Forum lie au site www.velo-ravel.net
Vous souhaitez réagir à ce message ? Créez un compte en quelques clics ou connectez-vous pour continuer.

L015 Langs de lijn L15 Lier - Herentals - Fiets-o-strade 9 - Fietssnelweg F103

2 participants

Aller en bas

L015 Langs de lijn L15 Lier - Herentals - Fiets-o-strade 9 - Fietssnelweg F103 Empty L015 Langs de lijn L15 Lier - Herentals - Fiets-o-strade 9 - Fietssnelweg F103

Message  velo-ravel.net Mer 28 Oct 2015 - 11:40

Kaart : https://www.google.com/maps/d/edit?mid=z0IvJoHHR8es.k2VLmRv1P1Uo


foto's [url=2015-10-27 Langs de lijn L15 in Lier - Fiets-o-strade 9]2015-10-27 Langs de lijn L15 in Lier - Fiets-o-strade 9[/url]l]

diaporama


Dernière édition par velo-ravel.net le Sam 28 Mar 2020 - 6:42, édité 3 fois
velo-ravel.net
velo-ravel.net

Messages : 7639
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

L015 Langs de lijn L15 Lier - Herentals - Fiets-o-strade 9 - Fietssnelweg F103 Empty Provincie legt fietsostrades aan van Lier naar Herentals en naar Aarschot

Message  velo-ravel.net Jeu 26 Nov 2015 - 19:58

http://www.nieuwsblad.be/cnt/blcva_01989927

L015 Langs de lijn L15 Lier - Herentals - Fiets-o-strade 9 - Fietssnelweg F103 KA_FOS_nieuwe_engagementen_20151125


e provincie Antwerpen wil de komende jaren fietsostrades aanleggen tussen Lier en Herentals, tussen Lier en Aarschot en tussen Mechelen en Zemst. Die komen allemaal langs spoorwegen te liggen.


“De provincie besteedt elk jaar 4,5 miljoen euro aan de aanleg van fietsostrades. Het is dus noodzakelijk om duidelijke prioriteiten te stellen. Daarom hebben we nu als deputatie beslist om enkel te investeren in fietsostrades langs spoorlijnen en in bepaalde schakelroutes. Concreet engageren we ons om tijdens deze legislatuur een ontwerp te laten maken voor een fietsostrade tussen Lier en Herentals en tussen Lier en Aarschot", zegt gedeputeerde Luk Lemmens (N-VA).

De fietsostrade naar Herentals loopt via Kessel, Nijlen en Grobbendonk, die naar Aarschot via Berlaar en Heist-op-den-Berg. Beide ontwerpen hoopt de provincie tegen eind 2018 klaar te hebben. Daarna kan de volgende deputatie vlug aan de slag met de grondverwerving en de bouwaanvraag. De aanleg zou dan ten vroegste in 2025 plaatsvinden.

De provincie financiert de ontwerpen en betaalt ook het stukje fietsostrade tussen Mechelen en Zemst. De gemeenten die delen van de andere fietsostrades aanleggen, krijgen hiervoor 100 procent subsidie.


Dernière édition par velo-ravel.net le Jeu 26 Nov 2015 - 20:11, édité 1 fois
velo-ravel.net
velo-ravel.net

Messages : 7639
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

L015 Langs de lijn L15 Lier - Herentals - Fiets-o-strade 9 - Fietssnelweg F103 Empty video RTV

Message  velo-ravel.net Jeu 26 Nov 2015 - 20:07

http://rtv.be/artikels/lier-wordt-knooppunt-van-fietsostradenetwerk-a18724
velo-ravel.net
velo-ravel.net

Messages : 7639
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

L015 Langs de lijn L15 Lier - Herentals - Fiets-o-strade 9 - Fietssnelweg F103 Empty BREAKING NEWS! Toekomstige fietsostrades

Message  velo-ravel.net Jeu 26 Nov 2015 - 20:11

http://www.provincieantwerpen.be/nieuws.masterdetail.html/p_detail_url/nl/drom/dienst-mobiliteit/nieuws/fietsbeleid/breaking-news--toekomstige-fietsostrades.html


De provincie Antwerpen actualiseerde het bovenlokaal functioneel fietsroutenetwerk (BFF), dat al 15 jaar oud was en niet volledig aansloot bij de noden van de hedendaagse  fietser. De opkomst van de elektrische fiets zorgt ervoor dat grotere fietsafstanden haalbaar worden. Met de actualisatie speelt de provincie Antwerpen hier op in. Enquêtes uit de Provinciale Fietsbarometer tonen aan dat gebruikers op de fietsostrade gemiddeld 15 km enkele rit afleggen. Het nieuwe BFF focust nog meer op veilig, vlot en aangenaam fietsen over lange afstanden.

Een bovenlokaal fietsroutenetwerk is een samenhangend netwerk van bovenlokale verbindingen, dat gebiedsdekkend is, en hiërarchisch opgebouwd. De functionele fietsroutes die erin vermeld worden, moeten veilig en comfortabel zijn, maar ook herkenbaar en makkelijk vindbaar. De actualisatie van het BFF resulteert voor de provincie Antwerpen in 35 belangrijke lange-afstandsfietsverbindingen, waarvan 23 fietsostrades en 12 schakelroutes. Fietsostrades liggen naast bestaande infrastructuren, zoals spoorwegen, waterwegen en autosnelwegen. Het plan telt 12 schakelroutes. Dit zijn routes met een hoog fietspotentieel waarnaast geen kanaal of spoorweg ligt.

Het is onmogelijk om 35 verbindingen meteen en tegelijk aan te leggen. Binnen het bestaande budget maakt de provincie Antwerpen prioritaire keuzes om  efficiënt te investeren in fietsostrades langs spoorlijnen en bepaalde schakelroutes.  Zij hanteert objectieve criteria om de volgorde van nieuwe provinciale engagementen te bepalen. Daarin spelen het aantal potentiële gebruikers, de nabijheid van scholen en grote bedrijven een belangrijke rol.De provincie Antwerpen engageert zich om tijdens deze legislatuur uit te voeren:
1. ontwerp en realisatie van de fietsostrade Mechelen-Brussel
2. ontwerp fietsostrade Lier-Herentals
3. ontwerp fietsostrade Lier-Aarschot
4. opstellen van een methodiek voor de realisatie van schakelroutes
5. toepassen methodiek schakelroutes op de verbinding Turnhout-Herentals

Deze nieuwe engagementen komen bovenop de eerder aangegane verbintenissen (realisatie van de fietsostrades Antwerpen-Mechelen, Antwerpen-Essen, Herentals-Balen en Antwerpen-Lier).
In concreto zal de provincie Antwerpen het ontwerp van de 3 eerstgenoemde fietsostrades voor haar rekening nemen. Zij realiseert ook effectief de fietsostrade Mechelen-Brussel op het terrein. De gemeenten die delen van de andere fietsostrades aanleggen, krijgen hiervoor 100% subsidie.

Met deze prioriteiten bevestigt de provincie Antwerpen haar voortrekkersrol in de ontwikkeling van een fietsostradenetwerk. Zij promoveert de fiets tot hét vervoersmiddel van de toekomst voor dagdagelijkse verplaatsingen.
velo-ravel.net
velo-ravel.net

Messages : 7639
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

L015 Langs de lijn L15 Lier - Herentals - Fiets-o-strade 9 - Fietssnelweg F103 Empty Ajout fiche

Message  velo-ravel.net Jeu 14 Jan 2016 - 23:46

http://www.velo-ravel.net/2015/2015-10-27_L15_Lier.htm
velo-ravel.net
velo-ravel.net

Messages : 7639
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

L015 Langs de lijn L15 Lier - Herentals - Fiets-o-strade 9 - Fietssnelweg F103 Empty Fietsostrade tussen Lier en Herentals wordt 20,3 km lang

Message  velo-ravel.net Ven 25 Nov 2016 - 9:13

http://nnieuws.be/artikel/fietsostrade-tussen-lier-en-herentals-wordt-203-km-lang


Volgens schepen Mien Van Olmen (CD&V), tevens provincieraadslid, is de realisatie van een fietsostrade tusen Lier en Herentals weer een stapje dichterbij gekomen.

Mien Van Olmen: "De provincieraad keurt het bestek en de wijze van gunnen goed voor een studieopdracht voor de fietsostrades Lier-Aarschot en Lier-Herentals. In deze studie moet gezocht worden naar het mogelijke tracé van deze fietspaden. Voor de fietsostrade Lier-Herentals is de lengte van het aan te leggen tracé ongeveer 20,3 kilometer. Tussen Lier en Aarschot gaat het over 25,8 kilometer waarvan 18,8 kilometer op grondgebied van de provincie Antwerpen. Gezien de complexiteit van beide dossiers zal de provincie hiervoor een studiebureau aanstellen."
velo-ravel.net
velo-ravel.net

Messages : 7639
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

L015 Langs de lijn L15 Lier - Herentals - Fiets-o-strade 9 - Fietssnelweg F103 Empty Fietsostrade verbindt Lier met Herentals

Message  velo-ravel.net Sam 26 Nov 2016 - 13:10

http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20161125_02591735
De provincie Antwerpen stelt een studiebureau aan om een fietsostrade te realiseren tussen Herentals en Lier. Die volgt na fietssnelwegen van de Keizerstede naar Balen en naar Aarschot.

Fietsostrades zijn snelle, comfortabele en vooral veilige fietsverbinding voor mensen die met de fiets naar het werk, school, station of winkel willen rijden. Net als bij een gewone snelweg gaat het om een fietssnelweg die een lange verbindingsweg vormt, waar gebruikers eender waar op en weer af kunnen rijden. Zo is de provincie Antwerpen drie jaar geleden al gestart met de nodige stappen om een fietsostrade uit te werken die van Herentals via Olen, Geel en Mol naar Balen leidt. Die fietsroute volgt daarbij de spoorweg.

Een gelijkaardig principe wil de provincie uittekenen tussen Herentals en Lier. Ook daarbij zou de fietsostrade zo veel mogelijk gelijk lopen met de bestaande spoorverbinding tussen de twee steden. De route doet onderweg zo onder meer Bouwel en de Nijlense dorpen Kessel en Nijlen-centrum aandoen. Daarvoor heeft het bestuur nu de modaliteiten goedgekeurd waaraan de studieopdracht moet voldoen.

“In deze studie moet gezocht worden naar het mogelijke tracé van deze fietspaden. Voor de fietsostrade Lier-Herentals is de lengte van het aan te leggen tracé ongeveer 20,3 kilometer”, zegt gedeputeerde Luc Lemmens (N-VA) van de provincie Antwerpen. “Omdat het om een complex dossier gaat, stellen we daarvoor een extern studiebureau aan.” De provincie hoopt de studie tegen 2018 klaar te hebben, zodat de uitvoering in de volgende legislatuur kan plaatsvinden.

Een voordeel is dat op een deel van de route tussen de steden nu al geschikte fietspaden liggen, zodat niet voor de volledige afstand grondverwervingen meer moeten gebeuren. Vooral in de onmiddellijke omgeving van de treinstations zijn nog inspanningen nodig.

Fietsknooppunt

Met deze nieuwe fietsostrade ontwikkelt Herentals zich alsmaar meer als een fietsknooppunt. Want naast de eerder genoemde fietsostrade Herentals-Balen telt de Keizerstede al langer de vlotte fietsverbinding naar Aarschot. Die is ettelijke jaren geleden niet naast, maar bovenop de (oude) spoorbedding van de treinverbinding tussen de twee steden aangelegd. Het is sindsdien een populaire fietsroute langs de Herentalse deelgemeentes Noorderwijk en Morkhoven, Olen, Heultje (Westerlo), Hulshout en deeldorp Westmeerbeek en Ramsel (Herselt). De verschillende gemeentes op het traject werken al een tijdje samen om de route nog meer op te waarderen tot een volwaardige fietsostrade. Daarvoor moet het pad verbreed worden tot vier meter en uitgerust worden met verlichting.
velo-ravel.net
velo-ravel.net

Messages : 7639
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

L015 Langs de lijn L15 Lier - Herentals - Fiets-o-strade 9 - Fietssnelweg F103 Empty Provinciebudget 2017

Message  eeuwige reiziger Mer 7 Déc 2016 - 15:27

Provincie wil gemeenten extra steunen bij aanleg fietsostrades
6 december 2016

LIER / NIJLEN - De provincieraad stemt woensdag over het budget van 2017. Daarin zitten ook bedragen voor de realisatie van de fietsostrades van Antwerpen naar Lier, van Lier naar Aarschot en van Lier naar Herentals.

(...)

Voor de volledige aanleg van de fietsostrades van Lier naar Aarschot en van Lier naar Herentals heeft de provincie onvoldoende geld. Het gaat namelijk om een voorlopig geraamde investering van goed 57 miljoen euro. De provincie besliste daarom eerder al om tijdens de huidige legislatuur enkel het studiewerk en het ontwerp te laten opmaken. De provincieraad keurde het bestek hiervoor vorige maand trouwens goed, zodat een studiebureau kan gezocht worden.

“We willen als provincie echter meer doen om werk te maken van de fietsostrades Lier-Herentals en Lier-Aarschot. Om het voor de gemeenten nog makkelijker te maken om zelf werk te maken van de aan te leggen trajecten, beslisten we om een opdrachtencentrale in het leven te roepen. Alle aanbestedingen die nodig zijn voor de aanleg zullen zo via één centraal punt kunnen geregeld worden. Dat bespaart de gemeenten tijd, administratie en geld. Zo kunnen ze zich op de aanleg van de trajecten concentreren”, benadrukt Luk Lemmens. Over het budget nodig voor die opdrachtencentrale wordt woensdag gestemd.

http://www.gva.be/cnt/blcva_02610442/provincie-wil-gemeenten-extra-steunen-bij-aanleg-fietsostradeseeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L015 Langs de lijn L15 Lier - Herentals - Fiets-o-strade 9 - Fietssnelweg F103 Empty Budget [Lier]

Message  eeuwige reiziger Ven 15 Déc 2017 - 9:28


eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L015 Langs de lijn L15 Lier - Herentals - Fiets-o-strade 9 - Fietssnelweg F103 Empty Voorstelling voorkeurstraject (6 november 2018)

Message  eeuwige reiziger Dim 28 Oct 2018 - 8:27

Voorstelling fietsostrade Lier-Herentals
27 oktober 2018

De Provincie Antwerpen heeft de verschillende trajectmogelijkheden voor de fietsostrade Herentals-Lier onderzocht. Hieruit kwam een voorkeurstraject dat de provincie graag aan u voorstelt op 6 november. De voorstelling zal plaats vinden in zaal ’t Hof op de Grote Markt tussen 18 en 20.30 uur. Je kan het traject in detail bekijken, de nodige vragen stellen en opmerkingen geven.

https://www.hln.be/regio/herentals/voorstelling-fietsostrade-lier-herentals~ac586697/

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Revenir en haut

- Sujets similaires

 
Permission de ce forum:
Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum