Forum lie au site www.velo-ravel.net
Vous souhaitez réagir à ce message ? Créez un compte en quelques clics ou connectez-vous pour continuer.

Hallerbos (bois de Halle)

3 participants

Aller en bas

Hallerbos (bois de Halle) Empty Hallerbos (bois de Halle)

Message  velo-ravel.net Mer 20 Avr 2016 - 19:48

https://fr.wikipedia.org/wiki/Bois_de_Hal

Site officiel en Néérlandais et anglais (pas le Français désolé on est en Belgique...)
http://www.hallerbos.be/

Le bois est surtout connu en cette période de l'année pour ces Hyacinthes sauvages.

Carte : http://www.hallerbos.be/downloads/kaart_hallerbos_wandelfolder_maart_2016.pdf

Période de visite : voir ici.
http://www.worldinmyeyes.be/fr/1963/bois-de-hal-quand-aller-comment-sy-rendre/

Les chemins principaux sont accessibles à vélo et interdits aux voitures (voir sur la carte weg voor wandelaars en fietsers).

Voici mes photos, mais je l'ai fait a pied sur certains sentiers interdits aux vélos. J'ai fait une partie de la Hyacintenwandeling.

http://www.hallerbos.be/bezoekersinfo/wandelingen/

Carte des promenade à pied.
https://www.google.com/maps/d/edit?mid=z0IvJoHHR8es.k32U7NE1QP3I


Photos:
https://photos.app.goo.gl/xQ9UMCKEZc2PRuWE6

Diaporama:


Dernière édition par velo-ravel.net le Sam 28 Mar 2020 - 9:13, édité 1 fois
velo-ravel.net
velo-ravel.net

Messages : 7633
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

Hallerbos (bois de Halle) Empty Floraison 2016

Message  eeuwige reiziger Mer 20 Avr 2016 - 23:33

velo-ravel.net a écrit:
Voici mes photos, mais je l'ai fait a pied sur certains sentiers interdits aux vélos. J'ai fait une partie de la Hyacintenwandeling.

C'est vraiment magnifique!

Quand le Hallerbos sort son tapis blue

Connaissez-vous le secret du Hallerbos (Bois de Hal) ? Au printemps, les jacinthes sauvages recouvrent les sous-bois d'un tapis bleu... Un spectacle de la nature qui attire les Bruxellois et les touristes du monde entier !

Au retour du printemps, les sous-bois prennent une teinte bleue mystique. C'est un spectacle magique mais pas vraiment un miracle... Ou alors un miracle de la nature !

Que se passe t'il exactement ?
Aux alentours de la mi-avril, les jacinthes envahissent plus de 250 hectares du Bois de Hal. A cette époque, les hêtres n'ont pas encore leurs feuilles. Le soleil peut alors aisément s'infiltrer et les fleurs sauvages grandir et s'épanouir !

Nos conseils
Si vous souhaitez profiter pleinement de ce spectacle naturel, privilégiez une promenade en semaine, les chemins seront moins convoités. Tôt le matin ou le soir pour vous imprégner du parfum des jacinthes. Attention, il est totalement interdit de cueillir les fleurs ou de quitter les sentiers balisés. Pas question donc de se balader au milieu des jacinthes, il en va de leurs sauvegarde !

Quel itinéraire ?
Il n'y a pas d'itinéraire spécifique pour observer les jacinthes sauvages. L'Agence flamande pour la Nature et des Forêts conseille toutefois une promenade de 7 kilomètres, idéale pour profiter de ce spectacle de la nature.

http://www.brusselslife.be/fr/article/quand-le-hallerbos-sort-son-tapis-bleueeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Hallerbos (bois de Halle) Empty Soms moet je de natuur een handje helpen

Message  eeuwige reiziger Mer 23 Aoû 2017 - 19:00

'Bij ons is bomen kappen geen taboe. Maar elke boom die gekapt wordt, stuit op protest bij de bevolking. Het is een moeilijk verhaal. Mensen bekijken de natuur als iets waar je af moet blijven. Maar kappen is nodig om de natuur meer ademruimte te geven. Kijk naar het Hallerbos. Zonder bosbeheer zouden er geen toeristen uit heel de wereld samenstromen om de hyacinten te aanschouwen.'

De Tijd, woensdag 23 augstus 2017, blz. 14


Es-tu allé voir le "tapis blue" cette année, Luc?

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Hallerbos (bois de Halle) Empty Re: Hallerbos (bois de Halle)

Message  velo-ravel.net Jeu 24 Aoû 2017 - 12:29

eeuwige reiziger a écrit:

Es-tu allé voir le "tapis blue" cette année, Luc?

oui à pied et pas longtemps, en revenant de Bruxelles avec mes enfants qui ne sont pas de grands marcheurs.

Hallerbos (bois de Halle) 2017-014
velo-ravel.net
velo-ravel.net

Messages : 7633
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

Hallerbos (bois de Halle) Empty Populair Hallerbos wil meer bezoekers op de fiets lokken

Message  velo-ravel.net Dim 18 Fév 2018 - 6:45

http://www.standaard.be/cnt/dmf20180215_03358681


Stad Halle wil dit jaar meer bezoekers per fiets naar het Hallerbos lokken en liet daarom een fietsroute uitstippelen vanaf het station. Daar zult u ook een fiets kunnen huren.

De hype rond het Hallerbos lijkt nog elk jaar toe te nemen. Duizenden mensen uit alle hoeken van de wereld komen kijken naar de paarse boshyacinten in bloei. Vorig jaar legde de stad Halle in samenspraak met De Lijn voor het eerst pendelbussen in. Dat zal ook dit jaar het geval zijn, maar de organisatie biedt u nog een andere mogelijkheid om ter plaatse te geraken: de fiets.

'De fietsersbond van Halle stippelde een leuke route uit. Die zal met wegwijzers worden aangeduid’, zei projectleider Christian Schepers eerder vandaag op Radio2. U kunt de nieuwe fietsroute van het station tot het bos afleggen met uw eigen fiets, of er eentje aan het station huren bij Fietspunt, voor 15 euro per dag. ‘Je krijgt ook een reparatieset mee voor onderweg voor als je lekke band zou hebben', wist Schepers nog.

De huurfietsen en pendelbussen zijn beschikbaar van 14 april tot en met 1 mei. De fietsverhuur zal open zijn in het weekend van 9 uur tot 17 uur. Tijdens de week kunt u terecht bij Fietspunt van 11 uur tot 19 uur. Er komen ook twee fietsparkings aan het bos.

https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2018/02/15/nieuwe_fietsroutetussenstationhalleenhallerbos/


Hallerbos in bloei kan u dit jaar ook per fiets bewonderen
Naast de pendelbussen, kan u dit jaar ook met de fiets gaan kijken naar de beroemde boshyacinten. U zal de nieuwe fietsroute kunnen afleggen met uw eigen fiets, of u kan ook een fiets huren aan het station van Halle bij Fietspunt.


Zo'n fiets gaat 15 euro per dag kosten. "In samenwerking met de dienst toerisme gaan we dit jaar huurfietsen aanbieden aan het station. Dat wil zeggen dat je bij ons een fiets zal kunnen huren voor een dag. Je krijgt ook een set mee voor onderweg voor als je platte band zou hebben. De fietsersbond van Halle stippelde een leuke route uit. Die zal met wegwijzers worden aangeduid", zegt projectleider Christian Schepers. Er komen ook twee nieuwe fietsparkings aan het bos.

Van april tot mei
Naast de fiets zullen ook de pendelbussen tussen het station en het bos opnieuw rijden. De fietsverhuur en de pendelbussen zijn beschikbaar van zaterdag 14 april tot en met dinsdag 1 mei. De fietsverhuur zal open zijn in het weekend van 9 uur tot 17 uur. Tijdens de week kan u terecht bij Fietspunt van 11 uur tot 19 uur
velo-ravel.net
velo-ravel.net

Messages : 7633
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

Hallerbos (bois de Halle) Empty De laatste kans!

Message  eeuwige reiziger Jeu 26 Avr 2018 - 18:26

Boshyacinthen in top drie van plekken in de wereld die men moet zien volgens Tripadvisor
Wie het paarse bloementapijt nog in volle glorie wil zien, rept zich best vlug richting Hallerbos
25/04/2018

Hallerbos (bois de Halle) 5676fa4b-32ae-4614-9438-4158d73315c7_original

HALLE - Alhoewel de boshyacinthen al eeuwen bloeien in het Hallerbos, zijn ze pas sinds enkele jaren een echte hype geworden die Halle internationaal op de kaart zet. “We leren nog elk jaar bij hoe we die stormloop het best in goede banen leiden.”

Het Hallerbos beleeft deze weken opnieuw een topeditie met dit jaar als voorlopig hoogtepunt de grote toeloop van vorige zondag. Toen kon men opnieuw over de koppen lopen in het Hallerbos. Er werden mensen gespot uit zowat de hele wereld: China, Japan, Australië, Amerika, Indonesië, Kazachstan,... Steeds vaker staat het Hallerbos in het voorjaar op toeristische rondritten door Europa zodat het paarse bos ondertussen opgeklommen is tot de derde plaats van plekken in de wereld die men moet zien volgens Tripadvisor.

“Hoe groot het aantal bezoekers exact is, zullen we nooit weten. Het Hallerbos is een natuurlijk bos met verschillende ingangen. Tellen is dus onmogelijk, maar het waren er opnieuw duizenden. Meer nog dan vorig jaar”, aldus boswachter Pierre Kestemont.

Sinds vorig jaar werkt Halle samen met het Agentschap voor Natuur en Bos om de toeloop in goede banen te leiden en te vermijden dat het Hallerbos slachtoffer zou worden van zijn eigen succes. “Sinds vorig jaar leggen we samen met De Lijn speciale pendelbussen in. We voorzien ook stewards die mensen wegwijs maken in het bos en hen erop wijzen dat in het bloementapijt gaan staan echt not done is. Die maatregelen zijn zeker een goede zaak. We hebben uit de ervaring van vorig jaar bijgestuurd”, aldus burgemeester Dirk Pieters (CD&V). “Zo hebben we het aantal bussen verhoogd, er zijn B-dagtrips gekomen, de fietsenverhuur is gestart en haagjes moeten het wildparkeren op de fietspaden langs de Nijvelsesteenweg tegengaan. Maar ook dit jaar hebben we weer veel bijgeleerd.”

Overvolle bussen

Alhoewel De Lijn dit jaar een pak meer pendelbussen inlegde, bleken dit er zondag nog steeds onvoldoende. Vele wandelaars raakten niet meer op de overvolle bussen. De vele wachtende toeristen lieten een pak afval achter op het Stationsplein. Zondagvoormiddag liet het stadsbestuur in allerijl een ploeg arbeiders uitrukken om alles op te ruimen en plaatste extra vuilnisbakken. Voor het eerst plaatste natuur en Bos ook mobiele toiletten aan de bushalte in het Hallerbos, maar door het massale gebruik kwamen er dan weer klachten over de netheid.

Het wildparkeren aan de rand van het bos blijft een probleem omdat de meeste mensen nog altijd met de wagen komen. Deze keer werd er zelfs geparkeerd achter de haagjes midden op het fietspad. Heel wat mensen kregen dan ook een parkeerboete.

Dit jaar had de stad zich tot doel gesteld om bostoeristen ook tot in de stad te krijgen zodat de lokale economie een graantje kan meepikken. Of dit gelukt is met een extra bushalte aan de Arkenvest is nog maar de vraag.


https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20180424_03480419

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Hallerbos (bois de Halle) Empty Coronamaatregelen

Message  eeuwige reiziger Sam 18 Avr 2020 - 16:40

Beroemde hyacintenbos nog nooit zo mooi (maar ook nog nooit zo rustig)
17 april 2020

HALLE - Opmerkelijke taferelen in het Hallerbos, dezer dagen: het bos staat er nu stilaan op zijn mooist bij met paarsblauwe valleien, gevormd door duizenden bloeiende boshyacinten. Meestal is dat aanleiding tot een echte volksverhuizing van duizenden toeristen van over de hele wereld die het spektakel met eigen ogen willen komen bekijken.

Dat voorrecht gaf corona dit jaar echter expliciet aan de Hallenaren die nu zelf eens in alle rust van het natuurfenomeen ...


https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20200417_04925597


BELGIAN BLUEBELLS ARE TOO BEAUTIFUL TO SEE DURING PANDEMIC
When nature is at its brightest this year, some of it needs to be hidden from sight because of the coronavirus pandemic
16 April 2020

Hallerbos (bois de Halle) Bluebells2

HALLE, Belgium -- When nature is at its brightest this year, it needs to be hidden from sight.

Parks and woods in Belgium, like in much of Europe, are a riot of color and scents in springtime, many so magnificent they would draw far too thick a crowd in the times of a pandemic.

So some are closed, or parking areas are off limits and non-locals are banned from visiting. Many tourists are sent back and some are even fined if they won’t take no for an answer.

The extraordinary measures are felt deeply as bluebells are in bloom in the Hallerbos forest, some 15 kilometers (10 miles) south of Brussels. In a good year, up to 100,000 tourists come to gaze in wonder at its vast purple carpet under the beech trees.

“This pains the heart badly,” Halle mayor Marc Snoeck told the Associated Press. “This goes against anything that we normally work for.”

During the annual April Bluebell Festival, the throngs on weekends or sunny days are so big that social distancing would become impossible along the walking paths. During their three-week stretch of flowering, the bluebells attract tourists from as far as China and the United States.

Now, a local can walk there, soaking in the morning scents almost alone at dawn, while in normal years photography fans would already be blocking the best views and cyclists whizzing by.

Paradoxically, Snoeck appreciates the lack of crowds.

“Up to now, it has been pretty well respected,” he said of the measures, insisting the medical needs trump any other consideration.

The bad news for visitors is good news for the bluebells themselves. Ever more, they get trampled by tourists during the season, and many of them don’t recover for the next year. Now, the fragile flowers stay intact.

For Halle, the town of 30,000, though, it makes the coronavirus crisis even more painful as it is one of those festivals impossible to postpone. To rub it in, the weather has been unusually warm. The economic cost especially hits bars and restaurants, Snoeck said.

In town, the chocolatier Marleen Van Volsem of Praleen usually makes a popular line of bluebell chocolates with purple berry fillings.

“There usually is a dip after Easter, so the festival was great timing. Now, we can’t do it,” van Volsem said.

There is one solace though, Snoeck said.

“We are 100 percent sure that the flowers will be back next year.”


https://abcnews.go.com/Health/wireStory/belgian-bluebells-beautiful-pandemic-70181577


Parkings Hallerbos blijven afgesloten na versoepeling richtlijnen: “Met de wagen naar hier komen heeft echt geen zin”
9 april 2020

Hallerbos (bois de Halle) 763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0

HALLE - De parkings aan het Hallerbos blijven afgesloten ondanks de versoepeling van de richtlijnen van het federale crisiscentrum. De paarse boshyacinten staan in bloei maar burgemeester Marc Snoeck (sp.a) wil niet dat mensen de auto nemen om van de bloemenpracht te genieten. “Als we de parkings openen, maakt dat de controles voor de politie moeilijker”, legt hij uit.

Tot enkele dagen geleden was het heel eenvoudig: enkel wie in de buurt van het Hallerbos woont, was er welkom om te wandelen en te fietsen. Maar door de aanpassing van de richtlijnen door het federaal crisiscentrum wordt het plots ingewikkeld. Voortaan mogen oudere mensen maar ook gezinnen met kinderen tot en met vijf jaar en zelfs zwangere vrouwen de auto nemen om te wandelen, te joggen en te fietsen in een park of een bos.

Hallerbos (bois de Halle) 763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0

Maar net nu heeft de stad Halle samen met het Vlaams Agentschap Natuur en Bos alle parking aan het Hallerbos afgesloten. “Dat zal ook zo blijven”, stelt burgemeester Marc Snoeck. “Sinds de start van de coronacrisis hebben we alle maatregelen van de federale overheid strikt opgevolgd en toegepast. Ook deze aanpassingen respecteren we. Maar dat betekent niet dat mensen aan het bos kunnen parkeren om er te wandelen. Als we dat toelaten, kan de politie dat nauwelijks nog handhaven. Het voorbije weekend is het in het Hallerbos gelukkig vlot verlopen en was er al extra toezicht. Nu beginnen de boshyacinten pas echt te bloeien en zal er zeker gecontroleerd worden tijdens het paasweekend. Wie te veraf woont, hoort er in deze tijden van corona niet thuis. De politiemensen gebruiken wel hun gezond verstand maar als er mensen uit bijvoorbeeld Oost-Vlaanderen rondlopen in het Hallerbos dan mag hen wel duidelijk gemaakt worden dat ze in overtreding zijn. Alleen daarom is het afsluiten van de parkings een goede maatregel: het heeft geen zin om met de wagen te komen.”

Hallerbos (bois de Halle) 763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0

Eind maart kondigde Natuur en Bos al aan dat het Hyacintenfestival geannuleerd werd. Nu de hyacinten echt bloeien en de paarse bloementapijten stilaan aandikken, zijn al heel wat wandelaars en fietsers een kijkje komen nemen. Maar de grote drukte blijft gelukkig uit.

“Een bezoek aan het bos gaan we niet verder faciliteren”, legt Snoeck uit. “De voorbije jaren werd er extra sanitair voorzien en grotere fietsparkings, maar dat doen we nu zeker niet. Ook dat zet onze boodschap kracht bij. Als de politie het gezond verstand gebruikt, dan mogen we dat eigenlijk ook van de burgers verwachten. Wie te veraf woont, kan beter in zijn eigen buurt iets zoeken om te ontspannen. De boshyacinten keren elk jaar terug, dus eens een keertje overslaan is niet erg.”


https://www.hln.be/in-de-buurt/halle/parkings-hallerbos-blijven-afgesloten-na-versoepeling-richtlijnen-met-de-wagen-naar-hier-komen-heeft-echt-geen-zin~ac3e793d/
https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2020/04/09/parkings-hallerbos-blijven-gesloten/


Het corona-effect: bijna twee keer zoveel wandelaars als vorig jaar in Hallerbos
26 maart 2020

HALLE - Het Hallerbos blijft in tijden van corona een populaire plek om te wandelen. Het wandelmeetpunt in het bos registreerde 189,3 procent meer wandelaars dan vorig jaar in dezelfde periode. Maar enkel wie in de buurt woont, mag er wandelen of fietsen.

Eerder deze week werd aangekondigd dat het Hyacintenfestival afgelast werd door de coronacrisis. Het Vlaams Agentschap Natuur en Bos raadt de mensen af om het Hallerbos te bezoeken wanneer de wilde paarse hyacinten bloeien, maar zelfs zonder die kleurenpracht trok het bos dus veel bezoekers. Wellicht namen toch veel mensen nog de wagen om in het bos te geraken en dat mag dus niet meer. De politie en de boswachters zullen wel degelijk controleren of de wandelaars wel uit de buurt komen. Wie met de wagen arriveert, riskeert al zeker een boete want de auto mag je enkel nemen voor hoogst noodzakelijke verplaatsingen.

De stad Halle heeft alle vragen over een bezoek aan het Hallerbos tijdens de coronacrisis nog eens op een rijtje gezet en beantwoord in onderstaand filmpje.

https://www.youtube.com/watch?v=MvLz8vqTcyM


https://www.hln.be/in-de-buurt/halle/het-corona-effect-bijna-twee-keer-zoveel-wandelaars-als-vorig-jaar-in-hallerbos~a4e7fbeb/
https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2020/03/26/druk-in-hallerbos-al-dubbel-zoveel-wandelaars-als-vorig-jaar/


Nu ook officieel: “Geen Hyacintenfestival door coronavirus”
23 maart 2020

HALLE - Het Vlaams Agentschap Natuur en Bos raadt iedereen af naar het Hallerbos te komen en nu is ook het Hyacintenfestival officieel afgelast. “Een massale toestroom van bezoekers is momenteel echt niet verantwoord”, laat de stad Halle weten.

De paarse boshyacinten lokken elk jaar een massa volk naar het Hallerbos. De voorbije maanden werden daarom opnieuw tientallen vrijwilligers klaargestoomd om de wandelaars en fietsers wegwijs te maken tijdens het drie weken durende paarse schouwspel. Sinds enkele jaren kreeg het evenement zelfs een naam: het Hyacintenfestival. Er werden pendelbussen ingelegd, extra parkings voorzien en bewegwijzering en sanitair. Dit jaar wordt het festival echter geheel afgelast en zal er dus niets voorzien worden. De bedoeling is om zoveel mogelijk mensen af te raden om naar het bos te komen. “Dit jaar is alles anders”, klinkt het. “Voor de veiligheid en de gezondheid van iedereen, raden we natuurliefhebbers af om de bloemen te komen bewonderen. Je mag bovendien enkel essentiële verplaatsingen maken met de wagen, moto of openbaar vervoer naar bijvoorbeeld je werk of de supermarkt. Wie vlak bij het Hallerbos woont, kan er enkel in gezinsverband nog wel een wandeling maken. Toeristen zijn dit jaar dus niet welkom. Dat klinkt hard, maar de volksgezondheid laat ons geen andere keuze. Maar wees gerust, ook volgend jaar zijn de hyacinten opnieuw op de afspraak.”

De stad Halle vraagt aan wie dicht bij een bos met wilde hyacinten woont om de regels te respecteren. Het is verboden om tussen de bloemen te lopen of ze te plukken, honden moeten aan de leiband en alle coronamaatregelen zijn dus ook in het bos van kracht. Zo moet je ook daar anderhalve meter afstand bewaren.
Politiecontroles

Het is nu afwachten of mensen zullen luisteren naar de oproep op niet af te zakken naar het bos. Het voorbije weekend waren er al politiecontroles aan het Hallerbos. “We zullen nog bekijken hoe we ter plaatse een bezoek zullen ontraden”, zegt burgemeester Marc Snoeck (Sp.a). “Wie zijn verstand gebruikt blijft gewoon thuis. De mogelijkheid bestaat dat we controles moeten uitvoeren zoals dat door de politie aan de Belgische kust gebeurde. Het bos helemaal afsluiten is ook een optie maar wellicht zal dat weinig effect hebben. We gaan er alleszins alles aan doen om er voor te zorgen dat er geen massa volk afzakt naar het bos.”

Enkele paarse boshyacinten laten zich trouwens door het zonnige weer van de voorbije dagen al zien. Het zal echter nog een paar weken duren voor het bos paars kleurt.


https://www.hln.be/in-de-buurt/halle/nu-ook-officieel-geen-hyacintenfestival-door-coronavirus~aca1cbdb/
https://www.natuurenbos.be/hyacintenfestival/

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Hallerbos (bois de Halle) Empty Re: Hallerbos (bois de Halle)

Message  joverwimp Sam 18 Avr 2020 - 17:27

Alles over het bos => https://www.hallerbos.be
Er zijn nog andere bossen waar je de hyacinten kan zien. Zoals het (veel kleinere) Kartelobos in Asse:

Hallerbos (bois de Halle) Kartel10
joverwimp
joverwimp

Messages : 3042
Date d'inscription : 18/07/2009
Age : 77
Localisation : Asse

eeuwige reiziger aime ce message

Revenir en haut Aller en bas

Hallerbos (bois de Halle) Empty Kartelobos

Message  eeuwige reiziger Sam 18 Avr 2020 - 17:42

joverwimp a écrit:Er zijn nog andere bossen waar je de hyacinten kan zien. Zoals het (veel kleinere) Kartelobos in Asse:

Leuke tip, Jo! Klein maar fijn, zo te zien. Waarschijnlijk zo'n verborgen schat waar het veel rustiger toeven is dan in het overtoeristische Hallerbos. 't Doet me denken aan mijn laatste reis naar Rome. Op een boogscheut van het Pantheon ligt de Sant' Ignazio. Buiten enkele devote Italianen was er geen mens in de kerk te bekennen. Nochtans een ronduit prachtige barokkerk... In het Pantheon was het echter beangstigend druk.

Op de kaart zie ik ook nog een ander bos, Kravaalbos. Bloeien er daar ook hyacinten?

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Hallerbos (bois de Halle) Empty Kravaalbos

Message  joverwimp Sam 18 Avr 2020 - 18:36

eeuwige reiziger a écrit:
joverwimp a écrit:Er zijn nog andere bossen waar je de hyacinten kan zien. Zoals het (veel kleinere) Kartelobos in Asse:

Op de kaart zie ik ook nog een ander bos, Kravaalbos. Bloeien er daar ook hyacinten?

Vreemd genoeg zijn er in het grote Kravaalbos amper hyacinten te zien.
joverwimp
joverwimp

Messages : 3042
Date d'inscription : 18/07/2009
Age : 77
Localisation : Asse

Revenir en haut Aller en bas

Hallerbos (bois de Halle) Empty Re: Hallerbos (bois de Halle)

Message  velo-ravel.net Dim 19 Avr 2020 - 7:27

https://www.hln.be/wetenschap-planeet/milieu/in-deze-tien-bossen-vind-je-ook-prachtige-paarse-hyacinten~a8a91112/


1. Helleketelbos - Poperinge

2. Rodeberg / Hellegatbos - Westouter

3. Kemmelberg - Kemmel

4. Koppenbergbos - Oudenaarde / Maarkedal

5. Hotond-Scherpenberg - Ronse

6. Muziekbos - Ronse

7. Bos Ter Rijst - Maarkedal

8. Brakelbos - Brakel

9. Bosberg / Raspaillebos - Geraardsbergen

10. Neigembos - Ninove

11. Hallerbos – Halle

Hallerbos (bois de Halle) 763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0
velo-ravel.net
velo-ravel.net

Messages : 7633
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

eeuwige reiziger aime ce message

Revenir en haut Aller en bas

Revenir en haut

- Sujets similaires

 
Permission de ce forum:
Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum