Forum lie au site www.velo-ravel.net
Vous souhaitez réagir à ce message ? Créez un compte en quelques clics ou connectez-vous pour continuer.

Stedelijk fietsnetwerk [Antwerpen]

Aller en bas

Stedelijk fietsnetwerk [Antwerpen] Empty Stedelijk fietsnetwerk [Antwerpen]

Message  eeuwige reiziger Sam 4 Juil 2020 - 16:49

Belangrijke fietsassen krijgen fietsbewegwijzering
22 juni 2020

Stedelijk fietsnetwerk [Antwerpen] 763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0

ANTWERPEN - In Antwerpen komen deze zomer op alle functionele fietsassen borden met fietsbewegwijzering. Zo wil de stad Antwerpen de fiets verder promoten als snel en vlot vervoersmiddel. Fietsers kunnen het fietsnetwerk online raadplegen of downloaden op www.slimnaarantwerpen.be.

De stad plaatst tegen midden juli in totaal 689 fietsbewegwijzeringsborden op alle belangrijke knooppunten van het functionele fietsnetwerk in Antwerpen. Dat netwerk spreidt zich uit over het volledige grondgebied van de stad en districten. De bewegwijzering maakt de hoofdroutes van het fietsnetwerk ook extra zichtbaar in het straatbeeld.

Voor de opmaak en plaatsing van de borden is rekening gehouden met onder andere herkenbaarheid, leesbaarheid en continuïteit. Naast de vermelding van bepaalde stadswijken (Antwerpen-Centrum, Deurne-Noord,…), districten en gemeentes worden ook belangrijke locaties zoals ziekenhuizen en park-and-rides opgenomen en worden de fietsostrades visueel duidelijk aangegeven.

Fietsers kunnen het fietsnetwerk online raadplegen of downloaden op www.slimnaarantwerpen.be. Er is ook een gratis fietskaart beschikbaar in de stadswinkel op de Grote Markt en in alle districtshuizen. Sinds deze maand verstuurt de stad de kaart ook gratis per post aan iedereen die ze aanvraagt. Het kan tot 2 weken duren voordat de kaart in de bus valt.

https://www.hln.be/in-de-buurt/antwerpen/belangrijke-fietsassen-krijgen-fietsbewegwijzering~ae75adc5/


Antwerpen leidt fietsers door de stad met functionele fietsbewegwijzering
22/06/2020

ANTWERPEN - Op het grondgebied van de stad Antwerpen en haar districten worden de komende maand 689 fietsbewegwijzeringsborden geplaatst op alle belangrijke knooppunten van het lokale functionele fietsnetwerk.

De stad wil op die manier de hoofdroutes van het fietsnetwerk extra zichtbaar maken in het straatbeeld en de fiets nog meer promoten als snel en vlot vervoersmiddel.

Volgen schepen van Mobiliteit Koen Kennis (N-VA) zijn de functionele fietsbewegwijzeringsborden een van de weinige nog ontbrekende schakels om van Antwerpen een echte fietsstad te maken. “Antwerpen is een zeer fietsbare stad, zowel recreatief als voor woon-werkverkeer”, zegt hij. “Het centrum, de districten, de haven, belangrijke locaties, de randgemeenten en zelfs de omliggende regio zijn onderling verbonden via veilige fietsroutes, en die routes maken we met deze bewegwijzering nog meer leesbaar.”

Op de borden staan gemeentes, wijken of buurten aangegeven en soms ook herkenningspunten of belangrijke locaties zoals ziekenhuizen of park-and-rides, met telkens de afstand die nog moet worden afgelegd en de richting erbij. Ook fietsostrades worden visueel duidelijk aangeduid. De stad takt met haar bewegwijzering ook aan op de al bestaande fietsbewegwijzering van de provincie.

Fietsers kunnen het fietsnetwerk ook online raadplegen of downloaden op www.slimnaarantwerpen.be. Er is ook een gratis fietskaart beschikbaar in de stadswinkel op de Grote Markt en in alle districtshuizen of je kan aanvragen om ze gratis met de post te laten opsturen.

Het bewegwijzeringsproject kadert ook in het bredere Europese samenwerkingsproject Civitas Portis, waarbij partners uit vijf Europese havensteden samenwerken rond duurzame mobiliteitsoplossingen.

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20200622_04997426


https://atv.be/nieuws/antwerpen-plaatst-functionele-fietsbewegwijzering
https://www.velo-antwerpen.be/nl/nieuws/antwerpen-plaatst-fietsbewegwijzering-op-fietsassen


Een kaart van het fietsnetwerk is beschikbaar: digitaal als op papier:

https://www.slimnaarantwerpen.be/nl/nieuws/geniet-vanaf-midden-juli-van-fietsbewegwijzering-in-heel-antwerpen

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Revenir en haut

- Sujets similaires

 
Permission de ce forum:
Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum