gekapt
20/01/2018

De resterende bomen op de Maaigemdijk, op de grens van Astene en Bachte-Maria-Leerne, worden bijna zeker gekapt. Drie van de reuzenbomen die in november vorig jaar bij de houtkap waren blijven staan, zijn donderdag geveld door de wind en op het wandel- en fietspad van de Ooidonkroute gevallen. Gelukkig was toen niemand in de buurt.

Leie (Lys) Deinze - Gent - Page 2 Storm_18012018_jdv_(1)

Wandelaars, hengelaars en buurtbewoners reageerden in november 2017 verbaasd over het rooien van de bomen op de Maaigemdijk. Ook in de gemeenteraad volgde een interpellatie en burgemeester Vermeulen (CD&V) beloofde toen met de graaf, bij wie de stad een stuk van de Maaigemdijk had aangekocht, te praten hoewel laatstgenoemde niets meer deed dan het beheersplan voor zijn landerijen en de omgeving van het kasteel uitvoeren.

Leie (Lys) Deinze - Gent - Page 2 Storm_18012018_jdv_(6)

Burgemeester Jan Vermeulen en milieuschepen Bruno Dhaenens (Open VLD) die nu ter plaatse kwamen, waren niet verrast dat de bomen waren omgevallen. “Vanbuiten zagen de populieren er gezond uit, maar binnenin waren ze uitgehold. Iets wat we in feite wisten. Door de reacties hebben we gewacht om ook deze bomenrij aan te pakken, maar uit veiligheidsoverwegingen zal dat nu niet anders kunnen”, zegt Vermeulen.

http://www.nieuwsblad.be/cnt/blele_03310929

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Leie (Lys) Deinze - Gent - Page 2 Empty Heraanleg Vissersdijk [Gent]

Message  eeuwige reiziger Jeu 1 Fév 2018 - 19:18

Vissersdijk wordt verharde fietsroute
19 januari 2018

In de week van 22 januari starten betonneringswerken die van de Vissersdijk een verharde fietsweg zullen maken.

In de week van 22 januari 2018 beginnen betonneringswerken aan de Vissersdijk, het jaagpad van de Leie langsheen de Blaarmeersen tussen de Watersportbaan en de spoorwegbrug. Het doel van de werken is om in de komende weken dit pad tot een aangename verharde fietsweg te maken. Op die manier wordt de fietsas van het Westerringspoor (dat gaat van het Sint-Pietersstation naar Gent-Muide) verder vervolledigd.

De Vissersdijk zal er na de betonnering gelijkaardig uitzien als de Koepoortkaai, die vorig jaar een zelfde ingreep onderging.

https://stad.gent/mobiliteit-openbare-werken/nieuws-evenementen/vissersdijk-wordt-verharde-fietsroute
https://www.hln.be/regio/gent/vissersdijk-wordt-fietsroute~a7ac8734

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Leie (Lys) Deinze - Gent - Page 2 Empty Re: Heraanleg Vissersdijk [Gent]

Message  eeuwige reiziger Sam 9 Fév 2019 - 11:15

Wandel- en fietspad Vissersdijk-Griendijk nadert voltooiing. Alweer een stukje Westerringspoor (Fietsverbinding van Oostakker-Bloemekenswijk- Bourgoyen-Sint-Pietersstation)

Leie (Lys) Deinze - Gent - Page 2 Dc6tgMBVMAU4-MV

11 mei 2018

https://twitter.com/filipwatteeuw/status/994923339062931457

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Leie (Lys) Deinze - Gent - Page 2 Empty Astenebrug onderbroken [Deinze]

Message  eeuwige reiziger Sam 9 Fév 2019 - 11:18

Astenebrug over Leie onderbroken voor herstellingswerken aan brugdek
06/02/2019

DEINZE / NEVELE - Op maandag 11 en dinsdag 12 februari 2019 voert waterwegbeheerder De Vlaamse Waterweg nv herstellingswerken uit aan het brugdek van de ophaalbrug aan Astene Sas. Het wegverkeer moet een plaatselijke omleiding volgen via de Leieoever.

De hoge temperaturen van de afgelopen zomer hebben ervoor gezorgd dat de houten brugplanken van Astenebrug gingen krommen, waardoor ze losgekomen zijn. De Vlaamse Waterweg nv zal het brugdek herstellen door de brugplanken opnieuw vast te maken.

De werken hebben plaats op maandag en dinsdag 11 en 12 februari, telkens van 7 tot 16 uur. De brug is tijdens de werken niet toegankelijk voor alle verkeer. Autobestuurders, fietsers en voetgangers kunnen rondgaan via het jaagpad op de Leieoever.

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20190206_04157253

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Leie (Lys) Deinze - Gent - Page 2 Empty Astenebrug weer toegankelijk [Deinze]

Message  eeuwige reiziger Dim 24 Fév 2019 - 16:06

ASTENEBRUG OPNIEUW OPEN VOOR VERKEER
22/02/2019

Op woensdag 13 februari werd de Astenebrug over de Leie in Astene (Deinze) aangereden door een landbouwvoertuig en daardoor afgesloten voor het verkeer. De Vlaamse Waterweg nv voerde de nodige herstellingswerken uit. De brug is sinds gisterenavond opnieuw open voor al het verkeer.
Astenebrug opnieuw open voor verkeer

Brug opnieuw toegankelijk
De Vlaamse Waterweg nv deed een voorlopige herstelling van de brug, zodat ze in het weekend van 15 tot en met 17 februari open kon voor fietsers en voetgangers. Gemotoriseerd verkeer moest een omleiding volgen via de Leieoever. De afgelopen week werd de brug definitief hersteld.

De verschoven deksteen werd terug op zijn plaats gelegd en de nodige las- en metselwerken werden uitgevoerd. Sinds 21 februari 2019 is de brug opnieuw open voor al het verkeer.

https://www.vlaamsewaterweg.be/nieuws/astenebrug-opnieuw-open-voor-verkeer

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Leie (Lys) Deinze - Gent - Page 2 Empty Werken onderdoorgang Ekkergembrug [Gent]

Message  eeuwige reiziger Ven 17 Avr 2020 - 16:52

Voor 10 miljoen euro fietsbruggen en -onderdoorgangen in aankomst in Gent
13/01/2020

GENT - Aan de Stropkaai is het brugdek voor een grote nieuwe wandel- en fietsbrug over het water geplaatst. Dit jaar volgen nog vier grote fietsprojecten, samen goed voor meer dan tien miljoen euro aan investeringen.

(...)

Ook de ‘Ekkergembrug’, een van de eerste onderdoorgangen die ooit werd aangelegd op de R40, ter hoogte van Malem, wordt vernieuwd. Dat zal gebeuren tussen september en april 2021.

Hij heeft nu veel te steile hellingen en een akelig laag plafond. Het nieuwe fietspad zal een comfortabele 2,5 meter onder de brug liggen. De hellingsgraad wordt verlaagd tot vijf procent door aan beide zijden iets verderop op de weg aan te sluiten. Ook de haarspeldbocht op de Leiekaai wordt rechtgetrokken.

(...)

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20200113_04803545

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Leie (Lys) Deinze - Gent - Page 2 Empty Contrei Live - kunst langs drie fietslussen

Message  eeuwige reiziger Mer 8 Juil 2020 - 11:03

16 kunstwerken in 13 gemeenten zijn klaar om ontdekt te worden tijdens Contrei Live
7/07/2020

(...)

Contrei Live is een kunstenparcours op en langs de Leie en de vaart Bossuit-Kortrijk in 13 steden en gemeenten van Zuid-West-Vlaanderen. Organisator is de intercommunale Leiedal die deze gemeenschappen overkoepelt.


(...)


https://velo-ravel.forumactif.org/t767p50-leie-lys-comines-deinze#16680

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Leie (Lys) Deinze - Gent - Page 2 Empty Re: Leie (Lys) Deinze - Gent

Message  velo-ravel.net Lun 24 Mai 2021 - 19:06

eeuwige reiziger a écrit:
velo-ravel.net a écrit:lijk na de brug het binnenfietspad nemen langs de Watersportbaan. Breed fietspad, in asfalt, dat er veel beter bijligt dan het buitenfietspad.


- De trappen aan de fietsbrug over de Ringvaart zou ik - echt waar! - echt afraden. Heel steile trap die met een wat zwaardere fiets moeilijk te overwinnen valt. Ik spreek van ondervinding... Ook vandaag moest ik in de buurt zijn, dus had ik de gelegenheid een paar foto's te nemen.

Trap aan de zijde van de Pontstraat:

Leie (Lys) Deinze - Gent - Page 2 Sam_3313

Trap aan de zijde van het Sneppenbrugpad:

Leie (Lys) Deinze - Gent - Page 2 Sam_3410
]

Ik heb mijn kaart aangepast. (Zonder de trappen)
velo-ravel.net
velo-ravel.net

Messages : 7449
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

Leie (Lys) Deinze - Gent - Page 2 Empty werken N466

Message  velo-ravel.net Lun 24 Mai 2021 - 19:14

Er word momenteel een tunnel gebouwd onder de Drongensesteenweg N466, doorgang onmogelijk maar omleiding aangeduid.

Leie (Lys) Deinze - Gent - Page 2 2021-014

Leie (Lys) Deinze - Gent - Page 2 2021-015

Leie (Lys) Deinze - Gent - Page 2 2021-013

Leie (Lys) Deinze - Gent - Page 2 2021-016

Omleiding in Oranje.

velo-ravel.net
velo-ravel.net

Messages : 7449
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

Leie (Lys) Deinze - Gent - Page 2 Empty Armen

Message  velo-ravel.net Lun 24 Mai 2021 - 20:04

Om een beetje de situatie te verstaan met al die armen van de Leie heb ik deze kaart gemaakt. Ik weet niet of deze volledig juist is.

Kaart : https://www.google.com/maps/d/u/0/edit?mid=1TJKLhrmZ39kLb1uxygIuUlmySHci_Yef&usp=sharingZie ook https://kajako.weebly.com/leie.html

Leie (Lys) Deinze - Gent - Page 2 Screen10
velo-ravel.net
velo-ravel.net

Messages : 7449
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

Leie (Lys) Deinze - Gent - Page 2 Empty foto's

Message  velo-ravel.net Lun 24 Mai 2021 - 20:19

eeuwige reiziger a écrit:

Ja, oorspronkelijk was dat een van de vele Leiearmen die Gent doorkruisten. Op de plaats waar zich nu de wijk "Heldenhulde" bevindt, lag oorspronkelijk een eiland, Malem. Het was omgeven door twee armen van de Leie. In de volksmond hoor je trouwens nog altijd spreken over "'t Eiland".

Album : https://photos.app.goo.gl/LAseNuMgSNZm1ojj6


Ordre photo : vrijwillersweg - Gijzelaarsweg - Parachutisteweg - Reigesvlietweg - Halenpad - Schipdonkweg


Dernière édition par velo-ravel.net le Mer 26 Mai 2021 - 19:25, édité 1 fois
velo-ravel.net
velo-ravel.net

Messages : 7449
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

Leie (Lys) Deinze - Gent - Page 2 Empty Fotos

Message  velo-ravel.net Mer 26 Mai 2021 - 19:23

Album : https://photos.app.goo.gl/b52ESx4MvUZsAQ2ZA

Slideshow


Ordre des photos : Goubaulaan - Dijkweg - Afsneesedijkweg - Snepdijk - Griendijk - vissersdijk - Alice Béviairepad
velo-ravel.net
velo-ravel.net

Messages : 7449
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

Leie (Lys) Deinze - Gent - Page 2 Empty Re: Leie (Lys) Deinze - Gent

Message  joverwimp Dim 25 Juil 2021 - 9:30

eeuwige reiziger a écrit:Drongen, comme point de départ. Le long de la Lys. Une jolie randonnée! Notons qu'il y a toujours beaucoup de monde (beaucoup de piétons, familles avec enfants...) pendant des journées ensoleillées, surtout le long du trajet à Afsnee.


Goubaulaan (chemin de terre),
sentier le long de la Lys,
Goubaulaan (rue asphaltée, trafic mixte)
Dijkweg (rue asphaltée, trafic mixte)
sentier
Dijkweg (rue asphaltée, riverains)
Dijkweg (à partir du nr. 7, sentier en dolomie / béton, parfois ouvert aux riverains)
Afsneesedijkweg (sentier en béton, parfois ouvert aux riverains)

La liaison entre le Goubaulaan et l'Afsneesedijkweg est tout à fait possible en suivant soit la Kaaksmeterstraat (rue rurale, très calme), soit la piste cyclable (séparée de la route pour le trafic motorisé) le long du Canal de Ceinture (Ringvaart).

https://velo-ravel.forumactif.org/t330-canal-de-ceinture-ringvaart-gand

Pour aller au centre-ville d'Afsnee, il y a un petit bac.

http://www.voetveren.nl/sub-overzicht/detail/B-0008.htmL'ancienne Lys à Drongen, au carrefour Dijkweg/Asselsstraat/Asfilstraat:

Leie (Lys) Deinze - Gent - Page 2 129-5a54502c9a8de6abb75e5e48da579d89

La Lys à Afsnee, près du R4:

Leie (Lys) Deinze - Gent - Page 2 Leie%20009


overzet naar Afsneedorp (kp 62)

Leie (Lys) Deinze - Gent - Page 2 Overze10

Afsnee St Jan de Doperkerk

Leie (Lys) Deinze - Gent - Page 2 Afsnee10

Dijkweg Leie-noordelijke Leie

Leie (Lys) Deinze - Gent - Page 2 Dijkwe10
joverwimp
joverwimp

Messages : 2953
Date d'inscription : 18/07/2009
Age : 77
Localisation : Asse

Revenir en haut Aller en bas

Leie (Lys) Deinze - Gent - Page 2 Empty Re: Leie (Lys) Deinze - Gent

Message  velo-ravel.net Dim 17 Oct 2021 - 6:44

Rajouté en rouge sur la carte la partie dans le Martinuspark.https://www.google.com/maps/d/edit?mid=1muWlbOP1y8NXpo3xdr9E-VeZfSw&usp=sharing
velo-ravel.net
velo-ravel.net

Messages : 7449
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

Leie (Lys) Deinze - Gent - Page 2 Empty La Lys à Deinze

Message  velo-ravel.net Jeu 21 Oct 2021 - 17:52

Album :
https://photos.app.goo.gl/HMPct6ZFWtXKZBqr6

Diaporama :

velo-ravel.net
velo-ravel.net

Messages : 7449
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

joverwimp aime ce message

Revenir en haut Aller en bas

Page 2 sur 2 Précédent  1, 2

Revenir en haut


 
Permission de ce forum:
Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum