Fietskaart Gent

Aller en bas

Fietskaart Gent

Message  joverwimp le Mar 7 Nov 2017 - 9:08

De stad maakt ongeveer om de drie jaar een nieuwe (gratis) fietskaart. Ze bevat een overzicht van snelle fietsverbindingen in Gent en tips om veilig te fietsen.
De nieuwe editie van april 2017 is compact en past perfect in de broekzak. Volgens mij is Gent de meest fietsvriendelijke stad van België met een grote verkeersvrije zone en kilometers 'jaagpaden' langs binnenkanalen.

De fietskaart geeft een overzicht van de hoofdfietsroutes en aanvullende fietsroutes in Gent. Deze routes zijn de snelle fietsverbindingen die de Stad aanbeveelt. De voorkant van de kaart toont de fietsroutes in het volledige Gentse grondgebied, inclusief de Gentse haven, en de belangrijkste randgemeenten. Een indicatieve fietsafstand geeft aan hoe lang u onderweg zult zijn. De achterkant brengt het centrum van Gent meer in detail in kaart. Het vormt het ideale instrument om uw fietsroute door de stad uit te stippelen. Fietspoorten geven aan wat de beste punten zijn om als fietser de stadsring R40 te kruisen.

Heel wat nuttige fietsvoorzieningen zijn opgenomen op de kaart: overdekte fietsenparkings, fietspompen, openbare oplaadpunten voor elektrische fietsen, en fietspunten voor fietsverhuur en –herstel. De kaart toont fietsers ook de weg naar openbare toiletten, park-and-rides en de locaties voor de deelfietsen die vanaf de zomer van 2017 beschikbaar zijn.

De fietskaart reikt fietsers een aantal tips aan om fietsdiefstal te voorkomen. Ook wil de Stad Gent veilig fietsgedrag promoten en de aandacht vestigen op enkele vuistregels uit de wegcode. Een aantal specifieke verkeerssituaties voor fietsers worden ook uitgelegd, zoals de voetgangersstraat, de fietsstraat en rechts door rood.

U kunt een gratis fietskaart afhalen in de Stadswinkel (Botermarkt 17 A) en aan de balie van het Mobiliteitsbedrijf (Sint-Michielsplein 9).
Of https://stad.gent/sites/default/files/article/documents/FIETSKAART_GENT_2017.pdf
avatar
joverwimp

Messages : 2192
Date d'inscription : 18/07/2009
Age : 74
Localisation : Asse

Revenir en haut Aller en bas

Revenir en haut

- Sujets similaires

 
Permission de ce forum:
Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum