Forum lie au site www.velo-ravel.net
Vous souhaitez réagir à ce message ? Créez un compte en quelques clics ou connectez-vous pour continuer.

Groen Lint [Oostende]

2 participants

Page 2 sur 2 Précédent  1, 2

Aller en bas

Groen Lint [Oostende] - Page 2 Empty Stad zorgt voor extra verlichting op fietspad Nieuwe Koers

Message  velo-ravel.net Jeu 18 Jan 2018 - 9:58

https://www.hln.be/regio/oostende/stad-zorgt-voor-extra-verlichting-op-fietspad-nieuwe-koers~a10746db


Het Fietspad Nieuwe Koers, dat een veilige verbinding moet vormen tussen de Prins Roselaan, KA ‘Pegasus’, de Steensedijk en de Torhoutsesteenweg, is bijna af. De laatste 50 meter lieten op zich wachten door een geschil tussen de stad en de eigenaar van de gronden naast Dreambaby.
Het fietspad is nu bijna afgewerkt, maar door de regen liepen de werken vertraging op.
Ondertussen is de situatie ter plaatse niet altijd even duidelijk. Op sociale media doken al foto’s op van auto’s die op het fietspad parkeren. Er wordt nog extra geïnvesteerd in veiligheid.
Er komt onder meer nog extra verlichting op het pad. “We plaatsen lage lichtarmaturen ter hoogte van de huizenrijen zodat de bewoners geen last ondervinden van de extra verlichting. Op andere plaatsen komen er hogere palen. De lichten zullen ook gedempt worden tussen middernacht en vijf uur ’s morgens”, zegt schepen Jean Vandecasteele (sp.a) (LBB)
velo-ravel.net
velo-ravel.net

Messages : 7611
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

Groen Lint [Oostende] - Page 2 Empty Oostende krijgt 2,2 km nieuw fietspad

Message  velo-ravel.net Mer 28 Fév 2018 - 19:18

http://kw.knack.be/west-vlaanderen/nieuws/verkeer-en-mobiliteit/oostende-krijgt-2-2-km-nieuw-fietspad/article-normal-303625.htmlDe aanleg van het meer dan 2 km lange nieuwe fietspad Nieuwe Koers kadert in het gelijknamig Masterplan, de verdere ontsluiting van het Groen Lint én de heraanleg van de Steensedijk.

Het Groen Lint voorziet in een 37 km lange fietsroute geënt op de groene stadsgrenzen. Het 3 meter brede tweerichtingsfietspad verbindt de Torhoutsesteenweg met de Prins Roselaan in Mariakerke en loopt grotendeels parallel met de Steensedijk. "De aanleg was een noodzakelijke voorwaarde voor we konden beginnen met de heraanleg van die straat, want plaats voor een dubbele rijweg, trottoir én fietspad was daar niet", aldus schepen van Openbare Werken Jean Vandecasteele.

Het fietstraject loopt ook over het terrein van GO! Atheneum Pegasus, waardoor de leerlingen vanuit de school meteen een veilige fietsroute onder de banden krijgen. In een latere fase krijgt die verbinding aansluiting op het eveneens op het Groen Lint te ontwikkelen park Nieuwe Koers. De totale kostprijs van het fietspad bedraagt 1,4 miljoen euro. Het fietspad wordt op zondag 4 maart officieel geopend voor de buurt.
velo-ravel.net
velo-ravel.net

Messages : 7611
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

Groen Lint [Oostende] - Page 2 Empty fotos van de inhuldiging

Message  velo-ravel.net Lun 5 Mar 2018 - 18:31

http://roys-fotoblog.skynetblogs.be/archive/2018/03/04/fietspad-nieuwe-koers.html

velo-ravel.net
velo-ravel.net

Messages : 7611
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

Groen Lint [Oostende] - Page 2 Empty Re: foto's van de inhuldiging

Message  eeuwige reiziger Jeu 15 Mar 2018 - 18:16

Belangrijke veilige fietsverbinding geopend
05/03/2018

OOSTENDE - Fietsers kunnen voortaan veilig langs de Steense Dijk via een apart fietspad Nieuwe Koers. Er werd 1,4 miljoen euro geïnvesteerd. Het pad van 2,2 kilometer maakt deel uit van het Groen Lint, de recreatieve fietsgordel rond de stad.

“Deze verbinding is ook erg functioneel want het is een rechtstreekse verbinding tussen de Torhoutsesteenweg en het Atheneum Pegasus. Daardoor moet het fietsverkeer zich op de Steense Dijk niet meer mengen met het autoverkeer”, zegt Eli De Vriendt van stad Oostende.

De start bevindt zich tussen Dreambaby en de Steense Dijk en naast het geasfalteerd fietspad werden ook 75 bomen aangeplant. De route loopt langs de oude boerderij en komt uit op het schoolterrein dat voortaan permanent toegankelijk zal zijn. Het stadsbestuur investeerde 1,4 miljoen. “Fietsers richting Nieuwpoortsesteenweg moeten nu nog een klein stukje over de weg, maar daar komt verandering in. Daarbij voorzien we in een nieuwe verbinding van 1,5 kilometer in Park De Nieuwe Koers die ook de evenementenweide, de sterrenwacht en het woonzorgcentrum zal ontsluiten. Die werken starten over twee maanden.”

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20180308_03398215

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Groen Lint [Oostende] - Page 2 Empty Re: Oostende krijgt 2,2 km nieuw fietspad

Message  eeuwige reiziger Dim 22 Juil 2018 - 11:20

Tuinen van Stene: (nu nog) onbekend terrein
DEZE ZOMER RONDLEIDINGEN DOOR OOSTENDES NIEUWSTE PARK
23 juni 2018

OOSTENDE Er wordt hard gewerkt in de Tuinen van Stene, een stukje polderlandschap verscholen tussen baanwinkels, het Sint-Andreasinstituut en Stene. Het gebied van 35 hectare wordt de komende jaren uitgebouwd tot een heuse trekpleister. Deze zomer zijn er rondleidingen.
Het park ‘Tuinen van Stene’ wordt geen traditioneel park, maar een innovatief park waar heel wat zal getuinierd worden.

Dit gebied zal deel uitmaken van het Groene Lint. Er is heel wat plaats voor natuurontwikkeling en recreatie, maar er worden ook groenten gekweekt en er komen grazende koeien en schapen en vormen van innovatieve landbouw”, licht schepen Jean Vandecasteele (sp.a) toe. Het voedsel dat geproduceerd wordt in de Tuinen wordt verdeeld in de regio Oostende. “Er komt onder meer een biopluktuin waar ondertussen al 130 Oostendenaars lid van zijn. De participanten komen wekelijks zelf hun groenten plukken die door boer Alexander worden gekweekt”, vertelt Eli Devriendt, landschapsarchitect bij de stad Oostende.

Groen Lint [Oostende] - Page 2 763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0

Fietsverbinding
Er komt ook nog een veilige fietsverbinding. “We trekken het fietspad richting Pegasus aan de andere kant door, zodat ook de leerlingen van het Sint-Andreasinstituut een veilig fietspad hebben richting Stene. Bezoekers zullen hier ook kunnen wandelen langs de begraasde weides en zo richting de Schorredijk en Stenedorp wandelen, over een nieuw aan te leggen brug over het Provinciegeleed”, schetst schepen Vandecasteele nog.
De Zwienesteert stroomt door het park. “Het beekje was nauwelijks nog herkenbaar. We zijn in totaal 15.000 kubieke meter aarde aan het uitgraven zodat er binnen het gebied meer water kan opgevangen worden. We weten dat er in de toekomst meer regen zal vallen in kortere periodes. Waterbuffering in het buitengebied voorkomt wateroverlast in de stad”, vertelt Devriendt. Een deel van de Zwienesteert is ondertussen al uitgegraven. “Extra water met zachthellende oevers betekent extra natuurontwikkeling. Maaien zal nu gebeuren door grazers, wat ook een natuurvoordeel met zich meebrengt.”

Het project is nog grotendeels onbekend. “Het leek ons nu een goed moment om het park in de kijker te plaatsen met tien rondleidingen. We nemen de geïnteresseerden mee op een parcours langs de werken en de toekomstige ontwikkelingen. De groepen starten telkens in de Sandershoeve.” Inschrijven kan via www.oostende.be/tuinenvanstene .

https://www.hln.be/regio/oostende/tuinen-van-stene-nu-nog-onbekend-terrein~ae6aa334/

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Groen Lint [Oostende] - Page 2 Empty Tuinen van Stene

Message  eeuwige reiziger Jeu 19 Sep 2019 - 17:46

Oostende heeft met ‘Tuinen van Stene’ eerste landbouwpark van Vlaanderen
8 juni 2019

Groen Lint [Oostende] - Page 2 763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0

OOSTENDE - Veel meer dan zomaar een nieuw park is met de Tuinen van Stene geopend. De site van 35 hectare vormt een innovatief voedsel- en landbouwpark dat deel uitmaakt van het Groen Lint. “De Tuinen moeten landbouwers en stedelingen dichter bij elkaar brengen.”

De Tuinen van Stene liggen langs de Steensedijk, nabij polderdorpje Stene, de Snaaskerkepolder en het Sint-Andreasinstituut. De officiële aanleg begon eind 2017, maar al lang daarvoor werden plannen gesmeed om dit onbekend stukje Oostends groen te ontsluiten en in te richten. De site bestaat uit vier delen. Vooreerst is er de poldertuin met de intussen bekende Biopluktuin. Zo’n tweehonderd leden oogsten er wekelijks hun aandeel dat door een bioboer geplant en verzorgd wordt. In het najaar wordt hier een grote boomgaard aangeplant.

Verder is er een imposante pergola van 20 meter lang, die binnenkort druivelaars en rabarber krijgt, net als picknicktafels. Ook is er het waterweidelandschap dat er nog steeds uitziet zoals in de achttiende eeuw: natte weilanden met schapen die met elkaar verbonden zijn met de sloot Zwienesteert. In juli worden dan weer testakkers ingericht, waar nieuwe gewassen zullen geteeld worden die via de korte keten bij het grote publiek zullen komen. En tot slot komt er achter de lange sliert winkels langs de Torhoutsesteenweg een ruim fietspad met uitkijktoren van 20 meter hoog in het kader van Horizon 2025 van Westtoer. Kortom: de Tuinen van Stene zijn geen traditioneel park, maar wel een voedsel- of landbouwpark voor de stad.

Groen Lint [Oostende] - Page 2 763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0

Innovatief
“De Tuinen moeten landbouwers en stedelingen dichter bij elkaar brengen”, pikt schepen Björn Anseeuw (N-VA) in. “Het idee voor dit landbouwpark ontsproot uit het Groen Lint, een fiets- en wandeltraject dat als groene route van open ruimtes de kustlijn van Oostende verbindt met plaatsen aan de stadsrand. Het idee van dit voedsel- en landbouwpark is innovatief: er zijn nauwelijks voorbeelden van een park dat een volwaardige groenruimte is en tegelijk functioneert als landbouwgebied en laboratorium voor nieuwe vormen van landbouw.”

Buffer
Anseeuw wijst er ook op dat de weilanden bewust niet vol verharde paden liggen en dat ze als buffer dienen voor overvloedige regenval. En door bestaande waterlopen opnieuw open te leggen, zoals de Zwienesteert dus, krijgt de biodiversiteit een boost. “De Tuinen van Stene zijn een mooi voorbeeld van langetermijndenken met oog op klimaat, mobiliteit, stadslandbouw, natuurbehoud en sociale verbondenheid”, aldus de schepen.

“Geschiedenis schrijven”
Burgemeester Bart Tommelein (Open Vld) vindt dat beton in het verleden een te groot aandeel heeft gekregen. “Niet voor niets staat vergroening met stip aangeduid in ons bestuursakkoord. Groene ruimte wakkert het sociale leven aan. Men beweert dat de weelderige tuinen van Babylon allicht nooit hebben bestaan, maar laat ons hier alvast lokale geschiedenis schrijven en de Tuinen van Stene uitbouwen tot een voorbeeld.”


https://www.hln.be/in-de-buurt/oostende/oostende-heeft-met-tuinen-van-stene-eerste-landbouwpark-van-vlaanderen~a95404de/

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Groen Lint [Oostende] - Page 2 Empty Officiële opening Groen Lint

Message  eeuwige reiziger Jeu 19 Sep 2019 - 17:53

Oudenburg maakt deel uit van recreatieve fiets-
en wandelroute Groen Lint rond Oostende
6 september 2019

Groen Lint [Oostende] - Page 2 763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0

OUDENBURG - Oudenburg maakt voor het eerst deel uit van het Groen Fietslint rond Oostende. Het aansluitende punt wordt ingericht aan zaal Ipso Facto. “Het geldt meteen als herkenningspunt in de regio om de vele fietsers in en rond Oostende kennis te laten maken met de Romeinse stad”, zegt burgemeester Anthony Dumarey (Open Vld).

Het Groen Lint is een grotendeels autovrije fietsroute die de verrassende buitenrand van Oostende laat ontdekken. “Het fietslint doet heel wat nieuwe, verrassende stukken van de stad en ver daarbuiten aan: zoals de nieuwe woonwijk aan de luchthaven, de volkstuinen in Stene en de Zwaanhoek. En vanuit die Zwaanhoek leggen we de link met Oudenburg, om zo de Oostendse fietser naar Oudenburg te lokken”, zegt Dumarey. Het Groen Fietslint is een realisatie van Westtoer, het autonoom toerismebedrijf van de provincie West-Vlaanderen. Op vraag van de stad Oudenburg werd de stad nu ook opgenomen in het toeristische fietsprogramma van de provincie West-Vlaanderen. “Enerzijds zetten we volop in op een fietsveilige stad, kijk maar naar de fietsstraat in de Groenedijkstraat en Oude Gistelseweg. Anderzijds willen we steeds meer mensen de charmes van Oudenburg doen ontdekken.” De aansluiting bij het Groen Lint wordt zaterdag geofficialiseerd. Overigens wil Oudenburg op vlak van toerisme meer aansluiten bij de kustregio. De stad werd in het verleden door Westtoer vooral ondergebracht bij het Brugse Ommeland.


https://www.hln.be/in-de-buurt/oudenburg/oudenburg-maakt-deel-uit-van-recreatieve-fiets-en-wandelroute-groen-lint-rond-oostende~ae250a01f/


Fietsroute Groen Lint officieel voor open verklaard: “Samenwerking met Vlaamse Bouwmeester is uniek”
7 september 2019

Groen Lint [Oostende] - Page 2 763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0

OOSTENDE - Het Groen Lint, een fietspad van 35 kilometer langs de groene stadsrand van Oostende, werd officieel ingereden. Met een nieuw park bij woonzorgcentrum De Drie Platanen, in de Nieuwpoortsesteenweg 759, is de route een nieuwe trekpleister rijker.

Het startschot voor het Groen Lint situeert zich zo’n zes jaar terug in de tijd en was een stokpaardje van ex-burgemeester Jean Vandecasteele. Nu is het parcours zo goed als af. Het verbindt vijftien groene zones in de stadsrand met elkaar. “Het Groen Lint leeft en is interactief”, zegt bevoegd schepen Björn Anseeuw (N-VA). “Deelruimten krijgen nieuwe invullingen, denk maar aan Raversyde, park Nieuwe Koers, Astropolis, fietspaden door de scholen Pegasus en Sint-Andreas, de Tuinen van Stene, het Geuzenbos en de Keignaert. Elke etappe langs dit Groen Lint kreeg een specifieke rol zoals landbouw, waterbuffering, recreatie en  natuur. Hierbij wordt resoluut de kaart getrokken van duurzame stadsontwikkeling.”

Vlaamse Bouwmeester
Er werden al drie pilootprojecten gerealiseerd: park Nieuwe Koers, de Tuinen van Stene en de omgevingsaanleg Keignaert. “Een ander pilootproject is de omgevingsaanleg van de Oosteroeverduinen, waar er onder andere anderhalve hectare nieuwe duinen zullen worden bijgemaakt. Bijna alle opdrachten in de groene gordel werden toegewezen na organisatie van een wedstrijd in samenwerking met het team Vlaams Bouwmeester, zoals de Tuinen van Stene teen de Snaaskerkepolder. Wedstrijdformules garanderen namelijk dat de ontwerper die de opdracht het best begrepen heeft, aan de slag kan en dat we uiteindelijk ook een zeer kwalitatieve publieke ruimte kunnen ter beschikking stellen aan de Oostendenaar en bezoekers.”

Park Nieuwe Koers
Met een fietstochtje werd het Groen Lint officieel ingehuldigd. Het startschot vond plaats bij park Nieuwe Koers. “Dat is er gekomen in samenwerking met woonzorgcentrum De Drie Platanen en het team Vlaamse Bouwmeester”, vervolgt Anseeuw. “Jonge beloftevolle architecten kregen hierbij de kans om hun eerste publieke opdracht uit te voeren. Dit alles maakt van dit park een uniek samenwerkingsproject en laat zich ook voelen op het terrein. Het woonzorgcentrum en het park vloeien harmonieus in elkaar over.” De verschillende functies in het park – het woonzorgcentrum, Astropolis en het centrale open gedeelte – worden verbonden met elkaar via een fietspad van zowat anderhalve kilometer. Het fietspad vormt een geheel met het eerder aangelegde fietspad langs de oefenrenbaan en atheneum Pegasus. Dit nieuwe fietstracé is een alternatief voor het fietspad dat nu langs de Duinkerkseweg ligt. “Het nieuwe traject is lager gelegen en veel windluwer”, oppert Anseeuw. “Bovendien is er een directe verbinding met de omliggende wijken via de Spalaan, Prins Roselaan en de Steensedijk.”


https://www.hln.be/in-de-buurt/oostende/fietsroute-groen-lint-officieel-voor-open-verklaard-samenwerking-met-vlaamse-bouwmeester-is-uniek~abe204bf/
https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20190918_04614611


Nieuwe fietsroute Groen Lint is officieel geopend, 35 km in beide richtingen bepijld
07/09/2019

De Stad Oostende en Westtoer sloegen de handen in elkaar om werk te maken van de realisatie van een duurzame en kwaliteitsvolle fietsroute rond het thema Groen Lint. Groen Lint nodigt uit tot fietsen en wandelen in en rond de stad Oostende.

Het is een 35km lange, grotendeels autovrije fietsroute die in beide richtingen bewegwijzerd is. Je kunt op het traject de verrassende buitenrand van Oostende ontdekken. Daar werden recent nieuwe parken aangelegd, zoals het 'Evenementenpark Nieuwe Koers' met de sterrenwacht Astropolis, het innovatieve landbouwpark 'De Tuinen van Stene' en de Oosteroever-duinen met het uitkijkpunt De Halve Maan.

Fiets- of wandeltocht
Je fiets- of eventuele wandeltocht kan starten aan het Provinciaal Domein Raversyde, aan het Romeins Archeologisch Museum in Oudenburg of aan Sportcentrum Ter Polder in Bredene. Je fietst door het Geuzenbos, langs de Oostendse Kreken en het natuurgebied De Zwaanhoek en maakt kennis met de transformatie van de stadswijk Oosteroever en het vernieuwde zee-front van De Stad aan Zee.

De plechtige opening van de interessante fietsroute, met muzikale fietstocht voor de genodigden, had zaterdagmorgen plaats bij het nieuwe woonzorgcentrum 'De Drie Platanen', één van de pareltjes langs de fietsroute. Na de toespraken van gedeputeerde voor Toerisme, Sabien Lahaye, en de Oostendse schepen van ruimtelijke ordening, Bjorn Anseeuw (NVA) werd ook de viertalige brochure met handige kaart, waarop het traject en de bezienswaardigheden aangeduid zijn, voorgesteld. Die is verkrijgbaar (€2,00) in de toerismekantoren van Oostende, Oudenburg en Bredene, in PD Raversyde, in PI Tolhuis Brugge en bij Westtoer.

https://kw.be/nieuws/verkeer-en-mobiliteit/nieuwe-fietsroute-groen-lint-is-officieel-geopend-35-km-in-beide-richtingen-bepijld/article-normal-391113.html
https://www.hetnieuwsvanwestvlaanderen.be/nieuws/nieuwe-35-km-lange-fietsroute-groen-lint-oostende/

Brochure:

https://www.westtoer.be/nl/groen-lint

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Groen Lint [Oostende] - Page 2 Empty Aankoop natuurgebied

Message  eeuwige reiziger Jeu 7 Mai 2020 - 18:41

Oostende koopt 9 hectare groen aan kerkje van Onze-Lieve-Vrouw-ter Duinen
20 april 2020

Oostende heeft 9 hectare natuurgebied gekocht naast de site van het Duinenkerkje in Raversijde. De aankoop past in een groter plan om het natuurgebied van Raversijde uit te breiden tot aan het Groen Lint, de groene gordel rond de stad.


De kerk van Onze-Lieve-Vrouw-ter-Duinen, in de volksmond beter bekend als het Duinenkerkje, ligt op een boogscheut van het natuurgebied van Raversijde en de duinen. De plek was een favoriet onderwerp van James Ensor, de schilder ligt er ook begraven.

Door de 9 hectare natuurgebied tussen de Nieuwpoortsesteenweg en de Dorpstraat te kopen van de verschillende eigenaren, kan de stad ook de site rond de kerk inrichten als natuurgebied en het geheel laten aansluiten op het Groen Lint.

"Op dit moment hebben we al 35 kilometer Groen Lint rond de stad, vooral in het hinterland", vertelt schepen van Openbaar Domein Björn Anseeuw (N-VA). "Met dit extra stuk natuurgebied kunnen we dit eigenlijk naadloos laten overgaan in onze andere unieke troeven, de zeedijk en het strand."

Het is ook de bedoeling om in Raversijde nieuwe duinen te ontwikkelen. In een eerste fase zal nu samen met het Agentschap Natuur en Bos en het Agentschap Onroerend Erfgoed bekeken worden hoe de site zal worden ingevuld. Oostende betaalde ruim 610.000 euro voor het stuk natuurgebied.

https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2020/04/20/oostende-uitbreiding-natuurgebied-raversijde-aankoop-grond/

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Groen Lint [Oostende] - Page 2 Empty Nieuwe webstek "Groen Lint"

Message  eeuwige reiziger Jeu 7 Mai 2020 - 18:48

Nieuwe, fris ogende website:

www.oostende.be/groenlint

Brochure:

https://www.oostende.be/ontdek-het-groen-lint

Screenshot-2020-05-07-Groen-Lint

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Groen Lint [Oostende] - Page 2 Empty Coronamaatregelen

Message  eeuwige reiziger Sam 9 Mai 2020 - 13:57

Als maatregel tegen de verspreiding van het Coronavirus werd de veerdienst stilgelegd:

Screenshot-2020-05-09-Oostende-neemt-maatregelen-tegen-verspreiding-van-coronavirus

https://www.visitoostende.be/nl/coronavirus

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Page 2 sur 2 Précédent  1, 2

Revenir en haut

- Sujets similaires

 
Permission de ce forum:
Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum