Forum lie au site www.velo-ravel.net
Vous souhaitez réagir à ce message ? Créez un compte en quelques clics ou connectez-vous pour continuer.

L035 Leuven-Aarschot (fietssnelweg F25)

5 participants

Aller en bas

L035 Leuven-Aarschot (fietssnelweg F25) Empty L035 Leuven-Aarschot (fietssnelweg F25)

Message  joverwimp Mer 11 Sep 2013 - 12:30

www.vlaamsbrabant.be/verkeer-mobiliteit/fiets/fietssnelwegen/aarschot-leuven/index.jsp
joverwimp
joverwimp

Messages : 3048
Date d'inscription : 18/07/2009
Age : 77
Localisation : Asse

Revenir en haut Aller en bas

L035 Leuven-Aarschot (fietssnelweg F25) Empty Re: L035 Leuven-Aarschot (fietssnelweg F25)

Message  velo-ravel.net Mer 11 Sep 2013 - 14:21

Autoluw alternatief voor Aarschotsesteenweg

De fietsroute Aarschot-Leuven is ruim 16 km lang. Ze verbindt het station van Aarschot via Rotselaar met het station van Leuven en is een autoluw alternatief voor de drukke Aarschotsesteenweg.  De provincie zal de route samen met de gemeenten uitwerken. Momenteel wordt het gewenste traject in kaart gebracht en worden de knelpunten opgelijst. Vervolgens worden in overleg actieplannen opgemaakt.

De provincie Vlaams-Brabant voerde tussen van 27 maart tot begin juli fietstellingen uit op de fietsroute. Op de meetpunten werden 2 rubberen telslangen over het wegdek geplaatst en verbonden met een verkeersteller. De tellingen geven inzicht in het gebruik van de fietsroute op elk moment van de dag. Zodra de resultaten verwerkt zijn, worden ze op deze pagina gepubliceerd.

Op onderstaande kaart vindt u de 'wenslijn' van de route. Deze 'wenslijn' is theoretisch, de effectieve loop van de route kan nog gewijzigd worden. De route is ook nog niet op alle stukken van deze 'wenslijn' befietsbaar
carte : http://goo.gl/maps/Ub9S6

velo-ravel.net
velo-ravel.net

Messages : 7639
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

L035 Leuven-Aarschot (fietssnelweg F25) Empty Brugbergpad [Leuven]

Message  eeuwige reiziger Lun 6 Avr 2015 - 19:06

https://velo-ravel.forumactif.org/t832-kessel-lo-leuven#5144


AARSCHOT/LEUVEN
04/04/2015
Fietssnelweg tussen Aarschot en Leuven wordt vernieuwd

L035 Leuven-Aarschot (fietssnelweg F25) 7610615

Het Brugbergpad, een stuk fietssnelweg tussen Aarschot en Leuven, zal vernieuwd worden en een belangrijke verbinding worden tussen Aarschot en Leuven. De provincie Vlaams-Brabant maakt 144.000 euro subsidies vrij voor de heraanleg.

Momenteel is het Brugbergpad erg smal voor de grote aantallen fietsers die er dagelijks passeren. Bovendien is de ondergrond ook in slechte staat. Op piekmomenten passeren er ongeveer tweehonderd fietsers per kwartier. Op werkdagen zijn er dagelijks gemiddeld 2.700 passages van fietsers.

"Het Brugbergpad zal de nieuwe kop vormen van de fietssnelweg die Leuven met Aarschot zal verbinden", zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor mobiliteit.

"Deze volgt vanaf het Brugbergpad de Eénmeilaan in Kessel-Lo en volgt dan grotendeels de spoorweg richting Aarschot." De fietssnelwegen zijn prioriteit voor de provincie. Ook in Aarschot en Rotselaar liggen nieuwe projecten op tafel.

http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-haacht/fietssnelweg-tussen-aarschot-en-leuven-wordt-vernieuwd-a2276091/


LEUVEN
03/04/2015
Provincie investeert 144.000 euro in Brugbergpad en fietssnelweg

Het Brugbergpad, het populaire fietspad tussen de Vuurkruisenlaan/Diestsesteenweg en de Eénmeilaan in Kessel-Lo, wordt volledig vernieuwd. Het zal zo een gloednieuwe 'kop' vormen voor de fietssnelweg Leuven-Aarschot. De provincie Vlaams-Brabant geeft 144.000 euro subsidies.

Momenteel is het Brugbergpad erg smal voor de grote aantallen fietsers die er dagelijks passeren. Op piekmomenten passeren er ongeveer 200 fietsers per kwartier. Op werkdagen zijn er dagelijks gemiddeld 2.700 passages. Helaas voor de fietsers is het Brugbergpad niet overal in even goede staat. Tijd voor actie dus en die komt er dankzij subsidies van de provincie Vlaams-Brabant.

"Op het vernieuwde Brugbergpad zullen fietsers over een comfortabele asfaltverharding rijden. Het fietspad zal ook breder worden in de toekomst. Waar het mogelijk is, wordt het pad 3,5 meter breed met een ruime groenzone ernaast", zegt Dirk Robbeets, Leuvens schepen van Openbare Werken. "Bovendien wordt er zuinige LED-verlichting geplaatst. De vernieuwing van het Brugbergpad wordt gezamenlijk met de verplaatsing van de stelplaats van De Lijn aangepakt. Die zal verhuizen naar de terreinen naast het Brugbergpad om de forse toename van het aantal reizigers en aantal bussen te kunnen opvangen."

Mooi project maar er is nog meer goed nieuws voor de fietsers. "Het Brugbergpad zal de nieuwe kop vormen van de fietssnelweg die Leuven met Aarschot zal verbinden", zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor Mobiliteit. "De fietssnelweg volgt vanaf het Brugbergpad de Eénmeilaan en volgt dan grotendeels de spoorweg richting Aarschot. Leuven heeft trouwens het vervolgtraject langs de Eénmeilaan ook al in de planning staan. De stad Leuven zal in totaal 144.000 euro ontvangen voor dit project. Dat is 100% van de aanlegkosten en een bijdrage in de studiekosten van 40%."

De werken aan de stelplaats zijn al begonnen. Het Brugbergpad zelf zal in de zomervakantie van 2015 heraangelegd worden zodat de hinder voor scholieren en woon-werkverkeer zoveel mogelijk beperkt blijft. Tegen het nieuwe schooljaar moet het project klaar zijn.

http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-leuven/provincie-investeert-144-000-euro-in-brugbergpad-en-fietssnelweg-a2274798/

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L035 Leuven-Aarschot (fietssnelweg F25) Empty foto's van de brug over de spoorweg in Aarschot

Message  velo-ravel.net Mar 3 Nov 2015 - 13:38

Photos : https://photos.app.goo.gl/jaxgF7DUetorwkT46


Diaporama :


Dernière édition par velo-ravel.net le Dim 29 Mar 2020 - 18:05, édité 2 fois
velo-ravel.net
velo-ravel.net

Messages : 7639
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

L035 Leuven-Aarschot (fietssnelweg F25) Empty Sneller dan gepland... 2017... 2018?

Message  eeuwige reiziger Mer 23 Mar 2016 - 12:42

AARSCHOT/TESTELT
04/02/2016
Fietssnelweg naar Leuven komt er sneller dan gepland

L035 Leuven-Aarschot (fietssnelweg F25) 8374619

De aanleg van de fietssnelweg tussen Aarschot en Leuven komt er sneller dan gepland. Zopas werd een studiebureau aangesteld om het tracé onder de loep te nemen. De snelweg sluit aan op de nieuwe brug voor zwakke weggebruikers over de sporen, de zogenaamde kleine Wapper. Aarschot werkt ook aan een snelle verbinding naar Testelt.

"Van aan de brug loopt het fietspad rond het nieuwe Logistieke Centrum Infrastructuur (LCI) van de NMBS, dat binnenkort gebouwd wordt, en zo gaat het verder tot aan de roze hoeve vlak voor het domein Elzenhof", zegt schepen van Openbare Werken Christel Verlinden (Open Vld). "Daarna loopt het traject verder in de richting van het oude station van Gelrode, over de vroegere heirbaan. Het is de bedoeling om zoveel mogelijk langs de spoorlijn 35 (tussen Leuven en Hasselt, red.) te blijven." De snelweg wordt een fietsparadijs. "Het fietspad heeft een breedte van minstens drie meter", aldus Verlinden. "Daarnaast wordt er rekening gehouden met de scherpte van de bochten. Fietsers zullen geen moeilijkheden ondervinden om continu een snelheid van 20 per uur te halen. We willen zo meer mensen aanzetten om met de fiets naar het werk te gaan."

Snel en veilig
De aanleg kan wellicht dit jaar al starten. "Fietssnelwegen zijn snelle en veilige fietsverbindingen tussen locaties met een hoog fietspotentieel", weet gedeputeerde voor Mobiliteit Tom Dehaene (CD&V). "Ideaal voor woon-werkverkeer, maar ook interessant voor scholieren of voor de recreant. Met de aanstelling van een studiebureau nemen we een actieve rol op ons."

Ook in de andere richting - de kant van Diest - werkt de stad Aarschot aan een fietssnelweg. "Hiervoor hebben we een studiebureau aangesteld, dat zal onderzoeken wat mogelijk is", zegt schepen Verlinden. "Ook dit pad zal het tracé van de spoorlijn volgen. We hopen dat dit eind 2017 gerealiseerd kan worden."

http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-aarschot/fietssnelweg-naar-leuven-komt-er-sneller-dan-gepland-a2605895/


Studiebureau zet vaart achter fietssnelweg Leuven-Aarschot
3 februari 2016

De provincieraad van Vlaams-Brabant stelde een studiebureau aan om de geplande fietssnelweg tussen Leuven en Aarschot sneller te realiseren. De opdracht bestaat uit een startnota voor de volledige fietssnelweg waarin het exacte tracé en de mogelijkheden worden onderzocht.

Het stuk tussen Holsbeek en Wilsele wordt uitgewerkt tot op het niveau van het voorontwerpplan. Op die manier wil de provincie deze fietssnelweg bij alle actoren op de agenda zetten, in de hoop op een snellere realisatie.

“In augustus 2015 realiseerden we samen met de stad Leuven en De Lijn een eerste stuk van de fietssnelweg tussen Leuven en Aarschot”, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor Mobiliteit. “Het wegdek van het Brugbergpad werd vernieuwd en verbreed, waardoor de fietsers elkaar gemakkelijk kunnen kruisen.”

“Er staat nog een aantal projecten in de steigers in Leuven, Rotselaar en Aarschot. Maar er zijn ook nog wat missing links en knelpunten. Om sneller vooruitgang te kunnen boeken is er nood aan bijkomende stappen op grotere, bovengemeentelijke schaal.”

Fietssnelwegen zijn snelle, veilige en comfortabele fietsverbindingen tussen locaties met een hoog fietspotentieel. Ideaal voor woon-werkverkeer, maar ook interessant voor scholieren of voor de recreant. De fietssnelweg tussen Leuven en Aarschot, met een gewenst tracé langs spoorlijn 35, vertrekt aan het station van Aarschot langs de nieuwe spoorwegbrug en loopt parallel aan de spoorweg richting Gelrode, Wezemaal, Rotselaar, Wilsele, Kessel-Lo en Leuven.

De eerste resultaten op het terrein worden in 2018 verwacht.

http://www.madeinvlaamsbrabant.be/nieuws/studiebureau-zet-vaart-achter-fietssnelweg-leuven-aarschot/

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L035 Leuven-Aarschot (fietssnelweg F25) Empty Re: L035 Leuven-Aarschot (fietssnelweg F25)

Message  Admin Lun 5 Déc 2016 - 12:42

joverwimp a écrit:www.vlaamsbrabant.be/verkeer-mobiliteit/fiets/fietssnelwegen/aarschot-leuven/index.jsp

Nieuwe link
http://www.vlaamsbrabant.be/verkeer-mobiliteit/fiets/fietssnelwegen/f25-aarschot-leuven/index.jsp
Admin
Admin
Rang monochrome + gras

Messages : 614
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Belgique, Mons, Ghlin

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

L035 Leuven-Aarschot (fietssnelweg F25) Empty Re: L035 Leuven-Aarschot (fietssnelweg F25)

Message  joverwimp Lun 5 Déc 2016 - 17:20

De provincie Vlaams-Brabant is kampioen in het wijzigen van links. Die houden niet langer dan een jaar stand.
joverwimp
joverwimp

Messages : 3048
Date d'inscription : 18/07/2009
Age : 77
Localisation : Asse

Revenir en haut Aller en bas

L035 Leuven-Aarschot (fietssnelweg F25) Empty Re: L035 Leuven-Aarschot (fietssnelweg F25)

Message  velo-ravel.net Lun 5 Déc 2016 - 17:44

joverwimp a écrit:De provincie Vlaams-Brabant is kampioen in het wijzigen van links. Die houden niet langer dan een jaar stand.

Helaas veel te veel het geval in het algemeen. nochtans niet moeilijk om op te lossen... Ik probeer er op te letten op mijn site.

Met de nieuwe regios in Frankrijk is het daar niet beter.
velo-ravel.net
velo-ravel.net

Messages : 7639
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

L035 Leuven-Aarschot (fietssnelweg F25) Empty Samenwerkingsovereenkomst

Message  eeuwige reiziger Mar 17 Juil 2018 - 16:44

Overeenkomst voor fietssnelweg
17 juli 2018

De provincie Vlaams-Brabant heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met de F25-gemeenten Holsbeek, Rotselaar en de stad Leuven. De fietssnelweg F25 verbindt Leuven met Kessel-Lo, Holsbeek-Plein, Wilsele-Putkapel, Rotselaar, Wezemaal, Gelrode en Aarschot. De fietssnelweg is 16 kilometer lang en volgt grotendeels het tracé van de spoorweg. Hierin engageert de provincie zich om haar rol op te nemen als trekker en bouwheer voor de realisatie van vier grote segmenten op deze fietssnelweg over een afstand van 9,5km. Er zal een ontwerpstudie opgestart worden voor de ontbrekende delen, om vervolgens over te gaan tot de aanleg van deze delen. De stad Aarschot neemt initiatief als bouwheer zijn voor een segment van 3 kilometer en gemeente Rotselaar voor 1,2 kilometer op deze fietssnelweg. De aanlegkost van de volledige route wordt geraamd op 13 miljoen euro. De eerste realisaties op het terrein zijn gepland vanaf 2020.

https://www.hln.be/regio/leuven/overeenkomst-voor-fietssnelweg~a8c43278/

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L035 Leuven-Aarschot (fietssnelweg F25) Empty begin (Vuurkruisenlaan Leuven)

Message  joverwimp Dim 9 Juin 2019 - 12:20

 


L035 Leuven-Aarschot (fietssnelweg F25) Leuven11

L035 Leuven-Aarschot (fietssnelweg F25) 5-86
joverwimp
Messages : 2321
Date d'inscription : 18-07-09
Age : 74
Localisation : Asse

L035 Leuven-Aarschot (fietssnelweg F25) Icon_user_profile L035 Leuven-Aarschot (fietssnelweg F25) Icon_contact_pm L035 Leuven-Aarschot (fietssnelweg F25) Icon_contact_email L035 Leuven-Aarschot (fietssnelweg F25) Icon_contact_icq
joverwimp
joverwimp

Messages : 3048
Date d'inscription : 18/07/2009
Age : 77
Localisation : Asse

Revenir en haut Aller en bas

L035 Leuven-Aarschot (fietssnelweg F25) Empty Infoavond Wilsele (7 oktober)

Message  eeuwige reiziger Mer 2 Oct 2019 - 10:47

Infoavond fietssnelweg F25 Leuven-Aarschot, deel Wilsele-Holsbeek
Ontdek de plannen voor de F25 deel Holsbeek-Wilsele

Provincie Vlaams-Brabant, in samenwerking met gemeenten Leuven en Holsbeek, rondden deze zomer de studie voor de F25 fietssnelweg af. Voor het gedeelte tussen Klein Langeveld (Holsbeek) – Pleinstraat – Puttebroekstraat (Wilsele) – Eendebroekstraat zijn de ontwerpplannen klaar.  

Wij nodigen je uit voor een informatieavond waarop je de plannen kan inkijken. De projectverantwoordelijken zijn doorlopend aanwezig om je te informeren en je vragen te beantwoorden.

Voor wie?
- Omwonenden spoorlijn Leuven-Aarschot tussen Klein Langeveld (Holsbeek) en Eendebroekstraat (Wilsele)
- (Toekomstige) fietsers
- Geïnteresseerde inwoners

Waar en wanneer?

- Maandag 7 oktober, doorlopend van 17 tot 20 uur
- Gemeenschapscentrum Bosstraat, Bosstraat 28  3012 Wilsele
- Gratis toegang, inschrijven is niet nodig.


L035 Leuven-Aarschot (fietssnelweg F25) Route

Beeld: tracé waarvoor de plannen klaar zijn.


https://www.vlaamsbrabant.be/verkeer-mobiliteit/fiets/fietssnelwegen/kalender-infoavond-f25-holsbeek-wilsele.jsp?startId=
https://fietssnelwegen.be/nieuws/infoavond-f25-fietssnelweg-wilsele-holsbeek

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L035 Leuven-Aarschot (fietssnelweg F25) Empty Re: Infoavond Wilsele (7 oktober)

Message  eeuwige reiziger Mer 9 Oct 2019 - 11:07

Fietssnelweg Leuven-Aarschot (F25) moet drukke Aarschotsesteenweg vervangen
5 oktober 2019

LEUVEN - Een groot deel van de plannen van de fietssnelweg F25 van Leuven naar Aarschot zijn klaar. Het traject loopt langs Klein Langeveld (Holsbeek), Pleinstraat (Holsbeek), Puttebroekstraat (Wilsele) en Eendebroekstraat (Wilsele). Maandag volgt er in Wilsele een infomoment voor de omwonenden.

L035 Leuven-Aarschot (fietssnelweg F25) 763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0

De toekomstige fietssnelweg Leuven-Aarschot (F25) is zestien kilometer lang en zal een beter route zijn dan de drukke en heuvelachtige Aarschotsesteenweg. De F25 vertrekt aan het station van Leuven en loopt grotendeels parallel aan de spoorweg door Kessel-Lo, Wilsele-Putkapel, Rotselaar, Wezemaal, Gelrode, en komt via de spoorwegbrug tot aan het stationsgebouw in Aarschot.

Grote vernieuwingen
“De plannen voor de aanleg van het deeltraject van de fietssnelweg tussen Holsbeek en Wilsele-Putkapel zijn klaar. Dit deel van de fietssnelweg is 2,3 kilometer lang en kent drie grote vernieuwingen”, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor Mobiliteit. “Zo is er een nieuwe fietsweg gepland langs het talud van de E314 in Holsbeek om van Klein Langeveld richting Pleinstraat te fietsen. De Pleinstraat wordt via de huidige onderdoorgang gekruist, maar wordt heringericht voor meer veiligheid en comfort”, verduidelijkt Hans Eyssen, burgemeester van Holsbeek (CD&V).

Vervolgens zet de route zich verder richting Aarschot via de andere zijde van de E314 en daarna loopt ze langs de spoorweg. Ook hier zal de provincie nieuwe infrastructuur voorzien. Ter hoogte van de Bosstraat, met de huidige moeilijk befietsbare tunnel, wordt een nieuwe tunnel voorzien die aangepast is aan fietsverkeer. Daarna gaat de route verder aan de andere zijde van de spoorweg.

Vlotter en veiliger
“Met deze plannen zijn we opnieuw een stap dichter bij een betere ontsluiting van Leuven voor wie van Aarschot komt. Als de F25 af zal zijn, zal het een stuk veiliger en aangenamer zijn voor fietsers tussen Aarschot en Leuven. Ook op Leuvens grondgebied zal het heel wat aangenamer fietsen worden. Zo krijgt de Eenmeilaan, die deel uitmaakt van deze fietssnelweg, een afgescheiden fietspad van vier meter breed”, zegt David Dessers, schepen van Mobiliteit van de stad Leuven (Groen). “Door de aanpassingswerken aan de Eenmeilaan zal ook de aansluiting van het fietsverkeer vanuit de Wipstraat, Achturenstraat en Lentedreef in Kessel-Lo naar de fietssnelweg vlotter en veiliger zijn”, vult schepen van Openbare Werken Dirk Vansina (CD&V) aan.

De komende twee jaar werkt de provincie dit dossier verder uit met de opmaak van de technische plannen en de grondverwervingen. Als alle procedures en vergunningen vlot verlopen, zal dit stuk van de fietssnelweg in 2021 of 2022 aangelegd worden. De kosten voor dit deeltraject worden momenteel geraamd op 3,5 miljoen euro. De provincie Vlaams-Brabant treedt op als bouwheer en staat ook in voor de financiering. Ook Vlaanderen zal een deel van de kosten dragen via cofinanciering vanuit het Fietsfonds. De provincie werkt voor dit project nauw samen met de stad Leuven, de gemeente Holsbeek en het Agentschap Wegen en Verkeer.


https://www.hln.be/in-de-buurt/leuven/fietssnelweg-leuven-aarschot-f25-moet-drukke-aarschotsesteenweg-vervangen~a76a4796/
https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20191002_04641158

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L035 Leuven-Aarschot (fietssnelweg F25) Empty Goedkeuring bestek Abdijlaan - Onder 't Spoor [Rotselaar]

Message  eeuwige reiziger Mer 20 Nov 2019 - 21:35

Stapje dichter bij de realisatie van de fietssnelweg in Rotselaar
20 november 2019

Op de gemeenteraad in Rotselaar werd zopas de eerste stap naar de fietssnelweg in Rotselaar goedgekeurd. “Het bestek voor de eerste fase tussen de Abdijlaan en Pad Onder ’t Spoor werd goedgekeurd op de gemeenteraad. Nu kan het openbaar onderzoek starten. Zo realiseren we een fietssnelweg die de stations van Wezemaal naar Aarschot en Leuven verbindt. Ondertussen bereiden we ook al de tweede fase voor van Wezemaal-station richting Aarschot”, laat burgemeester Jelle Wouters (CD&V) weten.

https://www.hln.be/in-de-buurt/rotselaar/stapje-dichter-bij-de-realisatie-van-de-fietssnelweg-in-rotselaar~ac737c46/

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L035 Leuven-Aarschot (fietssnelweg F25) Empty Re: L035 Leuven-Aarschot (fietssnelweg F25)

Message  Ravélo Rando Jeu 21 Nov 2019 - 14:54

Yop

Quand je vois toutes ces belles réalisation en Flandre, ça me casse le moral !!! Very Happy

A Nivelles, le Gracq local a déjà des difficultés pour obtenir de la ville qu'elle adapte une bordure pour monter sur le RAVeL !!! Twisted Evil Twisted Evil
Ravélo Rando
Ravélo Rando

Messages : 343
Date d'inscription : 01/11/2016
Localisation : Brabant Wallon

https://peuplescavaliers.be/ravelo/forumravelo/index.php

Revenir en haut Aller en bas

L035 Leuven-Aarschot (fietssnelweg F25) Empty Points noirs à vélo en Flandre

Message  eeuwige reiziger Sam 14 Déc 2019 - 17:38

Ravélo Rando a écrit:Yop

Quand je vois toutes ces belles réalisation en Flandre, ça me casse le moral !!! Very Happy

A Nivelles, le Gracq local a déjà des difficultés pour obtenir de la ville qu'elle adapte une bordure pour monter sur le RAVeL !!! Twisted Evil Twisted Evil

Par rapport aux Pays-Bas, il reste encore beaucoup à faire pour arriver à un reseau cyclable lisible et bien connecté. La vie du cycliste flamand n'est parfois pas un lit de roses...

Regarde et pleure:

https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2019/12/13/reacties-gevaarlijke-kruispunten/
https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2019/12/06/zwarte-verkeerspunten-in-kaart-waar-liggen-de-punten-en-waarom/


eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L035 Leuven-Aarschot (fietssnelweg F25) Empty Infomoment Kessel-Lo (19 december 2019)

Message  eeuwige reiziger Sam 14 Déc 2019 - 17:46

Infomoment F25 in Kessel-Lo
21 november 2019

Welkom op het infomoment F25-fietssnelweg in Kessel-Lo. Ontdek de plannen voor deze route!

Provincie Vlaams-Brabant, in samenwerking met stad Leuven, rondde vorige maand de studie voor de F25 fietssnelweg af. Voor het gedeelte langs de Eénmeilaan (vanaf aansluiting met Brugbergpad) en de Kesseldallaan (tot rotonde bij Vuntcomplex) zijn de ontwerpplannen klaar.

Wij nodigen je uit op een informatieavond waarop je de plannen kan inkijken. De projectverantwoordelijken zijn doorlopend aanwezig om je te informeren en je vragen te beantwoorden.

(...)

Waar en wanneer?

- 19 december 2019
- Doorlopend van 17 tot 20 uur
- De Curve, De Becker Remyplein 27, Kessel-Lo (of via Brugbergpad)
- Gratis toegang, inschrijven is niet nodig.

Meer info?

- Via www.fietssnelwegen.be/f25 blijf je steeds op de hoogte van het laatste F25-nieuws.
- Schrijf je in voor onze e-nieuwsbrief 'Fiets' (1x/maand in je mailbox) . Zo krijg je uitnodigingen voor info-avonden rechtstreeks in je mailbox. Ook als later de werf van start gaat, ben je zo steeds mee!
- Volg ons op Facebook
- Stel je vraag via fiets@vlaamsbrabant.be


https://fietssnelwegen.be/nieuws/infomoment-f25-in-kessel-lo
https://www.facebook.com/events/583823345720874/

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L035 Leuven-Aarschot (fietssnelweg F25) Empty Plannen Eenmeilaan - Kesseldallaan [Kessel-Lo]

Message  eeuwige reiziger Mer 18 Déc 2019 - 11:17

Plannen voor fietssnelweg F25 in Kessel-Lo klaar
Fietspaden Eenmeilaan en Kesseldallaan krijgen make-over
17 december 2019

L035 Leuven-Aarschot (fietssnelweg F25) 763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0

LEUVEN - De provincie Vlaams-Brabant heeft, in samenwerking met de stad Leuven, de plannen klaar voor het deel van de fietssnelweg F25 van Leuven naar Aarschot in Kessel-Lo. Het traject omvat de Eenmeilaan, vanaf de aansluiting met het Brugbergpad bij de gebouwen van De Lijn, en de Kesseldallaan tot aan de rotonde die aansluit op het Vuntcomplex. Op 19 december is er een infomoment voor de omwonenden.

De toekomstige fietssnelweg Leuven-Aarschot (F25) is 16 kilometer lang en wordt een comfortabel alternatief voor de drukke en heuvelachtige Aarschotsesteenweg. De F25 vertrekt aan het station van Leuven, loopt grotendeels parallel aan de spoorweg door Kessel-Lo, Wilsele-Putkapel, Rotselaar, Wezemaal en Gelrode en komt via de spoorwegbrug tot aan het stationsgebouw in Aarschot.

“De plannen voor de aanleg van het deeltraject van de fietssnelweg in Kessel-Lo zijn klaar”, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor mobiliteit. “Dit deel van de fietssnelweg is 1,85 kilometer lang en bestaat er voornamelijk in om de bestaande infrastructuur te verbeteren en verbreden. Het doel is een brede, comfortabele fietssnelweg die in staat is de grote stromen fietsers veilig van en naar het centrum van Leuven te loodsen.”

Het stuk fietspad op de Eenmeilaan met de platanenbomen wordt heraangelegd en verbreed. De bomen blijven ongemoeid en krijgen extra wortelruimte. Het fietspad en het voetpad worden gewisseld van plaats zodat conflicten tussen fietsers en voetgangers die naar de bushalte moeten, vermeden worden. Ook de bushalte op dit stuk wordt toegankelijk ingericht en ruimer.

Ter hoogte van de huidige fietsoversteekplaats bij de parking van het provinciedomein zal de route achter de appartementsgebouwen haar weg verder zetten richting Kesseldallaan. De fietssnelweg zal hier de loop van de Blauwputbeek volgen. Vanaf het ronde punt met de Domeinstraat loopt de fietssnelweg weer langs de autoweg. Er komt een grotere scheiding tussen auto’s en fietsers, met veel ruimte voor de reeds aanwezige bomen. Hier en daar wordt de bomenrij aangevuld met nieuwe bomen. Er komen ook enkele parkeerplaatsen in die strook.

L035 Leuven-Aarschot (fietssnelweg F25) 763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0

Aan de rotonde die aansluit op het Vuntcomplex, gaat de fietssnelweg over in de reeds bestaande infrastructuur die de fietser naar de spoorweg leidt. Vanaf Klein Langeveld wordt ook nieuwe infrastructuur voorzien, waarvoor de plannen klaar zijn. Deze werden reeds in oktober aan de omwonenden getoond.

“Met deze plannen zijn we opnieuw een stap dichter bij een betere ontsluiting van Leuven voor wie van Aarschot komt. Als de F25 af zal zijn, zal het een stuk veiliger en aangenamer zijn voor fietsers tussen Aarschot en Leuven. Ook op Leuvens grondgebied zal het heel wat aangenamer fietsen worden”, zegt David Dessers, schepen van mobiliteit van de stad Leuven (Groen).

“Door de aanpassingswerken aan de Eenmeilaan zal ook de aansluiting van het fietsverkeer vanuit de Wipstraat, Achturenstraat en Lentedreef in Kessel-Lo naar de fietssnelweg vlotter en veiliger zijn”, vult Dirk Vansina, schepen van openbare werken van de stad Leuven (CD&V), aan. “De oversteken op de Eenmeilaan vanuit de Wipstraat en Lentedreef worden in het voorjaar van 2020 alvast heraangelegd en veiliger gemaakt.”

De komende twee jaar werkt de provincie dit dossier verder technisch uit met de opmaak van de technische plannen en de grondverwervingen. Als alle procedures en vergunningen vlot verlopen, zal dit stuk van de fietssnelweg in 2022 gerealiseerd worden. De kosten voor dit deeltraject worden momenteel geraamd op 1,6 miljoen euro. De provincie Vlaams-Brabant treedt op als bouwheer en staat ook in voor de financiering. Ook Vlaanderen zal een deel van de kosten dragen via cofinanciering vanuit het Fietsfonds.

https://www.hln.be/in-de-buurt/leuven/plannen-voor-fietssnelweg-f25-in-kessel-lo-klaar~a35ba83d/

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L035 Leuven-Aarschot (fietssnelweg F25) Empty Plannen stationsomgeving [Rotselaar]

Message  eeuwige reiziger Ven 26 Juin 2020 - 15:24

AMBITIEUS MOBILITEITSPROJECT: FIETSSNELWEG, TUNNEL LANGESTRAAT, VERNIEUWING STATION
26 juni 2020

Het station van Wezemaal is het mobiliteitsknooppunt in Rotselaar. Infrabel, NMBS, provincie Vlaams-Brabant en de gemeente Rotselaar slaan de handen in elkaar voor een ambitieus mobiliteitsproject. Dat zal zorgen voor een betere verkeersdoorstroming en een verhoogde verkeersveiligheid in Wezemaal en voor een kwalitatieve fietsverbinding met Leuven en Aarschot. Er staan 3 deelprojecten in de steigers op en langs het toekomstige traject van de F25, de fietssnelweg Leuven-Aarschot.

Plannen voor meer dan 4 km nieuwe fietsinfrastructuur
De gemeente Rotselaar heeft de plannen klaar voor het stuk fietssnelweg (F25) van 1,8 km tussen de Abdijlaan en het station van Wezemaal. De werken zullen starten in het najaar van 2020.

Infrabel en NMBS gaan in de stationsomgeving van Wezemaal de huidige overweg in de Langestraat vervangen door een nieuwe wegtunnel. Parallel met de sporen komt er een fietsbrug voor de F25. Ook de stationsomgeving en parking worden vernieuwd. Deze werken zouden volgens de huidige planning na de zomer 2021 kunnen starten en zouden ongeveer 2 jaar duren. Het spoorwegproject is geraamd op 9 miljoen euro.

De provincie Vlaams-Brabant heeft de ontwerpplannen klaar voor een nieuw stuk fietssnelweg van 2,5 km tussen station Wezemaal en de Bert Leysenlaan. Dit stuk fietssnelweg zal ten vroegste gebouwd worden vanaf 2022. Momenteel worden de technische plannen en de grondverwervingen voorbereid.

Modal shift aanmoedigen
Kwalitatieve fietsverbindingen zijn een prioriteit voor de gemeente Rotselaar. Met dit project realiseren we een nieuwe fietsroute die het station van Wezemaal als mobipunt verbindt met Leuven en Aarschot. Onze regio moet de mobiliteitsshift maken naar meer fietsverkeer. Dit project zal het fietsgebruik promoten, zowel voor recreatie als voor woon-werkverkeer.

Daarnaast zorgt deze nieuwe fietsroute ook voor een doorbraak in twee lokale dossiers. De buurtbewoners zijn vragende partij voor een fietsdoorsteek tussen de Kruisboogstraat en Valleilaan en een fietstunnel die de Bert Leysenlaan met de Heirbaan verbindt. Met deze nieuwe fietsverbinding zorgt de gemeente voor een snelle en kwalitatieve fietsverbinding.

Provincie ondersteunt met raad en daad
De provincie Vlaams-Brabant ondersteunt de gemeente Rotselaar financieel bij de bouw van het stuk fietssnelweg via kostendekkende subsidies uit het Fietsfonds. Ook de fietsbrug die Infrabel zal bouwen, wordt via haar gesubsidieerd. Het Fietsfonds is een samenwerking tussen Vlaanderen en de provincie.

Naast de om en bij 4 miljoen euro die de provincie samen met Vlaanderen investeert in de fietsprojecten in Rotselaar, worden de partners ook ontzorgd doordat de provincie een deel van het traject in eigen beheer aanlegt. Met dit project worden grote stappen gezet in de realisatie van de F25 en het creëren van een veilig en snel mobiliteitsalternatief voor pendelaars tussen Aarschot en Leuven.

Veiligheid spooroverweg Langestraat
Met de ondertunneling van de Langestraat voor het autoverkeer en een brug over de Langestraat voor het fietsverkeer is er ook een belangrijk spoorwegproject op til. Bovendien zal ook de parking in de stationsomgeving Wezemaal heringericht worden.

Met de ondertunneling van de Langestraat zal de doorstroming van het autoverkeer verbeteren en dat komt ook de veiligheid van de pendelaars ten goede. Reizigers moeten zo de spooroverweg niet meer oversteken, wat nu eventueel voor gevaarlijke situaties kan zorgen. De vernieuwing van de stationsomgeving met verhoogde en verharde perrons, kwalitatieve en overdekte fietsenstallingen en goed onderhouden autoparkings is een belangrijke aanwinst voor onze gemeente.

Informatie voor de inwoners
Het geplande infomoment kon door de coronacrisis niet plaatsvinden. Om inwoners van Rotselaar toch voldoende te informeren, zullen ze volgende week een folder in de brievenbus ontvangen. Ook zullen ze de gedetailleerde plannen online kunnen inkijken.

Meer info: https://fietssnelwegen.be/nieuws/rotselaar

https://www.rotselaar.be/ambitieus-mobiliteitsproject-fietssnelweg-tunnel-langestraat-vernieuwing-station

Nog verdere info:
https://www.rotselaar.be/sites/default/files/achtergrond_pb_rotselaar_f25.pdf
https://www.rotselaar.be/sites/default/files/2020626_doc_brochure_fietssnelweg_station.pdfL035 Leuven-Aarschot (fietssnelweg F25) Enscape_2020-05-07-17-31-45


L035 Leuven-Aarschot (fietssnelweg F25) Enscape_2020-04-10-16-19-46

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L035 Leuven-Aarschot (fietssnelweg F25) Empty Aanleg Abdijlaan - Pad onder 't Spoor [Rotselaar]

Message  eeuwige reiziger Jeu 20 Aoû 2020 - 14:23

Werken aan eerste fase nieuwe fietssnelweg zijn gestart
20/08/2020

L035 Leuven-Aarschot (fietssnelweg F25) D6304a88-e1f8-11ea-b522-df7f194d7827_web_translate_0_0__scale_0.09937169_0.09937169__

ROTSELAAR - De werken aan de fietssnelweg (F25) Aarschot-Leuven zijn gestart op het grondgebied van Rotselaar. De aanleg van het bijna twee kilometer lange traject van de eerste fase zal duren tot eind december.

De eerste fase loopt van de Abdijlaan tot aan Pad onder 't Spoor in de omgeving van het station van Wezemaal.
De fietssnelweg is verlicht en wordt aangelegd in asfalt over een breedte van 3,5 meter. Aan weerskanten komt een grasberm. De werken worden uitgevoerd in opdracht van de gemeente Rotselaar met de steun van de provincie Vlaams-Brabant.

Tijdens de werken, die wellicht tot het einde van dit jaar zullen duren, is er geen verkeer meer mogelijk binnen de werfzone. Er wordt enkel doorgang verleend aan de gebruikers van de aangrenzende percelen langsheen het pad. Volgend jaar wordt een fietsbrug over de Langestraat gebouwd.

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20200819_94988342


Rotselaar start met aanleg stuk fietssnelweg van 1,8 kilometer tussen Leuven en Aarschot
19 augustus 2020

ROTSELAAR - Deze week start de eerste fase van de werken aan de fietssnelweg (F25) Aarschot – Leuven op het grondgebied van Rotselaar. Het gaat om 1,8 kilometer fietssnelweg tussen de Abdijlaan achter het Montfortcollege en het Pad Onder ’t Spoor aan het station van Wezemaal.

De fietssnelweg krijgt verlichting en zal aangelegd worden in asfalt van 3,5 meter breed met een grasberm aan beide zijden. Vanaf 18 augustus is er geen verkeer meer mogelijk binnen de werfzone. Tijdens de werken is er enkel doorgang voor de gebruikers van de aangrenzende percelen langsheen het pad. Het einde van de werken is, afhankelijk van de weersomstandigheden, voorzien tegen eind 2020. “Dit belangrijke project, waar al enkele jaren sprake van is, wordt zo concreet”, zegt Carine Goris (CD&V), schepen van Mobiliteit. “De fietssnelweg zorgt voor meer verkeersveiligheid en een kwalitatieve, snelle fietsverbinding in onze gemeente.”
Mobipunt

De aanleg van de fietssnelweg wordt in fase 2 aangevuld met het stationsproject van Infrabel en de NMBS. Daarbij wordt er, samen met de vernieuwing van de stationsomgeving, ook een fietsbrug voor de nieuwe fietssnelweg aangelegd over de Langestraat in Wezemaal. De realisatie van deze fase is voorzien voor medio 2021. Bovendien heeft de provincie Vlaams-Brabant nu ook de ontwerpplannen klaar voor fase 3: 2,5 kilometer fietssnelweg tussen het station van Wezemaal en de Heirbaan, richting Aarschot. Buurtbewoners waren al langer vragende partij voor een fietsdoorsteek tussen de Kruisboogstraat en Valleilaan en een fietstunnel die de Bert Leysenlaan met de Heirbaan verbindt. Ook deze extra doorsteken worden voorzien zodat fietsers een logische en veilige fietsverbinding krijgen. De realisatie van deze fase 3 is ten vroegste voorzien vanaf 2022. “Onze regio moet de mobiliteitsshift maken naar meer fietsverkeer. Met de fietssnelweg in Rotselaar promoten we het fietsgebruik, zowel voor recreatie als voor woon-werkverkeer”, besluit schepen Goris.


https://www.hln.be/in-de-buurt/rotselaar/rotselaar-start-met-aanleg-stuk-fietssnelweg-van-1-8-kilometer-tussen-leuven-en-aarschot~a697691b0/

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Revenir en haut

- Sujets similaires

 
Permission de ce forum:
Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum