Forum lie au site www.velo-ravel.net
Vous souhaitez réagir à ce message ? Créez un compte en quelques clics ou connectez-vous pour continuer.

HSR 4 [Schoten - Brasschaat - Brecht - Wuustwezel]

Aller en bas

HSR 4 [Schoten - Brasschaat - Brecht -  Wuustwezel] Empty HSR 4 [Schoten - Brasschaat - Brecht - Wuustwezel]

Message  eeuwige reiziger Lun 16 Jan 2012 - 23:14

Les plans pour une bande cyclable le long du HSR 4 (High-Speed Rail in the Benelux) Antwerpen - Schiphol ne datent pas de hier, mais la concrétisation semble ne pas aller de soi:

http://nl.wikipedia.org/wiki/Hogesnelheidslijn_Schiphol_-_Antwerpen


ACW wil vlug een fietspad langs spoorlijn
ZATERDAG 04 DECEMBER 2010

BRECHT - Het ACW dringt aan op een spoedige realisatie van een fietsweg naast het tracé van de hst-lijn. Dit zou het woonwerkverkeer tussen Antwerpen en de Noorderkempen ten goede komen.

Het college van burgemeester en schepenen van Brecht ontving, evenals alle fractievoorzitters binnen de Antwerpse provincieraad, een aantal provincieraadsleden en het gmeentebestuur van Wuustwezel en Hoogstraten een brief van het ACW in verband met de aanleg van een fietspad langs de hogesnelheidslijn, tussen station Noorderkempen en Transportzone Meer. ACW en zijn organisaties dringen aan op de realisatie van dit fietspad. De vraag werd lang geleden al gesteld, maar er blijkt geen schot in de zaak te komen. Brecht en Brasschaat zijn ook vragende partij voor een fietsverbinding tussen het station Noorderkempen en Antwerpen.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=BLNVE_20101203_004


Nieuw fietspad langs spoorlijn hst
ZATERDAG 04 OKTOBER 2008

BRECHT - Brasschaat, Brecht, Schoten en Wuustwezel gaan samenwerken om een fietspad te realiseren naast de spoorlijn van de hogesnelheidstrein tussen Antwerpen en de Nederlandse grens. Het wordt een fietspad dat kadert in het fietsroutenetwerk van de provincie.

Er wordt gerekend op een subsidie van veertig procent van het Vlaamse Gewest en veertig procent van de provincie. Het gemeentebestuur van Brecht zal in naam van de vier gemeentes optreden voor de aanvraag van de vergunning en de uitvoering. De gemeenten draaien op voor de resterende kosten op hun grondgebied.

Met dit project willen de gemeenten een bijdrage leveren voor de oplossing van het mobiliteitsprobleem tussen Antwerpen en het noorden van de provincie. Momenteel slibben de wegen dicht tijdens de spitsuren. De gemeentebesturen gaan het project voorleggen aan hun gemeenteraden. Voor Brecht gebeurt dat donderdag 9 oktober.

De gemeentebesturen rekenen erop dat de NMBS vlug werk maakt van de trein die al lang had moeten rijden tussen het station Noorderkempen in Brecht en Antwerpen. Brecht en Wuustwezel zorgden voor vlotte toegangswegen en de infrastructuur. De eerste trein zou evenwel ten vroegste in december rijden.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=S521BSN7

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Revenir en haut

- Sujets similaires

 
Permission de ce forum:
Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum