F040 R4 Gent (Fietssnelweg F40 Fietsnelwegring Gent)

Aller en bas

F040 R4 Gent (Fietssnelweg F40 Fietsnelwegring Gent)

Message  eeuwige reiziger le Jeu 16 Mai 2013 - 15:59

Pittoresque? Non, évidemment que non! Néanmoins, en empruntant cette "voie express" le long du R4, on peut aller à vélo en toute sécurité d'Evergem à Zelzate. La construction du chaîson manquant entre la Langerbrugsestraat et Kerkbruggestraat est prévue et devrait débuter la semaine prochaine.

Nieuw dubbelrichtingsfietspad lang R4-West in Evergem
woensdag 15 mei 2013

EVERGEM - Vanaf 21 mei legt het Agentschap Wegen en Verkeer een nieuw dubbelrichtingsfietspad aan langs de R4-West tussen de Drogenbroodstraat en de Langerbrugsestraat. Tijdens deze werken, die tot het einde van dit jaar zullen duren, wordt het bestaande, vrijliggende dubbelrichtingsfietspad doorgetrokken tot het kruispunt van de R4 met de Langerbrugsestraat. Ook de drie kruispunten op het traject worden aangepast.


Nieuw dubbelrichtingsfietspad en veilige kruispunten

Het nieuwe fietspad loopt langs 3 kruispunten, dat van de R4 met de Drogenbroodstraat, Elslo en de Langerbrugsestraat. Op de kruispunten komen veilige fietsoversteken en de verkeerslichten worden aangepast in functie van de fietsers. Het Agentschap Wegen en Verkeer maakt van de gelegenheid gebruik om ook aanpassingen en herstellingen te doen op de kruispunten. Zo worden verschillende bypasses geoptimaliseerd en krijgen een aantal beschadigde zones van het wegdek een nieuwe asfaltlaag.

Hinder

Het nieuwe fietspad wordt aangelegd in de zachte berm. De hinder door de aanleg zal beperkt zijn. De aanpassingen aan de drie kruispunten zal wel enige hinder met zich meebrengen. Doorgaand verkeer op de R4 blijft steeds mogelijk, zij het over één rijstrook in elke richting. De kruispunten van de R4 met de Drogenbroodstraat, Elslo en de Langerbrugsestraat zullen om de beurt afgesloten worden van de R4. Om de hinder te beperken, zal er nooit op twee kruispunten tegelijkertijd gewerkt worden.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=BLSVE_20130515_001


eeuwige reiziger

Messages : 2691
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 47
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Re: F040 R4 Gent (Fietssnelweg F40 Fietsnelwegring Gent)

Message  velo-ravel.net le Jeu 16 Mai 2013 - 16:31

avatar
velo-ravel.net

Messages : 6104
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

R4

Message  eeuwige reiziger le Jeu 16 Mai 2013 - 17:47

velo-ravel.net a écrit:Dus een stuk van de ring ligt langs de ringvaart http://velo-ravel.forumactif.org/t330-canal-de-ceinture-ringvaart-gand#1587


Inderdaad.

De huidige R4 rond Gent kan je eigenlijk uitsplitsen in vier delen.R4-WEST

a. Vinderhoute/Mariakerke - Zwijnaarde (en na de voltooiing van de aan de gang zijnde werken tot Merelbeke): Dat is het stuk dat langs de Ringvaart ligt. Aan beide zijde ligt er ook een volledig afgescheiden fietspad waarover ik in bovenstaand bericht schreef.

b. Mariakerke - Zwijnaarde: Vanaf de Drogenbroodstraat (Evergem) tot aan de Kasteelstraat (Zelzate) ligt daar een fietsstraat. 't Grootste deel is autovrij, maar op bepaalde stukken zijn "landbouwvoertuigen" wel toegelaten. In dat deel komt er dus nu een verlenging.R4-OOST

c. Merelbeke - Sint-Amandsberg: Bij mijn weten ligt er bij die oostelijke bocht geen enkele fietsinfrastructuur.

d. Sint-Amandsberg - Zelzate: Vroeger kon je daar op een aanliggend fietspad rijden (het zogenaamde "zelfmoordstrookje"). 't Is echter al heel lang geleden dat ik daar voorbij kwam. Naar ik hoor, zijn bepaalde delen voortaan voor fietsers verboden.


eeuwige reiziger

Messages : 2691
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 47
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Pastorijstraat - Drogenbroodstraat [Evergem]

Message  eeuwige reiziger le Ven 19 Fév 2016 - 19:13

Fietspad langs R4 tussen Pastorijstraat en Drogenbroodstraat onderbroken
Niet toegankelijk van 15 februari tot 18 maart

In opdracht van Elia wordt er een nieuwe hoogspanningskabel aangelegd tussen de Eliasite in Langerbrugge en een nieuw onderstation in de Pastorijstraat. Tijdens die werken is het fietspad langs de R4, tussen het kruispunt met de Pastorijstraat en de Drogenbroodstraat niet bruikbaar.
De werken vinden plaats van maandag 15 februari tot en met vrijdag 18 maart.

De hoogspanningskabel komt grotendeels onder en langs het fietspad langs de R4. Tijdens de werken wordt het fietspad ingenomen door kranen en machines. Het is dan niet veilig om daar fietsers door te laten. Er is daarom noodgedwongen besloten tijdelijk het fietspad af te sluiten tot na de werken.

De ondergrondse hoogspanningskabel komt vanaf de Pastorijstraat tot aan de overzijde van de Zwedenstraat. Daar wordt er een onderboring uitgevoerd. De kabel gaat daar onder de R4 door en dan verder via de Finlandstraat naar de Doornzeelsestraat en doorheen het koppelingsgebied Langerbrugge tot de Eliasite.

http://www.evergem.be/nieuwsdetail.aspx?id=4161

eeuwige reiziger

Messages : 2691
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 47
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Re: F040 R4 Gent (Fietssnelweg F40 Fietsnelwegring Gent)

Message  Contenu sponsorisé


Contenu sponsorisé


Revenir en haut Aller en bas

Revenir en haut

- Sujets similaires

 
Permission de ce forum:
Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum