F004 - fietssnelweg Antwerpen - Gent (Fietssnelweg F4)

Aller en bas

Fietstelpalen F4 [Sint-Niklaas, Beveren, Lokeren, Lochristi]

Message  eeuwige reiziger le Lun 2 Juil 2018 - 11:08

Nieuwe fietstelpaal aan fietssnelweg ter hoogte van Westerplein
27 juni 2018SINT-NIKLAAS Aan de fietssnelweg ter hoogte van het Westerplein in Sint-Niklaas is gisteren een ‘fietstelpaal’ in gebruik genomen.

Die fietstelpaal komt er voor het monitoren van het fietsgebruik langs de fietssnelweg Gent-Antwerpen. Het is een investering van de provincie Oost-Vlaanderen. “We plaatsen fietstelpalen in Sint-Niklaas, Beveren, Lokeren en Lochristi, om nuttige fietsdata te verzamelen waarmee we het gebruik van de fietssnelweg in de toekomst nog willen verbeteren”, schetst gedeputeerde voor Mobiliteit Peter Hertog (sp.a). “Welke delen worden het meest gebruikt? Durven fietsers ook als het donker is de fietssnelweg gebruiken? Welke trajecten en aanlooproutes moeten nog worden verbeterd? Die fietstelcijfers kunnen heel wat nuttige informatie opleveren.”

Intussen is de fietssnelweg F4 tussen Gent en Antwerpen grotendeels afgewerkt. Momenteel wordt nog een belangrijk deel tussen Beveren en Zwijndrecht aangelegd. In Belsele komt er nog een verbreding ter hoogte van de Mierennest. En behoorlijk prestigieus wordt de fietsbrug parallel aan het spoor over Vijfstraten in Sint-Niklaas, mogelijk al in 2019.

https://www.hln.be/regio/sint-niklaas/nieuwe-fietstelpaal-aan-fietssnelweg-ter-hoogte-van-westerplein~ae88c263/

eeuwige reiziger

Messages : 2678
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 47
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Re: F004 - fietssnelweg Antwerpen - Gent (Fietssnelweg F4)

Message  joverwimp le Lun 2 Juil 2018 - 11:35

[quote="eeuwige reiziger"]
Nieuwe fietstelpaal aan fietssnelweg ter hoogte van Westerplein
27 juni 2018Intussen is de fietssnelweg F4 tussen Gent en Antwerpen grotendeels afgewerkt. Momenteel wordt nog een belangrijk deel tussen Beveren en Zwijndrecht aangelegd. In Belsele komt er nog een verbreding ter hoogte van de Mierennest. En behoorlijk prestigieus wordt de fietsbrug parallel aan het spoor over Vijfstraten in Sint-Niklaas, mogelijk al in 2019.

Tussen Beerveld en Gent ontbreekt een belangrijke schakel.
avatar
joverwimp

Messages : 1948
Date d'inscription : 18/07/2009
Age : 74
Localisation : Asse

Revenir en haut Aller en bas

Ontbrekend stuk Destelbergen

Message  eeuwige reiziger le Lun 2 Juil 2018 - 13:04

joverwimp a écrit:Tussen Beerveld en Gent ontbreekt een belangrijke schakel.

Als ik die richting uitga, neem ik aan de Dampoort de Land van Waaslaan, Victor Braeckmanlaan en erna de Alfons Braeckmanlaan. Tot aan de R4 is dat recht op recht, want die verkeersas ligt op de oude bedding van de spoorlijn naar Sint-Niklaas die vroeger niet naar Oostakker afboog maar wel rechtdoor ging om aan de Dampoort te eindigen. Enkele jaren geleden dook er het plan op om de Alfonds Braeckmanlaan te knippen en dus verkeersluwer te maken, maar dat plan is na veel protest afgevoerd. Jammer.

Het stuk tussen R4 en het station van Beervelde overbrug ik door Veldekensstraat en Beukendreef te nemen (een flinke omweg dus). Soms zoek ik het ook zuidwaarts langs de Haenhoutstraat. De Hoenderstraat vermijd ik, want dat is een halfverharde weg die niet echt vlot rijdt.

In het mobiliteitsplan van Destelbergen wordt er wel gewag gemaakt van de plannen van Infrabel om de overweg in de Hoenderstraat af te sluiten alsook die in de Groenstraat en de Schaessestraat (blz. 59) met vermelding "Afsluiten bij realisatie van de fietssnelweg". Een kaartje met een voorstel voor die fietssnelweg vind je op blz. 36.

https://www.destelbergen.be/bestuur/bestuur-beleid/beleidsplannen/mobiliteitsplan
"

eeuwige reiziger

Messages : 2678
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 47
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Re: F004 - fietssnelweg Antwerpen - Gent (Fietssnelweg F4)

Message  Contenu sponsorisé


Contenu sponsorisé


Revenir en haut Aller en bas

Revenir en haut

- Sujets similaires

 
Permission de ce forum:
Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum