Forum lie au site www.velo-ravel.net
Vous souhaitez réagir à ce message ? Créez un compte en quelques clics ou connectez-vous pour continuer.

L015 Herentals - Balen (L15) ('fiets-o-strade' 7 - 'fiets-o-strade van de Kempen') Fietsnelweg F105

3 participants

Page 1 sur 3 1, 2, 3  Suivant

Aller en bas

L015 Herentals - Balen (L15) ('fiets-o-strade' 7 - 'fiets-o-strade van de Kempen') Fietsnelweg F105 Empty L015 Herentals - Balen (L15) ('fiets-o-strade' 7 - 'fiets-o-strade van de Kempen') Fietsnelweg F105

Message  eeuwige reiziger Mar 17 Jan 2012 - 23:15

La ligne 15:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Spoorlijn_15

Information concernant la piste cyclable:
http://www.provant.be/mobiliteit/fietsen/fietsostrades/herentals-balen/
http://www.provant.be/binaries/10_21_tcm7-136706.pdf


PROVINCIE LEGT SNELWEG VOOR FIETSERS AAN
Nieuwe 'fietsostrade' van Balen naar Herentals
ZATERDAG 17 SEPTEMBER 2011

Inga Verhaert (SP.A), gedeputeerde voor mobiliteit, ontving gisteren in het provinciehuis vijf schepenen uit Balen, Mol, Geel, Olen en Herentals. ema
© Eddy Meulemans
HERENTALS - De provincie gaat een 'fietsostrade' aanleggen van Balen naar Herentals. Het gaat om een soort snelweg voor tweewielers, waar je als fietser overal voorrang hebt.

De 'fietsostrade van de Kempen' wordt 31 kilometer lang en loopt van Balen via Mol, Geel en Olen naar Herentals. De fietssnelweg wordt aangelegd in de berm van de spoorlijn Neerpelt-Herentals-Lier.

Volgens woordvoerster Karolien Loriers van de provincie is de nieuwe fietssnelweg niet bedoeld voor 'toeristische fietstochtjes', maar wel voor functioneel fietsverkeer van thuis naar het werk, de school of een nabijgelegen treinstation. 'Het is niet onze hoofdbekommernis om er een mooie fietsroute van te maken', zegt ze. 'Een fietsostrade moet vooral snel en veilig zijn, opdat de fietsers recht naar hun doel zouden kunnen rijden, zonder omwegen.'

Maar liefst 7,7 miljoen euro investeert het provinciebestuur in het project. Met dat geld wordt over de volledige afstand van Balen naar Herentals een verhard fietspad aangelegd. Om de fietsers vlot over kruispunten, kanalen en andere obstakels te loodsen worden er ook fietstunnels en bruggen gebouwd. Streefdoel is om de werken in 2013 aan te vatten.

Umicore vragende partij

Onder meer het bedrijf Umicore in Olen is vragende partij. 'Het bedrijf schreef ons een brief, waarin het aangaf dat 20procent van de werknemers vandaag met de fiets naar het werk komt', zegt Rogiers. 'Met een fietsostrade zou 45procent de auto thuis laten en voortaan elke dag met de fiets rijden, zo liet de firma ons weten.'

De bevoegde schepenen van Balen, Mol, Geel, Olen en Herentals kwamen gisteren samen in het provinciehuis in Antwerpen om het traject van de nieuwe fietsostrade vast te leggen. Ze zegden ook toe om achteraf het onderhoud van het fietspad en de bermen voor hun rekening te nemen.

Tussen Essen en Antwerpen wordt overigens vandaag al een snelweg gebouwd voor fietsers. De werken zijn volop aan de gang en zijn wellicht over anderhalf jaar klaar.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=QV3FQ6RN


Fiets-o-strade tussen Herentals, Olen , Geel, Mol en Balen
VRIJDAG, 16 SEPTEMBER 2011 1

De Provincie Antwerpen legt momenteel fiets-o-strades aan tussen Antwerpen - Essen en Antwerpen - Mechelen. Die zorgen ervoor dat zoveel mogelijk mensen op een veilige én snelle manier naar het werk of school kunnen fietsen. De provincie plant nu ook een nieuwe fiets-o-strade in de Kempen, langs spoorlijn 15 tussen Herentals, Olen, Geel, Mol en Balen.

Of het nu naar het werk is, naar school of naar de winkel, de provincie spoort mensen aan om de fiets te gebruiken. De aanleg van fiets-o-strades helpt daarbij. Gedeputeerde van mobiliteit Inga Verhaert: “Die lange afstandspaden, langs spoorlijnen en kanalen, maken dagelijkse verplaatsingen per fiets een stuk makkelijker. De fiets-o-strades passeren langs verschillende treinstations en zijn zo ook erg handig voor bijvoorbeeld pendelaars naar Brussel.”


Nieuwe fiets-o-strade in de Kempen
Op de fiets-o-strade streeft de provincie naar voorrang voor de fietsers. Ze kunnen naar hun doel rijden zonder al te veel omwegen. Ook de veiligheid van de fietsers staat voorop op de fiets-o-strade. Door landelijke omgevingen, over het water, onder drukke wegen fiets je tot in het stadscentrum.

De provincie investeert nu verder en bouwt een nieuwe fiets-o-strade in de Kempen, langs spoorlijn 15 tussen Herentals, Olen, Geel, Mol en Balen. Gedeputeerde Inga Verhaert “In die regio zijn er immers veel bedrijven en scholen. Voor de aanleg van de fiets-o-strades werkt de provincie samen met de betrokken gemeenten. De provincie leidt het project en investeert, de gemeentebesturen volgen de werken mee op en zorgen achteraf voor het onderhoud van de fietspaden.“

Umicore vragende partij
Er is nood aan goede fietsinfrastructuur in de regio. Vorige maand nog kreeg de provincie daarover een brief van het bedrijf Umicore in Olen. Nu fietst 20% van de werknemers naar het werk. Een fiets-o-strade zou tot 45% van de werknemers een veilig alternatief voor de wagen kunnen bieden.

De aanleg van de nieuwe fiets-o-strade gaat (onder voorbehoud) eind 2013 van start, maar de provincie zal nu al de ontwerpen laten opmaken.

http://www.kempenactueel.be/kempen/fiets-o-strade-tussen-herentals-olen-geel-mol-en-balenSamenwerkingsovereenkomst fiets-o-strade
5 januari 2012

In het mobiliteitsplan dat we in februari 2008 goedgekeurd hebben, was als actie op langere termijn de aanleg van een bovenlokaal fietspad langs de spoorweg Herentals – Balen voorzien in samenwerking met de provincie.

Soms blijkt de lange termijn nog relatief kort te zijn, want op de gemeenteraad van 4 januari 2012 kunnen we een samenwerkingsovereenkomst voorleggen met de provincie Antwerpen voor de aanleg en het onderhoud van wat in hedendaagse termen een fiets-o-strade langs de spoorlijn heet.

Het is de bedoeling dat de provincie Antwerpen een studiebureau aanstelt om de fietspaden langs de spoorlijn te ontwerpen en een uitvoeringsdossier op te maken. Gedurende de studie zullen gemeentelijke begeleidingscommissies georganiseerd worden per gemeente.

Na de goedkeuring van de samenwerkingsovereenkomst zal een communicatieproces opgestart worden waarin zal medegedeeld worden dat de werken op het terrein tussen 2013 en 2015 zullen uitgevoerd worden.

Concreet zal er een nieuwe fietsweg komen van de gemeentegrens met Herentals tot Doffen aan de zuidzijde van de spoorweg over een lengte van +/- 850 m. Van Doffen tot Meiren zal er gewerkt worden langs de noordzijde van de spoorlijn over een lengte van +/- 1.800 m met beveiligde oversteken aan de Gestelstraat en Lichtaartseweg/Stationsstraat met ook een spooroversteekplaats aan het spoor dat van het fabrieksterrein komt. Vooral de beveiliging Lichtaartseweg/Stationsstraat wordt heel belangrijk, omdat op die plaats ook een stopplaats voor de treinen is.

Het provinciebestuur zal instaan voor de project- en processturing en zal de belangrijkste investeringen dragen. De gemeente zal vooral zorgen voor logistieke ondersteuning en, voor zover nodig, groenvoorziening, fietsenstallingen en straatmeubilair. Het dagelijks en structureel onderhoud nadien komt wel volledig ten laste van de gemeente, wat niet meer dan normaal is omdat we als gemeente nadien ook kosteloos eigenaar worden van de op ons grondgebied gerealiseerde fietsweg.

http://www.openzone.be/marcverhulst/detail/7145

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L015 Herentals - Balen (L15) ('fiets-o-strade' 7 - 'fiets-o-strade van de Kempen') Fietsnelweg F105 Empty Goedkeuring lastvoorwaarden, raming en gunning

Message  eeuwige reiziger Sam 8 Sep 2012 - 10:22

Une autre étappe francie dans la réalisation de la 'fiets-o-strade' (avril 2012):

http://www.provant.be/binaries/10_3_tcm7-151838.pdf

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L015 Herentals - Balen (L15) ('fiets-o-strade' 7 - 'fiets-o-strade van de Kempen') Fietsnelweg F105 Empty une bonne nouvelle

Message  eeuwige reiziger Lun 29 Avr 2013 - 14:35

Fietsostrade tussen Herentals en Balen op komst
vrijdag 26 april 2013

L015 Herentals - Balen (L15) ('fiets-o-strade' 7 - 'fiets-o-strade van de Kempen') Fietsnelweg F105 26-04-2013_11-40-46.jpg.h380.jpg.568

HERENTALS/OLEN/MOL/GEEL/BALEN - Goed nieuws voor Kempense fietsers. Er komt een fietsostrade, fietspad van zowat 31 kilometer, dat verschillende gemeentes met elkaar verbindt. Het pad volgt spoorlijn 15 doorheen Herentals, Olen, Geel, Mol en Balen.

‘Ongeveer 9 kilometer van dit traject is nu al befietsbaar, de resterende 22 kilometer wordt door de provincie aangelegd. Voor Geel gaat het om zo'n 9 kilometer fietsostrade. De provincie leidt het project en investeert fors. De gemeentebesturen zullen de werken mee opvolgen en zorgen achteraf voor het onderhoud’, zegt Luk Lemmens (N-VA), gedeputeerde voor Mobiliteit.

Momenteel lopen de procedures rond de verwerving van de gronden nodig voor de aanleg van het fietspad. In heel wat gevallen zijn overheden of de spoorwegen eigenaar van de betrokken percelen. Ook met de private eigenaars wordt gestreefd naar minnelijke schikkingen.

De aanleg van de fietsostrade Herentals-Balen, de eerste in de Kempen, is opgesplitst in zeventien projecten. Acht daarvan situeren zich op Geels grondgebied. De provincie Antwerpen is momenteel bezig met de aanleg van drie fietsostrades. Die van Herentals-Balen is nog in voorbereiding, maar de aanleg van de fietsostrades Antwerpen-Essen en Antwerpen-Mechelen is al volop bezig.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DMF20130425_00555751

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L015 Herentals - Balen (L15) ('fiets-o-strade' 7 - 'fiets-o-strade van de Kempen') Fietsnelweg F105 Empty Re: L015 Herentals - Balen (L15) ('fiets-o-strade' 7 - 'fiets-o-strade van de Kempen') Fietsnelweg F105

Message  velo-ravel.net Mar 30 Avr 2013 - 16:00

http://www.provant.be/nieuws/mobiliteit/fietsen/nieuws_20130425_fietsostradege.jsp?referer=tcm:7-134805-64

De aanleg van de fietsostrade Herentals-Balen, de eerste in de Kempen, is opgesplitst in 17 projecten en start in Geel. De nodige opmetingen zijn gedaan en de ontwerpplannen krijgen stilaan vorm. Gedeputeerde voor mobiliteit Luk Lemmens lichtte het project dinsdagavond 23 april in Geel toe.
Fietsostrade in Geel

De provincie Antwerpen en de stad Geel mochten maar liefst 80 Gelenaars ontvangen op de eerste infovergadering over de fietsostrade Herentals-Balen. De aanleg van die fietsostrade maakt deel uit van het strategische fietsbeleid van de provincie. Geel heeft de primeur als eerste gemeente in de Kempen waar de provincie uitdrukkelijk investeert in fietsinfrastructuur.

De fietsostrade Herentals-Balen staat voor 31 kilometer fietsinfrastructuur langs spoorlijn 15 van Herentals over Olen, Geel en Mol tot in Balen. Ongeveer 9 kilometer is nu al befietsbaar, de resterende 22 kilometer wordt door de provincie aangelegd. Voor Geel gaat het om zo’n 9 kilometer fietsostrade. De provincie leidt het project en investeert fors. De gemeentebesturen zullen de werken mee opvolgen en zorgen achteraf voor het onderhoud. De aanleg van de fietsostrade Herentals-Balen, de eerste in de Kempen, is opgesplitst in 17 projecten. Acht daarvan situeren zich op Geels grondgebied.

De provincie Antwerpen is momenteel bezig met de aanleg van drie fietsostrades. Die van Herentals-Balen is nog in voorbereiding, maar de aanleg van de fietsostrades Antwerpen-Essen en Antwerpen-Mechelen is al volop bezig.

velo-ravel.net
velo-ravel.net

Messages : 7639
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

L015 Herentals - Balen (L15) ('fiets-o-strade' 7 - 'fiets-o-strade van de Kempen') Fietsnelweg F105 Empty Re: L015 Herentals - Balen (L15) ('fiets-o-strade' 7 - 'fiets-o-strade van de Kempen') Fietsnelweg F105

Message  velo-ravel.net Mar 30 Avr 2013 - 16:01

Presentatie infovergadering in Geel op 23 april 2013 [PDF]

http://www.provant.be/binaries/PR_infosessie_Geel_20130423_web_tg_tcm7-173670.pdf
velo-ravel.net
velo-ravel.net

Messages : 7639
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

L015 Herentals - Balen (L15) ('fiets-o-strade' 7 - 'fiets-o-strade van de Kempen') Fietsnelweg F105 Empty Re: L015 Herentals - Balen (L15) ('fiets-o-strade' 7 - 'fiets-o-strade van de Kempen') Fietsnelweg F105

Message  velo-ravel.net Mar 30 Avr 2013 - 16:52

Kaart ( bestanden stukken (niet autovrij behalve klein stukje in Mol ?)

http://goo.gl/maps/x5wEp

velo-ravel.net
velo-ravel.net

Messages : 7639
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

L015 Herentals - Balen (L15) ('fiets-o-strade' 7 - 'fiets-o-strade van de Kempen') Fietsnelweg F105 Empty Infovergadering [Mol]

Message  eeuwige reiziger Sam 17 Aoû 2013 - 9:55

velo-ravel.net a écrit:Kaart ( bestanden stukken (niet autovrij behalve klein stukje in Mol ?)

De provincie plant de aanleg van de fietsostrade Herentals-Balen langs spoorlijn 15. Die fietsostrade loopt van Herentals over Olen, Geel en Mol tot in Balen. De provincie leidt het project en investeert. In samenwerking met de stad nodigt de provincie de inwoners van Mol graag uit voor een toelichting over het project.

Wanneer: 25 september 2013, om 19.30 uur
http://www.provant.be/kalender/mobiliteit/fietsen/fietsostrades/kal_20130925_infovergadfoshb_m.jsp?referer=tcm:7-121117-64

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L015 Herentals - Balen (L15) ('fiets-o-strade' 7 - 'fiets-o-strade van de Kempen') Fietsnelweg F105 Empty PP - Mol

Message  eeuwige reiziger Mer 27 Nov 2013 - 14:18

In samenwerking met de stad nodigt de provincie de inwoners van Mol graag uit voor een toelichting over het project.
La documentation:

http://www.provant.be/binaries/PR_infosessie_Mol_20130925_tcm7-181251.pdf

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L015 Herentals - Balen (L15) ('fiets-o-strade' 7 - 'fiets-o-strade van de Kempen') Fietsnelweg F105 Empty In 2019 fietsostrade tussen Balen en Herentals

Message  velo-ravel.net Mer 29 Oct 2014 - 12:22

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=dmf20141023_01338916


De provincie Antwerpen legt tegen 2019 een fietsostrade aan tussen Herentals en Balen. Het fietstraject wordt 31 kilometer lang en loopt constant langs de spoorlijn. Maandag start een openbaar onderzoek naar onteigeningsplannen in de omgeving van Hessie en Haag.

Tussen Antwerpen en Essen en Antwerpen en Mechelen is de realisatie van fietsostrades al grotendeels afgerond. Nu krijgt ook de Kempen een eigen fietsostrade. Deze zal worden aangelegd langs spoorlijn 15 tussen Herentals, Olen, Geel, Mol en Balen en wordt 31 kilometer lang.

L015 Herentals - Balen (L15) ('fiets-o-strade' 7 - 'fiets-o-strade van de Kempen') Fietsnelweg F105 D39a9a2e-5ae2-11e4-b126-ddd232de3d52_web
velo-ravel.net
velo-ravel.net

Messages : 7639
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

L015 Herentals - Balen (L15) ('fiets-o-strade' 7 - 'fiets-o-strade van de Kempen') Fietsnelweg F105 Empty Re: L015 Herentals - Balen (L15) ('fiets-o-strade' 7 - 'fiets-o-strade van de Kempen') Fietsnelweg F105

Message  velo-ravel.net Mer 29 Oct 2014 - 12:23

Het Nieuwsblad, 29/10/2014, page/bladzijde 23


In haar regeerakkoord engageerde de provincie zich voor de aanleg van de verbindingen Antwerpen-Mechelen, Antwerpen-Essen en Herentals-Balen.
velo-ravel.net
velo-ravel.net

Messages : 7639
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

L015 Herentals - Balen (L15) ('fiets-o-strade' 7 - 'fiets-o-strade van de Kempen') Fietsnelweg F105 Empty Openbaar onderzoek

Message  eeuwige reiziger Mer 29 Oct 2014 - 22:38

Fietsostrade klaar eind 2018
24/10/2014

Herentals / Mol / Balen - De provincie Antwerpen legt eind 2018 een fietsostrade aan tussen Herentals en Balen. Het fietstraject wordt 31 kilometer lang en loopt constant langs de spoorlijn.

Tussen Antwerpen en Essen en Antwerpen en Mechelen is de realisatie van fietsostrades al grotendeels afgerond. Nu krijgt ook de Kempen een eigen fietsostrade. Deze zal worden aangelegd langs spoorlijn 15 tussen Herentals, Olen, Geel, Mol en Balen en wordt 31 kilometer lang.

“Fietsostrades zijn hoogwaardige verbindingen die mensen zo snel mogelijk en comfortabel van de ene gemeente of stad naar de andere kunnen brengen. Ze lopen langs spoorlijnen omdat een rechte lijn altijd de kortste verbinding is tussen twee punten”, reageert Chris Brouwers, diensthoofd mobiliteit van de provincie Antwerpen.

“In de Kempen is het traject tussen Balen en Herentals de meest potentiële route. Daarbij was het bedrijf Umicore in Olen vragende partij. Ook vanuit kleinere bedrijven en scholen krijgen we regelmatig de vraag naar betere verbindingswegen voor fietsers.”

Vanaf maandag 27 oktober tot en met 16 november loopt een openbaar onderzoek in Mol voor de aanleg van de fietsostrade. Het onderzoek richt zich op de ontbrekende schakels in Hessie en Haag.

http://www.gva.be/cnt/dmf20141023_01338917/fietsostrade-klaar-eind-2018


Bericht van de provincie Antwerpen samen met kaart (in pdf):

http://www.provincieantwerpen.be/aanbod/drom/dienst-mobiliteit/fietsbeleid/fietsostrades/nieuws-over-fietsostrades.masterdetail.html/p_detail_url/nl/drom/dienst-mobiliteit/nieuws/fietsbeleid/openbaar-onderzoek-fietsostrade-in-mol.html

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L015 Herentals - Balen (L15) ('fiets-o-strade' 7 - 'fiets-o-strade van de Kempen') Fietsnelweg F105 Empty Re: L015 Herentals - Balen (L15) ('fiets-o-strade' 7 - 'fiets-o-strade van de Kempen') Fietsnelweg F105

Message  velo-ravel.net Jeu 30 Oct 2014 - 10:49

2018 of 2019, beiden kranten hebben niet hetzelfde ?
velo-ravel.net
velo-ravel.net

Messages : 7639
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

L015 Herentals - Balen (L15) ('fiets-o-strade' 7 - 'fiets-o-strade van de Kempen') Fietsnelweg F105 Empty Re: L015 Herentals - Balen (L15) ('fiets-o-strade' 7 - 'fiets-o-strade van de Kempen') Fietsnelweg F105

Message  velo-ravel.net Jeu 30 Oct 2014 - 11:16

velo-ravel.net a écrit:http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=dmf20141023_01338916
L015 Herentals - Balen (L15) ('fiets-o-strade' 7 - 'fiets-o-strade van de Kempen') Fietsnelweg F105 Het_ni10
velo-ravel.net
velo-ravel.net

Messages : 7639
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

L015 Herentals - Balen (L15) ('fiets-o-strade' 7 - 'fiets-o-strade van de Kempen') Fietsnelweg F105 Empty Re: L015 Herentals - Balen (L15) ('fiets-o-strade' 7 - 'fiets-o-strade van de Kempen') Fietsnelweg F105

Message  eeuwige reiziger Jeu 30 Oct 2014 - 11:20

velo-ravel.net a écrit:2018 of 2019, beiden kranten hebben niet hetzelfde ?

Eigenlijk komt het op hetzelfde neer. "Eind 2018" of "tegen 2019": de fietssnelweg zal dus begin 2019 er moeten liggen. Dezelfde betekenis dus, maar ietwat anders verwoord.

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L015 Herentals - Balen (L15) ('fiets-o-strade' 7 - 'fiets-o-strade van de Kempen') Fietsnelweg F105 Empty Re: L015 Herentals - Balen (L15) ('fiets-o-strade' 7 - 'fiets-o-strade van de Kempen') Fietsnelweg F105

Message  velo-ravel.net Jeu 30 Oct 2014 - 11:24

eeuwige reiziger a écrit:
Eigenlijk komt het op hetzelfde neer. "Eind 2018" of "tegen 2019": de fietssnelweg zal dus begin 2019 er moeten liggen. Dezelfde betekenis dus, maar ietwat anders verwoord.

Dit gebeurd als je geen tijd om te lezen maar toch maar publiceer zoals ik.
velo-ravel.net
velo-ravel.net

Messages : 7639
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

L015 Herentals - Balen (L15) ('fiets-o-strade' 7 - 'fiets-o-strade van de Kempen') Fietsnelweg F105 Empty Re: L015 Herentals - Balen (L15) ('fiets-o-strade' 7 - 'fiets-o-strade van de Kempen') Fietsnelweg F105

Message  velo-ravel.net Jeu 30 Oct 2014 - 11:26

L015 Herentals - Balen (L15) ('fiets-o-strade' 7 - 'fiets-o-strade van de Kempen') Fietsnelweg F105 Revue_11

In haar regeerakkoord engageer- de de provincie zich voor de aanleg van de verbindingen Antwerpen-Mechelen, Antwerpen-Essen en Herentals-Balen.
velo-ravel.net
velo-ravel.net

Messages : 7639
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

L015 Herentals - Balen (L15) ('fiets-o-strade' 7 - 'fiets-o-strade van de Kempen') Fietsnelweg F105 Empty Artikel GVA

Message  velo-ravel.net Jeu 30 Oct 2014 - 16:28

Zelfde artikel, zelfde journalist maar niet zelfde krant.

Het nieuwsblad en de Gazet van Antwerpen zitten toch niet in dezelfde pers groep ?


L015 Herentals - Balen (L15) ('fiets-o-strade' 7 - 'fiets-o-strade van de Kempen') Fietsnelweg F105 Revue_17
velo-ravel.net
velo-ravel.net

Messages : 7639
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

L015 Herentals - Balen (L15) ('fiets-o-strade' 7 - 'fiets-o-strade van de Kempen') Fietsnelweg F105 Empty Corelio

Message  eeuwige reiziger Jeu 30 Oct 2014 - 17:04

velo-ravel.net a écrit:Zelfde artikel, zelfde journalist maar niet zelfde krant.

Het nieuwsblad en de Gazet van Antwerpen zitten toch niet in dezelfde pers groep ?

Toch wel, allemaal onder hetzelfde dak van Corelio:

In 2013 heeft Corelio samen met Concentra de dochteronderneming Mediahuis opgericht. De kernactiviteiten van beide groepen werden in het nieuwe bedrijf ondergebracht.

Mediahuis is uitgever van sterke nieuwsmerken als De Standaard, Het Nieuwsblad/De Gentenaar, Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg. Daarnaast exploiteert het bedrijf belangrijke classifieds-platformen als Hebbes, Jobat, Zimmo en Vroom.

Mediahuis verkoopt dagelijks ongeveer 550.000 kranten en bereikt met haar verschillende nieuwssites meer dan 1,3 miljoen digitale nieuwsconsumenten op dagbasis.

http://corelio.be/media/mediahuis/

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L015 Herentals - Balen (L15) ('fiets-o-strade' 7 - 'fiets-o-strade van de Kempen') Fietsnelweg F105 Empty Onteigingsplan [Geel]

Message  eeuwige reiziger Mer 3 Déc 2014 - 15:56

Plan voor onteigeningen fiets-o-strade ligt klaar
Gazet van Antwerpen/Kempen,
Za. 29 Nov. 2014, Pagina 33

Geel - De overheid heeft een onteigeningsplan klaar om naast de spoorweg 15 in Geel de nodige gronden te verwerven voor de aanleg van een zogenaamde fiets-o-strade. Dat is een aan elkaar gesloten netwerk van snelle en veilige fietsverbindingen dat de provincie Antwerpen van Herentals tot in Balen wil aanleggen. In Geel is het nodig dat er een nieuw fietspad wordt aangelegd. Het openbaar onderzoek loopt van zondag 30 november tot en met dinsdag 16 december.

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L015 Herentals - Balen (L15) ('fiets-o-strade' 7 - 'fiets-o-strade van de Kempen') Fietsnelweg F105 Empty Link naar pagina van provincie

Message  velo-ravel.net Jeu 7 Jan 2016 - 13:52

http://www.provincieantwerpen.be/aanbod/drem/dienst-mobiliteit/fietsbeleid/fietsostrades/fietsostrade-herentals-balen.html

velo-ravel.net
velo-ravel.net

Messages : 7639
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

L015 Herentals - Balen (L15) ('fiets-o-strade' 7 - 'fiets-o-strade van de Kempen') Fietsnelweg F105 Empty Fietsbrug & -tunnel [Geel - Herentals]

Message  eeuwige reiziger Lun 20 Juin 2016 - 14:31

VLAANDEREN EN EUROPA POMPEN 3 MILJOEN EURO IN FIETSOSTRADE
Fietsers krijgen eigen kanaalbrug en ringtunnel
17/06/2016
Het Nieuwsblad/Regionaal: Kempen,
Vr. 17 Jun. 2016, Pagina 1

De realisatie van de fietsostrade tussen Herentals en Balen komt met een sprong dichterbij, nu overheden een fietsbrug over het kanaal en een tunnel onder de ring financieren.

L015 Herentals - Balen (L15) ('fiets-o-strade' 7 - 'fiets-o-strade van de Kempen') Fietsnelweg F105 32e1ab1a-33f1-11e6-9c9d-519ffe2271a7_web_matrix_0.279366,_0,_0,_0.279366,_-16.100427,_0.000000__

De provincie Antwerpen sleutelt sinds 2013 aan plannen om een fietsostrade aan te leggen van Herentals over Olen, Geel en Mol naar Balen. Deze fietssnelweg voor woon-, school- en werkverkeer volgt daarbij heel nauw de bestaande spoorweg. Op dit traject van 36 kilometer ligt nu ongeveer tien kilometer aan fietsveilige, parallelle baantjes die aan de normen voldoen, de rest moet de provincie in de volgende jaren aanleggen. Bovendien vindt de route enkele grote obstakels op zijn (fiets)pad.

“In onze oorspronkelijke plannen was er nog geen sprake van, maar naarmate we het project van de fietsostrade van Herentals naar Balen concreter uitwerkten, stelden we toch de noodzaak vast van een aparte fietsbrug over het kanaal Herentals-Bocholt in Herentals en een aparte tunnel onder de Geelse Ringlaan door”, zegt Chris Brouwers, diensthoofd Mobiliteit van de provincie Antwerpen.

L015 Herentals - Balen (L15) ('fiets-o-strade' 7 - 'fiets-o-strade van de Kempen') Fietsnelweg F105 3335289e-33f1-11e6-9c9d-519ffe2271a7_web_matrix_0.145691,_0,_0,_0.145691,_-107.323399,_0.000000__

Het zijn op zijn minst opvallende bouwprojecten. Niet alleen door de omvang en kostprijs, maar ook omdat op beide plaatsen in principe al een berijdbare weg ligt: het baantje Rauwelkoven loopt in Geel naast de spoorweg onder de ring door, in Herentals steekt de brug van de Zavelbosstraat naast de spoorwegbrug het Kempens kanaal over. Beide worden nu ook door fietsers gebruikt.

“Dat klopt, maar de twee huidige situaties voldoen eigenlijk helemaal niet”, zegt Chris Brouwers. “Rauwelkoven loopt met een bocht onder de Geelse ring door, wat het samen met een slechte zichtbaarheid tot een erg gevaarlijke situatie maakt. In Herentals is het fietspad van de brug ook lang niet geschikt. Bovendien blijkt het niet mogelijk om een fietsbrug aan deze brug vast te hangen, zodat we een nieuwe moeten bouwen.”

Snel doorwerken

De provincie diende beide projecten in om aanspraak te maken op subsidies uit het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling (Efro). Vlaams minister van Economie Philippe Muyters (N-VA), die de Efro-middelen beheert, en zijn collega van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) zegden donderdag de steun toe. Naast de Europese en Vlaamse middelen past de provincie de rest bij. Aan zowel de fietsbrug als fietstunnel hangt een prijskaartje van 1,58 miljoen euro.

“Dat zijn lang niet de enige obstakels die we op deze fietsostrade tegenkomen en met nieuwe ingrepen moeten overwinnen”, zegt Chris Brouwers. “Denk maar aan de Kleine Nete in Herentals, de Zuiderring in Mol of het kanaal Dessel-Kwaadmechelen in Balen. We willen nu in ieder geval snel doorwerken. We hopen tegen september de plannen klaar te hebben, zodat ze we nog eind dit jaar de oproep naar aannemers kunnen lanceren.”

http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20160616_02343096

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L015 Herentals - Balen (L15) ('fiets-o-strade' 7 - 'fiets-o-strade van de Kempen') Fietsnelweg F105 Empty 3 werven

Message  eeuwige reiziger Dim 11 Déc 2016 - 9:34

velo-ravel.net a écrit:http://www.provincieantwerpen.be/aanbod/drem/dienst-mobiliteit/fietsbeleid/fietsostrades/fietsostrade-herentals-balen.html


Nieuwe verwijzing:

http://www.provincieantwerpen.be/aanbod/drem/dienst-mobiliteit/fietsbeleid/f105-herentals-balen.html

F105 fietsostrade Herentals-Balen

De fietsostrade Herentals - Balen loopt langs spoorlijn 15 en telt 36 kilometer. Ze begint aan het station van Herentals en loopt over Olen, Geel en Mol tot in Balen. Ongeveer 10 kilometer is befietsbaar.

De provincie Antwerpen legt de fietsostrade aan op de ontbrekende stukken tussen het station van Herentals en Schoordorp in Balen. Die werken zijn gebundeld in 3 grote clusters.

L015 Herentals - Balen (L15) ('fiets-o-strade' 7 - 'fiets-o-strade van de Kempen') Fietsnelweg F105 1481412867162

Voor clusters 1 en 3 tekent de provincie Antwerpen de ontwerpplannen uit. Voor cluster 2 zijn de ontwerpen klaar. De aanleg start daar zodra de nodige stukken grond verworven zijn. De provincie Antwerpen onderhandelt daarover met de betrokken eigenaars. De gemeente- en stadsbesturen volgen het project mee op en zorgen achteraf voor het onderhoud van de fietsostrade.

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L015 Herentals - Balen (L15) ('fiets-o-strade' 7 - 'fiets-o-strade van de Kempen') Fietsnelweg F105 Empty Fietsbruggen Herentals eerste stap in aanleg fietsostrade naar Balen

Message  velo-ravel.net Ven 17 Fév 2017 - 12:15

http://www.rtv.be/artikels/fietsbrug-over-kempisch-kanaal-herentals-a35366


Over maximum drie jaar moet de fietsostrade van Herentals naar Balen een feit zijn. De provincie hoopt nog voor het bouwverlof alle ontwerpen klaar te hebben, en minister Weyts heeft aangekondigd extra subsidies te voorzien voor de bouw van de bruggen die nodig zijn om veilige verbindingen te maken. Onder meer in Herentals komt er een brug naast de spoorwegbrug over het Kempisch kanaal.

+ vidéo op de link bovenaan.

velo-ravel.net
velo-ravel.net

Messages : 7639
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

L015 Herentals - Balen (L15) ('fiets-o-strade' 7 - 'fiets-o-strade van de Kempen') Fietsnelweg F105 Empty Fietsostrade kost 30 miljoen euro

Message  velo-ravel.net Jeu 23 Mar 2017 - 9:38

http://www.gva.be/cnt/blhot_02794360/fietsostrade-kost-30-miljoen-euroHerentals / Geel / Balen / Mol - De provincie Antwerpen is klaar om het dossier van de fietsostrade tussen Herentals en Balen aan te besteden. Het totale kostplaatje bedraagt bijna 30 miljoen euro. De provincieraad beslist donderdag over de aanbestedingsprocedure.

De provincie Antwerpen sleutelt sinds 2013 aan plannen om een fietsostrade aan te leggen van Herentals over Olen, Geel en Mol naar Balen. Deze fietssnelweg voor woon-, school- en werkverkeer op twee wielen volgt daarbij heel nauw de bestaande spoorweg.

Op dit traject van 36 kilometer ligt nu ongeveer tien kilometer aan fietsveilige, parallelle baantjes, de rest moet de volgende jaren aangelegd worden. Bovendien vindt de route enkele grote obstakels op zijn (fiets)pad.

Het gevolg is dat er negen nieuwe fietsbruggen moeten komen en twee fietstunnels: eentje dwars door de brugwand van de Geelse ringlaan R14 over het spoor in Rauwelkoven, en eentje onder de spoorwegbrug vlakbij de Kleine Nete in het Herentalse Koulaak.

De provincie heeft daarvoor de nodige akkoorden bereikt, zodat ze nu kan overgaan tot de aanbesteding van de verschillende projectdossiers. De afwerking van de fietsostrade kost 29,8 miljoen euro, waarvan de provincie 14 miljoen voor haar rekening neemt.
velo-ravel.net
velo-ravel.net

Messages : 7639
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

L015 Herentals - Balen (L15) ('fiets-o-strade' 7 - 'fiets-o-strade van de Kempen') Fietsnelweg F105 Empty Bouw fietsbrug over Kanaal start in 2018

Message  velo-ravel.net Ven 28 Avr 2017 - 10:37

http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20170427_02855334


Bouw fietsbrug over Kanaal start in 2018

In 2018 wordt begonnen met de aanleg van een fietsbrug over het Kempens Kanaal in Herentals, ter hoogte van de spoorwegbrug nabij de jachthaven in Herentals. De brug voor wandelaars en fietsers maakt deel uit van de fietsostrade tussen Herentals en Balen. Later komt er ook nog een fietsostrade naar Lier.

De provincie Antwerpen werkt al sinds 2013 aan het plan om een fietsostrade aan te leggen van Herentals via Olen, Geel en Mol naar Balen, 36 km in totaal. Op dit traject liggen nu ongeveer 10 kilometer ...
velo-ravel.net
velo-ravel.net

Messages : 7639
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

Page 1 sur 3 1, 2, 3  Suivant

Revenir en haut

- Sujets similaires

 
Permission de ce forum:
Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum