Forum lie au site www.velo-ravel.net
Vous souhaitez réagir à ce message ? Créez un compte en quelques clics ou connectez-vous pour continuer.

Coronamaatregelen provinciedomeinen

Aller en bas

Coronamaatregelen provinciedomeinen Empty Coronamaatregelen provinciedomeinen

Message  eeuwige reiziger Sam 18 Avr 2020 - 14:03

Waar mag ik dit weekend naartoe? En met wie?
21/03/2020

De overheid vraagt ons zo veel mogelijk thuis te blijven en contact met anderen te vermijden, ook bij mooi lenteweer. Activiteiten in de buitenlucht zijn wel toegestaan, maar waar precies, hoe, en met wie?

Waar mag ik dit weekend naartoe?

(...)

In Oost-Vlaanderen en Antwerpen gaan alle recreatiedomeinen dicht. In West-Vlaanderen sluiten de provinciedomeinen. Die volledig fysiek vergrendelen is logistiek niet mogelijk, maar de parkings en de hoofdingangen worden wel afgesloten. Ook alle buitenspeeltuinen worden afgesloten. In Vlaams-Brabant sluiten verschillende provinciedomeinen de speeltuinen, in Limburg zijn alle activiteiten al afgeschaft en buitenspeeltuinen gesloten.

(...)


https://www.standaard.be/cnt/dmf20200320_04896719

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Coronamaatregelen provinciedomeinen Empty West-Vlaanderen

Message  eeuwige reiziger Sam 18 Avr 2020 - 14:16

Gisteravond, met de fiets even uitwaaien. Bij de ingang van het Bulskampveld in Beernem botste ik op hekkens en verbodsborden. Wel gaf een bord aan dat het provinciedomein openstaat voor buurtbewoners. De eerder genomen maatregelen werden dus verlengd.


Provinciedomeinen terug open, maar enkel voor buurtbewoners
23/03/2020

De wandel- en fietspaden in de provinciedomeinen in West-Vlaanderen gaan vanaf maandag 23 maart terug open voor buurtbewoners. De parkings blijven echter dicht.

Dit gebeurt na evaluatie en overleg tussen de Nationale Veiligheidsraad, de gouverneur en het provinciebestuur. Het provinciebestuur benadrukt wel dat deze versoepeling enkel voor buurtbewoners is. Wandelen en sporten in eigen omgeving kan en wordt zelfs aanbevolen.

Parkings, speelpleinen, sanitair en bezoekerscentra blijven gesloten. Verplaatsingen die niet essentieel zijn, blijven verboden. Met de wagen naar een provinciedomein rijden mag dus niet. De parkings blijven dus gesloten. Ook speelpleinen, het publiek sanitair en de bezoekerscentra blijven dicht. Affiches en borden aan de ingang, de parkings, de speelpleinen en de sanitaire blokken wijzen bezoekers op het toegangsverbod. Ook cafetaria’s zijn gesloten. Buurtbewoners kunnen ontspannen in provinciedomeinen, onder deze voorwaarden die blijven gelden:

- Samenscholing is verboden
- Wandelen of joggen doe je alleen, met twee of in gezinsverband
- Bezoekers mogen niet afwijken van de paden
- De regels om afstand te houden van elkaar dienen nageleefd te worden

De richtlijnen zijn er om de verspreiding van het coronavirus in te perken en te vertragen, om zo situaties te vermijden waarbij veel mensen samenkomen en zo de kans op een contact tussen een mogelijke besmette persoon en gezonde personen te verminderen. Ze blijven minstens tot zondag 5 april van kracht.
Andere maatregelen

Eerder besliste de Provincie om bezoekerscentra gesloten te houden tot minstens zondag 19 april. Het gaat om De Blankaart in Diksmuide, Bulskampveld in Beernem, Duinpanne in De Panne, De Gavers in Harelbeke, De Palingbeek in Ieper en Raversyde in Oostende en Het Zwin Natuur Park in Knokke-Heist. Ook speelpleinen en publiek sanitair werden afgesloten en cafetaria’s gingen dicht.

Daarnaast besliste de Provincie ook al om het Provinciaal Informatiecentrum Tolhuis in Brugge, het Wereldhuis in Roeselare en de provinciale uitleendiensten te sluiten, en annuleert ze haar activiteiten naar het ruime publiek (evenementen, studiedagen, activiteiten) minstens tot en met zondag 19 april. Provinciehuis Boeverbos zal tot minstens 5 april enkel 's morgens toegankelijk zijn, tussen 9 uur en 12 uur.

Als er nieuwe maatregelen volgen vanuit de federale overheid, dan zal de Provincie haar richtlijnen in die zin ook aanpassen.

https://www.focus-wtv.be/nieuws/provinciedomeinen-terug-open-maar-enkel-voor-buurtbewoners
https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2020/03/23/provinciedomeinen-west-vlaanderen-opnieuw-toegankelijk-voor-buur/


Alle provinciedomeinen gaan dicht vanaf vrijdag
20 maart 2020

Coronamaatregelen provinciedomeinen 763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0

BRUGGE - De provinciedomeinen in West-Vlaanderen gaan vanaf vrijdag 20 maart dicht. Dat gebeurt door nieuwe, strengere maatregelen van de Nationale Veiligheidsraad.

De domeinen volledig fysiek vergrendelen is logistiek niet mogelijk, maar de parkings en de hoofdingangen worden wel afgesloten. Affiches en –borden aan de ingang en de parkings wijzen bezoekers op het toegangsverbod. Concreet gaat het om volgende provinciedomeinen: Baliekouter (Dentergem–Wakken), Bergelen (Wevelgem), Bulskampveld (Beernem), d’Aertrycke (Torhout), Fort van Beieren (Brugge–Koolkerke), Gavers (Harelbeke–Deerlijk), IJzerboomgaard (Diksmuide), Palingbeek (Ieper–Zillebeke), Raversyde (Oostende), Sterrebos (Roeselare–Rumbeke), ’t Veld (Ardooie), Tillegembos (Brugge–Sint-Michiels), Wallemote-Wolvenhof (Izegem), Zeebos (Blankenberge).

Minstens tot 5 april

Het Zwin Natuur Park in Knokke-Heist werd al gesloten. De richtlijnen zijn er om de verspreiding van het coronavirus in te perken en te vertragen, om zo situaties te vermijden waarbij veel mensen samenkomen en zo de kans op een contact tussen een mogelijke besmette persoon en gezonde personen te verminderen. Ze blijven minstens tot zondag 5 april van kracht.

Eerder besliste de provincie om bezoekerscentra gesloten te houden tot minstens zondag 19 april. Het gaat om De Blankaart in Diksmuide, Bulskampveld in Beernem, Duinpanne in De Panne, De Gavers in Harelbeke, De Palingbeek in Ieper en Raversyde in Oostende. Ook speelpleinen en publiek sanitair werden afgesloten en cafetaria’s gingen dicht. Nu gaat de provincie nog een stap verder door de domeinen volledig af te sluiten.

Activiteiten geannuleerd

Daarnaast besliste de provincie ook al om het Provinciaal Informatiecentrum Tolhuis in Brugge, het Wereldhuis in Roeselare en de provinciale uitleendiensten te sluiten, en annuleert ze haar activiteiten naar het ruime publiek (evenementen, studiedagen, activiteiten) minstens tot en met zondag 19 april. Provinciehuis Boeverbos zal tot minstens 5 april enkel ’s morgens toegankelijk zijn, tussen 9 en 12 uur.

https://www.hln.be/in-de-buurt/brugge/alle-provinciedomeinen-gaan-dicht-vanaf-vrijdag~aa3d816f/
https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2020/03/20/provinciale-domeinen-dicht-coronavirus/
https://www.focus-wtv.be/nieuws/provinciedomeinen-terug-open-maar-enkel-voor-buurtbewoners

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Coronamaatregelen provinciedomeinen Empty Oost-Vlaanderen

Message  eeuwige reiziger Sam 18 Avr 2020 - 14:19

In Oost-Vlaanderen geen versoepeling:

Maatregelen in Provincie Oost-Vlaanderen

Er is een verlenging van de maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus voorlopig tot en met 3 mei.

Door de maatregelen van de federale overheid gelden volgende instructies:

(...)

- De recreatiedomeinen blijven gesloten. Evenementen en activiteiten van de domeinen worden afgelast tot en met 31 mei.

(...)


https://oost-vlaanderen.be/bestuur-en-regio/coronavirus-.html


Provinciale domeinen sluiten tot en met 5 april de deuren
19 maart 2020

WACHTEBEKE - Geen wandel-, loop- of fietsplezier meer in de Oost-Vlaamse provinciale domeinen tot en met 5 april. Dat besliste de provincie Oost-Vlaanderen.

Eerder sloten alle provinciale gebouwen en speeltuinen al de deuren. Vanavond besliste de provincie de domeinen volledig af te sluiten.  Het provinciaal domein Puyenbroeck in Wachtebeke, Het Leen in Eeklo, De Ster in Sint-Niklaas, De Gavers in Geraardsbergen,…ze sluiten allemaal de deuren. Vorig weekend ontstond nog een storm van verontwaardiging nadat tientallen kinderen de speeltuin van het provinciaal domein van Puyenbroeck ‘veroverden’. Dat risico wil de provincie duidelijk niet meer lopen in tijden van lockdown. Klanten die een betalende activiteit of verblijf hadden geboekt, kunnen deze omboeken binnen het jaar. Indien dit niet lukt, zal de provincie enkel de administratiekost aanrekenen.

https://www.hln.be/in-de-buurt/wachtebeke/provinciale-domeinen-sluiten-tot-en-met-5-april-de-deuren~a7f746ab/

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Coronamaatregelen provinciedomeinen Empty Antwerpen

Message  eeuwige reiziger Sam 18 Avr 2020 - 14:38

Maatregelen in Provinciale parken en domeinen in het kader van de COVID-19 bestrijding (update 16/4)
16.04.2020

De beheerders van de Provinciale Groen- en Recreatiedomeinen roepen op om de inzet tegen de besmettingsgolf niet te laten verzwakken.

Hoe beter we nu volhouden, hoe sneller we allemaal samen terug kunnen genieten van het moois in onze parken en domeinen. We willen met aandrang vragen om de lange-termijndoelen van deze maatregelen te blijven respecteren.

Blijf binnen, blijf in eigen tuin, ontspan in de eigen directe omgeving. De onderstaande informatie is geen oproep om massaal naar de Provinciale Groen- en Recreatiedomeinen te komen, integendeel. Dit is informatie die aangeeft hoe je het best de openbare ruimte gebruikt als je er toch 'uit je kot' wil komen.

Bedankt voor het respecteren van ons aanbod, onze maatregelen (die gelden tot 3 mei 2020) en onze medewerkers, wees voorzichtig voor jezelf en anderen.

Coronamaatregelen provinciedomeinen 1587162522701Deze provinciale parken en groendomeinen blijven open voor buurtbewoners en individuele bezoekers die met de fiets of te voet daar geraken:

   Kasteeldomein d'Ursel
   Rivierenhof
   Vrieselhof
   Hof Van Leysen
   Kesselse Heide
   Vrijbroekpark
   Broek De Naeyer
   Neteland
   Prinsenpark
   Hoge Mouw
   De Averegten
   Hertberg


Zoek je de buitenlucht op? Doe het dan veilig en respecteer de richtlijnen:

- Maak geen gebruik van de speeltuinen en picknickbanken (waar mogelijk zijn ze afgesloten en/of weggehaald).

- Even uitblazen op een zitbank kan, langer zitten om te lezen, eten en drinken, etc, kan niet.

- Houd afstand van andere bezoekers (min. 1,5 meter), onze domeinwachters zien hier mee op toe.

- Doe niet aan bal- of groepsspelen, deze en andere samenscholingen zijn verboden.

- Laat het niet druk worden in de hondenloopzones, respecteer ook hier de minimale afstand en gebruik de toegangspoorten met de nodige voorzichtigheid.

- Paardrijden als recreatieve bezigheid is niet meer toegelaten. Alleen de absoluut noodzakelijke beweging en verzorging om het dierenwelzijn te waarborgen mogen doorgaan. Vertrek je vanuit de stal en doe je een beperkte lus, dan kan dat nog op de paardenroute van Hertberg. Met de trailer naar de route komen, kan niet meer.


Houd er rekening mee dat:

- de meeste openbare toiletten gesloten zijn,

- de parkings van al de domeinen gesloten zijn, met de wagen naar een park rijden wordt door politie niet toegestaan, dit is geen essentiële verplaatsing,

- de provinciale domeinen in stedelijk gebied, Vrijbroek (Mechelen) en Rivierenhof (Antwerpen), tijdens weekends erg onder druk staan. Gelieve niet langer dan 2 uur in deze parken rond te wandelen en ga er niet naartoe als het al druk blijkt.

Deze maatregelen worden opgelegd om te voorkomen dat de groendomeinen moet worden gesloten. We willen heel graag de groene domeinen, parken en bossen open houden voor de buurtbewoner en individuele bezoeker. Daarom vragen we met aandrang om verantwoord om te gaan met dit aanbod.
Sluiting Provinciale Recreatiedomeinen en Arboretum Kalmthout!

De Provinciale Recreatiedomeinen sloten hun deuren tot en met 3 mei 2020. Zowel De Nekker in Mechelen, het Zilvermeer in Mol, als De Schorre in Boom, maar ook Arboretum Kalmthout en de Lilse Bergen in Lille, zijn gesloten.

Deze sluiting geldt voor de volledige Recreatiedomeinen, zowel voor verblijfsrecreatie als dagrecreatie, als winkels, als horeca, speeltuinen en parkings.


https://www.provincieantwerpen.be/nieuws.masterdetail.html/p_detail_url/nl/dvt/dienst-vrijetijds--en-landschapsbeleving/nieuws/maatregelen-in-provinciale-parken-en-domeinen-in-het-kader-van-d0.html

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Coronamaatregelen provinciedomeinen Empty Vlaams-Brabant

Message  eeuwige reiziger Sam 18 Avr 2020 - 14:46

Provinciedomeinen Halve Maan en Huizingen opnieuw open voor buurtbewoners
dinsdag 31 maart 2020

De provinciedomeinen Halve Maan in Diest en Huizingen gaan vanaf 1 april terug open voor de buurtbewoners om er te wandelen of te joggen.

Op 20 maart sloot de provincie Vlaams-Brabant haar domeinen Halve Maan in Diest en Huizingen voor het publiek als maatregel in de bestrijding van het coronavirus.

“Maar blijven bewegen is essentieel voor de gezondheid van de mensen in deze coronatijden”, zegt Ann Schevenels, gedeputeerde voor de provinciedomeinen. “Conform de instructies van het Nationaal Crisiscentrum heropenen we daarom onze domeinen in Diest en Huizingen vanaf 1 april. Zo bieden we de buurtbewoners de kans om er een frisse neus te halen. Het is echter niet de bedoeling dat mensen vanuit de hele provincie afzakken naar de domeinen”.

Buurtbewoners mogen er terug wandelen en joggen op voorwaarde dat ze de maatregelen over afstand bewaren en samenscholingsverbod respecteren. Ook picknicken, op een bank zitten of een rustpauze nemen in het gras mag momenteel niet.

Deze maatregelen gelden ook in de provinciedomeinen Het Vinnen in Zoutleeuw en Kessel-Lo.

De parkings en de recreatiefaciliteiten, zoals de speeltuinen of visvijvers, van de provinciedomeinen blijven nog steeds gesloten.

https://pers.vlaamsbrabant.be/provinciedomeinen-halve-maan-en-huizingen-opnieuw-open-voor-buurtbewoners#


Nieuwe richtlijnen voor Vlaams-Brabantse provinciedomeinen
16/03/2020

De provincie Vlaams-Brabant nam nieuwe maatregelen voor haar domeinen. Hiermee wil ze de verdere verspreiding van het coronavirus tegen gaan en de gezondheid van haar inwoners zo goed mogelijk vrijwaren.

De provincie Vlaams-Brabant nam nieuwe maatregelen voor haar vier provinciedomeinen, Het Vinne in Zoutleeuw, Halve Maan in Diest, Kessel-Lo in Leuven en Huizingen in Beersel.

"Onze provinciedomeinen blijven open om er te wandelen, te joggen en te genieten van de natuur. Zich ontspannen in de buitenlucht is gezond. Er wordt wel gevraagd een afstand van elkaar te bewaren", zegt Ann Schevenels, gedeputeerde voor de domeinen.

Andere recreatiefuncties worden opgeschort. Zo worden de speeltuinen in de vier domeinen en het grote dierenpark in Huizingen gesloten.

Deze maatregelen gelden tot en met 3 april.

Ook de Week van de Provinciedomeinen, die van 11 tot en met 19 april zou plaatsvinden, wordt afgelast.

https://www.persinfo.org/nl/nieuws/artikel/nieuwe-richtlijnen-voor-vlaams-brabantse-provinciedomeinen/42920

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Coronamaatregelen provinciedomeinen Empty Limburg

Message  eeuwige reiziger Sam 18 Avr 2020 - 14:59

Open brief van het Limburgse provinciebestuur over coronamaatregelen
zaterdag 11 april 2020

(...)

Wandelen en fietsen in Limburg

Enkel essentiële verplaatsingen naar het werk, de winkel of apotheek zijn toegestaan. Wandelen en fietsen kunnen daarom nog, maar je mag er niet de wagen of het openbaar vervoer voor nemen. De provinciale domeinen Nieuwenhoven en Bokrijk zijn enkel toegankelijk voor wandelingen voor de omwonenden. Verplaatsingen met de wagen om er te gaan wandelen zijn absoluut verboden. In ons groene Limburg vind je voldoende natuur en bos in jouw buurt voor een gezondheidswandeling of een ritje op het Limburgs fietsroutenetwerk.

(...)


http://www.limburg.be/Limburg/provincieinformatie/Andere-pagina-s/Uitgebreide-teksten-coronacrisis/2020-04-11-Open-brief-van-het-Limburgse-provinciebestuur-over-coronamaatregelen.html


Park Bokrijk geopend voor wandelaars en fietsers: heropeningsdatum Openluchtmuseum uitgesteld naar 2 mei
20/03/2020

Bokrijk neemt maatregelen om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Hiervoor worden de algemene richtlijnen van de federale overheid opgevolgd, die op woensdagmiddag 18 maart zijn verstrengd. De Raad van Bestuur van Bokrijk besliste ook proactief om de heropeningsdatum van het Openluchtmuseum met een maand uit te stellen.

“De openluchtspeeltuin en de horeca-uitbatingen in Bokrijk zijn reeds gesloten sinds zaterdag 14 maart. Zij zullen opnieuw de deuren openen zodra dit van overheidswege is toegelaten”, zegt Igor Philtjens, gedeputeerde en voorzitter van vzw Het Domein Bokrijk. “In tussentijd kan je nog steeds recreatief komen wandelen of fietsen is het park. Ook het fietstraject Fietsen door het Water blijft bereikbaar én de openbare toiletgebouwen zijn tot nader bericht geopend. De parking blijft gratis. We roepen wel iedereen die het park bezoekt op om de regels te respecteren: beperk je gezelschap tot de eigen gezinsleden of slechts één vriend en bewaar een redelijke afstand tot elkaar.”

Publieksevenementen afgelast

De heropening van het museum, normaal gezien op 4 april, zal worden uitgesteld tot 2 mei. Dit betekent ook dat alle evenementen in deze periode, zoals bijvoorbeeld het Paasfestival en de Radio 2-Tuindag op 1 mei, niet zullen plaatsvinden. De paasvakantie – vorig jaar nog goed voor 32.000 bezoekers – is traditiegetrouw één van de topmomenten in de seizoenskalender van het Openluchtmuseum. Ook extra activiteiten zoals het historisch bierbrouwen in de museumbrouwerij op 5 april en de historische evocatie rond Pasen met grote paaseierenraap zijn geannuleerd. Door het schrappen van de Radio 2-Tuindag verliest Bokrijk haar veruit grootste publiekstrekker van dit jaar. Deze plantenbeurs wordt al sinds 1987 georganiseerd en vloeide voort uit het kweekprogramma voor het Arboretum van Bokrijk. De Tuindag trekt jaarlijks tot zo’n 25.000 bezoekers op één dag.

(...)


http://www.limburg.be/Limburg/pers/2020-03-20-Park-Bokrijk-geopend-voor-wandelaars-en-fietsers-heropeningsdatum-Openluchtmuseum-uitgesteld-naar-2-mei.html

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Revenir en haut


 
Permission de ce forum:
Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum