L061 Kontich (L61)

Aller en bas

L061 Kontich (L61)

Message  eeuwige reiziger le Dim 26 Mar 2017 - 0:23

Gemeente wil deel spoorwegbedding verwerven voor fietsverbinding
24/03/2017

KONTICH - De gemeente heeft zijn oog laten vallen op een deel van de spoorwegbedding tussen de fietsostrade en de Meylweg. Die kan de aanzet zijn voor een betere oost-westverbinding.

“De NMBS is bezig om een aantal van zijn gronden te vervreemden en daarin zien wij een mooie gelegenheid om een verbinding te realiseren die past in een ruimer kader. Als we dit stuk kunnen verwerven, kan er een fiets- en wandelroute worden aangelegd waardoor de bereikbaarheid van het station en de fietsostrade vanuit het centrum voor zachte weggebruikers sterk verbeterd wordt. Ook de recreatiezone Meylweg met de voetbal- en tennisterreinen zal beter en veiliger bereikbaar worden”, zegt schepen van Ruimtelijke Ontwikkeling Wim Annaert (Sander).

“Het is de eerste dominosteen voor een betere oost-westverbinding, wat nu nog een missing link is. Het is de bedoeling om in opeenvolgende projecten een gehele verbinding te maken door de Edegemse beekvallei van de fietsostrade tot aan de Prins Boudewijnlaan. Op die manier komt er ook een snellere en veilige verbinding vanuit Edegem naar het centrum”, geeft de schepen aan.

In de gemeenteraad werd de principiële goedkeuring tot aankoop gegeven. De gemeente kan nu de onderhandelingsprocedure opstarten en een schattingsverslag laten opmaken om een bod uit te brengen.

http://www.gva.be/cnt/blbro_02796971/gemeente-wil-deel-spoorwegbedding-verwerven-voor-fietsverbinding


KONTICH
25/03/2017
Gemeente wil fietsroutenetwerk uitbreiden

Het schepencollege (N-VA, Sander) gaat onderhandelen met de NMBS voor het aankopen van de oude spoorwegbedding achter de sportterreinen van FC Van de Putte, tussen de Meylweg en de fietsostrade Antwerpen-Mechelen. Eens de aankoop rond is, kan er op de berm een fiets- en wandelroute aangelegd worden, zodat de verbinding tussen het centrum en het spoorwegstation veiliger en korter wordt. De verbinding kadert in een ruimer masterplan rond de Edegemse beekvallei. Het is de bedoeling om met de volgende projecten een verbinding te realiseren door de beekvallei, tussen de fietsotrade en de Prins Boudewijnlaan. Na de realisatie van het project kan de fietsverbinding opgenomen worden in het provinciaal fietsroutenetwerk. De kostprijs bedraagt zo'n 15.000 euro.

http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-aartselaar/gemeente-wil-fietsroutenetwerk-uitbreiden-a3114003/

eeuwige reiziger

Messages : 2836
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 47
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Revenir en haut

- Sujets similaires

 
Permission de ce forum:
Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum