Forum lie au site www.velo-ravel.net
Vous souhaitez réagir à ce message ? Créez un compte en quelques clics ou connectez-vous pour continuer.

Trains Belgique: Vereenvoudiging van de vervoersvoorwaarden

Aller en bas

Trains Belgique: Vereenvoudiging van de vervoersvoorwaarden Empty Trains Belgique: Vereenvoudiging van de vervoersvoorwaarden

Message  joverwimp Lun 13 Fév 2017 - 15:36

Sinds 1 februari 2017 werden de tarieven vereenvoudigd. Helaas, wanneer je terugkeert vanuit een ander station betekent deze 'vereenvoudiging’ dikwijls een botte prijsverhoging, namelijk een verdubbeling met een seniorenbiljet (je hebt er twee nodig) of een gewoon h/t biljet tijdens het weekend.  
Werd van die formule weinig gebruik gemaakt ? Misschien wel, maar vergat de NMBS niet te vermelden dat de formule weinig bekend was, zelfs bij het personeel, en slecht verkrijgbaar: alleen aan het loket of bij de treinbegeleider.
Zelf hebben we daar intensief van gebruik gemaakt én gepromoot : www.routeyou.com/nl/group/view/8092/fietsen-in-combinatie-met-openbaar-vervoer  (werd tot op vandaag  121.204 x bekeken)
Je neemt bv de trein naar Mariembourg en fietst op de RAVeL-route naar Dinant, vanwaar je de trein naar huis neemt.
Sommige wandelingen zijn ook op die manier georganiseerd, bv de Groene-Halte wandeling van Asse naar Dilbeek (www.groenehalte.be)
Vreemd genoeg werd bij de ‘vereenvoudiging’ een uitzondering toegestaan, namelijk alle kuststations. Je mag bv met één h/t biljet de trein nemen naar De Panne, de kustfietsroute volgen tot Oostende en vandaar terug naar huis sporen.
Ik liet een parlementaire vraag stellen aan minister Bellot:

1. Is het woord  ‘vereenvoudiging’ hier wel van toepassing ?
2. Waarom is deze ‘vereenvoudiging’  niet van toepassing op de kuststations + Veurne ?
3. In een verder verleden bestond de formule ‘een mooie dag aan zee’ NAAST de formule ‘een mooie dag in de Ardennen’. Waarom werd het communautair evenwicht  verbroken?
4. Mogen we hopen dat de NMBS terug komt op deze  'vereenvoudiging van de vervoersvoorwaarden'  én er de nodige ruchtbaarheid aan geeft?
joverwimp
joverwimp

Messages : 3036
Date d'inscription : 18/07/2009
Age : 77
Localisation : Asse

Revenir en haut Aller en bas

Revenir en haut

- Sujets similaires

 
Permission de ce forum:
Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum