L036 Fietsweg langs de lijn L36 Tienen - Leuven ( (Fietssnelweg F24)

Voir le sujet précédent Voir le sujet suivant Aller en bas

L036 Fietsweg langs de lijn L36 Tienen - Leuven ( (Fietssnelweg F24)

Message  eeuwige reiziger le Mar 7 Oct 2014 - 9:53

Gemeenten steken koppen samen voor fietssnelweg
ZATERDAG 04 OKTOBER 2014

BIERBEEK - Op de gemeenteraad werd er beslist dat Bierbeek zich kandidaat zal stellen als trekker van het project om een fietssnelweg tussen Leuven en Tienen aan te leggen. Het project is een samenwerking met de stad Leuven en de gemeente Boutersem.

In de plannen die op tafel liggen, zou de Rijsmortelstraat doorgetrokken worden over Boutersem tot in Tienen.  Richting Leuven zou dan weer de Eikeboomlaan doorgetrokken worden.  Beide straten volgen de spoorweg Leuven-Tienen. De overeenkomst met Boutersem en Leuven is goedgekeurd.  Interleuven zal nu starten met het ontwerp dat vermoedelijk in de loop van volgend jaar voorgesteld zal worden.  Het project zal gesubsidieerd worden door de provincie.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=BLAPE_01303159

Simulatie op kaart:
http://www.vlaamsbrabant.be/verkeer-mobiliteit/fiets/fietssnelwegen/tienen-leuven/index.jsp


Ouder nieuws:

Provincie bestudeert fietspad langs spoorlijn Tienen-Leuven
MAANDAG 21 JANUARI 2013

TIENEN - De provincie Vlaams-Brabant gaat werk maken van de ontwikkeling van de fietsroutes Aarschot-Leuven en Leuven-Tienen.

De deputatie van de provincie Vlaams-Brabant besliste om de fietsroutes Aarschot-Leuven en Leuven-Tienen te ontwikkelen. Tom Dehaene (CD&V), gedeputeerde voor mobiliteit: ‘De fietsroutes die we nu gaan aanpakken, tussen Aarschot en Leuven en tussen Leuven en Tienen, hebben een bovenlokaal karakter. We gaan samen met de gemeenten deze routes uitwerken. Eerst gaan we de de knelpunten oplijsten en dan actieplannen opmaken om ze te realiseren.'

De hoofdfietsroute Leuven-Tienen, 18,6 km, verbindt beide steden langs het tracé van spoorlijn 36 via Korbeek-Lo, Lovenjoel, Vertrijk, Roosbeek en Kumtich. De route vormt een alternatief voor gewestweg N3. Er wordt geprobeerd om de route zo veel mogelijk te laten aansluiten bij de spoorweg. Er wordt zo veel mogelijk gebruikt gemaakt van de ontwikkelingen in het kader van de ruilverkaveling van Willebringen van de Vlaamse Landmaatschappij (VLM).

‘Nu wordt bekeken in hoeverre een realisatie langs de spoorweg realistisch is. Ook de afwerking met de verbinding van Kumtich tot Tienen, via deze route, vormt een belangrijk aandachtspunt’, zegt Tom Dehaene.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=BLRBI_20130121_002


Fietsroute Tienen-Leuven gaat door Snoekengracht
DONDERDAG 26 DECEMBER 2013

TIENEN - De fietssnelweg van Tienen naar Leuven zou het natuurgebied Snoekengracht doorkruisen.
De leden van commissie van advies voor de ruilverkaveling Willebringen (met ook Oorbeek, Kumtich, enz). kregen een uitnodiging voor een eerste vergadering. In 2014 begint de opmeting en de herschikking van de gronden. In Meldert zijn de voorafgaandelijke archeologische onderzoeken gestart. In de ruilverkaveling zijn ook nieuwe fietsroutes gepland, onder andere de route van Tienen naar Leuven, min of meer langs de spoorlijn.

Hugo Abts (Natuurpunt) schrok van het voorgestelde fietstracé. Het loopt door een van de eerste natuurgebieden die natuurvrienden sedert decennia onderhouden, met name de Snoekengracht in Vertrijk. 'De fietssnelweg tussen Leuven en Tienen zou de Snoekengracht langs de noordkant doorkruisen en in het gebied, langs Théhuisje afdraaien om zo aan de Vavantas uit te komen en de Groenstraat te nemen. Dan kan het aansluiten op het fietspad tussen Roosbeek en Tienen, aangelegd in de ruilverkaveling Vissenaken. Duidelijk dat dit niet kan.'

Slotcommentaar bij Natuurpunt: 'Het worden de komende jaren nog spannende tijden voor de natuur in Velpevallei, Mene-Jordaan, Koutemveld, Zegelberg, Aardgat, Hazeberg.'

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=BLRBI_20131225_003

eeuwige reiziger

Messages : 2249
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 46
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Een stapje dichter...

Message  eeuwige reiziger le Jeu 20 Nov 2014 - 12:56

TIENEN/BOUTERSEM 29/10/2014
Groen licht voor fietssnelweg Leuven-Tienen

De gemeenteraad van Boutersem keurde de samenwerking met Bierbeek en Leuven goed voor hun deel in de fietssnelweg Leuven-Tienen. De drie gemeenten vertrouwen het voorbereidend studiewerk en de opvolging van de werking toe aan eenzelfde partner, Interleuven. Dit vereenvoudigt de uitwerking van het project. Volgens schepen voor Strategische Verkeersprojecten Chris Vervliet (CD&V) gaat het hier om de eerste fase van de fietssnelweg. "In Boutersem zal het traject grotendeels lang de spoorlijn lopen, maar er moet nog onderzocht worden of dit beter langs de noordzijde dan wel langs de zuidzijde gebeurt. Voor het tweede gedeelte van het traject, vanaf het station richting Tienen, verricht de provincie nog aanvullend studiewerk. De belangrijkste vraag is hoe en waar men op de beste wijze de Stationsstraat oversteekt."

http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-boutersem/groen-licht-voor-fietssnelweg-leuven-tienen-a2104851/

eeuwige reiziger

Messages : 2249
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 46
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

carte

Message  velo-ravel.net le Mar 9 Déc 2014 - 7:49

Kaart overgenomen van provincie Vlaams-Brabant

kaart : https://www.google.com/maps/d/edit?mid=zSBJRyB5swm0.k6evFDOrt_u0

avatar
velo-ravel.net

Messages : 5301
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

Planning 2017 [Boutersem]

Message  eeuwige reiziger le Jeu 5 Mar 2015 - 17:19

BOUTERSEM 02/03/2015
Gemeente investeert in fietspaden

De startnota voor de aanleg van fietspaden langs de Kerkomsesteenweg is goedgekeurd. Dit project zal in samenspraak met de provincie gerealiseerd worden, zodat de gemeente ook kan rekenen op subsidies. "In een eerste fase willen we fietspaden aanleggen tot aan het kruispunt met de Lubbeekstraat", zegt burgemeester Sarah Boon. "We hopen hiermee de verkeersveiligheid op deze drukke weg aanzienlijk te verhogen, zeker voor de schoolgaande jeugd." De realisatie van het project is helaas nog niet voor morgen, omdat er op verschillende plaatsen onteigeningen moeten gebeuren. De gemeente plant nog fietspaden in het kader van de ruilverkaveling Willebringen. Zo zullen er fietspaden aangelegd worden van Vertrijk richting de school in Meldert. Deze werken zijn voorzien voor 2017. En dan is er nog de fietssnelweg, die op Boutersems grondgebied van Vertrijk richting Leuven zal lopen. Ook de aanleg hiervan is gepland voor 2017.

http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-boutersem/gemeente-investeert-in-fietspaden-a2236631/

eeuwige reiziger

Messages : 2249
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 46
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Op verkenning

Message  eeuwige reiziger le Dim 1 Mai 2016 - 10:03

Groen verkent fietsroute tussen Tienen en Vertrijk
27/04/2016

TIENEN - Groen organiseert op zaterdag 21 mei een wandeling tussen Tienen en Boutersem langs het traject van de voorgestelde fietssnelweg.
De vefkenning start aan het station in Tienen, achterkant, om 9u30.

De fietssnelweg Tienen - Leuven sluit aan andere fietsroutes voor woon-werkverkeer Tussen Leuven en Brussel is dat grotendeels realiteit. "Het traject Tienen-Vertrijk is momenteel nog voer voor discussie, maar wellicht liggen oplossingen binnen handbereik", aldus Groen. Daarom dat de partijafdelingen van Tienen en Boutersem ter plaatse te gaan kijken met alle betrokkenen en sympathisanten. De wandeling is zeven kilometer lang.

http://www.nieuwsblad.be/cnt/blrbi_02259537

eeuwige reiziger

Messages : 2249
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 46
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Op verkenning

Message  eeuwige reiziger le Lun 23 Mai 2016 - 18:54

Groen loopt langs tracé fietssnelweg Tienen-Vertrijk
23/05/2016

TIENEN - De Groenafdelingen Tienen en Boutersem wandelden samen het tracé af van de geplande fietssnelweg tussen Tienen en Vertrijk. Het fietspad sluit aan op de verbinding Vertrijk-Leuven.Dertig deelnemers bekeken ter plaatse de tracés, met hier en daar nog obstakels. John Vankeijenberg (voorzitter Groen Tienen): “We merken dat er heel wat interesse is voor deze fietssnelweg, die een veilig en vlot alternatief moet bieden voor de oververzadigde N3. De uitleg die we kregen van de projectleider van de provincie was ook erg verhelderend. De provincie krijgt trouwens nu al wekelijks vragen van burgers, die de fietssnelweg willen."Natuurpunt heeft opmerkingen omdat het tracé botst twee van haar natuurgebieden (Aardgat en Snoekengracht). Er wordt naar werkbare oplossingen gezocht. De Tiense schepen van mobiliteit en leefmilieu Tom Roovers (Groen) ziet mogelijkheden: “Door gebruik te maken van de Billekensweg in Tienen zouden we inderdaad ingrepen in het Aardgat kunnen vermijden. Ook voor de Snoekengracht in Vertrijk zijn er wellicht oplossingen denkbaar. Daarom vragen we aan de provincie om zo snel mogelijk een studie ten gronde op te starten om alle opties te onderzoeken. Ook overleg met Infrabel zal nodig zijn om het beste tracé uit te werken. De herprofilering van het talud tussen Kumtich en Roosbeek opent hier perspectief.”

http://www.nieuwsblad.be/cnt/blrbi_02302411

eeuwige reiziger

Messages : 2249
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 46
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Haasrode - Korbeek-Lo & Lovenjoel - Vertrijk

Message  eeuwige reiziger le Mer 22 Juin 2016 - 13:30

Provinciebesuur legt fietssnelweg aan tot Vertrijk
22 juni 2016TIENEN - De provincie Vlaams-Brabant bouwt zelf van een deel van de fietssnelweg Leuven-Tienen, namelijk de trajecten tussen Haasrode en Korbeek-Lo en tussen Lovenjoel en Vertrijk.

"Fietssnelwegen zijn de toekomst en overstijgen gemeentegrenzen", zegt Tom Dehaene (CD&V), gedeputeerde voor mobiliteit. ‘"Daarom nemen we hierin een trekkersrol op. De provincie Vlaams-Brabant wordt bouwheer van 4,6 kilomeer pad op de fietssnelweg Leuven-Tienen (F24). Zo kunnen we het traject Haasrode-Korbeek-Lo, tussen de Haanhofweg en de Bierbeekstraat, en het traject Lovenjoel-Vertrijk, tussen de Stationsstraat in Bierbeek en het station van Vertrijk, sneller realiseren."

Op 4 juli wordt de samenwerkingsovereenkomst hiervoor ondertekend. Eerder in de maand hield Groen een actiewandeling tussen Tienen en Vertrijk om aan te dringen op de realisatie van het vervolgtraject tot Tienen.

http://www.nieuwsblad.be/cnt/blrbi_02351584

eeuwige reiziger

Messages : 2249
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 46
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Re: Haasrode - Korbeek-Lo & Lovenjoel - Vertrijk

Message  eeuwige reiziger le Mer 7 Sep 2016 - 9:34

Provincie duwt door voor fietssnelweg Leuven-Tienen
05/09/2016

BIERBEEK / LEUVEN - De provincie Vlaams-Brabant zet haar fietsbeleid kracht bij en wordt bouwheer van een deel van de fietssnelweg Leuven-Tienen. Het gaat om twee deeltrajecten: het deelsegment Haasrode - Korbeek-Lo, tussen Haanhofweg Leuven en Bierbeekstraat Bierbeek en het deelsegment Lovenjoel - Vertrijk, tussen Stationsstraat Bierbeek en Boststraat Boutersem.

Zo worden deze deelsegmenten sneller gerealiseerd, komt de provincie tegemoet aan de vraag van de gemeenten en de vele inwoners en wordt de F24 beetje bij beetje een feit.

Samen met de gemeenten Bierbeek en Boutersem en stad Leuven ondertekent de provincie Vlaams-Brabant een samenwerkingsovereenkomst.

Infoavond Leuven-Vertrijk

Op 12 september is er van 19 tot 21 uur in CC de borre in Bierbeek een infoavond voor alle geïnteresseerden. Je ontdekt er de toekomstplannen, een stand van zaken en de verdere timing voor deze twee deelsegmenten. Ook is er tijd en ruimte voor vragen.

http://www.nieuwsblad.be/cnt/blape_02454166

eeuwige reiziger

Messages : 2249
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 46
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

web site van Vlaams Brabant

Message  Admin le Lun 5 Déc 2016 - 12:39

http://www.vlaamsbrabant.be/verkeer-mobiliteit/fiets/fietssnelwegen/f24-leuven-tienen/index.jsp
avatar
Admin
Rang monochrome + gras

Messages : 480
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Belgique, Mons, Ghlin

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

Re: L036 Fietsweg langs de lijn L36 Tienen - Leuven ( (Fietssnelweg F24)

Message  Contenu sponsorisé


Contenu sponsorisé


Revenir en haut Aller en bas

Voir le sujet précédent Voir le sujet suivant Revenir en haut

- Sujets similaires

 
Permission de ce forum:
Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum