Forum lie au site www.velo-ravel.net
Vous souhaitez réagir à ce message ? Créez un compte en quelques clics ou connectez-vous pour continuer.

Ringtrambus (UZ Jette-Brussels airport) geflankeerd door 23 km vrije fietspaden

Aller en bas

Ringtrambus (UZ Jette-Brussels airport) geflankeerd door 23 km vrije fietspaden Empty Ringtrambus (UZ Jette-Brussels airport) geflankeerd door 23 km vrije fietspaden

Message  joverwimp Sam 18 Aoû 2018 - 18:40

Op 17 augustus zijn de werken voor de Ringtrambus officieel gestart met de aanleg van een vrijliggend fietspad langs de Koning Albert I-laan in Vilvoorde. Het tracé van de Ringtrambus zal worden geflankeerd door 23 km vrije fietspaden en 16 km vrije busbanen.
De Ringtrambus verbindt vanaf Pasen 2019 Brussels Airport met het UZ-Brussel.

Openbaar vervoer moet betrouwbaar zijn om een volwaardig en aantrekkelijk alternatief te bieden voor de wagen. De beste garantie hiervoor zijn vrije busbanen die de doorstroming verbeteren. De Ringtrambus zal een aantrekkelijk alternatief zijn in deze filegevoelige regio wanneer hij 2/3 van zijn traject (16 km) op vrije busbanen kan afleggen.
Op 17 augustus start de eerste fase van de infrastructuurwerken voor de Ringtrambus. Aan 20 haltes en 20 straten voeren we aanpassingswerken uit die ervoor zorgen dat de trambussen op een vlotte manier, zonder hindernissen, reizigers kunnen vervoeren. Van een aantal haltes passen we de perronhoogte en/of de schuilhuisjes aan zodat het instap- en wachtcomfort verbetert.
De Luchthavenlaan is één van de drie straten waar tijdens de eerste fase van de werken een vrije busbaan wordt aangelegd. Voor Pasen 2019 zullen ook in de Teniersstraat in Vilvoorde en in de Astridlaan op Brucargo vrije busbanen worden aangelegd.
joverwimp
joverwimp

Messages : 3036
Date d'inscription : 18/07/2009
Age : 77
Localisation : Asse

Revenir en haut Aller en bas

Revenir en haut

- Sujets similaires

 
Permission de ce forum:
Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum