Forum lie au site www.velo-ravel.net
Vous souhaitez réagir à ce message ? Créez un compte en quelques clics ou connectez-vous pour continuer.

Liaison Dyle - Vrouwvliet [Malines]

2 participants

Aller en bas

Liaison Dyle - Vrouwvliet [Malines] Empty Liaison Dyle - Vrouwvliet [Malines]

Message  eeuwige reiziger Lun 23 Jan 2012 - 0:37

Nieuw fietspad verbindt Antwerpsesteenweg en Dijle met elkaar
VRIJDAG 07 OKTOBER 2011

Liaison Dyle - Vrouwvliet [Malines] Fietsroute_slachthuislaan_jpg_326x300_q85

MECHELEN - Momenteel is er geen goede verbinding voor fietsers die van de Dijle ter hoogte van het Battelcomplex richting Antwerpsesteenweg willen fietsen. De stad wil hier nu iets aan doen, door een nieuw fietspad aan te leggen.

‘Dit is een belangrijke ontbrekende schakel in het fietsroutenetwerk. Daarom gaan we een nieuw fietspad aanleggen van meer dan een kilometer lang, dat de verbinding vormt tussen de dijk van de Dijle en de bestaande fietsroute langs de Vrouwvliet', vertelt schepen van Mobiliteit Karel Geys (SP.A).

De totale kostprijs van het fietspad bedraagt 422.500 euro, waarvan 80 procent wordt gesubsidieerd door de provincie en de Vlaamse overheid.

‘Op sommige plaatsen is er geen veilige en logische verbinding om van A naar B te fietsen. Een heel stuk omrijden is dan vaak de enige oplossing. Mechelaars moeten over veilige fietspaden kunnen beschikken die hen snel van de ene kant van de stad naar de andere kant brengen', aldus nog de schepen.

http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail.aspx?articleid=0P3GMV2N

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Liaison Dyle - Vrouwvliet [Malines] Empty carte

Message  velo-ravel.net Dim 19 Fév 2012 - 18:24

Rajouté sur la carte de Vrouwvliet : http://g.co/maps/ms28qvelo-ravel.net
velo-ravel.net

Messages : 7611
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

Liaison Dyle - Vrouwvliet [Malines] Empty liaison réalisée

Message  eeuwige reiziger Mar 3 Déc 2013 - 12:55

Breed fietspad tussen Dijle en Antwerpsesteenweg
vrijdag 20 april 2012

MECHELEN - De stad Mechelen start binnenkort met de aanleg van een volledig nieuw fietspad in Mechelen-Noord dat een directe verbinding moet vormen tussen het Battelcomplex en de Antwerpsesteenweg. Samen met de provincie Antwerpen en de Vlaamse overheid wordt er 400.000 euro geïnvesteerd.

‘Wie momenteel op een veilige manier van Battel richting Mechelen-Noord wil fietsen, moet omrijden', zegt schepen van Mobiliteit Karel Geys (SP.A). ‘Bovendien realiseren we met het nieuw fietspad ook een ontbrekende schakel tussen twee belangrijke recreatieve fietsroutes in het groen: de Dijle en de Vrouwvliet.'

Het fietspad wordt meer dan een kilometer lang en vijf meter breed. De verbinding vertrekt aan de Dijledijk ten zuiden van de E19 en loopt vervolgens parallel met de R6. Ter hoogte van de Oude Antwerpsebaan kunnen fietsers onder de R6 doorsteken om zo aan te sluiten op de fietsroute van de Vrouwvliet aan de Slachthuislaan.

Het aandeel van de stad in de kosten bedraagt 79.173 euro. Vlaanderen en de provincie verdelen netjes de rest.
http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=CD3P0C19


Aanleg verbinding Vrouwvliet Dijle langs westzijde R6

Liaison Dyle - Vrouwvliet [Malines] 7979cd4a867297a45ed81e9edfcd2ada_9732b391796965cd6a16f0a2bc00434715319d92

http://www.routeyou.com/location/view/47537918/aanleg-verbinding-vrouwvliet-dijle-langs-westzijde-r6.nl


Fietspad Slachthuislaan

Mechelen, de provincie Antwerpen en de Vlaamse overheid investeren samen zo'n 400.000 € in een nieuw fietspad in Mechelen-Noord.  Het nieuwe fietspad zal het Battelcomplex met de Antwerpsesteenweg verbinden.

Liaison Dyle - Vrouwvliet [Malines] CIMG7254-540x405

Wie op een veilige manier van Battel richting Mechelen-Noord wil fietsen, zal dit door de aanleg van het fietspad, in de toekomst op een veilige manier kunnen doen.  Met deze ingreep wordt de ontbrekende schakel tussen twee belangrijke recreatieve fietsroutes (de Dijle en de Vrouwvliet) gerealiseerd.

Het fietspad wordt meer dan een kilometer lang en zal 5 meter breed zijn.  De verbinding vertrekt van de Dijledijk ten zuiden van de E19, en loopt vervolgens parallel met de R6. Ter hoogte van de Oude Antwerpsebaan kunnen fietsers onder de R6 doorsteken, om aan te sluiten op de Vrouwvliet en de Slachthuislaan.  De stad draagt 79.173 euro bij, beide andere overheden elk 158.347 euro.
http://www.greetgeypen.be/project/39


Fietspad Slachthuislaan officieel in gebruik
Philippe Bossin

21/06/2013
Het stadsbestuur blijft fors investeren in fietsinfrastructuur

Het nieuwe fietspad wordt een verbindingsas langsheen de Vrouwvliet van aan het Tivoli tot aan de Dijledijk ter hoogte van de brug van de E19. Dit was nog de ontbrekende schakel tussen twee belangrijke recreatieve fietsroutes (de Dijle en de Vrouwvliet). Het fietspad is meer dan een kilometer lang en 3 meter breed.  De verbinding vertrekt van de Dijledijk ten zuiden van de E19, en loopt vervolgens parallel met de R6. Ter hoogte van de Oude Antwerpsebaan kunnen fietsers onder de R6 doorsteken, om aan te sluiten op de Vrouwvliet en de Slachthuislaan

“Met deze verbinding kan men de Vrouwvliet van aan de Maanstraat volgen. We zorgen er voor dat fietsers een veilige en groene route hebben als recreatie of voor woon-werkverkeer”, zegt Bart De Nijn. “Het fietspad is ook een nieuwe link in het netwerk van veilige fietsverbindingen rond de stad. Naast de verbindingen die al bestonden en de fietsostrade die langs de spoorlijn naar Antwerpen wordt aangelegd, zorgt deze ervoor dat Mechelen ook per fiets op een veilige manier ontsloten wordt, zodat fietsverkeer een reëel alternatief wordt”, vult Marina De Bie, schepen van mobiliteit, aan. “Dit sluit bovendien perfect aan bij de ambitie van het stadsbestuur om in te zetten op een duurzame mobiliteit, met een belangrijke rol voor de fiets.”

De werken hebben een totale kostprijs van € 400.000  waar de stad € 79.173  van betaalt. De rest van het bedrag komt van de Provincie Antwerpen en de Vlaamse Overheid. De werken werden uitgevoerd door Aannemer Nijs nv, die ook de werken in Galgenberg uitvoerde. Ook wensen we zeker het bedrijf CG Power Systems Belgium NV te bedanken voor hun constructieve samenwerking in dit dossier. “Bij mijn vorig ambt als gedeputeerde bij de provincie Antwerpen stelde ik al veel in het werk om dergelijke belangrijke projecten hoog op de prioriteitenlijst te zetten. Het doet deugd om nu als schepen van Openbare Werken een dergelijk project mee te realiseren” stelt Bart De Nijn.

De aannemer heeft de laatste weken nog hard gewerkt om de bermen in orde te krijgen en een afsluiting te plaatsen ter hoogte van de R6.

We nodigen u alvast uit om uw fiets te nemen en het fietspad eens uit te testen. Vanaf vandaag is het dan ook open!
http://marinadebie.be/fietspad_slachthuislaan_officieel_in_gebruik

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Liaison Dyle - Vrouwvliet [Malines] Empty Re: Liaison Dyle - Vrouwvliet [Malines]

Message  velo-ravel.net Ven 20 Oct 2017 - 13:06

velo-ravel.net
velo-ravel.net

Messages : 7611
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

Revenir en haut

- Sujets similaires

 
Permission de ce forum:
Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum