Forum lie au site www.velo-ravel.net
Vous souhaitez réagir à ce message ? Créez un compte en quelques clics ou connectez-vous pour continuer.

Kennedy-Fietstunnel [Antwerpen]

4 participants

Aller en bas

Kennedy-Fietstunnel [Antwerpen] Empty Kennedy-Fietstunnel [Antwerpen]

Message  eeuwige reiziger Mer 23 Avr 2014 - 12:30

Onbekend, onbemind. Deze fietsverbinding onder de Schelde kan je op die manier omschrijven, daar heel wat mensen buiten Antwerpen niet op de hoogte zijn van het bestaan van deze tunnel. Niet echt verwonderlijk, daar de gebouwen en de verschillende ingangen een vervallen en rommelige indruk maken.

Niet te verwarren met de wel heel bekende Sint-Annatunnel trouwens!

https://www.youtube.com/watch?v=H0c5H5LUEgQ
https://www.youtube.com/watch?v=M-Lj8oe6BRw

http://nl.yelp.be/biz_photos/fietstunnel-antwerpen?select=KFYOrE5WX1Wcd5YHBZoKSA#ZyvTeU021Yk_fpYHJTa41A


Sedert begin deze maand kan je de status van de liften steeds online nakijken:

http://www.wegenenverkeer.be/fietserslift/Werken Kennedytunnel en fietstunnel volgende week

Het Agentschap Wegen en Verkeer zal dinsdag 22 april en woensdag 23 april onderhoudswerken uitvoeren in de Kennedytunnel in Antwerpen. In de nacht van dinsdag 22 april op woensdag 23 april 2014 wordt gewerkt in de tunnelkoker richting Gent, in de nacht van 23 april op donderdag 24 april 2014 is de koker richting Antwerpen aan de beurt. De kokers zijn dan gesloten tussen 21.00 en 5.30 uur. Het verkeer wordt omgeleid via de andere tunnelkoker. Overdag zijn alle tunnelkokers en de oprit gewoon open.

Gedurende heel volgende week, overdag en 's nachts, van dinsdagochtend 22 april tot vrijdagavond 25 april, worden ook grondige onderhoudswerken uitgevoerd in de fietserstunnel van de Kennedytunnel. De tunnelkoker wordt volledig gereinigd en graffiti wordt verwijderd. Tijdens die week blijft de fietserstunnel open, maar er zal geregeld hinder zijn door de werken.

Het Laatste Nieuws / Antwerpen StadDe Nieuwe Gazet  
18 april 2014


Jammer genoeg nog geen oplossing in zicht voor de te beperkte, nieuwe liftinfrastructuur:

Kritiek op liften Kennedy-fietstunnel zwelt aan
donderdag 27 juni 2013

ANTWERPEN/ZWIJNDRECHT/BURCHT - De kritiek over de toegankelijkheid van de Kennedy-fietstunnel (van Burcht naar Antwerpen) en deel uitmakend van de autotunnel, groeit voortdurend.

Kennedy-Fietstunnel [Antwerpen] F164db2a-de68-11e2-96aa-d0e16862a56c_original.jpg.h380

Vooral werknemers die hier gebruik van maken om van de Linkeroever (Zwijndrecht, Burcht, en verder) naar hun werk op de Rechteroever te gaan, reclameren. Maar ook ‘zondagtoeristen’ laten hun stem horen. De liften naar de eigenlijke tunnel zijn veel te klein en ellendig traag. Er kunnen met de grootste moeite slechts een vijftal fietsers in. Voor de wielertoeristen en andere groepen betekent dit dat zij in ‘delen’ dienen in te stappen en op die manier gesplitst moeten wachten tot de groep, na verschillende ladingen, weer volledig is.

De trappen zijn vuil en glad, door onvoldoende onderhoud. Door de slechte plaatsing van de fietsgoot moeten de rijwielen lichtjes schuin gehouden worden. Zo loopt men de kans dat de pedalen achter de trapneuzen blijven haperen. Wie niet in topconditie is kan onmogelijk met zijn fiets omhoog. Mensen met speciale fietsen, met bromfietsen of met fietsen waaraan zware zakken hangen, moeten rechtsomkeert maken wanneer de liften uitvallen. Wat overigens geregeld gebeurt.

Eerder al had Vlaams volksvertegenwoordiger Liesbeth Homans (N-VA) hierover vragen gesteld aan verantwoordelijk minister Hilde Crevits (CD&V). Die gaf toe dat er moeilijkheden zijn met de liften. Om de capaciteit van de fietserstunnel te verhogen zouden er roltrappen moeten komen, maar de installatie ervan kost ruim twee miljoen en dat geld is voorlopig niet voorzien. Overigens zouden de roltrappen in de plaats moeten komen van de bestaande vaste trappen, die dan verdwijnen.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DMF20130626_00637753


Onderhoud 'Kennedy' fiets- en voetgangerstunnel
donderdag 19 september 2013

De tunnel voor fietsers en voetgangers tussen de twee voertuigenkokers van de Kennedytunnel werd zo’n tien jaar geleden vernieuwd, maar het ongenoegen over de toegankelijkheid en gebruiksvriendelijkheid van de tunnel voor fietsers klinkt na al die jaren steeds luider.

Steve D’Hulster (sp.a) stelde hierover een aantal vragen aan Vlaams minister voor mobiliteit Crevits.

De oorspronkelijke roltrappen van de tunnel werden vervangen door schuine liften om het hoogteverschil van 22 meter tussen het toegangs- en het tunnelniveau te overbruggen, daarnaast is er nog een vaste trap met fietsgleuf. De liften hebben onvoldoende capaciteit, werken traag en zijn niet altijd even betrouwbaar. Ook zijn er klachten over het beperkt onderhouden van de liften en trap waardoor deze er vaak vuil bijliggen.

gebruik

Jaarlijks maken naar schatting ongeveer 300.000 mensen gebruik van de Kennedytunnel, het merendeel hiervan tijdens de zomermaanden (ter vergelijking: de Sint-Annatunnel verwerkt jaarlijks meer dan 3.500.000 passanten). Deze schatting is gebaseerd op de telling van het aantal bewegingen die de liften uitvoeren. Op korte termijn zal er een meer gedetailleerd telsysteem geplaatst worden dat een beter beeld moet geven van de trafieken in de tunnel.

onderhoudsfrequentie

De liftkooien worden in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer 2 keer per maand door een externe firma gereinigd en indien nodig tussentijds door eigen personeel. De tunnel(vlucht)koker wordt 2 keer per jaar grondig gereinigd. De tussentijdse veegbeurten worden onder meer bepaald door het seizoensgebonden gebruik ervan en voornamelijk door jaarlijks weerkerende evenementen zoals Laundry Day en de Ten Miles. Na deze evenementen wordt er een speciale rondgang georganiseerd om alle sporen van zwerfvuil en vandalisme (kapot gegooide flessen) op te ruimen.

nieuwe roltrap?

De kostprijs van 1 nieuwe roltrap bedraagt ongeveer 1 miljoen euro. Momenteel worden er ver­schillende alternatieven bestudeerd voor de korte en langere termijn. Tegelijkertijd worden er aan de huidige installaties continu verbeteringen aangebracht om het aantal storingen tot een mini­mum te beperken, aldus de minister.

mogelijkheden tot aanpassing fietsgeul

Vanwege de functie als vluchtkoker in geval van calamiteiten in één van de rijwegkokers, moet de fietsgeul langs de trappen aan een aantal opgelegde richtlijnen (TERN-tunnels) voldoen, waardoor niet zomaar aan­passingen kunnen uitgevoerd worden. Gezien het feit dat de trappen deel uit maken van de vluchtweg en dat de lift bij calamiteit (waaronder brand) niet mag gebruikt worden, is het noodzakelijk om de vrije doorgang in de trappenzaal zo groot mogelijk te houden. De bestaande fietsgeul is in dat opzicht volgens de minister de meest functionele oplossing.

http://www.stevedhulster.be/artikel/vlaams-parlement/onderhoud-kennedy-fiets-en-voetgangerstunnel-19-se/

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Kennedy-Fietstunnel [Antwerpen] Empty Aanhoudende problemen (2015)

Message  eeuwige reiziger Ven 18 Mar 2016 - 9:23

ANTWERPEN
06/08/2015

LIFT AAN VOETGANGERSTUNNEL GISTEREN ZELFS TWEE KEER DEFECT IN ÉÉN DAG
Fietsliften gaan om de haverklap stuk

De fietsliften van de voetgangerstunnel en de fietstunnel naar het Galgenweel zijn de laatste dagen om de haverklap buiten dienst. Fietsers en wandelaars zijn er niet mee opgezet. "Hoe kan ik zo met mijn kindjes langs de Schelde fietsen?"

De gebruikers van de Sint-Annatunnel, beter bekend als de voetgangerstunnel, en de fietstunnel tussen de twee autokokers van de Kennedytunnel zijn het beu. De jongste dagen werken de liften immers vaker niet dan wel. Dat is uiteraard zeer vervelend voor wie met een fiets van de ene naar de andere Scheldeoever wil. Wie veel bagage heeft, op pad is met een jong kind met een fietsje of met een zware elektrische fiets rijdt, ziet ertegenop om zijn rijwiel op de steile roltrappen te plaatsen en zo af te dalen tot onder de Schelde.

"Het klopt dat de fietslift van de voetgangerstunnel meer dan gewoonlijk defect is", zegt Maarten Mussely (33) uit Zwijndrecht. "Ik rij met een lichtgewicht mountainbike en heb geen probleem op de roltrap, maar ik zag daarnet een vrouw met een elektrische fiets die niet naar beneden durfde."

Ook op sociale media regent het al enkele dagen klachten. "Ik rijd met een bakfiets en wilde met mijn kindjes op Linkeroever fietsen", schrijft een mama op Facebook. "Maar door twee kapotte liften op rechteroever moesten we een kruis maken over onze plannen."

Erfgoed
Bij de dienst Wegen en Verkeer van de Vlaamse Gemeenschap is er begrip voor de klacht van die vrouw. "We sukkelen al langer met die liften", zegt woordvoerder Peter Bruyndonckx. "In het weekend waren de twee fietsliften op rechteroever kapot. Toch worden ze de klok rond en zeven dagen op zeven gemonitord vanuit het controlecentrum op het Kievitplein. Als er een lift defect is, dan wordt er onmiddellijk een hersteller verwittigd. Er is een onderhoudscontract afgesloten met een gespecialiseerde firma en die mensen moeten op heel korte tijd ter plaatse zijn: ook 's nachts en ook in het weekend. De twee liften zijn verder atypisch: die van de Kennedytunnel gaat schuin naar beneden en die van de Sint-Annatunnel is erfgoed. Het zijn geen standaardliften en dat maakt een herstelling bijna elke keer zeer moeilijk." Zo was de fietserslift aan de Kennedytunnel vorige week enkele dagen buiten dienst omdat er speciale stukken voor het herstel moesten worden geleverd.

Gisteren raakte de fietserslift van de Sint-Annatunnel op rechteroever twee keer defect. De eerste keer gebeurde dat al heel vroeg in de ochtend. Een hersteller kreeg de lift rond de middag weer aan de praat. Maar in de late namiddag ging de lift opnieuw kapot. En tot overmaat van ramp raakte vrijwel op hetzelfde moment ook de fietserlift van de Sint-Annatunnel op linkeroever defect. "Zoals het er nu naar uitziet, zal het defect wellicht pas morgenvoormiddag (vandaag, red.) verholpen zijn", gaat Bruyndonckx verder.

Vandaag onderhoud
Ook vandaag zal er dus overlast zijn voor fietsers die van de ene naar de andere kant van de Schelde willen. "Bovendien wordt vandaag de fietserslift aan de Kennedytunnel enkele uren buiten dienst gesteld voor het periodieke onderhoud", zegt Bruyndonckx. "De Vlaamse overheid heeft onlangs wel een studie besteld om te onderzoeken of er een duurzame oplossing bestaat voor de fietsersliften. Aan de Kennedytunnel worden de verouderde liften wellicht vervangen door nieuwe exemplaren. Wat de oplossing is voor de liften van de Sint-Annatunnel, kan momenteel nog niemand zeggen."

http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-antwerpen/fietsliften-gaan-om-de-haverklap-stuk-a2414032/

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Kennedy-Fietstunnel [Antwerpen] Empty Betere opvolging (2016)

Message  eeuwige reiziger Ven 18 Mar 2016 - 9:28

Defecte liften van Kennedyfietstunnel zullen sneller hersteld worden
Gazet van Antwerpen/Metropool Stad,
Di. 15 Mar. 2016, Pagina 20

Defecte schuine liften in de fietstunnel: een van de grootste frustraties van de fietsers die geregeld deze tunnel gebruiken. Fietsers zijn genoodzaakt om hun fiets op de smalle trap te duwen of om uit te wijken naar de Sint-Anna- of voetgangerstunnel.

Door de aanhoudende technische problemen aan de liften van de fietstunnel informeerde Vlaams Parlementslid Annick De Ridder (N-VA) naar de plannen van Vlaams minister van Openbare Werken Ben Weyts (N-VA). Ze is bezorgd.

“De liften van de Kennedyfiets-tunnel kampen geregeld met technische problemen”, zegt De Ridder. “De tunnel wordt intensief gebruikt door fietsers, en zijn dan ook van groot belang.”

Sinds januari 2013 ontving het Vlaams Tunnel- en Controlecentrum 153 meldingen van defecten aan de lift op de rechteroever en 77 oproepen voor de lift op Linkeroever. Er zijn blijkbaar vooral problemen met de deuren van de schuine lift. De onderhoudsaannemer is verplicht om binnen een vastgelegde termijn het probleem te verhelpen. Volgens de minister is sinds 2013 deze termijn slechts eenmaal overschreden.

“Voor de schuine liften in de fietserstunnel van de Kennedytunnel is er in 2015 een onderzoek gebeurd naar de opwaardering van deze lift-infrastructuur”, zegt minister Weyts. “Dit heeft geleid tot een bestek dat dit jaar in uitvoering zal gaan, waardoor de beschikbaarheid van de liften gevoelig zou moeten verbeteren.”

Dat betekent niet dat de capaciteit van de liften wordt vergroot of ze worden vervangen. “We merkten uit het onderzoek dat het eigenlijk te lang duurt voor de aannemer ter plaatse was”, zegt minister Weyts. “We gaan daarom op zoek naar een onderhoudsaannemer die via een nieuw contract sneller zal moeten optreden bij een melding van een defect aan de liften.”

Veiligheid

Met de ontwikkeling van de nieuwe woonwijk Nieuw Zuid en het bedrijventerrein Blue Gate Antwerp zal het belang van deze fietsverbinding tussen beide oevers groeien. Dat zal ook effect hebben op de veiligheidsvoorschriften. Daarom bestelde de minister een onderzoek naar het mogelijke effect en welke maatregelen nodig zullen zijn om de veiligheid in deze fietstunnel te verzekeren.

De fietstunnel is eigenlijk de vluchtkoker voor het geval dat er een ongeval zou gebeuren in de Kennedytunnel. Fietsers die zeker willen zijn dat ze niet voor een defecte lift komen te staan, kunnen dit steeds controleren op fietsersliften.wegenenverkeer.be.

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Kennedy-Fietstunnel [Antwerpen] Empty Fietstransportband

Message  eeuwige reiziger Sam 25 Juin 2016 - 16:59

Fietstransportband op komst in fietstunnel onder Schelde
Gazet van Antwerpen/Waasland,
Wo. 22 Jun. 2016, Pagina 20

De trappen van de fietserstunnel onder de Schelde in Antwerpen worden uitgerust met een transportband. Er wordt gestart met een proefproject in oktober of november aan een van de trappen.

Kennedy-Fietstunnel [Antwerpen] 0fc3656e-37ad-11e6-9346-4a9e91b70da2_web_scale_0.0874126_0.0874126__

De fietserstunnel in de Kennedytunnel is voor fietsers een belangrijke verbinding tussen de linker- en de rechteroever. Het gebruik van de tunnel is de afgelopen jaren alleen maar toegenomen. De kleine lift blijft echter voor grote ergernissen zorgen. Die is namelijk geregeld defect. Fietsers zijn dan genoodzaakt om met hun fiets langs de trappen naar boven of beneden te gaan. Dat kan via een fietsgoot.

“Elke fietser die gebruik heeft gemaakt van de fietsgoot op de trappen van de fietserstunnel kan bevestigen dat dit een bijzondere inspanning vraagt”, zegt Vlaams parlementslid Annick De Ridder (N-VA). “Zeker gezien het stijgend aantal elektrische fietsen, die zwaarder zijn dan een gewone fiets. Bovendien zie je ook steeds meer recreatieve senioren fietsen. Ik heb zelf al geregeld mensen moeten helpen om hun fiets naar boven te krijgen.”

Annick De Ridder pleitte daarom bij Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) om aan de trappen een transportband voor fietsen te installeren in de fietsgoot. Weyts had daar blijkbaar wel oren naar. Als proef wordt in oktober of november de transportband geïnstalleerd aan een van de trappen. Het is nog niet beslist op welke oever de testband zal komen.

Smal en stijl

“Fietsers maken hoofdzakelijk gebruik van de schuine lift”, zegt de minister. “Maar dat is dus niet altijd mogelijk bij defecten of onderhoudswerken. Wie niet wil wachten tot de lift er is, kiest er ook al snel voor om de trap te pakken. De Tunnelorganisatie van het Agentschap Wegen en Verkeer heeft de afgelopen maanden een uitgebreid onderzoek gedaan naar de technische haalbaarheid van een fietstransportsysteem. De grootste uitdaging hierbij is de technische inpasbaarheid door de beperkte breedte en de steile helling van de trap.”

Aan het systeem hangt wel een stevig prijskaartje. De kostprijs voor het installeren van het systeem op beide trappen kost al snel 400.000 euro. Het onderhouden van deze transportband voor fietsen kost jaarlijks nog eens 9000 euro. “Na een positieve evaluatie zou het systeem dan volledig kunnen worden geïnstalleerd”, zegt Weyts.

Parkbrug

De fietserstunnel zal echter niet de eerste zijn met dit systeem in Vlaanderen. De primeur gaat naar de nieuwe Parkbrug over de Noorderplaats in Antwerpen. De fietsers zullen die transportband kunnen gebruiken begin juli als de Parkbrug volledig afgewerkt is.

http://www.gva.be/cnt/dmf20160621_02351299/fietstransportband-op-komst-in-fietstunnel-onder-schelde

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Kennedy-Fietstunnel [Antwerpen] Empty Kennedytunnel - Sint Annatunnel

Message  joverwimp Mar 2 Aoû 2016 - 9:47

Beide bieden een comfortabele fietsverbinding aan tussen de linker-en rechteroever.
MAAR het gebeurt dat een lift defekt is, of in onderhoud (eerste donderdag van de maand) ... dan wordt het een lastige karwij langs trappen op en af.
Beter vooraf de status van de fietserliften checken: http://fietsersliften.wegenenverkeer.be
Beelden van de Kennedytunnel:

Kennedy-Fietstunnel [Antwerpen] 13b_an11

Kennedy-Fietstunnel [Antwerpen] 13c_tu10

Kennedy-Fietstunnel [Antwerpen] 13d_tu10
joverwimp
joverwimp

Messages : 2953
Date d'inscription : 18/07/2009
Age : 77
Localisation : Asse

Revenir en haut Aller en bas

Kennedy-Fietstunnel [Antwerpen] Empty Vernieuwing liften (februari - mei 2017)

Message  eeuwige reiziger Lun 23 Jan 2017 - 10:57

MOBILITEIT EN VERKEER
20/01/2017
Liften fietstunnel minstens drie maanden buiten dienst

Van 6 februari tot uiterlijk 1 juni zijn beide liften van de Kennedyfietstunnel in Antwerpen buiten gebruik. De voorbije maanden waren er geregeld pannes en daarom worden ze nu gerenoveerd om het aantal storingen sterk terug te dringen.

De trappen blijven wel bruikbaar, maar voor een lift moeten gebruikers uitwijken naar de Sint-Annatunnel. Dat meldt het Agentschap Wegen en Verkeer.

De Kennedyfietstunnel is samen met de Sint-Annatunnel de enige directe verbinding voor fietsers en voetgangers tussen de beide Scheldeoevers. Nu kennen de liften van de fietstunnel te pas en te onpas pannes, wat het onaangenaam en voor sommigen onmogelijk maakt om met de bromfiets, fiets of te voet tussen beide oevers te pendelen.

De vernieuwing gebeurt zowel aan de sturing en de kabels, als aan liftdeuren en de binnenkant van de liftkooi. Die krijgt een volledig nieuw jasje met onder meer nieuwe binnenbekleding en een nieuwe parlofoon.

Het geheel van aanpassingen moet het comfort van de gebruikers verbeteren. Al veroorzaakt dat dus wel een tijdlang hinder. De werken starten maandag 6 februari, aan beide liften tegelijkertijd . De liften blijven afgesloten tot uiterlijk 1 juni, al streeft men ernaar de liften begin mei al opnieuw open te stellen.

http://atv.be/nieuws/liften-fietstunnel-minstens-drie-maanden-buiten-dienst

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Kennedy-Fietstunnel [Antwerpen] Empty Re: Vernieuwing liften (februari - mei 2017)

Message  eeuwige reiziger Sam 4 Fév 2017 - 9:23

Werken aan Kennedyfietstunnel maand uitgesteld
03/02/2017

De werken aan de liften van de Kennedy-fietstunnel in Antwerpen, worden met een maand uitgesteld.

Normaal gezien zouden de renovatiewerken maandag starten, maar de aannemer moet langer wachten op de onderdelen en de wisselstukken die nodig zijn voor de vernieuwing. En dus blijven de liften de komende weken gewoon in gebruik voor fietsers en voetgangers.

Het Agentschap Wegen en Verkeer wil nu maandag 6 maart starten met de werkzaamheden. Die werken klaar hebben voor 1 mei, het oorspronkelijke doel, zal wellicht niet meer lukken. Maar voor 1 juni moeten ze wel achter de rug zijn.

http://atv.be/nieuws/werken-aan-kennedyfietstunnel-maand-uitgesteld
http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20170203_02711746

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Kennedy-Fietstunnel [Antwerpen] Empty Re: Vernieuwing liften (februari - mei 2017)

Message  eeuwige reiziger Jeu 9 Mar 2017 - 12:05

Werken fietstunnel vandaag van start
Gazet van Antwerpen/Metropool Stad,
dinsdag 7 maart 2017, pagina 15

De renovatiewerken aan de Kennedyfietstunnel zijn vandaag begonnen. De liften zijn tot juni buiten gebruik. Fietsers zijn aangewezen op het gebruik van de trappen of de Sint-Annatunnel.

Na een valse start zijn de renovatiewerken aan de Kennedyfiets-tunnel, die Linkeroever met het Zuid op rechteroever verbindt, vandaag van start gegaan. De werken liepen al een maand vertraging op omdat de aannemer in februari nog niet over de nodige onderdelen en wisselstukken beschikte. Beide liften zullen tot uiterlijk juni buiten gebruik zijn, waardoor alleen de trappen nog toegankelijk zijn. Fietsers zijn nu aangewezen op de Sint-Annatunnel - de voetgangerstunnel.

Tijdens de werken zullen de liftdeuren, de sturing en de binnenkant van de liftkooi worden opgeknapt. Daarnaast krijgen de liften een nieuw jasje met een nieuwe binnenbekleding en parlofoon. “Door het vervangen en moderniseren van de deuren en de liftkooi moet het aantal storingen drastisch afnemen”, klinkt het bij het Agentschap Wegen en Verkeer.

Liften Kennedyfietstunnel drie maanden buiten gebruik
06/03/2017

Kennedy-Fietstunnel [Antwerpen] 2c6103d6-0244-11e7-aa35-2e4a1eb91a31_original

LINKEROEVER / ANTWERPEN - Het worden drie moeilijke maanden voor fietsers die de Schelde willen oversteken. Vandaag start Wegen en Verkeer met een grondige vernieuwing van de liften in de Kennedyfietstunnel. Uiterlijk begin juni moeten de werken afgerond zijn.
De liften zijn tijdens de werken volledig buiten dienst. Fietsers kunnen enkel gebruikmaken van de trappen of via de Sint-Annatunnel de Schelde oversteken. Ten laatste op 1 juni moeten de liften van de fietstunnel volledig vernieuwd zijn.

“Met de renovatie wil het agentschap de levensduur van de liften verlengen en het aantal storingen sterk terugdringen. Dit moet het comfort van de gebruiker verbeteren”, aldus het Agentschap Wegen en Verkeer.

http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20170306_02764695

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Kennedy-Fietstunnel [Antwerpen] Empty Re: Vernieuwing liften

Message  eeuwige reiziger Mer 22 Nov 2017 - 15:15

Kinderziektes fietsliften Kennedytunnel verholpen
22/11/2017

ANTWERPEN - De kinderziektes verbonden aan de nieuwe liftinstallatie in de fietserstunnel lijken stilaan opgelost. Dat blijkt uit de cijfers die Vlaams parlementslid Annick De Ridder (N-VA) opvroeg bij Vlaams mobiliteitsminister Ben Weyts (N-VA).

De liften van de fietstunnel aan de Kennedytunnel werden begin juni opnieuw in gebruik genomen na vernieuwingen aan enkele onderdelen. Alleen deden er zich tussen juni en oktober nog 24 storingen voor. Hiervan waren er tien storingen aan de liften op Rechteroever en veertien op Linkeroever. In die periode werd de lift op Linkeroever 60.000 keer gebruikt.

“Het is zeer moeilijk om de oorzaak te achterhalen”, zegt Weyts. “In sommige gevallen kwam het door zwerfvuil dat het systeem van de liftdeuren blokkeerde.”

Amper nog defecten

De defecten zijn ondertussen sterk afgenomen, er waren vier storingen van 19 september tot 19 november. “Dat de vernieuwde liftinstallatie met kinderziektes kampte, is te betreuren”, zegt De Ridder. “Die periode lijkt nu achter de rug. De afgelopen twee maanden vonden er nog amper defecten plaats. Hopelijk blijft dit zo, want deze verbinding is zeer belangrijk voor wie met de fiets naar de andere oever rijdt.”

http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20171121_03200552

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Kennedy-Fietstunnel [Antwerpen] Empty Kaart

Message  velo-ravel.net Dim 10 Nov 2019 - 18:59

Carte :
https://drive.google.com/open?id=1qvkeMekghiZ5fEPdBx-eOzPM4z5B423J&usp=sharing

velo-ravel.net
velo-ravel.net

Messages : 7449
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

Kennedy-Fietstunnel [Antwerpen] Empty Photos

Message  Admin Dim 5 Jan 2020 - 20:06

Album : https://photos.app.goo.gl/AFR4LPdTyZ7zhyXx5

Diaporama :
Admin
Admin
Rang monochrome + gras

Messages : 609
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Belgique, Mons, Ghlin

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

Kennedy-Fietstunnel [Antwerpen] Empty Ajout de la page web

Message  velo-ravel.net Dim 29 Mar 2020 - 12:27

http://www.velo-ravel.net/2019/2019-08-22_Kennedyfietstunnel.htm
velo-ravel.net
velo-ravel.net

Messages : 7449
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

Kennedy-Fietstunnel [Antwerpen] Empty Coronamaatregelen

Message  eeuwige reiziger Sam 18 Avr 2020 - 8:57

Eenrichtingsverkeer op trappen Antwerpse fietstunnel, lift voetgangerstunnel sluit in weekend
17/04/2020

ANTWERPEN - Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) neemt maatregelen na de drukte van afgelopen weekend in de voetgangers- en fietserstunnel: op de trappen in de fietstunnel wordt er eenrichtingsverkeer ingevoerd en er komt verhoogd toezicht. De lift van voetgangerstunnel gaat dicht in het weekend. Daarnaast roept het agentschap nadrukkelijk op om ook bij mooi weer zo veel mogelijk te ontspannen op eigen oever, zo blijft de tunnel vlot bereikbaar voor de essentiële verplaatsingen.

Afgelopen weekend was het een drukte van jewelste in de fietskoker van de Kennedytunnel en in de Sint-Annatunnel. Het mooie weer verleidde veel Antwerpenaren om te voet of met de fiets naar de andere oever te trekken. Dat zorgde voor wachtrijen aan en in beide tunnels.

Agentschap Wegen en Verkeer doet een oproep aan iedereen om te helpen de tunnels open te houden voor wie ze het meest nodig heeft. “Gebruik de tunnels dus niet voor niet-essentiële verplaatsingen. Ik vertoef op eigen oever, dat moet het motto zijn.”

Maatregelen

** Daarnaast komen er maatregelen. De Kennedytunnel (fietserstunnel) blijft open en de liften blijven in werking maar op de trappen wordt alleen eenrichtingsverkeer tunneluitwaarts toegelaten. Je kan de trap dus alleen gebruiken als je de tunnel uit wil. Hierdoor treedt de lift op als filter en wordt het aantal gebruikers in de tunnel mondjesmaat toegelaten. Dit betekent ook dat er veel minder wachtrijen zullen zijn in de tunnelkoker zelf. AWV zal de nodige signalisatie voorzien en in de weekends bewakingsagenten plaatsen.

(...)

https://www.gva.be/cnt/dmf20200417_04925538/enkelrichting-op-trappen-antwerpse-fietstunnel-lift-voetgangerstunnel-sluit-in-weekend
https://atv.be/nieuws/enkelrichtingsverkeer-op-de-trappen-fietstunnel-en-lift-buiten-werking-in-voetgangerstunnel-96822

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Kennedy-Fietstunnel [Antwerpen] Empty Re: Kennedy-Fietstunnel [Antwerpen]

Message  joverwimp Mer 15 Sep 2021 - 11:52

https://fietsverbindingenschelde.wegenenverkeer.be
joverwimp
joverwimp

Messages : 2953
Date d'inscription : 18/07/2009
Age : 77
Localisation : Asse

Revenir en haut Aller en bas

Revenir en haut


 
Permission de ce forum:
Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum