Forum lie au site www.velo-ravel.net
Vous souhaitez réagir à ce message ? Créez un compte en quelques clics ou connectez-vous pour continuer.

L061 Kontich (L61)

Aller en bas

L061 Kontich (L61) Empty L061 Kontich (L61)

Message  eeuwige reiziger Dim 26 Mar 2017 - 0:23

Gemeente wil deel spoorwegbedding verwerven voor fietsverbinding
24/03/2017

KONTICH - De gemeente heeft zijn oog laten vallen op een deel van de spoorwegbedding tussen de fietsostrade en de Meylweg. Die kan de aanzet zijn voor een betere oost-westverbinding.

“De NMBS is bezig om een aantal van zijn gronden te vervreemden en daarin zien wij een mooie gelegenheid om een verbinding te realiseren die past in een ruimer kader. Als we dit stuk kunnen verwerven, kan er een fiets- en wandelroute worden aangelegd waardoor de bereikbaarheid van het station en de fietsostrade vanuit het centrum voor zachte weggebruikers sterk verbeterd wordt. Ook de recreatiezone Meylweg met de voetbal- en tennisterreinen zal beter en veiliger bereikbaar worden”, zegt schepen van Ruimtelijke Ontwikkeling Wim Annaert (Sander).

“Het is de eerste dominosteen voor een betere oost-westverbinding, wat nu nog een missing link is. Het is de bedoeling om in opeenvolgende projecten een gehele verbinding te maken door de Edegemse beekvallei van de fietsostrade tot aan de Prins Boudewijnlaan. Op die manier komt er ook een snellere en veilige verbinding vanuit Edegem naar het centrum”, geeft de schepen aan.

In de gemeenteraad werd de principiële goedkeuring tot aankoop gegeven. De gemeente kan nu de onderhandelingsprocedure opstarten en een schattingsverslag laten opmaken om een bod uit te brengen.

http://www.gva.be/cnt/blbro_02796971/gemeente-wil-deel-spoorwegbedding-verwerven-voor-fietsverbinding


KONTICH
25/03/2017
Gemeente wil fietsroutenetwerk uitbreiden

Het schepencollege (N-VA, Sander) gaat onderhandelen met de NMBS voor het aankopen van de oude spoorwegbedding achter de sportterreinen van FC Van de Putte, tussen de Meylweg en de fietsostrade Antwerpen-Mechelen. Eens de aankoop rond is, kan er op de berm een fiets- en wandelroute aangelegd worden, zodat de verbinding tussen het centrum en het spoorwegstation veiliger en korter wordt. De verbinding kadert in een ruimer masterplan rond de Edegemse beekvallei. Het is de bedoeling om met de volgende projecten een verbinding te realiseren door de beekvallei, tussen de fietsotrade en de Prins Boudewijnlaan. Na de realisatie van het project kan de fietsverbinding opgenomen worden in het provinciaal fietsroutenetwerk. De kostprijs bedraagt zo'n 15.000 euro.

http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-aartselaar/gemeente-wil-fietsroutenetwerk-uitbreiden-a3114003/

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L061 Kontich (L61) Empty Meylweg - F1 [Kontich]

Message  eeuwige reiziger Mar 20 Nov 2018 - 15:49

Spoorwegberm Meylweg wordt fiets- en wandelweg
16 november 2018

L061 Kontich (L61) 763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0

Kontich heeft er binnenkort een nieuwe en veilige fiets- en wandelverbinding erbij. De weg ligt naast de spoorweg over een lengte van 600 meter, tussen de Meylweg en de fietsostrade Antwerpen-Mechelen.

Door de aftakking van de fietssnelweg wordt ook het station van Kontich sneller en veiliger bereikbaar vanuit dit deel van de gemeente Kontich.

“Het volledige traject heeft een nieuwe fundering gekregen met een toplaag in halfverharding geschikt voor wandelaars en fietsers.

Het tracé is maximaal aangepast aan het bestaande waardevolle groen zodat geen enkele struik of boom moest wijken voor de aanleg. Op de laagste plaatsen is de nieuwe weg opgehoogd en zijn nieuwe afwateringsgrachten gegraven, waardoor de route het ganse jaar toegankelijk blijft voor de ‘trage weggebruiker’”, legt schepen van Leefmilieu en Ruimte Ordening Wim Annaert (Dorpslijst Sander) uit.

Natuurpunt
De groenstorten werden door de gemeentelijke Groendienst opgeruimd. De vrijgekomen plaatsen worden in december beplant met streekeigen bomen en struiken.

Het verwerven van de grond verliep niet van een leien dakje. Natuurpunt moest zelfs ingeschakeld worden, opdat de berm door de gemeente kon verworven worden.

Op zondag 2 december om 11.00 uur, ter hoogte van de Meylweg, wordt iedereen uitgenodigd om de nieuwe fiets- en wandelverbinding officieel te openen en in te wandelen.

https://www.hln.be/regio/kontich/spoorwegberm-meylweg-wordt-fiets-en-wandelweg~a0d47a54/


Spoorwegzate Meylweg wordt nieuwe fiets- en wandelverbinding
17 november 2018

L061 Kontich (L61) 465e12c8-e9e3-11e8-9dd7-426c94f89fa5

Fietsers en wandelaars hebben er een comfortabel pad bij. De spoorwegzate tussen de Meylweg en de fietsostrade is onder handen genomen om er een vlotte verbinding voor de trage weggebruiker van te maken.

Dankzij deze aftakking van de fietsostrade wordt ook het station van Kontich sneller en veiliger bereikbaar vanuit dit deel van de gemeente. “Het volledige traject van 600 meter heeft een nieuwe fundering gekregen met een toplaag in halfverharding. Op de laagste plaatsen is de nieuwe trage weg opgehoogd en zijn nieuwe afwateringsgrachten gegraven waardoor dit traject het hele jaar rond toegankelijk blijft”, zegt schepen van Ruimtelijke Ordening Wim Annaert (Dorpslijst Sander).

De groene corridor wordt versterkt. “Doordat de spoorwegzate wat afgelegen ligt, werd deze ook lange tijd gebruikt om allerhande groenafval te deponeren. We ruimen alle historische groenstorten op. Deze worden in december integraal beplant.” Op zondag 2 december om 11 uur nodigt de gemeente iedereen uit om deze nieuwe fiets- en wandelverbinding officieel te openen en in te wandelen.


https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20181116_03950428

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Revenir en haut

- Sujets similaires

 
Permission de ce forum:
Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum