Forum lie au site www.velo-ravel.net
Vous souhaitez réagir à ce message ? Créez un compte en quelques clics ou connectez-vous pour continuer.

F010 Ringfietspad Antwerpen (Fietssnelweg Ring Antwerpen F10)

4 participants

Page 1 sur 2 1, 2  Suivant

Aller en bas

F010 Ringfietspad Antwerpen (Fietssnelweg Ring Antwerpen F10) Empty F010 Ringfietspad Antwerpen (Fietssnelweg Ring Antwerpen F10)

Message  eeuwige reiziger Mer 18 Jan 2012 - 0:54

Anvers et sa ceinture verte ('Ringfietspad'), aimée et utilisée intensivement surtout par les navetteurs à vélo mais aussi les cyclistes occasionels. Cette bande cyclable suit plus ou moins fidèlement la Grande Ceinture d'Anvers, pour la plupart du temps en site propre et au grand air:


Het Ringfietspad neemt een centrale plaats in in het stedelijke fietspadennetwerk.

Het Ringfietspad verbindt de belangrijkste fietsroutes door de stad. De fietsers krijgen een comfortabel fietspad voor de wielen: voldoende breed, dubbelrichting en met af en toe een bank om te rusten.

Het Ringfietspad loopt van het Sportpaleis tot aan de Silvertopblokken. Onderweg is er heel wat te zien: parken, musea, overblijfselen van de oude vestingsgrachten, moderne architectuur, speel- en sportaccommocatie, drank- en eetgelegenheden, enzovoort.

In het voorjaar van 2011 werd het Ringfietspad vernieuwd.

http://www.antwerpen.be/eCache/ABE/5/401.Y29udGV4dD04MDMzODM3.html


Het Ringfietspad daarentegen wordt wel geapprecieerd door Antwerpen. Hoewel het fietspad grotendeels de Ring volgt, wordt het door heel wat gebruikers als positief bestempeld. Vooral het groen spreekt de mensen aan. Terwijl het lawaai van het verkeer weinigen lijkt te deren. ‘Dat went', klinkt het. 22 procent van de gebruikers gebruikt het Ringfietspad zelfs om te joggen.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=SO3KEMOI


Le début de cette voie verte se situe à la Jan Decunéstraat, mais la liaison avec les quais (Scheldekaaien) est possible. Cette liaison se fait par quelques rues au trafic intense, mais il y a partout des excellentes bandes cyclables.

Le Ringfietspad se termine au Bisschoppenhoflaan, tout près du Palais de Sport (Sportpaleis). Pour aller au canal Albert, prenez le Schijnpoortweg.

Trajet:
http://www.routeyou.com/route/view/116856/fietsroute-ringfietspad-antwerpen.nl
http://www.werkenantwerpen.be/pdf/fiets/B2F_Antw_GrnDLn.pdf (fietsroute nr. 9)

F010 Ringfietspad Antwerpen (Fietssnelweg Ring Antwerpen F10) Pict2097as9

F010 Ringfietspad Antwerpen (Fietssnelweg Ring Antwerpen F10) Pict2195lz3

http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=804272

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

F010 Ringfietspad Antwerpen (Fietssnelweg Ring Antwerpen F10) Empty carte

Message  velo-ravel.net Mer 18 Jan 2012 - 9:22

J'ai créé cette carte http://g.co/maps/wgv4b Mon itinéraire continue vers le point-noeud 56, mais ce tronçon fait peut-être partie d'un autre itinéraire et pas du ringfietspad. Ainsi je rejoint une autre route que tu as décrite il y a quelque jours.
velo-ravel.net
velo-ravel.net

Messages : 7639
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

F010 Ringfietspad Antwerpen (Fietssnelweg Ring Antwerpen F10) Empty Re: F010 Ringfietspad Antwerpen (Fietssnelweg Ring Antwerpen F10)

Message  eeuwige reiziger Mer 18 Jan 2012 - 23:41

velo-ravel.net a écrit:J'ai créé cette carte http://g.co/maps/wgv4b Mon itinéraire continue vers le point-noeud 56, mais ce tronçon fait peut-être partie d'un autre itinéraire et pas du ringfietspad. Ainsi je rejoint une autre route que tu as décrite il y a quelque jours.

Oui, tout à fait, on quitte le 'Ringfietspad' au Bisschoppenhoflaan. Après, on suit un itinéraire du réseau points-noeuds, mais c'est assez joli. Ainsi, on passe par exemple par le 'Park Spoor Noord', un parc public qui a été construit récemment sur l'ancienne gare de triage de Antwerpen-Dam (avec d'une part un sentier et d'autre part une bande cyclable).

14. Mag er overal (op elk pad) gefietst worden in het park?

Doorheen het volledige park lopen er verschillende paden. Een fietspad, dat helemaal van oost naar west loopt doorheen het park en paden voor wandelaars en joggers. Bedoeling is dat fietsers en voetgangers op hun pad blijven, zodat beide gebruikers elkaar niet storen. Op de paden wordt aangeduid welk pad voor welke gebruiker(s) is. Gemotoriseerd vervoer (waaronder ook bromfietsen) zijn NIET toegelaten in het park.

http://www.antwerpen.be/docs/Stad/Autonome_bedrijven/AG_ANN/Veel%20gestelde%20vragen%20over%20Park%20Spoor%20Noordjan09.pdf
http://www.antwerpen.be/eCache/ABE/23/212.html

http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=537331


Dans le schéma directeur du BAM (Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel), on trouve les plans de quelques prolongements du 'Ringfietspad', en outre jusqu'à l'Escaut. Mais aussi, le tronçon manquant entre le Bisschoppenlaan et le 'Park Spoor Noord', ainsi qu'une liaison avec la Havenroute. Si tout ces plans se réaliseront un jour, on aura un magnifique réseau urbain pour les cyclistes!

'Masterplan 2020' du BAM, p. 18-19:

http://www.bamnv.be/content/bam/uploads/docs/Masterplan_2020.pdf


F010 Ringfietspad Antwerpen (Fietssnelweg Ring Antwerpen F10) Index.html%3Fq=files%252Fimagecache%252Fnode-page%252FIMG_8029

F010 Ringfietspad Antwerpen (Fietssnelweg Ring Antwerpen F10) Index.html%3Fq=files%252Fimagecache%252Flarge-size%252Ffiles%252FIMG_8040_1


eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

F010 Ringfietspad Antwerpen (Fietssnelweg Ring Antwerpen F10) Empty Fietstocht (15 februari 2014)

Message  eeuwige reiziger Jeu 31 Juil 2014 - 23:43

't Is al een tijdje geleden, maar relaas en beeldmateriaal zijn onderweg blijven steken... Laat ik dat alles nu maar op het forum gooien. We spreken ergens midden februari. Na een hele voormiddag les aan de universiteit Antwerpen was het tijd wat uit te waaien. De stadscampus van de UA ligt in hartje Antwerpen, niet ver van de markt met zijn schitterende kathedraal. Ook niet ver van het nieuwe Museum aan de Stroom. En daar trok ik naartoe om er aan knooppunt 56 de tocht over het Ringfietspad te beginnen. Toch ging het eerst even richting Rijnkaaien waar grote herinrichtingswerken voor de maand erop waren aangekondigd.

http://www.antwerpen.be/eCache/ABE/83/94/081.Y29udGV4dD04MDkwNTU3.html

Natuurlijk even halt houden bij de Royerssluis en het Red Star Museum, om erna over de voormalige spoorwegbrug aan het Houtdok naar de Napoleonkaai te rijden en er aansluiting te vinden bij het Ringfietspad.

Oordeel?

Alhoewel de ring natuurlijk nooit ver weg is, heeft het Ringfietspad verbazend genoeg wel iets landelijk en ontspannend. Soms heb je niet de indruk dat er een drukke verkeersader in de onmiddellijke omgeving ligt, daar het er op bepaalde plaatsen verbazend stil is. Je rijdt ook door een aantal parken en natuurgebieden die je de drukke stad even doen vergeten. Hoeveel mooier moet het er in de zomermaanden zijn wanneer de natuur in volle bloei is. Op het ogenblik dat ik er was, was de winterslaap nog niet echt voorbij... Hierdoor kwam het landschapspark Spoor Noord bij als kil en kaal over.

Pijnpunten zijn er zeker. Na Spoor Noord houden de fietsvoorzieningen bijvoorbeeld plots op. Je moet daar dan je weg vinden langs een vrij rommelige stoep. Als je leven je lief is, waag je je daar zeker niet op de rijbaan. Na de oude watertorens is het beter en kan je aan de overkant het fietspad op dat je langs het spoorwegviaduct, de drukke R10 en wat verder de E19 brengt. Daar begint het eigenlijk Ringfietspad.

F010 Ringfietspad Antwerpen (Fietssnelweg Ring Antwerpen F10) Ringfietspad%2BAntwerpen%2B038

De ingang oogt niet echt fris, maar gelukkig is de kwaliteit van het fietspad ronduit uitstekend. Je fietst er eerst langs het riviertje Groot Schijn, waarna je al vlug overweldigd wordt door het Deurnes Rivierenhof. Aan het begin van de Parkweg, net na de onderdoorgang van de Turnhoutsebaan, waren er werken aan de gang (aanleg van speeltuin en parkeerterrein), maar een doorgang voor voetgangers en fietsers was voorzien.

F010 Ringfietspad Antwerpen (Fietssnelweg Ring Antwerpen F10) Ringfietspad%2BAntwerpen%2B042

http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-antwerpen/westelijke-kant-rivierenhof-heraangelegd-a1877109/

Na de autosnelweg moet je wel even een rustige woonwijk van Morkhoven (Deurne) door, maar eens de Stenenbrug over rij je weer volop door het groen (euh, tijdens de juiste seizoenen natuurlijk...). Bij knooppunt 4 is er de afslag naar de fietssnelweg Antwerpen-Mechelen, waar ik, vanzelfsprekend, niet aan kon weerstaan. Wat een prachtig en goed uitgevoerd fietspad, ongetwijfeld uitstekend voor woon-werkverplaatsingen!

F010 Ringfietspad Antwerpen (Fietssnelweg Ring Antwerpen F10) Ringfietspad%2BAntwerpen%2B051

Maar terug naar het Ringfietspad dat ook wel utilitair van opzet is maar toch een recreatieve uitstraling heeft. Langs het Ringfietspad krijg je immers een verrassende verscheidenheid aan natuur voorgeschoteld: enkele kleine natuurgebieden en allerlei parken met elk hun eigenheid. Bijzondere aandacht ging naar het Nachtegalenpark met zijn groots monument ter ere van de gesneuvelden van WO I. Wat meer tijd doorgebracht in de mooie Mastvest met zijn grote waterplas en twee unieke bruggen die nog dateren uit de tijd van de Wereldtentoonstelling. Heel mooi!

F010 Ringfietspad Antwerpen (Fietssnelweg Ring Antwerpen F10) Ringfietspad%2BAntwerpen%2B114

Na de Silvertoptorens - er werd druk gewerkt aan de renovatie van de derde toren - is het evenwel gedaan met dat moois. Dan volgt een vrij inspiratieloos stuk langs de drukke Generaal Armstrongweg, om zo weer bij de kaaien uit te komen. Hier kan je de fietstunnel in om naar de linkeroever te gaan. Wel is het de hoogste tijd dat de verschillende ingangen alsook het gebouw van de Kennedytunnel een opgefrist worden. Ik voelde me precies in de DDR... Al alhoewel ook de kaaien wel een opknapbeurt kunnen gebruiken, ademen ze nog steeds iets uit van de grootheid van weleer. Bij de Scheldekaaien sprong de teller van de fietszuil op 496. Ik was dus niet de enige vandaag...  Wink 

F010 Ringfietspad Antwerpen (Fietssnelweg Ring Antwerpen F10) Ringfietspad%2BAntwerpen%2B152

Ondertussen begon het avondduister het Steen al stilletjes te omarmen. Tijd om naar huis te gaan na deze ontspannende fietstocht!

Meer foto's:

https://plus.google.com/u/0/photos/108608268574531364588/albums/5980920421824007329


Les différents parcs (dans le sens horlogique):

- Spoor Noord
http://www.antwerpen.be/eCache/ABE/80/55/522.Y29udGV4dD04MDMzOTE1.html

- Rivierenhof
http://www.antwerpen.be/eCache/ABE/80/56/831.Y29udGV4dD04MDMzOTE1.html

- Wolvenberg
http://www.antwerpen.be/eCache/ABE/80/55/530.Y29udGV4dD04MDMzOTE1.html

- Brilschans
http://www.antwerpen.be/eCache/ABE/80/55/526.Y29udGV4dD04MDMzOTE1.html

-Leeuwerikpark
http://www.antwerpen.be/eCache/ABE/80/55/527.Y29udGV4dD04MDMzOTE1.html

- Nachtegalenpark
http://www.antwerpen.be/eCache/ABE/80/55/507.Y29udGV4dD04MDMzOTE1.html

- Mastvest
http://www.antwerpen.be/eCache/ABE/80/55/506.Y29udGV4dD04MDMzOTE1.html


"Parkenbrochure":
http://ecohuis.antwerpen.be/Ecohuis/Ecohuis-Hoofdnavigatie/Bewoners/Groen-en-dieren-in-de-stad/Parken-en-groenzones-in-de-stad.htmleeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

F010 Ringfietspad Antwerpen (Fietssnelweg Ring Antwerpen F10) Empty Point-noeud 56

Message  eeuwige reiziger Ven 1 Aoû 2014 - 2:30

velo-ravel.net a écrit:J'ai créé cette carte http://g.co/maps/wgv4b

eeuwige reiziger a écrit:Ook niet ver van het nieuwe Museum aan de Stroom. En daar trok ik naartoe om er aan knooppunt 56 de tocht over het Ringfietspad te beginnen.

Contrairement à ce qu'on peut voir sur des différentes cartes, le point-noeud 56 n'est plus implanté au Van Meterenkaai, mais bien au carrefour Godefriduskaai - Van Schoonbekeplein:

F010 Ringfietspad Antwerpen (Fietssnelweg Ring Antwerpen F10) Ringfietspad%2BAntwerpen%2B004

Aucune mention de ce changement. Nulle part. Ni sur le site du Routedokter, ni sur son Facebook. Très bizarre!
http://www.routedokter.be/be-nl/info/30/Permanente-wijzigingen.html
https://www.facebook.com/pages/Routedokter/477304102377097

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

F010 Ringfietspad Antwerpen (Fietssnelweg Ring Antwerpen F10) Empty Re: F010 Ringfietspad Antwerpen (Fietssnelweg Ring Antwerpen F10)

Message  velo-ravel.net Ven 1 Aoû 2014 - 9:45

eeuwige reiziger a écrit:'t Is al een tijdje geleden, maar relaas en beeldmateriaal zijn onderweg blijven steken...

Dat heb ik ook, moeilijk om te volgen, bijna een fulltime job op zijn eigen.
velo-ravel.net
velo-ravel.net

Messages : 7639
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

F010 Ringfietspad Antwerpen (Fietssnelweg Ring Antwerpen F10) Empty doorsteek E34

Message  eeuwige reiziger Jeu 5 Mar 2015 - 17:28

Wat wordt snel aangepakt?
Gazet van Antwerpen
Za. 14 Feb. 2015, Pagina 35

Enkele maatregelen zijn snel uit te voeren. Deze quick wins komen er naar aanleiding van de grote werken binnen het Masterplan 2020.

Fietsbrug Ruggeveldlaan: De bestaande brug van de E34 over de Ruggeveldlaan wordt in gebruik genomen als fietsbrug op de verbinding Wommelgem/Oelegem naar Antwerpen.

Verkorten van Ringfietspad: Door een fietspad aan te leggen onder de op- en afrit van de E34 kan het Ringfietspad aanzienlijkworden ingekort.

Verbeterde aansluiting fietssnelweg Antwerpen-Essen: op korte termijn wordt de fietssnelweg op het deel Antwerpen-Noorderdokken tot Groenendaallaan gerealiseerd.

Op iets langere termijn moet de verbinding worden gemaakt met de fietsbrug IJzerlaan.

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

F010 Ringfietspad Antwerpen (Fietssnelweg Ring Antwerpen F10) Empty Nieuwe verlichting

Message  eeuwige reiziger Lun 21 Mar 2016 - 10:56

Ringfietspad krijgt nieuwe verlichting
Het Laatste Nieuws,
Za. 19 Mar. 2016, Pagina 42

In de zomer van 2016 wordt alle openbare verlichting langs het Ringfietspad vernieuwd. De oude verlichting wordt vervangen door nieuwe en milieuvriendelijke ledlichten. De stad wil zo de verkeersveiligheid vergroten. De werken zullen drie weken duren en veroorzaken geen hinder. De verlichting was dringend aan vernieuwing toe. Het fietspad loopt parallel met de Ring, vanaf het Sportpaleis tot aan de Silvertopblokken en is een van de meest gebruikte fietspaden in Antwerpen. In de zomer van 2016 worden nu dus alle oude verlichtingspalen vervangen door nieuwe en bijkomende ledlichten, zoals werd opgenomen in het plan voor de Groene Singel.


Lichten Ringfietspad worden vervangen
Gazet van Antwerpen/Metropool Stad,
Za. 19 Mar. 2016, Pagina 43

Deze zomer worden alle oude verlichtingspalen aan het Ringfietspad vervangen door nieuwe en bijkomende milieuvriendelijke ledlichten. De nieuwe verlichtingspalen zijn vier meter hoog en hebben een gebogen bovenzijde. Ze worden uitgevoerd in staal en in de grijze kleur van alle stadsmeubilair vandaag. De verlichting zelf is energiezuinig en erop gericht om lichtvervuiling tot een minimum te beperken. De keuze voor dit verlichtingsarmatuur past in het lichtplan van de stad Antwerpen. Voor het vernieuwen van de verlichting langs het Ringfietspad, trekt de stad zo'n 422.000 euro uit. “De werken zullen drie weken duren en veroorzaken geen hinder voor de gebruikers van het fietspad”, zegt schepen Koen Kennis (N-VA).

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

F010 Ringfietspad Antwerpen (Fietssnelweg Ring Antwerpen F10) Empty Ten Eekhove [Deurne]

Message  eeuwige reiziger Mer 23 Mar 2016 - 9:55

Noordersingel tijd dicht door werken
08/03/2016

ANTWERPEN - Over iets minder dan een maand wordt de Noordersingel heraangelegd. Aansluitend worden ook het resterend stuk van de premetrotunnel en de omgeving van het Groot Schijn in Deurne aangepakt. Dat zorgt allicht voor verkeershinder.

De IJzerlaanbrug verdwijnt eind dit jaar en wordt vervangen door een nieuwe fiets- en voetgangersbrug over het Albertkanaal.

De IJzerlaan kan zo rechtstreeks aansluiten op de Slachthuislaan. Een nieuw kanaal in de IJzerlaan brengt weer water in de stad. De werken aan de IJzerlaan zijn volop bezig en worden afgerond in de zomer van 2018.

Oosterweel

De zone tussen de Ring en de Ten Eekhovelei wordt vanaf maart klaargemaakt voor de komst van de Oosterweelverbinding. Het Ringfietspad en de rivier het Groot Schijn verschuiven richting Ten Eekhove.

De nutsleidingen en afwateringsbuizen worden verplaatst en verdiept, zodat de Ring hier bij de aanleg van de Oosterweelverbinding in een sleuf kan worden gelegd.

De Slachthuislaan wordt van gevel tot gevel heraangelegd volgens het beeld van de zuidelijke Singel. Momenteel worden de plannen hiervoor uitgewerkt. Het vergunningstraject start binnenkort.

Slachthuissite

De Slachthuissite, Noordschippersdok en de kade Lobroekdok aan de overzijde van de Slacht- huislaan krijgen een nieuwe invulling. Het wordt een gebied waar wonen centraal staat, met ruimte voor diensten, recreatie en bedrijvigheid.

De Noordersingel wordt in het kader van de voorbereidende werken Oosterweel volledig heraangelegd naar het beeld van de zuidelijke Singel. De kruispunten worden veiliger. Er komt een nieuw kruispunt ter hoogte van het voormalige containerpark van Borgerhout dat toegang geeft tot Spoor Oost. Bij de aanleg van Oosterweel zal dit ook aansluiten op de nieuwe op- en afritten van de Ring. De werken starten in de paasvakantie.

(...)

http://www.gva.be/cnt/dmf20160307_02170539/noordersingel-tijd-dicht-door-werken


2
RINGFIETSPAD WORDT VERNIEUWD EN VERLENGD

Het bestaande fietspad langs het Groot Schijn wordt breder en veiliger. Ernaast komt een voetpad  van twee meter breed. Beide worden volledig verlicht. Het fietspad zal bij de Lotto Arena aansluiten op het nieuwe Ringfietspad, dat samen met de Oosterweelverbinding wordt aangelegd.

Ter hoogte van de IJzerlaan zal dit fietspad aansluiten op de nieuwe fietsbrug over het Albertkanaal.

http://www.bamnv.be/wp-content/uploads/2015/03/Infopanelen-Schijntje_fin.pdf (met kaarten)

F010 Ringfietspad Antwerpen (Fietssnelweg Ring Antwerpen F10) Bam-oosterweerverbinding_schijnpoort-hollandse-knoop-passerelle-parkeergebouw_versie2_600x1147


VERNIEUWD RINGFIETSPAD

Het bestaande ­fietspad verschuift‑ richting Ten Eekhove. Het ­fietspad wordt breder, veiliger en krijgt verlichting. Ernaast komt een voetpad van twee meter breed. Het fietspad zal in de toekomst aansluiten op de ­fietsbrug over Schijnpoort en het nieuwe Ringfietspad die samen met de Oosterweelverbinding worden aangelegd. Zo ontstaat een veilige ­fietsroute langs de Ring, die ter hoogte van de IJzerlaan aansluit op de nieuwe ­fietsbrug over het Albertkanaal.

F010 Ringfietspad Antwerpen (Fietssnelweg Ring Antwerpen F10) Deurnenoordborgerhoutringfietspad_600x300

Tijdens de werken die nu starten wordt het Ring­fietspad tijdelijk omgeleid via de Ten Eekhovelei. Deze omleiding sluit vervolgens bij de bocht van tram 5 aan op een tijdelijk fietspad dat via de parking Ten Eekhove uitkomt op de Bisschoppenhoflaan.

https://www.oosterweelverbinding.be/voorbereidendewerkenschijnpoort


Hierbij aansluitend de fiets- en voetgangersbrug waarvan de planning echter nog lang niet vastligt:

https://www.oosterweelverbinding.be/nieuws/deurnenoord-borgerhout/plannen-voor-fiets-en-voetgangersbrug-ter-hoogte-van-Schijnpoortweg

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

F010 Ringfietspad Antwerpen (Fietssnelweg Ring Antwerpen F10) Empty Re: Ten Eekhove [Deurne]

Message  eeuwige reiziger Sam 16 Juil 2016 - 11:25

Werken aan nieuwe voetgangers- en fietsersbrug aan Schijnpoort starten in 2017
08/07/2016

F010 Ringfietspad Antwerpen (Fietssnelweg Ring Antwerpen F10) 491c33ce-4502-11e6-8f5e-18733cc8670a_web_scale_0.1944444_0.1944444__

ANTWERPEN 2060 / ANTWERPEN - Met de geplande aanleg van de Oosterweelverbinding verdwijnt het viaduct van Merksem en komt de Ring in een sleuf te liggen. Om voetgangers en fietsers een vlotte oversteek te laten garanderen plant de stad zowel een passerelle over de Noordersingel en de Schijnpoortweg als een fietsbrug over het Albertkanaal. Vrijdag keurde het stadsbestuur het voorontwerp voor de passerelle en fietsbrug goed. De werken aan de passerelle starten in principe in het voorjaar van 2017.

Doordat de Ring in een sleuf komt te liggen komt er heel wat ruimte vrij aan Schijnpoort. Dankzij een toekomstige oversteek (passerelle) over de Noordersingel en de Schijnpoortweg, kunnen in een eerste fase voetgangers veilig oversteken tussen Spoor Oost en het Sportpaleis. In een tweede fase laat een fietsbrug, die aansluit op de passerelle, dan het Ringfietspad verder doorlopen langs het Sportpaleis naar de nieuwe fietsbrug over het Albertkanaal.

Voetgangers blijven droog

De passerelle is op de eerste plaats bedoeld voor voetgangers, maar kan ook gebruikt worden door fietsers. De fietsbrug is in eerste instantie een fietsverbinding, die ook gebruikt kan worden door voetgangers. De passerelle en de fietsbrug worden met elkaar verbonden ter hoogte van het toekomstige stedelijke plein aan het Sportpaleis. Via een lus of twee trappen geraken gebruikers vanaf de passerelle of fietsbrug op de begane grond. Onder de trappen komt een fietsenstalling.

De inrichting van de Schijnpoortweg tussen het Sportpaleis en de Noordersingel is ook aangepast aan de ligging van de passerelle en fietsbrug. Zo komen de voetpaden onder de passerelle te liggen. Op die manier blijven voetgangers op dat stuk droog wanneer het regent.

Veilige doorgang tijdens de werken Oosterweel

De bouw van de passerelle start al voor de bouw van de Oosterweelverbinding. Een tijdelijke trap (met fietsgoot) sluit de passerelle aan op het huidige voetpad langs de Schijnpoortweg aan de kant van het Sportpaleis. Zo is er al tijdens de werken een veilige verbinding voor voetgangers tussen Spoor Oost en het Sportpaleis mogelijk.

Tijdens de huidige werken aan de Noordersingel wordt al in de eerste funderingen voorzien voor de passerelle. In het voorjaar van 2017 kan de bouw van de passerelle van start gaan. Van op Spoor Oost tot over de Noordersingel wordt de passerelle al in haar finale vorm gebouwd. Het deel over de Schijnpoortweg wordt een tijdelijke constructie. Pas op het einde van de werken voor de Oosterweelverbinding kunnen de definitieve passerelle en de fietsbrug gebouwd worden.

Naast de fiets- en voetgangersverbindingen aan Schijnpoort komen er in de nabije toekomst ook fietsbruggen aan de IJzerlaan en het station van Berchem.

http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20160708_02376667

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

F010 Ringfietspad Antwerpen (Fietssnelweg Ring Antwerpen F10) Empty Re: doorsteek E34

Message  eeuwige reiziger Mar 19 Juil 2016 - 20:09

Wat wordt snel aangepakt?
Gazet van Antwerpen
Za. 14 Feb. 2015, Pagina 35

Verkorten van Ringfietspad: Door een fietspad aan te leggen onder de op- en afrit van de E34 kan het Ringfietspad aanzienlijkworden ingekort.

Heraanleg Turnhoutsepoort (Singel)

Werken Noordersingel: in de zomermaanden juli en augustus 2016 is het kruispunt van de Schijnpoortweg met de Noordersingel en de Slachthuislaan volledig afgesloten voor het verkeer.

De heraanleg van de Noordersingel en het stuk Singel ter hoogte van de Turnhoutsepoort vormen het sluitstuk van de volledige renovatie van de Antwerpse Singel (R10). De voorbije jaren veranderde de Singel tussen Stenenbrug en zuidelijke Kaaien sterk van uitzicht. De ringweg die parallel loopt met de Antwerpse Ring (R1) kreeg brede fietspaden, twee rijstroken in elke richting met een groene middenberm en aan beide zijdes parkeerstroken waarop een 600-tal bomen werden geplant. De Noordersingel tussen Schijnpoortweg en Turnhoutsebaan wordt volgens dezelfde principes heraangelegd. De Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel (BAM) staat in voor de uitvoering van dit deel. Ook het ontbrekende stukje Singel aan de Turnhoutsepoort wordt binnenkort aangepakt

Turnhoutsepoort: een overzicht

De Turnhoutsepoort wordt ingericht als een echte poort naar het centrum van de stad. De Singel wordt heraangelegd tussen de Stenenbrug (N116) en de Turnhoutsebaan (N12) waarbij de verschillende weggebruikers zoveel mogelijk van elkaar worden gescheiden. De fietsers krijgen brede fietspaden aan beide zijden en zullen onder de aansluiting met de E34 rijden. Ook komen er duidelijke fietsdoorsteken onder de spoorweg door. De tram zal net voor de Singel onder de grond duiken. Voor alle weggebruikers worden de kruispunten veel overzichtelijker en veiliger.

De herinrichting van de Turnhoutsepoort bestaat uit drie deelprojecten. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) zorgt voor de heraanleg tussen de Stenenbrug en de Turnhoutsebaan volgens hetzelfde principe als de rest van de Singel. De Lijn zorgt voor de aansluiting van tram 10 op de Reuzenpijp onder de Turnhoutsebaan. De stad neemt de inrichting van de vrijgekomen stukjes groen voor haar rekening.

F010 Ringfietspad Antwerpen (Fietssnelweg Ring Antwerpen F10) Overzichtspaneel1_website

Waarom een herinrichting?

1. Veiligere kruispunten
Het deel van de Singel dat we opnieuw aanleggen is een aaneensluiting van drie kruispunten. Deze kruispunten zijn vandaag ruim en complex ingericht. Dat zorgt voor onduidelijkheid en onveiligheid. Daarom zullen we de kruispunten compacter en overzichtelijker maken. Dat zal de veiligheid voor alle weggebruikers, en fietsers inhet bijzonder, sterk verbeteren.

2. Comfort voor fietsers
Vandaag lopen fietspaden, wegen en tramsporen nog door elkaar op de verschillende kruispunten. Met de heraanleg van de Singel tussen de Stenenbrug en de Turnhoutsebaan scheiden we deze verkeersstromen. We zorgen voor meer fietscomfort door nieuwe, brede fietspaden aan te leggen. We verhogen de veiligheid voor fietsers door de fietspaden te scheiden van de rijweg. Zo zal onder meer het Singelfietspad onder de oprit van de E34 doorgetrokken worden om fietsers niet te laten kruisen met het drukke autoverkeer.

3. Betere doorstroming
De kruispunten Stenenbrug, Turnhoutsepoort en Noordersingel zijn vandaag onoverzichtelijk en moeilijk te lezen. Dat vertraagt de doorstroming. Met de heraanleg zorgen we voor vlotter verkeer.

http://wegenenverkeer.be/werken/heraanleg-turnhoutsepoort-singel
http://wegenenverkeer.be/sites/awv/files/dl_201606/Nieuwsbrief%20kruispunt%20Schijnpoort_0.pdf

https://www.antwerpen.be/nl/info/56d94bfaaea8a7d8228b45b2/herinrichting-landschap-turnhoutsepoort
https://assets.antwerpen.be/srv/assets/api/download/34f1a353-9ea5-4be1-9adb-379afb8acb13/201602_landschapsontwerp_online.pdf


F010 Ringfietspad Antwerpen (Fietssnelweg Ring Antwerpen F10) Contentimage_banner


eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

F010 Ringfietspad Antwerpen (Fietssnelweg Ring Antwerpen F10) Empty Re: doorsteek E34

Message  eeuwige reiziger Mar 23 Aoû 2016 - 18:09

ANTWERPEN/BERBROEK/BORGERHOUT
08/07/2016
TUNNELS OF BRUGGEN AAN DRIE GROTE KNELPUNTEN

"Ringfietspad fors verkorten"

F010 Ringfietspad Antwerpen (Fietssnelweg Ring Antwerpen F10) 8860598

Het Ringfietspad dat parallel loopt met de Ring heeft te veel obstakels voor fietsers. Daarom worden - in eerste instantie - drie grote knelpunten aangepakt door ze te overbruggen of te ondertunnelen waar mogelijk. Op verschillende plaatsen zal het fietspad daardoor ook verlegd en dus ingekort worden.

Het Ringfietspad is één van de meest gebruikte fietspaden en dus een zogenaamde hoofdroute binnen het Antwerpse fietsroutenetwerk. Dagelijks peddelen er honderden fietsers langs de Ring, van aan de kaaien tot aan de omgeving van het Sportpaleis. Maar voor die tweewielers is dat niet altijd even evident omdat het fietspad vaak onderbroken wordt. Zoals aan de kruispunten met de Stenenbrug in Borgerhout, dat aan de Grotesteenweg in Berchem en dat op de Antwerpse Gerard Legrellelaan. De stad Antwerpen wil dat die oversteken vermeden kunnen worden, zodat fietsers op termijn niet meer op groen licht moeten wachten en kunnen doorrijden zonder te moeten oversteken. Daarom zijn er alvast voor die drie kritieke punten studies opgestart om te zien of een soort tunnel, een zogenaamde 'ongelijkvloerse kruising', of een brug er de beste oplossing zou zijn. "Er wordt ook onderzocht of de route korter en veiliger kan door bijvoorbeeld onder die Stenenbrug of de Grotesteenweg door te gaan", zegt schepen van Mobiliteit Koen Kennis (N-VA).

Fietscomfort verhogen
Een concreet voorbeeld: het Ringfietspad wordt aan de Gerard le Grellelaan onderbroken door de afrit van, en een brug over, de Ring. Nu moeten fietsers die bijvoorbeeld via het Ringfietspad aan de Gerard le Grellelaan komen, helemaal via het Nachtegalenpark rijden, en aan het begin van de Floraliënlaan door het Leeuwerikenpark om dan het kruispunt over te steken en via het Brilschanspark verder te zigzaggen. Naast deze omweg moet de fietser ook nog kruispunten oversteken. "Met enkele infrastructurele ingrepen, de ongelijkvloerse kruisingen, kunnen we hier het fietscomfort enorm verhogen en de afstand verkorten."

F010 Ringfietspad Antwerpen (Fietssnelweg Ring Antwerpen F10) 8860599

De huidige ononderbroken route is daar nu 2,6 km. Met deze ingrepen kunnen fietsers kruispunten vermijden en doorrijden van het Ringfietspad onder of over de afrit van de Ring, dat zal het onderzoek uitwijzen, onder de Gerard le Grellelaan, om daarna met een U-bocht aan de andere kant boven te komen. De fietser kan dan de brug nemen over de Ring, aansluiten op het Singelfietspad en zo zonder hindernissen verder rijden tot aan de Grote Steenweg. Daar kunnen de tweewielers rechtsaf de brug opdraaien en aan de overkant opnieuw rechts met een U-bocht onder de brug door verder rijden over het Ringfietspad, dat met een andere ongelijkvloerse kruising aansluit op de bestaande route die loopt door het Brilschanspark. Deze route bedraagt 1,9 km, is dus korter dan de route door het park en heeft geen verkeerslichten. "Aan de Stenenbrug denken we aan een soortgelijke onderdoorgang van het Ringfietspad met een aansluiting naar de Collegelaan en de Stenenbrug zelf."

Er komt ook betere verlichting. "Het is de bedoeling om de populaire route op lange termijn rond te maken en dus ook het Eilandje en havengebied en Linkeroever te ontsluiten. Voor de bestelde studies - waarvan de resultaten tegen september verwacht worden - en de uitvoering van de werken wordt zo'n 4,5 miljoen euro vrijgemaakt.

http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-antwerpen/-ringfietspad-fors-verkorten-a2790428/

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

F010 Ringfietspad Antwerpen (Fietssnelweg Ring Antwerpen F10) Empty Re: doorsteek E34

Message  eeuwige reiziger Ven 3 Mar 2017 - 9:28

Ringfietspad kilometer korter
01/03/2017

Het Ringfietspad wordt tegen het najaar van 2018 met één kilometer ingekort. Door de heraanleg van de Turnhoutsepoort zullen fietsers in beide richtingen langs het Singelfietspad worden geleid.

F010 Ringfietspad Antwerpen (Fietssnelweg Ring Antwerpen F10) 38e335da-fdf2-11e6-bf8c-994912b93c44_original

Schepen voor Mobiliteit Koen Kennis (N-VA) en intendant voor de overkapping Alexander D'Hooghe hebben gisteren de plannen voor het Ringfietspad toegelicht. “Een onderdoorgang aan de Stenenbrug zal er voor zorgen dat het laatste conflict tussen auto's en fietsers wordt weggewerkt”, zegt Kennis. “De doorgang wordt voorzien in de berm van de Ring.” De nieuwe reisroute brengt de fietsafstand van 1,950 kilometer naar 950 meter, een inkorting van een kilometer. “Het voorontwerp voor de doorgang is klaar en deze zomer vragen we de stedenbouwkundige vergunning aan”, zegt Kennis. Als alles volgens plan verloopt wordt de nieuwe verbinding tegen het najaar van 2018 in gebruik genomen.

Geluidsberm

De aanleg van de doorgang onder de Stenenbrug is een uitgelezen kans om één van de leefbaarheidsmaatregelen voor de Ringzone te testen: een speciale geluidsberm. “Op het stuk van het Ringfietspad tussen de Stenenbrug en de Luitenant Lippenslaan wordt tussen het fietspad en de Ring een groene geluidsberm met aangepaste beplanting aangebracht”, zegt Alexander D'Hooghe, intendant voor de overkapping. “De berm zou de geluidshinder voor de omwonenden met 5 à 7 decibel moeten verminderen, voor fietsers is dat zelfs 10 decibel.”

Samen met het nieuw stuk Ringfietspad wordt ook een voetpad in halfverharding en nieuwe ledverlichting aangelegd. “Op die manier wordt de veiligheid op het Ringfietspad aanzienlijk verbeterd”, zegt Kennis. “Momenteel komen voetgangers en fietsers er geregeld in conflict.”

http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20170228_02756300
http://www.gva.be/cnt/dmf20170228_02755831/stad-neemt-maatregelen-voor-veiliger-en-comfortabeler-ringfietspad


ANTWERPEN
01/03/2017
Heikele punten Ringfietspad worden aangepakt

Schepen van Mobiliteit Koen Kennis (N-VA) en Alexander D'Hooge, intendant voor overkapping en leefbaarheidmaatregelen, hebben hun plannen voorgesteld om de fietsostrades rond Antwerpen te optimaliseren.

Om mensen nog meer aan te moedigen zich te verplaatsen met de fiets, investeert de stad in het optimaliseren van de fietsostrades naar de stad, het Ring- en Singelfietspad en de districtenroute. Zo zal het fietspad onder de Stenenbrug, de Grote Steenweg en de Gerard le Grellelaan worden doorgetrokken. Tussen de Stenenbrug en de Luitentent Lippenslaan zal een geluidsberm de geluidskwaliteit verbeteren voor de omwonenden. Die geluidsbermen hebben een dubbele functie. Schepen Koen Kennis: "De bermen hebben in de eerste plaats als doel het geluid van de wagens tegen te houden, maar die zouden in de toekomst ook gebruikt kunnen worden als constructie om de overkapping van de Ring mogelijk te maken." Maar, zegt Kennis, dat betekent niet dat de overkapping er sowieso komt.

Minder kilometers
Concreet stelden de schepen en de intendant drie optimalisaties voor die de veiligheid en het comfort van de fietser moeten verbeteren. In de eerste fase wordt de situatie aan de Stenenbrug aangepakt. Op dit moment moeten fietsers nog helemaal rondrijden langs de Collegelaan en het Rivierenhof. Maar met de heraanleg van de Turnhoutsepoort kunnen fietsers van het Ringfietspad van noord naar zuid en omgekeerd het Singelfietspad gebruiken, een verkorting van een kleine kilometer op het traject. Fietsers zullen onder de Stenenbrug door kunnen rijden. Op die manier kunnen zij zonder de drukke baan te moeten oversteken, doorrijden. Het voorontwerp voor de doorgang is klaar. De realisatie wordt voorzien begin 2018. Als alles volgens plan verloopt, zou de nieuwe fietsroute in het najaar van 2018 in gebruik kunnen genomen worden.

Een tweede en derde optimalisatie gebeurt aan de Grote Steenweg en Gerard le Grellelaan. Ook hier zal het fietspad onder de brug duiken. Het probleem van de op-en-afritten zal opgelost worden met een fietsbrug. Dit project moet wel nog verder uitgewerkt worden en zal later gerealiseerd worden.

http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-antwerpen/heikele-punten-ringfietspad-worden-aangepakt-a3093325/

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

F010 Ringfietspad Antwerpen (Fietssnelweg Ring Antwerpen F10) Empty Bouw onderdoorsteek ringfietspad Stenenbrug (2018)

Message  eeuwige reiziger Mer 23 Aoû 2017 - 19:18

Ringfietspad onder Stenenbrug in najaar 2018 in gebruik
03/07/2017

ANTWERPEN / BERCHEM / KIEL / DEURNE - Het definitieve ontwerp voor het doortrekken van het Ringfietspad onder de Stenenbrug, is goedgekeurd. In principe kan de nieuwe verbinding in het najaar van 2018 in gebruik genomen worden.

“Om mensen aan te moedigen de fiets te nemen, investeert de stad fors in het wegwerken van de belangrijkste “missing links” op de grote fietsroutes, zoals de fietsostrades naar de stad, het Ring- en Singelfietspad en de districtenroute”, aldus de stad Antwerpen in een persbericht. Het Ringfietspad is een van de drukste routes voor fietsers die dagelijks naar hun werk of school rijden.

Met de goedkeuring van het definitieve ontwerp kan de omgevingsvergunning voor het project aangevraagd worden. De doorgang voor het Ringfietspad onder de Stenenbrug wordt voorzien in de berm van de Ring, zo’n 2,8 meter onder de huidige brug door. Aan beide kanten van de Stenenbrug komen aansluitingen op het nieuw aangelegde dubbelrichtingsfietspad en op de voetpaden. Zo kunnen fietsers het Singelfietspad gebruiken van noord naar zuid en omgekeerd en de nieuwe doorgang onder de op- en afrit van de E313/E34 door.

Nu moeten fietsers nog rondrijden langs de Collegelaan en het Rivierenhof. “De onderdoorgang aan de Stenenbrug zorgt ervoor dat het laatste conflict tussen auto’s en fietsers weggewerkt wordt, en dat fietsers zonder hindernissen kunnen doorfietsen.”

Samen met het nieuwe stuk Ringfietspad worden ook een voetpad, nieuwe verlichting en infiltratiegrachten aangelegd. Uiterlijk in het voorjaar van 2018 wordt gestart met de werken. Als alles volgens plan verloopt kan de nieuwe verbinding tegen het najaar van 2018 in gebruik genomen worden.

Op het stuk van het Ringfietspad tussen de Stenenbrug en de Luitenant Lippenslaan komt meteebn ook een groene geluidsberm met aangepaste beplanting tussen fietspad en Ring.

“Naast de verkorting van het Ringfietspad via de nieuwe onderdoorsteek aan de Turnhoutsepoort, zorgen we ook aan de Stenenbrug voor een conflictvrije kruising voor de fietser”, zegt schepen voor mobiliteit Koen Kennis (N-VA). “Deze verbetering van het Ringfietspad grijpen we aan om niet alleen de mobiliteit, maar ook de leefbaarheid van de buurt te verbeteren.”

http://www.gva.be/cnt/dmf20170703_02954129/ringfietspad-onder-stenenbrug-in-najaar-2018-in-gebruik


Nieuw Ringfietspad aan Stenenbrug klaar eind 2018
04/07/2017

F010 Ringfietspad Antwerpen (Fietssnelweg Ring Antwerpen F10) 6aff4b6a-6023-11e7-9b17-ecd62a3c5d65_original

BORGERHOUT - Het nieuwe Ringfietspad aan de Stenenbrug is klaar in het najaar van 2018. Tussen de Stenenbrug en de Luitenant Lippenslaan wordt ook getest of een geluidsberm de geluidsoverlast kan verminderen.

“Samen met de aanleg van de doorgang onder de Stenenbrug wordt het eerste proefproject rond een van de leefbaarheidsmaatregelen voor de Ringzone, namelijk een speciale geluidsberm, mee gerealiseerd. Dit is een kans om dit in een echte situatie te testen en te evalueren”, zegt de schepen voor Mobiliteit, Koen Kennis (N-VA).

De doorgang voor het Ringfietspad onder de Stenenbrug wordt voorzien in de berm van de Ring. Aan beide kanten van de Stenenbrug komen er nieuwe aansluitingen op het nieuw aangelegde dubbelrichtingsfietspad en op de voetpaden.

“Zo kunnen fietsers van het Ringfietspad van noord naar zuid en omgekeerd het Singelfietspad gebruiken en de nieuwe doorgang onder de op- en afrit van de E313/E34 door, in plaats van de huidige situatie waarbij ze moeten rondrijden langs de Collegelaan en het Rivierenhof”, zegt Kennis.

De onderdoorgang aan de Stenenbrug moet ervoor zorgen dat het laatste conflict tussen auto's en fietsers weggewerkt wordt, en dat fietsers zonder hindernissen kunnen doorfietsen.

“Samen met het nieuwe stuk Ringfietspad worden ook een voetpad in halfverharding, nieuwe verlichting en infiltratiegrachten aangelegd”, aldus nog Koen Kennis.

http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20170703_02955359

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

F010 Ringfietspad Antwerpen (Fietssnelweg Ring Antwerpen F10) Empty Aansluiting Kolonel Silvertopstraat

Message  eeuwige reiziger Ven 13 Avr 2018 - 21:06

Verbreding aansluiting Ringfietspad op Kolonel Silvertopstraat
13/04/2018

F010 Ringfietspad Antwerpen (Fietssnelweg Ring Antwerpen F10) D515846a-3f2f-11e8-a75c-3ea4f294a1d3_web_scale_0.3707627_0.3707627__

KIEL - Het Ringfietspad in Antwerpen takt vandaag aan op de Kolonel Silvertopstraat juist voorbij de oversteekplaats aan de Jan De Voslei.
Om fietsers op een comfortabele en veilige manier hun route te laten verderzetten, wordt het stukje fietspad tussen het Ringfietspad en de oversteekplaats verbreed tot drie meter. Tussen de rijbaan en het fietspad schermt een veiligheidsstrook van 1 meter de fietsers af van het naastliggende autoverkeer. Zo kan dit in de toekomst als dubbelrichtingsfietspad gebruikt worden en wordt er een ‘missing link’ op het Ringfietspad weggewerkt.

Het schepencollege keurde het definitieve ontwerp vrijdag goed. Volgens de huidige planning kunnen de werken tegen het voorjaar van 2019 afgerond te zijn.

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20180413_03461199


Verbreding aansluiting Ringfietspad op Kolonel Silvertopstraat
13/04/2018

Vandaag takt het Ringfietspad in Antwerpen aan op de Kolonel Silvertopstraat juist voorbij de oversteekplaats aan de Jan De Voslei. Om fietsers op een comfortabele en veilige manier hun route te laten verderzetten, wordt het stukje fietspad tussen het Ringfietspad en de oversteekplaats verbreed tot 3 meter. Zo kan dit in de toekomst als dubbelrichtingsfietspad gebruikt worden en wordt er een ‘missing link’ op het Ringfietspad weggewerkt.

Vandaag keurde het college het definitieve ontwerp goed voor de verbreding van het fietspad tussen de op- en afrit van de Ring en de oversteekplaats voor voetgangers en fietsers ter hoogte van de aansluiting op de Jan De Voslei. Zo moeten fietsers die het Ringfietspad willen blijven volgen richting Scheldekaaien niet meer omrijden via de oversteekplaats ter hoogte van de Singel.

Het nieuwe fietspad wordt net als het Ringfietspad 3 meter breed en wordt uitgevoerd in de kenmerkende rode asfalt. Tussen de rijbaan en het fietspad schermt een veiligheidsstrook van 1 meter de fietsers af van het naastliggende autoverkeer. Tussen het fietspad en het pleintje voor de Silvertopblokken komt een voetpad te liggen.

Om het fietspad te kunnen verbreden, worden de trappen en het muurtje rond het pleintje voor de woonblokken naar achter opgeschoven. Ook de bomen op het pleintje worden mee verplaatst of vervangen door een nieuwe boom.

Volgens de huidige planning kunnen de werken eind 2018 van start gaan om tegen het voorjaar van 2019 afgerond te zijn.

Van plan naar uitvoering

De stad Antwerpen wil bezoekers, bewoners en pendelaars verleiden om op een andere manier naar de stad te komen. Onder meer de fiets is hiervoor een alternatief. “De stad blijft daarom verder investeren om de belangrijke ‘missing links’ - ontbrekende, onveilige, onleesbare of zwakke schakels - op het fietsroutenetwerk, zoals de fietsostrades naar de stad, het Ring- en Singelfietspad en de Districtenroute, weg te werken,” aldus schepen voor mobiliteit Koen Kennis. “Zo verhogen het fietscomfort en de veiligheid van de gebruikers op deze routes.”

Vandaag is de stad volop bezig om de plannen verder uit te werken tot uitvoerbare dossiers. Afhankelijk van het project wordt er nauw samengewerkt met de districten, de provincie Antwerpen, AWV en BAM.

https://atv.be/nieuws/verbreding-aansluiting-ringfietspad-op-kolonel-silvertopstraat

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

F010 Ringfietspad Antwerpen (Fietssnelweg Ring Antwerpen F10) Empty Re: Ten Eekhove [Deurne]

Message  eeuwige reiziger Ven 8 Juin 2018 - 17:17

Omgeving Schijnpoort verandert volop in afwachting van Oosterweel
18/05/2018

F010 Ringfietspad Antwerpen (Fietssnelweg Ring Antwerpen F10) F53c622e-5a80-11e8-a8e0-6736a2320cb3_web_scale_0.0543478_0.0543478__

MERKSEM - De werken voor de Oosterweelverbinding zorgen voor heel wat nieuwigheden ten zuidwesten van het Sportpaleis. Er wordt volop aan een nieuw pompstation op het Groot Schijn gewerkt en ook een leidingkoker onder het Albertkanaal is vergevorderd. Dit weekend kunnen buurtbewoners die zich inschreven een kijkje nemen op de werven.

De rivier het Groot Schijn, die onder de Antwerpse Ring door naar het Lobroekdok loopt, moet anders. Een overkapping van de Ring maakt dat de snelweg dieper moet liggen, waardoor de onderdoorgang naar het Lobroekdok niet meer mogelijk is. Daarom verlegt de Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel (BAM) de waterloop momenteel van de ring weg, om uiteindelijk rechtstreeks in het Albertkanaal uit te komen. Tegen het einde van dit jaar wordt de nieuwe bedding groen aangelegd, langs het woongebied aan de Ten Eekhovelei.

Het Groot Schijn krijgt ook een nieuw pompstation, met visvriendelijke vijzels die het water uit het Schijn moeten kunnen oppompen. Twee vijzels kunnen elk 1 m3/s water aan. Vier stormexemplaren kunnen elk 3,5 m3/s water aan, goed bij hevige regenval. Het station, dat uiteindelijk een ‘roestige’ architecturale behuizing zal hebben, krijgt ook een kijkvenster, zodat de vispopulatie op de voet kan worden gevolgd.

Dubbele koker

Momenteel wordt ook een diepe dubbele koker (van circa 220 meter) onder de ring en het Albertkanaal volop afgewerkt. Er komen in de komende maanden verschillende nutsleidingen in te liggen.

Met de rivier schuift ook het Ringfietspad op richting de buurt Ten Eekhove. “Het wordt breder, veiliger en krijgt verlichting. Het fietspad zal later ook aansluiten op de toekomstige fietsbrug over Schijnpoort. Zo ontstaat een veilige fietsroute langs de Ring, die ter hoogte van de Ijzerlaan aansluit op de nieuwe fietsbrug over het Albertkanaal”, luidt het.

Online ingeschreven buurtbewoners kunnen dit weekend de voortgang van de werken in het gebied komen bekijken.

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20180518_03519140

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

F010 Ringfietspad Antwerpen (Fietssnelweg Ring Antwerpen F10) Empty Altijd voorrang?

Message  eeuwige reiziger Jeu 2 Aoû 2018 - 9:59

egio Antwerpen
In een wip van Schelde tot Noorderlaan
NOORDELIJKE STUK VAN SINGELFIETSPAD ZO GOED ALS KLAAR
11 juli 2018

(...)

Ringfietspad
De stad is ook al bezig met het volgende groot fietsproject: de heraanleg van het Ringfietspad. “We bekijken hoe we ervoor kunnen zorgen dat het Ringfietspad een soort fietsostrade wordt, waar je niet moet blijven stilstaan voor rode lichten, maar waar je vlot kan door blijven fietsen over de hele lengte”, besluit Koen Kennis (N-VA), schepen van Mobiliteit.

https://www.hln.be/regio/antwerpen/in-een-wip-van-schelde-tot-noorderlaan~a6731df9/

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

F010 Ringfietspad Antwerpen (Fietssnelweg Ring Antwerpen F10) Empty Heraanleg D'Herbouvillekaai, Ledeganckkaai & De Gerlachekaai

Message  eeuwige reiziger Mar 13 Nov 2018 - 17:33

Werken Zuidelijke kaaien maandag van start
9 november 2018

ANTWERPEN - Op de D’Herbouvillekaai, Ledeganckkaai en De Gerlachekaai worden zowel de rijweg als de voet- en fietspaden vernieuwd. Voor de nieuwe woonwijk Nieuw Zuid en de bedrijvenzone Blue Gate Antwerp wordt dit een belangrijke verbinding naar het centrum van Antwerpen en naar de autosnelwegen en de Ring. De werken gaan maandag van start.

F010 Ringfietspad Antwerpen (Fietssnelweg Ring Antwerpen F10) 763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0

De D’Herbouvillekaai, Ledeganckkaai en De Gerlachekaai worden van net voor de Kennedytunnel tot aan de Verviersstraat heringericht, en dit van aan de gevels tot aan de bestaande waterkeringsmuur. Vandaag wordt deze route voornamelijk gebruikt als doorgangsweg. Door de breedte van de rijweg en het ontbreken van wegmarkeringen wordt er snel gereden. Het fietspad, dat onderdeel is van het fietskooppuntennetwerk, is dan weer nodig aan vernieuwing toe. Om tot één geheel te komen met de Scheldekaaien die momenteel worden heraangelegd, zal het profiel van de Scheldekaaien ter hoogte van Sint-Andries doorgetrokken worden tot aan de Kennedytunnel. Aan de kant van Nieuw Zuid komt er een brede voetgangerszone met een nieuwe bomenrij en de mogelijkheid tot langsparkeren. Aan de kant van de Schelde komt er een dubbelrichtingsfietspad met een groenstrook met boomvakken en ook een langsparkeerstrook. De rijweg wordt volledig vernieuwd en comfortabel heraangelegd. Aan de belangrijkste kruispunten komen er afslagstroken en ter hoogte van Nieuw Zuid wordt de rijweg verhoogd aangelegd, om naadloos aan te sluiten op de nieuwe woonwijk. De toegelaten snelheid zal zoals verder op de kaaien 50 km per uur bedragen.

De werken voor de heraanleg starten vanaf maandag 12 november en verlopen gefaseerd. Het auto-en fietsverkeer blijft mogelijk in beide richtingen. Ze eindigen in het najaar van 2019.

https://www.hln.be/regio/antwerpen/werken-zuidelijke-kaaien-maandag-van-start~a4185457/

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

F010 Ringfietspad Antwerpen (Fietssnelweg Ring Antwerpen F10) Empty Re: Bouw onderdoorsteek ringfietspad Stenenbrug (2018)

Message  eeuwige reiziger Ven 28 Déc 2018 - 15:30

Ondertussen zijn de werken al een tijdje aan de gang. Met de feestdagen liggen ze eventjes stil, maar de bedrijvigheid start weer op 14 januari. Het verloop kan gevolgd worden op "Antwerpen Morgen", waar bij iedere fase een digitale nieuwsbrief te raadplegen valt:

https://www.antwerpenmorgen.be/projecten/ringfietspad-optimalisatie/tijdlijnRingfietspad krijgt drie meter hoge geluidsberm
5 november 2018

F010 Ringfietspad Antwerpen (Fietssnelweg Ring Antwerpen F10) 763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0

ANTWERPEN Het veel gebruikte Ringfietspad wordt onder de Stenenbrug doorgetrokken en krijgt een hoge geluidsmuur. Een tijdelijk fietspad wordt ondertussen aangelegd.

Het Ringfietspad is één van de drukste fietspaden rond de stad. Om het fietsverkeer vlotter én veiliger te laten verlopen, wordt het Ringfietspad tussen de Luitenant Lippenslaan en de Stenenbrug heraangelegd en onder de Stenenbrug doorgetrokken. Tussen de Ring en het fietspad komt een groene geluidsberm van zo’n drie meter hoog. De werken zullen in verschillende fases plaatsvinden. Het Ringfietspad wordt op 6 november afgesloten, er wordt een omleiding voorzien via de Joe Englishstraat of het Singelfietspad. De dwarse parkeerplaatsen in de Joe Englishstraat worden tijdelijk omgevormd tot langsparkeerplaatsen. Dit zal een tweetal weken duren.

Daarna wordt een doorgang voor het werfverkeer gecreëerd, een aantal bomen zullen gerooid worden, een geluidsberm zal opgetrokken worden naast het fietspad. Er zal ook een nieuwe onderdoorgang gemaakt worden voor fietsers. Deze werken duren 10 maanden, fietsers zullen via een tijdelijk Ringfietspad kunnen rijden. De aannemer zal in deze periode ook ’s nachts doorwerken. Vooral de aanvoer van grond voor de berm zal ’s nachts plaatsvinden.

https://www.hln.be/regio/antwerpen/ringfietspad-krijgt-drie-meter-hoge-geluidsberm~a3944a81/

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

F010 Ringfietspad Antwerpen (Fietssnelweg Ring Antwerpen F10) Empty Re: Ten Eekhove [Deurne]

Message  eeuwige reiziger Ven 28 Déc 2018 - 15:45

Terwijl de werken aan de Stenenbrug pas op gang komen, zijn die in Deurne ondertussen al een maandje afgerond:


Vernieuwd Ringfietspad in Deurne na 2,5 jaar klaar
27 november 2018

F010 Ringfietspad Antwerpen (Fietssnelweg Ring Antwerpen F10) 763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0

Vanaf dinsdag 27 november kunnen fietsers en voetgangers gebruik maken van het vernieuwde Ringfietspad en wandelpad tussen de Bisschopenhoflaan en de Turnhoutsebaanbrug. Het nieuwe fietspad is een stuk breder en heeft een aparte wandelstrook.

De afgelopen 2,5 jaar werden in Deurne tussen de Ring en de Ten Eekhovelei voorbereidende werken uitgevoerd voor de Oosterweelverbinding. Het Ringfietspad was hierdoor lokaal onderbroken. Fietsers reden al die tijd om via een tijdelijk fietspad in de Ten Eekhovelei. De omleiding vervalt nu, waardoor de ingenomen parkeerplaatsen weer vrijkomen.

https://www.hln.be/regio/deurne/vernieuwd-ringfietspad-in-deurne-na-2-5-jaar-klaar~a0f76822/


Vernieuwde Ringfietspad in Deurne klaar voor gebruik
26/11/2018

Vanaf dinsdag 27 november kunnen fietsers en voetgangers gebruik maken van het vernieuwde Ringfietspad en wandelpad tussen de Bisschoppenhoflaan en de Turnhoutsebaanbrug. Het nieuwe fietspad is een stuk breder en heeft een aparte wandelstrook.

De afgelopen 2,5 jaar werden in Deurne tussen de Ring en de Ten Eekhovelei voorbereidende werken uitgevoerd voor de Oosterweelverbinding. Het Ringfietspad was hierdoor lokaal onderbroken. Fietsers reden al die tijd om via een tijdelijk fietspad in de Ten Eekhovelei. Deze voorbereidende werken zijn zo goed als afgerond. Fietsers kunnen vanaf dinsdag 27 november gebruik maken van het nieuwe Ringfietspad. Dan vervalt ook de omleiding via de Ten Eekhovelei en komen de ingenomen parkeerplaatsen in deze straat weer vrij.

1 km nieuw fietspad
Het nieuwe Ringfietspad werd tussen de Bisschoppenhoflaan en het bruggetje over het Schijn verbreed van 3 naar 4 meter en heeft over de volledige lengte nieuwe verlichting gekregen. Voor voetgangers is er een aparte wandelstrook van 2 meter breed.

Het nieuwe stuk Ringfietspad loopt langs de verlegde bedding van het Groot Schijn.

5,3 km zorgeloos fietsen
Dit nieuwe stuk Ringfietspad sluit in de toekomst aan op:

- de bestaande fietspaden op de Bisschoppenhoflaan, de Schijnpoortweg, de Turnhoutsebaan en op het Singelfietspad.
- de nieuwe fietsbrug en passerelle over de Schijnpoortweg
- het nieuwe Ringfietspad naast het Sportpaleis, dat samen met de Oosterweelverbinding zal worden aangelegd, en ter hoogte van de IJzerlaan aansluit op de nieuwe fietsbrug over het Albertkanaal

Uiteindelijk ontstaat zo in dit gebied na de realisatie van de Oosterweelverbinding en de geselecteerde leefbaarheids- en overkappingprojecten, een veilige en vlotte fietsroute langs de Ring vanaf de Masurebrug in Merksem tot aan het Rivierenhof in Deurne. Goed voor 5,3 kilometer vrijliggend Ringfietspad zonder 1 enkele kruising met wegverkeer.

https://www.oosterweelverbinding.be/nieuws/vanaf-morgen-fiets-je-deurne-over-het-vernieuwde-ringfietspad

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

F010 Ringfietspad Antwerpen (Fietssnelweg Ring Antwerpen F10) Empty Re: Bouw onderdoorsteek ringfietspad Stenenbrug (2018)

Message  eeuwige reiziger Lun 3 Juin 2019 - 17:23

In de buurt Antwerpen
Werken aan Ringfietspad: aannemer spaart riolering door te werken met … piepschuim
29 mei 2019

F010 Ringfietspad Antwerpen (Fietssnelweg Ring Antwerpen F10) 763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0

ANTWERPEN - Het druk gebruikte Ringfietspad wordt in Borgerhout een stuk veiliger. De stad Antwerpen gaat ter hoogte van het kruispunt van de Stenenburg en de Collegelaan een conflictvrije onderdoorgang realiseren. Om het rioleringssysteem van de Ring niet te fel te belasten, maakt de aannemer gebruik van … piepschuim.

Misschien had u ze al opgemerkt: de grote witte blokken langs de Ring in Borgerhout. “Ze zijn gemaakt van piepschuim en worden gebruikt in het kader van de vernieuwing van het stuk Ringfietspad tussen de Collegelaan en de Luitenant Lippenslaan”, weet Dirk Vermeiren, de woordvoerder van Antwerps mobiliteitsschepen Koen Kennis (N-VA).

F010 Ringfietspad Antwerpen (Fietssnelweg Ring Antwerpen F10) 763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0

Bedoeling is dat het Ringfietspad binnenkort ónder de Stenenbrug duikt. “Zo wordt de verkeerssituatie van de vele voetgangers én fietsers - onder wie veel kinderen en jongeren die in de buurt schoollopen - een pak veiliger”, zegt Vermeiren. “Om die conflictvrije onderdoorgang te realiseren, moet een stuk onder de brug verhoogd worden. Daarvoor gebruikt de aannemer de blokken uit piepschuim. Ze zijn relatief licht en zorgen ervoor dat het rioleringssysteem van de Ring niet wordt overbelast. Voor alle duidelijkheid: voetgangers en fietsers zullen niet merken dat ze zich over piepschuim verplaatsen. Bovenop de blokken komt nog een laag aarde en asfalt.”

F010 Ringfietspad Antwerpen (Fietssnelweg Ring Antwerpen F10) 763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0

De onderdoorgang aan de Stenenbrug is niet de enige nieuwigheid. Het hele stuk Ringfietspad tussen de Collegelaan en de Luitenant Lippenslaan in Borgerhout wordt volledig vernieuwd, verbreed én uitgebreid met een wandelzone. Om de lawaaihinder van het verkeer op de Ring voor voetgangers, fietsers én omwonenden te beperken, komen er langs het fietspad ook geluidschermen. Ook de verhoging van de bermen, tot ongeveer zes meter, moet het geluid tegenhouden.

De werken aan het Ringfietspad zijn al in oktober begonnen. Als alles volgens plan verloopt, is het vernieuwde stuk fietspad tegen september klaar.

https://www.hln.be/in-de-buurt/antwerpen/werken-aan-ringfietspad-aannemer-spaart-riolering-door-te-werken-met-piepschuim~abdcc94b/

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

F010 Ringfietspad Antwerpen (Fietssnelweg Ring Antwerpen F10) Empty Re: F010 Ringfietspad Antwerpen (Fietssnelweg Ring Antwerpen F10)

Message  velo-ravel.net Dim 18 Aoû 2019 - 18:06

hier de planning van de heraanleg D'Herbouvillekaai, Ledeganckkaai & De Gerlachekaai

https://www.antwerpen.be/nl/info/5be17908b85c8dcbda5d7c4a/start-werken-kaaiweg-zuid


Fase 1: De Gerlachekaai, tussen de Verviersstraat en de Van der Sweepstraat.

   Vanaf 12 november wordt een tijdelijke rijweg aangelegd en de riolering tussen de Van der Sweepstraat en de Namenstraat vernieuwd. Ook de voorbereidende werken in de Van de Sweepstraat starten zodat vanaf januari het verkeer er tijdelijk kan omgeleid worden.
   Na de kerstvakantie starten de rioleringswerken. Van begin januari tot eind juni 2019 wordt hiervoor het kruispunt aan de Namenstraat afgesloten. Het verkeer zal omgeleid worden via de Van der Sweepstraat.
   Na de rioleringswerken (maart-april 2019) wordt de rijweg aangelegd. Tegen eind juni zijn ook het fiets- en voetpad klaar.
   Het auto-en fietsverkeer blijft mogelijk in beide richtingen.
   

Fase 2: De Ledeganckkaai en d’Herbouvillekaai.

   Vanaf 26 november wordt een tijdelijke rijweg aangelegd.
   Na de kerstvakantie starten rioleringswerken van noord naar zuid.
   In april wordt de rijweg vernieuwd.
   Vanaf mei worden de voetpaden en het fietspad aangelegd.
   De werken eindigen in het najaar van 2019.
Het verkeer blijft mogelijk in beide richtingen en Nieuw Zuid blijft bereikbaar.


Fase 3: kruispunt Van der Sweepstraat

   In deze laatste fase worden rioleringswerken uitgevoerd op grote diepte. Hiervoor is nog geen exacte timing gekend. We proberen de hinder tot een minimum te beperken en houden u verder op de hoogte van zodra we over meer concrete informatie beschikken
velo-ravel.net
velo-ravel.net

Messages : 7639
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

F010 Ringfietspad Antwerpen (Fietssnelweg Ring Antwerpen F10) Empty Re: F010 Ringfietspad Antwerpen (Fietssnelweg Ring Antwerpen F10)

Message  velo-ravel.net Mar 27 Aoû 2019 - 6:52


https://velo-ravel.forumactif.org/t514-f010-ringfietspad-antwerpen-fietssnelweg-ring-antwerpen-f10#14689

De werken tussen Lieutenant Lippenslaan en Stenebrug.  Omleiding goed aangeduid

Zie omleiding in oranje op mijn kaart.  https://drive.google.com/open?id=12CSR4w33fkTscr75LGTixVrZBD8&usp=sharing

F010 Ringfietspad Antwerpen (Fietssnelweg Ring Antwerpen F10) P1110910

F010 Ringfietspad Antwerpen (Fietssnelweg Ring Antwerpen F10) P1110911
velo-ravel.net
velo-ravel.net

Messages : 7639
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

F010 Ringfietspad Antwerpen (Fietssnelweg Ring Antwerpen F10) Empty Opening vernieuwd deel Stenenbrug - Lippenslaan

Message  eeuwige reiziger Mer 6 Nov 2019 - 18:41

velo-ravel.net a écrit:De werken tussen Lieutenant Lippenslaan en Stenebrug.  Omleiding goed aangeduid


Ringfietspad onder Stenenbrug geopend
6 november 201

F010 Ringfietspad Antwerpen (Fietssnelweg Ring Antwerpen F10) 763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0

Antwerpen - In Borgerhout is woensdag het vernieuwde Ringfietspad van de Stenenbrug tot de Luitenant Lippenslaan geopend. Fietsers kunnen er voortaan zonder hindernissen door rijden. Er werd meteen ook een geluidsberm aangelegd langs het fietspad, volgens de stad de eerste leefbaarheidsmaatregel van het Toekomstverbond rond de Oosterweelverbinding en de overkapping van de Antwerpse ring.

Het vernieuwde Ringfietspad is vier meter breed - één meter breder dan het vorige - en ernaast ligt een onverharde wandelzone van 1,8 meter.

De heraanleg had vooral als doel om fietsers niet meer in conflict te laten komen met het andere verkeer. “Fietscomfort en veiligheid gingen hand in hand bij deze heraanleg”, zegt schepen van Mobiliteit Koen Kennis (N-VA). “Iets voorbij het speelpleintje aan de Joe Englishstraat kunnen fietsers voortaan onder de Stenenbrug doorrijden naar de Collegelaan en zo het drukke kruispunt bovengronds vermijden.”

5.400 boompjes

Langs het Ringfietspad werd ook een groene berm aangelegd die als geluidsberm kan dienen langs de Antwerpse ring. De berm zal wel pas echt werken na het aanplanten van 5.400 boompjes en struikgewas. Dat gebeurt zodra de temperaturen het toelaten, zegt de stad. “In de zomer van 2020, nadat het nieuwe aangeplante groen de kans heeft gekregen om in bloei te komen, gaat de UGent opnieuw objectieve geluidsmetingen doen”, zegt Kennis. “Je voelt nu al dat de geluidsdruk op het fietspad verlaagd is en ik ben dan ook zeer benieuwd naar de officiële resultaten.”

https://www.hln.be/in-de-buurt/antwerpen/ringfietspad-onder-stenenbrug-geopend~a25f184b/

Ringfietspad onder Stenenbrug is af: “Dit wordt voor fietsers wat de Ring voor auto’s is”
6/11/2019

F010 Ringfietspad Antwerpen (Fietssnelweg Ring Antwerpen F10) Ec8ae760-0081-11ea-b3cf-6024f1c6e5c7_web_translate_0_0__scale_0.04854052_0.04854052__


Antwerpen / Borgerhout - Gedaan met wachten voor een rood licht. Sinds woensdagochtend kunnen fietsers onder de Stenenbrug in Borgerhout door dankzij een breed fietspad langs de Antwerpse Ring. Met bermen wordt meteen de geluidshinder van de Ring ingeperkt voor omwonenden. “Dit geeft een goed idee van de toekomst van het hele Ringfietspad”, zegt Antwerps schepen van Mobiliteit Koen Kennis (N-VA). “Het moet voor fietsers worden wat de Ring is voor auto’s.”

Woensdagochtend werd het fietspad – van de Luitenant Lippenslaan, onder de Stenenbrug door tot aan de Collegelaan – voor het eerst in gebruik genomen. Om fietsers de goede weg op te sturen ...


https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20191106_04703320

https://atv.be/nieuws/nieuw-stuk-ringfietspad-is-klaar-87702

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

F010 Ringfietspad Antwerpen (Fietssnelweg Ring Antwerpen F10) Empty Re: F010 Ringfietspad Antwerpen (Fietssnelweg Ring Antwerpen F10)

Message  Ravélo Rando Jeu 7 Nov 2019 - 9:10

Bonjour

J'ai fait ce tracé ci sur Openrunner -> https://www.openrunner.com/r/8888124

Au niveau Points-Noeud, ça donne ceci -> 41 - 40 - 04 - 03 - 36 - 56 - 57 - 59 - 41

Est-ce correct ??

Bien à tous.
Ravélo Rando
Ravélo Rando

Messages : 343
Date d'inscription : 01/11/2016
Localisation : Brabant Wallon

https://peuplescavaliers.be/ravelo/forumravelo/index.php

Revenir en haut Aller en bas

Page 1 sur 2 1, 2  Suivant

Revenir en haut

- Sujets similaires

 
Permission de ce forum:
Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum