Forum lie au site www.velo-ravel.net
Vous souhaitez réagir à ce message ? Créez un compte en quelques clics ou connectez-vous pour continuer.

Brielmeersen [Deinze]

Aller en bas

Brielmeersen [Deinze] Empty Brielmeersen [Deinze]

Message  eeuwige reiziger Dim 30 Avr 2017 - 9:46

Brielmeersen [Deinze] 19588427

http://www.oost-vlaanderen.be/public/cultuur_vrijetijd/domeinen/brielmeersen/


Provinciaal domein De Brielmeersen onder de loep
28/04/2017

DEINZE - In Deinze was er woensdag een eerste participatieavond over het masterplan dat de provincie wil uitwerken voor De Brielmeersen.
Een dertigtal aanwezigen gaf er zijn idee over hoe De Brielmeersen er in de toekomst kunnen uitzien. Een eerste vraag was om in het gebied op de belangrijkste verbindingen in fietsmogelijkheden te voorzien.

Om het domein te verbinden met het recreatieve netwerk wordt een fietsbrug over de oude Leie gevraagd. Voorts was er de wens om een veilige fiets- en voetgangersverbinding aan te leggen tussen het centrum van de stad (Brielstraat) en het domein. Het voorstel is om onder de Tweebruggenlaan een tunnel aan te leggen.

Het domein zou verder vanop of over de oude Leie en het Schipdonkkanaal beter zichtbaar moeten zijn. De speeltuin is te erg afgebakend en artificieel. Het zou interessant zijn om het meer natuurlijk in te richten met speelelementen.

Kinderboerderij

De dieren zijn een toffe attractie voor kinderen maar de dierenkooien zijn verouderd en te klein. De vraag is of niet beter wordt ingezet op een kinderboerderij? De scheiding tussen de harde sportcluster op het domein en de meer zachte recreatie mag wel blijven.

De input van het participatiemoment en van de voorafgaande besprekingen zal volgens de provinciale planoloog Bart Verbeke worden meegenomen bij de uitwerking van de mogelijke scenario's. In het najaar is een nieuw overlegmoment gepland.

http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20170427_02855082

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Revenir en haut

- Sujets similaires

 
Permission de ce forum:
Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum