Forum lie au site www.velo-ravel.net
Vous souhaitez réagir à ce message ? Créez un compte en quelques clics ou connectez-vous pour continuer.

Le ridicul ne tue pas... heureusement!

Aller en bas

Le ridicul ne tue pas... heureusement! Empty Le ridicul ne tue pas... heureusement!

Message  eeuwige reiziger Mar 31 Déc 2013 - 0:41

Rien se passe... Ni avant, ni pendant, ni après la construction de la piste cyclable. Et tout d'un coup, après une communiqué du Vlaams Belang, tout le monde se réveille..

Reclamebord pal in het midden van nieuw fietspad‏
30 december 2013

Bij de heraanleg van de Sander de Vosstraat in Koningshooikt werd een reclamebord pal in het midden van het fietspad geplaatst. De foutieve plaatsing is de zoveelste in de rij.

Zelfs het kleinste kind weet dat een dergelijk reclamebord niet thuishoort in het midden van een fietspad. Het voorbeeld in de Sander de Vosstraat is nochtans niet het enige. Eerder werd eenzelfde reclamebord dwars op het voetpad geplaatst van de brug aan de Mechelsestraat met de Sluislaan, op de parking van de Gasthuisvest of aan de brug van de Baron Opsomerlaan met de Antwerpsestraat. Elke normale doorgang werd er onmogelijk gemaakt.

De stad Lier doet voor reclameborden, stadsplannen en bij uitbreiding het stedelijke straatmeubilair beroep op de reclamefirma JCDecaux. Het plaatsen van nieuw stadsmeubilair gebeurt altijd na een voorafgaand akkoord van het stadbestuur. Er schort dus duidelijk wat aan de communicatie tussen het stadsbestuur en de betrokken reclamefirma.

De reclameborden duiken in Lier en Koningshooikt op de meest onmogelijke plaatsen op en houden geen rekening met de geldende verkeerssituatie, de zwakke weggebruikers of personen met een beperkte mobiliteit. De vraag stelt zich nu wie de extra kosten op zich zal moeten nemen. Deze nieuwe flater toont alleszins dat het stadsbestuur geen lessen trekt uit het verleden en er intussen geen vooruitgang is geboekt.

http://www.vlaamsbelanglier.be/4/1242/
http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=dmf20131230_00907597


Le ridicul ne tue pas... heureusement! Thumb_450_Sanderdevosstraat3


Reclamebord verschijnt in midden fietspad
maandag 30/12/2013 | Lier

Fietsers die langs de Sander De Vosstraat in Lier moeten, passen maar beter op. Want pal in het midden van het fietspad staat op dit moment een groot reclamebord. Bij de heraanleg van de straat is blijkbaar een en ander niet goed gecommuniceerd of gecoördineerd. Ook op andere plaatsen in de stad gebeurde al hetzelfde.

Vidéo:
http://www.rtv.be/artikels/nieuws/2013123012372119_reclamebord-verschijnt-in-midden-fietspad


Aannemer legt fietspad aan rond reclamebord

Le ridicul ne tue pas... heureusement! Aannemer-legt-fietspad-aan-rond-reclamebord-id5208018-620x400

30/12 LIER (2500) Een reclamebord van de firma JCDecaux verspert het nieuwe fietspad in de Sander de Vosstraat in Koningshooikt (Lier). "Ons bedrijf treft geen schuld", zegt directeur Public Affairs Peter Van Tongerloo.

Het was het Vlaams Belang dat maandag via een persmededeling de vreemde inplanting van het reclamebord aankaartte. "Het voorbeeld in de Sander de Vosstraat is niet het enige. Eerder werd eenzelfde reclamebord dwars op het voetpad geplaatst van de brug aan de Mechelsestraat met de Sluislaan, op de parking Gasthuisvest en aan de brug van de Baron Opsomerlaan met de Antwerpsestraat. Er schort dus duidelijk wat aan de communicatie tussen het stadsbestuur en JCDecaux", zegt VB-voorzitter Olivier Peeters.

Bij de firma JCDecaux verneemt uw krant een ander verhaal. "De stad Lier heeft ons in oktober gevraagd om het stadsplanbord in de Sander de Vosstraat weg te nemen. Omdat de kosten voor de stad zijn, hebben wij hiervoor een bestek opgemaakt. De stad heeft hierop niet gereageerd en we hebben het bord dus laten staan, Wij stellen nu samen met u vast dat de aannemer rond dit stadsplanbord een nieuw fietspad heeft aangelegd", reageert Peter Van Tongerloo.

JCDecaux besliste maandag om het bord te verwijderen.

http://www.gva.be/regio-antwerpen-zuid/lier/aannemer-legt-fietspad-aan-rond-reclamebord.aspx

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Revenir en haut

- Sujets similaires

 
Permission de ce forum:
Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum