Forum lie au site www.velo-ravel.net
Vous souhaitez réagir à ce message ? Créez un compte en quelques clics ou connectez-vous pour continuer.

L015 Fietsweg Antwerpen - Lier (L15) ('fiets-o-strade' 11 Fietssnelweg F11)

3 participants

Page 1 sur 2 1, 2  Suivant

Aller en bas

L015 Fietsweg Antwerpen - Lier (L15) ('fiets-o-strade' 11 Fietssnelweg F11) Empty L015 Fietsweg Antwerpen - Lier (L15) ('fiets-o-strade' 11 Fietssnelweg F11)

Message  eeuwige reiziger Jeu 26 Fév 2015 - 21:16

Deze fietsostrade brengt je vanuit Lier en omgeving in één rechte lijn naar de stad Antwerpen. De lokale fietspaden die de fietsostrade kruisen, zorgen voor de verbinding naar je vertrek- en eindbestemming.

De fietsostrade Antwerpen-Lier maakt van de fiets een waardig alternatief voor de wagen in een regio met heel wat mobiliteitsproblemen. Ze loopt door dichtbebouwd gebied met veel werk- en schoolbestemmingen en de totale lengte van 10 kilometer is perfect haalbaar met de fiets. Zowel in Antwerpen als in Lier zijn er aansluitingen met andere fietsostrades. De Provincieraad keurde op 26 februari 2015 de aanleg van deze fietsostrade unaniem goed.  
De groene lijn op het kaartje hieronder geeft aan waar je al kunt fietsen. De rode lijn betekent dat de provincie Antwerpen er nog werken plant. Je volgt er de alternatieve route die in het blauw is aangegeven. Je geraakt op de fietsostrade vanaf alle straten die erop uitkomen.

De provincie Antwerpen leidt het project en investeert in de verdere realisatie van deze fietsostrade. Momenteel werkt ze aan de ontwerpplannen en onderhandelt ze over de aankoop van enkele stukken grond. Zodra de realisatie op het terrein gebeurt, lees je het hier. De gemeente- en stadsbesturen volgen de werken mee op en zorgen achteraf voor het onderhoud van de fietsinfrastructuur.

http://www.provincieantwerpen.be/aanbod/drom/dienst-mobiliteit/fietsbeleid/fietsostrades/fietsostrade-antwerpen-lier.html

Kaart:

https://www.google.com/maps/d/view?mid=zOTqJ-p00I88.kYODEPpu_lTs


De keuze voor de fietsostrade Antwerpen-Lier is weldoordacht. Ze loopt door dichtbebouwd gebied met veel werk- en schoolbestemmingen. De totale lengte van 10 kilometer is een perfect fietsbare afstand. Zowel in Antwerpen als in Lier zijn er aansluitingen met andere fietsostrades. De regio kampt met heel wat mobiliteitsproblemen. De fietsostrade Antwerpen-Lier maakt van de fiets een waardig alternatief voor de wagen.

De provincie Antwerpen kan deze fietsostrade op relatief korte termijn aanleggen. Er zijn immers weinig grondverwervingen nodig. Is de provincie Antwerpen klaar met de aanleg, dan staan de gemeenten (Antwerpen, Mortsel, Boechout, Lier) in voor het onderhoud van de fietsostrade.

http://www.provincieantwerpen.be/nieuws.masterdetail.html/p_detail_url/nl/drom/dienst-mobiliteit/nieuws/fietsbeleid/20150226_fietsostradeantwerpenlier.html
http://www.gva.be/cnt/dmf20150225_01548364/provincie-investeert-8-miljoen-euro-in-nieuwe-fietsostrade

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L015 Fietsweg Antwerpen - Lier (L15) ('fiets-o-strade' 11 Fietssnelweg F11) Empty Tunnel?

Message  eeuwige reiziger Dim 1 Mar 2015 - 2:14

Gemeente pleit voor nieuwe fietstunnel
27/02/2015

BOECHOUT - Het gemeentebestuur doet een aantal suggesties voor de nieuwe fietsostrade tussen Lier en Antwerpen die door de provincie werd aangekondigd. “Waarom geen nieuwe fietstunnel?” vraagt het zich af.

Burgemeester Koen T’Sijen (Pro) ziet mogelijkheden. "Waarom laten we de fietsostrade niet even afwijken van de spoorweg, via een tunnel onder de N10 ter hoogte van de Oude Steenweg? Aan het parkje van Mortsel kunnen we dan terug naast de spoorlijn komen."

"Zo creëren we een veilige ecotunnel die het gebied van de Koude Beekvallei, van Hove, over Boechout en Mortsel tot Borsbeek, verbindt."

http://www.nieuwsblad.be/cnt/bllva_01552117

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L015 Fietsweg Antwerpen - Lier (L15) ('fiets-o-strade' 11 Fietssnelweg F11) Empty Langsweg - Hockeyweg [Boechout]

Message  eeuwige reiziger Mar 3 Mar 2015 - 9:39

ANTWERPEN/LIER 26/02/2015
PROVINCIE PLANT FIETSOSTRADE TUSSEN ANTWERPEN EN LIER

Nieuw traject voor 250.000 fietsers

Acht op de tien Vlamingen fietst en bijna 30 procent van de Antwerpenaars neemt de tweewieler voor zijn woon-werkverkeer. De provincie Antwerpen wil daar op inspelen en tegen eind 2020 een vierde fietsostrade realiseren tussen Lier en Antwerpen. Het project zal zo'n 8 miljoen euro kosten.

L015 Fietsweg Antwerpen - Lier (L15) ('fiets-o-strade' 11 Fietssnelweg F11) 7517408
In Boechout ligt al een stukje van het traject klaar. Tegen 2020 moet het helemaal klaar zijn


Fietsostrades zijn bovenlokale fietsverbindingen die steden en gemeenten over een lange afstand met elkaar verbinden. Vaak lopen ze in een lang, recht traject met weinig bochten of verkeerslichten. De nieuwe fietsostrade tussen het station van Lier en dat van Antwerpen-Centraal zal 10,6 km lang zijn en de spoorlijn tussen Lier en Antwerpen nagenoeg helemaal volgen.

Het nieuwe traject moet het verschrikkelijke verkeersinfarct in Mortsel mee helpen ontlasten. Maar er zijn nog goede redenen. "We hebben hier een dichtbebouwd gebied met een enorm gebruikerspotentieel. Er liggen ook veel scholen langs dit traject, onder meer in Lier, Boechout, Mortsel, Berchem en Antwerpen", zegt gedeputeerde Luk Lemmens. "Uit onderzoek van de fietsostrade Antwerpen-Mechelen bleek dat mensen bereid zijn tot 1,5 km te fietsen naar zo'n fietsostrade, om dan heel vlot naar hun werk of school te kunnen trappen. Voor dat nieuwe traject Antwerpen-Lier spreken we zo over 250.000 potentiële gebruikers. Bovendien zal deze fietsostrade zowel in Antwerpen als in Lier aansluiten aan andere fietsostrades."


Tracé nog te bepalen
In Boechout ligt nu al een stukje van het traject klaar, toch moet er nog 70% van de totale fietsostrade worden aangelegd. Zo moet er ter hoogte van de terreinen van de Mortselse voetbalclub Cantincrode, vlakbij het vliegveld van Deurne, nog een serviceweg van de NMBS tot fietspad worden omgetoverd. "Het precieze tracé tussen Boechout en Lier moet nog bepaald worden, maar daar wordt vooral gedacht om het fietspad aan de Hockeyweg via een verbinding onder de Ring door te laten aansluiten op de Tramweglei, zo richting station van Lier. Ook in Berchem moet de aansluiting aan Berchem-station en de overbrugging van de Singel nog uitgetekend worden. Voorlopig zal die via de Posthofbrug verlopen."

Het totale budget van 8 miljoen euro wordt bij elkaar gebracht door de Vlaamse overheid (40%) en de provincie (60%).

Eind 2020 klaar
In september 2015 moet de ontwerper van het nieuwe traject aangeduid worden, in het najaar van 2016 hoopt de provincie met de werken te starten. Eind 2020 moet het traject klaar zijn. Ook de andere fietsostrades schieten op. "De aanleg van de fietsostrade Antwerpen- Mechelen is bijna rond, en de fietsostrade Antwerpen- Essen is ook al voor 83% in gebruik. Voor de fietsostrade Herentals- Balen zijn de ontwerpplannen bijna getekend."

De provincie wil niet enkel fietspaden aanleggen, maar ook de bedrijven en hun werknemers ertoe aanzetten om ze te gebruiken. "We maken voor elk bedrijf apart een Mobiscan op. Daarbij gaan we screenen hoe de werknemers nu naar het werk komen en daarna leveren we adviezen op maat", zegt Chris Brouwers, diensthoofd mobiliteit bij de provincie. "We stellen bijvoorbeeld voor dat bedrijven fietsen leasen aan hun werknemers. Ook subsidiëren we fietsenstallingen. Dat werpt vruchten af, bij Duvel-Moortgat bijvoorbeeld steeg het aantal fietsende werknemers van 6 naar 39%. Bij daken De Boer in Schoten gingen ze zelfs van 4 naar 50%."

http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-antwerpen/nieuw-traject-voor-250-000-fietsers-a2232375/

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L015 Fietsweg Antwerpen - Lier (L15) ('fiets-o-strade' 11 Fietssnelweg F11) Empty Re: L015 Fietsweg Antwerpen - Lier (L15) ('fiets-o-strade' 11 Fietssnelweg F11)

Message  joverwimp Ven 27 Mar 2015 - 18:45

Het tracé zou toch helemaal langs de spoorlijn liggen:
https://www.google.com/maps/d/view?mid=zOTqJ-p00I88.kYODEPpu_lTs
www.provincieantwerpen.be/aanbod/drom/dienst-mobiliteit/fietsbeleid/fietsostrades/fietsostrade-antwerpen-lier.html
joverwimp
joverwimp

Messages : 3047
Date d'inscription : 18/07/2009
Age : 77
Localisation : Asse

Revenir en haut Aller en bas

L015 Fietsweg Antwerpen - Lier (L15) ('fiets-o-strade' 11 Fietssnelweg F11) Empty Ontbrekende schakels

Message  eeuwige reiziger Jeu 10 Sep 2015 - 13:44

BOECHOUT
10/07/2015

Voorbereidingen op fietsostrade Lier-Antwerpen

"We hebben aan de provincie gevraagd om de missing links van de fietsostrade tussen Lier en Antwerpen eerst in Boechout weg te werken bij de aanleg van het hele traject", dat heeft Boechouts verkeerschepen Rudi Goyvaerts (Pro) vertelt bij een toelichting over dit dossier. "Het tracé heeft een totale lengte van 10,6 kilometer en wij hebben op ons grondgebied het traject reeds grotendeels verwezenlijkt. Als missing links hopen we op een fietstunnel onder de Alexander Franckstraat en op een nieuwe volwaardige tunnel ter hoogte van de Binnensteenweg. Maar deze laatste zal moeilijk te verwezenlijken zijn."

Boechout laat de provincie ook onderzoeken of het fietspad via de Victor Heylenlei en met een tunnel onder de N10 kan lopen om zo aan het parkje van Mortsel terug naast de spoorlijn te komen. "Tegen januari moet het aangestelde studiebureau klaar zijn met het ontwerp. Op 1 oktober zouden de eerste werken van start moeten gaan. Tegen 2020 moeten het volledige traject dan klaar zijn". De provincie voorziet hiervoor 8,5 miljoen euro

http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-boechout/voorbereidingen-op-fietsostrade-lier-antwerpen-a2390505/


Fietstunnel onder Alexander Franckstraat
Gazet van Antwerpen/Metropool Zuid,
donderdag 09 juli 2015

Boechout - Het gemeentebestuur wil een fietstunnel onder de Alexander Franckstraat, ter hoogte van de spooroverweg. Ook op andere plaatsen in Boechout lijken fietstunnels noodzakelijk om de fietsostrade tussen Lier en Antwerpen te voltooien.

"Op het Boechoutse deel van de fietsostrade tussen Lier en Antwerpen zijn er nog enkele missing links en plaatsen die veiliger kunnen", zegt schepen Rudi Goyvaerts (Pro). "Een van de voorstellen die we nu met de provincie willen bespreken, is de ondertunneling van de Alexander Franckstraat aan de spooroverweg."

Tijdens de laatste gemeenteraad interpelleerde oppositiefractie N-VA over de voltooiing van de fietsostrade. De fractie stelt voor om de huidige, smalle voetgangerstunnel tussen de Oude Steenweg en Binnensteenweg te vervangen door een bredere fietstunnel zonder haakse bocht. "Dit is geen nieuw idee. Eerder bleek dit voor Infrabel technisch niet haalbaar, maar dit voorstel ligt nu bij de provincie opnieuw op tafel", zegt schepen Goyvaerts. N-VA opperde ook het idee van een fietstunnel onder de Heuvelstraat.

"We hebben nog andere tracés aan de provincie voorgesteld. Waarom geen tunneltje onder de N10, aan het Bessemstraatje? Aan het parkje van Mortsel kunnen we dan opnieuw naast de spoorlijn komen", aldus de schepen.

Op 1 oktober 2016 zullen de eerste werken van start gaan. De einddatum van het volledige traject zal in 2020 in zicht zijn.

http://www.gva.be/cnt/bllva_01768389/fietstunnels-op-komst

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L015 Fietsweg Antwerpen - Lier (L15) ('fiets-o-strade' 11 Fietssnelweg F11) Empty Ajout carte

Message  velo-ravel.net Jeu 7 Jan 2016 - 13:23

Ajout de ma propre carte (basée sur celle de la province)

https://www.google.com/maps/d/edit?mid=z0IvJoHHR8es.k2ogB_6yI9Ko
velo-ravel.net
velo-ravel.net

Messages : 7639
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

L015 Fietsweg Antwerpen - Lier (L15) ('fiets-o-strade' 11 Fietssnelweg F11) Empty Arcadis mag fietsostrade Antwerpen-Lier ontwerpen

Message  velo-ravel.net Jeu 28 Jan 2016 - 11:58

http://www.nieuwsblad.be/cnt/blwen_02094721Lier / Boechout / Mortsel / Berchem - De provincie Antwerpen heeft studiebureau Arcadis aangesteld als projectmanager van de nieuwe fietsverbinding tussen de stations van Antwerpen-Berchem en Lier. De fietsostrade zal grotendeels het spoortraject volgen en klaar zijn in 2020.

Nu de fietsostrades Antwerpen-Mechelen en Kontich-Lint-Lier helemaal afgewerkt zijn, verlegt de provincie haar blik naar het traject van 10,6 kilometer tussen de treinstations van Antwerpen-Berchem en Lier. Studiebureau Arcadis zal als projectmanager instaan voor het ontwerp, de uitvoeringsstudie en het aanbestedingsdossier van de nieuwe fietsostrade.

De nieuwe verbinding zal grotendeels spoorlijn 15 volgen en Mortsel, Boechout en Lier doorkruisen. Op het grondgebied van Boechout heeft de gemeente langs de spoorweg reeds een fietsverbinding gerealiseerd. Het Boechoutse bestuur hoopt met de aanleg van het volledige traject wel op een fietstunnel aan de Alexander Franckstraat en nieuwe, volwaardige tunnel ter hoogte van de Binnensteenweg.

“We bevinden ons nog in een heel vroeg stadium, dus het is moeilijk om te zeggen wat er juist mogelijk is”, zegt Joke Van Haecke, projectleidster bij Arcadis. “We zullen bekijken hoe we de fietsostrade het beste inpassen in de omgeving. De grootste uitdaging ligt in het inrichten van de kruisingen met bestaande wegen en de spoorlijn. Die zullen een directe impact hebben op het comfort en de veiligheid van de fietsers en dus moeten we op zoek naar goede oplossingen, samen met alle betrokken partijen.”

De eerste schop zou nog dit jaar in de grond kunnen gaan. Tegen het einde van 2020 zou de fietsostrade dan helemaal klaar moeten zijn. De provincie trekt 8,5 miljoen euro uit voor de nieuwe verbinding.
velo-ravel.net
velo-ravel.net

Messages : 7639
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

L015 Fietsweg Antwerpen - Lier (L15) ('fiets-o-strade' 11 Fietssnelweg F11) Empty Fietsostrade AntwerFietsostrade Antwerpen-Lier moet er liggen tegen eind 202pen-Lier moet er liggen tegen eind 202

Message  velo-ravel.net Jeu 28 Jan 2016 - 12:01

http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20160127_02094747eLier / Boechout / Mortsel / Antwerpen -

De provincie Antwerpen heeft studiebureau Arcadis aangesteld als projectmanager van de nieuwe fietsverbinding tussen de stations van Antwerpen-Berchem en Lier. De fietsostrade zal grotendeels het spoortraject volgen en klaar zijn in 2020.

Nu de fietsostrades Antwerpen-Mechelen en Kontich-Lint-Lier helemaal afgewerkt zijn, verlegt de provincie haar blik naar het traject van 10,6 kilometer tussen de treinstations van Antwerpen-Berchem en Lier. In februari van vorig jaar keurde de provincieraad de nieuwe verbinding goed en nu heeft de provincie ook een studiebureau gevonden om het project in goede banen te leiden.

Arcadis zal als projectmanager instaan voor het ontwerp, de uitvoeringsstudie en het aanbestedingsdossier van de nieuwe fietsostrade.
velo-ravel.net
velo-ravel.net

Messages : 7639
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

L015 Fietsweg Antwerpen - Lier (L15) ('fiets-o-strade' 11 Fietssnelweg F11) Empty Fietstunnels Victor Heylenlei & Alexander Franckstraat [Boechout]

Message  eeuwige reiziger Dim 19 Juin 2016 - 9:24

Twee miljoen euro voor nieuwe fietstunnel onder spoor
17/06/2016

L015 Fietsweg Antwerpen - Lier (L15) ('fiets-o-strade' 11 Fietssnelweg F11) DSCN2633

BOECHOUT / MORTSEL - Europa en Vlaanderen trekken ruim twee miljoen euro uit voor de aanleg van een fietstunnel op de grens tussen Mortsel en Boechout. Ter hoogte van de N10 moet de nog aan te leggen fietsostrade Lier-Antwerpen immers de sporen onder.

De Vlaamse overheid investeert met de steun van het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) 21,7 miljoen euro in 13 fietsverbindingen in Vlaanderen. Net geen 2,1 miljoen euro van dat geld zal gebruikt worden voor een nieuwe fietstunnel onder de spoorlijn Antwerpen-Lier, nabij de N10, op de grens tussen Mortsel en Boechout.

De tunnel zal onderdeel uitmaken van de grotendeels nog aan te leggen fietsostrade tussen Antwerpen en Lier, een project van de provincie. De exacte locatie van staat nog niet helemaal vast. "We zitten volgende week samen met alle betrokken partners", zegt Chris Brouwers, diensthoofd Mobiliteit bij de provincie Antwerpen. "De plaats waar we de tunnel zouden willen graven ligt niet ver van de Koude Beek en bevindt zich dus in een gebied dat gevoelig is voor water. Dat moeten we dus eerst goed bestuderen."

"Fantastisch nieuws, we moeten het fietsnetwerk in de regio zo sterk mogelijk uitbouwen", zegt Boechouts burgemeester Koen T'Sijen (PRO) aan. "Op ons grondgebied is de fietsostrade al een tijdje klaar en we zien dat er heel wat inwoners gebruik van maken."

T'Sijen wilt de provincie en de Vlaamse overheid volgende week nog wel een ander punt voorleggen. "De fietsostrade kruist verderop in Boechout de Alexander Franckstraat, een drukke weg waar dagelijks 8000 voertuigen voorbijrijden. Nu moeten de fietsers er nog de baan oversteken, dus ook daar lijkt de aanleg van een tunnel ons aangewezen."

http://www.gva.be/cnt/blwen_02342789/twee-miljoen-euro-voor-nieuwe-fietstunnel-onder-spoor

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L015 Fietsweg Antwerpen - Lier (L15) ('fiets-o-strade' 11 Fietssnelweg F11) Empty Re: Fietsostrade Antwerpen-Lier moet er liggen tegen eind 2020

Message  eeuwige reiziger Mar 11 Oct 2016 - 11:50

MORTSEL/ BOECHOUT 03/10/2016 - 02u24
Fietsostrade klaar tegen eind 2020

De fietsostrade Antwerpen-Lier moet klaar zijn tegen eind 2020. Dat zegt gedeputeerde Luk Lemmens (N-VA). "De nieuwe fietssnelweg zal grotendeels spoorlijn 15 volgen en Mortsel, Boechout en Lier doorkruisen. Tegen het einde van 2020 zou de fietsostrade helemaal klaar moeten zijn. De provincie trekt 8,5 miljoen euro uit voor de nieuwe verbinding, waarvan Lier het fietsknooppunt wordt", verduidelijkt Luk Lemmens.

http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-berchem/fietsostrade-klaar-tegen-eind-2020-a2893622/

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L015 Fietsweg Antwerpen - Lier (L15) ('fiets-o-strade' 11 Fietssnelweg F11) Empty Pagina website Provincie antwerpen

Message  velo-ravel.net Ven 18 Nov 2016 - 20:12

http://www.provincieantwerpen.be/aanbod/drem/dienst-mobiliteit/fietsbeleid/f11-antwerpen-lier.html

op deze link vind je ook twee PDF van presentatie aan de bevolking in september en november
velo-ravel.net
velo-ravel.net

Messages : 7639
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

L015 Fietsweg Antwerpen - Lier (L15) ('fiets-o-strade' 11 Fietssnelweg F11) Empty phef na uitlekken traject nieuwe fietsostrade

Message  velo-ravel.net Dim 20 Nov 2016 - 12:15

http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20161113_02569044


Het geplande traject van de fietsostrade tussen Lier en Antwerpen loopt onder andere door de Saffierstraat in Berchem. Daar zijn de buren bezorgd omdat een volledige groene strook met volkstuintjes zou verdwijnen door de komst van de fietsostrade. Maar de provincie zegt dat het slechts een denkpiste is. Er zijn ook andere alternatieven mogelijk die besproken zullen worden op een bijeenkomst met de buren volgende week.
velo-ravel.net
velo-ravel.net

Messages : 7639
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

L015 Fietsweg Antwerpen - Lier (L15) ('fiets-o-strade' 11 Fietssnelweg F11) Empty Re: Ophef na uitlekken traject nieuwe fietsostrade [Berchem]

Message  eeuwige reiziger Mar 22 Nov 2016 - 19:12

BERCHEM
17/11/2016
Groenstrook Saffierstraat grotendeels gespaard voor fietsostrade

L015 Fietsweg Antwerpen - Lier (L15) ('fiets-o-strade' 11 Fietssnelweg F11) 9296063

In de Berchemse wijk de Groenenhoek vrezen ze dat hun volkstuintjes in de Saffierstraat zullen verdwijnen met de nakende aanleg van een fietsostrade van Antwerpen naar Lier. Die nieuwe fietssnelweg zal grotendeels spoorlijn 15 volgen en Mortsel, Boechout en Lier doorkruisen.

"Er is nog geen enkele knoop doorgehakt, zelfs nog geen bouwvergunning aangevraagd." Maar er is wel en voorkeurstraject en daar zal - vooral tijdens de werken - groen bij sneuvelen. Dit zal echter na de werken grotendeels heraangelegd kunnen worden, zegt provinciaal gedeputeerde Luk Lemmens (N-VA). Voor de Saffierstraat zijn vier alternatieven onderzocht. "Een fietsostrade naast het spoor die de kruispunten overstijgt, krijgt onze voorkeur. Dit ontwerp is voor de fietsers veruit het efficiëntste en het veiligste, laat ons toe om op straathoogte zoveel mogelijk groen te behouden en het raakt niet aan de parkeercapaciteit van de Saffierstraat."

Gezonde bomen behouden
"Er is ook een engagement van het district om na de werken de groenstrook opnieuw in te vullen. Bovendien is het bij deze werken de bedoeling om de gezonde bomen zoveel mogelijk te behouden."

De provincie garandeert dat het overleg met de buurt in de verder ontwikkeling zal worden meegenomen. Er wordt ook gedacht aan een 'luie trap' die de fietsostrade vanuit de Saffierstraat toegankelijk zou maken, en aan een mogelijke (her)invulling van het groen door middel van 'samentuinen'.

"Als we op schema kunnen blijven kan er in 2019 van start worden gegaan met de werken in de Saffierstraat." Tegen het einde van 2020 zou de fietsostrade helemaal klaar moeten zijn.

http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-deurne/groenstrook-saffierstraat-grotendeels-gespaard-voor-fietsostrade-a2986111/


Discussie over toekomst Saffierstraat laait hoog op
Gazet van Antwerpen/Metropool Stad,
vrijdag 18 november 2016, pagina 25

De fietsostrade Antwerpen-Lier waarvan de aanleg in 2019 van start zou moeten gaan, zorgt in Berchem voor de nodige onenigheid. Heel wat bewoners van de Saffierstraat zijn er niet voor te vinden dat het fietspad ter hoogte van het treinspoor komt, want daarmee verdwijnt een groenzone van 10.000 vierkante meter.

De provincie zet sterk in op de uitbreiding van het fietsostradenetwerk. Daarmee wil ze meer mensen overtuigen de fiets te nemen van en naar het werk. “Door een vlotte woon-werkverbinding met de fiets te creëren, hopen we de auto's uit de file halen”, zegt gedeputeerde Luk Lemmens (N-VA). “De fietsostrade Antwerpen-Lier biedt een enorm groot potentieel. Deze snelweg voor fietsers zal helpen de fietsknoop rond Antwerpen te ontwarren.”

Ondertussen zitten de plannen van de fietsostrade in de voorontwerpfase. Het tracé ligt vast, maar de manier waarop het fietspad wordt ingevuld, is nog niet definitief. Wel hebben de plannenmakers een uitgesproken voorkeur om het tracé in de Saffierstraat ter hoogte van het spoor aan te leggen. “Enkel zo is het mogelijk zowel een vlotte, veilige als comfortabele verbinding te garanderen”, zegt Lemmens. “Door de fietsostrade op spoorhoogte te brengen, ontstaan er geen conflicten tussen de fietsers en het gemotoriseerde verkeer, wandelaars en geparkeerde voertuigen. Daarnaast plannen we een vlotte aansluiting met het ringfietspad en de Vosstraat.”

Vechten voor groenbehoud

Maar heel wat buurtbewoners zijn niet te vinden voor die optie. Dat werd woensdagavond duidelijk tijdens een bewonersvergadering in basisschool Het Hinkelpad waarop het project werd verduidelijkt en er achteraf ruimte was voor vragen. Door de fietsostrade op spoorhoogte te plaatsen, gaat er namelijk een groene zone van 10.000 vierkante meter verloren. Deze zone wordt door heel wat buurtbewoners gebruikt, onder meer met volkstuintjes. De grond is eigendom van spoorwegbeheerder Infrabel en die kan de concessie met de buurtbewoners eenvoudig opzeggen met een opzegtermijn van drie maanden.

De verontwaardiging bij heel wat bewoners van Groenenhoek is dan ook groot. “We hebben een draagvlak van vierhonderd ongeruste mensen verzameld in twee weken tijd”, zegt Kristine Van Pellicom, die zelf in de Saffierstraat woont en het woord nam in naam van verschillende bewoners uit de wijk. “Dat we zo snel met zo veel zijn, komt omdat deze plannen ons choqueren. We zijn er het hart van in. Begrijp ons niet verkeerd. Wij zijn honderd procent voorstander van een fietsostrade. We zijn ons bewust van de Antwerpse verkeersknoop, vinden ook dat de auto's moeten thuisblijven en dat de fietser snel naar de stad moet kunnen. Maar niet ten koste van alles. Wij willen een beter alternatief en vinden het huidige ontwerp onaanvaardbaar. Voor ons staat er één ding als een paal boven water: wij willen ons park behouden. Dat is noodzakelijk voor de leefbaarheid in deze hoek tussen treinsporen, luchthaven en Ring, maar ook voor de rest van dit snel grijzer wordende district. Deze groene oase brengt mensen samen, geeft adem, rust, ruimte, en socia­le samenhang. Ze is van levensbelang voor ons.” Vele bewoners stelden zich ook vragen bij de lange periode van non-communicatie over de toekomst van hun straat.

Zowel de provincie, de stad als het district Berchem stellen echter dat niets definitief is en dat er vooraleer er knopen worden doorgehakt, zal worden teruggekoppeld naar de buurt.

Na afloop van de vergadering konden de bewoners vragen en suggesties indienen, die mee zullen worden genomen naar de volgende stadia. Naast het plaatsen van de fietsostrade op spoorhoogte zijn er overigens nog drie andere scenario's mogelijk voor de Saffierstraat. “Maar bij elk van die drie mogelijkheiden loopt de fietsostrade ter hoogte van de rijbaan en creëer je enkele gevaarlijke kruispunten waarbij fietsers in conflict komen met het gemotoriseerd verkeer”, zegt Lemmens.

In hoeverre de buurtbewoners inspraak zullen hebben in de keuze tussen de vier mogelijkheden, valt dus nog af te wachten.

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L015 Fietsweg Antwerpen - Lier (L15) ('fiets-o-strade' 11 Fietssnelweg F11) Empty Oppositie vraagt om fietsostrade Antwerpen-Lier te herbekijken

Message  velo-ravel.net Sam 26 Nov 2016 - 13:39

http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20161125_02592897


SP.A, PvdA en Groen dienden tijdens de districtsraad donderdagavond een motie in over de geplande fietso­strade die in 2019 zal worden aangelegd in de Saffierstraat.

Die fietsostrade (F11) moet de verbinding Antwerpen-Lier voor fietsers vereenvoudigen. Volgens de plannen van de provincie loopt de F11 doorheen de Saffierstraat, bij voorkeur ter hoogte van het spoor. Dit stoot zowel de oppositie als heel wat bewoners van de straat voor de borst omdat dit het verdwijnen van een grote strook groen met volkstuintjes inhoudt. In hun motie vroegen de drie oppositiepartijen daarom aan de stad en de provincie om het debat over de mogelijke alternatieve tracés nog een kans te geven en de inbreng van de bewoners hieromtrent ernstig te nemen. Ze stelden ook de vraag om de verschillende tracé-alternatieven en de voorstellen van de buurtbewoners meer intensief te onderzoeken. “Maar alle mogelijkheden zijn onderzocht. De F11 implementeren in de Saffierstraat is de enige optie”, zegt districtsschepen voor Mobiliteit Bruno De Saegher (N-VA).
velo-ravel.net
velo-ravel.net

Messages : 7639
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

L015 Fietsweg Antwerpen - Lier (L15) ('fiets-o-strade' 11 Fietssnelweg F11) Empty Provinciebudget 2017

Message  eeuwige reiziger Mer 7 Déc 2016 - 15:24

Provincie wil gemeenten extra steunen bij aanleg fietsostrades
6 december 2016

L015 Fietsweg Antwerpen - Lier (L15) ('fiets-o-strade' 11 Fietssnelweg F11) F103_F104_metVlBrab_stratenatlas_(800x800)

LIER / NIJLEN - De provincieraad stemt woensdag over het budget van 2017. Daarin zitten ook bedragen voor de realisatie van de fietsostrades van Antwerpen naar Lier, van Lier naar Aarschot en van Lier naar Herentals.

“De fietsostrade van Antwerpen naar Lier hebben we als prioritair bestempeld. De provincie zal dit traject onderzoeken en stap voor stap zelf aanleggen. De verscheidene stukken fietsostrade zitten momenteel in verschillende fases van voorontwerp en onderzoek. Het eerste stuk dat we in het najaar van 2017 aanleggen, is een fietsbrug ter hoogte van Park Savelkoul op de grens van Mortsel en Boechout. We ramen de bouw van die brug tussen 2,3 en 3,5 miljoen euro”, zegt gedeputeerde van Mobiliteit Luk Lemmens (N-VA).

Voor de volledige aanleg van de fietsostrades van Lier naar Aarschot en van Lier naar Herentals heeft de provincie onvoldoende geld. Het gaat namelijk om een voorlopig geraamde investering van goed 57 miljoen euro. De provincie besliste daarom eerder al om tijdens de huidige legislatuur enkel het studiewerk en het ontwerp te laten opmaken. De provincieraad keurde het bestek hiervoor vorige maand trouwens goed, zodat een studiebureau kan gezocht worden.

“We willen als provincie echter meer doen om werk te maken van de fietsostrades Lier-Herentals en Lier-Aarschot. Om het voor de gemeenten nog makkelijker te maken om zelf werk te maken van de aan te leggen trajecten, beslisten we om een opdrachtencentrale in het leven te roepen. Alle aanbestedingen die nodig zijn voor de aanleg zullen zo via één centraal punt kunnen geregeld worden. Dat bespaart de gemeenten tijd, administratie en geld. Zo kunnen ze zich op de aanleg van de trajecten concentreren”, benadrukt Luk Lemmens. Over het budget nodig voor die opdrachtencentrale wordt woensdag gestemd.

http://www.gva.be/cnt/blcva_02610442/provincie-wil-gemeenten-extra-steunen-bij-aanleg-fietsostrades


Provincie maakt geld vrij voor fietsostrade naar Lier
6 december 2016

L015 Fietsweg Antwerpen - Lier (L15) ('fiets-o-strade' 11 Fietssnelweg F11) 5fba8b9e-bb0e-11e6-95f1-d2abe4f190dd_original

De provincieraad stemt morgen over het budget van 2017. Daarin zit ook het bedrag voor de aanleg van de fietsostrade van Antwerpen naar Lier, die in totaal tien kilometer lang wordt. De werkzaamheden beginnen vanaf het najaar van 2017.

“De fietsostrade van Antwerpen naar Lier hebben we als prioritair bestempeld. De provincie zal dit traject onderzoeken en stap voor stap zelf aanleggen. De verschillende stukken van de fietso­strade zitten momenteel in verschillende fases van voorontwerp en onderzoek. Het eerste stuk dat we in het najaar van 2017 aanleggen, is een fietsbrug ter hoogte van Park Savelkoul op de grens van Mortsel en Boechout. We ramen de bouwkost van die brug tussen 2,3 en 3,5 miljoen euro. Omdat we hiervoor maximaal 832.000 euro Europese subsidies krijgen, mogen we er niet te lang mee wachten”, stelt gedeputeerde van Mobiliteit Luk Lemmens (N-VA).

Voor de volledige aanleg van de fietsostrades van Lier naar Aarschot en van Lier naar Herentals heeft de provincie onvoldoende geld. Het gaat namelijk om een voorlopig geraamde investering van goed 57 miljoen euro. De provincie besliste daarom eerder al om onder de huidige legislatuur alleen het studiewerk en het ontwerp te laten opmaken. De provincieraad keurde het bestek hiervoor vorige maand trouwens goed, zodat een studiebureau kan gezocht worden.

“Door het studiewerk op ons te nemen, besparen we de gemeenten op het traject heel wat kosten en zorgen we voor alle voorbereiding om de fietsostrades aan te leggen. Bovendien subsidiëren de provincie (60 procent) en de Vlaamse overheid (40 procent) samen de aanleg van fietsostrades door gemeentebesturen.”

“We willen als provincie echter meer doen. We hebben beslist om een opdrachtencentrale op te richten. Alle aanbestedingen die nodig zijn voor de aanleg zullen zo via één centraal punt kunnen geregeld worden. Dat bespaart de gemeenten tijd, administratie en geld. Zo kunnen ze zich op de aanleg van de trajecten concentreren”, benadrukt Luk Lemmens. Over het budget voor die opdrachtencentrale wordt morgen gestemd.

Met de realisatie van de drie genoemde fietsostrades wil de provincie de stad Lier uitbouwen tot een echt knooppunt voor de fietser met verbindingen naar Aarschot, Herentals en Antwerpen.

http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20161205_02610378

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L015 Fietsweg Antwerpen - Lier (L15) ('fiets-o-strade' 11 Fietssnelweg F11) Empty Fietstunnel Alexander Franckstraat [Boechout]

Message  eeuwige reiziger Mar 31 Jan 2017 - 19:45

BOECHOUT
27/01/2017
Goede hoop voor fietstunnel Alexander Franckstraat

De aanleg van een fietstunnel op de fiets-o-strade Lier - Antwerpen onder de Alexander Franckstraat in Boechout gaat de goede richting uit.
Dat zei Boechouts verkeerschepen Rudi Goyvaerts (PRO Boechout-Vremde) tijdens de infoavond over de heraanleg van de Alexander Franckstraat. Een aantal bewoners haalden de drukke kruising van de straat en de fiets-o-strade aan. "Als de fietsers onder de Alexander Franckstraat kunnen door fietsen, zal dit probleem opgelost zijn. Het is natuurlijk een project van de provincie, maar ik kan zeggen dat men er goed aan werkt", meldde de schepen

http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-ranst/goede-hoop-voor-fietstunnel-alexander-franckstraat-a3065206/

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L015 Fietsweg Antwerpen - Lier (L15) ('fiets-o-strade' 11 Fietssnelweg F11) Empty Re: Fietstunnels Victor Heylenlei & Alexander Franckstraat [Boechout]

Message  eeuwige reiziger Ven 17 Fév 2017 - 9:57

aar waar gaat die 1,2 miljard euro?
Gazet van Antwerpen,
woensdag 15 februari 2017, pagina 6

(...)

Fietstunnel op de grens van Mortsel en Boechout (tegen 2019, dit is een deel van de fietsostrade tussen Antwerpen en Lier)

Ook:
http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20170214_02729734

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L015 Fietsweg Antwerpen - Lier (L15) ('fiets-o-strade' 11 Fietssnelweg F11) Empty Buurtbewoners Saffierstraat (Berchem-Mortsel) geven het groen in hun straat mee vorm

Message  velo-ravel.net Ven 17 Fév 2017 - 12:32

http://www.invlaanderen.be/gemeentenieuws/(36265)/buurtbewoners-saffierstraat-berchem-mortsel-geven-het-groen-in-hun-straat-mee-vorm


Provincie Antwerpen betrekt omwonenden bij aanleg fietsostrade F11

De F11 is de fietsostrade tussen Antwerpen en Lier. De aanleg ervan maakt in die filegevoelige regio van de fiets een volwaardig alternatief voor de wagen. De fietsostrade brengt fietsers op een half uurtje van Lier naar Antwerpen. In november stelde de provincie Antwerpen aan de buurtbewoners van de Saffierstraat een eerste ontwerp van de F11 voor. Ze onderzoekt nu de verzamelde reacties. Op 18 maart organiseert ze met de buurtbewoners een werkatelier om daarna tot een definitief ontwerpplan te komen.

n Berchem en Mortsel loopt de F11 tussen het station van Berchem en de luchthaven van Deurne door de Saffierstaat. De provincie Antwerpen en de lokale overheden werkten voor dit traject een eerste ontwerpplan uit en stelden dat in november aan de buurt voor. “Tijdens de voorstelling van het eerste ontwerp gaven de buurtbewoners hun vragen mee.” legt Luk Lemmens, gedeputeerde voor Mobiliteit bij de provincie Antwerpen uit. “We onderzoeken nu of en hoe we de, soms tegenstrijdige, wensen met elkaar kunnen verzoenen. Welke mogelijke oplossingen er zijn en welke gevolgen die hebben. Op basis van die informatie werken we graag met de buurtbewoners op een constructieve manier het definitieve ontwerpplan van de F11 langs de Saffierstraat af.”
velo-ravel.net
velo-ravel.net

Messages : 7639
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

L015 Fietsweg Antwerpen - Lier (L15) ('fiets-o-strade' 11 Fietssnelweg F11) Empty Buurtbewoners Saffierstraat geven straat mee vorm

Message  velo-ravel.net Ven 17 Fév 2017 - 12:59

http://atv.be/nieuws/buurtbewoners-saffierstraat-geven-straat-mee-vormDe provincie Antwerpen bereidt samen met de lokale overheden de aanleg van de F11, fietsostrade Antwerpen-Lier, voor. Die F11 loopt langs de spoorweg van Antwerpen over Berchem, Mortsel en Boechout, naar Lier. 
In Berchem loopt de F11 tussen het station van Berchem en de luchthaven van Deurne door de Saffierstaat. Het district Berchem en de provincie Antwerpen nodigen de buurtbewoners uit voor een werkatelier. Daar kunnen ze mee nadenken over de integratie van de fietsostrade F11 door hun Saffierstraat. Het werkatelier vindt plaats op zaterdag 18 maart van 9u30 tot 12 uur in de basisschool Het Hinkelpad. Deelnemen doe je na registratie bij fietsen@provincieantwerpen.be (of telefonisch op 03/240 66 25).
Ook de stad Antwerpen is actief betrokken in de aanleg van de fietsostrade door de provincie Antwerpen. Zo heeft de stad die meegenomen in de uitwerking en begeleiding van het nieuwe kantorencomplex op de site Post X. Dat kan daardoor een groot deel van de werknemers via de fiets ontvangen. Enerzijds financiert de private ontwikkelaar mee de opwaardering en bouw van een voetgangers- en fietsverbinding naar de Saffierstraat. Anderzijds is de stad gestart met de uitwerking van een fietsbrug over de Ring en de Singel tot op de site Post X en doorstekend naar het voorplein van het station.
velo-ravel.net
velo-ravel.net

Messages : 7639
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

L015 Fietsweg Antwerpen - Lier (L15) ('fiets-o-strade' 11 Fietssnelweg F11) Empty Fietsbrug aan Hof Savelkoul in Mortsel

Message  velo-ravel.net Jeu 23 Mar 2017 - 9:44

http://atv.be/nieuws/fietsbrug-aan-hof-savelkoul-in-mortsel


Vrijdag kunnen geïnteresseerden terecht op een infotentoonstelling over de fietsostrade F11 (tussen Antwerpen en Lier).  Daar worden ook de plannen voor de fietsbrug aan Hof Savelkoul voorgesteld.

De F11 is de fietsostrade tussen Antwerpen en Lier. In Mortsel loopt die vanaf de luchthavenlei langs de noordzijde van de spoorweg. Ter hoogte van de Pater Renaat De Vostunnel en Hof Savelkoul zal de fietsostrade de sporen kruisen door middel van een fietsbrug. In Boechout loopt de F11 verder door de Victor Heylenlei en de Oude Steenweg richting Lier.

"Deze fietsbrug is een eerste schakel van de F11, de fietsostrade tussen Antwerpen en Lier. Langs de brug fiets je snel en veilig van het centrum van Boechout richting Antwerpen. Dankzij Europese steun kunnen we deze brug versneld realiseren. Begin 2018 hopen we van start te kunnen gaan met de werken." zegt gedeputeerde Luk Lemmens, bevoegd voor mobiliteit.

Iedereen kan het voorstel voor de aanleg van de fietsostrade, inclusief fietsbrug bij Hof Savelkoul, bekijken op een infotentoonstelling vrijdag 24 maart van 19 tot 21 uur in het stadhuis van Mortsel.
velo-ravel.net
velo-ravel.net

Messages : 7639
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

L015 Fietsweg Antwerpen - Lier (L15) ('fiets-o-strade' 11 Fietssnelweg F11) Empty Re: Fietsbrug aan Hof Savelkoul in Mortsel

Message  eeuwige reiziger Dim 26 Mar 2017 - 0:26

Brug eerste schakel in fietsostrade Antwerpen-Lier
23/03/2017

L015 Fietsweg Antwerpen - Lier (L15) ('fiets-o-strade' 11 Fietssnelweg F11) Render_Summer_solution2

MORTSEL - De ontwerpen voor de fietsbrug ter hoogte van de Victor Heylenlei, onderdeel van de fietsostrade Antwerpen-Lier, zijn klaar. Vrijdag krijgt Mortsel ze te zien tijdens een infomoment, maar uw krant mocht in avant-première al een keertje meekijken.

De fietsbrug sluit ter hoogte van de wijk Hof Van Savelkoul en de spoorweg aan de noordzijde aan op de Luchthavenlei en aan de zuidzijde pikt deze aan bij de Victor Heylenlei in Boechout. Om daar meteen aan te sluiten bij de reeds bestaande fietsostrade aan Boechout Station richting Lier.

“Deze fietsbrug is het allereerste grote project in de aanleg van de fietsostrade Antwerpen-Lier”, schetst gedeputeerde voor mobiliteit Luk Lemmens. “De verbinding vormt een zeer cruciale schakel tussen het centrum van Boechout en de verbinding Luchthaven - Berchem – Centrum Antwerpen. Onze codewoorden hierbij zijn vlot en veiligheid.” Het brugdek zelf is goed 25 meter lang. De beide aanloophellingen samen bijna 400 meter. Het kostenplaatje, volgens raming weliswaar, bedraagt tussen de 2,5 en 3,5 miljoen euro. Het openbaar onderzoek is gepland voor de zomerperiode. Zit alles mee dan begint de aannemer in het voorjaar van 2018 te bouwen.

http://www.gva.be/cnt/blssl_02795794/brug-eerste-schakel-in-fietsostrade-antwerpen-lierMORTSEL
24/03/2017
Fietsbrug over spoor moet missing link aan Hof Savelkoul oplossen
FIETSOSTRADE WEER STAP DICHTERBIJ

Het stadhuis van Mortsel ontvangt vandaag een infotentoonstelling over de verdere aanleg van de F11 of de fietsostrade tussen Lier en Antwerpen. In Mortsel gaat het voornamelijk om de bouw van een fietsbrug bij Hof Savelkoul. "Dankzij Europese subsidies kunnen we de bouw van deze brug vooruitschuiven in de planning", vertelt gedeputeerde voor Mobiliteit, Luk Lemmens (N-VA).

Met een volledig afgewerkte fietsostrade zouden fietsers in een half uur vanuit Lier in Antwerpen staan. Nu zijn er al grote delen van het traject voorzien maar er moeten nog een aantal 'missing links' worden weggewerkt of veiliger worden ingericht de volgende jaren. Eén daarvan is de kruising van de spoorlijn aan het einde van de Pater Renaat de Vosstraat ter hoogte van het huidige fietstunneltje in Mortsel.

"Daarom komt er een fietsbrug over de spoorweg ter hoogte van de Pater Renaat de Vosstraat die zal aansluiten op de Victor Heynenlei in Boechout. Het definitieve ontwerp van de brug ligt nog niet vast maar momenteel wordt de brug geraamd op 2,5 tot 3,5 miljoen euro. De Europese subsidies zijn reeds verrekend in dit bedrag."

De provincie hoopt in de zomer het openbaar onderzoek op te starten om nadien de definitieve plannen voor te leggen. Als alles volgens plan verloopt, kunnen, na de aanbesteding, begin 2018 de bouwwerken beginnen.

Voorlopig kunnen de fietsers vanaf de brug richting Antwerpen over bestaande wegen richting de Luchthavenlei. "Dit heeft inderdaad nog niet het echte uitzicht van een fietsostrade langs kronkelende wegen maar op termijn moet er wel een recht fietspad komen naast de spoorweg richting de Luchthavenlei", geeft Lemmens aan.

Drie scenario's

Ook in de andere richting, over Boechout naar Lier, zijn er nog een paar werkpunten. "Nadat de fietsbrug aan Hof Savelkoul aansluit op de Victor Heynenlei in Boechout moeten we deze straat duidelijker inrichten als fietsstraat. Vervolgens moet ook het kruispunt met de Oude Steenweg worden heringericht."

Hiervoor kregen de buurtbewoners reeds drie scenario's voorgesteld die momenteel verder worden onderzocht. Voorlopig staan deze werken gepland voor de periode 2019-2020. Via de Oude Steenweg en de Molenlei komen de fietsers richting Lier op een volledig stuk fietsostade tot aan het kruispunt Langsweg-Mastenweg.

Ontmoedigen

"Een probleem is nog de kruising met de Alexander Franckstraat. Op dit moment worden alle mogelijke oplossingen onderzocht." Een fietstunnel is één van de te onderzoeken pistes, al is dit financieel niet de goedkoopste.

Op de Langsweg en de Hockeyweg in Lier beschikken de fietsers over een mooie rijweg, al geldt er gemengd verkeer . "Maar met kleine ingrepen en beperkte investeringen in de toekomst kunnen we het autoverkeer ontmoedigen om langs deze wegen te rijden", besluit Luk Lemmens.

Vanavond worden de plannen van de fietsostrade door Boechout en Mortsel tussen 19 en 21 uur doorlopend voorgesteld in het stadhuis van Mortsel.

http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-mortsel/fietsostrade-weer-stap-dichterbij-a3112750/

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L015 Fietsweg Antwerpen - Lier (L15) ('fiets-o-strade' 11 Fietssnelweg F11) Empty Alexander Francklaan [Boechout]

Message  eeuwige reiziger Mar 25 Avr 2017 - 19:08

BOECHOUT
19/04/2017
Volgende week tweede fase Franckstraat

De tweede fase van de heraanleg van de Alexander Franckstraat in Boechout start pas volgende week dinsdag 25 april.

De tweede fase is opgedeeld in twee deelfases. Tijdens fase 2A kunnen fietsers met hun tweewieler aan de hand de sporen dwarsen. Ook de fietsostrade blijft dan bereikbaar. Autoverkeer moet vanaf volgende week dinsdag wel omrijden. Het verkeer vanaf de Provinciesteenweg wordt via de Heuvelstraat en de Appelkantstraat richting Hove gestuurd. Het verkeer komende van Hove wordt richting Lier omgeleid langs de Boshoek.

Tijdens deelfase 2B moeten ook de fietsers een maand omrijden. De omleiding zal al van op de fietsostrade worden aangegeven.

http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-ranst/volgende-week-tweede-fase-franckstraat-a3136970/

https://www.boechout.be/werkenalexanderfranckstraat

L015 Fietsweg Antwerpen - Lier (L15) ('fiets-o-strade' 11 Fietssnelweg F11) Alexander%20franckstraat%202B

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L015 Fietsweg Antwerpen - Lier (L15) ('fiets-o-strade' 11 Fietssnelweg F11) Empty Vooronderzoek Mortsel Fietsostrade Antwerpen-Lier

Message  velo-ravel.net Sam 10 Juin 2017 - 18:05

https://loket.onroerenderfgoed.be/archeologie/notas/archeologienotas/3461/bijlagen/15734
velo-ravel.net
velo-ravel.net

Messages : 7639
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

L015 Fietsweg Antwerpen - Lier (L15) ('fiets-o-strade' 11 Fietssnelweg F11) Empty Openbaar Onderzoek Vosstraat - Oude Steenweg [Deurne - Boechout]

Message  eeuwige reiziger Jeu 31 Aoû 2017 - 17:47

velo-ravel.net a écrit:Ajout de ma propre carte (basée sur celle de la province)

https://www.google.com/maps/d/edit?mid=z0IvJoHHR8es.k2ogB_6yI9Ko

Plannen fietsostrade F11 Antwerpen-Lier
18.08.2017
De fietsostrade F11 start aan het ringfietspad in Antwerpen en loopt langs de sporen tot het station van Lier.

In Boechout en Lier is al een groot deel van de F11 befietsbaar. De provincie zorgt voor de aanleg van de ontbrekende trajecten.
Hieronder vind je de plannen van het eerste deelproject. Dit loopt van de Vosstraat in Deurne/Mortsel langs de luchthaven tot aan de bestaande fietsostrade in Boechout op de Oude Steenweg.

+ 8 kaarten (pdf)

https://www.provincieantwerpen.be/aanbod/drem/dienst-mobiliteit/fietsbeleid/f11-antwerpen-lier/nieuws-fietsostrade-antwerpen-lier.masterdetail.html/p_detail_url/nl/drem/dienst-mobiliteit/nieuws/fietsbeleid/PlannenfietsostradeF11Antwerpen-Lier.html


Antwerpen Fietsprovincie
21 augustus 2017

Het openbaar onderzoek van een deel van de F11 fietsostrade Antwerpen-Lier is gestart. Het gaat om het traject van de Vosstraat in Deurne/Mortsel, langs de luchthaven tot aan de bestaande fietsostrade in Boechout op de Oude Steenweg. De grondplannen vind je op www.provincieantwerpen.be. Je kunt nog tot 13 september het hele dossier inkijken op de gemeentehuizen van Boechout, Mortsel en Antwerpen. Reageren doe je zoals uitgelegd op de affiche. Voor meer informatie kun je ook terecht bij Steunpunt Fiets via fietsen@provincieantwerpen.be

https://www.facebook.com/AntwerpenFietsprovincie/photos/a.319508914771900.74996.292598377462954/1525073444215435/?type=3&theater

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L015 Fietsweg Antwerpen - Lier (L15) ('fiets-o-strade' 11 Fietssnelweg F11) Empty Fietsbrug Ring [Berchem]

Message  eeuwige reiziger Sam 9 Sep 2017 - 11:26

Stad onderzoekt opties voor fietsbrug
9/09/2017

L015 Fietsweg Antwerpen - Lier (L15) ('fiets-o-strade' 11 Fietssnelweg F11) 05c5298c-94a7-11e7-ac7b-09de5caf0bc3_original

BERCHEM - De nieuwe fietsostrade tussen Lier en Antwerpen, met fietsbrug over de Ring, wordt aangelegd in 2019 en 2020. In een eerste fase wordt het fietspad over de Ring en de Singel geleid, tot aan Berchem Station.

De provincie Antwerpen is volop bezig met het plannen van een nieuwe fietsostrade die Antwerpen, via de luchthaven van Deurne en de spoorweg, met Lier verbindt. De genaamde F11 zal aansluiten op het Ringfietspad rond de stad en wordt in de loop van 2019 en 2020 aangelegd. Voor die aansluiting heeft de stad een projectdefinitie uitgewerkt. Om ook de capaciteit stadinwaarts te verhogen, wil de stad de nieuwe verbinding doortrekken tot aan het station Antwerpen-Berchem en later tot in het centrum van de stad.

Via een nieuwe fietsbrug, naast de bestaande spoorwegbrug over de Ring en de Singel en een fietspad langs de site Post X, zullen fietsers vlot en veilig vanop de fietsostrade kunnen doorrijden naar het Singelfietspad of het stationsplein. “Afhankelijk van de concrete plannen van de intendant voor de overkapping van de Ring zou het kunnen dat de geplande fietsbrug over de Ring op termijn overbodig wordt”, zegt Koen Kennis (N-VA), schepen van Mobiliteit. “Daarom onderzoeken we of de brug over de Ring zo kan opgebouwd worden, dat ze later nog een andere bestemming of plaats kan krijgen.”

http://www.gva.be/cnt/dmf20170908_03061675/stad-onderzoekt-opties-voor-fietsbrug

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Page 1 sur 2 1, 2  Suivant

Revenir en haut

- Sujets similaires

 
Permission de ce forum:
Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum