Forum lie au site www.velo-ravel.net
Vous souhaitez réagir à ce message ? Créez un compte en quelques clics ou connectez-vous pour continuer.

Dendre (Dender)

3 participants

Page 2 sur 4 Précédent  1, 2, 3, 4  Suivant

Aller en bas

Dendre (Dender) - Page 2 Empty Re: Nieuwe sluis en fietsbrug in Aalst zijn slechts voorbode

Message  eeuwige reiziger Ven 8 Avr 2016 - 10:35

velo-ravel.net a écrit:
Vanmorgen werd de eerste spadesteek gegeven van de nieuwe stuwsluis in Aalst. De stuw en sluis in Aalst en worden volledig vervangen.


AALST
24/03/2015
OOK NIEUWE VOETGANGERS- EN FIETSERSBRUG IN PROJECT VAN 29,5 MILJOEN
Werken stuw en sluis van start

Waterwegen en Zeekanaal start vandaag met de werken aan de nieuwe stuw en sluis in Aalst. Met het project, dat 29,5 miljoen euro kost, zal er ook een nieuwe voetgangers- en fietsersbrug gebouwd worden die de natuurgebieden Gerstjens en Osbroek met elkaar verbindt.

De Vlaamse waterwegbeheerder Waterwegen en Zeekanaal bouwt een nieuwe stuw en sluis, een nieuw dienstgebouw met uitkijkplatform, een fietsers- en voetgangersbrug en een vispassage. Vooraleer de bouwwerken van start gaan, worden alvast enkele voorbereidende werken uitgevoerd.

Archeologisch onderzoek
"Eerst worden op beide oevers bomen gerooid zodat het terrein nadien ingericht kan worden als werfzone", zegt Claudia Van Vooren van Waterwegen en Zeekanaal. "Tijdens deze werken, die vermoedelijk een tweetal weken zullen duren, blijft het jaagpad open voor fietsers en voetgangers. Nu en dan zal het verkeer vanuit veiligheidsredenen even tegengehouden worden, maar de aannemer zorgt ervoor dat deze sporadische onderbrekingen kort zijn en steeds plaatsvinden buiten de spitsuren. Na de rooiwerken wordt de loods in de Erembodegemstraat gesloopt. De vrijgekomen ruimte wordt tijdens de bouwwerken gebruikt om uitgegraven grond te stockeren. Ten slotte wordt ook een archeologisch vooronderzoek op de site uitgevoerd", zegt ze. De nieuwe stuw en sluis worden gebouwd in een binnenbocht van de Dender, een kilometer stroomopwaarts ten opzichte van de huidige locatie, tussen de Electrabel- en de Schottesite.

Groene long
De huidige sluis aan de firma Syral dateert uit 1867 en is dus dringend aan vervanging toe. Claudia Van Vooren legt uit wat Waterwegen en Zeekanaal wil bereiken met de bouw van de nieuwe stuw en sluis. "Om het water van de Dender beter te beheersen en de scheepvaart te garanderen, bouwt Waterwegen en Zeekanaal de nieuwe stuw en sluis en worden de oevers van de rivier heringericht. Door deze grootschalige werken zal de Dender in de toekomst een prominentere rol gaan spelen in het stadsleven", zegt ze. "De plannen maken deel uit van het grotere project 'Stuwen op de Dender'. Dit project bundelt de plannen en studies rond de waterbeheersing van deze rivier", zegt ze. De stad investeert tegelijk in een fietsers- en voetgangersbrug op die locatie. Zo worden de natuurgebieden Gerstjens en Osbroek met mekaar verbonden. Osbroek en Gerstjens moeten de groene long vormen van Aalst.

29,5 miljoen euro
"De voorbereidende werken zullen een aantal weken duren", zegt Claudia Van Vooren. "Rond de zomer starten dan de bouwwerken", zegt ze. Waterwegen en Zeekanaal investeert 28,5 miljoen euro. De stad legt een miljoen euro bij voor een fietsers- en voetgangersbrug. De uitvoering van al die bouwwerken zal zeker vijf jaar in beslag nemen.

http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-aalst/werken-stuw-en-sluis-van-start-a2262350/
http://www.wenz.be/nl/nieuws/cebf9146-d14f-11e4-bdb7-005056a4002e/#.VwdvyeIXe90
http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20160406_02222772


Dendre (Dender) - Page 2 OMGEVING_project_089-05

Dendre (Dender) - Page 2 OMGEVING_project_089-06

Dendre (Dender) - Page 2 OMGEVING_project_089-03

Dendre (Dender) - Page 2 OMGEVING_project_089-04

http://omgeving.be/blog/projecten/stuwsluis-aalst/


AALST
06/04/2016
VIA NIEUWE FIETS- EN VOETGANGERSBRUG VAN OSBROEK NAAR GERSTJENS

Stuwsluis verbindt natuurgebieden
De grootschalige bouwwerken aan de stuw en de sluis in Aalst gaan van start. Naast de site Schotte vonden er de voorbije maanden voorbereidende werken plaats, nu begint het echte werk. De bouw van de sluis gaat gepaard met de realisatie van een fiets- en voetgangersbrug waardoor natuurgebieden Osbroek en Gerstjens verbonden zullen zijn. De stuwsluis kost 30 miljoen euro.

Waterwegbeheerder Waterwegen en Zeekanaal nv is volop bezig met grootschalige werken in Aalst, waardoor de Dender een meer prominente rol zal spelen in het stadsleven. "Bij de werken staat de waterbeheersing van de Dender centraal. De oude stuw en sluis aan de firma Tereos in Aalst worden afgebroken en iets verderop wordt een nieuw complex gebouwd", aldus Waterwegen en Zeekanaal.

Uitkijkplatform
"Er komt ook een nieuw dienstgebouw met een publiek toegankelijk uitkijkplatform en een nieuwe fietsers- en voetgangersbrug over de Dender. In 2015 ging de aannemer van start met de voorbereidende werken. Er werd archeologisch onderzoek uitgevoerd en een tijdelijke werfbrug over de Dender gebouwd, er waren de eerste aanpassingen aan de oevers. Ondertussen komen de grote, bouwkundige werken voor de bouw van de nieuw stuw en sluis in zicht", zegt Claudia Van Vooren van Waterwegen en Zeekanaal.

Vlaams minister Ben Weyts (N-VA) plant daarom vandaag een werfbezoek.

De bestaande stuw dateert uit de 19de eeuw en is dringend aan vervanging toe.

Veiliger en nauwkeuriger
"De huidige stuw werkt nog met schotbalken, beantwoordt niet langer aan de huidige veiligheidseisen en is onvoldoende breed. De nieuwe stuw wordt breder en de schotbalken worden vervangen door stuwkleppen. Die kunnen automatisch bediend worden en zijn een pak veiliger en nauwkeuriger. De huidige stuw en sluis vormen een obstakel voor de vissen", aldus Waterwegen en Zeekanaal. "Daarom zal de huidige loop van de Dender, waarvan de bocht door de werken wordt afgesneden, dienst doen als vispassage. Zo kunnen vissen zonder problemen langs de nieuwe stuw en sluis zwemmen. Naast de nieuwe stuw komt ook een nieuwe sluis met draaideuren voor schepen tot 350 ton."

Natuurgebieden Osbroek en Gerstjens zullen verbonden zijn via een voetgangers- en fietsbrug. "Tegelijk wordt dit ook een nieuwe belangrijke verbinding tussen verschillende fietsroutes", legt schepen van Openbare Werken Ann Van de Steen (SD&P) uit.

Sportcomplex Schotte
"De nieuwe fietsbrug zal naadloos aansluiten op een nieuw vrijliggend fietspad in de Erembodegemstraat. Zo zal ook het nieuwe sportcomplex Schotte snel met de fiets bereikbaar zijn vanaf het fietspad langs de Dender en verderop de woonbuurten aan Immerzeel en Brusselsesteenweg in Erembodegem. De nieuwe fietsbrug is een gezamenlijke investering van de stad Aalst en Waterwegen en Zeekanaal", zegt schepen van Mobiliteit Dylan Casaer (SD&P).

http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-aalst/stuwsluis-verbindt-natuurgebieden-a2667274/


Dendre (Dender) - Page 2 142-05

Dendre (Dender) - Page 2 142-06

Dendre (Dender) - Page 2 142-04

Dendre (Dender) - Page 2 142-03

Dendre (Dender) - Page 2 142-01

Dendre (Dender) - Page 2 142-02

http://omgeving.be/blog/projecten/fiets-en-voetgangersbrug/

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Dendre (Dender) - Page 2 Empty Jaagpad ontoegankelijk [Aalst]

Message  eeuwige reiziger Ven 8 Avr 2016 - 10:54

NIEUWE STUW EN SLUIS - JAAGPAD LANGER ONDERBROKEN

Het jaagpad tussen het verlengde van de Louis Camusstraat en de Zeebergbrug blijft langer onderbroken dan voorzien. Dit is noodzakelijk om de bouw van de tijdelijke werfbrug over de Dender en de oeverwerken veilig uit te voeren. Deze werken passen binnen het project van waterwegbeheerder Waterwegen en Zeekanaal NV om de stuw en de sluis in Aalst te vernieuwen.

Veiligheid primeert
Ter voorbereiding van de bouw van de nieuwe stuw en sluis bouwt de aannemer een tijdelijke werfbrug over de Dender. Tegelijkertijd voert hij verderop vanop het jaagpad werken uit om de oevers te verstevigen. Om de veiligheid van de fietsers en voetgangers te garanderen is het jaagpad tussen het verlengde van de Louis Camusstraat en de Zeebergbrug sinds het najaar van 2015 onderbroken. Zij volgen een plaatselijke omleiding via het verlengde van de Louis Camustraat, de Overhammedreef en de Brusselsesteenweg.

Heropening
De werfbrug is zo goed als klaar, maar de hellingen om de brug op en af te rijden moeten nog afgewerkt worden. Ondertussen zijn ook de oeverwerken verderop volop bezig. Het zal vermoedelijk nog enkele maanden duren vooraleer de aannemer deze werken kan afronden. Zodra de datum van de heropening van het jaagpad gekend is, zal Waterwegen en Zeekanaal NV hierover opnieuw communiceren.

Uitsluitend voor werfverkeer
Eens de brug klaar is, is die er uitsluitend voor werfverkeer: grond, bouwmaterialen en zwaar materieel kan dan vlot van de ene naar de andere oever getransporteerd worden zonder de buurt te hinderen. Het is niet de bedoeling dat fietsers en voetgangers gebruik maken van de werfbrug. Wanneer het jaagpad is afgesloten volgen ze de omleiding. Eens het jaagpad opnieuw open is, zullen voetgangers en fietsers veilig om de werfbrug heen geleid worden.

Meer informatie over het project is te vinden op www.dender.be


laatst gewijzigd op vrijdag 26 februari 2016

http://www.aalst.be/default.asp?artikelid=10275


Dendre (Dender) - Page 2 25386600926_23afdc22af_c

Dendre (Dender) - Page 2 23460913461_c5428eafb5_c

http://www.skyscrapercity.com/showpost.php?p=131091281&postcount=168

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Dendre (Dender) - Page 2 Empty Startschot bouw nieuw stuwcomplex [Geraardsbergen]

Message  eeuwige reiziger Ven 8 Avr 2016 - 11:12

INGRIJPEND BOUWPROJECT ZAL DRIE JAAR DUREN
Werken voor nieuw stuwcomplex van start ondanks gerechtelijke procedure
16/03/2016

Dendre (Dender) - Page 2 6619ece2-61bc-4489-aa06-7abdb5b30238_original

GERAARDSBERGEN - De voorbereidende werken voor de bouw van een nieuwe stuw langs de Sasweg in Geraardsbergen zijn gestart. Waterwegen en Zeekanaal investeert 8 miljoen euro in het project, de werken duren drie jaar. Later volgen nog de stuwen stroomafwaarts Geraardsbergen.

Eind 2010 kregen 750 woningen in Geraardsbergen rechtstreeks of onrechtstreeks te maken met grote overstroming. Dat veroorzaakte veel schade en menselijk leed. Om wateroverlast rond de Dender in te dijken, is nu gestart met een grootschalig project “Stuwen op de Dender”. Er wordt begonnen met de aanleg van een nieuwe constructie in Geraardsbergen, later volgen de andere verouderde stuwen stroomafwaarts.

Aan de Sasweg in Geraardsbergen is de aannemer begonnen met voorbereidende werken. Het jaagpad is afgesloten voor wandelaars en fietsers, de passage over het sas is niet toegankelijk.

Beschermd monument

Volgende maand wordt gestart met het archeologisch onderzoek van de site. En een maand later kunnen de eigenlijke bouwkundige werken beginnen. “De aannemer zal de oevers van het westelijke stuweiland helemaal vernieuwen en een nieuwe stuw bouwen. Die is breder dan de voorgaande en werkt automatisch”, zegt Claudia Van Vooren van Waterwegen en Zeekanaal. “Door de nieuwe stuw kan het water van de Dender beter op peil gehouden worden. Ook bouwt de aannemer waterafvoerkokers onder het oostelijke stuweiland om de grotere capaciteit van de nieuwe stuw te kunnen opvangen. Deze fase is de meest ingrijpende en zal minstens twee jaar duren.”

Nadien wordt de oude sluis, een beschermd monument, gemechaniseerd en er komt een vistrap zodat vissen langs de nieuwe stuw kunnen zwemmen. Er wordt een dienstgebouw opgetrokken en de omgeving van het stuwcomplex wordt heraangelegd met onder meer een nieuwe weg voor fietsers en voetgangers en extra zitbanken op het sluisplein. In 2019 worden de werken afgerond. Het hele project vergt een investering van 8 miljoen euro.

Intussen loopt er wel nog een gerechtelijke procedure van Milieufront Omer Wattez (MOW) tegen de bouwvergunning. MOW gelooft niet in grootschalige stuwwerken omdat het geen duurzame oplossing zou bieden voor de overstromingsproblematiek.

http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20160315_02184246


Startschot voor nieuwe stuw in GERAARDSBERGEN
17 mrt 2016

Dendre (Dender) - Page 2 20160317sluis

(...)

Jaagpad en voetweg afgesloten
Vanaf de start van de werken op 14 maart 2016 worden zowel de voetweg over de stuweilanden als het jaagpad in het verlengde van de Sasweg afgesloten voor fietsers en voetgangers. Dit is noodzakelijk voor de veiligheid van de zwakke weggebruikers. Beide passages blijven afgesloten gedurende de totale duur van de werken. Er worden lokale omleidingen voorzien.


http://www.editiepajot.com/regios/43/articles/47964
http://radiomig.be/regio/45138-werken-aan-nieuwe-stuw-zijn-opgestart

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Dendre (Dender) - Page 2 Empty Tijdelijke openstelling [Aalst]

Message  eeuwige reiziger Mer 11 Mai 2016 - 7:27

Jaagpad Dender heropent tegen zomer
Gepost op 18/04/2016

AALST - Het jaagpad langs de Dender, tussen het verlengde van de Louis Camusstraat en de Zeebergbrug in Aalst, zal tegen de zomer tijdelijk terug open gaan.

De aannemer legt een tijdelijk stukje jaagpad aan langs de spoorweg. Hierdoor kan het jaagpad nog voor de zomer terug opengesteld worden voor voetgangers en fietsers.

Het jaagpad wordt tijdens een latere fase wel opnieuw afgesloten om de verdere werken veilig uit te voeren. De planning van deze werken wordt later gecommuniceerd.

Het afsluiten van het jaagpad past binnen het project van waterwegbeheerder Waterwegen en Zeekanaal NV om de stuw en de sluis in Aalst te vernieuwen.

http://www.goeiedag.be/aalst/2016/04/jaagpad-dender-heropent-tegen-zomer/

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Dendre (Dender) - Page 2 Empty Schuitstraat - Sluis Pollare [Ninove]

Message  eeuwige reiziger Sam 25 Juin 2016 - 17:31

Jaagpad in Pollare twee weken afgesloten voor herstellingswerken
zaterdag 26 juni 2016

Dendre (Dender) - Page 2 Jaagpad

NINOVE - Waterwegbeheerder Waterwegen en Zeekanaal NV start vanaf maandag 27 juni met herstellingswerken aan het jaagpad langs de Dender tussen de Schuitstraat en de sluis in Pollare. Tijdens de werken, die ongeveer twee weken zullen duren, wordt het jaagpad volledig afgesloten voor fietsers en voetgangers.

Het jaagpad tussen de voetgangers- en fietsersbrug Zwarte Flesch aan de Schuitstraat en de sluis in Pollare is op verschillende plaatsen aan herstelling toe. Tijdens de werken wordt het half verharde jaagpad volledig heraangelegd.

De herstellingswerken starten op maandagochtend 27 juni en zullen, zonder onvoorziene omstandigheden, tot donderdag 7 juli duren. Tijdens de werken wordt het jaagpad afgesloten voor fietsers en voetgangers, er is een plaatselijke omleiding voorzien.

http://www.nieuwsblad.be/cnt/blhva_02356567

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Dendre (Dender) - Page 2 Empty Re: Jaagpad ontoegankelijk [Aalst]

Message  eeuwige reiziger Ven 15 Juil 2016 - 10:39

Jaagpad opnieuw open
14 juli 2016

Dendre (Dender) - Page 2 Image003

AALST - Het jaagpad tussen het verlengde van de Louis Camusstraat en de Zeebergbrug is vanaf vandaag opnieuw open voor fietsers en voetgangers. Aangezien de bouw van de nieuwe stuw en sluis nog volop bezig is, werd door Waterwegen en Zeekanaal NV een tijdelijk stukje jaagpad aangelegd langs de spoorweg.

Waterwegbeheerder Waterwegen en Zeekanaal NV is volop bezig met de bouw van de nieuwe stuw en sluis op de Dender in Aalst. De huidige stuw en sluis dateren uit 1867 en zijn dus dringend aan vernieuwing toe. Het nieuwe complex wordt gebouwd in een binnenbocht van de Dender, tussen de Electrabel- en de Schottesite, ongeveer 1 km van de huidige locatie.

Waterwegen en Zeekanaal NV doet er alles aan om de hinder tijdens de werken zoveel mogelijk te beperken en heeft daarom geïnvesteerd in een tijdelijk jaagpad. Daardoor is er opnieuw een veilige en comfortabele verbinding voor fietsers en voetgangers tussen het verlengde van de Louis Camusstraat en de Zeebergbrug. Het jaagpad zal tijdens een latere fase wel opnieuw afgesloten worden om de verdere werken veilig uit te voeren. De planning van deze werken wordt

http://www.nieuwsblad.be/cnt/blvva_02384987

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Dendre (Dender) - Page 2 Empty Louis Camusstraat - Zeebergbrug [Aalst]

Message  eeuwige reiziger Sam 10 Sep 2016 - 13:46

Jaagpad enkele weken afgesloten
9 september 2016

AALST - Het jaagpad tussen het verlengde van de Louis Camusstraat en de Zeebergbrug wordt in de loop van september twee keer gedurende een week afgesloten voor fietsers en voetgangers. Dit is noodzakelijk om op een veilige manier werken uit te voeren.

Waterwegbeheerder Waterwegen en Zeekanaal NV is volop bezig met de bouw van de nieuwe stuw en sluis op de Dender in Aalst. De huidige stuw en sluis dateren uit 1867 en zijn dus dringend aan vernieuwing toe. Het nieuwe complex wordt gebouwd in een binnenbocht van de Dender, tussen de Electrabel- en de Schottesite, ongeveer 1 km van de huidige locatie.

Naast de bouw van de nieuwe stuw en sluis worden ook heel wat oevers langs de Dender verstevigd. Om deze werken veilig te kunnen uitvoeren en de veiligheid van fietsers en voetgangers te garanderen is het noodzakelijk om het jaagpad tussen het verlengde van de Louis Camusstraat en de Zeebergbrug tijdens volgende periodes even af te sluiten vanaf maandag 12 september tot en met zaterdag 17 september en vanaf maandag 26 september tot en met maandag 3 oktober.

Er wordt een plaatselijke omleiding voor fietsers en voetgangers voorzien. De werken worden goed voorbereid en de aannemer volgt een strak werkschema zodat de hinder voor de zwakke weggebruikers steeds zo beperkt mogelijk blijft.

http://www.nieuwsblad.be/cnt/blvva_02460643
http://www.wenz.be/nl/nieuws/Nieuwe-stuw-en-sluis-in-Aalst--jaagpad-enkele-weken-afgesloten/#.V9v9bvmLTcs

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Dendre (Dender) - Page 2 Empty Re: Louis Camusstraat - Zeebergbrug [Aalst]

Message  eeuwige reiziger Jeu 29 Sep 2016 - 7:13

Jaagpad aan De Dender in Aalst dan toch nog niet afgesloten…
Geplaatst op 23 september 2016

Tijdelijk jaagpad aan de Dender in Aalst Persregio DenderGoed nieuws mochten we vernemen van de Dienst Waterwegen en Zeekanaal NV, het jaagpad dat gezien de op stapel staande werken langsheen De Dender normaal nu zou afgesloten zijn voor alle fietsers en voetgangers, zal nu toch nog een poosje langer openblijven. Dit is een opsteker voor iedereen die tijdens deze mooie nazomer nog even de benen wil strekken, je kan er dus nog gewoon passeren. De aannemer geeft zo snel mogelijk zijn nieuwe planning door, zodat wij u tijdig kunnen op de hoogte brengen als men het jaagpad dan toch afsluit.

http://www.persregiodender.be/index.php/jaagpad-aan-de-dender-in-aalst-dan-toch-nog-niet-afgesloten/

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Dendre (Dender) - Page 2 Empty Re: Dendre (Dender)

Message  joverwimp Sam 22 Oct 2016 - 10:36

Het tijdelijk jaagpad is open maar anderzijds blijft de omleiding (via het natuurgebied 'de Gerstjens') bestaan ! Het rode omleidingsbord naar Aalst moet overigens 180° gedraaid worden: nu kom je verkeerd uit, in Erembodegem.

Dendre (Dender) - Page 2 Aalst_10

Dendre (Dender) - Page 2 Aalst_11

Dendre (Dender) - Page 2 Gerstj10
joverwimp
joverwimp

Messages : 3047
Date d'inscription : 18/07/2009
Age : 77
Localisation : Asse

Revenir en haut Aller en bas

Dendre (Dender) - Page 2 Empty Fietspad langsheen De Dender in Aalst tijdelijk afgesloten…

Message  velo-ravel.net Lun 27 Fév 2017 - 10:16

http://www.persregiodender.be/index.php/fietspad-langsheen-de-dender-in-aalst-tijdelijk-afgesloten/


Vanaf maandag 27 februari 2017 wordt het jaagpad tussen het verlengde van de Louis Camustraat (fietspad doorheen de Gerstjens) en de Zeebergbrug tijdelijk afgesloten voor fietsers en voetgangers. Waterwegbeheerder Waterwegen en Zeekanaal NV is volop bezig met de bouw van de nieuwe stuw en sluis op de Dender in Aalst. De huidige stuw en sluis dateren uit 1867 en waren dringend aan vernieuwing toe. Het nieuwe complex wordt gebouwd in een binnenbocht van de Dender, tussen de Electrabel- en de Schottesite, ongeveer 1 km van de huidige locatie. Er is een plaatselijke omleiding voorzien via het verlengde van de Louis Camustraat, de Overhammedreef en de Brusselsesteenweg. Het jaagpad gaat op zaterdag 4 maart terug open.
velo-ravel.net
velo-ravel.net

Messages : 7639
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

Dendre (Dender) - Page 2 Empty Denderkaaien & fietspad langs de Dender [Aalst]

Message  eeuwige reiziger Mer 22 Mar 2017 - 13:12

In dit artikel is er sprake van de aanleg van een fietspad langs de Dender, maar mij is niet duidelijk waarover het precies gaat. Een fietspad bij de Tragel en de Bergweg? Een doorsteek aan het bouwbedrijf Rombaut?

Denderkaaien: parkeerplaatsen moeten wijken voor meer groen
20 maart 2017

Dendre (Dender) - Page 2 9601276

De stad wil werk maken van de opwaardering van de Denderkaaien. "Er zal eenrichtingsverkeer komen vanaf de Zwarte Hoekbrug tot de parking van Syral. Dat doen we om doorgaand verkeer te ontmoedigen. Het verkeer zal in de richting van Syral rijden", zegt Nico Rottiers, directeur Mobiliteit. "De stad wil af van de 'steenweg' midden in de stad, op de Denderkaaien. Het betekent ook dat er op het kruispunt een richting minder komt. Van de Sint-Annabrug kan je dan niet meer naar links richting Pierre Corneliskaai", zegt hij.

"De stad wil fraaiere kaaien, met een fiets- en wandelboulevard. De Denderoevers moeten mooier en groener", zegt Nico Rottiers, directeur Mobiliteit. "Tussen de Zwarte Hoekbrug en de Sint-Annabrug komt er een fiets- en voetgangersbrug, van de Rechteroever naar het treinstation. Volgend jaar starten de eerste werken aan die wandel- en fietsbrug", zegt Rottiers. "Er komt een fietspad langs de Dender, die de fietsroute tussen Geraardsbergen en Dendermonde verbindt. De parkeerplaatsen verdwijnen maar aan de overkant van de Dender komt er op de pendelparking een parkeergebouw met 900 plaatsen. Door de werken op de pendelparking zijn er nu maar 300 plaatsen, maar daar komt in de toekomst dus verandering in."

Voor de heropwaardering is het wachten tot het einde van de tunnelwerken in de Boudewijnlaan.

http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-vilvoorde/wallenring-krijgt-eenrichtingsverkeer-a3109169/

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Dendre (Dender) - Page 2 Empty Re: Dendre (Dender)

Message  joverwimp Mer 22 Mar 2017 - 18:27

Om dit artikel te kunnen begrijpen moet je ofwel van Aalst zijn ofwel google-maps bestuderen.
De opwaarderingswerken betreffen drie verschillende items:
- wegeniswerken op de Burchtstraat, van geen belang voor fietsers
- een nieuwe fiets & wandelbrug over de Dender, halverwege het Jagerspad, naar de perrons van het station
- een nieuw fietspad langs de Dender (linkeroever), tussen de Bergweg en de Doorsteeklaan, nu onderbroken door Holcim.
joverwimp
joverwimp

Messages : 3047
Date d'inscription : 18/07/2009
Age : 77
Localisation : Asse

Revenir en haut Aller en bas

Dendre (Dender) - Page 2 Empty Re: Dendre (Dender)

Message  velo-ravel.net Mer 22 Mar 2017 - 20:20

joverwimp a écrit:Om dit artikel te kunnen begrijpen moet je ofwel van Aalst zijn ofwel google-maps bestuderen.
.

Dit is dikwijls zo. Journalisten denken dat hun artikels maar lokaal gelezen worden. Zij gebruiken veldnamen (ik hoop dat de vertaling correct is, in het Frans Lieudit of lieu-dit), namen dat je niet altijd terug vind op kaarten en dat je moeilijk kan localiseeren. Daarmee verlies ik meestal veel tijk om de artikels te kunnen begrijpen.
velo-ravel.net
velo-ravel.net

Messages : 7639
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

Dendre (Dender) - Page 2 Empty Lieu-dit = gehuchtsnaam

Message  eeuwige reiziger Mer 22 Mar 2017 - 22:22

velo-ravel.net a écrit:[Dit is dikwijls zo. Journalisten denken dat hun artikels maar lokaal gelezen worden. Zij gebruiken veldnamen (ik hoop dat de vertaling correct is, in het Frans Lieudit of lieu-dit), namen dat je niet altijd terug vind op kaarten en dat je moeilijk kan localiseeren. Daarmee verlies ik meestal veel tijk om de artikels te kunnen begrijpen.

Er wordt inderdaad soms gebruik gemaakt van benamingen die enkel de plaatselijke bevolking gebruikt of naar plaatsnamen van een gehucht of buurt (dit is eerder de overeenkomstige omschrijving in het Nederlands voor "lieu-dit"). Sommige Vlaamse gemeenten hebben de laatste jaren moeite gedaan om deze namen te herwaarderen. Onlangs heb ik een paar van die naambordjes gezien. Uitgevoerd in geel met zwarte letters en een rode band. Ik ben nu aan het twijfelen of het langs de Frontzate was dan wel de Vrijbosroute.

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Dendre (Dender) - Page 2 Empty De Nul bouwt eigen kantoren boven Kammenstraat

Message  velo-ravel.net Mar 22 Aoû 2017 - 20:14

https://www.aalstnieuws.be/algemeen/nul-bouwt-eigen-kantoren-kammenstraat/

“Naast het gebouw, is het doortrekken van het fietspad langsheen de Dender van minstens even groot belang. Fietsers zullen er in de toekomst een veiliger traject kunnen afleggen langsheen de Dender.”
velo-ravel.net
velo-ravel.net

Messages : 7639
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

Dendre (Dender) - Page 2 Empty Afbraak sluis [Teralfene]

Message  eeuwige reiziger Mer 23 Aoû 2017 - 18:08

TERALFENE
05/08/2017

In de plaats komt brug met één rijvak
DENDERSLUIS TEN LAATSTE IN 2020 WEG

Dendre (Dender) - Page 2 9914504

De sluis ter hoogte van de Jean-Baptist Callebautstraat, op de grens met Denderleeuw, zal ten laatste in 2022 afgebroken worden. Die is intussen al 150 jaar oud en blijkt niet langer noodzakelijk te zijn om het waterniveau van de Dender te regelen. In de plaats komt er een nieuwe éénvaksbrug met fiets- en voetpad.

De Dender heeft meerdere sluizen die verouderd zijn. Maar die ter hoogte van Erembodegem en Denderleeuw blijken voldoende te zijn om het waterniveau van de rivier te regelen, en daarom is de sluis van Teralfene niet langer nodig. "Vandaag bevindt de sluis van Teralfene zich op 2,7 kilometer van die in Denderleeuw", legt schepen van Openbare Werken Guy Uyttersprot (N-VA) uit. "Het verschil in waterpeil tussen beide bedraagt slechts 56 centimeter. Met andere woorden: een kort stukje rivier dat een gering verschil in waterpeil kent. Daarom wordt de sluis in Teralfene volledig afgebroken. Dat betekent natuurlijk wel dat we plots een diepteverschil van 56 centimeter moeten overbruggen, maar dat wordt opgevangen door de bodem van de rivier uit te graven. Er zijn voorts ook aanpassingen nodig aan de oevers, zodat zware overstromingen - zoals enkele jaren geleden - definitief tot het verleden behoren."

Fietspaden verbinden
Waterwegen en Zeekanaal maakte intussen al een simulatie voor de plaatsing van een nieuwe brug, die de sluis in Teralfene moet vervangen. Het zou een éénvaksbrug met fiets- en voetpad worden. "Met een rijstrook van 3,10 meter breed en fietspaden van 1,75 meter breed, kiezen we er bewust voor om slechts één rijvak voor wagens te behouden", klinkt het. "De gemeentebesturen van Affligem en Denderleeuw vragen ook dat het studiebureau de nodige aandacht besteed aan de verbindingen met de huidige fietspaden. Langs de kant van Affligem is dat een verhoogd fietspad, en langs de zijde van Denderleeuw zijn dat fietssuggestiestroken. Ook moet de kruising met het jaagpad geaccentueerd worden."

Gemiste kans
De omwonenden zien intussen een stukje geschiedenis aan hun deur verdwijnen. De sluis van Teralfene bepaalde dan ook 150 jaar lang het uitzicht over de Dender. Maar niemand lijkt er echt wakker van te liggen. "Het is niet echt een verlies", zegt buurtbewoner Tijl Baeyens. "De sluis spreekt niet echt aan, en uiteindelijk denk ik niet dat er veel zal veranderen. Die nieuwe brug zal een gelijkaardige aanblik bieden. Wat ons wel interesseert, is de breedte van die brug. Volgens mij is het een gemiste kans om er geen tweevaksbrug van te maken. Het zal geen pretje worden voor wie er met de auto over moet."

http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-affligem/dendersluis-ten-laatste-in-2022-weg-a3225283/

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Dendre (Dender) - Page 2 Empty Fietsbrug stadspark [Aalst]

Message  eeuwige reiziger Dim 24 Sep 2017 - 14:12

Aalst investeert in nieuwe fietsbrug
24/09/2017

AALST - Schepen van mobiliteit Dylan Casaer (SD&P) houdt zich aan zijn beloften omtrent het verbeteren van de fietsinfrastructuur in Aalst. De voorbije maanden raakte al bekend dat de Moorselbaan nieuwe fietspaden én een oversteektunnel voor fietsers zal krijgen, ook de bouw van een fietsbrug over de nieuwe stuursluis aan het stadspark staat op de agenda van de gemeenteraad. De brug zal het jaagpad op rechteroever verbinden met de Erembodegemstraat.

Bruggen en tunnels

De plannen voor deze nieuwe fietsvoorzieningen komen er na eerdere berichtgeving over de fietstunnel onder de Moorselbaan, waaraan de stad 490.050 euro zal spenderen. Het overige budget (1.143.450 euro) wordt gesubsidieerd door de Vlaamse Overheid, het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling Vlaanderen en de Provincie Oost-Vlaanderen.

Betere infrastructuur voor meer fietscultuur

“Dergelijke ingrepen in fietsinfrastructuur nemen een belangrijk obstakel weg voor de fietser,” aldus Casaer, “heel vaak halen burgers immers een laag veiligheidsgevoel aan als reden om niet op de fiets te stappen. We zetten hier als stad maximaal op in door - waar mogelijk - fietspaden en fietsstraten te voorzien. Lukt dit niet, vaak omwille van technische vereisten, dan proberen we op zijn minst fietssuggestiestroken te plaatsen.”

http://www.nieuwsblad.be/cnt/blvva_03091477
https://www.facebook.com/aalst.tv/photos/a.116581368423139.27287.112951855452757/1494097620671500/?type=3&theater

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Dendre (Dender) - Page 2 Empty Leo Gheeraerdtlaan [Aalst]

Message  eeuwige reiziger Sam 11 Nov 2017 - 14:13

Natuurpunt niet tevreden: “Eeuwenoude bomen zo snoeien is even erg als kappen”
Majestueuze platanen mogen blijven
9/11/2017

Dendre (Dender) - Page 2 185e2304-590b-4178-9740-1abcdae304ee_original

AALST - Tijdens een overleg gisteren kwam de stad met Waterwegen en Zeekanaal overeen dat de meer dan honderd jaar oude platanen aan de Leo Gheeraerdtslaan niet gekapt worden. Ze worden wel 'doorgedreven' gesnoeid. “Dat is even erg als kappen”, vindt Natuurpunt.

Ter hoogte van het sportcomplex Schotte bouwt de waterwegbeheerder nv Waterwegen en Zeekanaal (W&Z) een nieuwe stuw en sluis. Om die te laten functioneren, wordt de Dender uitgediept en moeten de oevers worden versterkt met behulp van zware kranen.

Ter hoogte van de Leo Gheeraerdtslaan rees er echter een probleem: de meer dan honderd jaar oude platanen die er staan, dreigden in functie van de werken te sneuvelen. De stad had woensdag een overleg met de waterwegbeheerder en kwam daar tot de overeenkomst dat de bomen blijven.

“Er komen wel snoeiwerken”, licht schepen van Leefmilieu Iwein De Koninck (CD&V) toe. “Er moet nu eenmaal een dam worden gemaakt. We wisten dat er zware werken nodig waren, maar we hebben het maximaal haalbare uit het overleg kunnen halen”, zegt hij. “De bomen mogen niet in gevaar komen”, zegt schepen van Openbare Werken Ann Van de Steen (SD&P). “Er wordt besparend opgetreden door W&Z en nadien nemen wij het beheer over. We omarmen de bomen.”

“Ware amputaties”

“Na carnaval worden de snoeiwerken aangevat”, zegt schepen van Ruimtelijke Ordening Caroline Verdoodt (N-VA). “De firma Krinkels neemt dit voor haar rekening. De gesprekken met W&Z hebben duidelijkheid geschapen: de bomen blijven behouden. Goed nieuws, dus.”

Rik De Baere, voorzitter van Natuurpunt Aalst, is echter niet zo tevreden. “Voor ons zijn doorgedreven snoeiwerken even erg als kappen”, stelt hij duidelijk. “Platanen kunnen zwaar ingesnoeid worden, maar de stompjes die er dan nog staan, zijn ware amputaties. De zoveelste episode in een lang verhaal van waardevolle natuur langs de Dender die sneuvelt. Inspanningen ter compensatie hebben we van W&Z nog niet gezien.”

Waterwegen en Zeekanaal benadrukt dat de doorgedreven snoeiwerken noodzakelijk zijn om de oeverwerken voort te zetten. “Nu zijn we volop bezig met de bouw van het bedieningsgebouw: de gelijkvloerse verdieping staat er al”, zegt woordvoerster Claudia Van Vooren. “Voor de bouw van een nieuwe stuw en sluis zijn de betonwerken bezig, de wanden zijn voor een derde klaar. Daarnaast wordt ook aan de voorhaven van de sluis gewerkt. We hopen de werken in 2020 af te ronden.”

http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20171108_03176572

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Dendre (Dender) - Page 2 Empty Jaagpad afgesloten [Aalst]

Message  eeuwige reiziger Dim 31 Déc 2017 - 10:46

Nieuwe sluis en stuw in Aalst krijgen vorm
21.12.2017

Waterwegen en Zeekanaal NV is volop bezig met de bouw van een nieuwe stuw en sluis op de Dender in Aalst. “De werken zitten op kruissnelheid”, bevestigt Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts. Daarnaast maakt de waterwegbeheerder ook werk van de oevers en het bedieningsgebouw. “In totaal investeert Vlaanderen maar liefst 28 miljoen euro in de toekomst van de scheepvaart en meer waterveiligheid”, aldus de bevoegde minister.

De huidige stuw en sluis in Aalst dateren uit 1867 en zijn dringend aan vernieuwing toe. In een binnenbocht van de Dender, tussen de Electrabel- en de Schotte site, bouwt Waterwegen en Zeekanaal NV een nieuw complex, ongeveer 1 kilometer van de huidige locatie.

Immense bouwput
De aannemer is momenteel volop bezig met de bouw van de nieuwe stuw en sluis. In de immense bouwput zijn de wanden al grotendeels klaar. In de loop van volgend jaar worden de stalen sluisdeuren gemaakt en nadien ook geïnstalleerd. Daarnaast krijgen ook de oeverconstructies op rechteroever (kant Bergemeersen) verder vorm en worden de oeverwerken op de andere oever (kant stad) opgestart. Tegelijkertijd wordt het bedieningsgebouw verder afgewerkt. Ten vroegste eind 2018 wordt er ook begonnen met de bouw van de fietsers- en voetgangersbrug over de Dender en worden ook de baggerwerken tussen de oude en de nieuwe stuw en sluis opgestart. De aanbestedingsprocedure daarvoor is lopende.

Jaagpad onderbroken
Vanaf maandag 8 januari 2017 wordt het jaagpad in het verlengde van de Louis Camustraat en de Zeebergbrug tijdelijk onderbroken. Dit is noodzakelijk om het bedieningsgebouw voor de nieuwe stuw en sluis af te werken. Er wordt een lokale omleiding voorzien. Vermoedelijk kan het jaagpad rond de zomer opnieuw open voor het verkeer.

http://www.wenz.be/nl/nieuws/0b5b6761-e66e-11e7-bbf4-005056a4002e/#.WkivulXibIU
http://www.persregiodender.be/index.php/nieuwe-sluis-en-stuw-in-aalst-krijgen-vorm/

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Dendre (Dender) - Page 2 Empty Geraardsbergen : jaagpad afgesloten

Message  joverwimp Jeu 10 Mai 2018 - 17:24

Van kp 81>83 mag je niet door vanwege werken.
Ik heb het toch maar gewaagd en het leek  geen probleem. Het asfalt moet op sommige plaatsen hersteld worden. (ter hoogte van N496)
Vreemd dat je als fietser wel door mag in de omgekeerde richting:

Dendre (Dender) - Page 2 Geraar10
joverwimp
joverwimp

Messages : 3047
Date d'inscription : 18/07/2009
Age : 77
Localisation : Asse

Revenir en haut Aller en bas

Dendre (Dender) - Page 2 Empty Belangrijke vertraging bouw stuwencomplex [Geraardsbergen]

Message  eeuwige reiziger Mar 15 Mai 2018 - 20:23

“Aanleg stuwencomplex loopt meer dan anderhalf jaar vertraging op”
Stilgelegde werken kunnen pas volgend jaar worden hervat
05/05/2018

Dendre (Dender) - Page 2 F42689f4-4fbe-11e8-ac8b-c61fb2a06ea2_original

GERAARDSBERGEN - De werken voor de bouw van een nieuw stuw op de Dender zijn vorig jaar stilgelegd en zullen pas begin volgend jaar hervat worden. Het project loopt volgens burgemeester Guido De Padt (Open VLD) zo minstens anderhalf jaar vertraging op.

De werken voor de aanleg van een nieuw stuw op de Dender waren al een eind gevorderd toen de Raad voor Vergunningsbetwistingen in oktober vorig jaar de vergunning vernietigde. Dat gebeurde na een klacht van het Milieufront Omer Wattez. Sedertdien ligt de werf stil. De waterloopbeheerder De Vlaamse Waterweg, opdrachtgever van het stuwenproject, laat nu aan De Padt weten dat er een nieuwe vergunning wordt aangevraagd en dat de werken wellicht begin volgend jaar hervat kunnen worden.

De burgemeester is allerminst opgezet met de vertraging die het stuwenproject oploopt. “Na de klacht van het Milieufront en het vernietigingsarrest van de Raad voor Vergunningsbetwistingen gingen er al zeven maanden verloren sinds de stillegging van de werken begin oktober 2017. En daar komt nog eens één jaar bij voor de doorlooptijd van een omgevingsvergunning die men nu gaat aanvragen. De vertraging van de werken zal zo meer dan anderhalf jaar bedragen”, stelt De Padt vast.

Drukke omleiding

“Ik betreur deze gang van zaken en zal het dossier nauwlettend blijven opvolgen”, aldus De Padt. “Ik hoop dat de nieuwe aanpak juridisch koosjer is en niet meer het voorwerp kan zijn van gerechtelijke acties. Ik heb aan de administratie wel gevraagd om het jaagpad langs de werfzone intussen opnieuw open te stellen voor voetgangers en fietsers. Momenteel moeten die via een drukke omweg door het stadscentrum laveren, wat niet altijd gesmaakt wordt.”

De nieuwe stuw in Geraardsbergen is overigens een onderdeel van een stuwenproject op de Dender. “Men raamt dat in 2025 alle stuwen op de Dender zullen vernieuwd zijn. Eerst zien en dan geloven”, besluit De Padt.

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20180504_03498774

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Dendre (Dender) - Page 2 Empty Re: Belangrijke vertraging bouw stuwencomplex [Geraardsbergen]

Message  eeuwige reiziger Jeu 7 Juin 2018 - 17:35

Nog steeds geen doorgang aan werfzone stuwwerken
05/06/2018

GERAARDSBERGEN - De werken voor de bouw van nieuwe stuwen op de Dender in de zone langs de Sasweg liggen al acht maanden stil. Voor fietsers en voetgangers blijft het naastliggende jaagpad evenwel nog altijd afgesloten.

Burgemeester Guido De Padt (Open VLD) overlegt met de bouwheer De Vlaamse Waterweg om het jaagpad open te stellen in afwachting van de heropstart van de werken.

“De stad kan het jaagpad niet zelf eenzijdig openstellen. Ik bracht daarom vorige week samen met de bouwheer een plaatsbezoek aan de site. De Vlaamse Waterweg gaat nu met de aannemer onderzoeken hoe ze minstens voor wandelaars en misschien ook voor fietsers het jaagpad kunnen heropenen.”

Omleidingen

Volgens De Padt zullen ze de weg dan wel tijdelijk moeten verleggen naar de rand van de werfzone. “Ik heb daarbij aangedrongen op spoed, want het toeristisch seizoen staat voor de deur staat.”

Ook volgens bewegingsvereniging Rebus moet de situatie snel uitgeklaard worden. “Er zijn omleidingen, maar die zijn ofwel onnodig of helemaal niet duidelijk”, stelt Armand Matthijs van Rebus vast.

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20180604_03544786


Stad dringt aan voor openstellen jaagpad
05 juni 2018

Dendre (Dender) - Page 2 763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0

GERAARDSBERGEN - Burgemeerster Guido De Padt (Open Vld) dringt er bij De Vlaamse Waterweg op aan om het jaagpad langs de Dender in het centrum van Geraardsbergen weer open te stellen voor fietsers en wandelaars.

Het duurt nog minstens een jaar voor de werken aan het stuw- en sluizencomplex op de Dender in Geraardsbergen hervat worden. “Die werken liggen nu al acht maanden stil. Al die tijd blijft ook het jaagpad afgesloten voor fietsers en wandelaars. Omdat er voorlopig geen oplossing in zicht is, hebben we al enige tijd geleden bij de bouwheer De Vlaamse Waterweg aangedrongen om het jaagpad op één of andere manier open te stellen in afwachting dat de werken kunnen hervatten. De stad kan en mag niet zelf optreden en kan het jaagpad niet eenzijdig openstellen”, zegt Guido De Padt. De burgemeester heeft vorige week met de bouwheer een overleg gehad met plaatsbezoek. “De Vlaamse Waterweg gaat nu met haar aannemer onderzoeken hoe ze minstens voor wandelaars en mogelijk ook voor fietsers het jaagpad kan heropenen. Hiervoor moet het pad tijdelijk verplaatst worden naar de rand van de werfzone. Omdat het toeristisch seizoen voor de deur staat, heb ik gevraagd daar spoed achter te zetten”, geeft De Padt nog mee.

https://www.hln.be/regio/geraardsbergen/stad-dringt-aan-voor-openstellen-jaagpad~ae93f870/

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Dendre (Dender) - Page 2 Empty Missing link Bergweg - Doorsteeklaan [Aalst]

Message  eeuwige reiziger Ven 15 Juin 2018 - 7:04

joverwimp a écrit:Om dit artikel te kunnen begrijpen moet je ofwel van Aalst zijn ofwel google-maps bestuderen.
De opwaarderingswerken betreffen drie verschillende items:

(...)

-  een nieuw fietspad langs de Dender (linkeroever), tussen de Bergweg en de Doorsteeklaan, nu onderbroken door Holcim.

Aanleg fietsverbinding tussen Bergweg en Doorsteeklaan
12/06/2018

AALST - De provincie Oost-Vlaanderen wenst in samenwerking met de Stad een fietspad aan te leggen tussen de Bergweg en de Doorsteeklaan. Dit is de verlenging van het jaagpad langsheen de Dender richting Dendermonde. De werken omvatten de grondwerken en de aanleg van het verharde fietspad.

“Elke nieuwe verbinding betekent een verbetering voor de fietser, in dit geval komende vanuit Dendermonde richting Aalst. De fietsers komen voorlopig terug op de openbare weg ter hoogte van de parking van Jan De Nul aan de Hendrik Consciencestraat”, aldus een fiere schepen van Mobiliteit Dylan Casaer (lijstA).

“Het stuk ontbrekende fietspad langsheen de Tragel tot aan de Zwarte Hoekbrug maakt onderdeel uit van de aanleg van de nieuwe Tragelweg. Ook deze werken zijn al voorzien en goedgekeurd. Work-in-progress dus”, zo besluit schepen van Openbare Werken Ann Van De Steen (lijstA).

https://www.nieuwsblad.be/cnt/blvva_03556972

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Dendre (Dender) - Page 2 Empty Re: Belangrijke vertraging bouw stuwencomplex [Geraardsbergen]

Message  eeuwige reiziger Lun 2 Juil 2018 - 11:16

Jaagpad binnenkort opnieuw open door procedure
28 juni 2018

Waterwegbeheerder De Vlaamse Waterweg nv bereidt momenteel een nieuwe vergunningsprocedure voor om de bouw van de nieuwe stuw op de Dender in Geraardsbergen voort te zetten. “We willen de fietsers en voetgangers niet langer laten wachten”, zegt Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts. “Vlaanderen investeert daarom 40.000 euro in een tijdelijke, veilige doorgang door de werfzone. Zo kunnen fietsers en voetgangers in afwachting van de heropstart opnieuw vlot gebruik maken van het jaagpad en worden ze niet langer om de werf heen geleid.

De werfdoorgang is een tijdelijke maatregel om de hinder zoveel mogelijk te beperken. Wanneer de werken opnieuw van start gaan, volgen fietsers en voetgangers opnieuw een omleiding. Volgens de huidige planning kunnen de werken in de zomer van 2019 worden heropgestart. Burgemeester Guido De Padt is blij dat zijn lobbywerk vruchten afwerpt. “Er was eerst ook sprake van een ruimere rondweg via parking zwembad, maar ik heb dit afgewezen. Het werd ook tijd, want de werken liggen al tien maanden stil.”

https://www.hln.be/regio/geraardsbergen/jaagpad-binnenkort-opnieuw-open-door-procedure~a9b68190/


Jaagpad heropent in werfzone van stuwwerken
Het Nieuwsblad/Regionaal: Dender,
donderdag 28 juni 2018, blz. 5

Binnenkort kunnen wandelaars en fietsers opnieuw het jaagpad gebruiken dat door de werfzone van de stuwwerken loopt. Het pad was afgesloten, maar omdat de werf intussen al tien maanden stilligt, werd aangedrongen om het tijdelijk open te stellen. De Vlaamse Waterweg ging begin 2016 van start met het stuwenproject aan de Sasweg en de afwerking was voorzien tegen eind 2018. In oktober 2017 vernietigde de Raad voor Vergunningsbetwistingen echter de bouwvergunning en het is nu wachten op een nieuwe aanvraag om de werken te herstarten.

Intussen ergeren wandelaars en fietsers zich eraan dat er geen doorgang mogelijk is. Er was in een omleiding voorzien, maar die liep door het drukke stadscentrum.

Burgemeester Guido De Padt (Open VLD) drong al langer aan op het tijdelijk openstellen van het jaagpad en wordt nu door Vlaams minister Ben Weyts (N-VA) op zijn wenken bediend. “Vlaanderen investeert 40.000 euro in een tijdelijke, veilige doorgang. Zo kunnen fietsers en voetgangers in afwachting van de heropstart opnieuw vlot gebruikmaken van het jaagpad en worden ze niet langer om de werf heen geleid”, zegt Weyts. “In afwachting van de realisatie kunnen de jaagpadgebruikers in de loop van deze week een verkorte omleiding volgen via de parking van het zwembad en de voetweg langs het clubhuis van jachthaven Den Bleek. Als de werken weer van start gaan, vermoedelijk midden 2019, volgen fietsers en voetgangers opnieuw een omleiding.”

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Dendre (Dender) - Page 2 Empty Jaagpad weer opengesteld [Geraardsbergen]

Message  eeuwige reiziger Ven 20 Juil 2018 - 15:20

Jaagpad Dender centrum Geraardsbergen opnieuw open voor voetgangers en fietser
11 juli 2018

Geraardsbergen - Einde mei overlegde burgemeester Guido De Padt (Open VLD) met de bouwheer De Vlaamse Waterweg om het jaagpad langs de Dender open te stellen in afwachting van de heropstart van de werken aan het stuwencomplex.

Daarop werd beslist dat De Vlaamse Waterweg met de aannemer zou onderzoeken hoe ze minstens voor wandelaars en misschien ook voor fietsers het jaagpad kunnen heropenen.

De burgemeester drong aan op spoed en vastgesteld werd dat de voorgaande dagen werd gewerkt aan de realisatie van doorgang door de werf van de stuwsluis te Geraardsbergen.

De werken zijn ondertussen beëindigd en de doorgang is in gebruik voor voetgangers én voor fietsers. Na het bouwverlof zal nog een sobere verlichting langs de Heras hekkens worden aangebracht.

“Goed nieuws dus, want het doorkruisen van het drukke stadscentrum is niet meer nodig, terwijl ook vele wielertoeristen geen rechtsomkeer meer zullen maken”, aldus een tevreden burgemeester.

https://editiepajot.com/regios/43/articles/60521

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Page 2 sur 4 Précédent  1, 2, 3, 4  Suivant

Revenir en haut

- Sujets similaires

 
Permission de ce forum:
Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum