L035 Leuven-Aarschot (fietssnelweg F25)

Voir le sujet précédent Voir le sujet suivant Aller en bas

L035 Leuven-Aarschot (fietssnelweg F25)

Message  joverwimp le Mer 11 Sep 2013 - 12:30

avatar
joverwimp

Messages : 1754
Date d'inscription : 18/07/2009
Age : 73
Localisation : Asse

Revenir en haut Aller en bas

Re: L035 Leuven-Aarschot (fietssnelweg F25)

Message  velo-ravel.net le Mer 11 Sep 2013 - 14:21

Autoluw alternatief voor Aarschotsesteenweg

De fietsroute Aarschot-Leuven is ruim 16 km lang. Ze verbindt het station van Aarschot via Rotselaar met het station van Leuven en is een autoluw alternatief voor de drukke Aarschotsesteenweg.  De provincie zal de route samen met de gemeenten uitwerken. Momenteel wordt het gewenste traject in kaart gebracht en worden de knelpunten opgelijst. Vervolgens worden in overleg actieplannen opgemaakt.

De provincie Vlaams-Brabant voerde tussen van 27 maart tot begin juli fietstellingen uit op de fietsroute. Op de meetpunten werden 2 rubberen telslangen over het wegdek geplaatst en verbonden met een verkeersteller. De tellingen geven inzicht in het gebruik van de fietsroute op elk moment van de dag. Zodra de resultaten verwerkt zijn, worden ze op deze pagina gepubliceerd.

Op onderstaande kaart vindt u de 'wenslijn' van de route. Deze 'wenslijn' is theoretisch, de effectieve loop van de route kan nog gewijzigd worden. De route is ook nog niet op alle stukken van deze 'wenslijn' befietsbaar
carte : http://goo.gl/maps/Ub9S6

avatar
velo-ravel.net

Messages : 5756
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

Brugbergpad [Leuven]

Message  eeuwige reiziger le Lun 6 Avr 2015 - 19:06

http://velo-ravel.forumactif.org/t832-kessel-lo-leuven#5144


AARSCHOT/LEUVEN
04/04/2015
Fietssnelweg tussen Aarschot en Leuven wordt vernieuwdHet Brugbergpad, een stuk fietssnelweg tussen Aarschot en Leuven, zal vernieuwd worden en een belangrijke verbinding worden tussen Aarschot en Leuven. De provincie Vlaams-Brabant maakt 144.000 euro subsidies vrij voor de heraanleg.

Momenteel is het Brugbergpad erg smal voor de grote aantallen fietsers die er dagelijks passeren. Bovendien is de ondergrond ook in slechte staat. Op piekmomenten passeren er ongeveer tweehonderd fietsers per kwartier. Op werkdagen zijn er dagelijks gemiddeld 2.700 passages van fietsers.

"Het Brugbergpad zal de nieuwe kop vormen van de fietssnelweg die Leuven met Aarschot zal verbinden", zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor mobiliteit.

"Deze volgt vanaf het Brugbergpad de Eénmeilaan in Kessel-Lo en volgt dan grotendeels de spoorweg richting Aarschot." De fietssnelwegen zijn prioriteit voor de provincie. Ook in Aarschot en Rotselaar liggen nieuwe projecten op tafel.

http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-haacht/fietssnelweg-tussen-aarschot-en-leuven-wordt-vernieuwd-a2276091/


LEUVEN
03/04/2015
Provincie investeert 144.000 euro in Brugbergpad en fietssnelweg

Het Brugbergpad, het populaire fietspad tussen de Vuurkruisenlaan/Diestsesteenweg en de Eénmeilaan in Kessel-Lo, wordt volledig vernieuwd. Het zal zo een gloednieuwe 'kop' vormen voor de fietssnelweg Leuven-Aarschot. De provincie Vlaams-Brabant geeft 144.000 euro subsidies.

Momenteel is het Brugbergpad erg smal voor de grote aantallen fietsers die er dagelijks passeren. Op piekmomenten passeren er ongeveer 200 fietsers per kwartier. Op werkdagen zijn er dagelijks gemiddeld 2.700 passages. Helaas voor de fietsers is het Brugbergpad niet overal in even goede staat. Tijd voor actie dus en die komt er dankzij subsidies van de provincie Vlaams-Brabant.

"Op het vernieuwde Brugbergpad zullen fietsers over een comfortabele asfaltverharding rijden. Het fietspad zal ook breder worden in de toekomst. Waar het mogelijk is, wordt het pad 3,5 meter breed met een ruime groenzone ernaast", zegt Dirk Robbeets, Leuvens schepen van Openbare Werken. "Bovendien wordt er zuinige LED-verlichting geplaatst. De vernieuwing van het Brugbergpad wordt gezamenlijk met de verplaatsing van de stelplaats van De Lijn aangepakt. Die zal verhuizen naar de terreinen naast het Brugbergpad om de forse toename van het aantal reizigers en aantal bussen te kunnen opvangen."

Mooi project maar er is nog meer goed nieuws voor de fietsers. "Het Brugbergpad zal de nieuwe kop vormen van de fietssnelweg die Leuven met Aarschot zal verbinden", zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor Mobiliteit. "De fietssnelweg volgt vanaf het Brugbergpad de Eénmeilaan en volgt dan grotendeels de spoorweg richting Aarschot. Leuven heeft trouwens het vervolgtraject langs de Eénmeilaan ook al in de planning staan. De stad Leuven zal in totaal 144.000 euro ontvangen voor dit project. Dat is 100% van de aanlegkosten en een bijdrage in de studiekosten van 40%."

De werken aan de stelplaats zijn al begonnen. Het Brugbergpad zelf zal in de zomervakantie van 2015 heraangelegd worden zodat de hinder voor scholieren en woon-werkverkeer zoveel mogelijk beperkt blijft. Tegen het nieuwe schooljaar moet het project klaar zijn.

http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-leuven/provincie-investeert-144-000-euro-in-brugbergpad-en-fietssnelweg-a2274798/

eeuwige reiziger

Messages : 2521
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 47
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

foto's van de brug over de spoorweg in Aarschot

Message  velo-ravel.net le Mar 3 Nov 2015 - 13:38

avatar
velo-ravel.net

Messages : 5756
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

Sneller dan gepland... 2017... 2018?

Message  eeuwige reiziger le Mer 23 Mar 2016 - 12:42

AARSCHOT/TESTELT
04/02/2016
Fietssnelweg naar Leuven komt er sneller dan geplandDe aanleg van de fietssnelweg tussen Aarschot en Leuven komt er sneller dan gepland. Zopas werd een studiebureau aangesteld om het tracé onder de loep te nemen. De snelweg sluit aan op de nieuwe brug voor zwakke weggebruikers over de sporen, de zogenaamde kleine Wapper. Aarschot werkt ook aan een snelle verbinding naar Testelt.

"Van aan de brug loopt het fietspad rond het nieuwe Logistieke Centrum Infrastructuur (LCI) van de NMBS, dat binnenkort gebouwd wordt, en zo gaat het verder tot aan de roze hoeve vlak voor het domein Elzenhof", zegt schepen van Openbare Werken Christel Verlinden (Open Vld). "Daarna loopt het traject verder in de richting van het oude station van Gelrode, over de vroegere heirbaan. Het is de bedoeling om zoveel mogelijk langs de spoorlijn 35 (tussen Leuven en Hasselt, red.) te blijven." De snelweg wordt een fietsparadijs. "Het fietspad heeft een breedte van minstens drie meter", aldus Verlinden. "Daarnaast wordt er rekening gehouden met de scherpte van de bochten. Fietsers zullen geen moeilijkheden ondervinden om continu een snelheid van 20 per uur te halen. We willen zo meer mensen aanzetten om met de fiets naar het werk te gaan."

Snel en veilig
De aanleg kan wellicht dit jaar al starten. "Fietssnelwegen zijn snelle en veilige fietsverbindingen tussen locaties met een hoog fietspotentieel", weet gedeputeerde voor Mobiliteit Tom Dehaene (CD&V). "Ideaal voor woon-werkverkeer, maar ook interessant voor scholieren of voor de recreant. Met de aanstelling van een studiebureau nemen we een actieve rol op ons."

Ook in de andere richting - de kant van Diest - werkt de stad Aarschot aan een fietssnelweg. "Hiervoor hebben we een studiebureau aangesteld, dat zal onderzoeken wat mogelijk is", zegt schepen Verlinden. "Ook dit pad zal het tracé van de spoorlijn volgen. We hopen dat dit eind 2017 gerealiseerd kan worden."

http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-aarschot/fietssnelweg-naar-leuven-komt-er-sneller-dan-gepland-a2605895/


Studiebureau zet vaart achter fietssnelweg Leuven-Aarschot
3 februari 2016

De provincieraad van Vlaams-Brabant stelde een studiebureau aan om de geplande fietssnelweg tussen Leuven en Aarschot sneller te realiseren. De opdracht bestaat uit een startnota voor de volledige fietssnelweg waarin het exacte tracé en de mogelijkheden worden onderzocht.

Het stuk tussen Holsbeek en Wilsele wordt uitgewerkt tot op het niveau van het voorontwerpplan. Op die manier wil de provincie deze fietssnelweg bij alle actoren op de agenda zetten, in de hoop op een snellere realisatie.

“In augustus 2015 realiseerden we samen met de stad Leuven en De Lijn een eerste stuk van de fietssnelweg tussen Leuven en Aarschot”, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor Mobiliteit. “Het wegdek van het Brugbergpad werd vernieuwd en verbreed, waardoor de fietsers elkaar gemakkelijk kunnen kruisen.”

“Er staat nog een aantal projecten in de steigers in Leuven, Rotselaar en Aarschot. Maar er zijn ook nog wat missing links en knelpunten. Om sneller vooruitgang te kunnen boeken is er nood aan bijkomende stappen op grotere, bovengemeentelijke schaal.”

Fietssnelwegen zijn snelle, veilige en comfortabele fietsverbindingen tussen locaties met een hoog fietspotentieel. Ideaal voor woon-werkverkeer, maar ook interessant voor scholieren of voor de recreant. De fietssnelweg tussen Leuven en Aarschot, met een gewenst tracé langs spoorlijn 35, vertrekt aan het station van Aarschot langs de nieuwe spoorwegbrug en loopt parallel aan de spoorweg richting Gelrode, Wezemaal, Rotselaar, Wilsele, Kessel-Lo en Leuven.

De eerste resultaten op het terrein worden in 2018 verwacht.

http://www.madeinvlaamsbrabant.be/nieuws/studiebureau-zet-vaart-achter-fietssnelweg-leuven-aarschot/

eeuwige reiziger

Messages : 2521
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 47
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Re: L035 Leuven-Aarschot (fietssnelweg F25)

Message  Admin le Lun 5 Déc 2016 - 12:42

avatar
Admin
Rang monochrome + gras

Messages : 520
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Belgique, Mons, Ghlin

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

Re: L035 Leuven-Aarschot (fietssnelweg F25)

Message  joverwimp le Lun 5 Déc 2016 - 17:20

De provincie Vlaams-Brabant is kampioen in het wijzigen van links. Die houden niet langer dan een jaar stand.
avatar
joverwimp

Messages : 1754
Date d'inscription : 18/07/2009
Age : 73
Localisation : Asse

Revenir en haut Aller en bas

Re: L035 Leuven-Aarschot (fietssnelweg F25)

Message  velo-ravel.net le Lun 5 Déc 2016 - 17:44

joverwimp a écrit:De provincie Vlaams-Brabant is kampioen in het wijzigen van links. Die houden niet langer dan een jaar stand.

Helaas veel te veel het geval in het algemeen. nochtans niet moeilijk om op te lossen... Ik probeer er op te letten op mijn site.

Met de nieuwe regios in Frankrijk is het daar niet beter.
avatar
velo-ravel.net

Messages : 5756
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

Re: L035 Leuven-Aarschot (fietssnelweg F25)

Message  Contenu sponsorisé


Contenu sponsorisé


Revenir en haut Aller en bas

Voir le sujet précédent Voir le sujet suivant Revenir en haut

- Sujets similaires

 
Permission de ce forum:
Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum