L036 Fietsweg langs de lijn L36 Tienen - Leuven ( (Fietssnelweg F24)

Voir le sujet précédent Voir le sujet suivant Aller en bas

L036 Fietsweg langs de lijn L36 Tienen - Leuven ( (Fietssnelweg F24)

Message  eeuwige reiziger le Mar 7 Oct 2014 - 9:53

Gemeenten steken koppen samen voor fietssnelweg
ZATERDAG 04 OKTOBER 2014

BIERBEEK - Op de gemeenteraad werd er beslist dat Bierbeek zich kandidaat zal stellen als trekker van het project om een fietssnelweg tussen Leuven en Tienen aan te leggen. Het project is een samenwerking met de stad Leuven en de gemeente Boutersem.

In de plannen die op tafel liggen, zou de Rijsmortelstraat doorgetrokken worden over Boutersem tot in Tienen.  Richting Leuven zou dan weer de Eikeboomlaan doorgetrokken worden.  Beide straten volgen de spoorweg Leuven-Tienen. De overeenkomst met Boutersem en Leuven is goedgekeurd.  Interleuven zal nu starten met het ontwerp dat vermoedelijk in de loop van volgend jaar voorgesteld zal worden.  Het project zal gesubsidieerd worden door de provincie.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=BLAPE_01303159

Simulatie op kaart:
http://www.vlaamsbrabant.be/verkeer-mobiliteit/fiets/fietssnelwegen/tienen-leuven/index.jsp


Ouder nieuws:

Provincie bestudeert fietspad langs spoorlijn Tienen-Leuven
MAANDAG 21 JANUARI 2013

TIENEN - De provincie Vlaams-Brabant gaat werk maken van de ontwikkeling van de fietsroutes Aarschot-Leuven en Leuven-Tienen.

De deputatie van de provincie Vlaams-Brabant besliste om de fietsroutes Aarschot-Leuven en Leuven-Tienen te ontwikkelen. Tom Dehaene (CD&V), gedeputeerde voor mobiliteit: ‘De fietsroutes die we nu gaan aanpakken, tussen Aarschot en Leuven en tussen Leuven en Tienen, hebben een bovenlokaal karakter. We gaan samen met de gemeenten deze routes uitwerken. Eerst gaan we de de knelpunten oplijsten en dan actieplannen opmaken om ze te realiseren.'

De hoofdfietsroute Leuven-Tienen, 18,6 km, verbindt beide steden langs het tracé van spoorlijn 36 via Korbeek-Lo, Lovenjoel, Vertrijk, Roosbeek en Kumtich. De route vormt een alternatief voor gewestweg N3. Er wordt geprobeerd om de route zo veel mogelijk te laten aansluiten bij de spoorweg. Er wordt zo veel mogelijk gebruikt gemaakt van de ontwikkelingen in het kader van de ruilverkaveling van Willebringen van de Vlaamse Landmaatschappij (VLM).

‘Nu wordt bekeken in hoeverre een realisatie langs de spoorweg realistisch is. Ook de afwerking met de verbinding van Kumtich tot Tienen, via deze route, vormt een belangrijk aandachtspunt’, zegt Tom Dehaene.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=BLRBI_20130121_002


Fietsroute Tienen-Leuven gaat door Snoekengracht
DONDERDAG 26 DECEMBER 2013

TIENEN - De fietssnelweg van Tienen naar Leuven zou het natuurgebied Snoekengracht doorkruisen.
De leden van commissie van advies voor de ruilverkaveling Willebringen (met ook Oorbeek, Kumtich, enz). kregen een uitnodiging voor een eerste vergadering. In 2014 begint de opmeting en de herschikking van de gronden. In Meldert zijn de voorafgaandelijke archeologische onderzoeken gestart. In de ruilverkaveling zijn ook nieuwe fietsroutes gepland, onder andere de route van Tienen naar Leuven, min of meer langs de spoorlijn.

Hugo Abts (Natuurpunt) schrok van het voorgestelde fietstracé. Het loopt door een van de eerste natuurgebieden die natuurvrienden sedert decennia onderhouden, met name de Snoekengracht in Vertrijk. 'De fietssnelweg tussen Leuven en Tienen zou de Snoekengracht langs de noordkant doorkruisen en in het gebied, langs Théhuisje afdraaien om zo aan de Vavantas uit te komen en de Groenstraat te nemen. Dan kan het aansluiten op het fietspad tussen Roosbeek en Tienen, aangelegd in de ruilverkaveling Vissenaken. Duidelijk dat dit niet kan.'

Slotcommentaar bij Natuurpunt: 'Het worden de komende jaren nog spannende tijden voor de natuur in Velpevallei, Mene-Jordaan, Koutemveld, Zegelberg, Aardgat, Hazeberg.'

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=BLRBI_20131225_003

eeuwige reiziger

Messages : 2521
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 47
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Een stapje dichter...

Message  eeuwige reiziger le Jeu 20 Nov 2014 - 12:56

TIENEN/BOUTERSEM 29/10/2014
Groen licht voor fietssnelweg Leuven-Tienen

De gemeenteraad van Boutersem keurde de samenwerking met Bierbeek en Leuven goed voor hun deel in de fietssnelweg Leuven-Tienen. De drie gemeenten vertrouwen het voorbereidend studiewerk en de opvolging van de werking toe aan eenzelfde partner, Interleuven. Dit vereenvoudigt de uitwerking van het project. Volgens schepen voor Strategische Verkeersprojecten Chris Vervliet (CD&V) gaat het hier om de eerste fase van de fietssnelweg. "In Boutersem zal het traject grotendeels lang de spoorlijn lopen, maar er moet nog onderzocht worden of dit beter langs de noordzijde dan wel langs de zuidzijde gebeurt. Voor het tweede gedeelte van het traject, vanaf het station richting Tienen, verricht de provincie nog aanvullend studiewerk. De belangrijkste vraag is hoe en waar men op de beste wijze de Stationsstraat oversteekt."

http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-boutersem/groen-licht-voor-fietssnelweg-leuven-tienen-a2104851/

eeuwige reiziger

Messages : 2521
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 47
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

carte

Message  velo-ravel.net le Mar 9 Déc 2014 - 7:49

Kaart overgenomen van provincie Vlaams-Brabant

kaart : https://www.google.com/maps/d/edit?mid=zSBJRyB5swm0.k6evFDOrt_u0

avatar
velo-ravel.net

Messages : 5756
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

Planning 2017 [Boutersem]

Message  eeuwige reiziger le Jeu 5 Mar 2015 - 17:19

BOUTERSEM 02/03/2015
Gemeente investeert in fietspaden

De startnota voor de aanleg van fietspaden langs de Kerkomsesteenweg is goedgekeurd. Dit project zal in samenspraak met de provincie gerealiseerd worden, zodat de gemeente ook kan rekenen op subsidies. "In een eerste fase willen we fietspaden aanleggen tot aan het kruispunt met de Lubbeekstraat", zegt burgemeester Sarah Boon. "We hopen hiermee de verkeersveiligheid op deze drukke weg aanzienlijk te verhogen, zeker voor de schoolgaande jeugd." De realisatie van het project is helaas nog niet voor morgen, omdat er op verschillende plaatsen onteigeningen moeten gebeuren. De gemeente plant nog fietspaden in het kader van de ruilverkaveling Willebringen. Zo zullen er fietspaden aangelegd worden van Vertrijk richting de school in Meldert. Deze werken zijn voorzien voor 2017. En dan is er nog de fietssnelweg, die op Boutersems grondgebied van Vertrijk richting Leuven zal lopen. Ook de aanleg hiervan is gepland voor 2017.

http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-boutersem/gemeente-investeert-in-fietspaden-a2236631/

eeuwige reiziger

Messages : 2521
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 47
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Op verkenning

Message  eeuwige reiziger le Dim 1 Mai 2016 - 10:03

Groen verkent fietsroute tussen Tienen en Vertrijk
27/04/2016

TIENEN - Groen organiseert op zaterdag 21 mei een wandeling tussen Tienen en Boutersem langs het traject van de voorgestelde fietssnelweg.
De vefkenning start aan het station in Tienen, achterkant, om 9u30.

De fietssnelweg Tienen - Leuven sluit aan andere fietsroutes voor woon-werkverkeer Tussen Leuven en Brussel is dat grotendeels realiteit. "Het traject Tienen-Vertrijk is momenteel nog voer voor discussie, maar wellicht liggen oplossingen binnen handbereik", aldus Groen. Daarom dat de partijafdelingen van Tienen en Boutersem ter plaatse te gaan kijken met alle betrokkenen en sympathisanten. De wandeling is zeven kilometer lang.

http://www.nieuwsblad.be/cnt/blrbi_02259537

eeuwige reiziger

Messages : 2521
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 47
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Op verkenning

Message  eeuwige reiziger le Lun 23 Mai 2016 - 18:54

Groen loopt langs tracé fietssnelweg Tienen-Vertrijk
23/05/2016

TIENEN - De Groenafdelingen Tienen en Boutersem wandelden samen het tracé af van de geplande fietssnelweg tussen Tienen en Vertrijk. Het fietspad sluit aan op de verbinding Vertrijk-Leuven.Dertig deelnemers bekeken ter plaatse de tracés, met hier en daar nog obstakels. John Vankeijenberg (voorzitter Groen Tienen): “We merken dat er heel wat interesse is voor deze fietssnelweg, die een veilig en vlot alternatief moet bieden voor de oververzadigde N3. De uitleg die we kregen van de projectleider van de provincie was ook erg verhelderend. De provincie krijgt trouwens nu al wekelijks vragen van burgers, die de fietssnelweg willen."Natuurpunt heeft opmerkingen omdat het tracé botst twee van haar natuurgebieden (Aardgat en Snoekengracht). Er wordt naar werkbare oplossingen gezocht. De Tiense schepen van mobiliteit en leefmilieu Tom Roovers (Groen) ziet mogelijkheden: “Door gebruik te maken van de Billekensweg in Tienen zouden we inderdaad ingrepen in het Aardgat kunnen vermijden. Ook voor de Snoekengracht in Vertrijk zijn er wellicht oplossingen denkbaar. Daarom vragen we aan de provincie om zo snel mogelijk een studie ten gronde op te starten om alle opties te onderzoeken. Ook overleg met Infrabel zal nodig zijn om het beste tracé uit te werken. De herprofilering van het talud tussen Kumtich en Roosbeek opent hier perspectief.”

http://www.nieuwsblad.be/cnt/blrbi_02302411

eeuwige reiziger

Messages : 2521
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 47
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Haasrode - Korbeek-Lo & Lovenjoel - Vertrijk

Message  eeuwige reiziger le Mer 22 Juin 2016 - 13:30

Provinciebesuur legt fietssnelweg aan tot Vertrijk
22 juni 2016TIENEN - De provincie Vlaams-Brabant bouwt zelf van een deel van de fietssnelweg Leuven-Tienen, namelijk de trajecten tussen Haasrode en Korbeek-Lo en tussen Lovenjoel en Vertrijk.

"Fietssnelwegen zijn de toekomst en overstijgen gemeentegrenzen", zegt Tom Dehaene (CD&V), gedeputeerde voor mobiliteit. ‘"Daarom nemen we hierin een trekkersrol op. De provincie Vlaams-Brabant wordt bouwheer van 4,6 kilomeer pad op de fietssnelweg Leuven-Tienen (F24). Zo kunnen we het traject Haasrode-Korbeek-Lo, tussen de Haanhofweg en de Bierbeekstraat, en het traject Lovenjoel-Vertrijk, tussen de Stationsstraat in Bierbeek en het station van Vertrijk, sneller realiseren."

Op 4 juli wordt de samenwerkingsovereenkomst hiervoor ondertekend. Eerder in de maand hield Groen een actiewandeling tussen Tienen en Vertrijk om aan te dringen op de realisatie van het vervolgtraject tot Tienen.

http://www.nieuwsblad.be/cnt/blrbi_02351584

eeuwige reiziger

Messages : 2521
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 47
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Re: Haasrode - Korbeek-Lo & Lovenjoel - Vertrijk

Message  eeuwige reiziger le Mer 7 Sep 2016 - 9:34

Provincie duwt door voor fietssnelweg Leuven-Tienen
05/09/2016

BIERBEEK / LEUVEN - De provincie Vlaams-Brabant zet haar fietsbeleid kracht bij en wordt bouwheer van een deel van de fietssnelweg Leuven-Tienen. Het gaat om twee deeltrajecten: het deelsegment Haasrode - Korbeek-Lo, tussen Haanhofweg Leuven en Bierbeekstraat Bierbeek en het deelsegment Lovenjoel - Vertrijk, tussen Stationsstraat Bierbeek en Boststraat Boutersem.

Zo worden deze deelsegmenten sneller gerealiseerd, komt de provincie tegemoet aan de vraag van de gemeenten en de vele inwoners en wordt de F24 beetje bij beetje een feit.

Samen met de gemeenten Bierbeek en Boutersem en stad Leuven ondertekent de provincie Vlaams-Brabant een samenwerkingsovereenkomst.

Infoavond Leuven-Vertrijk

Op 12 september is er van 19 tot 21 uur in CC de borre in Bierbeek een infoavond voor alle geïnteresseerden. Je ontdekt er de toekomstplannen, een stand van zaken en de verdere timing voor deze twee deelsegmenten. Ook is er tijd en ruimte voor vragen.

http://www.nieuwsblad.be/cnt/blape_02454166

eeuwige reiziger

Messages : 2521
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 47
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

web site van Vlaams Brabant

Message  Admin le Lun 5 Déc 2016 - 12:39

avatar
Admin
Rang monochrome + gras

Messages : 520
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Belgique, Mons, Ghlin

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

Studiebureau aangeduid voor fietsssnelweg Tienen-Leuven

Message  velo-ravel.net le Lun 24 Juil 2017 - 7:52

http://www.nieuwsblad.be/cnt/blrbi_02983068


Op de sociale media rijst de vrees dat de fietssnelweg Tienen-Leuven op de lange baan is geschoven en dat terwijl er opnieuw vraag is naar een veiliger verbinding dan de Leuvensesteenweg. Schepen Tom Roovers (Groen) reageert dat het bij ons om een provinciaal project gaat. Het studiebureau is aangeduid.

De fietssnelweg Tienen-Leuven komt niet voor op lijst met prioritaire projecten van de Vlaamse regering. Tom Roovers reageert dat Leuven-Tienen inderdaad geen Vlaams project is, maar een provinciaal: "We hebben als stad de vraag gesteld om niet te wachten met de aanleg van het deel Boutersem-Tienen, ook al zijn er enkele moeilijkheden op het tracé. Daarop heeft de provincie een studiebureau aangesteld, dat de mogelijkheden nu aan het onderzoeken is. We bespreken de resultaten regelmatig met de betrokken gemeenten, Natuurpunt, Vlaamse Landmaatschappij, agentschap Natuur en Bos en de provincie. Een timing voor de uitvoering is er nog niet, maar niemand wil dit op de lange baan schuiven."

Op Tiense sociale media werd de voorbije dagen gevraagd naar tips om veilig van Tienen naar Leuven te fietsen. De suggesties zijn veelvuldig. De Leuvensesteenweg die is zeker taboe. Je kunt wel een route uitstippelen langs het bewegwijzerde fietsknopennetwerk. Eenmaal in Korbeek-Lo kun je de gewone gewestweg verder nemen omdat die vanaf daar gescheiden fietspaden heeft. Een Tienenaar blijkt dat dagelijks te doen voor het werk. Maar een collega reageert: "De knooppunten liggen best wel wat om. Er is geen geweldige verbinding voorlopig. De steenweg is echt geschift."

Een andere suggestie: "Vanuit Tienen, via de Breisemstraat naar Roosbeek, vervolgens naar Heide, Pellenberg en Kessel-Lo. Dat is een vijftal kolometer meer dan via de steenweg, maar wel parallel ermee en bovendien veel veiliger en veel mooier." Of nog: "Vanuit Breisem-Roosbeek kan je ook steenweg oversteken, naar de Roosbeeksestraat, Kerkweg, Neervelpsestraat. Dan kun je kiezen ofwel via Katspoelstraat, Poelblokweg, Ruisbroekstraat naar Haasrode-industriepark ofwel Neervelpsestraat naar Bierbeek-centrum. Je kunt ook via Kumtich, Willebringen, Opvelp en Bierbeek. Ik rijd vaak zelfs om via Hamme-Mille. Dat is dan wel 35 km in plaats van 29 km, maar met meer fietspaden en geen al te drukke kruispunten."

Er worden nog andere suggestie gedaan door Korbeek-Lo. Maar de conclusie blijft: de fietssnelweg, evenwijdig aan de spoorlijn, is nodig.
avatar
velo-ravel.net

Messages : 5756
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

werken tussen Vertrijk en Tienen

Message  joverwimp le Sam 26 Aoû 2017 - 18:00

Vandaag nam ik de trein van Leuven naar Tienen. Tot Vertrijk is er niets te zien van werken.
Wel tussen Vertrijk en Tienen: bulldozers schrapen naast de spoorlijn een weg van zeker 3m breed. Of heeft die een andere bestemming ? (zeker geen bijkomende sporen)
avatar
joverwimp

Messages : 1754
Date d'inscription : 18/07/2009
Age : 73
Localisation : Asse

Revenir en haut Aller en bas

Martelarenlaan [Leuven]

Message  eeuwige reiziger le Jeu 21 Sep 2017 - 17:41

Fietssnelwegen worden verlengd
Het Nieuwsblad/Regionaal: Leuven-Hageland,
woensdag 20 september 2017, blz. 4

De provincieraad van Vlaams-Brabant heeft enkele nieuwe trajecten toegevoegd aan het bovenlokaal fietsnetwerk. Dat zijn de zogenaamde fietssnelwegen, die de belangrijkste gemeentelijke kernen en attractiepolen met elkaar verbinden. De wijzigingen zorgen ervoor dat er 2,68 km aan fietspaden bijkomen op dit netwerk. Daarbij zijn ook projecten in Hoeilaart en Leuven. In Hoeilaart zal de fietssnelweg Groenendaal-Brussel verlengd worden tot voorbij het station. In Leuven wordt de Martelarenlaan opgenomen als onderdeel van de F24 Leuven-Tienen. Met de verplaatsing van het autoverkeer van de Martelarenlaan naar de Nieuwe Spoordijk, wordt de Martelarenlaan een fietsstraat. Door hem op te nemen in het bovenlokaal fietsnetwerk, wordt het de verbinding tussen de F24 en de F25 Aarschot-Leuven.

“Door de aanpassingen krijgen projecten nieuwe kansen om succesvol gerealiseerd te worden”, zegt Tom Dehaene (CD&V), gedeputeerde voor Mobiliteit. “De opname in het netwerk betekent immers dat routes gesubsidieerd kunnen worden met zowel Vlaams geld als geld van de provincie, wanneer de gemeente dat aanvraagt. Ze moeten ook voldoen aan strenge kwaliteitseisen, gericht op fietsvriendelijkheid en fietscomfort.” Ook projecten in Asse, Halle, Steenokkerzeel, Vilvoorde en Wemmel worden aan het fietsnetwerk toegevoegd.

Ook:
http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-leuven/na-ridderstraat-wordt-ook-martelarenlaan-fietsstraat-a3260820/

eeuwige reiziger

Messages : 2521
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 47
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Subsidie voor fietssnelweg Tienen-Leuven

Message  velo-ravel.net le Jeu 9 Nov 2017 - 18:23

http://www.nieuwsblad.be/cnt/blrbi_03174643Tienen - De provincie Vlaams-Brabant trekt 3,8 miljoen euro uit voor subsidies voor fietssnelwegprojecten in 2018. In 2019 is er 3 miljoen euro voorzien.

Via hey provinciale reglement kunnen gemeenten tot 100% subsidies krijgen voor fietssnelwegen. Het gaat om gemeenten die infrastructuurwerken willen uitvoeren op het traject van achttien geplande fietssnelwegen: vijftien in de rand rond Brussel, drie in het arrondissement Leuven. Deze fietssnelwegen zullen het grondgebied van 31 Vlaams-Brabantse gemeenten doorkruisen.

Het gaat om de gemeenten Aarschot, Asse, Beersel, Bierbeek, Boutersem, Diest, Dilbeek, Drogenbos, Grimbergen, Halle, Herent, Hoeilaart, Holsbeek, Kortenberg, Kraainem, Leuven, Linkebeek, Machelen, Meise, Merchtem, Rotselaar, Scherpenheuvel-Zichem, Sint-Genesius-Rode, Sint-Pieters-Leeuw, Steenokkerzeel, Tervuren, Tienen, Vilvoorde, Wemmel, Zaventem en Zemst.
Advertentie

Voor alle fietssnelwegen geldt dat de aanlegkosten van de infrastructuur voor 100% gesubsidieerd worden, 40 % door het Vlaams Gewest en 60% door de provincie. De ontwerp- en studiekosten worden, afhankelijk van de route, voor 40% of 100% gesubsidieerd door de provincie.
avatar
velo-ravel.net

Messages : 5756
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

Re: L036 Fietsweg langs de lijn L36 Tienen - Leuven ( (Fietssnelweg F24)

Message  joverwimp le Jeu 9 Nov 2017 - 21:59

[quote="velo-ravel.net"]http://www.nieuwsblad.be/cnt/blrbi_03174643Tienen - De provincie Vlaams-Brabant trekt 3,8 miljoen euro uit voor subsidies voor fietssnelwegprojecten in 2018. In 2019 is er 3 miljoen euro voorzien.

Via hey provinciale reglement kunnen gemeenten tot 100% subsidies krijgen voor fietssnelwegen. Het gaat om gemeenten die infrastructuurwerken willen uitvoeren op het traject van achttien geplande fietssnelwegen: vijftien in de rand rond Brussel, drie in het arrondissement Leuven. Deze fietssnelwegen zullen het grondgebied van 31 Vlaams-Brabantse gemeenten doorkruisen.

Het gaat om de gemeenten Aarschot, Asse, Beersel, Bierbeek, Boutersem, Diest, Dilbeek, Drogenbos, Grimbergen, Halle, Herent, Hoeilaart, Holsbeek, Kortenberg, Kraainem, Leuven, Linkebeek, Machelen, Meise, Merchtem, Rotselaar, Scherpenheuvel-Zichem, Sint-Genesius-Rode, Sint-Pieters-Leeuw, Steenokkerzeel, Tervuren, Tienen, Vilvoorde, Wemmel, Zaventem en Zemst.

Als dat geld verdeeld wordt over 31 gemeenten kunnen ze er elk nog geen kilometer mee aanleggen.
avatar
joverwimp

Messages : 1754
Date d'inscription : 18/07/2009
Age : 73
Localisation : Asse

Revenir en haut Aller en bas

Re: L036 Fietsweg langs de lijn L36 Tienen - Leuven ( (Fietssnelweg F24)

Message  joverwimp le Sam 11 Nov 2017 - 17:09

[quote="eeuwige reiziger"][quote]Provincie duwt door voor fietssnelweg Leuven-Tienen
05/09/2016

BIERBEEK / LEUVEN - De provincie Vlaams-Brabant zet haar fietsbeleid kracht bij en wordt bouwheer van een deel van de fietssnelweg Leuven-Tienen. Het gaat om twee deeltrajecten: het deelsegment Haasrode - Korbeek-Lo, tussen Haanhofweg Leuven en Bierbeekstraat Bierbeek en het deelsegment Lovenjoel - Vertrijk, tussen Stationsstraat Bierbeek en Boststraat Boutersem. /quote]

Antwoord van de provincie op mijn vragen:
"De ontwerpstudie voor twee stukken op deze route in samenwerking met de gemeenten Boutersem, Bierbeek en Leuven afgerond. Het gaat om het stuk tussen de Hoegaardsestraat in Leuven en de Bierbeekstraat in Korbeek-Lo en het stuk tussen Stationsstraat in Lovenjoel en station van Vertrijk. De plannen zijn goedgekeurd en de provincie zal hiervoor optreden als bouwheer. Het openbaar onderzoek is nu lopend.
Uitspraken over timing zijn moeilijk. We hopen alvast de stukken gerealiseerd te hebben tegen 2020.

Voor de rest van de route werd recent een haalbaarheidsstudie afgerond en het tracé tussen Boutersem en Tienen definitief vast gelegd. De volgende jaren werken we verder aan de opmaak van plannen om tot realisatie te komen."

avatar
joverwimp

Messages : 1754
Date d'inscription : 18/07/2009
Age : 73
Localisation : Asse

Revenir en haut Aller en bas

Re: L036 Fietsweg langs de lijn L36 Tienen - Leuven ( (Fietssnelweg F24)

Message  joverwimp le Sam 11 Nov 2017 - 17:10

joverwimp a écrit:Vandaag nam ik de trein van Leuven naar Tienen. Tot Vertrijk is er niets te zien van werken.
Wel tussen Vertrijk en Tienen: bulldozers schrapen naast de spoorlijn een weg van zeker 3m breed. Of  heeft die een andere  bestemming ? (zeker geen bijkomende sporen)

Het zouden toch werken zijn van Infrabel (verbreding taluds)
avatar
joverwimp

Messages : 1754
Date d'inscription : 18/07/2009
Age : 73
Localisation : Asse

Revenir en haut Aller en bas

Rooilijn- en grondinnameplannen goedgekeurd

Message  eeuwige reiziger le Mer 6 Déc 2017 - 14:50

joverwimp a écrit:Antwoord van de provincie op mijn vragen:
"De ontwerpstudie voor twee stukken op deze route in samenwerking met de gemeenten Boutersem, Bierbeek en Leuven afgerond. Het gaat om het stuk tussen de Hoegaardsestraat in Leuven  en de Bierbeekstraat in Korbeek-Lo en het stuk tussen Stationsstraat in Lovenjoel en station van Vertrijk. De plannen zijn goedgekeurd en de provincie zal hiervoor optreden als bouwheer. Het openbaar onderzoek is nu lopend.
Uitspraken over timing zijn moeilijk. We hopen alvast de stukken gerealiseerd te hebben tegen 2020.

Voor de rest van de route werd recent een haalbaarheidsstudie afgerond en het tracé tussen Boutersem en Tienen definitief vast gelegd. De volgende jaren werken we verder aan de opmaak van plannen om tot realisatie te komen."

Rooilijnplannen en grondinnameplannen fietssnelweg definitief aanvaard
06 december 2017

De gemeenteraad keurde unaniem de rooilijn- en grondinname plannen voor de fietssnelweg richting Leuven goed. Schepen voor Strategische Verkeersprojecten Chris Vervliet (CD&V) is verheugd.”De voorbije weken werd een openbaar onderzoek georganiseerd. Hierop kwamen relatief weinig opmerkingen. Deze fietssnelweg is voor ons heel belangrijk omdat heel wat inwoners richting Leuven pendelen.” In de eerste fase gaat het om de fietssnelweg van Leuven tot Boutersem. In een tweede fase zal de fietssnelweg doorgetrokken worden tot Tienen. Het traject hiervoor is momenteel in onderzoek. De uitvoering zal op vraag van de gemeenten gecoördineerd worden door de provincie Vlaams-Brabant.

https://www.hln.be/regio/boutersem/rooilijnplannen-en-grondinnameplannen-fietssnelweg-definitief-aanvaard~a6094403/

eeuwige reiziger

Messages : 2521
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 47
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

STAND VAN ZAKEN 19/1/2018

Message  joverwimp le Ven 19 Jan 2018 - 17:38

Na de eerste aankondiging van de provincie (vijf jaar geleden !) deelt ze vandaag mee:

TRAJECT LEUVEN-BOUTERSEM: De provincie Vlaams-Brabant is voor dit traject bouwheer van twee deeltracés.

Waar stonden we eind 2017?
• de rooilijnplannen zijn door de gemeenteraden goedgekeurd.
• de openbare onderzoeken in Bierbeek en Boutersem zijn afgerond, in Leuven is het openbaar onderzoek lopend.
Wat staat er in 2018 op het programma?
• na volledige goedkeuring van de plannen door de provincieraad starten we de onderhandelingen met de betrokken eigenaars en pachters op om de nodige gronden te verwerven.

TRAJECT VERTRIJK-TIENEN: HAALBAARHEIDSSTUDIE AFGEROND

Deze haalbaarheidsstudie onderzocht de technische haalbaarheid van het gewenste tracé. Dit tracé volgt zo veel mogelijk de spoorweg.

Voor dit deeltraject zijn we in overleg met heel wat partners en actoren om zo tot een gedragen tracé te komen. De realisatie is op middellange termijn voorzien.

In 2018 wordt een nieuw segment gekozen voor de opstart van een ontwerpstudie.

DE F24 OP LEUVENS GRONDGEBIED

Hoegaardsestraat wordt fietsstraat
In november 2017 kreeg een stukje een nieuwe rode asfaltlaag.
In 2018 wordt het stuk in slechte kasseiverharding heraangelegd.

Fietstunnel onder de N3, de Tiensesteenweg
Vanuit de Martelarenlaan komt er een fietstunnel onder de Tiensesteenweg om een veilige verbinding te creëren richting Haasrode. De werken starten dit jaar.


avatar
joverwimp

Messages : 1754
Date d'inscription : 18/07/2009
Age : 73
Localisation : Asse

Revenir en haut Aller en bas

Re: L036 Fietsweg langs de lijn L36 Tienen - Leuven ( (Fietssnelweg F24)

Message  Contenu sponsorisé


Contenu sponsorisé


Revenir en haut Aller en bas

Voir le sujet précédent Voir le sujet suivant Revenir en haut

- Sujets similaires

 
Permission de ce forum:
Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum