Forum lie au site www.velo-ravel.net
Vous souhaitez réagir à ce message ? Créez un compte en quelques clics ou connectez-vous pour continuer.

Trage Wegenplanner Schelde-Leie

Aller en bas

Trage Wegenplanner Schelde-Leie Empty Trage Wegenplanner Schelde-Leie

Message  eeuwige reiziger Jeu 12 Mar 2015 - 13:46

Oud nieuws, maar ik zag het hier nog niet passeren. Trage Wegen zijn niet altijd en overal echt "fietsbaar", maar ze kunnen wel interessant zijn als korte doorsteek bijvoorbeeld.

http://routeplanner.vlm.be/


VLM ontwikkelt routeplanner voor trage wegen
08.10.2013

De Vlaamse Landmaatschappij (VLM) heeft samen met organisaties in Nederland en het Verenigd Koninkrijk een routeplanner ontwikkelt voor trage wegen. In eerste instantie is deze routeplanner enkel bruikbaar voor de acht gemeenten van de Schelde-Leie regio, maar VLM maakt zich sterk dat het deze dienst binnenkort voor heel Vlaanderen kan aanbieden. De organisatie krijgt daarvoor Europees geld.
De ontwikkeling van deze routeplanner gebeurde binnen het Europees project Balance, dat bestaat uit zes Europese organisaties uit België, Nederland en het Verenigd Koninkrijk, waaronder ook VLM. Zij werken samen aan meer natuur en tegelijk meer verantwoorde recreatie, die beiden zo veel mogelijk met elkaar in evenwicht moeten bestaan.

Balance staat voor ontwikkeling en herstel van groene gebieden, een meer toegankelijk karakter en een verantwoorde recreatie. Het project loopt tot 30 april 2014 en wordt gedeeltelijk gefinancierd door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling. De meeste projecten zijn van Britse origine. In Nederland wordt in de provincie Zuid-Holland aan het project Deltanatuur gewerkt.

Voorlopig is de ‘trage routeplanner’ in Vlaanderen beperkt tot de Schelde-Leie regio, maar VLM wil het project uitbreiden naar heel Vlaanderen. Aangezien VLM zich bezighoudt met de inrichting van het landelijk gebied, maakt het ook werk van het herstel van trage wegen om zo “het platteland bruisend te houden”. Trage wegen zijn niet bestemd voor gemotoriseerd verkeer, wel voor wandelaars, fietsers en ruiters.

http://www.vilt.be/VLM_ontwikkelt_routeplanner_voor_trage_wegen

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Revenir en haut

- Sujets similaires

 
Permission de ce forum:
Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum