Forum lie au site www.velo-ravel.net
Vous souhaitez réagir à ce message ? Créez un compte en quelques clics ou connectez-vous pour continuer.

L018 Winterslag - Eindhoven (L18) - Fietssnelweg Noord-Zuid-As

+3
Jurgen
velo-ravel.net
acpfr
7 participants

Page 2 sur 2 Précédent  1, 2

Aller en bas

L018 Winterslag - Eindhoven (L18) - Fietssnelweg Noord-Zuid-As - Page 2 Empty Binnenkort verlichting? [Neerpelt]

Message  eeuwige reiziger Ven 28 Avr 2017 - 12:43

Kunstwerk lokt kritiek uit op onverlicht fietspad
Het Belang van Limburg,
woensdag 26 april 2017, pagina 23

De opening van het oplichtende kunstwerk 'De IJzeren Rijn' aan de oude spoorbrug in het centrum van Neerpelt lokt kritiek uit. “In plaats van daaraan geld te geven kan de gemeente beter het bovenliggende fietspad van fatsoenlijke verlichting voorzien. In de winter is het pikdonker en daardoor gevaarlijk”, luidde de teneur op sociale media. Het fietspad dat in Neerpelt onbelicht is, wordt intensief gebruikt door de schoolgaande jeugd.

“Met de provincie wordt volop bekeken om het fietspad op te waarderen tot een fiets-o-strade, een fietssnelweg voorzien van belichting. Verlichting over een dergelijke afstand aanbrengen is heel duur, maar op die manier wordt het mogelijk gemaakt”, reageert burgemeester Raf Drieskens (CD&V). Duidelijkheid over een timing is er evenwel nog niet.


L018 Winterslag - Eindhoven (L18) - Fietssnelweg Noord-Zuid-As - Page 2 De-nieuwe-opdrachtgevers-


Over dit kunstwerk:
http://www.denieuweopdrachtgevers.be/nl/25/337/victoriabrug
http://www.denieuweopdrachtgevers.be/nl/news/65/

http://www.neerpelt.be/toegangspoorten
http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-neerpelt/gemeente-krijgt-vijf-artistieke-toegangspoorten-a3127342/

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L018 Winterslag - Eindhoven (L18) - Fietssnelweg Noord-Zuid-As - Page 2 Empty Vernieuwing fietspad [Zonhoven]

Message  eeuwige reiziger Sam 16 Sep 2017 - 9:07

TOERISTISCH FIETSPAD WORDT VERNIEUWD
15 september 2017

Het toeristisch fietspad op de oude spoorwegbedding in Zonhoven wordt vernieuwd. “Op diverse plaatsen zijn er scheuren en wortelopstoot”, aldus burgemeester Johny De Raeve (Open Vld). “Dit gaan we nu aanpakken. Op plaatsen waar er gebreken zijn, gaan er grondige herstellingen gebeuren, en het fietspad wordt over de volledige lengte opnieuw geasfalteerd.” De gemeenteraad gaf groen licht voor de werken die 190.000 euro zullen kosten. De provincie subsidieert daarvan overigens 90 procent. In het voorjaar van 2018 moeten de werken al klaar zijn.

http://www.hbvl.be/cnt/dmf20170914_03072881/toeristisch-fietspad-wordt-vernieuwd

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L018 Winterslag - Eindhoven (L18) - Fietssnelweg Noord-Zuid-As - Page 2 Empty Fietspad afgesloten [Achel Statie - Overpelt]

Message  eeuwige reiziger Dim 14 Jan 2018 - 11:11

Neerpelt
Werken langs toeristisch fietspad
donderdag 11 januari 2018

Vanaf komende maandag 15 januari worden er aan het toeristisch fietspad op oude spoorlijn 18 exotenbestrijdingswerken uitgevoerd. Het Regionaal Landschap Lage Kempen (RLLK) wil er de vogelkers, ook wel bospest genoemd, uitroeien. Tijdens de werken wordt het fietspad van Achel Statie naar Overpelt tijdelijk afgesloten. De werken zullen vermoedelijk duren tot en met 24 januari.

Deze werken strekken zich uit over het grondgebied van de gemeenten Hamont-Achel, Neerpelt en Overpelt en zijn opgedeeld in zeven stukken. Er wordt telkens een gepaste omleiding voor fietsers voorzien. Pas wanneer een deel volledig is afgewerkt, wordt er gestart met het volgende stuk. Om hinder voor het schoolverkeer tot het minimum te beperken, wordt er uitsluitend gewerkt tussen 09.00 en 16.00 uur.

De werken kaderen binnen het project Hagehelden van het RLLK. Hierbij worden er uit houtkanten – hagen bestaande uit bomen en struiken – houtsnippers geoogst. Deze kunnen als energiebron gebruikt worden zoals bijvoorbeeld voor het verwarmen van gebouwen. Meer info hierover vind je op www.hagehelden.be.

http://www.internetgazet.be/neerpelt/werken-langs-toeristisch-fietspad.aspx
http://www.nieuwsblad.be/cnt/blpth_03308414

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L018 Winterslag - Eindhoven (L18) - Fietssnelweg Noord-Zuid-As - Page 2 Empty Ajout fiche

Message  velo-ravel.net Ven 13 Avr 2018 - 13:21

http://www.velo-ravel.net/2017/2017-03-16_L18_Winterslag-Achel.htm
velo-ravel.net
velo-ravel.net

Messages : 7633
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

L018 Winterslag - Eindhoven (L18) - Fietssnelweg Noord-Zuid-As - Page 2 Empty Gewijzigde voorrang [Hechtel-Eksel]

Message  eeuwige reiziger Mar 7 Aoû 2018 - 14:21

“Fietssnelweg staat reactivering spoorlijn niet in de weg”
24 juli 2018

De gemeente realiseert samen met de provincie een snelle fietsverbinding, een fietssnelweg, op de oude bedding van spoorlijn 18. Mobiliteitsschepen Raf Truyens (CD&V): “Belangrijk is dat het traject conflictvrij gemaakt moet worden. Op heel wat kruispunten met lokale wegen krijgen de fietsers voorrang. Op grotere wegen zoals Stationsstraat en Peerderbaan wordt het oversteken infrastructureel mogelijk gemaakt. De kosten en ontwerp zijn voor de provincie, maar de gemeente neemt het onderhoud op zich en randvoorzieningen zoals fietsstallingen.”

Oppositieraadslid Sven Saenen (Groen) onthield zich. “Ik ben niet tegen fietsen, maar een fietssnelweg mag een eventuele reactivering van de spoorlijn niet bemoeilijken. Een ontsluiting via openbaar vervoer is veel te belangrijk voor de regio.” Truyens reageerde dat hij de belofte had van de provincie dat dit niet het geval zou zijn. Guy Linten (sp.a) stelde dat in Hechtel-Eksel vier kruispunten moeten aangepast. Ook maakte hij zorgen over de infrastructuur. “De huidige fietsstrook is niet breed genoeg om drukker fietsverkeer veilig te laten verloop.”

https://www.hbvl.be/cnt/dmf20180723_03629038/fietssnelweg-staat-reactivering-spoorlijn-niet-in-de-weg

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L018 Winterslag - Eindhoven (L18) - Fietssnelweg Noord-Zuid-As - Page 2 Empty Samenwerkingsovereenkomst [Hamont-Achel]

Message  eeuwige reiziger Mer 22 Aoû 2018 - 13:17

Provincie investeert in fietssnelweg
22 augustus 2018

Maandagavond wordt een samenwerkingsovereenkomst van de provincie Limburg met de stad Hamont-Achel voorgelegd op de gemeenteraad. De provincie wenst immers te investeren met het oog op de aanleg van de fietssnelweg ‘Spoorlijn 18’.

De lijn ‘F74’ moet fietsers op termijn van Hamont tot Gingelom brengen. Op de verticale as van 65 kilometer zouden in 2020 heel wat kruispunten moeten aangepakt worden, het noordelijk stuk van Houthalen tot Hamont is inmiddels befietsbaar.

Nadat de gemeenteraad eerder al een samenwerkingsovereenkomst goedkeurde, stelt de provincie nu voor om de kosten van de aanleg op zich te nemen. Dat gaat over de eventuele onteigeningen voor de aanpassingen bij de kruispunten Witteberg, Rodenrijt, Buitenheide en Heikant en bewegwijzering, bebording en belijningen. De stad moet anderzijds instaan voor de groenvoorzieningen en de opwaardering van de rustplaatsen langs de fietssnelweg, maar de impact hiervan is minimaal omdat de stad hier nu al voor zorgt.

https://www.hln.be/regio/hamont-achel/provincie-investeert-in-fietssnelweg~ae10fa39/

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L018 Winterslag - Eindhoven (L18) - Fietssnelweg Noord-Zuid-As - Page 2 Empty Aanpassingen oversteek Guldensporenlaan & Linzenstraat [Houthalen-Helchteren]

Message  eeuwige reiziger Lun 4 Fév 2019 - 14:25

Fietssnelweg Spoorlijn 18 wordt veiliger gemaakt
Het Belang van Limburg,
woensdag 23 januari 2019, blz. 21

Om de fietssnelweg Spoorlijn 18 veiliger te maken wordt de infrastructuur aangepast in de Guldensporenlaan en in de Linzenstraat in Houthalen-Helchteren. Op de Guldensporenlaan vlak voor de rotonde aan Lillo wordt het middeneiland aangepakt. Vanuit de Linzenstraat komt er een verharde verbinding met de fietssnelweg.

Spoorlijn 18 is een oude spoorwegverbinding tussen Winterslag in Genk en Eindhoven. De bedding daarvan werd gebruikt om een fietssnelweg te bouwen met een eerste rechte verbinding tussen Genk en Achel tot aan de Nederlandse grens. Na de grens loopt de fietssnelweg door tot in Valkenswaard. Aan de grensovergang is het nog even omrijden om verder aansluiting te vinden. “Een belangrijk traject voor fietsliefhebbers”, zegt kersvers schepen van Mobiliteit Luc Melotte (N-VA). “Wij willen als gemeente ook een bijdrage leveren om goede verbindingen te creëren. De voornaamste ingrepen zullen plaatsvinden op het verkeerseiland voor de rotonde van Lillo. Die gaan we als het ware volledig omkeren. Dat betekent dat zwakke weggebruikers die de Guldensporenlaan willen oversteken voortaan het verkeer dat van Lillo komt ook zien aankomen. Nu staan ze daar met hun rug naar toe. En dat is veel minder veilig. Het is een oversteek naar Spoorlijn 18. Een tweede ingreep gaan we uitvoeren in de Linzenstraat. Daar zorgen we voor een verharde verbinding en dus ook voor een betere aansluiting op de fietssnelweg.”

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L018 Winterslag - Eindhoven (L18) - Fietssnelweg Noord-Zuid-As - Page 2 Empty Inhuldiging vleermuisvriendelijke verlichting [Pelt]

Message  eeuwige reiziger Dim 20 Oct 2019 - 13:09

SLIMME VLEERMUISVRIENDELIJKE VERLICHTING OP FIETSSNELWEG SPOORLIJN 18 INGEHULDIGD
vrijdag 18 oktober 2019

Provincie Limburg en gemeente Pelt huldigden donderdag 17 oktober de verlichting op een deel van de Spoorlijn 18-fietssnelweg (F74) in. De plaatselijke jeugd en OKRA-leden daagden op om het traject in te fietsen.

De fietssnelweg kreeg de afgelopen maanden verlichting vanaf het centrum van Neerpelt tot aan de grens met Hamont-Achel. Het project van 150.000 euro werd volledig geprefinancierd door de provincie en is een samenwerking tussen de provincie Limburg, het Vlaams departement MOW, Agentschap voor Natuur en Bos en de gemeente Pelt. De provincie Limburg financiert uiteindelijk de helft, de andere helft betaalt het Vlaams departement MOW. Fluvius voerde de werken uit.

PELT
Pelt vormt de ideale locatie voor het proefproject. De F74 ligt er op een drukke school- en woon-werkroute. Bovendien maakt het traject deel uit van het toeristische fietsroutenetwerk. Een goede verlichting is dus belangrijk, zeker in de wintermaanden. Uit tellingen (oktober 2018) blijkt dat er wekelijks meer dan 8.000 fietsers gebruikmaken van het traject. Op piekdagen worden meer dan 2.000 fietsbewegingen per dag geregistreerd. Die fietsers verplaatsen zich nu over een verlicht fietspad. Verder speelt ook de aanwezige fauna in Pelt een rol in dit verlichtingsproject. De natuur wordt zo weinig mogelijk gestoord.

VERLICHTINGSVISIE: DRIE VLIEGEN IN ÉÉN KLAP
Speciaal aan dit project is de verlichtingsvisie die als basis dient. Waar verlichting nu vaak is afgesteld op autogebruikers, is de verlichting hier volledig gericht op de fietser. Zowel de hoogte van de lampen, als de invalshoek van het licht, de afstand tussen de verlichtingspalen en de inplanting van de palen tegenover de rand van het fietspad zijn erop gericht het gemak van de fietser te verhogen. De fietser mag bijvoorbeeld niet verblind worden, maar het pad moet wel voldoende verlicht worden zodat de fietser in donkere periodes vlot kan doorfietsen. In totaal werden 93 lichtpunten geïnstalleerd op een afstand van zo’n 2 km.

De keuze viel ook op kostenbesparende maatregelen. Zo wordt er gebruikgemaakt van ledlampen. Verder is de verlichting dynamisch: het fietspad wordt op drukke momenten (valavond en ochtenduren) meer verlicht dan in rustigere periodes. Wanneer de verlichting bij valavond wordt ingeschakeld, is het verlichtingsniveau maximaal. Tussen half twaalf ’s avonds en zes uur ‘s morgens daalt dat naar 50%. Om zes uur ‘s morgens wordt terug omgeschakeld naar 100% totdat er voldoende daglicht is. Dan zal de verlichting uitgeschakeld worden. Daarenboven is de gekozen armatuur specifiek ontwikkeld voor fietspaden en verlichting op geringe hoogte. De armatuur laat weinig strooilicht ontstaan.

Bovendien houdt de verlichtingsvisie ook rekening met de aanwezige fauna op de route. Dat het fietspad tijdens de nachturen minder verlicht wordt, is positief voor nachtdieren. Ook de lichtkleur is gekozen in functie van de fauna. In samenspraak met het Agentschap voor Natuur en Bos werd gekozen voor amberkleurig licht omdat dat vleermuisvriendelijk is. Zo houdt het project rekening met de corridors van de aanwezige vleermuizen.

https://fietssnelwegen.be/nieuws/slimme-vleermuisvriendelijke-verlichting-op-fietssnelweg-spoorlijn-18-ingehuldigd
http://www.limburgnieuws.be/pelt/1571331753-vleermuisvriendelijke-verlichting-op-fietssnelweg-a.html

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L018 Winterslag - Eindhoven (L18) - Fietssnelweg Noord-Zuid-As - Page 2 Empty Re: Fietsoversteek N715

Message  eeuwige reiziger Ven 10 Juil 2020 - 10:37

ENQUÊTE FIETSBRUG HELCHTEREN (F74)
9 juli 2020

De fietssnelweg Spoorlijn 18 (F74) kruist de drukke Grote Baan in Helchteren-Noord. Om het comfort en de veiligheid van de fietssnelweg te verhogen, wordt op die plek een fietsbrug gebouwd.

De fietsbrug is een tijdelijke maatregel binnen het project Noord-Zuid Limburg – een “quick win”. De brug blijft staan totdat het definitieve tracé (met een definitieve oplossing voor de fietsoversteek) van de Noord-Zuidverbinding aangelegd wordt.

ENQUÊTE
Wie zijn de gebruikers van de toekomstige fietsbrug? En hoe zal die brug gebruikt worden? Om dat te weten te komen, lanceert het Team Noord-Zuid Limburg een korte online bevraging. Zo kun jij meedenken over de mogelijkheden van de fietsbrug.


https://fietssnelwegen.be/nieuws/enquete-fietsbrug-helchteren

Bevraging:
https://www.noordzuidlimburg.be/enquetefietsbrug


FIETSBRUG HELCHTEREN-NOORD

De fietssnelweg F74 kruist de Grote Baan in Helchteren-Noord. Om het comfort en de veiligheid van die fietssnelweg te verhogen, wordt op die plek een tijdelijke fietsbrug gebouwd. De brug blijft staan totdat het definitieve tracé van de Noord-Zuidverbinding aangelegd wordt, met daaraan gekoppeld ook een definitieve oplossing voor de fietsoversteek.

L018 Winterslag - Eindhoven (L18) - Fietssnelweg Noord-Zuid-As - Page 2 FietsbrugHelchterenNoordPlan?format=2500w

BESCHRIJVING
De fietssnelweg F74 loopt van Hamont-Achel via de inactieve spoorlijn, lijn 18, tot in Hasselt en volgt vanaf dan de gewestweg N80 tot in Sint-Truiden. Het noordelijke stuk van de fietssnelweg, van Hamont-Achel tot Houthalen-Helchteren, is al vlot befietsbaar. Maar ter hoogte van de kmo-zone in Helchteren-Noord kruist de fietssnelweg de Grote Baan (N715) en kan je als fietser niet op een veilige en comfortabele manier oversteken.

Ook als voetganger kan je hier niet veilig oversteken. Bijvoorbeeld wanneer je uit de Kievitwijk komt, of vanaf de bushalte ‘Kievitwijk’. Bovendien vormt de Grote Baan ook een sterke barrière voor fauna en flora tussen de twee militaire domeinen.

Daarom wordt in Helchteren-Noord een tijdelijke fietsbrug gebouwd. Op die locatie ligt ook een kmo-zone waarvan in het verleden reeds een aantal percelen en panden verworven zijn. De meest zuidelijke percelen van de kmo-zone staan momenteel leeg en liggen er verlaten bij. Het is de bedoeling om die percelen op een positieve manier te gebruiken voor de realisatie van de fietsbrug.

https://www.noordzuidlimburg.be/fietsbrug

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L018 Winterslag - Eindhoven (L18) - Fietssnelweg Noord-Zuid-As - Page 2 Empty openbaar overleg voor de fietsbrug

Message  malte1030 Mer 9 Juin 2021 - 1:29

L018 Winterslag - Eindhoven (L18) - Fietssnelweg Noord-Zuid-As - Page 2 Dscf3411

malte1030

Messages : 13
Date d'inscription : 31/05/2021

http://www.woydt.be/blog/

velo-ravel.net aime ce message

Revenir en haut Aller en bas

Page 2 sur 2 Précédent  1, 2

Revenir en haut

- Sujets similaires

 
Permission de ce forum:
Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum