Kanaalplas [Mol]

Voir le sujet précédent Voir le sujet suivant Aller en bas

Kanaalplas [Mol]

Message  eeuwige reiziger le Mar 9 Oct - 12:52

Une piste cyclable au Kanaalplas permet de faire la liaison entre le canal Bocholt-Herentals et le canal Dessel-Kwaadmechelen. Il est impossible de le faire en suivant le chemin de halage due à l'embouchure du lac (Kanaalplas - Zilvermeer).

http://www.provant.be/mobiliteit/fietsen/nieuwsbriefarchief/2jg3_subsidie_mol.jsp

Vidéo:
http://www.youtube.com/watch?v=Sbf6EwnLC20


Nieuw toeristisch fietspad langs Kanaalplas
14/07/'08
Mol (2400)

De gemeente Mol en het provinciebestuur zorgden voor een nieuw toeristisch fietspad langs de Kanaalplas. Vanaf dinsdag 15 juli kunnen sportievelingen genieten van een aangename route rond het water.


Fietsers die langs het kanaal Dessel - Kwaadmechelen richting Postel willen, kunnen voortaan een nieuwe route volgen langs de Kanaalplas en de Molse jachthaven Port Aventura. De gemeente Mol en de provincie sloegen de handen in elkaar om een nieuw en comfortabel pad aan te leggen rond de Kanaalplas. Het twee kilometer lange traject is drie meter breed en werd uitgevoerd in cementbeton. Die methode zorgt voor een lange levensduur en aangenaam fietsen.

Lange en saaie baan

Voortaan is het dus niet meer nodig om de lange en saaie baan die langs het Zilvermeer loopt, te volgen. Het nieuwe traject loopt langs de oevers van de Kanaalplas en passeert de jachthaven, zodat je tijdens het fietsen kan genieten van prachtige Molse vergezichten. Het fietspad verbindt de route langs het kanaal Dessel - Kwaadmechelen met het tweerichtingsfietspad langs de Postelsesteenweg.

Aannemer Kerkhofs rondde de werken nog net voor het bouwverlof af, zodat het meteen in gebruik kan worden genomen. Het kostenplaatje van de nieuwe fietsroute bedraagt 300 000 euro. Op dinsdag 15 juli wordt het pad officieel geopend.

http://www.gva.be/regio-kempen/mol/nieuw-toeristisch-fietspad-langs-kanaalplas.aspx


Paturage des berges par des moutons:

http://www.2400.be/index.asp?soort=nieuws&id=814

eeuwige reiziger

Messages : 2108
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 46
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Re: Kanaalplas [Mol]

Message  velo-ravel.net le Mar 9 Oct - 15:10

eeuwige reiziger a écrit:Une piste cyclable au Kanaalplas permet de faire la liaison entre le canal Bocholt-Herentals et le canal Dessel-Kwaadmechelen. Il est impossible de le faire en suivant le chemin de halage due à l'embouchure du lac (Kanaalplas - Zilvermeer).
Il était quand même possible de passer par les points-Noeuds 53-52-51-50-73 pour faire la liaison entre le Dessel-Kwaadmechelen et le canal Bocholt-Herentals ?

http://goo.gl/maps/zQRhuvelo-ravel.net

Messages : 4681
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

Re: Kanaalplas [Mol]

Message  eeuwige reiziger le Mer 10 Oct - 1:06

velo-ravel.net a écrit:
Il était quand même possible de passer par les points-Noeuds 53-52-51-50-73 pour faire la liaison entre le Dessel-Kwaadmechelen et le canal Bocholt-Herentals ?

Evidemment, mais ma remarque ne concernait que le chemin de halage côté sud (Waterstraat).

eeuwige reiziger

Messages : 2108
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 46
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

carte mise à jour

Message  velo-ravel.net le Mer 10 Oct - 7:57

carte mise à jour (en bleu)

velo-ravel.net

Messages : 4681
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

Paaltjes

Message  eeuwige reiziger le Sam 8 Nov - 21:11

Fluopaaltjes moeten botsingen voorkomen
VRIJDAG 07 NOVEMBER 2014Bij de aanleg van het gemengde fietspad langs de Kanaalplas in Mol werden bij de in- en uitgangen telkens drie houten paaltjes gezet. Die moeten voorkomen dat auto’s het fietspad gebruiken om de Kanaalplas te bereiken of om er te parkeren. Begin dit jaar gebeurde een zwaar ongeval waarbij een fietser tegen een van de paaltjes botste, met zware verwondingen tot gevolg.

'We hebben de situatie samen met de verkeersdienst bekeken en geoordeeld dat we er beter fluorescerende paaltjes kunnen zetten', zegt schepen voor Mobiliteit Paul Vanhoof (SP.A). 'De paaltjes weghalen is geen optie, want dan krijgen we opnieuw overlast van auto’s. En een waarschuwingsbord plaatsen is misschien ook gevaarlijk om tegen te rijden. De beste oplossing is dus het vervangen van de houten paaltjes door goed zichtbare fluorescerende exemplaren.' Tegen het voorjaar van 2015 zullen de paaltjes vervangen zijn.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=dmf20141106_01363355

eeuwige reiziger

Messages : 2108
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 46
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Doorsteek Sluis - jaagpad

Message  eeuwige reiziger le Mer 20 Avr - 23:26

Fietspad langs Kanaalplas officieel opgenomen in fietsknooppuntennetwerk
maandag 18 april 2016

Het fietspad langs de Kanaalplas en de Zilvermeerhaven Port Aventura is sinds 18 april officieel opgenomen binnen het fietsknooppuntennetwerk. Dit dankzij de aanleg van een veilige fietsdoorsteek door het gemeentebestuur tussen Sluis en het jaagpad. Vanaf nu kunnen nog meer fietsers, ook toeristen die onze gemeente verkennen, volop en veilig genieten van het wondermooie uitzicht over dit meer.

Enkele leden van het college van burgemeester en schepenen en senioren van de werkgroep verkeer mochten op 18 april het nieuwe fietspaadje en de aanpassingen aan het fietsknooppuntennetwerk officieel inrijden. Nu het fietspad er is, hoeven fietsers komende van Wolfsbos (Dessel), Sluis niet meer over te steken om via de brug richting Zilvermeer te rijden. Een oversteek die niet zonder gevaar was. Zij volgen het jaagpad en rijden onder de brug door. Net voorbij de brug nemen zij rechts het nieuwe fietspad tot aan Sluis om zo over de brug te rijden. Wie van Sluis richting Wolfsbos (Dessel) wil, hoeft op de brug Sluis niet meer over te steken maar neemt voortaan net voor de brug het fietspad rechts om zo het jaagpad te bereiken.

http://www.gemeentemol.be/nieuwsdetail.aspx?id=4413
http://www.gemeentemol.be/fotoalbum/3570/opening-nieuw-fietspad-tussen-sluis-en-jaagpad


Extra stukje fietspad tussen brug en jaagpad
Het Nieuwsblad/Regionaal: Kempen,
Di. 19 Apr. 2016, Pagina 3

Het fietspad tussen de brug van Mol-Sluis en het jaagpad is officieel ingereden. Dankzij deze verbinding werd het fietspad langs de Kanaalplas opgenomen in het fietsknoopuntennetwerk.

De voorbije twee maanden werd tussen de straat Sluis ter hoogte van de brug over het kanaal in Mol-Sluis een nieuwe fietspad aangelegd tot aan het jaagpad langs het kanaal Bocholt-Herentals. Daarvoor zorgde aannemer Mees uit Kapellen.

Het nieuwe fietspad werd maandag officieel ingereden door enkele schepenen en senioren van de werkgroep verkeer. Ook burgemeester Paul Rotthier, zelf een fervent fietser, was van de partij.

“Het fietspad in verhard zand moet een veilige verbinding garanderen tussen de brug van Mol-Sluis en het kanaal”, zegt schepen voor Openbare Werken Hans Schoofs (Open VLD). Fietsers die vanuit Sluis naar het kanaal willen fietsen, moeten de brug niet meer oversteken, maar nemen voortaan net voor de brug het fietspad om zo het jaagpad langs het kanaal te bereiken.

Zichtbaarheid

Fietsers die vanuit Dessel komen en richting Zilvermeer willen rijden, moeten eveneens de brug niet meer oversteken. Zij volgen het jaagpad en rijden onder de brug door.

“Net voorbij de brug nemen zij rechts het nieuwe fietspad tot aan Sluis om zo over de brug te rijden. Dit is een grote vooruitgang, want de oversteek op de brug was door de beperkte zichtbaarheid bijzonder gevaarlijk.”

Door de komst van de veilige verbinding tussen de brug en het jaagpad, werd het fietspad langs de Kanaalplas en de Zilvermeerhaven Port Aventura meteen ook opgenomen in het fietsknooppuntennetwerk.

“Nu kunnen ook toeristen de gemeente Mol veilig verkennen zonder ergens een gevaarlijke oversteek te maken”, klinkt het bij de werkgroep.


MOL
19/04/2016
Fietspaadje Sluis geopendHet fietspaadje tussen Sluis en het jaagpad is gisteren officieel geopend. Door dit nieuw stukje asfalt langs de Kanaalplas en de Zilvermeerhaven Port Aventura is het fietsknooppuntennetwerk op enkele plaatsen aangepast. De Molse burgemeester en enkele schepenen fietsten samen met senioren van de werkgroep Mobiliteit van de parochiezaal van Sluis naar het fietspad. "Vanaf nu kunnen nog meer toeristen genieten van het mooie uitzicht over het Zilvermeer", vertelt schepen voor Openbare Werken Hans Schoofs (Open Vld). Vroeger moesten fietsers komende van Wolfsbos (Dessel) Sluis oversteken om via de brug in de richting van het Zilvermeer te rijden. Sinds gisteren kunnen fietsers het jaagpad volgen en onder de brug doorrijden. Net voorbij de brug nemen ze rechts het fietspad tot aan Sluis om zo over de brug te rijden.

http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-mol/fietspaadje-sluis-geopend-a2679933/

eeuwige reiziger

Messages : 2108
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 46
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Re: Kanaalplas [Mol]

Message  Contenu sponsorisé Aujourd'hui à 8:54


Contenu sponsorisé


Revenir en haut Aller en bas

Voir le sujet précédent Voir le sujet suivant Revenir en haut

- Sujets similaires

 
Permission de ce forum:
Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum