Forum lie au site www.velo-ravel.net
Vous souhaitez réagir à ce message ? Créez un compte en quelques clics ou connectez-vous pour continuer.

L054 Sint-Niklaas - Mechelen (L54) ('fiets-o-strade' 4) Fietssnelweg F18

3 participants

Page 1 sur 2 1, 2  Suivant

Aller en bas

L054 Sint-Niklaas - Mechelen (L54) ('fiets-o-strade' 4) Fietssnelweg F18 Empty L054 Sint-Niklaas - Mechelen (L54) ('fiets-o-strade' 4) Fietssnelweg F18

Message  eeuwige reiziger Mar 17 Jan 2012 - 1:28

De spoorlijn met nummer 54 loopt van Sint-Niklaas over Bornem, Puurs en Willebroek naar Mechelen. Ze vormt de ideale rechtlijnige structuur voor een fietsostrade om Mechelen met Sint-Niklaas te verbinden. Je kunt er nog bijna nergens fietsen, maar de provincie Antwerpen stimuleert de gemeenten om er de fietsostrade aan te leggen.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Spoorlijn_54_Mechelen_-_Terneuzen

http://www.provant.be/mobiliteit/fietsen/fietsostrades/sint-niklaas-mechele/index.jsp

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L054 Sint-Niklaas - Mechelen (L54) ('fiets-o-strade' 4) Fietssnelweg F18 Empty Re: L054 Sint-Niklaas - Mechelen (L54) ('fiets-o-strade' 4) Fietssnelweg F18

Message  eeuwige reiziger Mar 17 Jan 2012 - 1:31

Inhuldiging fiets- en voetgangerstunnel aan station Willebroek
9 september 2011, dienst Mobiliteit

De provincie Antwerpen en Infrabel openen gezamenlijk op vrijdag 9 september een nieuwe fiets- en voetgangerstunnel onder de sporen aan het station van Willebroek. Het gaat om een investering van drie miljoen euro. Deze 28 meter lange tunnel is een belangrijke schakel in de fiets-o-strade Mechelen – Sint-Niklaas die de provincie wil realiseren. Onder andere de bedrijven in de regio Brabantse Poort worden op een duurzamere manier bereikbaar. Voor Infrabel, de infrastructuurbeheerder van het Belgische spoorwegnet, is dit meteen de perfecte aanleiding om een volledig nieuwe perroninfrastructuur aan te leggen en zo de toegankelijkheid van het station te verbeteren.

Exact een jaar geleden werd de geprefabriceerde fiets- en voetgangerstunnel onder de sporen aan het station van Willebroek geschoven. Om het treinverkeer zo weinig mogelijk te hinderen, werd de tunnel toen vooraf gefabriceerd in een bouwput naast de sporen. Nu, een jaar later, is de omgeving van de tunnel volledig aangelegd en klaar voor gebruik. Gedeputeerde voor mobiliteit Inga Verhaert, burgemeester Marc De Laet en Luc Martens, zonechef infrastructuur Infrabel, huldigden de tunnel officieel in.

http://www.provant.be/nieuws/mobiliteit/fietsen/nieuws_20110909_inhuldigingtun.jsp

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L054 Sint-Niklaas - Mechelen (L54) ('fiets-o-strade' 4) Fietssnelweg F18 Empty carte

Message  velo-ravel.net Ven 20 Avr 2012 - 11:51

http://g.co/maps/u6s3fvelo-ravel.net
velo-ravel.net

Messages : 7639
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

L054 Sint-Niklaas - Mechelen (L54) ('fiets-o-strade' 4) Fietssnelweg F18 Empty Re: L054 Sint-Niklaas - Mechelen (L54) ('fiets-o-strade' 4) Fietssnelweg F18

Message  velo-ravel.net Ven 20 Avr 2012 - 11:58

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=T93O73IL
Nieuw fietspad twee jaar na dodelijk ongeval
zaterdag 31 maart 2012, 03u00
BORNEM - Op 2 april is het precies twee jaar geleden dat de 15-jarige Evelien Apers overleed toen ze onderweg naar school werd aangereden door een vrachtwagen in de Pedro Colomalaan. Nu wordt langs die weg een nieuw, veiliger fietspad aangelegd.

De Pedro Colomalaan verbindt Bornem en Puurs. Daarom is het ook een drukke weg, met zowel fietsers als zwaar verkeer van en naar de kmo-zone. Ook Evelien Apers gebruikte deze weg om van haar woonplaats Puurs naar school in Bornem te fietsen. Op 2 april 2010 werd ze op die plaats gegrepen door een vrachtwagen. Ze overleed ter plekke.

Sindsdien kwam uit verschillende hoeken de vraag om een veiligere fietsroute tussen de twee gemeenten aan te leggen. Maar beide gemeentes waren al langer bezig met een plan.

‘Er was al veel langer sprake van de aanleg van een nieuw fietspad. Maar zulke dossiers hebben helaas nu eenmaal wat tijd nodig om rond te geraken', legt Bornems burgemeester Luc De boeck (CD&V) uit.

Fietostrade

In een eerste fase werd er al een fietspad aangelegd van het station van Bornem tot aan de Pedro Colomalaan. Sinds kort zijn de werken aan de volgende fase van start gegaan. Daarbij wordt er een fietsostrade aangelegd tussen het treinspoor en de rijweg.

‘Om over de hele lengte van de Pedro Colomalaan een fietspad te kunnen aanleggen, zal ook de rijbaan mee opschuiven. Zo kunnen we garanderen dat er voor de fietsers zowel een buffer is met de spoorlijn als met het verkeer op de baan', zegt De boeck. De werken zouden nog voor het bouwverlof van deze zomer afgerond worden.

Maar om van de ene gemeente naar de andere te fietsen zijn, ondanks de komst van het nieuwe fietspad nog niet alle gevaren geweken. ‘Fietsers zullen nog steeds de Pedro Colomalaan en de Puursesteenweg moeten oversteken', vertelt De boeck. ‘En die situatie is nog steeds niet zonder gevaar. De nieuwe fietsweg is een grote verbetering, maar fietsers moeten blijven opletten op enkele punten'.

De kostprijs van de werken bedraagt in totaal 763.000euro, waarvan de provincie het grootste deel subsidieert.

http://www.gva.be/regio-mechelen/bornem/bornem-legt-fietspad-op-plaats-waar-evelien-verongelukte.aspx
vrijdag, 20 april 2012
Bornem legt fietspad op plaats waar Evelien verongelukte
In het voorjaar van 2012 start de gemeente met de aanleg van een fietspad langs de spoorlijn tussen Prins Albertlaan en Puursesteenweg.

In april 2010 kwam Evelien Apers (15) op de kruising tussen de Pedro Colomalaan en de industriezone in de Puursesteenweg om het leven. Ze werd met haar fiets aangereden door een vrachtwagen. Toen waren er al plannen om de verkeerssituatie daar veiliger te maken door de aanleg van een fietspad.
De onderhandelingen met de NMBS zijn nu afgelopen, zodat de gemeente een aannemer voor de werkzaamheden kan zoeken. “We gaan tussen Prins Albertlaan en Puursesteenweg een fietspad aanleggen dat gescheiden is van de rijweg.
Langs de beide zijden van de spoorweg zal een opstelstrook voor fietsers komen. Dat betekent dat fietsers daar kunnen wachten voor ze de Puursesteenweg oversteken. In het midden van de rijweg komen middengeleiders, zodat fietsers ook tijdens het oversteken veilig zijn”, zegt schepen van Mobiliteit Dirk Hoofd (CD&V).

Te laat

Eddy Apers, de vader van Evelien, is tevreden met het fietspad. “Maar eigenlijk komt het te laat. Het is al anderhalf jaar geleden dat mijn dochter daar verongelukt is. Door het vele vrachtverkeer lopen zwakke weggebruikers daar nog altijd gevaar”, zegt Eddy. “Ik kom ongeveer een keer per week aan die plek voorbij. Het is nog geen enkele keer voorgevallen dat ik daarbij niet aan mijn dochter heb gedacht.” De aanleg van het fietspad begint in het voorjaar van 2012 en zou tegen de zomer klaar moeten zijn.
Daarna zal het fietspad worden doorgetrokken in de richting van Puurs. Het fietspad kost 860 000 euro. De gemeente kan tot 80 % subsidies krijgen van hogere overheden.

CWil
velo-ravel.net
velo-ravel.net

Messages : 7639
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

L054 Sint-Niklaas - Mechelen (L54) ('fiets-o-strade' 4) Fietssnelweg F18 Empty Re: L054 Sint-Niklaas - Mechelen (L54) ('fiets-o-strade' 4) Fietssnelweg F18

Message  velo-ravel.net Ven 20 Avr 2012 - 12:00

Article Publi

L054 Sint-Niklaas - Mechelen (L54) ('fiets-o-strade' 4) Fietssnelweg F18 Scan0010
velo-ravel.net
velo-ravel.net

Messages : 7639
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

L054 Sint-Niklaas - Mechelen (L54) ('fiets-o-strade' 4) Fietssnelweg F18 Empty Kreweg [Puurs] - station [Willebroek]

Message  eeuwige reiziger Mar 27 Aoû 2013 - 23:19

Eerste spadesteek voor stukje fietsostrade
DINSDAG 27 AUGUSTUS 2013

L054 Sint-Niklaas - Mechelen (L54) ('fiets-o-strade' 4) Fietssnelweg F18 Kaartje_fietsostrade.jpg.h380.jpg.568

WILLEBROEK / PUURS - Aan het Stationsplein in Willebroek werd de eerste spadesteek gegeven voor een stukje fietso-strade tussen het station van Willebroek en de Kreweg.

Gedeputeerde voor Mobiliteit Luk Lemmens (N-VA), de Willebroekse burgemeester Eddy Bevers (N-VA) en de Puurse burgemeester Koen Van den Heuvel (CD&V) gaven gistermiddag samen de symbolische eerste spadesteek van het stukje fietso-strade tussen het Stationsplein in Willebroek en de Kreweg in Puurs.

‘Het stukje fietspad in grijs beton, op de fietsostrade Mechelen-Sint-Niklaas, wordt 930 meter lang en drie meter breed. Fietsers kunnen elkaar zo ook veilig kruisen. Het aanleggen van het fietspad zal twee maanden duren. Nog voor de winter, in november, kan er gefietst worden’, zegt de gedeputeerde. De aannemer is al met de werken gestart. Het opgeschoten struikgewas op het traject van de fietsostrade, waar vroeger nog een goederenspoor lag, is al gerooid.

De investering voor het aanleggen van het stukje fietsostrade, 236.854 euro, is volledig voor rekening van de provincie. Het Willebroekse gemeentebestuur plaatst nadien verlichting, zorgt voor de groenaanplanting en het nodige onderhoud op en langs het fietspad.

Het traject verbindt de fietstunnel onder de sporen bij het station in Willebroek ­– die al in 2011 aangelegd werd – met de Kreweg richting Puurs. De fietsostrade gaat, via een klein tunneltje, onder de A12 door. 'Via het nieuwe stukje fietsostrade en de fietstunnel bij het station is het industrieterrein De Veert en het Willebroekse Atheneum zo gemakkelijk bereikbaar, ook voor werknemers en scholieren uit Klein-Brabant', weet de Willebroekse burgemeester Eddy Bevers (N-VA). 'Via de Kreweg fiets je ook vlot naar het station van Puurs en de industriezones langs de N16', vult de Puurse burgemeester Koen Van den Heuvel (CD&V) nog aan.

'Ook tussen Bornem en Puurs wordt aan de fietsostrade gewerkt: op de Colomalaan en bij de spooroverweg aan het kruispunt van de Colomalaan en de Puursesteenweg. Die wegen nodigen vandaag nog niet uit tot veilig en intensief fietsverkeer. Maar er wordt aan gewerkt', zegt gedeputeerde Luk Lemmens nog.

Tussen Willebroek en Temse werd al meer dan tien van de veertien kilometer lange fietsostrade aangelegd.
http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=dmf20130826_00709546
http://www.gva.be/regio-mechelen/willebroek/fietsostrade-brengt-fietsers-veilig-onder-a12-tussen-willebroek-en-puurs.aspx


Dernière édition par eeuwige reiziger le Mar 27 Aoû 2013 - 23:31, édité 1 fois

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L054 Sint-Niklaas - Mechelen (L54) ('fiets-o-strade' 4) Fietssnelweg F18 Empty Kreweg [Puurs]

Message  eeuwige reiziger Mar 27 Aoû 2013 - 23:29

velo-ravel.net a écrit:http://g.co/maps/u6s3f
Luc, on pourrait ajouter la piste cyclable "Kreweg" le long de la voie ferrée (N16 - A12).

L054 Sint-Niklaas - Mechelen (L54) ('fiets-o-strade' 4) Fietssnelweg F18 Data=VLHX1wd2Cgu8wR6jwyh-km8JBWAkEzU4,8mc-x7ZGQL-fVNF0JXVZtD9SClj0PSefF_DEmfuTdHSsRGI2HyIHwAWKQbe9ebZ_8iG4it0PW-iTHWxoqzv55CCiPtYUQVYE0ZIkpPWH-gG2XPfFnx2agwtH3gZN5mr-KtB2XGYWHrDLY9FXTLu4qyEfrIOkFC-iPbYajrlkDiR38ultukp42QvRs9Bh3dzNfYKbpYfz_x-CljIIZ-nq2XTH

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L054 Sint-Niklaas - Mechelen (L54) ('fiets-o-strade' 4) Fietssnelweg F18 Empty modification

Message  eeuwige reiziger Mer 27 Nov 2013 - 14:01

La note du Conseil provincial d'Anvers:

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN
Vergadering van 27 september 2012

De tracéstudie voor de fietsostrade Mechelen – Sint-Niklaas gaf voor de aanleg van het deel van het station van Willebroek tot de Kreweg in Puurs de zuidzijde van de spoorlijn als meest aangewezen zijde.

(...)

De deputatie stelt aan uw raad voor om:

· het gewijzigde ontwerp voor de fiets- en voetgangerstunnel onder de perrons van het station in Willebroek goed te keuren, meer bepaald de aanleg van het deel fietspad van het station tot de Kreweg in Puurs aan de zuidzijde van de spoorlijn en de niet-uitvoering van het deel fietspad aan de noordzijde

http://www.provant.be/binaries/10_27_tcm7-161803.pdf (+ carte)

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L054 Sint-Niklaas - Mechelen (L54) ('fiets-o-strade' 4) Fietssnelweg F18 Empty Willebroek - Puurs

Message  eeuwige reiziger Sam 11 Jan 2014 - 9:56

LAATSTE STUK TUSSEN BORNEM EN PUURS IN 2014 AFGEWERKT
Fietsostrade wordt al heel vaak gebruikt
ZATERDAG 11 JANUARI 2014

L054 Sint-Niklaas - Mechelen (L54) ('fiets-o-strade' 4) Fietssnelweg F18 Ed70a122-7a06-11e3-8aff-9adf5980a0be_original.jpg.h380.jpg.568

WILLEBROEK / PUURS - Gedeputeerde voor Mobiliteit Luk Lemmens (N-VA) en de burgemeesters Eddy Bevers (N-VA) en Koen Van den Heuvel (CD&V) hebben het nieuwste stukje fietsostrade, tussen het Stationsplein in Willebroek en de Kreweg in Puurs, ingefietst.

Aannemer Mols startte in augustus vorig jaar, in opdracht van de provincie, met de aanleg van het stukje fietsostrade tussen de Kreweg in Puurs en het Stationsplein in Willebroek. Het nieuwe fietspad langs de spoorweg is al enkele weken in gebruik. Maar nu is het nieuwste stukje fietsostrade helemaal klaar. De nieuwe fietsweg, aangelegd in grijs beton, is bijna een kilometer lang en drie meter breed.

De aanleg van het stukje fietsostrade kostte 236.854 euro. Die investering was volledig voor rekening van de provincie. Willebroek en Puurs zullen nu samen voor het onderhoud van de fietsweg zorgen. ‘We realiseerden met dit stukje fietsostrade een veilige en vlotte rechtstreekse fietsverbinding tussen het station, het industrieterrein De Veert en het Atheneum van Willebroek’, zegt gedeputeerde voor Mobiliteit Luk Lemmens (N-VA). ‘We zien nu al dat het fietspad door pendelaars, scholieren en werknemers heel frequent gebruikt wordt’, vult de Willebroekse burgemeester Eddy Bevers (N-VA) aan.

Gasleiding

De werken verliepen erg vlot. Het aanleggen van het stukje fietsostrade duurde maar 80 werkdagen. ‘Al was het voor de aannemer ook even schrikken toen, tijdens de werken, een gasleiding van Fluxys, die verkeerd op de plannen stond aangeduid, op amper 30 centimeter onder de afgegraven grond bleek te liggen’, weet Luk Lemmens.

Bij het station in Willebroek sluit het nieuwste stukje fietsostrade aan op de fietstunnel onder de sporen die er al in 2011 werd gebouwd en ingefietst. Met dit nieuwe stukje van de fietsostrade dat nu afgewerkt is, kan er, op het grondgebied van de provincie Antwerpen, al langs zo'n 10 van de 13 kilometer van de fietsostrade tussen Willebroek en Sint-Niklaas gefietst worden. Samen met de gemeenten Puurs en Bornem werd ook al een fietspad langs de Colomalaan aangelegd. En werd ook de spooroverweg ter hoogte van de Puursesteenweg al heraanlegd.

‘Dit jaar zullen we ook samen werk maken van het nog ontbrekend stukje fietsostrade tussen Puurs en Bornem. Om ook dat ontbrekende deel nog aan te leggen, kunnen we rekenen op financiële steun uit het Fietsfonds van de Vlaamse overheid’, vertelt de Puurse burgemeester Koen Van den Heuvel nog.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=dmf20140110_00921686

TV Kempen:
http://www.rtv.be/artikels/nieuws/2014011011512758_fietsostrade-tussen-puurs-en-willebroek-geopend

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L054 Sint-Niklaas - Mechelen (L54) ('fiets-o-strade' 4) Fietssnelweg F18 Empty Re: L054 Sint-Niklaas - Mechelen (L54) ('fiets-o-strade' 4) Fietssnelweg F18

Message  velo-ravel.net Lun 13 Jan 2014 - 18:20

carte mise à jour. En vert sur la carte (oui j'aime bien le vert aujourd'hui Smile).  La partie de gauche je ne sais pas si elle est déjà faite en béton, on voit la différence de revêtement sur la photo satellite.


velo-ravel.net
velo-ravel.net

Messages : 7639
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

L054 Sint-Niklaas - Mechelen (L54) ('fiets-o-strade' 4) Fietssnelweg F18 Empty L054 Temse - Sint-Niklaas (L54)

Message  eeuwige reiziger Lun 5 Mai 2014 - 9:59

Dossier fietspad langs spoorweg blijft aanslepen
zondag 04 mei 2014

Beter dossier
'Al zes jaar vragen we een fietspad langsheen de spoorweg, ter vervanging van het verdwenen fietspad langsheen de N16’, aldus voorzitter André Verheyen.

In al die jaren blijft dat dossier maar aanslepen. Ook het voorbije jaar is er niet echt veel vooruitgang geboekt. Vorig jaar in juni zou het dossier worden voorgesteld voor de Gemeentelijke Begeleidingscommissie (GBC). Maar één van de ambtenaren in Brussel vond het een slecht dossier, dat hij niet kon verdedigen bij de bevoegde ministers. Er werd toen zelfs geen nieuwe GBC gepland. Dus dat was terug naar af. Er moest dan door de gemeente een nieuw en beter dossier opgesteld worden.

Bevoegde minister
Ondertussen is het al drie maanden geleden dat Mobiliteitscoördinator Erwin Sucaet, van het Beleid Mobiliteit en Verkeersveiligheid (BMV) van Oost-Vlaanderen, het dossier opnieuw moest nakijken en bijwerken. Daarna moet het dossier opnieuw voorgesteld worden tijdens een GBC die nog niet gepland is. Waarna hij het dossier kan verdedigen bij de bevoegde minister, die dan waarschijnlijk (door de aankomende verkiezingen red.) niet meer bevoegd zal zijn. Het fietspad zal er wellicht ooit wel eens komen maar wanneer blijft de vraag.


Op de webstek en het forum van de Fietsersbond is dit mogelijk, toekomstig fietspad al meerdere malen ter sprake gekomen:

Hete hangijzers
Waar zijn we al heel lang mee bezig?

We willen opnieuw een veilige fietsweg naar Sint-Niklaas.

Een fietspad naar Sint-Niklaas langs spoorlijn 54 zou opnieuw een veilige fietsverbinding vormen met Sint-Niklaas. Door de aanleg van de E17, de herinrichting van de kruispunten op de N16 en de bouw van de tweede Scheldebrug zijn alle fietspaden naar Sint-Niklaas doorgeknipt en is er geen enkele veilige fietsverbinding meer naar Sint-Niklaas. Dit is de directe aanleiding geweest van de oprichting van onze afdeling, en het blijft onze voornaamste betrachting.

Er ligt al een fietspad langs de Rik De Rycklaan, van de Wilfordkaai tot aan het station. Er bestaat ook al een verslag van de provincie Oost-Vlaanderen over een plaatsbezoek op 13 oktober 2011 (klik hier). In maart 2013 is een wijziging van de "module 12" verschenen in het Staatsblad. Daardoor moet de kostprijs van de onteigeningen voor het fietspad niet meer door de gemeente gedragen worden. In mei 2013 zou de procedure gestart worden voor de aanvraag van dit fietspad (klik hier), maar wat gebeurt er in werkelijkheid?

Plaatsbezoek 2011:
http://www.keepandshare.com/doc/3521823/plaatsbezoek-13-10-2011-spoorlijn54-pdf-february-5-2012-8-15-pm-815k?da=y

Inleiding procedure 2013:
http://ft.bbforum.be/fietspad_spoorlijn_54___sint_niklaas_mechelen-t142-43.html

Beeldmateriaal:
http://www.keepandshare.com/doc/4431970/vraag-fietspad-spoorlijn54-pdf-76k?da=y

Forum:
http://ft.bbforum.be/fietspad_spoorlijn_54___sint_niklaas_mechelen-t142.html


Ouder nieuws (2012):

'Temse moet achterstand op gebied van fietsroutes in het Waasland weg werken'
Fietsersbond blijft ijveren voor fietspad langs spoorweg
zaterdag 02 juni 2012

Nieuwe fietsroutes
Met de actie, die gesteund werd door diverse verenigingen uit groot-Temse, probeert de Fietsersbond het gemeentebestuur er van te overtuigen om de dramatische achterstand op gebied van fietsroutes in het waasland weg te werken. Ruim veertig fietsers waren op de afspraak.

'In heel wat gemeenten in het Waasland zijn er diverse nieuwe fietsroutes gerealiseerd', aldus Hilde Habraken van de Fietsersbond. Enkel in Temse is dat niet het geval.'


Een fietspad naar Sint-Niklaas langs spoorlijn 54 zou opnieuw een veilige fietsverbinding vormen met Sint-Niklaas. Door de aanleg van de E17, de herinrichting van de kruispunten op de N16 en de bouw van de tweede Scheldebrug zijn alle fietspaden naar Sint-Niklaas doorgeknipt en is er geen enkele veilige fietsverbinding meer naar Sint-Niklaas. Dit is de directe aanleiding geweest van de oprichting van de Temsese afdeling van de Fietsersbond.
Er ligt al een fietspad langs de Rik De Rycklaan, van de Wilfordkaai tot aan het station. Er bestaat ook al een verslag van de provincie Oost-Vlaanderen over een plaatsbezoek op 13 oktober 2011.

Spoorweglaan
Sinds kort is er in de Parklaan, vlak naast de spoorweg, een nieuwe parking voor 70 wagens gerealiseerd. De Fietsersbond van Temse zou, als men vanuit de richting van het station rijdt langs de rechterzijde van de parking een fietspad willen dat een verbinding maakt met de Spoorweglaan.

'Dit is een idee dat ook het gemeentebestuur wel genegen is', aldus Jozef Van Breuseghem.' Daar is er voldoende plaats om een fietspad aan te leggen langs de linkerkant van de Spoorweglaan, tot aan de bocht waar men opnieuw een traject langs de spoorweg kan realiseren tot aan de Beekstraat.


http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail.aspx?articleid=BLKVE_20120602_001


Gewestelijk geld voor nieuw fietspad langs spoorlijn ligt klaar en kost onze gemeente niets. Temse: vraag het aan!
25 juni 2012

Op 2 juni voerde de Fietsersbond voor het vierde jaar op rij actie voor een nieuw langeafstandsfietspad langs spoorlijn 54 omdat de fietspaden langs de N16 gedeeltelijk afgeschaft zijn.

Eindelijk is het begin van de realisatie in zicht. Module 12, de wet die bepaalt dat het Vlaams Gewest in dit geval alle kosten voor een nieuw fietspad op zich neemt, wordt op 1 januari 2013 van kracht. Deze wetswijziging is tot stand gekomen na vele acties en overleg van de Fietsersbond van Temse met Patrick Dhaese, huidig kabinetsmedewerker van minister Crevits en voormalig voorzitter van de Fietsersbond nationaal, en de gemeente.

Tijdens het laatste overleg van de Fietsersbond met de gemeente en Dhaese adviseerde hij Temse om nu al alle onteigenings- en aanlegplannen door de provincie te laten uitvoeren zodat dit dossier tegen 1.1.2013 in Brussel ligt. Dhaese maakt zich sterk dat het fietspad er dan 2 jaar later zou kunnen liggen.

Deze aanvraag zou nog niet gaan over het volledige traject Temse-Sint-Niklaas, maar over het eerste stuk vanaf de fietsenstalling van het station van Temse tot de Beekstraat. Bij de laatste actie van de Fietserbond werd aan de deelnemers getoond waar dat nieuwe fietspad het beste loopt, namelijk langs de rechterkant van de nieuwe parking van de nmbs, verder langs de linkerkant van de Spoorweglaan, tot aan de bocht waar men opnieuw een traject langs de spoorweg kan realiseren tot aan de Beekstraat.’

Gaat Temse in op het advies van Patrick Dhaese en dient zij dus nu officieel een aanvraagdossier in bij de provincie voor dit stuk fietspad?

Een bijkomende aanbeveling: bij de definitieve aanleg van de parking aan het station, door de nmbs, moet dit  stuk fietspad inbegrepen zijn, op de juiste plaats, zodat we achteraf weer niet over een gemiste kans moeten spreken.

Antwoord:

Schepen Vermeiren zal dit voorleggen aan het schepencollege.

De burgemeester vraagt zich af of het stuk fietspad langs de parking beter is dan het fietspad op de Parklaan.

Hij vindt dat het college het niet zo gemakkelijk heeft als de oppositie.

Daarop antwoord ik dat het het college gemakkelijk gemaakt wordt want dat zij zich kunnen laten bijstaan en adviseren door deskundigen zoals mensen van de fietsersbond en kabinetsmedewerker Dhaese. Die weet perfect hoe Temse het dossier het best aanvraagt. Ik betreur het dan ook dat de burgemeester niet op dat overleg aanwezig was. Hij verontschuldigde zich om medische redenen, antwoordt hij.

http://nicolevandervieren.blogspot.be/2012/06/gewestelijk-geld-voor-nieuw-fietspad.html

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L054 Sint-Niklaas - Mechelen (L54) ('fiets-o-strade' 4) Fietssnelweg F18 Empty Quelques photos

Message  eeuwige reiziger Dim 30 Nov 2014 - 14:19

L054 Sint-Niklaas - Mechelen (L54) ('fiets-o-strade' 4) Fietssnelweg F18 F5f9b514-abb8-4acc-a5ef-9c45fe70c449__IMAGE

L054 Sint-Niklaas - Mechelen (L54) ('fiets-o-strade' 4) Fietssnelweg F18 D50fcdbf-f158-4fbf-b5fd-7dc483a2ff9e__IMAGE

L054 Sint-Niklaas - Mechelen (L54) ('fiets-o-strade' 4) Fietssnelweg F18 5665df26-cba1-4b35-b360-56675bb147a2__IMAGE

Source: www.talboom.be/Project.aspx?projectid=190b1711-518a-4334-a22f-e300950d55fa

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L054 Sint-Niklaas - Mechelen (L54) ('fiets-o-strade' 4) Fietssnelweg F18 Empty Budgetten 2015-2016

Message  eeuwige reiziger Ven 2 Jan 2015 - 12:43

Voor twaalf miljoen aan investeringen in 2015
21/12/2014

PUURS - "Investeren blijft een prioriteit in onze gemeente", zegt burgemeester Koen Van den Heuvel (CD&V). In 2015 zal het Puurse lokale bestuur zowat 12 miljoen euro investeren.

Het investeringslijstje van Puurs blijft - zelfs in deze tijden van budgettaire kraptes en besparingen bij overheden - indrukwekkend. In 2015 is er 12 miljoen euro ingeschreven op het investeringsbudget. Dat geld wordt verdeeld over heel wat domeinen.

(...)

Voor de fietsverbinding langs het spoor richting Bornem wordt in 2015 en 2016 400.000 euro voorzien en voor het landschapspark Fort Liezele nog eens 2 miljoen euro.

http://www.gva.be/cnt/blppo_01440516/twaalf-miljoen-investeringen-in-20

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L054 Sint-Niklaas - Mechelen (L54) ('fiets-o-strade' 4) Fietssnelweg F18 Empty Dure woorden?

Message  eeuwige reiziger Ven 27 Fév 2015 - 9:15

Gouverneur steunt fietssnelweg langs spoorlijn 54
Het Nieuwsblad/Waasland,
Wo. 11 Feb. 2015, Pagina 23

Temse Fietsersbond Temse fietst elke eerste zaterdag van de maand langs de voornaamste fietsknelpunten en de N16 vormt daarbij al jaren een doorn in het oog. Na de aanleg van de tweede brug over de Schelde werd het fietspad tussen de brug en de Doornstraat gesloten. Fietsers moeten omrijden langs verscheidene straten. Zowel de Fietsersbond als het gemeentebestuur spannen zich in voor een alternatieve oplossing: de realisatie van een fietssnelweg langs spoorlijn 54. Probleem is dat voor deze realisatie niet alleen onteigeningen, maar ook een dure fietsersbrug nodig zijn. Tijdens een bezoek aan Temse beloofde gouverneur Jan Briers dat de provincie mee haar schouders wil zetten onder dit dossier.

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L054 Sint-Niklaas - Mechelen (L54) ('fiets-o-strade' 4) Fietssnelweg F18 Empty Station - Beekstraat [Temse]

Message  eeuwige reiziger Jeu 5 Mar 2015 - 17:32

TEMSE 09/02/2015
GOUVERNEUR WIL MISSING LINK TUSSEN SINT-NIKLAAS EN MECHELEN WEGWERKEN

Kilometer te kort voor fietssnelweg


L054 Sint-Niklaas - Mechelen (L54) ('fiets-o-strade' 4) Fietssnelweg F18 7472145

1 kilometer en 74 meter om precies te zijn. Dat is de afstand die overbrugd moet worden om een perfecte fietssnelweg te maken tussen Sint-Niklaas en Mechelen. De missing link bevindt zich in Temse, waar onteigeningen en een dure fietsersbrug de grootste obstakels vormen. Gouverneur Briers beloofde bij een werkbezoek aan Temse om zijn schouders er onder te zetten.

Sinds het fietspad langs de N16 tussen de Doornstraat en de Scheldebrug in 2004 verdween bij de aanleg van de tweede Scheldebrug, ijvert de gemeente Temse voor een alternatief. Ook de provincie wil de schouders daar onder zetten om een uitgebreid, bovenlokaal fietsroutenetwerk te kunnen uitbouwen. Het engagement van de provincie om van de zogenaamde fietssnelwegen prioriteit te maken, kadert daar in. Omdat een fietssnelweg tussen Sint-Niklaas en Mechelen langs spoorlijn 54 mogelijk is, voelt de provincie zich erg betrokken. Dat beklemtoonde ook gouverneur Jan Briers gisteren bij zijn bezoek aan Temse, in het kader van zijn ronde langs de Oost-Vlaamse gemeenten. "Voor het woon-werkverkeer zijn deze fietssnelwegen heel belangrijk. We spreken over fietspaden van drie meter breed, met routes waarop zo weinig mogelijk obstakels liggen. Het is één van dé manieren om het gebruik van de auto te verminderen. Zeker met de opkomst van de elektrische fietsen hebben we een belangrijk argument. Waar een klassieke fiets een actieradius van acht à tien kilometer heeft, gaat dat met een elektrische fiets tot 25 kilometer. Genoeg redenen om voor dit soort fietstrajecten te gaan, en in Temse ligt er een grote uitdaging", aldus gouverneur Jan Briers.


Fietsbrug
Om een fietssnelweg tussen Sint-Niklaas en Temse mogelijk te maken, is er maar één mogelijke oplossing en die ligt er naast de spoorlijn 54. Al in 2013 werd er een startnota opgemaakt om dat mogelijk te maken, maar de nodige onteigeningen én de noodzakelijke bouw van een fietsbrug over de Verbindingsstraat bemoeilijken het dossier. Het gaat in totaal slechts om een afstand van 1 kilometer en 74 meter. "We zijn bijna klaar met een herwerkte startnota. Er moet nog overleg gebeuren met Infrabel én dan hebben we het engagement nodig van Vlaams minister Ben Weyts, die knopen moet doorhakken over het nodige budget", stelt schepen voor Mobiliteit Lieve Truyman (N-VA).

Het fietspad zou dan kunnen lopen vanaf het station van Temse langs de spoorlijn, via de Spoorweglaan, waar onteigeningen nodig zijn, via een fietsbrug over de Verbindingsstraat en dan achter Interbeton aan de Doornstraat tot de Beekstraat. De kosten zijn voor rekening van de Vlaamse overheid, als compensatie voor het verdwenen fietspad langs de N16.

Omdat het Agentschap Wegen en Verkeer geen fietspad langs de oostelijke tangent naar Sint-Niklaas wil aanleggen, die ook langs de spoorlijn loopt, is er ook daar een alternatief nodig voor het fietspad. Dat zou dan vervolgens vanaf de Doornwijk naar de Kleine Dweerstraat, een stukje N16 en over de brug over de E17 in de Hoogkamerstraat verder naar Sint-Niklaas lopen. Over het stuk Hoogkamerstraat moeten Temse en Sint-Niklaas nog de nodige regelingen treffen.

http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-temse/kilometer-te-kort-voor-fietssnelweg-a2211124/

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L054 Sint-Niklaas - Mechelen (L54) ('fiets-o-strade' 4) Fietssnelweg F18 Empty Puursesteenweg - Vergauwenstraat [Bornem]

Message  eeuwige reiziger Lun 9 Mar 2015 - 21:00

Veiliger fietsen tussen Bornem en Puurs
maandag 9 maart 2015

L054 Sint-Niklaas - Mechelen (L54) ('fiets-o-strade' 4) Fietssnelweg F18 FIETSPAD

BORNEM - De gemeente Bornem wil in de loop van dit jaar het fietspad langsheen de spoorweg doortrekken naar Puurs. Zo wordt het mogelijk om veilig van het centrum van Bornem naar dat van Puurs te fietsen.

Bedoeling is dat het fietspad dat nu langs de Pedro Colomalaan loopt, wordt doorgetrokken. De gemeente is nu de gronden aan het kopen om het fietspad te kunnen doortrekken vanaf de spoorweg van de Puursesteenweg tot aan het grondgebied van Puurs.

Bornem trekt dit jaar 335.000 euro uit voor dit fietspad, de gemeente rekent op een subsidie van tachtig procent van de provincie Antwerpen en het Vlaams gewest.

Om de veiligheid en het rijcomfort van fietsers te verhogen, plant de gemeente ook nog de verbreding van de smallere stukken van het fietspad op de Sint-Amandsesteenweg.

http://www.nieuwsblad.be/cnt/blgde_01565199

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L054 Sint-Niklaas - Mechelen (L54) ('fiets-o-strade' 4) Fietssnelweg F18 Empty Kaart geupdate

Message  velo-ravel.net Jeu 7 Jan 2016 - 14:19

https://www.google.com/maps/d/edit?mid=zSBJRyB5swm0.kINDSXXvK3tU&msa=0&ll=51.088537%2C4.261236&spn=0.038547%2C0.077162&iwloc=0004be1906eda25c09f48

velo-ravel.net
velo-ravel.net

Messages : 7639
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

L054 Sint-Niklaas - Mechelen (L54) ('fiets-o-strade' 4) Fietssnelweg F18 Empty Puursesteenweg - gemeentegrens [Bornem - Puurs]

Message  eeuwige reiziger Mar 17 Mai 2016 - 9:58

Werken fietsostrade beginnen in juni
Het Nieuwsblad/Regionaal: Mechelen-Lier,
Do. 12 Mei 2016, Pagina 2

In juni gaan de werken voor de aanleg van de fietsostrade tussen Bornem en Puurs van start. Het bestuur van Bornem heeft een akkoord met alle eigenaars van de percelen grond waarover de fietsostrade moet lopen. De gemeenteraad keurde de aankoop van de gronden dinsdagavond goed. Er moet nog een drietal aankopen goedgekeurd worden. Als alles volgens plan verloopt, zou het nieuwe stuk fietsostrade in het najaar klaar moeten zijn. Het stuk van de Pedro Colomalaan is al klaar, nu wordt gewerkt aan het stuk tussen Syneton op de Puursesteenweg en het grondgebied van Puurs. De fietsostrade loopt naast de spoorlijn Mechelen-Sint-Niklaas.

Werken aan fietsostrade!

Zoals al langer aangekondigd gaan de gemeenten Puurs en Bornem de fietspadverbinding langsheen spoorlijn 54 doortrekken. Na de vele administratieve formaliteiten zijn we nu in het stadium van uitvoering.

Aannemer L. Mols uit Arendonk voert de werken uit. Hij krijgt 105 werkdagen om dit project te realiseren. De provincie Antwerpen en het Vlaams Gewest hebben zich geëngageerd om 80% van de kosten voor de aanleg van het fietspad op zich te nemen.

Op basis van de huidige afspraken zal aannemer L. Mols op 6 juni starten met een deel rooi- en grondwerken vanaf de Beukelbaan te Bornem en op 13 juni vanaf de V. Vergauwenstraat te Puurs. Op die manier kan hij de Vliet van beide kanten benaderen om daar de eerste werken uit te voeren voor de fietsbrug. Die grondwerken duren tot eind augustus. Daarna wordt in verscheidene stappen verder gewerkt en zal er begin oktober ook gestart worden met het stukje tussen Tersagostraat en Eikevlietbaan. Indien het weer geen spelbreker is, hopen we tegen eind oktober de asfaltlagen van het fietspad aan te leggen. Een maand later is alles afgewerkt en kunnen we het fietspad open stellen.

Gepubliceerd op 18 mei 2016

http://www.bornem.be/nieuwsdetail/704/werken-aan-fietsostrade


Werken aan fietspad spoorlijn 54 starten
Gazet van Antwerpen/Mechelen,
Vr. 20 Mei 2016, Pagina 18

De gemeenten Puurs en Bornem hebben al langer plannen om de fietspadverbinding langsheen spoorlijn 54 door te trekken. Op 6 juni wordt er effectief gestart.

“Zoals al langer aangekondigd, willen we de fietspadverbinding langsheen spoorlijn 54 doortrekken. Na de vele administratieve formaliteiten zijn we nu in het stadium van de uitvoering gekomen”, zegt burgemeester Koen Van den Heuvel (CD&V). “Het project is aanbesteed aan aannemer Mols uit Arendonk. De provincie Antwerpen heeft zich geëngageerd om 80% van de kosten voor de aanleg van het fietspad op zich te nemen.”

De aannemer start op maandag 6 juni met een deel rooi- en grondwerken vanaf de Puursesteenweg in Bornem, op 13 juni begint hij in de Victor Vergauwenstraat in Puurs. Op die manier kan hij de Vliet van beide kanten benaderen om daar de eerste werken uit te voeren voor de fietsbrug. Die grondwerken duren tot eind augustus.

Daarna werkt de aannemer in verscheidene stappen verder. Begin oktober start hij met het stukje tussen Tersagostraat en Eikevlietbaan. Indien het weer geen spelbreker is, hopen beide gemeenten dat tegen eind oktober de asfaltlagen van het fietspad kunnen aangebracht worden. Een maand later moet alles klaar zijn en moet het fietspad kunnen opengaan.

In Temse wordt ook langs deze spoorlijn nog werk gemaakt van een laatste missing link van 1 kilometer en 74 meter om een perfecte fietssnelweg te maken tussen Sint-Niklaas en Mechelen. Onteigeningen en een dure fietsersbrug maakten dat project bijzonder lastig.

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L054 Sint-Niklaas - Mechelen (L54) ('fiets-o-strade' 4) Fietssnelweg F18 Empty Groot Fietsplan [Temse]

Message  eeuwige reiziger Ven 1 Juil 2016 - 12:27

Bevraging voor Groot Fietsplan
Het Nieuwsblad/Regionaal: Waasland,
Wo. 29 Jun. 2016, Pagina 3

Het gemeentebestuur van Temse is begonnen met de opmaak van het grote Fietsplan en startte gisteren een bevraging bij de inwoners.

Met het Fietsplan Temse wil het bestuur de fiets een belangrijker plaats geven in het mobiliteitsbeleid. De Temsenaren kunnen meewerken aan het Fietsplan, door uiterlijk tegen 30 september de bevraging in te vullen. In november moet het Fietsplan al op tafel liggen.

“De inwoners kunnen hun wensen doorgeven en de bestaande pijnpunten belichten. Die nemen we in de mate van het mogelijke mee in het plan. We hebben net verscheidene kruispunten in het centrum heraangelegd en daarbij werd al volop rekening gehouden met de fietsers. We willen echter een totaalplan voor heel Temse, met concrete maatregelen op korte en op lange termijn”, kondigt schepen van Mobiliteit Lieve Truyman (N-VA) aan.

Zo komt er al snel verlichting op het langeafstandsfietspad dat op de dijk loopt op De Zaat.

“Op langere termijn praten we over een nieuw fietspad langs de spoorlijn naar Sint-Niklaas.”


TEMSE
1 juli 2016
Gemeente laat fietsplan opmaken

Tegen november wil Temse over een fietsplan beschikken. Daarvoor neemt het studiebureau Traject onder de arm, dat deze week al van start gaat met een grote bevraging bij de inwoners. "We willen fietsers een betere, veiligere plek geven in het verkeer. Tot nu toe pakken we projecten echter telkens apart aan, terwijl we met een fietsplan een totaalplan in handen krijgen, om stap voor stap de knelpunten volgens dezelfde visie aan te pakken", schetst schepen voor Mobiliteit Lieve Truyman (N-VA). Via een grootschalige bevraging kan iedereen tot eind september suggesties doen over hoe het fietsverkeer kan worden verbeterd en welke prioriteiten de gemeente moet leggen. Ook de Fietsersbond wordt daarbij betrokken. "We willen ons vooral richten op het centrum van Temse en de verbindingen met de deelgemeenten." De bevraging is online beschikbaar via www.temse.be of op papier in de gemeentegebouwen in Temse en de deelgemeenten.

http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-sint-niklaas/gemeente-laat-fietsplan-opmaken-a2782461/

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L054 Sint-Niklaas - Mechelen (L54) ('fiets-o-strade' 4) Fietssnelweg F18 Empty Aanleg fietssnelweg en plaatsing fietsbrug [Puurs - Bornem]

Message  eeuwige reiziger Dim 11 Déc 2016 - 10:06

Werken in oktober-november 2016:

L054 Sint-Niklaas - Mechelen (L54) ('fiets-o-strade' 4) Fietssnelweg F18 14595727_1225687394154043_4274866707432167672_n

L054 Sint-Niklaas - Mechelen (L54) ('fiets-o-strade' 4) Fietssnelweg F18 14708222_1225687447487371_15835388891167095_n

L054 Sint-Niklaas - Mechelen (L54) ('fiets-o-strade' 4) Fietssnelweg F18 14729159_1225687384154044_8050302850914929346_n

L054 Sint-Niklaas - Mechelen (L54) ('fiets-o-strade' 4) Fietssnelweg F18 14900372_1225687387487377_4704657655505858819_n

L054 Sint-Niklaas - Mechelen (L54) ('fiets-o-strade' 4) Fietssnelweg F18 15036190_1242232405832875_2806131330521494085_n

L054 Sint-Niklaas - Mechelen (L54) ('fiets-o-strade' 4) Fietssnelweg F18 14947793_1242232385832877_4253252701567509494_n

L054 Sint-Niklaas - Mechelen (L54) ('fiets-o-strade' 4) Fietssnelweg F18 15055743_1242232482499534_8183890175267126919_n

L054 Sint-Niklaas - Mechelen (L54) ('fiets-o-strade' 4) Fietssnelweg F18 14962727_1242232512499531_3270199948028579381_n

https://www.facebook.com/pg/AntwerpenFietsprovincie/photos/?tab=album&album_id=1225687357487380
https://www.facebook.com/pg/AntwerpenFietsprovincie/photos/?tab=album&album_id=1242232302499552

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L054 Sint-Niklaas - Mechelen (L54) ('fiets-o-strade' 4) Fietssnelweg F18 Empty Re: Aanleg fietssnelweg en plaatsing fietsbrug [Puurs - Bornem]

Message  eeuwige reiziger Dim 29 Jan 2017 - 14:26

Fietsostrade tussen Bornem en Puurs ingereden
27/01/2017

L054 Sint-Niklaas - Mechelen (L54) ('fiets-o-strade' 4) Fietssnelweg F18 16357430_10206059157596875_78687535_o

PUURS - Tussen de stations van Bornem en Puurs ligt er 'eindelijk' een fietsostrade. Er was al een eerste keer sprake van in 2014 maar vrijdagmiddag was het dan toch zo ver.

Het waren gedeputeerde Luk Lemmens en de burgemeester Luc De Boeck en Koen Van den Heuvel die voorop reden tijdens de inhuldiging van de nieuwe fietsostrade naast de spoorlijn tussen Bornem en Puurs. Fietsers gebruikten al langer de kiezelweg om snel van de ene gemeente naar de andere te rijden, maar nu ligt er dus een mooi en veilig fietspad.

De nieuwe fietsweg, aangelegd in asfalt, is bijna 1,4 kilometer lang en drie meter breed.

Het kostenplaatje bedroeg net geen 675.000 euro, waarvan de provincie 80% voor haar rekening nam.

http://www.nieuwsblad.be/cnt/blppo_02698459


Fietsostrade F18 Bornem-Puurs officieel geopend
28 januari 2017

Vrijdag 27 januari openden Luk Lemmens, gedeputeerde voor mobiliteit, Luc De boeck, burgemeester van Bornem en Koen Van den Heuvel, burgemeester van Puurs de laatste schakel van de fietsostrade F18 ter hoogte van de Vliet. Daarmee is de fietsostrade af tussen Willebroek en Temse. Puurs, Bornem en de provincie  Antwerpen werkten sinds 2010 aan deze verbinding. De F18 loopt langs de spoorweg tussen Mechelen over Willebroek en Temse tot in Sint-Niklaas. De fietsostrade ontsluit bedrijvencentra, scholen en dorpskeren over een langere afstand en zorgen voor een vlot veilig alternatief voor de wagen.

Brug over de Vliet
De Vliet vormt de grens tussen Puurs en Bornem. Om beide gemeenten met elkaar te verbinden, plaatsten we een brug. De brug zelf is een primeur. Ze is gemaakt uit kunststof en dit is de eerste maal op het fietsostradenetwerk. Ze is gemaakt uit kunststof. Zo zorgt ze voor een duurzame, veilige en comfortabele oversteek van de Vliet.

“De provincie Antwerpen zet al jaren sterk in op fietsende pendelaars”, legt Luk Lemmens, gedeputeerde voor mobiliteit uit. “We doen dat enerzijdsprovincie fietsostrade tekst door de aanleg van fietsostrades. Anderzijds moedigen we lokale besturen aan om zelf stukken fietsostrade aan te leggen. Vanuit het Fietsfonds subsidieert de provincie 60% en de Vlaamse overheid 40%. De gemeenten moeten enkel nog de werken voorbereiden en uitvoeren. Dit hebben ze hier in Bornem en Puurs goed begrepen. Dit nieuwste stuk van de F18 tussen Mechelen en Temse heeft 650.000 euro gekost. Het Fietsfonds betaalde dit volledige bedrag terug. Je kan dus vanaf nu heel het traject van de F18 tussen Willebroek en Temse fietsen.”

“De gemeente Bornem is bijzonder verheugd met de nieuwe fietsweg”, aldus Bornems burgemeester Luc de Boeck. “Dit nieuwe fietspad betekent een aanzienlijke meerwaarde voor o.a. de schoolgaande jeugd van beide gemeenten. De vraag voor een veilige fietsverbinding tussen de twee gemeenten was er al lang.”

“Puurs wilde graag voortrekker zijn van dit dossier om alles administratief makkelijker en eenvoudiger te laten verlopen. Hierdoor konden we een gezamenlijk studiebureau aanstellen, vergaderingen rond mobiliteitsdossiers gemeenschappelijk houden en vermeden we twee verschillende aanbestedingen en eventueel aannemers voor hetzelfde traject te moeten werken”, licht Koen Van den Heuvel, burgemeester van Puurs toe. ”Wervingen en opvolging van de werken deden beide gemeentes afzonderlijk.”

Luk Lemmens, Koen Van den Heuvel en Luc de Boeck zijn zeer tevreden over het eindresultaat. De twee dorpskernen zijn dankzij deze nieuwe fietsweg op een veilige manier verbonden voor de inwoners van buiten de gemeenten.

http://www.cartoon-productions.be/2017/01/28/fietsostrade-f18-bornem-puurs-officieel-geopend/


Dernière édition par eeuwige reiziger le Dim 29 Jan 2017 - 14:33, édité 1 fois

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L054 Sint-Niklaas - Mechelen (L54) ('fiets-o-strade' 4) Fietssnelweg F18 Empty Bornem - Puurs

Message  velo-ravel.net Dim 29 Jan 2017 - 14:32

https://www.facebook.com/randstadfm.randstadfm/videos/759328257549318/

https://www.facebook.com/randstadfm.randstadfm/videos/759328257549318/

https://antwerpen.n-va.be/nieuws/fietsostrade-f18-bornem-puurs-officieel-geopend


Fietsostrade F18 Bornem-Puurs officieel geopend

Vrijdag 27 januari openden Luk Lemmens, gedeputeerde voor mobiliteit, Luc De boeck, burgemeester van Bornem en Koen Van den Heuvel, burgemeester van Puurs de laatste schakel van de fietsostrade F18 ter hoogte van de Vliet. Daarmee is de fietsostrade af tussen Willebroek en Temse. Puurs, Bornem en de provincie  Antwerpen werkten sinds 2010 aan deze verbinding.

De F18 loopt langs de spoorweg tussen Mechelen over Willebroek en Temse tot in Sint-Niklaas. De fietsostrade ontsluit bedrijvencentra, scholen en dorpskeren over een langere afstand en zorgen voor een vlot veilig alternatief voor de wagen.

Brug over de Vliet
De Vliet vormt de grens tussen Puurs en Bornem. Om beide gemeenten met elkaar te verbinden, plaatsten we een brug. De brug zelf is een primeur. Ze is gemaakt uit kunststof en dit is de eerste maal op het fietsostradenetwerk. Ze is gemaakt uit kunststof. Zo zorgt ze voor een duurzame, veilige en comfortabele oversteek van de Vliet.

“De provincie Antwerpen zet al jaren sterk in op fietsende pendelaars”, legt Luk Lemmens, gedeputeerde voor mobiliteit uit. “We doen dat enerzijds door de aanleg van fietsostrades. Anderzijds moedigen we lokale besturen aan om zelf stukken fietsostrade aan te leggen. Vanuit het Fietsfonds subsidieert de provincie 60% en de Vlaamse overheid 40%. De gemeenten moeten enkel nog de werken voorbereiden en uitvoeren. Dit hebben ze hier in Bornem en Puurs goed begrepen. Dit nieuwste stuk van de F18 tussen Mechelen en Temse heeft 650.000 euro gekost. Het Fietsfonds betaalde dit volledige bedrag terug. Je kan dus vanaf nu heel het traject van de F18 tussen Willebroek en Temse fietsen.”

“De gemeente Bornem is bijzonder verheugd met de nieuwe fietsweg”, aldus Bornems burgemeester Luc de Boeck. “Dit nieuwe fietspad betekent een aanzienlijke meerwaarde voor o.a. de schoolgaande jeugd van beide gemeenten. De vraag voor een veilige fietsverbinding tussen de twee gemeenten was er al lang.”

“Puurs wilde graag voortrekker zijn van dit dossier om alles administratief makkelijker en eenvoudiger te laten verlopen. Hierdoor konden we een gezamenlijk studiebureau aanstellen, vergaderingen rond mobiliteitsdossiers gemeenschappelijk houden en vermeden we twee verschillende aanbestedingen en eventueel aannemers voor hetzelfde traject te moeten werken”, licht Koen Van den Heuvel, burgemeester van Puurs toe. ”Wervingen en opvolging van de werken deden beide gemeentes afzonderlijk.”

Luk Lemmens, Koen Van den Heuvel en Luc de Boeck zijn zeer tevreden over het eindresultaat. De twee dorpskernen zijn dankzij deze nieuwe fietsweg op een veilige manier verbonden voor de inwoners van buiten de gemeenten.

Luk Lemmens, gedeputeerde voor mobiliteit

http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20170127_02700224

Fietsostrade krijgt met brug over Vliet primeur


Fietsfeest in Klein-Brabant: daar werd de fietsostrade F18 langs het spoor tussen Bornem en Puurs ingereden.

Over de Vliet werd ook een nieuwe fietsbrug gelegd in kunststof en dat is een primeur. Antwerpen profileert zich al langer als fietsprovincie en het paradepaardje in dit verhaal zijn deze fietsostrades, die steeds bekender en populairder worden”, zei gedeputeerde voor Mobiliteit Luk Lemmens ...
velo-ravel.net
velo-ravel.net

Messages : 7639
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

L054 Sint-Niklaas - Mechelen (L54) ('fiets-o-strade' 4) Fietssnelweg F18 Empty Re: L054 Sint-Niklaas - Mechelen (L54) ('fiets-o-strade' 4) Fietssnelweg F18

Message  joverwimp Dim 7 Mai 2017 - 12:40

eeuwige reiziger a écrit:
velo-ravel.net a écrit:http://g.co/maps/u6s3f
Luc, on pourrait ajouter la piste cyclable "Kreweg" le long de la voie ferrée (N16 - A12).

L054 Sint-Niklaas - Mechelen (L54) ('fiets-o-strade' 4) Fietssnelweg F18 Data=VLHX1wd2Cgu8wR6jwyh-km8JBWAkEzU4,8mc-x7ZGQL-fVNF0JXVZtD9SClj0PSefF_DEmfuTdHSsRGI2HyIHwAWKQbe9ebZ_8iG4it0PW-iTHWxoqzv55CCiPtYUQVYE0ZIkpPWH-gG2XPfFnx2agwtH3gZN5mr-KtB2XGYWHrDLY9FXTLu4qyEfrIOkFC-iPbYajrlkDiR38ultukp42QvRs9Bh3dzNfYKbpYfz_x-CljIIZ-nq2XTH

De Kreweg loopt niet langs het spoor maar volgt de Bosbeek

L054 Sint-Niklaas - Mechelen (L54) ('fiets-o-strade' 4) Fietssnelweg F18 Pict6121
joverwimp
joverwimp

Messages : 3047
Date d'inscription : 18/07/2009
Age : 77
Localisation : Asse

Revenir en haut Aller en bas

L054 Sint-Niklaas - Mechelen (L54) ('fiets-o-strade' 4) Fietssnelweg F18 Empty Re: L054 Sint-Niklaas - Mechelen (L54) ('fiets-o-strade' 4) Fietssnelweg F18

Message  velo-ravel.net Lun 8 Mai 2017 - 10:01

joverwimp a écrit:
De Kreweg loopt niet langs het spoor maar volgt de Bosbeek

En dan via de Olmstraat terug naar het spoorweg ?
Officiele kaart van de provincie is dan ook fout ? https://www.google.com/maps/d/view?mid=10pZMJMvdVzONBXk2hiI8vT1aRcc&ll=51.06791543424388%2C4.335563776492336&z=16
velo-ravel.net
velo-ravel.net

Messages : 7639
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

L054 Sint-Niklaas - Mechelen (L54) ('fiets-o-strade' 4) Fietssnelweg F18 Empty Re: L054 Sint-Niklaas - Mechelen (L54) ('fiets-o-strade' 4) Fietssnelweg F18

Message  joverwimp Lun 8 Mai 2017 - 11:11

Nu merk ik dat de benaming "Kreweg"' zowel slaat op het pad langs de Bosbeek als langs het pad langs de spoorlijn.
Mijn foto slaat op het (zeer mooie) pad langs de beek.
joverwimp
joverwimp

Messages : 3047
Date d'inscription : 18/07/2009
Age : 77
Localisation : Asse

Revenir en haut Aller en bas

Page 1 sur 2 1, 2  Suivant

Revenir en haut

- Sujets similaires

 
Permission de ce forum:
Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum