Forum lie au site www.velo-ravel.net
Vous souhaitez réagir à ce message ? Créez un compte en quelques clics ou connectez-vous pour continuer.

50 extra knooppunten voor 5 miljoen fietsers

Aller en bas

50 extra knooppunten voor 5 miljoen fietsers Empty 50 extra knooppunten voor 5 miljoen fietsers

Message  velo-ravel.net Mar 21 Fév 2017 - 9:37

http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20170220_02742023


Toerisme Provincie Antwerpen heeft zijn netwerk van fietsknooppunten in de Kempen aangepast. Er zijn vijftig nieuwe knooppunten en meer dan honderd kilometer nieuwe trajecten.

Het fietsknooppuntennetwerk is een van de grootste toeristische troeven in de provincie Antwerpen. Vooral in de Kempen is het fietstoerisme erg populair. “Vorig jaar reden 5,3 miljoen mensen op het fietsknooppuntennetwerk ...
velo-ravel.net
velo-ravel.net

Messages : 7633
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

50 extra knooppunten voor 5 miljoen fietsers Empty Nieuwe fietskaart voor de Kempen

Message  velo-ravel.net Mar 21 Fév 2017 - 20:09

http://www.gva.be/cnt/bllbr_02740420/nieuwe-fietskaart-voor-de-kempenWesterlo - De Kempen zijn de populairste fietsregio van de provincie Antwerpen. In 2016 fietsten er 5,3 miljoen mensen langs de groen-witte bordjes van het knooppuntennetwerk. Dat heeft nu een stevige opknapbeurt gekregen. Het netwerk in de Kempen is groter, veiliger en nog leuker geworden, met meer dan 100 kilometer nieuwe trajecten en maar liefst 50 nieuwe knooppunten.

In 2014 voerde Toerisme Provincie Antwerpen de laatste kwaliteitscontrole van het Kempense fietsknooppuntennetwerk uit. Nu, drie jaar later, kreeg na intens overleg met lokale besturen, wegbeheerders en natuurlijk de fietsers zelf het hele netwerk een grondige opknapbeurt. Dat resulteerde in een nieuwe fietskaart en heel wat nieuwe routebordjes. Voor de nieuwe fietskaart staan veiligheid en fietscomfort voorop. In totaal gaat het om 100 kilometer extra trajecten, 50 gloednieuwe knooppunten en maar liefst 1300 nieuwe bewegwijzeringsborden. Fietsers zullen niet verloren rijden: op het terrein verduidelijken opvallende oranje borden met detailkaartjes de gewijzigde situatie.

Fietskaart: informatie en inspiratie
De nieuwe fietskaart Kempen geeft een up-to-date en gedetailleerd overzicht van alle knooppunten en trajecten. Ook de langeafstandsroutes en doorsteken via de fietsostrades staan erop aangeduid. De tientallen attracties langs het netwerk - van bezoekerscentra tot uitkijktorens - maken van je fietstocht een belevingsvolle trip. Honger of dorst onderweg? De kaart vermeldt heel wat ‘lekkere’ haltes. De 180 ‘Fietsers Welkom’ horecazaken vergasten je op een streekbiertje en veel Kempense gezelligheid. Fietsen de kinderen mee? Trakteer ze op een fruitsapje uit de automaat of een ijsje op de boerderij.

Meer info:
De fietskaart Kempen is te koop (9,95 euro) bij de toeristische infokantoren in de Kempen en bij Standaard Boekhandel. Online bestellen kan op www.kempen.be.
velo-ravel.net
velo-ravel.net

Messages : 7633
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

50 extra knooppunten voor 5 miljoen fietsers Empty Fietskaart Kempen zorgt voor ruim tweeduizend kilometer fietsplezier

Message  velo-ravel.net Sam 25 Fév 2017 - 1:11

http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20170223_02747460Zoersel / Malle / Schilde / Brasschaat / Brecht / Zandhoven / Essen / Wuustwezel / Wijnegem / Schoten / Kalmthout / Kapellen / Stabroek / Ranst - De nieuwe Fietskaart Kempen is uit. De vorige editie dateerde van 2014 en nu werden honderd nieuwe trajecten en vijftig extra knooppunten ingelast. Ook in de regio Voor- en Noorderkempen, onder meer in Malle en Zoersel, werd één en ander aangepast. Zo doorkruist het netwerk nu ook het domein van het psychiatrisch centrum in Sint-Antonius.

Het netwerk is nu 2165 kilometer groot en telt 13.300 borden en 550 knooppunten. Bovendien werkte Toerisme Provincie Antwerpen enkele gevaarlijke kruispunten en wegen weg en integreerde het bijkomend een aantal dorpskernen. Ook nieuwe toeristische trekpleisters als Perron Noord in Brasschaat staan nu op de kaart aangeduid. Op een aantal belangrijke plaatsen verduidelijken detailkaartjes de gewijzigde situatie.

Er wordt zoveel mogelijk gekozen voor verkeersluwe wegen. Heel populair zijn de jaagpaden langs kanalen, zoals onder meer de Schotense Vaart (Schoten-Turnhout) en de Antikankgracht op het gedeelte tussen Oelegem en Brasschaat.

Enkele belangrijke veranderingen treffen we aan in Schilde, Zoersel en Malle. De Catharinadreef in Schilde wordt voortaan gemeden als je vanuit Sint-Antonius richting Schildestrand rijdt. In Sint-Antonius leiden de knooppunten je veilig en wel dwars door het domein van het psychiatrisch centrum. Die ingreep brengt met zich mee dat de knooppunten je voortaan niet meer naar de Emiel Vermeulenstraat brengen. Deze weg wordt door automobilisten veel als sluipweg gebruikt, wat een gevaar inhield voor de fietsers.

Opvallend is dat er enkele nieuwe binnenwegen worden gecreëerd. Zo kun je nu vanuit Sint-Antonius makkelijker richting Zoerselbos fietsen zonder daarvoor een ommetje te moeten maken. In Oostmalle wordt de rustige Vlimmersendijk mee opgenomen in het netwerk om Vlimmeren-centrum vlotter te kunnen bereiken.

Kaarten zijn te koop bij de toeristische infokantoren in de Kempen. Prijs: 9,95 euro.

Info: www.kempen.be
velo-ravel.net
velo-ravel.net

Messages : 7633
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

Revenir en haut

- Sujets similaires

 
Permission de ce forum:
Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum