Forum lie au site www.velo-ravel.net
Vous souhaitez réagir à ce message ? Créez un compte en quelques clics ou connectez-vous pour continuer.

Demer 02 Aarschot - Diest

2 participants

Aller en bas

Demer 02 Aarschot - Diest  Empty Demer 02 Aarschot - Diest

Message  eeuwige reiziger Mer 26 Mar 2014 - 9:31

Stad kan van start gaan met onteigening voor fietspad
woensdag 26 maart 2014

AARSCHOT - De gemeenteraad heeft maandag de aanvaarding van de akten voor onteigening van een deel rechter Demeroever goedgekeurd. Het gaat om de strook tussen het brugje achter de kerk van langdorp en de Peperstraat .

Daardoor kan de stad werk maken van het onteigenen van de stukken die niet vrijwillig werden afgestaan of verkocht. De oppositie had vragen over de hoeveelheid onteigeningen en over welke verharding er zou gebruikt worden in de natuurrijke omgeving.

‘Op het gedeelte dat we nu willen aanpakken, grenzen maar liefst 22 eigenaars’, zegt Steven Omblets, schepen van Toerisme (CD&V). ‘Hiervan gingen er maar twee niet in op vrijwillige afstand of verkoop. Dit stuk moet zorgen voor een veilige verbinding met de bestaande wegen. Vooral met het oog op de schoolkinderen en recreanten willen we dit absoluut realiseren. Daarom kunnen we niet anders dan een onteigeningsprocedure starten voor de twee betrokken eigenaars.’

‘Er werd hiervoor een ministerieel onteigeningsbesluit opgesteld. Van zodra dit alles rond is zullen we de oever over dit gedeelte verharden met het soort steengrit, zoals voorgeschreven in de reeds afgeleverde bouwvergunning. Het totaalplaatje komt wellicht neer op zo'n 50.000 euro, maar het zal een grote toeristische troef en een veiliger verkeer voor fietsers opleveren’, zegt Omblets.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=dmf20140325_01041733


Negentig onteigeningen nodig voor fietspad
 
Van Aarschot tot in Testelt fietsen langs de Demer, zonder gestoord te worden door auto's. Fietsers dromen er al jaren van, maar het Demertraject wordt momenteel onderbroken aan de brug in Langdorp. Daar komt nu verandering in, met een fietspad op de rechteroever. Voor de werken starten, moeten nog wel negentig eigenaars van gronden onteigend worden.

Het recreatief fietsroutenetwerk tussen Aarschot en de Peperstraat in Langdorp kan binnenkort aangelegd worden. "De onteigeningen zijn vrij snel kunnen gebeuren", zegt schepen van Toerisme Steven Omblets (CD&V). "De uitwerking van het andere gedeelte, van de Peperstraat tot in Testelt, zal langer op zich laten wachten. Daarvoor zijn nog eens 65 onteigeningen nodig. En die eigenaars zijn uit zowat alle windstreken afkomstig: uit Brussel, Antwerpen en zelfs Wallonië. Dat maakt het moeilijk. Voor de mensen uit Aarschot is de onteigening meestal geen probleem, omdat zij er het nut van inzien. Met eigenaars uit andere gemeenten zitten we niet altijd op dezelfde golflengte." Onder meer Lily Schrijvers uit Langdorp stond vorig jaar een stukje grond aan de Demeroever af voor de realisatie van het fietspad. "Het gaat maar om een strook van een paar meter aan de Demeroever", zegt ze. Als de onteigeningen rond komen, kan eindelijk gestart worden met de aanleg van het fietspad op de Demeroever. En dat is niet alleen goed nieuws voor fietsliefhebbers, maar ook voor schoolkinderen. Door het pad kunnen ze op een veilige manier van Testelt naar het centrum van Aarschot fietsen. Om te verhinderen dat het een fietssnelweg wordt, zal het pad niet met asfalt verhard worden. "Het moet kunnen gebruikt worden door recreatieve fietsers en niet door wielertoeristen die iedereen omverrijden", vindt schepen Omblets. "Aan een fietssnelweg werken we ook. Die komt langs de spoorlijn Hasselt-Leuven."

Het Laatste Nieuws / Brabant-Hageland  
28 maart 2014


Brugje bij de kerk van Langdorp:

Demer 02 Aarschot - Diest  1565399-20b83bf60ae324213264fb9dee9edd5a

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Demer 02 Aarschot - Diest  Empty Dijkwerken [Diest - Scherpenheuvel - Aarschot]

Message  eeuwige reiziger Mar 21 Oct 2014 - 9:43

GEMEENTELIJKE INFO
woensdag 08 oktober 2014

(...)

Vanaf eind december begint de afdeling Zeeschelde van Waterwegen en Zeekanaal NV met het herstellen van afkalvingen aan de Demerdijken op grondgebied van Diest, Scherpenheuvel-Zichem en Aarschot. Tijdens de werken kunnen aangelanden en gebruikers van het jaagpad mogelijk hinder ondervinden.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DMF20140930_01296883

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Demer 02 Aarschot - Diest  Empty Demer Aarschot - Diest 2

Message  eeuwige reiziger Jeu 30 Avr 2015 - 18:20

Jaagpad langs de Demer in Aarschot krijgt verharding
27.04.2015

Vlaams waterwegbeheerder Waterwegen en Zeekanaal NV (W&Z) zal de komende maanden werken uitvoeren aan het jaagpad langs de Demer in Aarschot.

Het jaagpad op de rechteroever van de Demer tussen de Th. De Beckerstraat in het centrum van Aarschot en de Sint-Pieterskerk in Langdorp is in slechte staat. Vlaams waterwegbeheerder Waterwegen en Zeekanaal NV zal daarom over een lengte van circa 2,3 km een asfaltlaag aanbrengen. Zo krijgen fietsers en voetgangers een veilig alternatief voor de drukke Langdorpsesteenweg.

Op maandag 4 mei 2015 start de aannemer met de werken. Eens gestart zullen de werken in één beweging worden uitgevoerd, zodat het jaagpad nog voor het einde van het schooljaar in gebruik genomen kan worden. Tijdens de werken zal het jaagpad volledig onderbroken zijn. Fietsers en voetgangers kunnen een omleiding volgen op de linker-Demeroever. Verder zullen de werken weinig hinder veroorzaken.

Het gaat om een tijdelijke asfaltverharding voor een periode van zeven jaar. Daartegen zal het studietraject zijn afgerond dat momenteel loopt voor een duurzame herinrichting van de volledige Demervallei in het kader van het geactualiseerde Sigmaplan.  

http://www.wenz.be/nl/nieuws/a4b26878-ecc7-11e4-bdb7-005056a4002e/#.VUJVdSHtlHw

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Demer 02 Aarschot - Diest  Empty kaart en foto's

Message  velo-ravel.net Mar 3 Nov 2015 - 17:28

Tussen knoppunt 51 en knoppunt 3.
Zuidelijke dijk (knoppunten netwerk) fijne grint.
Noordelijke dijk Tarmac.

Verder naar het oosten kan je nog lang de rivier fietsen, het is minder goed maar nog acceptabel maar achterna verlaat de weg de rivier (in het blauw op mijn kaart).Foto's : https://photos.app.goo.gl/3pYpxf7XCWpnBCU5A

Diaporama :


Dernière édition par velo-ravel.net le Dim 29 Mar 2020 - 18:08, édité 3 fois
velo-ravel.net
velo-ravel.net

Messages : 7639
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

Demer 02 Aarschot - Diest  Empty LED-verlichting [Aarschot]

Message  eeuwige reiziger Mar 7 Mar 2017 - 19:49

AARSCHOT
03/03/2017

Stad investeert in ledverlichting

De stad heeft 34 nieuwe palen met ledverlichting geplaatst in de Jan Van Ophemstraat, in de omgeving van de Onze-Lieve-Vrouwekerk.

"Het verbruikt minder energie en is dimbaar", zegt Christel Verlinden, schepen van Openbare Werken. "Op jaarbasis gebruiken we 10.000 Kilowattuur minder en stoten ook minstens twee ton minder CO2 uit."

Ook langs het Demerpad plaatst de stad 13 palen en 6 palen van het jaagpad tot op de hoek van parking Centrum. De twee projecten kosten de stad 85.000 euro.

http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-herk-de-stad/stad-investeert-in-ledverlichting-a3095077/


AARSCHOT
06/03/2017
Jaagpad heeft ecologische verlichtingspalen

Demer 02 Aarschot - Diest  9570005

Langs het Demerpad van aan de parking Centrum tot aan de school Bekaf zijn er dertien energievriendelijke en dimbare verlichtingspalen geplaatst.

"Op die manier wil de stad duidelijk aangeven dat de veiligheid van de fietsers en voetgangers voor haar een absolute prioriteit is", zegt schepen van Openbare Werken Christel Verlinden (Open Vld). Het pad wordt veel gebruikt door fietsers om van en naar school te rijden. In het weekend maken ook veel recreanten gebruik van het pad langs de Demer. Zelfs als het regent. Dankzij de verlichting is de zichtbaarheid beter.

34 exemplaren
"Daarnaast installeerden we ook zes verlichtingspalen van aan het jaagpad tot op de hoek van parking Centrum", gaat ze verder. "Ook in de Jan Van Ophemstraat, de omgeving van Onze-Lieve-Vrouwekerk, werden 34 nieuwe verlichtingspalen geplaatst. Dankzij de nieuwe verlichting verbruiken we heel wat minder energie. In totaal gaat het om een

verbruik van 10.000 Kilowattuur minder op jaarbasis. Op die manier stoten we ook minstens twee ton minder CO2 uit." De stad investeerde ongeveer 85.000 euro.

http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-aarschot/jaagpad-heeft-ecologische-verlichtingspalen-a3097173/

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Demer 02 Aarschot - Diest  Empty Tweede Demerpoort [Langdorp]

Message  eeuwige reiziger Mer 23 Aoû 2017 - 18:28

LANGDORP
19/08/2017
Tweede Demerpoort biedt plaats aan 120 gasten

Demer 02 Aarschot - Diest  9945780

De meanderende tafel is geplaatst langs het jaagpad van Langdorp naar Aarschot. Het is de tweede van vijf 'Demerpoorten', herkenningspunten voor wandelaars, fietsers en kajakkers. De tafel biedt plaats aan 120 gasten. Ze is 36 meter lang, gemaakt van gepoederlakt staal en vijf soorten inlands hout. Later komen er nog twee barbecues. Aan de oevers van de Demer heeft Waterwerken & Zeekanaal een aanlegsteiger gegraven voor kajaks. Ontwerpers Hans Tuerlinckx en Sven Vangodtsenhoven zijn voltijds bezig met de realisatie van de vijf werken. In juni werd de picknickboot ingehuldigd in Zichem. "We zijn begonnen aan de brug in cortenstaal in Betekom. De reling ligt er al, het tolhuisje moet nog gezet worden. Hierna beginnen we aan het zwevend pad in Werchter en de zitbanken in de vorm van een kanon in Diest. In september of oktober moet alles klaar zijn." De Demerpoorten zijn een project van Toerisme Vlaams-Brabant en het Regionaal Landschap Noord-Hageland om de rivier en de regio toeristisch aantrekkelijk te maken.

http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-scherpenheuvel-zichem/tweede-demerpoort-biedt-plaats-aan-120-gasten-a3236292/

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Demer 02 Aarschot - Diest  Empty Re: Demer 02 Aarschot - Diest

Message  velo-ravel.net Mer 21 Juil 2021 - 7:34

https://www.facebook.com/GroteRoutepaden/posts/4944627798886452?notif_id=1626782420875488&notif_t=notify_me_page&ref=notif


Omwille van de uitzonderlijk hoge waterstand op de #Demer is de GR 5 momenteel ontoegankelijk tussen #Averbode en #Lummen. Hetzelfde geldt voor de Streek-GR Hageland tussen #Aarschot en #Diest.
De jaagpaden langs de Demer zijn tussen Testelt en Zichem in beide richtingen afgesloten voor iedereen, met uitzondering van de hulpdiensten. Deze situatie zal zeker tot na het weekend aanhouden. Meer info: scherpenheuvel-zichem.be/Wateroverlast
velo-ravel.net
velo-ravel.net

Messages : 7639
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

Revenir en haut

- Sujets similaires

 
Permission de ce forum:
Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum