Forum lie au site www.velo-ravel.net
Vous souhaitez réagir à ce message ? Créez un compte en quelques clics ou connectez-vous pour continuer.

Tivoli park

2 participants

Aller en bas

Tivoli park Empty Tivoli park

Message  velo-ravel.net Dim 11 Déc 2016 - 8:46

http://www.gva.be/cnt/dmf20161209_02616640/meer-plek-voor-fietsers-in-tivolipark-minder-voor-auto-s


Auto’s zoveel mogelijk buiten het domein laten parkeren op een nieuwe parking en door het groen een fietspad aanleggen naar het nieuwe ziekenhuis. Dat zijn de plannen van de stad met het Tivolipark in Mechelen.

Het domein aan de Antwerpsesteenweg kent al langer een parkeerprobleem. Zeker nu het park steeds meer bezoekers trekt en ook de horecazaak in Kasteel Tivoli goed draait. Op drukke momenten mochten de uitbaters gebruikmaken van de parking van CG Power Systems, maar dat kan sinds een tijdje niet meer.

Daarom geeft de stad de plannen voor nieuwe parkeergelegenheid concreet vorm. Die bestaan reeds vele jaren. “Achter Carrefour Market en Thiry Paints in de Eikestraat ligt nog een terrein dat eigendom is van de stad. Daar kunnen wij een parking voor een honderdtal wagens realiseren”, zegt schepen van Mobiliteit Marina De Bie (Groen). Mechelen maakt 100.000 euro vrij om ze aan te leggen.

Nieuwe brug over Vrouwvliet

Tegelijk maakt ze werk van een nieuwe brug over de Vrouwvliet, zodat bezoekers vlot tot in het park of het kasteel geraken. “De brug zal enkel toegankelijk zijn voor voetgangers en fietsers”, stelt De Bie. Ze raamt de investering voor de bouw van de brug op zo’n 400.000 euro.

Eens dat project gerealiseerd is, wil de stad geparkeerde auto’s zoveel mogelijk weg uit het park. “De parking aan het kasteel zelf behouden we. Maar de parkeerplaatsen aan de achterzijde die bereikbaar zijn via de Liersesteenweg verdwijnen. Parkeren tussen de bomen zal daar dus niet meer kunnen”, zegt de schepen, die ook bevoegd is voor Natuur- en groenontwikkeling.

Fietsers krijgen meer ruimte in het park in Mechelen-Noord. Naar het voorbeeld van het provinciaal groendomein Vrijbroekpark in het zuiden van de stad, waar al langer een fietsverbinding doorloopt. “Nu de werken op het Oud Oefenplein in hun eindfase zitten, kunnen wij starten met het studiewerk voor de aanleg van de brug en het traject van het Tivolipad”, kondigt Marina De Bie aan.

Doortrekken naar Mechelen-Noord

Vanuit het centrum zal het dan mogelijk zijn om veilig naar de nieuwe campus van het AZ Sint-Maarten te fietsen. Zo moeten fietsers niet meer via de veel drukkere Antwerpse- of Liersesteenweg rijden eens het nieuwe ziekenhuis in het najaar van 2018 geopend is. In een later stadium wil de stad het fietspad doortrekken naar het industrieterrein van Mechelen-Noord.

Daarvoor is wel een traject nodig over het grondgebied van de Sint-Katelijne-Waver. “Met onze collega’s gaan we daar zeker nog over samenzitten. Het is eveneens in het belang van de inwoners van Katelijne om het ziekenhuis optimaal bereikbaar te maken voor fietsers”, zegt schepen De Bie nog.
velo-ravel.net
velo-ravel.net

Messages : 7627
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

Tivoli park Empty Re: Tivoli park

Message  eeuwige reiziger Jeu 31 Aoû 2017 - 20:07

Artikel met een beschrijving van het te ontwikkelen traject:

MECHELEN
09/12/2016
FIETSROUTE ZAL CENTRUM VERBINDEN MET NIEUWBOUWZIEKENHUIS
Tivolipad komt er in 2017

Tivoli park 9374098

Er is al vele jaren sprake van, maar in 2017 komt het er ook: het Tivolipad. De fietsroute zal het centrum van Mechelen verbinden met het nieuwbouwziekenhuis, onder meer over een nieuwe brug over de Vrouwvliet en langs een nieuwe parking voor het Tivolipark.

Van het Tivolipad is al heel lang sprake - herinner u ook de wafelijzerbrug die jarenlang aan de oever van Vrouwvliet heeft liggen roesten -, maar nu de werkzaamheden aan het Oefenplein op hun einde lopen, wil de stad er ook daadwerkelijk werk van maken.

De route start in de Sint-Katelijnestraat en loopt dan via de Schijfstraat en door onder meer het Oud Oefenplein en Tivoli naar de nieuwe ziekenhuiscampus en zo verder door onder de R6 richting Walem en Mechelen-Noord. Een noodzakelijke voorwaarde is de bouw van een brug over de Vrouwvliet, waarvoor de stad nu 300.000 euro in haar begroting inschrijft.

"De brug over de Vrouwvliet zal ook de aan te leggen parking met een honderdtal plaatsen in de Eikestraat, achter Thiry Paints, verbinden met het park. Daardoor kunnen we van de parking in de Tivolilaan een park maken", zegt schepen van Mobiliteit, Marina De Bie (Groen). De parking werd op 100.000 euro gebudgetteerd. Voor aanpassingen op de fietsroute zelf én voor verbeteringen aan de fietsinfrastructuur in de Winketkaai, de Rietstraat en de Planckendaelstraat reserveert de stad 600.000 euro.

Fietsstraten
Voor straten waar fietspaden geen optie zijn, wil de stad bekijken of fietsstraten een optie zijn. Na de Hoogstraat, de Goswin de Stassartstraat en de Frans Halsvest wordt vooral gekeken naar de Augustijnen-, Sint-Katelijne-, Adegem- en Onze-Lieve-Vrouwestraat en - na de heraanleg van het kruispunt met de Liersesteenweg - de Keldermansvest.

"Om van een echt fietsnetwerk te kunnen spreken, moeten we de routes ook beter zichtbaar maken. We denken aan klassieke wegwijzers met bestemming en afstand, maar ook aan thermoplasten (markeringen op straat, red.) en overzichtsborden op de invalsroutes", geeft schepen van Mobiliteit, Marina De Bie, nog mee.

http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-mechelen/tivolipad-komt-er-in-2017-a3026766/

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Revenir en haut

- Sujets similaires

 
Permission de ce forum:
Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum