Forum lie au site www.velo-ravel.net
Vous souhaitez réagir à ce message ? Créez un compte en quelques clics ou connectez-vous pour continuer.

Scheldehappening (6 april 2015)

Aller en bas

Scheldehappening (6 april 2015) Empty Scheldehappening (6 april 2015)

Message  eeuwige reiziger Dim 22 Mar 2015 - 20:54

De Scheldehappening

Paasmaandag is dé dag om het verrassend veelzijdige Scheldeland al varend, fietsend of wandelend te verkennen. Op 6 april 2015 kan je dan ook opnieuw alle troeven van Schelde, Durme en Rupel ontdekken: er is cultuur, natuur, vissen, erfgoed, animatie, couleur locale...

Scheldehappening (6 april 2015) Kaart

FIETS MEE!
Scheldeland = Fietsland! Neem na de boottocht deel aan één van de talrijke begeleide fietstochten langs de mooiste plekjes van het Scheldeland. Op alle infostands vindt u ook gratis fietskaarten om zelf op fietsontdekking te gaan. Verschillende Scheldegemeenten stellen op 6 april hun bezienswaardigheden gratis open voor het publiek!

Combineer een boottocht met één van de talrijke geleide fietstochten, of ga zelf op ontdekking met een gratis fietskaart aan de infostands. De fiets kan
steeds mee aan boord!

Alle informatie over deze fietstochten op volgende webstek:

http://www.scheldehappening.be/

Brochure:

http://www.scheldehappening.be/downloads/Scheldehappening2015_A3_online.pdf

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Scheldehappening (6 april 2015) Empty Programma 2015

Message  eeuwige reiziger Dim 22 Mar 2015 - 22:00

Varen, fietsen en wandelen op de Scheldehappening en de grote trage wegenwandeling
21 maart 2015

WETTEREN - Paasmaandag valt dit jaar op 6 april. Voor de zesde maal is paasmaandag Scheldehappeningsdag en voor de elfde keer is er dan ook de grote trage wegenwandeling. Op 21 verschillende locaties langs de Schelde en de Rupel kan men kennismaken met alles wat het Scheldeland te bieden heeft op gebied van cultuur, natuur, erfgoed en couleur locale. Wetteren kan op een dag als deze natuurlijk niet achterblijven en biedt dan ook tal van activiteiten aan.

Er zijn verschillende fietslussen voorzien zoals de fietsroute 'Volg de Rechtvaardige Rechters' (2 lussen van 48 km) of de Schellebelle 1919-fietstocht langsheen de interessante filmplaatsen. Als laatste is er de TV OOST-fietstocht Wetteren – Schellebelle van 10 km.

Fiets je liever niet alleen? Geen probleem! Om 14u30 vertrekt aan Toerisme Wetteren (Markt 23) een begeleide fietstocht doorheen de prachtige velden van Wetteren met een bezoek aan de Wetterse Watertuin.

Deelname aan deze activiteiten is volledig gratis en bovendien is fietsverhuur mogelijk. De Wetterse Watertuin is die dag vrij te bezoeken. Voor de elfde keer zal ook dit jaar de grote trage wegenwandeling plaatsvinden, met vertrek aan de voetgangersbrug aan de Schelde.

Varen is mogelijk aan het veer van Schellebelle. Rondvaarten om het half uur, tussen 10u30 en 16u30. Volwassenen betalen daarvoor 2 euro, kinderen van 0 tot 12 jaar 1 euro.

Fietstochten

'Volg de rechtvaardige rechters' (2 lussen van 48 km)
De onderkoster van de Sint-Baafskathedraal was nog nooit zo verbaast geweest als in de ochtend van 11 april 1934 toen hij vaststelde dat er twee panelen van het Lam Gods ontbraken. Spring op de fiets en ga mee op zoek naar de alom bekende 'Rechtvaardige Rechters', je volgt het spoor van hoofdverdachte Arsène Goedertier en de speurders via verschillende knooppunten van het fietsnetwerk Scheldeland.

De Schellebelle 1919-fietsroute (20 – 30 – 42 km)
De groene weilanden, open kouters, broeken en polders van het Scheldeland waren het prachtige decor voor de film 'Schellebelle 1919'. Met de fietsroute met dezelfde naam krijg je niet alleen de kans om de prachtige filmplaatsen te ontdekken maar ook de unieke natuur van het Scheldeland kan u al fietsend verkennen.

TV Oost-Familiefietstocht Wetteren – Schellebelle ( 10 km)
Fiets samen met de hele familie én TV Oost doorheen Wetteren en Schellebelle. Tijdens deze tocht fiets je langs de Schelde, het Provinciaal Domein 'Den Blakken' en de Wetterse Watertuin. De fietsroute is slechts 10 km lang en dus ideaal voor jong en oud.

Begeleide fietstocht Toerisme Wetteren
Geen zin om alleen te fietsen? Geen probleem! Fiets samen met een gids door de kleurrijke en groene velden langs de Floraliëntocht. De gids vertelt in geuren en kleuren over de Wetterse sierteelt, de rol van pionier Adolphe Papeleu,... Er wordt ook afgestapt voor een bezoekje aan de Wetterse Watertuin in Jabeke. Vertrek is voorzien om 14u30, Markt 23.

(...)

http://www.nieuwsblad.be/cnt/blwpo_01591615

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Revenir en haut

- Sujets similaires

 
Permission de ce forum:
Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum