Forum lie au site www.velo-ravel.net
Vous souhaitez réagir à ce message ? Créez un compte en quelques clics ou connectez-vous pour continuer.

L054 Sint-Niklaas - De Klinge (L54) Fietssnelweg (Fietssnelweg F411)

4 participants

Page 2 sur 2 Précédent  1, 2

Aller en bas

L054 Sint-Niklaas - De Klinge (L54) Fietssnelweg (Fietssnelweg F411) - Page 2 Empty Concessieovereenkomst

Message  eeuwige reiziger Dim 22 Juil - 12:28

NMBS geeft spoorwegpad in concessie
18 juli 2018

De NMBS heeft een concessieovereenkomst afgesloten met de gemeente Sint-Gillis-Waas voor het spoorwegpad. De oude spoorwegbedding is al decennia in gebruik als fietspad, maar de grond is wel nog steeds eigendom van de NMBS. Er was een stilzwijgende overeenkomst, maar er werd nooit geld voor betaald. De NMBS is blijkbaar op dit euvel gestoten bij een inventaris die werd opgemaakt van alle terreinen en gebouwen. De spoorwegmaatschappij stelt nu aan de gemeente voor om de oude bedding in concessie te nemen en dat tegen een vergoeding van 10.731 euro per jaar. Het gaat om een totale oppervlakte van 97.522 vierkante meter. De spoorwegbedding loopt vanaf de grens met Sint-Niklaas tot de grens met Hulst. De gemeente sluit de overeenkomst af omdat ze plannen heeft voor een toeristisch knooppunt aan het oude station van De Klinge. “Bovendien gaat de provincie het spoorwegpad opwaarderen tot een fietssnelweg en we willen dit project niet vertragen”, zegt schepen Chantal Vergauwen. “We gaan slechts maximaal twee jaar een concessievergoeding moeten betalen. Daarna neemt de provincie dit over.”

https://www.hln.be/regio/sint-gillis-waas/nmbs-geeft-spoorwegpad-in-concessie~a1a143cf/

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L054 Sint-Niklaas - De Klinge (L54) Fietssnelweg (Fietssnelweg F411) - Page 2 Empty Gewijzigde voorrang [Sint-Niklaas]

Message  eeuwige reiziger Mer 25 Juil - 11:48

Vrij logisch om fietsverkeer voorrang te geven op een fietssnelweg, maar met deze beslissing blijft men ergens halfweg steken. Er blijven immers nog heel wat kruispunten over waar die voorrangsregel niet geldt. Wordt dit geen verwarrende zaak? Op het ene kruispunt wel voorrang, op het andere dan weer niet...

Fietsers krijgen meer voorrang
VIER KRUISPUNTEN MET FIETSSNELWEGEN WORDEN HERINGERICHT
17 juli 2018

L054 Sint-Niklaas - De Klinge (L54) Fietssnelweg (Fietssnelweg F411) - Page 2 763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0

SINT-NIKLAAS Op de kruispunten van vier straten met de twee fietssnelwegen in Sint-Niklaas krijgen de fietsers binnenkort voorrang. Daarvoor gaat de stad opvallend rode verkeersplateaus met accentverlichting inrichten om het autoverkeer op die kruispunten te doen stoppen voor de fietsers.

Om het fietsverkeer op twee fietssnelwegen door Sint-Niklaas vlotter te laten verlopen komen er op vier kruispunten behoorlijk ingrijpende veranderingen. Het gaat om de kruispunten van de Kuildamstraat, Hoogstraat en Spieveldstraat met de fietssnelweg Sint-Niklaas-Hulst én het kruispunt van de fietssnelweg F4 tussen Gent en Antwerpen met de Nieuwe Molenstraat. Op al die kruispunten heeft het autoverkeer nu nog voorrang op de fietsers, maar dat verandert binnenkort. De fietsers krijgen daar de voorrang op het autoverkeer. Ook in de drukke Nieuwe Molenstraat is dat het geval.

Het wordt voor alle weggebruikers dus aanpassen én opletten. “De veranderingen gebeuren niet zonder de nodige ingrepen”, zegt schepen voor Mobiliteit Carl Hanssens (N-VA).

L054 Sint-Niklaas - De Klinge (L54) Fietssnelweg (Fietssnelweg F411) - Page 2 763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0

Extra signalisatie
“We gaan op die kruispunten een verkeersplateau aanleggen in een opvallende rode kleur, accentverlichting plaatsen, signalisatie aanbrengen en de voorrangsregels wijzigen. Het gaat om vier kruispunten van lokale wegen met twee veelgebruikte fietssnelwegen. Drie kruispunten bevinden zich op de fietssnelweg naar Hulst, één op de fietssnelweg Gent-Antwerpen. Bedoeling is om de fietsers er voorrang te verlenen op het autoverkeer. Dat is vrij uniek in Vlaanderen. Men durft dat vaak niet aan. Wij kiezen er wél voor om dat te doen. Onze ervaring met de fietsoversteekplaats op het Westerplein leert ons dat het mogelijk is om op deze manier de uitbouw van het fietsnetwerk te versterken, maar natuurlijk alleen met de nodige extra signalisatie. Door opvallende plateaus met verlichting in te richten, zal het héél zichtbaar zijn voor het autoverkeer. Dit kadert ook in een fietsvriendelijk beleid, zeker met de uitbouw van de fietssnelwegen.” Op korte termijn willen de stad en de provincie vlak bij de Nieuwe Molenstraat de fietssnelweg ook unieke faciliteiten bieden, door een fietsbrug naast het spoor over het kruispunt Vijfstraten aan te leggen.

Zichtbaarheid
Bovendien kreeg de stad recent ook de vraag van bewoners van de buurt rond de Kuildamstraat en Louis Francklaan om de situatie aan het kruispunt met de fietssnelweg naar Hulst te verbeteren. Door de beperkte zichtbaarheid op het verkeer pleitte de buurt er voor een voorrangsbord op het fietspad, om de fietsers erop te wijzen dat zij daar voorrang moeten verlenen en zo nodig moeten stoppen. “De meeste fietsers rijden er meestal gewoon rechtdoor zonder op het verkeer te letten”, klinkt het uit de buurt. Binnenkort wordt de verkeerssituatie er duidelijk, maar net het tegenovergestelde als wat de buurt vraagt, dus met voorrang voor het fietsverkeer in plaats van voor het autoverkeer.

https://www.hln.be/regio/sint-niklaas/fietsers-krijgen-meer-voorrang~a236945e/


Op deze plaatsen moeten auto’s fietsers voortaan voorrang verlenen
19/07/2018

BELSELE / SINT-NIKLAAS - Door de aanleg van rode verkeersplateaus krijgen fietsers voortaan voorrang aan vier kruisingen tussen lokale wegen en de twee fietssnelwegen op het grondgebied van Sint-Niklaas. Eind augustus beginnen de werken.

Nu moeten zowel fietsers op de fietssnelweg Antwerpen-Gent als fietsers op de fietsostrade van Sint-Niklaas naar Hulst nog geregeld stoppen en voorrang verlenen aan het autoverkeer. Dat verandert. Eind augustus zullen er vier rode verkeersplateaus komen, waarop fietsers voorrang hebben.

Meer comfort
“We willen de fietssnelwegen opwaarderen en het comfort van de fietsers verbeteren”, zegt schepen van Mobiliteit Carl Hanssens (N-VA). “De vier verkeersplateaus worden in het rood geverfd, er zal verlichting zijn in het wegdek en er komen extra lichtpalen om de kruisingen ook 's nachts te verlichten. Er worden ook haaientanden aangebracht.”

Rustige straten
Op het traject Sint-Niklaas-Hulst komen er drie plateaus: aan de Kuildamstraat, Hoogstraat en Spieveldstraat. “Dat zijn rustige, lokale wegen. In de Heistraat plaatsen we geen plateau, omdat daar meer kruisend verkeer is.”

Langs de fietssnelweg Antwerpen-Gent komt er één plateau in de Nieuwe Molenstraat. “Deze fietssnelweg loopt grotendeels langs de spoorweg, wat het moeilijk maakt om plateaus aan te leggen”, legt schepen Hanssens uit.

“We mogen geen conflict­situaties aan spooroverwegen creëren. We kunnen het risico niet lopen dat de autobestuurders die de fietsers voorrang moeten verlenen, daardoor stilstaan op de sporen.”

Nieuwe fietsbrug
In de Nieuwe Molenstraat kan geen conflictsituatie ontstaan. Daar rijdt de trein op een brug over de rijbaan. In de toekomst zal de fietssnelweg vlak bij de Nieuwe Molenstraat aansluiten op de nieuwe fietsbrug die over het drukke kruispunt van Vijfstraten komt.

Klaar in september
Eind augustus begint de aanleg van de rode verkeersplateaus. Half september moeten de werkzaamheden klaar zijn. Tijdens de aanleg zijn de straten tijdelijk afgesloten. “De mensen uit het laatste deel van de Kuildamstraat zullen hun woning wel altijd kunnen bereiken”, aldus nog de schepen.

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20180718_03622137

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L054 Sint-Niklaas - De Klinge (L54) Fietssnelweg (Fietssnelweg F411) - Page 2 Empty Bewegwijzering F411

Message  eeuwige reiziger Mar 14 Aoû - 15:17

Wegwijzers op fietssnelwegen op komst
14 augustus 2018

De twee belangrijke fietsverbindingen op het grondgebied van Sint-Niklaas krijgen bewegwijzering. Daarvoor sluiten de stad en de provincie een overeenkomst. Die bewegwijzering komt er op de Waaslandroute, de fietssnelweg tussen Gent en Antwerpen, en op de Stropersroute, de fietssnelweg tussen Sint-Niklaas en Hulst. “Niet alleen het uitbouwen van een fietsnetwerk is belangrijk. Ook het voorzien van een goeie fietsservice is van groot belang. Zo is het zichtbaar maken van het fietsnetwerk door middel van bewegwijzering een essentieel onderdeel van de service aan de fietser, zeker voor fietssnelwegen.”

https://www.hln.be/regio/sint-niklaas/wegwijzers-op-fietssnelwegen-op-komst~a45e0271/

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L054 Sint-Niklaas - De Klinge (L54) Fietssnelweg (Fietssnelweg F411) - Page 2 Empty Werkzaamheden Stationstraat - Aststraat [Sint-Gillis-Waas]

Message  eeuwige reiziger Lun 10 Déc - 16:05

Spoorwegpad vanaf vandaag onderbroken
5 december 2018

Het spoorwegpad tussen de Stationsstraat en Aststraat in Sint-Gillis-Waas is door werkzaamheden vanaf morgen een week onderbroken. Fietsers kunnen een omleiding volgen.

Een aannemer voert in opdracht van het gemeentebestuur een rioleringsproject uit voor het afkoppelen van de Dorpsbeek en het afwerken van het rioleringsstelsel. Van donderdag 6 december tot vrijdag 14 december voert de aannemer werkzaamheden uit op het spoorwegpad tussen de Stationstraat en Aststraat. Uitsluitsel is er nog niet, maar de werken zullen vermoedelijk klaar zijn op 14 december.

Het fietspad zal afgesloten worden en de fietsers worden omgeleid via de Stationstraat, Gaversstraat en Aststraat. De omleiding loopt in beide richtingen.

https://m.hln.be/regio/stekene/spoorwegpad-vanaf-6-december-onderbroken~ac7b7e37/?referer=https%3A%2F%2Fwww.google.be%2F

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L054 Sint-Niklaas - De Klinge (L54) Fietssnelweg (Fietssnelweg F411) - Page 2 Empty Re: L054 Sint-Niklaas - De Klinge (L54) Fietssnelweg (Fietssnelweg F411)

Message  joverwimp Sam 1 Juin - 9:53

eeuwige reiziger a écrit:
Wegwijzers op fietssnelwegen op komst
14 augustus 2018

De twee belangrijke fietsverbindingen op het grondgebied van Sint-Niklaas krijgen bewegwijzering. Daarvoor sluiten de stad en de provincie een overeenkomst. Die bewegwijzering komt er op de Waaslandroute, de fietssnelweg tussen Gent en Antwerpen, en op de Stropersroute, de fietssnelweg tussen Sint-Niklaas en Hulst. “Niet alleen het uitbouwen van een fietsnetwerk is belangrijk. Ook het voorzien van een goeie fietsservice is van groot belang. Zo is het zichtbaar maken van het fietsnetwerk door middel van bewegwijzering een essentieel onderdeel van de service aan de fietser, zeker voor fietssnelwegen.”

https://www.hln.be/regio/sint-niklaas/wegwijzers-op-fietssnelwegen-op-komst~a45e0271/

Gisteren zagen we één fietssnelweg-wegwijzer: aan het begin van de route (Sint Niklaas, Terneuzenwegel)

L054 Sint-Niklaas - De Klinge (L54) Fietssnelweg (Fietssnelweg F411) - Page 2 Sint_n12

verder de klassieke :

L054 Sint-Niklaas - De Klinge (L54) Fietssnelweg (Fietssnelweg F411) - Page 2 Sint_g10
joverwimp
joverwimp

Messages : 3045
Date d'inscription : 18/07/2009
Age : 77
Localisation : Asse

Revenir en haut Aller en bas

L054 Sint-Niklaas - De Klinge (L54) Fietssnelweg (Fietssnelweg F411) - Page 2 Empty Re: L054 Sint-Niklaas - De Klinge (L54) Fietssnelweg (Fietssnelweg F411)

Message  eeuwige reiziger Sam 2 Mai - 10:07

eeuwige reiziger a écrit:
Commentaire et photos:

http://www.freewebs.com/belgianmodeltrains/lijn54.htm

De blog bestaat niet meer. Daarom:

https://ibb.co/xMcy0Z2


Screenshot-2020-05-02-Welcome-to-Belgian-Modeltrains-Lijn-54

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L054 Sint-Niklaas - De Klinge (L54) Fietssnelweg (Fietssnelweg F411) - Page 2 Empty Re: L054 Sint-Niklaas - De Klinge (L54) Fietssnelweg (Fietssnelweg F411)

Message  Jurgen Dim 3 Mai - 11:53

De oorspronkelijke blog bestaat inderdaad niet meer, maar ik heb alle fietstochten samengebracht op https://sites.google.com/site/fietssporen/home

Het verslag van lijn 54 kan je terugvinden via https://sites.google.com/site/fietssporen/belgiee/lijn-54

Bedoeling is om de foto's nog over te zetten naar een andere dienst dan Photobucket, maar de goesting ontbreekt. Embarassed

Jurgen

Messages : 105
Date d'inscription : 25/04/2011

Revenir en haut Aller en bas

L054 Sint-Niklaas - De Klinge (L54) Fietssnelweg (Fietssnelweg F411) - Page 2 Empty Re: L054 Sint-Niklaas - De Klinge (L54) Fietssnelweg (Fietssnelweg F411)

Message  eeuwige reiziger Dim 3 Mai - 17:30

Jurgen a écrit:
Bedoeling is om de foto's nog over te zetten naar een andere dienst dan Photobucket, maar de goesting ontbreekt. Embarassed

Moet dat manueel gebeuren? Foto per foto?

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L054 Sint-Niklaas - De Klinge (L54) Fietssnelweg (Fietssnelweg F411) - Page 2 Empty Re: L054 Sint-Niklaas - De Klinge (L54) Fietssnelweg (Fietssnelweg F411)

Message  Jurgen Dim 3 Mai - 18:57

eeuwige reiziger a écrit:
Jurgen a écrit:
Bedoeling is om de foto's nog over te zetten naar een andere dienst dan Photobucket, maar de goesting ontbreekt. Embarassed

Moet dat manueel gebeuren? Foto per foto?

Aangezien ik een leek ben op gebied van websites maken heb ik voorlopig nog geen andere manier gevonden via Google Sites en Google Foto's.

Bijkomend staan alle foto's ook op een externe schijf die door een verhuis bij de ouders is blijven staan en dat was geen prior om die te zoeken en mee te brengen.
Ondertussen heb ik ze sinds deze week terug bij mij, maar ze is uiteindelijk gewoon in de kast verhuisd.

Het gaat er ooit wel eens van komen, maar dat zeg ik al een jaar of 2...

Jurgen

Messages : 105
Date d'inscription : 25/04/2011

Revenir en haut Aller en bas

L054 Sint-Niklaas - De Klinge (L54) Fietssnelweg (Fietssnelweg F411) - Page 2 Empty Re: L054 Sint-Niklaas - De Klinge (L54) Fietssnelweg (Fietssnelweg F411)

Message  velo-ravel.net Dim 10 Mai - 9:40

eeuwige reiziger a écrit:
De blog bestaat niet meer.
Als je een pagina wil terugvinden, Web Archive.

In dit geval
https://web.archive.org/web/20110428133807/https://www.freewebs.com/belgianmodeltrains/lijn54.htm
velo-ravel.net
velo-ravel.net

Messages : 7633
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

L054 Sint-Niklaas - De Klinge (L54) Fietssnelweg (Fietssnelweg F411) - Page 2 Empty Re: Gewijzigde voorrang [Sint-Niklaas]

Message  eeuwige reiziger Ven 29 Mai - 14:27

Aanvankelijk was er sprake om in de Heistraat geen voorrangswijziging in te voeren. Plannen bijgesteld:

Opletten aan fietsoversteek in Heistraat: fietsers krijgen voortaan voorrang
28 mei 2020

L054 Sint-Niklaas - De Klinge (L54) Fietssnelweg (Fietssnelweg F411) - Page 2 763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0

SINT-NIKLAAS - Het is opletten aan de fietsoversteek in de Heistraat. Daar krijgen fietsers voortaan voorrang op het autoverkeer.

Twee jaar geleden werden al op vijf plaatsen in Sint-Niklaas de kruispunten van de fietssnelwegen aangepast, om de fietser voorrang te geven op het autoverkeer. Nu is ook de fietsoversteek in de Heistraat aangepast. “Daarmee hebben fietsers nu voorrang op het autoverkeer over het hele traject van de fietssnelweg F411 op het grondgebied van Sint-Niklaas”, stelt schepen voor Mobiliteit Carl Hanssens (N-VA). De fietssnelweg F411 is beter bekend als het fietspad naar Hulst.

De Heistraat is de drukste straat die de fietssnelweg kruist in Sint-Niklaas. De nodige belijning en verkeersborden zijn er aangebracht. Toch blijft het opletten, zowel voor autobestuurders als fietsers. “Tot nu toe gaven heel wat autobestuurders al voorrang aan fietsers. Nu is die voorrang vastgelegd en moet dat door de nodige signalisatie ook duidelijk zijn voor het autoverkeer bij het naderen van de fietsoversteek.”

https://www.hln.be/in-de-buurt/sint-niklaas/opletten-aan-fietsoversteek-in-heistraat-fietsers-krijgen-voortaan-voorrang~a47e20e4/

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L054 Sint-Niklaas - De Klinge (L54) Fietssnelweg (Fietssnelweg F411) - Page 2 Empty Toekomstperspectief

Message  eeuwige reiziger Dim 31 Mai - 11:07

Ingrepen op komst op populaire fietssnelweg naar Hulst: “Bredere fietsverbinding is nodig”
30 mei 2020

SINT-NIKLAAS - Het steeds drukkere fietspad tussen Sint-Niklaas en Hulst krijgt de komende maanden de nodige herstellingen. Intussen loopt er een studie om het fietspad te verbreden of zelfs te ontdubbelen.

De Mechelen-Terneuzenwegel, het fietspad naar Hulst of de fietssnelweg F411: het zijn allemaal namen voor hetzelfde fietstraject. Dat start aan het kruispunt van Driekoningen in Sint-Niklaas en leidt via Sint-Gillis-Waas naar Hulst. Sinds maart is het extra druk op die fietssnelweg. Het fietspad is eigenlijk veel te smal geworden voor de vele fietsers, wielertoeristen, joggers, wandelaars en skaters.

Een oplossing is in de maak, al is die nog niet voor meteen. Sint-Niklaas en Sint-Gillis-Waas bekijken samen hoe ze een verbreding kunnen aanpakken. Het is de bedoeling om al zeker naar een breder fietspad te gaan, van drie meter, om een veiligere en vlottere verbinding mogelijk te maken. Maar een breed fietspad met gescheiden rijrichtingen is ook een mogelijkheid. “Er is een studie bezig van de F411. Die moet uitwijzen wat de beste optie is: een verbreding of een ontdubbeling. We werken er samen met Sint-Gillis-Waas aan. Dit moet je realistisch gezien plaatsen op een termijn van drie jaar”, stelt schepen voor Mobiliteit Carl Hanssens (N-VA).

Zowel in Sint-Niklaas als in Sint-Gillis-Waas komt er dit jaar al een herstelling van het fietspad. “We gaan binnenkort al de slechte stukken opnieuw asfalteren. Op sommige plaatsen is het asfalt immers gebroken. Daarvoor hebben we dit jaar een budget van 49.000 euro uitgetrokken”, aldus de Sint-Niklase schepen. Ook in Sint-Gillis-Waas is dat het geval. “We gaan plaatselijke asfaltherstellingen uitvoeren. Dat doen we over een afstand van 400 meter”, aldus burgemeester Maaike De Rudder (CD&V) van Sint-Gillis-Waas.

https://www.hln.be/in-de-buurt/sint-niklaas/ingrepen-op-komst-op-populaire-fietssnelweg-naar-hulst-bredere-fietsverbinding-is-nodig~add662fc/

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L054 Sint-Niklaas - De Klinge (L54) Fietssnelweg (Fietssnelweg F411) - Page 2 Empty Vernieuwing asfaltlaag [Sint-Niklaas]

Message  eeuwige reiziger Jeu 18 Juin - 12:41

Nieuw asfalt voor fietssnelweg naar Hulst
16 juni 2020

SINT-NIKLAAS - De fietssnelweg F411 naar Hulst krijgt een nieuwe laag asfalt. De werken worden eind deze maand uitgevoerd.

Het populaire fietspad F411 krijgt een nieuwe laag asfalt. De werken worden uitgevoerd van maandag 29 juni tot vrijdag 3 juli. Het gaat om het hele traject van de F411 op het grondgebied van Sint-Niklaas, vanaf Driekoningen tot de Hoogstraat, aan de grens met Sint-Gillis-Waas.

De voorbereidende werken vinden plaats op maandag 29 en dinsdag 30 juni. Het gaat onder meer om freeswerken en het op hoogte brengen van negen deksels. De eigenlijke asfalteringswerken zijn gepland van woensdag 1 tot en met vrijdag 3 juli. Gedurende de hele week is er geen fietsverkeer mogelijk. De straten die de fietssnelweg kruisen blijven toegankelijk. Dat zijn de Heistraat, Kuildamstraat, Spieveldstraat en Hoogstraat. Er zijn geen werken op de fietsoversteken. De kostprijs voor de vernieuwing van de asfaltverharding bedraagt 49.000 euro.

Het stadsbestuur plant in 2022 of 2023 een globale vernieuwing en verbreding van de fietsroute, in samenwerking met de gemeente Sint-Gillis-Waas.

https://www.hln.be/in-de-buurt/sint-niklaas/nieuw-asfalt-voor-fietssnelweg-naar-hulst~adc2a188/

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L054 Sint-Niklaas - De Klinge (L54) Fietssnelweg (Fietssnelweg F411) - Page 2 Empty Re: Gewijzigde voorrang [Sint-Niklaas]

Message  eeuwige reiziger Dim 6 Sep - 15:41

“Alle kruispunten met fietssnelweg aanpakken”: gemeente investeert 300.000 euro in veiligheid F411
4 september 2020

SINT-GILLIS-WAAS - Tegen eind 2022 zullen zes kruispunten op de fietssnelweg F411 op het grondgebied van Sint-Gillis-Waas verkeersveiliger worden heringericht, met voorrang voor fietsers. Voor het complexe kruispunt met de Reepstraat, waar meerdere ingrepen nodig zijn, is een studiebureau aan het werk gezet.

Sinds de coronalente is het fietsverkeer overal sterk toegenomen. Zeker de fietssnelweg F411, van Sint-Niklaas naar Hulst, is sindsdien een bijzonder populaire route. In Sint-Niklaas zijn de voorbije twee jaar op zes plaatsen de kruispunten van de fietssnelwegen aangepast. Daarmee hebben fietsers nu voorrang op het autoverkeer over het hele traject van de fietssnelweg F411 op het grondgebied van Sint-Niklaas. Een goeie ingreep voor fietsers die op pad gaan richting Hulst, maar op het grondgebied van Sint-Gillis-Waas is de situatie nog helemaal anders. Daar moeten fietsers wel nog voorrang geven aan het autoverkeer. “Dat is een hele aanpassing voor fietsers”, beseft ook schepen voor Mobiliteit Erik Rombaut (Groen-sp.a). “Daarom willen we, naar het voorbeeld van Sint-Niklaas, ook de kruispunten van de fietssnelweg op ons grondgebied aanpakken.”

In Sint-Gillis-Waas gaat het om de kruispunten van de F411 met de Geinsteindestraat, Shondstraat, Klokputweg, Heerweg, Aststraat en Stationstraat. Op die zes plaatsen komt er een verkeersplateau met een rood gemarkeerde fietsoversteek, verlichting, een versmalling van de rijbaan, een snelheidsbeperking van 30 km/u en 50 km/u in de ruimere omgeving. “Op al die kruispunten zullen fietsers voorrang krijgen op het autoverkeer. Het is een belangrijke ingreep, maar als die regeling al in Sint-Niklaas van toepassing is, is het wenselijk om dit ook op ons grondgebied te doen voor de transparantie, de doorstroming en veiligheid van de fietsers.”

Er staat wel een stevig prijskaartje tegenover. Per kruispunt worden de kosten geraamd op 50.000 euro, dus in totaal zal dat een investering van zo’n 300.000 euro worden. “We gaan de herinrichting van de kruispunten spreiden over meerdere jaren, te beginnen met de Geinsteindestraat en eindigend met de Stationstraat. Tegen eind 2022 willen we met die zes kruispunten klaar zijn.”

Reepstraat

Een oplossing voor het kruispunt van de fietssnelweg met de Reepstraat is nog een andere oefening. “Dat is een heel gevaarlijk punt, waar veel te snel wordt gereden ook”, aldus schepen Rombaut. “We werken daar met een studiebureau een oplossing uit. Bedoeling is om de voorrang er te verleggen, zodat het verkeer naar de Kluizendijkstraat en De Klinge voorrang krijgt, in plaats van het verkeer dat richting Stekene rijdt via de Reepstraat. We zullen dat kruispunt herinrichten, zodat op die plaats het verkeer moet vertragen. Dan kan er ook een oplossing worden uitgewerkt voor de fietsoversteekplaats vlakbij.”

Verdere ingrepen op de fietssnelweg zijn voor rekening van de provincie, die in het stuk boven de expresweg E34 een verbreding van het fietspad en een milieuvriendelijke verharding plant. De provincie werkt tot slot ook samen met de stad Sint-Niklaas en de gemeente Sint-Gillis-Waas aan een verbreding van de F411, al is dat voorlopig nog een langetermijnproject.

https://www.hln.be/in-de-buurt/sint-gillis-waas/-alle-kruispunten-met-fietssnelweg-aanpakken-gemeente-investeert-300-000-euro-in-veiligheid-f411~ad8f24db/
https://www.tvoost.be/nieuws/sint-gillis-waas-fietsers-weldra-voorrang-op-kruispunten-fietssnelweg-104453

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Page 2 sur 2 Précédent  1, 2

Revenir en haut

- Sujets similaires

 
Permission de ce forum:
Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum