Forum lie au site www.velo-ravel.net
Vous souhaitez réagir à ce message ? Créez un compte en quelques clics ou connectez-vous pour continuer.

De Gavers [Harelbeke]

Aller en bas

De Gavers [Harelbeke] Empty De Gavers [Harelbeke]

Message  eeuwige reiziger Jeu 14 Avr 2016 - 9:55

Het provinciaal domein De Gavers dat zich tussen fietsknooppunt 44, 45 en 56 bevindt, is voor het overige sterk gericht op waterrecreatie.

Informatie:
http://www.west-vlaanderen.be/genieten/sport/gavers/gavers/

Kaart:
http://www.west-vlaanderen.be/genieten/sport/gavers/gavers/Documents/Domein%20dd%201%20januari%202015.pdf

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

De Gavers [Harelbeke] Empty Fiets- en wandelverbinding [Zwevegem - Harelbeke]

Message  eeuwige reiziger Jeu 14 Avr 2016 - 9:57

Provincie stelt uitbreiding zwemzone in domein De Gavers uit tot na 2019
De Standaard/West-Vlaanderen,
Do. 31 Mar. 2016, Pagina 29

De uitbreiding van de zwemzone in De Gavers wordt pas na 2019 gerealiseerd. Er zijn ook plannen om de parkings bij het provinciaal domein opnieuw in te delen, om zo onder meer de criminaliteit te doen dalen.

(...)

Fietsverbinding naar Zwevegem

Op de planning staat ook de aanleg van een volwaardige fiets- en wandelverbinding tussen de site Transfo in Zwevegem, aan de kanaalzone in Zwevegem en De Gavers. 'We willen een veilig en rustig pad creëren', zegt Vereecke. Om dat te doen, moet grond van landbouwers worden aangekocht. 'We proberen nu die gronden te verwerven of gebruiksovereenkomsten af te sluiten met de boeren. Met dat pad creëren we een groene corridor van aan De Gavers tot aan de kanaalzone in Zwevegem', zegt Vereecke die de onderhandelingen daarover de komende jaren probeert af te ronden.

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

De Gavers [Harelbeke] Empty Fietsbrug [Deerlijk]

Message  eeuwige reiziger Jeu 13 Avr 2017 - 14:33

Binnenkort zullen fietsers komende uit de richting van Deerlijk op een veilige manier naar de Gavers kunnen fietsen. Gedaan met de gevaarlijke doorsteek over de N36.

Voorbereidende werken gestart voor aanleg van fietsbrug over N36 in Deerlijk
11/04/17

Het Agentschap Wegen en Verkeer wil een fiets- en voetgangersvriendelijke oversteek realiseren, zodat de zwakke weggebruikers veilig de N36 kunnen dwarsen richting De Gavers, het centrum van Deerlijk en de scholen in Kortrijk en Harelbeke.

Nu de technische stabiliteitsstudie voor de fietsbrug over de N36 in Deerlijk is afgerond, kunnen de voorbereidende werken voor de aanleg van die brug van start gaan. Die konden niet vroeger aangevat worden omdat uit de studie moest blijken hoeveel en welke oppervlakte voorbelast moest worden. Vanaf 18 april start de herinrichting van het kruispunt Kleine Tapuitstraat-Stationsstraat. Tegelijk worden ook de nodige grondwerken opgestart.

Na het bouwverlof

Pas wanneer die grondwerken klaar zijn - vermoedelijk na het zomerbouwverlof - kan er gestart worden met de eigenlijke aanleg van de fietsbrug. Eenmaal uit de zettingsmetingen blijkt dat de grond voldoende gestabiliseerd is, kan de aannemer beginnen met het plaatsen van de pijlers met bijhorende paalfunderingen en eenmaal de stalen brug volledig geïnstalleerd is, wordt overgegaan tot de aanleg van de aanloophellingen op volle grond en de aansluiting van de fietspaden op de bestaande en deels heringerichte Gaversstraat en Marquettestraat. De Gaversstraat krijgt een knip ter hoogte van de N36. Op die manier wordt de Gaversstraat ter hoogte van de fietsbrug verkeersluw, waardoor het risico kan vermeden worden dat fietsers die van de brug komen in aanraking komen met voertuigen. Verkeer op de Gaversstraat kan de N36 bereiken via de Kleine Tapuitstraat en de Stationsstraat.

http://kw.knack.be/west-vlaanderen/nieuws/verkeer-en-mobiliteit/voorbereidende-werken-gestart-voor-aanleg-van-fietsbrug-over-n36-in-deerlijk/article-normal-257461.html
https://wegenenverkeer.be/werken/aanleg-fietsers-en-voetgangersbrug-over-n36-deerlijk
http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20170414_02834395

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

De Gavers [Harelbeke] Empty Re: Fietsbrug [Deerlijk]

Message  eeuwige reiziger Ven 13 Sep 2019 - 18:04

Veilig over de N36 via de Bra(a)mplukker
1 oktober 2018

De Gavers [Harelbeke] 4642107

De voetgangers- en fietsersbrug over de gewestweg N36 ter hoogte van de Marquettestraat en de Gaversstraat, werd gisteren officieel geopend. De realisatie van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) heeft 3,5 miljoen euro gekost. De brug krijgt de naam ‘de Bra(a)mplukker’, een verwijzing naar Bram Kimpe, de toen 13-jarige Deerlijkenaar die in 2006 op die plaats verongelukte.

Er was al jaren vraag naar een fietsers- en voetgangersbrug over de N36 die de Marquettestraat met de Gaversstraat verbindt. De oversteekplaats werd vroeger frequent gebruikt door fietsers, voetgangers en joggers op weg naar het provinciaal domein De Gavers en door jongeren op weg naar scholen in Harelbeke en Kortrijk. Op de oversteek gebeurden in het verleden talrijke ongevallen met fietsers. Bram Kimpe (13) verongelukte op die plaats op 5 mei 2006.

”Omwille van de onveilige situatie werd in 2008 beslist om de oversteek af te sluiten”, verduidelijkt Koen Surdiacourt van AWV. “Fietsers moesten het fietspad langs de N36 volgen naar de volgende lichtengeregelde kruispunten om de N36 over te kunnen steken. In het belang van de zwakke weggebruikers werd later beslist om een fietsers- en voetgangersvriendelijke oversteek te realiseren. Een tunnel zou te duur zijn en daarom werd geopteerd voor een fietsers- en voetgangersbrug.”

De werken hebben ongeveer een jaar geduurd. De hele constructie heeft een lengte van 380 meter en weegt ruim 600 ton. Er is ook een kortere verbinding met trappen (130 meter) voor de voetgangers.


https://www.hln.be/in-de-buurt/deerlijk/veilig-over-de-n36-via-de-bra-a-mplukker~af20240c/
https://kw.be/nieuws/verkeer-en-mobiliteit/veilig-over-de-n36-via-de-bra-a-mplukker-in-deerlijk/article-normal-340443.html

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Revenir en haut

- Sujets similaires

 
Permission de ce forum:
Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum