Forum lie au site www.velo-ravel.net
Vous souhaitez réagir à ce message ? Créez un compte en quelques clics ou connectez-vous pour continuer.

Canal Albert (Albertkanaal) Antwerpen-Hasselt (Fietssnelweg F005)

3 participants

Page 2 sur 3 Précédent  1, 2, 3  Suivant

Aller en bas

Canal Albert (Albertkanaal) Antwerpen-Hasselt (Fietssnelweg F005) - Page 2 Empty Fietstocht

Message  eeuwige reiziger Lun 29 Déc 2014 - 22:42

à compléter

un peu de patience svp

Bijkomend jaagpad langs kanaaldijk
Het Laatste Nieuws/Antwerpen Zuid,
Vr. 20 Mar. 2015, Pagina 21
Het deel van de weg langs het Albertkanaal tussen de Vlotstraat en de Oude Baan in Oelegem wordt jaagpad. Tot nu toe had dit deel van de kanaaldijk het statuut van openbare weg. Als het ook jaagpad wordt, zal NV De Scheepvaart instaan voor het onderhoud en het beheer. De toegang tot de weg zal beperkt worden tot voetgangers en (brom)fietsers.

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Canal Albert (Albertkanaal) Antwerpen-Hasselt (Fietssnelweg F005) - Page 2 Empty Brug E314 [Viversel, Heusden-Zolder]

Message  eeuwige reiziger Jeu 21 Juil 2016 - 21:27

Brug E314 over Albertkanaal geplaatst in Heusden-Zolder
21 juli 2016

HEUSDEN-ZOLDER - De E314-autosnelweg krijgt een tijdelijke brug over het Albertkanaal in Heusden-Zolder. Vandaag werd al het eerste deel van die noodbrug in Heusden-Zolder van op een ponton op het Albertkanaal aan wal gebracht.

De tijdelijke brug is gemaakt door een bedrijf in Balen (Antwerpen). Het eerste van de twee brugdelen werd gisteravond op een ponton over het Albertkanaal van Balen naar Heusden-Zolder gebracht. Daar startte vanmorgen de operatie om het brugdeel van het ponton aan land te brengen naar de montageplaats. Daarvoor werd het Albertkanaal voor alle verkeer gesloten.

Rond 14 uur waren de werken achter de rug. Morgen, vrijdag, wordt het tweede brugdeel van Balen over het water naar Heusden-Zolder gebracht. Zaterdag volgt dezelfde operatie als vandaag om dat brugdeel aan wal te brengen. In september wordt de nieuwe brug geplaatst. Tegen begin 2017 zal het verkeer erover kunnen rijden.

http://www.hbvl.be/cnt/dmf20160721_02393477/tijdelijke-brug-e314-over-albertkanaal-in-heusden-zolder
http://www.tvl.be/nieuws/onderdelen-tijdelijke-brug-over-albertkanaal-naar-heusden-zolder
http://www.tvl.be/nieuws/verkeer-e314-moet-over-noodbrug-aan-het-albertkanaal-in-heusden-zolder-32001

Brugverhoging in Heusden-Zolder

Verhogen snelwegbrug over het Albertkanaal en plaatsen van een tijdelijke brug

Om te voldoen aan de vermelde norm moet de brug van de E314 met 1,60 m verhoogd worden. Omdat het Albertkanaal onder deze brug voldoende breed is, kan ze behouden blijven. Het project omvat enkel het verhogen (‘opvijzelen’) van de bruggen en het aanpassen van de brugpijlers en de opritten naar de nieuwe hoogte.  Gelijktijdig zullen de bruggen ook gerenoveerd worden.

Om tijdens het verhogen van de bruggen het aantal rijstroken op de brug niet te verminderen, zal een tijdelijke brug uit staal worden gebouwd. Deze tijdelijke brug zal vlak naast de betonnen snelwegbrug worden gebouwd en ligt aan de zijde van de Westlaan. Via tijdelijke aansluitingen met de E314 blijft het aantal rijstroken gedurende de werken behouden.

Nadat de autosnelwegbrug is verhoogd, zal de tijdelijke stalen brug, inclusief haar steunen en aansluitingen, worden weggenomen.

De eigenlijke werken starten in het voorjaar van 2016. De tijdelijke brug (stalen brug, zonder afwerking en aansluiting wegenis) zal er in het najaar van 2016 zijn.

Vermoedelijke duur van de werken: bouw tijdelijke brug: tot einde 2016

Verhogen brug E314 richting Leuven: einde 2016- 2e helft 2017

Verhogen brug E314 richting NL: klaar tegen augustus 2018

Presentatie dinsdag 12 januari 2016: (zie onderaan)

http://www.descheepvaart.be/modernisering_albertkanaal_heusden_zolder


Plan van aanpak:

(...)

 Fietsers:

- Jaagpad Dossche: afgesloten wegens veiligheid (werfverkeer, sleuven, putten …).
Omleiding wordt voorzien


http://www.descheepvaart.be/uploads/scheepvaart/FILE_b50cbb05-439c-4184-ad06-b5353ebbe984.pdf


Canal Albert (Albertkanaal) Antwerpen-Hasselt (Fietssnelweg F005) - Page 2 13015437_1087408487997951_3773900461736838921_n

http://fotografie-rudi-coomans.blogspot.be/2016/04/viversel-onde-de-kanaalbrug-tijdelijk.html

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Canal Albert (Albertkanaal) Antwerpen-Hasselt (Fietssnelweg F005) - Page 2 Empty Fietsbrug in Antwerpen probleemloos over Albertkanaal geplaatst

Message  velo-ravel.net Lun 5 Déc 2016 - 10:00

http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/regio/antwerpen/1.2835376#


In de nacht van zaterdag op zondag is over het Albertkanaal een nieuwe brug op zijn plaats gezet. Het brugdek is 250 ton zwaar en 85 meter lang. Het gevaarte, dat de IJzerlaanbrug vervangt, zal geen autoverkeer op die plaats meer toelaten. De werkzaamheden zijn goed voor verschillende fietsverbindingen, maar ook voor de scheepvaart.

Al geruime tijd worden de bruggen over het Albertkanaal systematisch aangepast, zodat er schepen met vier in plaats van drie containers zullen kunnen varen. Afgelopen nacht werd met de nieuwe brug een volgende stap gezet.

De nieuwe fietsbrug, die langs het kanaal werd gemonteerd, is met een ponton over het water gevaren, opgetild en op steunpilaren gezet. Volgens de aannemer verliep dat millimeterwerk zonder problemen. Het gebeuren werd ook druk gevolgd door buurtbewoners.
"Een fietssnelweg boven een watersnelweg"

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) kwam ter plaatse en benadrukte het belang van de werken. "Dit is een fantastische prestatie en een zegen voor het woon-werkverkeer. Ze biedt aansluiting voor zowel het Singel- als het Ringfietspad, alsook voor de Fietsostrade tussen Antwerpen en Essen", zei hij.

"Je krijgt dan een fietssnelweg boven een watersnelweg. Deze brug was met 6,7 meter ook de laagste brug over het Albertkanaal. Ook qua breedte was de IJzerlaanbrug een flessenhals, die wordt aangepakt. Voor de mobiliteit is dat goed, aangezien één schip van 18.000 ton tot 600 vrachtwagens van de baan kan halen."

De nieuwe fietsbrug, die uiteindelijk 490 meter lang zal zijn en een maximaal hellingspercentage van 4 procent kent, wordt in april in gebruik genomen. Ze wordt de langste van Vlaanderen. Nu is dat de Diabolofietsbrug over de E19 in Machelen. De investering is goed voor 4,9 miljoen euro.

De oude IJzerlaanbrug zal worden afgebroken eenmaal de nieuwe brug in gebruik is. Het was volgens de beleidsmakers technisch erg moeilijk om autoverkeer toe te laten.

Er zouden nu nog zo'n 31 bruggen over het Albertkanaal aan te passen zijn.

Foto's en video op de link boven vermeld
velo-ravel.net
velo-ravel.net

Messages : 7639
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

Canal Albert (Albertkanaal) Antwerpen-Hasselt (Fietssnelweg F005) - Page 2 Empty Inhuldiging fietsbrug IJzerlaan [Merksem]

Message  eeuwige reiziger Jeu 6 Avr 2017 - 9:45

Nieuwe fietsbrug IJzerlaan opent donderdagnamiddag
5 april 2017

MERKSEM / ANTWERPEN 2060 - De fietsbrug aan de IJzerlaan opent morgen. Om 14u wordt de nieuwe brug met een officiële plechtigheid geopend. De eerste 500 gebruikers krijgen een cadeautje.

In november vorig jaar werd de oude IJzerlaanbrug definitief afgesloten voor alle verkeer, behalve voor fietsers en voetgangers. In tussentijd werd er gewerkt aan een nieuwe fiets- en wandelbrug over het Albertkanaal, vlak naast de oude. Donderdag om 14u wordt de nieuwe brug officieel geopend. Om de ingebruikname te vieren krijgen de eerste 500 gebruikers een cadeautje.

Fietsostrades

De brug vormt een belangrijke schakel op de grote fietsroutes van en naar de stad. Zo maakt ze de verbinding tussen het district Merksem en de Damwijk en sluit ze aan de stadskant aan op de fietspaden van de IJzerlaan en de Slachthuislaan. Aan de overzijde, in Merksem, gaat de fietsbrug via een tijdelijke aanloophelling over in de oude Bredabaan.

Ook voor de fietsostrades F14 vanuit Essen en F15 naar Turnhout vormt deze nieuwe brug een belangrijke schakel. De F14 wordt nu doorgetrokken langs de wijk Luchtbal tot aan het Albertkanaal. Via een aaneenschakeling van fietsvoorzieningen kan dan worden doorgefietst naar de Gemeentestraat. De F15 wordt op haar beurt doorgetrokken van de fietsbrug tot aan de Vosseschijnstraat.

De oude IJzerlaanbrug wordt in het weekend van 1 mei definitief afgebroken. Vanop het water zullen kranen de brug stuk voor stuk afbreken. Voor wie hierin geïnteresseerd is, wordt een uitkijkpunt geïnstalleerd.

http://www.gva.be/cnt/dmf20170405_02818257/nieuwe-fietsbrug-ijzerlaan-opent-donderdagnamiddag

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Canal Albert (Albertkanaal) Antwerpen-Hasselt (Fietssnelweg F005) - Page 2 Empty Ranst mag brugzone niet aanpakken

Message  velo-ravel.net Sam 8 Avr 2017 - 9:57

http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20170407_02823636


De brug over het Albertkanaal, die al in het voorjaar van 2014 in gebruik genomen werd, is nog altijd werfzone. Dat betekent dat de gemeente er geen ingrepen mag uitvoeren. Meest opvallende mankement: de dode boompjes langs de kant van de weg. Maar volgens Luc Redig (Groen) zijn er nog meer: “Het fietspad in de richting van Broechem ligt er gevaarlijk bij. Als het veel regent, komt het water op het fietspad gelopen vanuit de weilanden. Bij de bushalte moeten passagiers noodgedwongen op het fietspad staan wachten.
Schepen van Openbare Werken Fernand Bossaerts (CD&V) geeft toe dat de gemeente machteloos staat. “Het gebied is nog altijd werfzone. DDe bal ligt in het kamp van nv De Scheepvaart. Ook het onderhoud ...
velo-ravel.net
velo-ravel.net

Messages : 7639
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

Canal Albert (Albertkanaal) Antwerpen-Hasselt (Fietssnelweg F005) - Page 2 Empty Bruggebied nog altijd werfzon

Message  velo-ravel.net Sam 8 Avr 2017 - 10:30

http://www.gva.be/cnt/dmf20170406_02820395/bruggebied-nog-altijd-werfzoneRanst - De brug over het Albertkanaal die in het voorjaar van 2014 in gebruik werd genomen is nog altijd werfzone en dat betekent dat de gemeente er geen ingrepen mag uitvoeren.

Het meest opvallende mankement zijn de dode boompjes langs de rand van de weg. Luc Redig (Groen) kaartte nog een aantal gebreken in het bruggebied aan. “De toestand op het fietspad richting Broechem is gevaarlijk want water uit de nabij gelegen weilanden zoekt een uitweg als het fel regent. Dat water stroomt dan over het fietspad. Ook de afscheiding tussen de weg en het fietspad helt over in de richting van het fietspad.

Bij de bushalte moeten passagiers die op de bus wachten noodgedwongen op het fietspad staan. Ondertussen is er ook weer een plantseizoen voorbij gegaan zonder dat de triestige bomen vervangen werden. Hoe lang zal dit nog aanslepen?”

Schepen voor openbare werken Fernand Bossaerts (CD&V) gaf toe dat de gemeente machteloos is. “Het gebied is nog altijd werfzone. Dat betekent dat we niet bevoegd zijn om iets te doen. De bal ligt in het kamp van nv De Scheepvaart. We hebben regelmatig overleg met hen. Ook het onderhoud van de taluds baart ons zorgen. We overleggen met andere gemeenten om een uniforme onderhoudsafspraak te regelen. Wat de bushalte betreft verzekert De Lijn ons dat die weinig gebruikt wordt dus dat probleem is niet zo nijpend. Over de boompjes kan ik alleen maar zeggen dat we streven naar een uniforme dreef zoals het was voor de brug werd vervangen. De verdorde boompjes moeten verwijderd worden dus dat wordt wachten tot in het volgende plantseizoen. Offertes worden opgevraagd maar ik kan geen streefdatum geven” besloot de schepen.
velo-ravel.net
velo-ravel.net

Messages : 7639
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

Canal Albert (Albertkanaal) Antwerpen-Hasselt (Fietssnelweg F005) - Page 2 Empty Re: Bruggebied nog altijd werfzon

Message  eeuwige reiziger Sam 8 Avr 2017 - 14:26

Schepen voor openbare werken Fernand Bossaerts (CD&V) gaf toe dat de gemeente machteloos is. “Het gebied is nog altijd werfzone. Dat betekent dat we niet bevoegd zijn om iets te doen. De bal ligt in het kamp van nv De Scheepvaart. We hebben regelmatig overleg met hen. Ook het onderhoud van de taluds baart ons zorgen.  We overleggen met andere gemeenten om een uniforme onderhoudsafspraak te regelen.

't Is mij al meer dan eens opgevallen dat de waterbeheerders soms wel heel moeilijk doen en een dossier doelbewust laten verzuren.

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Canal Albert (Albertkanaal) Antwerpen-Hasselt (Fietssnelweg F005) - Page 2 Empty Re: Inhuldiging fietsbrug IJzerlaan [Merksem]

Message  eeuwige reiziger Sam 8 Avr 2017 - 14:30

ANTWERPEN/MERKSEM
07/04/2017
Nieuwe fietsbrug over Albertkanaal plechtig geopend

Canal Albert (Albertkanaal) Antwerpen-Hasselt (Fietssnelweg F005) - Page 2 9643131

Honderden fietsers hebben gisteren de nieuwe fiets- en wandelbrug over het Albertkanaal ingereden. De reacties waren bijna unaniem positief. "Een comfortabele en mooie brug", vindt Tony ter Heerdt (72).

"Ik volg de bouw van deze brug al sinds de eerste paalsteek", zegt Tony uit Borsbeek. "Ik ben een fervente fietser, dus ik wilde er vandaag graag als eerste over rijden." Ook de 18-jarige Fanny uit Merksem is positief: "Het is fijn dat de brug autovrij is."

De nieuwe fietsbrug wordt een belangrijke verbinding tussen het centrum van Antwerpen en de gemeentes ten noorden van de stad, zoals Merksem, Ekeren, Brasschaat en Schoten. Momenteel is de helling aan de kant van Merksem nog niet helemaal af. Fietsers kunnen er via een tijdelijke helling naar beneden rijden.

"De sloop van de oude IJzerlaanbrug kan nu beginnen", zegt schepen van Mobiliteit Koen Kennis (N-VA). "Tegen het einde van 2017 is de nieuwe brug volledig af. Daarna kunnen we verder werken aan het uitrollen van de rode loper en de aansluiting met de fietsostrades naar Essen, Brasschaat en Turnhout."

http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-antwerpen/nieuwe-fietsbrug-over-albertkanaal-plechtig-geopend-a3125881/

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Canal Albert (Albertkanaal) Antwerpen-Hasselt (Fietssnelweg F005) - Page 2 Empty Re: Canal Albert (Albertkanaal) Antwerpen-Hasselt (Fietssnelweg F005)

Message  velo-ravel.net Mer 26 Avr 2017 - 19:19

http://www.hbvl.be/cnt/dmf20170420_02842396/weyts-trekt-jaarlijks-100-miljoen-uit-voor-fietsinfrastructuur


Langs het Albertkanaal in Merksem worden de jaagpaden heraangelegd.
velo-ravel.net
velo-ravel.net

Messages : 7639
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

Canal Albert (Albertkanaal) Antwerpen-Hasselt (Fietssnelweg F005) - Page 2 Empty Jaagpad afgesloten Nierijk - Nederviersel [Grobbendonk]

Message  eeuwige reiziger Sam 16 Sep 2017 - 8:57

Jaagpad (Nierijk-Nederviersel) afgesloten vanaf 25/09

Vanaf 25 september 2017 zal het jaagpad langsheen het Albertkanaal ter hoogte van Nierijk en Nederviersel worden afgesloten voor alle verkeer, inclusief fietsers en voetgangers. In opdracht van de Vlaamse Waterweg (vroeger De Scheepvaart) zullen de pompstations worden vervangen. Het einde van de werken is voorzien eind februari 2018.

Er zal een omleiding voorzien worden via de Oude steenweg, Netestraat en Netedijk.

http://www.grobbendonk.be/jaagpad-nierijk-nederviersel-afgesloten-vanaf-2509

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Canal Albert (Albertkanaal) Antwerpen-Hasselt (Fietssnelweg F005) - Page 2 Empty Jaagpad afgesloten [Zandhoven]

Message  eeuwige reiziger Mer 20 Sep 2017 - 23:54

18 september 2017 tot 31 januari 2018: jaagpad Albertkanaal

Van 18 september tot 31 januari laat de Vlaamse Waterweg de oude pompen langs het Albertkanaal in onze gemeente vervangen. Dat gebeurt zowel in Viersel (kant Nederviersel én kant Dijkstraat) als in Massenhoven (kant Kerkstraat). Er is een omleiding voor fietsers. Respecteer ze!

https://www.zandhoven.be/wonen-en-werken/wegenwerken-mobiliteit/werken-in-zandhoven/

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Canal Albert (Albertkanaal) Antwerpen-Hasselt (Fietssnelweg F005) - Page 2 Empty Fietsbrug IJzerlaan [Merksem]

Message  eeuwige reiziger Dim 15 Oct 2017 - 10:07

Laatste fase fietsbrug over Albertkanaal gestart met nieuwe omleiding
14/10/2017

Canal Albert (Albertkanaal) Antwerpen-Hasselt (Fietssnelweg F005) - Page 2 Fietsbrug

MERKSEM - Vrijdag gingen de laatste werken van start aan de definitieve aanloophelling van de fietsbrug over het Albertkanaal. Tegen het einde van november is de fietsbrug helemaal klaar.

Fietsers en voetgangers kunnen gebruik blijven maken van de fietsbrug tijdens deze laatste werken. Fietsers met bestemming Groenendaallaan worden omgeleid via de Oude Bredabaan.

Om de werken goed te kunnen uitvoeren werd vanaf vrijdag de doorgang onder de Ing. Menneslaan, ter hoogte van de waterzuivering aan IJskelder afgesloten voor alle verkeer. De vroegere Ing. Menneslaan kruisen is daarom niet langer mogelijk en het fietspad in de Campiniastraat kan niet bereikt worden vanaf de fietsbrug.

Fietsers volgen de omleiding via de Oude Bredabaan om de Groenendaallaan te bereiken. Tegen eind november kunnen voetgangers en fietsers opnieuw gebruik maken van de verbinding tussen IJskelder en de Oude Bredabaan.

Het wegverkeer dat tot nu werd omgeleid via de doorgang onder de ing. Menneslaan, keert terug naar de Vaartkaai. Waar de oude IJzerlaanbrug stond, moet het verkeer beurtelings passeren op de Vaartkaai. Voor voetgangers en fietsers worden op de Vaartkaai twee veilige oversteekplaatsen ingericht.

http://www.nieuwsblad.be/cnt/blkdh_03131962
https://atv.be/nieuws/fietsbrug-ijzerlaan-aanloophelling-merksem-eind-november-klaar

Zie ook:
https://www.ijzerlaan.be/werfinbeeld

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Canal Albert (Albertkanaal) Antwerpen-Hasselt (Fietssnelweg F005) - Page 2 Empty Re: Fietsbrug IJzerlaan [Merksem]

Message  eeuwige reiziger Jeu 30 Nov 2017 - 22:32

Fietsbrug over Albertkanaal na acht maanden klaar voor gebruik
30/11/20174

MERKSEM - De fietsbrug over het Albertkanaal is helemaal klaar. Na acht maanden werken werd de tijdelijke brug aan de kant van Merksem weggenomen. Vanaf donderdag kunnen fietsers vlot over de fietsbrug rijden, die aansluit op het Ringfietspad en de fietsostrade naar Essen.

http://www.gva.be/cnt/dmf20171130_03216497/fietsbrug-over-albertkanaal-na-acht-maanden-klaar-voor-gebruik
(+ video)


Fietsbrug IJzerlaan: aanloophelling Merksem op 30 november klaar
28 november 2017

Vanaf donderdag 30 november zullen fietsers in Merksem van de definitieve helling van de fietsbrug gebruik kunnen maken. Om dit te vieren, wordt aan de eerste 700 gebruikers een koffiekoek, koffie en thee aangeboden.

Meteen na de afbraak van de oude helling wordt de definitieve aanloophelling van de fiets- en wandelbrug afgewerkt. Op 30 november is de aanloophelling aan de kant Merksem klaar voor de eerste fietsers en verdwijnt de tijdelijke stelling.

De definitieve toplaag van de aanloophelling kan pas in het voorjaar van 2018 geplaatst worden, daarvoor moet het iets warmer zijn. Vandaag is de aanloophelling voorzien van een tijdelijke antisliplaag.

Nadien gaan de werken in de omgeving verder. Rond de aanloophelling van de fietsbrug in Merksem wordt het nieuwe park afgewerkt. Verderop richting de Groenendaallaan wordt tussen de bermen van de oude aanloophelling een tijdelijke weg aangelegd. Ook de Vaartkaai wordt verder afgewerkt en het Albertkanaal verbreed. Tegen de zomer van 2018 moeten deze werken voltooid zijn.

Fietsomleiding in Merksem verdwijnt

Op 30 november vervalt de omleiding voor fietsers via de Oude Bredabaan. Het fietspad in de Campiniastraat is dan opnieuw verbonden met de fietsbrug.

Sinds 13 oktober is de doorgang onder de Ingenieur Menneslaan, ter hoogte van de waterzuivering aan IJskelder, afgesloten voor alle verkeer. De vroegere Ingenieur Menneslaan kruisen is dan niet langer mogelijk en het fietspad in de Campiniastraat kan niet bereikt worden vanaf de fietsbrug. Fietsers volgen de omleiding via de Oude Bredabaan om de Groenendaallaan te bereiken.

Beurtelings verkeer op de Vaartkaai

Waar de oude IJzerlaanbrug stond, moet het verkeer beurtelings passeren op de Vaartkaai. Voor voetgangers en fietsers worden op de Vaartkaai twee veilige oversteekplaatsen ingericht.

https://atv.be/nieuws/fietsbrug-ijzerlaan-aanloophelling-merksem-op-30-november-klaar

https://twitter.com/IJzerlaanbrug

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Canal Albert (Albertkanaal) Antwerpen-Hasselt (Fietssnelweg F005) - Page 2 Empty Jaagpad afgesloten Oude Steenweg - Laagland [Grobbendonk - Herentals]

Message  eeuwige reiziger Ven 8 Déc 2017 - 22:51

Werken langs Albertkanaal, jaagpad afgesloten 6-22/12

De werken in opdracht van Air Liquide langsheen het Albertkanaal zullen vanaf woensdag 6 december 2017 hervatten. Tot en met vrijdag 22 december 2017 zal hiervoor het jaagpad afgesloten worden tussen de Oude steenweg in Grobbendonk en Laagland in Herentals.

Het fietsverkeer dient om te rijden via Laagland, Lierseweg, De Beukelaer-Pareinlaan, Montezumalaan, Wuytsbergen, Vogelzang, Lenteheide (grondgebied Herentals) en Troon (grondgebied Grobbendonk).

https://www.grobbendonk.be/nieuws/detail/442/werken-langs-albertkanaal-jaagpad-afgesloten-6-22-12

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Canal Albert (Albertkanaal) Antwerpen-Hasselt (Fietssnelweg F005) - Page 2 Empty Jaagpad afgesloten [brug Lierseweg]

Message  eeuwige reiziger Mer 13 Déc 2017 - 9:06

Jaagpad langs kanaal dicht voor werfzone
Gazet van Antwerpen/Kempen,
donderdag 7 december 2017, blz. 18

Mensen die geregeld het jaagpad naast het Albertkanaal in Herentals gebruiken om bijvoorbeeld naar hun werk te fietsen, moeten de volgende weken rekening houden met grote hinder. In het licht van het verhogen van de brug van de Lierseweg over het kanaal kan het jaagpad een tijdlang niet gebruikt worden. Van 15 december tot en met 12 januari geldt in de omgeving van Rietbroek en Wolfstee een omleiding. Fietsers moeten in de buurt van Wolfstee een kleine route volgen, aan Rietbroek loopt de omleiding tijdens de eerste week via de overzijde van het kanaal richting Wuytsbergen, Lenteheide en zo naar Grobbendonk. Na 22 december wordt die gereduceerd tot een beperkte omweg.

BRUG HERENTALS

Het verhogen van de brug over het Albertkanaal er hoogte van de N13 Lierseweg in Herentals en het plaatselijk verbreden van het Albertkanaal kadert binnen de opwaardering van het Albertkanaal. Dit groter project omvat het wegwerken van capaciteitsbeperkende knelpunten op het Albertkanaal

(...)

Canal Albert (Albertkanaal) Antwerpen-Hasselt (Fietssnelweg F005) - Page 2 Omleidingskaarten_br43_v5-4


  • Linkeroever

De fietsers volgen een beperkte omleiding (blauwe pijl): jaagpad – Lierseweg – naamloze weg Rietbroek – jaagpad  • Rechteroever (RO)

Via aangepaste maatregelen blijft het jaagpad maximaal bruikbaar:

- Fietspad naast jaagpad in asfalt of cementgebonden steenslag

- Tijdelijke verharding parallel aan jaagpad zodat fietsers langer onder de brug door kunnen rijden

- Plaatsen van fietscontainers voor een veilige doorgang op plaatsen waar boven het jaagpad wordt gewerkt  • Onderbrekingen op RO blijven beperkt tot volgende momenten:

14/05/2018 – 18/05/2018 (*)
25/06/2018 – 29/06/2018 (*)
18/01/2019 – 15/02/2019 (*)
17/06/2019 – 22/06/2019 (*)

Fietsers volgen tijdens deze periodes de omleiding met de groene pijl: Laagland – N13 – De Beukelaer-Pareinlaan. Het pad tussen het jaagpad en Laagland wordt hiertoe fietsbaar gemaakt.

(*) Dit zijn richtdatums. Deze kunnen nog wijzigen na uitwerken detailplanning van de werf. De uiteindelijke data communiceren we via deze website van zodra beschikbaar.

https://www.vlaamsewaterweg.be/brug-herentals


eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Canal Albert (Albertkanaal) Antwerpen-Hasselt (Fietssnelweg F005) - Page 2 Empty Jaagpad afgesloten [Grobbendonk]

Message  eeuwige reiziger Lun 15 Jan 2018 - 20:19

Jaagpad gaat opnieuw dicht
15/01/2018

GROBBENDONK - Het jaagpad langs het Albertkanaal wordt vanaf 22 januari 2018 opnieuw afgesloten tussen de Oude steenweg te Grobbendonk en Laagland te Herentals. Dit omwille van werken.

De omleiding voor de fietsers zal aangeduid worden via: Laagland - Lierseweg - De Beukelaer-Pareinlaan - Montezumalaan - Wuytsbergen - Vogelzang - Lenteheide - Troon - Netestraat - Oude steenweg. Vanaf medio april 2018 zal het jaagpad terug opengesteld worden.

http://www.nieuwsblad.be/cnt/blmpe_03300085

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Canal Albert (Albertkanaal) Antwerpen-Hasselt (Fietssnelweg F005) - Page 2 Empty Re: Canal Albert (Albertkanaal) Antwerpen-Hasselt (Fietssnelweg F005)

Message  gerre1 Ven 23 Mar 2018 - 9:09

Deze morgen sinds lang nog eens van Geel naar Antwerpen gefietst (langs het kanaal)
Al geleden van oktober 2017.

Hieronder mijn waarnemingen:

Wegenwerken zijn aan de rechtse kant vanaf Herentals tem de uitmonding van kleine Nete.
Daar stopt het niet onder de brug juist voorbij het renteniershuis ligt het er ook onverhard bij.
Aan de brug in Massenhoven is ook een omleiding te volgen (onder de brug is niet mogelijk)
Positieve nieuws is dat de bocht van Merksem open was Smile

gerre1

Messages : 27
Date d'inscription : 09/03/2018

Revenir en haut Aller en bas

Canal Albert (Albertkanaal) Antwerpen-Hasselt (Fietssnelweg F005) - Page 2 Empty Geplande werken [Kempen]

Message  eeuwige reiziger Ven 30 Mar 2018 - 10:01

Vlaamse Waterweg vervangt vier bruggen kort na elkaar
22/03/2018

HERENTALS - De Vlaamse Waterweg organiseert volgende week in Herentals, Geel en Laakdal drie informatiemarkten om de vervanging van vier Kempense bruggen toe te lichten. De voorbereidende werkzaamheden daarvoor zijn al volop aan de gang.

Het is al langer bekend dat de Vlaamse Waterweg nagenoeg alle bruggen over het Albertkanaal met twee meter wil verhogen om een hogere doorvaart tot 9,10 meter toe te laten. Voor de eerstvolgende jaren staat in onze regio de vervanging van de bruggen op de Lierseweg en Herenthoutseweg in Herentals, de brug van Geel-Stelen en die van Eindhout (Laakdal) naar Winkelomheide (Geel) op het programma. Op drie plaatsen zijn de voorbereidende werkzaamheden al gestart, waarbij de site op de Lierseweg in Herentals al het verst gevorderd is. Daar is stroomopwaarts naast de huidige brug een verhoogde talud verschenen, waar de nieuwe boogbrug op gebouwd wordt.

“De nieuwe brug op die locatie is een tijdelijke situatie, omdat ze waarschijnlijk begin 2019 moet dienen als omleidingsroute voor het verkeer wanneer de oude brug gesloopt wordt”, zegt gedelegeerd bestuurder Chris Danckaerts van de Vlaamse Waterweg. “Daarna verplaatsen we de nieuwe brug naar zijn definitieve plek. Enkel tijdens die verplaatsing is er een gedurende zes weken een tijdelijke onderbreking van het verkeer op de N13 (Lierseweg, nvdr.).”

Voor de omgeving van Geel pakt de waterwegbeheerder twee naast elkaar gelegen bruggen ongeveer gelijktijdig aan, zonder dat beide bruggen op hetzelfde moment onderbroken zijn. In Stelen schuift de Vlaamse Waterweg de huidige brug in mei een beetje stroomafwaarts op, waar ze vanaf juli als omleidingsroute dient terwijl de nieuwe brug wordt opgebouwd. In die twee maanden moet het verkeer er omrijden via de brug in Eindhout. Deze laatste gaat in september tegen de vlakte. Een nieuw exemplaar wordt pas in februari volgend jaar ingevaren. Dat betekent dat het verkeer verscheidene maanden via de brug in Stelen moet omrijden.

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20180321_03422163

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Canal Albert (Albertkanaal) Antwerpen-Hasselt (Fietssnelweg F005) - Page 2 Empty Bouw kanaalbrug [Massenhoven]

Message  eeuwige reiziger Mer 5 Sep 2018 - 14:13

gerre1 a écrit:Deze morgen sinds lang nog eens van Geel naar Antwerpen gefietst (langs het kanaal)
Al geleden van oktober 2017.

Hieronder mijn waarnemingen:

Wegenwerken zijn aan de rechtse kant vanaf Herentals tem de uitmonding van kleine Nete.
Daar stopt het niet onder de brug juist voorbij het renteniershuis ligt het er ook onverhard bij.
Aan de brug in Massenhoven is ook een omleiding te volgen (onder de brug is niet mogelijk)
Positieve nieuws is dat de bocht van Merksem open was Smile

Over enkele dagen gaan de werken in Massenhoven echt van start:

Bouw kanaalbrug start op 17 september
‘WERF VAN DE EEUW’ VOOR MASSENHOVEN KLAAR IN 2020
1 september 2018

Canal Albert (Albertkanaal) Antwerpen-Hasselt (Fietssnelweg F005) - Page 2 763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0

ZANDHOVEN - Op maandag 17 september steekt De Vlaamse Waterweg de eerste schop in de grond voor de bouw van een nieuwe brug over het Albertkanaal in Massenhoven. In eerste instantie worden de zogenaamde landhoofden aangelegd. Pas tegen de zomer van 2020 zullen de werken volledig klaar zijn. Veel verkeershinder wordt er niet verwacht.

De bouw van een nieuwe brug wordt wellicht de ‘werf van de eeuw’ in het kleine kanaaldorpje Massenhoven. Al jarenlang wordt er over gepraat en sinds kort ligt er een concrete startdatum voor de werken vast: 17 september met name.

”In eerste instantie gaan we zogenaamde landhoofden aanleggen, dat zijn de verhogingen waarop de nieuwe brug tijdelijk zal komen te liggen”, vertelt plaatsvervangend woordvoerder Ben Nauwelaers van De Vlaamse Waterweg. “Die landhoofden komen ten oosten van de huidige brug te liggen (aan de kant van Viersel dus, red.). Vervolgens wordt de nieuwe brug ter plaatse opgebouwd en begin 2019 zal de constructie op de landhoofden worden gehesen. Later dat jaar gaan we de oude brug afbreken en wordt het verkeer over de nieuwe brug omgeleid. Tegen de zomer van 2020 verplaatsen we de nieuwe brug op de oude landhoofden en dan zijn de werkzaamheden volledig afgerond. Omdat er bijna op elk moment een passage over het water mogelijk blijft, zou het autoverkeer weinig hinder mogen ondervinden van deze ingreep. Fietsers op het jaagpad zullen wel tijdelijk moeten omrijden.

De Vlaamse Waterweg is al langer bezig met het vervangen van verschillende bestaande bruggen over het Albertkanaal door hogere exemplaren. Bedoeling is te gaan naar een hoogte van dik negen meter boven het wateroppervlak, waardoor vrachtschepen in de toekomst tot vier lagen containers zullen kunnen transporteren. Nu zijn dat er ‘slechts’ drie. Eerder kwamen de bruggen in Massenhovens buurdorpen Oelegem en Viersel ook al aan de beurt.

Opbouw op locatie
“De brug die in Massenhoven komt, lijkt erg op die van Viersel”, gaat Nauwelaers verder. “Het is een model (met boog, red.) dat we vaker gebruiken en dat zijn deugdelijkheid dus al uitvoerig heeft bewezen. Wel is het zo dat de manier van opbouwen in Viersel anders was. Die werd eerst grotendeels geproduceerd in een fabriek en vervolgens over het water tot daar vervoerd voor montage. Omdat we in Massenhoven minder plaats hebben om te manoeuvreren gebeurt de opbouw op de locatie zelf.”

In de buurt van de brug staan in de nabije toekomst trouwens ook nog werken van de Vlaamse Administratie Wegen en Verkeer (AWV) op het programma. Zo gaat men in oktober een carpoolparking inrichten ten zuiden van het kanaal (aan de kant van Ranst) en later volgt een herinrichting van de N14. Ook dat zou niet al te veel overlast veroorzaken. Sowieso stemmen De Vlaamse Waterweg en AWV hun plannen zo goed mogelijk op elkaar af.

https://www.hln.be/regio/zandhoven/bouw-kanaalbrug-start-op-17-september~a0e9f31b/
https://www.vlaamsewaterweg.be/brug-massenhoven


Uitgebreide info met kaartmateriaal:

https://wegenenverkeer.be/werken/heraanleg-n14-zandhoven-en-ranst

Voorziene fietsomleiding:

Verkeerssituatie vanaf september 2018
Vanaf september Venstraat en jaagpad dicht

De huidige toegang van de Venstraat tot de N14 vanaf 17 september zal afgesloten worden. Toegang tot de Venstraat is dan enkel mogelijk via de Herentalsebaan. Ook in de definitieve toestand zal deze toegang afgesloten blijven.

Vanaf september gaat ook het jaagpad onder de brug voor de duur van de werf dicht. Fietsers volgen op de rechteroever (kant Zandhoven) een omleiding via de Kerkstraat, N14 en de Vaartstraat. Op de linkeroever is een omleiding niet mogelijk. Alle fietsers langs het kanaal worden daarom omgeleid via de rechteroever.

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Canal Albert (Albertkanaal) Antwerpen-Hasselt (Fietssnelweg F005) - Page 2 Empty Fietsverbinding langs het nieuwe IJzerkanaal [Antwerpen]

Message  eeuwige reiziger Dim 23 Sep 2018 - 15:06

Werken aan buurt IJzerlaan na drie jaar afgerond
06/09/2018

Canal Albert (Albertkanaal) Antwerpen-Hasselt (Fietssnelweg F005) - Page 2 5f4d14b8-b1db-11e8-9b80-f3b88ab334b1_web_scale_0.1215278_0.1215278__

ANTWERPEN - In het noorden van Antwerpen zijn de werken aan de IJzerlaan en omgeving na drie jaar afgerond. Er kwam een nieuwe fietsbrug, de IJzerlaan zelf werd heraangelegd en er werd een nieuw kanaal tussen het Lobroekdok en het Asiadok aangelegd, onder meer met het oog op de Oosterweelverbinding.

De oude IJzerlaanbrug moest verdwijnen in het kader van de verhoging van de bruggen over het Albertkanaal en de verbreding van de vaargeul. Omdat er geen ruimte was voor een hogere wegbrug voor alle vervoersmiddelen, werd gekozen voor een nieuwe fiets- en wandelbrug en kwam er aan beide zijden van het Albertkanaal ruimte vrij voor stadsontwikkeling. Aan de zuidkant werd de grijze vlakte die de IJzerlaan was opnieuw aangelegd met meer groen en brede fietspaden en rechtstreeks aangesloten op de Slachthuislaan. Aan de noordkant, in Merksem, werd en wordt werk gemaakt van groene ruimte.

Canal Albert (Albertkanaal) Antwerpen-Hasselt (Fietssnelweg F005) - Page 2 5a76673c-b1db-11e8-9b80-f3b88ab334b1_web_scale_0.0694444_0.0694444__

Aangezien de Oosterweelverbinding het viaduct van Merksem zal vervangen door een sleuf en tunnels, moet de verbinding tussen het Lobroekdok en het Albertkanaal wijken en was er een nieuw kanaal nodig om het water in het Lobroekdoek - afkomstig van de Antwerpse ring en een waterzuiveringsstation - te laten afvloeien. Dat nieuwe kanaal leidt naar het Asiadok. Nog ter voorbereiding van Oosterweel werd ook een nieuwe 250 meter lange leidingenkoker gegraven onder de Antwerpse ring en de Vaartkaai.

Canal Albert (Albertkanaal) Antwerpen-Hasselt (Fietssnelweg F005) - Page 2 69c2b650-b1db-11e8-9b80-f3b88ab334b1_web_scale_0.0694444_0.0694444__

“De werken die de stad Antwerpen hier samen met de Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel, Agentschap Wegen en Verkeer en nv De Vlaamse Waterweg gerealiseerd heeft, zijn cruciaal voor het scheepvaartverkeer op het Albertkanaal”, stelt Antwerps mobiliteitsschepen Koen Kennis (N-VA). “Maar met deze heraanleg hebben we ook belangrijke nieuwe kansen gegrepen voor de transformatie van dit deel van de stad en voor de mobiliteit in Antwerpen.”

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20180906_03710162
https://www.hln.be/regio/antwerpen/werken-aan-ijzerlaanbuurt-zijn-na-3-jaar-klaar~a34e4773/
https://atv.be/nieuws/video-afgewerkte-ijzerlaan-heeft-er-een-kanaal-bij-64921

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Canal Albert (Albertkanaal) Antwerpen-Hasselt (Fietssnelweg F005) - Page 2 Empty Re: Geplande werken [Kempen]

Message  eeuwige reiziger Ven 15 Fév 2019 - 8:37

Voor de omgeving van Geel pakt de waterwegbeheerder twee naast elkaar gelegen bruggen ongeveer gelijktijdig aan, zonder dat beide bruggen op hetzelfde moment onderbroken zijn. In Stelen schuift de Vlaamse Waterweg de huidige brug in mei een beetje stroomafwaarts op, waar ze vanaf juli als omleidingsroute dient terwijl de nieuwe brug wordt opgebouwd. In die twee maanden moet het verkeer er omrijden via de brug in Eindhout. Deze laatste gaat in september tegen de vlakte. Een nieuw exemplaar wordt pas in februari volgend jaar ingevaren. Dat betekent dat het verkeer verscheidene maanden via de brug in Stelen moet omrijden.


NIEUWE STALEN BOOGBRUG VAART NAAR LOCATIE
06/02/2019

De nieuwe stalen boogbrug van Eindhout werd de afgelopen maanden samengesteld op een montageterrein langs het Albertkanaal. Afgelopen weekend werd de gemonteerde brug van het montageterrein naar haar nieuwe vaste plaats gevaren. De herbouw van de brug kadert in de opwaardering van het Albertkanaal.

(...)

Ook de brug in Eindhout wordt vervangen door een hogere stalen boogbrug.  Deze brug wordt op dezelfde locatie gebouwd als de huidige brug. Eind vorig jaar werd de oude brug al afgebroken om plaats te maken voor de nieuwe stalen boogbrug. De staalstructuur voor de nieuwe brug werd voorbereid in een atelier en daarna geassembleerd op een montageterrein op rechteroever op de terreinen van Frangema staal, net stroomafwaarts van de brug.

Op zaterdag 2 en zondag 3 februari werd deze geassembleerde brug ingevaren. Daarna wordt ze verder afgewerkt. Zaterdagmorgen is de brug van het montageterrein op een ponton gereden. Zondagmorgen zette het ponton dan koers richting de nieuwe locatie. Daar aangekomen is de brug op het ponton gedraaid en over de tijdelijke landhoofden getild.

Als alles volgens planning verloopt zal de nieuwe brug begin mei 2019 worden geopend voor het verkeer.

De nieuwe brug  heeft een totale overspanning van 128 m en een nuttige breedte van 15,60 m op het smalste punt. Het kanaal onder de brug wordt verbreed tot 86 meter.

https://www.vlaamsewaterweg.be/nieuws/nieuwe-stalen-boogbrug-vaart-naar-locatie

https://www.youtube.com/watch?v=uGTP9xWpZjU

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Canal Albert (Albertkanaal) Antwerpen-Hasselt (Fietssnelweg F005) - Page 2 Empty Omleiding Centerbeton [Herentals]

Message  eeuwige reiziger Jeu 17 Oct 2019 - 9:43

Kanaaldijk afgesloten aan Centerbeton: “Ik wil geen dodelijk accident op mijn geweten”
17/10/2019

Canal Albert (Albertkanaal) Antwerpen-Hasselt (Fietssnelweg F005) - Page 2 3e21cee8-f021-11e9-aaa2-efeede2239b2_web_scale_0.066792_0.066792__

HERENTALS / OLEN - Fietsers die vanaf begin deze week op de kanaaldijk van het Kempense Kanaal op de gesloten poorten van de loskades van Centerbeton botsten, zullen flink gevloekt hebben, maar de afsluiting van de dijk is definitief. Voor langeafstandsfietsers stelt De Vlaamse Waterweg nv een omleiding in die begint aan de sluis van Olen.

Canal Albert (Albertkanaal) Antwerpen-Hasselt (Fietssnelweg F005) - Page 2 E9b80faa-f022-11e9-86fd-cd9ce3bb04f3_web_scale_0.3639672_0.3639673__

De loskade voor ‘Plant 1’ van betoncentrale Centerbeton aan de Poel nr. 11 zijn bekend bij elke wielertoerist die er tot voor kort langs reed. Ze leiden naar het ‘Klein Saske’ in Herentals, bij het begin ...https://www.gva.be/cnt/dmf20191016_04667014/ik-wil-geen-dodelijk-accident-op-mijn-geweten

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Canal Albert (Albertkanaal) Antwerpen-Hasselt (Fietssnelweg F005) - Page 2 Empty Omleiding Liersebaan [Zandhoven]

Message  eeuwige reiziger Jeu 17 Oct 2019 - 9:56

Grondonderzoek aan Liersebaan duurt langer dan verwacht
14 oktober 2019

ZANDHOVEN - De werken aan de Liersebaan in Massenhoven liggen al sinds het bouwverlof stil, en lopen nu nog vertraging op. Begin november hoopt het Agentschap Wegen en Verkeer de resultaten van een grondonderzoek te weten, en daarna kan een nieuwe planning worden opgemaakt. De werken aan de nieuwe brug over het Albertkanaal liepen al vertraging op door problemen bij de Spaanse staalbouwer, maar de eerste onderdelen zouden eind oktober vertrekken richting Massenhoven.

Al sinds het bouwverlof liggen de werken aan de Liersebaan in de richting van Lier stil. Onstabiele grondlagen bemoeilijkten de bouw van een keermuur voor het nieuwe fietspad richting jaagpad. Er moest eerst een grondonderzoek worden uitgevoerd om de funderingstechniek te bepalen, maar omwille van de complexiteit van de situatie duurt dat onderzoek langer dan gepland. Begin november zouden de resultaten er moeten zijn, en kan er een nieuwe planning worden gemaakt. Ondertussen wordt wel verder gewerkt aan de autotunnel onder de toekomstige op- en afrit van de E313 richting Antwerpen. Mits gunstige werf- en weersomstandigheden zou die tunnel half november klaar moeten zijn. Daarna kan de aannemer starten met de effectieve aanleg van de nieuwe op- en afrit.

Ook over de brug over het Albertkanaal is er nieuws: de eerste onderdelen van de brug kunnen eind oktober vertrekken per boot richting de werf. Die werken liepen ook vertraging op door problemen bij de staalbouwer in Spanje, die het brugdek moet fabriceren. Vanaf maandag 21 oktober zal aannemer Besix op beide oevers alvast de bouwkranen opstellen. Vanaf dan wordt het jaagpad aan de rechteroever dan ook opnieuw afgesloten voor fietsers. Er kan dan geen fietsverkeer onder de brug passeren. Fietsers op de rechteroever volgen een korte omleiding via de Vaartstraat en de Kerkstraat. Het jaagpad aan de overzijde blijft ook afgesloten. Fietsers tussen Lier en Zandhoven volgen nog steeds een omleiding via de brug van Viersel. Deze omleidingen blijven gelden tot het einde van de werken.


https://www.hln.be/in-de-buurt/zandhoven/grondonderzoek-aan-liersebaan-duurt-langer-dan-verwacht~a1a8d1ca/

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Canal Albert (Albertkanaal) Antwerpen-Hasselt (Fietssnelweg F005) - Page 2 Empty Industrielaan [Grobbendonk]

Message  eeuwige reiziger Sam 14 Déc 2019 - 14:58

Aan de zuidkant van het kanaal wijkt de geplande fietssnelweg blijkbaar af van de waterweg. Tussen Jagersdreef en Nederviersel zal de Industrieweg worden gevolgd. Het knooppuntennetwerk ontwijkt nu al die bedrijvenzone (knp 47 - 74).


Grobbendonk investeert 20 miljoen in de komende zes jaar: blikvangers zijn nieuw dienstencentrum in Bouwel en fietspad langs N13
13 december 2019

GROBBENDONK - Het gemeentebestuur van Grobbendonk heeft zijn haar meerjarenplan voor de komende zes jaar klaar. Er staan voor twintig miljoen investeringen op het programma, zonder belastingverhoging.

(...)

Verder plant het gemeentebestuur de aanleg van een fietspad naast de drukke N13 en een fietsostrade langs de industrieweg.

(...)


https://www.hln.be/in-de-buurt/grobbendonk/grobbendonk-investeert-20-miljoen-in-de-komende-zes-jaar-blikvangers-zijn-nieuw-dienstencentrum-in-bouwel-en-fietspad-langs-n13~a57f9e30/

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Canal Albert (Albertkanaal) Antwerpen-Hasselt (Fietssnelweg F005) - Page 2 Empty Re: Bouw kanaalbrug [Massenhoven]

Message  eeuwige reiziger Dim 3 Mai 2020 - 10:11

Werken aan brug in Massenhoven voorzichtig hervat
27 april 2020

Canal Albert (Albertkanaal) Antwerpen-Hasselt (Fietssnelweg F005) - Page 2 763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0

ZANDHOVEN - Door de coronacrisis lagen de werken aan de Liersebaan en de brug in Massenhoven sinds vrijdag 20 maart volledig stil. Begin april hervatte de aannemer zijn werkzaamheden aan de Liersebaan, sinds afgelopen week ging ook De Vlaamse Waterweg opnieuw aan de slag aan de brug over het Albertkanaal.

De komende twee tot drie weken voert de aannemer voornamelijk laswerken aan de brugconstructie uit. Dat zijn activiteiten waarbij social distancing gerespecteerd kan worden. Door de geldende veiligheidsmaatregelen kunnen echter niet alle werkzaamheden zonder meer opstarten. Net zoals voor de werken aan de Liersebaan, wordt de bouw van de nieuwe brug dus slechts beperkt hervat.

Langs de Liersebaan, aan de kant van Adams, werkt de aannemer van AWV de komende twee weken nog aan de keermuur voor het toekomstige fietspad. Als in de loop van volgende maand de coronamaatregelen eventueel zouden worden bijgestuurd, kan de aannemer stilaan starten met de verdere bouw van de fietstunnel onder de Liersebaan richting de carpoolparking.

Er is nog geen zicht op wanneer er verkeer over de brug op de tijdelijke locatie zal kunnen rijden.


https://www.hln.be/in-de-buurt/zandhoven/werken-aan-brug-in-massenhoven-voorzichtig-hervat~ac1c24af/


Werken aan brug in Massenhoven beperkt hervat
22/04/2020

MASSENHOVEN / ZANDHOVEN - Nadat eerder al de aannemer van AWV zijn werkzaamheden aan de Liersebaan in Massenhoven heeft hervat, is afgelopen week ook de aannemer van De Vlaamse Waterweg nv opnieuw aan de slag gegaan.

De komende twee tot drie weken voert hij voornamelijk laswerken aan de brugconstructie uit. Dat zijn activiteiten waarbij de aannemer voldoende afstand kan bewaren. Gelet op de geldende veiligheidsmaatregelen kunnen echter niet alle werkzaamheden zonder meer opstarten. Een aangepaste werkmethode is in sommige gevallen moeilijk tot onmogelijk. Net zoals voor de werken aan de Liersebaan, wordt de bouw van de nieuwe brug dus slechts beperkt hervat.

Langs de Liersebaan, aan de kant van Adams, werkt de aannemer van AWV de komende twee weken nog aan de keermuur voor het toekomstige fietspad. Als in de loop van volgende maand de coronamaatregelen eventueel zouden worden bijgestuurd, dan kan de aannemer stilaan starten met de verdere bouw van de fietstunnel onder de Liersebaan richting de carpoolparking.

Wanneer de nieuwe brug effectief in gebruik kan worden genomen, is nog koffiedik kijken door de coronahinder.

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20200422_04931348
https://wegenenverkeer.be/werken/heraanleg-n14-zandhoven-en-ranst

Bewonersbrief:
https://wegenenverkeer.be/sites/awv/files/dl_202004/20200420_N14%20Zandhoven_heropstart%20brugwerken.pdf


Betonnen opschriften van oude kanaalbrug in Massenhoven krijgen tweede leven
27/04/2020

Canal Albert (Albertkanaal) Antwerpen-Hasselt (Fietssnelweg F005) - Page 2 88f64fe2-88a2-11ea-a6be-5e69aee584b6_web_scale_0.0664894_0.0664894__

MASSENHOVEN / ZANDHOVEN - De gemeente Zandhoven heeft de betonnen opschriften met de dorpsnaam Massenhoven en de kilometerbepaling voor de schippers van de brugpeilers van de oude kanaalbrug verwijderd. De nieuwe brug over het Albertkanaal is in aanbouw en de oude wordt over enkele maanden gesloopt.

N-VA stelde in 2018 voor om de dorpsnaam te recupereren en de stenen te integreren als kunstwerk op de nieuwe rotonde op de N14 voor de Burger King, naar analogie met het stuk stalen brug dat op de rotonde in Oelegem werd geplaatst. “We weten nog niet exact wat we ermee gaan doen”, zegt burgemeester Luc Van Hove (CD&V). “Maar we wilden ons niet laten verrassen door de sloop en alvast alles veilig stockeren.”

(...)


https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20200427_04936260

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Page 2 sur 3 Précédent  1, 2, 3  Suivant

Revenir en haut

- Sujets similaires

 
Permission de ce forum:
Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum