Forum lie au site www.velo-ravel.net
Vous souhaitez réagir à ce message ? Créez un compte en quelques clics ou connectez-vous pour continuer.

L077 Wachtebeke - Moerbeke (Bietenspoorweg) (L77) (Fietssnelweg F41)

4 participants

Page 2 sur 2 Précédent  1, 2

Aller en bas

L077 Wachtebeke - Moerbeke (Bietenspoorweg) (L77) (Fietssnelweg F41) - Page 2 Empty Werken kruispunt Axelsvaardeken [Wachtebeke]

Message  eeuwige reiziger Lun 26 Sep 2016 - 12:38

Maand lang hinder in Axelsvaardeken
24/09/2016

WACHTEBEKE - De aangekondigde werken aan het kruispunt van de oude spoorwegbedding met het Axelsvaardeken gaan maandag van start. “Het kruispunt wordt aangepast”, zegt schepen van Openbare Werken Jacques De Smet (Anders). “Het bestaande fietspad op de oude spoorwegbedding wordt doorgetrokken richting Moerbeke en wordt een fietssnelweg. Dat houdt in dat fietsers voorrang krijgen op de kruisende wegen en daarom moet het kruispunt van het pad met het Axelsvaardeken worden aangepast.”

Om de werken probleemloos te laten verlopen, is doorgaand verkeer in de straat onmogelijk. “We voorzien een omleiding via Kalve, de Lindestraat, de Smishoek, de Godshuisstraat en de Stationsstraat”, gaat schepen De Smet verder. De verkeershinder zal zowat een maand duren. Tijdens deze periode wordt meteen ook een deel van de waterleiding in de werfzone vervangen, waardoor de watertoevoer een tweetal dagen tijdelijk wordt afgesloten. “De Watergroep zal de betrokken gezinnen tijdig verwittigen”, besluit de schepen.

http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20160923_02482996

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L077 Wachtebeke - Moerbeke (Bietenspoorweg) (L77) (Fietssnelweg F41) - Page 2 Empty Werken aan fietspad op spoorwegbedding eindelijk gestart.

Message  velo-ravel.net Lun 10 Oct 2016 - 8:41

http://www.wachtebeke.be/website//4422-www


Na een langer dan voorziene voorbereidende fase is aannemersbedrijf Audebo op 29 september gestart met de aanleg van het nieuwe kruispunt in het Axelsvaardeken. De resultaten van het grondmechanisch onderzoek op 30/09 waren positief en zo kan begin oktober ook worden aangevangen met de betonnering van het fietspadtraject richting Moerbeke.

Deze werken zorgen voor hinder in het Axelsvaardeken en de Heidestraat. Via Axelsvaardeken is doorgaand verkeer onmogelijk tot de 2de helft van oktober. De Heidestraat wordt afgesloten voor het doorgaand verkeer tijdens de betonneringswerken van het fietspad. Dit laatste zal gebeuren op 7 en 10 oktober. Behoudens onvoorziene omstandigheden kan het fietspad eind oktober worden ingefietst. Het nieuwe traject maakt deel uit van fietssnelweg F41.

Fietssnelwegen of fietsostrades brengen je vlot, veilig en comfortabel over langere afstand waar je moet zijn. Het is de bedoeling dat er in Vlaanderen 110 van deze routes worden aangelegd, samen goed voor een netwerk van 2400 kilometer. Van de 110 routes zijn er nu al 61 in gebruik. De fietsostrades zullen over enkele jaren alle Vlaamse steden met elkaar verbinden. De aanleg van fietssnelwegen is een samenwerking tussen de 5 provincies, de Vlaamse overheid en talloze gemeenten, waaronder Wachtebeke.
velo-ravel.net
velo-ravel.net

Messages : 7633
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

L077 Wachtebeke - Moerbeke (Bietenspoorweg) (L77) (Fietssnelweg F41) - Page 2 Empty Opening fietspad (13 januari 2017)

Message  eeuwige reiziger Mar 10 Jan 2017 - 12:27

Officiële opening van het fietspad tussen Wachtebeke en Moerbeke
10 januari 2017

MOERBEKE-WAAS - Het heeft wat langer op zich laten wachten dan voorzien, maar vrijdag 13 januari gaat het fietspad tussen Wachtebeke en Moerbeke op de oude spoorwegbedding open. Om 10 u verzamelen de genodigden in de kantine van voetbalclub SK Wachtebeke voor een informatiemoment met en door gedeputeerde Peter Hartog en de burgemeesters van Moerbeke Robby De Caluwé en Wachtebeke Rudy Van Cronenburg. Na het informatiemoment zullen zij samen met de genodigden het fietspad inrijden.

http://www.nieuwsblad.be/cnt/blamu_02666023

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L077 Wachtebeke - Moerbeke (Bietenspoorweg) (L77) (Fietssnelweg F41) - Page 2 Empty Re: Opening fietspad (13 januari 2017)

Message  eeuwige reiziger Ven 13 Jan 2017 - 15:55

Fietssnelweg in Moerbeke geopend
13 januari 2017

MOERBEKE-WAAS - Vrijdag de dertiende werd de fietssnelweg tussen Moerbeke en Wachtebeke plechtig geopend. Wat zich als een echte ‘ongeluksdag’ aankondigde, met regen en veel wind, bleek uiteindelijk uit te draaien op een zonnige ochtend.
Gedeputeerde Peter Hertog: “De Provincie Oost-Vlaanderen heeft de ambitie om voor haar grondgebied een sluitend netwerk van fietssnelwegen te realiseren. Door hoogkwalitatieve, veilige, comfortabele en voldoende ruim gedimensioneerde fietsinfrastructuur aan te bieden worden meer scholieren en pendelaars overtuigd om de fiets te nemen.”

De Provincie Oost-Vlaanderen realiseerde met de steun van Vlaanderen (MOW), en in samenwerking met Infrabel, de gemeenten Wachtebeke en Moerbeke, een belangrijke ‘missing link’ op de fietssnelweg Zelzate-Beveren (F41), tussen Axelsvaardeken (Wachtebeke) en Terwestvaart (Moerbeke). Over een lengte van 3,2 km werd daar langs het Heidebos een nieuwe fietsweg aangelegd in beton met een breedte van 3 meter.

Moerbeeks burgemeester Robby De Caluwé: “We zijn verheugd met dit initiatief van de provincie. De fietssnelweg is een troef voor zowel het functioneel fietsverkeer als voor het fietstoerisme. Er zijn nog een aantal missing links, maar de provincie is intussen al bezig om ook deze zo snel mogelijk weg te werken. De gemeenten voorzien de plaatsing van de openbare verlichting in de loop van volgende week op het gedeelte in Moerbeke. In Wachtebeke komt enkel verlichting op de kruispunten".

Door de weersomsatndigeheden mag het fiietspad echter nog niet gebruikt worden.

"Het is wel jammer dat door de weersomstandigheden het fietspad eigenlijk officieel nog steeds niet mag worden gebruikt. De wegbelijning kon nog niet worden aangebracht en de bermen zijn ook nog niet helemaal afgewerkt. De verbodsborden zullen dus nog even blijven staan. Ik wil de mensen die het fietspad toch al zouden gebruiken ook waarschuwen dat het fietspad nog niet mag worden gestrooid. Bij vriesweer zal het er dus mogelijks gevaarlijk glad bij liggen.” zegt burgemeester De Caluwé

Met andere woorden, wie het fietspad al wenst te gebruiken, doet dit op eigen verantwoordelijkheid.

http://www.nieuwsblad.be/cnt/blamu_02671969

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L077 Wachtebeke - Moerbeke (Bietenspoorweg) (L77) (Fietssnelweg F41) - Page 2 Empty Veilig fietsen over oude spoorwegbedding

Message  Admin Mar 17 Jan 2017 - 18:16

http://www.gva.be/cnt/bllst_02679290/veilig-fietsen-over-oude-spoorwegbedding


Fietsend Vlaanderen wrijft zich alweer in de handen. Met de fietsverbinding tussen Wachtebeke en Moerbeke, langsheen het Heidebos, krijgt de fietssnelweg F41 tussen Zelzate en Sint-Gillis-Waas steeds vastere vormen.

Het bleek een werk van lange adem maar sinds gisteren is de fietsverbinding tussen Wachtebeke en Moerbeke een feit. “We hebben de ambitie om op Oost-Vlaams grondgebied een sluitend netwerk van fietssnelwegen te realiseren” vertelde gedeputeerde Peter Hertog (Sp.a) ter gelegenheid van het infietsen van het stuk fietssnelweg tussen Wachtebeke en Moerbeke. “Niet dat dit fietspaden zijn waar je per definitie snel moét fietsen. Nee, het zijn paden waar de fietser zijn winst haalt uit het feit dat hij of zij niet moet stoppen voor het gemotoriseerde verkeer. Op plaatsen waar reguliere wegen het fietspad kruisen, krijgt de fietser voorrang. Tussen beide gemeenten hebben we met het Axelsvaardeken, de Heidestraat en de Keizershoek drie van dergelijke kruispunten. Met de opening van het nieuwe stuk fietspad over de oude spoorwegbedding kan er nu 4 kilometer lang non-stop gefietst worden.”

Natuurlijke begroeiing

Het betonnen pad is drie meter breed en maakt deel uit van een ruimer traject tussen Zelzate en Sint-Gillis-Waas. “Om het volledige traject fietsklaar te krijgen moeten er nog drie ontbrekende schakels aangelegd worden” gaat Hertog verder. “Op Moerbeeks grondgebied hebben we de doortocht langs het vroegere spoorrangeerstation van de suikerfabriek. In Wachtebeke moet de oude spoorbrug over de Langelede nog dit jaar omgebouwd worden en dient de verbinding gerealiseerd te worden via het Kloosterbos met de fietstunnel aan Arcelor Mittal.” Het nieuwe fietspad voert de gebruikers langsheen het Heidebos. Een passage die in samenspraak met Natuur en Bos zorgvuldig werd uit uitgetekend. “In de resterende ruimte in de oude spoorwegbedding, naast de fietsweg, werd een zone voor ruiter- en mountainbikerecreatie voorzien” besluit de gedeputeerde. “De noordzijde zal een natuurlijke begroeiing krijgen als overgang naar het bos en heidegebied.” De aanleg van het pad werd uitbesteed voor een bedrag van ruim een half miljoen euro. Een som waarvan de Vlaamse overheid 209.000 euro subsidieert.
Admin
Admin
Rang monochrome + gras

Messages : 613
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Belgique, Mons, Ghlin

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

L077 Wachtebeke - Moerbeke (Bietenspoorweg) (L77) (Fietssnelweg F41) - Page 2 Empty Op eigen risico [Wachtebeke]

Message  eeuwige reiziger Jeu 26 Jan 2017 - 7:43

WACHTEBEKE/ MOERBEKE-WAAS
21/01/2017
Nieuwe fietssnelweg (nog niet helemaal) klaar voor gebruik

De nieuwe fietssnelweg tussen Wachtebeke en Moerbeke die vorige week vrijdag officieel ingefietst werd, is nog niet helemaal klaar. Dat blijkt uit een bericht van de gemeente Wachtebeke aan de inwoners.

"Dit stuk van de fietssnelweg is wel officieel geopend, maar nog niet volledig afgewerkt. Daarom mag het officieel nog niet gebruikt worden", klinkt het op de Facebookpagina van de gemeente Wachtebeke. "Er is vertraging ontstaan voor het aanbrengen van de belijning wegens de weersomstandigheden. De verbodsborden zullen dus nog blijven staan tot het hele stuk van de fietssnelweg afgewerkt is."

Zolang er geen officiële oplevering is, wordt er ook niet gestrooid. Bij het vriesweer van de afgelopen dagen, kan het er mogelijk gevaarlijk glad liggen. Toch schrikt het heel wat gebruikers niet af de fietssnelweg nu al volop te gebruiken. "Het gebruik van dit stuk fietssnelweg is voorlopig op eigen risico en op eigen verantwoordelijkheid", besluit de gemeente in haar bericht.

http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-sint-niklaas/nieuwe-fietssnelweg-nog-niet-helemaal-klaar-voor-gebruik-a3060373/

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L077 Wachtebeke - Moerbeke (Bietenspoorweg) (L77) (Fietssnelweg F41) - Page 2 Empty Streefdoel 2018

Message  eeuwige reiziger Jeu 31 Aoû 2017 - 15:15

Terug een stuk van fietssnelweg Zelzate naar Antwerpen afgewerkt
16 januari 2017

Deeltraject Wachtebeke (Axelsvaardeken) – Moerbeke (Terwestvaart) van fietssnelweg Zelzate – Beveren/Waaslandhaven – Antwerpen is afgewerkt

De Provincie Oost-Vlaanderen realiseerde i.s.m. het Departement Mobiliteit en Openbare Werken van de Vlaamse overheid en de gemeenten Wachtebeke en Moerbeke, op gronden van de oude ‘suikerbieten’spoorlijn van Infrabel, een belangrijke schakel van 3,2 km op de fietssnelweg Zelzate/Gentse haven – Beveren/Antwerpse haven tussen Axelsvaardeken (Wachtebeke) en Terwestvaart (Moerbeke) (zie kaart).

Door hoogkwalitatieve, veilige, comfortabele en voldoende ruim gedimensioneerde fietsinfrastructuur aan te bieden worden meer en meer pendelaars overtuigd om de fiets te nemen. Daar wordt op ingezet en daar draagt de realisatie van dit stuk fietssnelweg aan bij. De oude spoorbeddingen tussen Zelzate en Moerbeke en verder naar Sint-Gillis-Waas zijn hiervoor heel geschikt en zijn als fietssnelweg geselecteerd tussen Zelzate (Gentse haven), de dorpen in het noorden van het Waasland, de Waaslandhaven en Antwerpen. Na de realisaties van het deel tussen Moerbeke en Sint-Gillis-Waas en een stuk in Wachtebeke, is nu Moerbeke – Wachtebeke aan de beurt. De dorpskernen Wachtebeke en Moerbeke worden hiermee op een veilige manier met elkaar verbonden, en het havengebied van Gent is op een veilige manier bereikbaar met de fiets.

Streefdoel: fietssnelweg Zelzate – Sint-Gillis-Waas in 2018

Na dit deeltraject zijn er nog drie ontbrekende schakels:

•  De doortocht van Moerbeke langs het vroegere spoorrangeerstation van de suikerbietenfabriek
•  Ombouw oude spoorbrug over de Langelede tot fietsbrug (2017)
•  Het traject langs het Kloosterbos in Wachtebeke naar de fietstunnel onder de R4 ter hoogte van Rosteyne (Zelzate) en naar de ingang van Arcelor Mittal. Dit gebeurt in nauw overleg met het Vlaamse Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) (wegbeheerder N449 en R4)

Samen zijn deze schakels nog goed voor ongeveer 2,5 kilometer fietssnelweg. De planfase voor deze laatste drie onderdelen is ingezet. Streefdoel is om deze deeltrajecten te realiseren tegen 2018. Hiermee ontstaat een aaneensluitende route van Zelzate naar Sint-Gillis-Waas en Beveren.

Martin Acke
Schepen van Mobiliteit en Verkeer

http://zelzate.n-va.be/nieuws/nog-een-stuk-van-fietssnelweg-zelzate-naar-antwerpen-afgewerkt

Kaart (pdf):
https://drive.google.com/file/d/0BzZKPM9xIWgeRUVuMHNsZ2NZdXM/view

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L077 Wachtebeke - Moerbeke (Bietenspoorweg) (L77) (Fietssnelweg F41) - Page 2 Empty Fietsbrug Langelede

Message  eeuwige reiziger Lun 4 Déc 2017 - 21:54

Streefdoel: fietssnelweg Zelzate – Sint-Gillis-Waas in 2018

Na dit deeltraject zijn er nog drie ontbrekende schakels:

(...)

•  Ombouw oude spoorbrug over de Langelede tot fietsbrug (2017)

(...)

Fietsersbrug over Langelede zo goed als klaar
30 november 2017

Een aannemer heeft deze week werk gemaakt van de heraanleg van de fietsersbrug over de Langelede. Die maakt onderdeel van de fietssnelweg die werd gerealiseerd op de oude spoorwegbedding tussen Wachtebeke en Moerbeke. De fietsersbrug was al jaren in slechte staat. Door de heraanleg kan de brug binnnenkort opnieuw in gebruik worden genomen. De brug was één van de missende linken om Lokeren op relatief korte termijn met Zelzate te verbinden via een fietssnelweg. “Bedoeling is om de laatste fase tussen de Langelede en het OCAS-kruispunt volgend jaar af te werken”, klinkt het bij de gemeente Wachtebeke.

https://www.hln.be/regio/wachtebeke/fietsersbrug-over-langelede-zo-goed-als-klaar~a92047b0/

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L077 Wachtebeke - Moerbeke (Bietenspoorweg) (L77) (Fietssnelweg F41) - Page 2 Empty Re: Fietsbrug Langelede

Message  eeuwige reiziger Sam 17 Fév 2018 - 12:27

Nieuwe fietsbrug is missing link tussen Waasland en Gentse kanaalzone
10 februari 2018

L077 Wachtebeke - Moerbeke (Bietenspoorweg) (L77) (Fietssnelweg F41) - Page 2 763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0

WACHTEBEKE Gisteren werd in Wachtebeke de nieuwe fietsbrug over de Langelede ingehuldigd. De brug, een architecturaal pareltje van 150.000 euro, is de missing link op de fietssnelweg tussen het Waasland en de Gentse kanaalzone.

“Daarvoor moeten we wel nog een stuk fietssnelweg aanleggen door het Kloosterbos”, zegt gedeputeerde Peter Hertog. “Iets wat we dit jaar nog willen realiseren. Op die manier zal je voortaan van voorbij Moerbeke tot helemaal aan ArcelorMittal kunnen fietsen op een echte fiets-o-strade. Deze brug is echt een missing link om van de ene hoek van onze mooie provincie naar de andere te fietsen. Ze is dan ook erg symbolisch voor het fietsvriendelijk beleid dat we met de provincie Oost-Vlaanderen voeren.” Burgemeester Rudy Van Cronenburg hoorde het allemaal graag vertellen. “Onze gemeente is met deze brug opnieuw een beetje mooier geworden. Het resultaat is echt verbluffend. Daarnaast is ze een enorme troef voor de vele fietsers, lopers en wandelaars in onze gemeente. Zo verbindt ze niet alleen het Waasland met Gent, ze verbindt ook het Kloosterbos met het Heidebos en het provinciaal domein van Puyenbroeck.” Er mocht dan ook geklonken worden gisteren. De cava stond fris genoeg. Fietstoerisme tussen het Waasland en het Meetjesland is duidelijk van alle seizoenen.

https://www.hln.be/regio/wachtebeke/nieuwe-fietsbrug-is-missing-link-tussen-waasland-en-gentse-kanaalzone~a5008b5a/


FOTO. Deze fietsersbrug is zo breed dat buurtbewoners vrezen dat niet alleen fietsers erover zullen rijden
10/02/2018

De nieuwe fietsbrug over de Langelede werd gisteren officieel in gebruik genomen. Buren vrezen dat niet enkel fietsers er gebruik zullen van maken. “Moet er eerst iets gebeuren voor wagens verbannen worden?”

De Routebrug, een nieuwe fietsbrug over de Langelede in Wachtebeke, werd gisteren in het bijzijn van Oost-Vlaams gedeputeerde Peter Hertog officieel in gebruik genomen. “Vanuit de provincie trachten we het fietsverkeer heel hard te stimuleren”, vertelde gedeputeerde. “We investeren daarom ook graag in fietssnelwegen zoals deze F41 waar de Routebrug deel van uitmaakt. Ze vormt een belangrijke schakel op het traject dat we aanleggen tussen Zelzate en Antwerpen. Het is de bedoeling om deze F41 in 2018 door te trekken over het oude spoorwegtracé doorheen het Kloosterbos tot in Zelzate. De Routebrug kost zowat 150.000 euro. Een investering die zijn centen meer dan waard is.”

De brug wordt binnenkort nog voorzien van verlichting. Toch bleef het bouwwerk gisteren niet van kritiek gespaard. “De brug is zo breed dat je er gemakkelijk met een wagen overheen kunt rijden,” fluisterden enkele buurtbewoners.

Camera’s inschakelen

“Het is dan ook heel waarschijnlijk dat niet enkel fietsers er zullen gebruik van maken. Waarom wordt ze niet beter beveiligd tegen dit gevaar.” Een cruciale vraag waar de technische mensen van de provincie een vrij uitgesproken mening over hebben. “Als we op de brug paaltjes plaatsen is het enkel wachten tot er een fietser tegenaan knalt”, klink het. “Er zal alsnog voldoende signalisatie geplaatst worden zodat het heel duidelijk wordt dat auto’s niet welkom zijn op de Routebrug. Mocht dit onvoldoende blijken, dan kunnen we later nog grovere middelen inschakelen, zoals camera’s.” Burgemeester Van Cronenburg is blij met de realisatie en beloofde nog een klein buurtfeest om de brug in gebruik te nemen.

Sfeerbeelden op www.nieuwsblad.be/wachtebeke

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20180209_03348183

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L077 Wachtebeke - Moerbeke (Bietenspoorweg) (L77) (Fietssnelweg F41) - Page 2 Empty Feestelijke opening "Routebrug" [Wachtebeke]

Message  eeuwige reiziger Mar 20 Mar 2018 - 0:58

Feestelijke inhuldiging Routebrug
15 maart 2018

Het gemeentebestuur van Wachtebeke organiseert komende vrijdag een feestelijke inhuldiging van de Routebrug, de nieuwe fietsbrug over de Langelede. De brug werd al in februari in gebruik genomen, maar nu wordt er officieel geklonken met de buurt. Ze vervangt de oude spoorwegbrug over de Langelede en is een belangrijke schakel in het fietssnelwegennet dat het provinciebestuur van Oost-Vlaanderen wil realiseren. Vandaag kan je op de oude spoorwegbedding tussen Sint-Gillis-Waas en Wachtebeke al meer dan 20 kilometer veilig, ongestoord en in één rechte lijn fietsen. Met de brug over de Langelede begint de provincie aan de laatste schakel richting Zelzate. De feestelijke receptie start om 18.30 uur.

https://www.hln.be/regio/wachtebeke/feestelijke-inhuldiging-routebrug~a4b01080/

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L077 Wachtebeke - Moerbeke (Bietenspoorweg) (L77) (Fietssnelweg F41) - Page 2 Empty Re: L077 Wachtebeke - Moerbeke (Bietenspoorweg) (L77) (Fietssnelweg F41)

Message  velo-ravel.net Mar 24 Avr 2018 - 12:30

In Moerbeke is de oude zate niet ingericht, tussen de bibliotheek en de Melkerijstraat moet je dan via de Statiestraat rijden.

Album : https://photos.app.goo.gl/R5yWIuj5ltYUzTLU2

velo-ravel.net
velo-ravel.net

Messages : 7633
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

L077 Wachtebeke - Moerbeke (Bietenspoorweg) (L77) (Fietssnelweg F41) - Page 2 Empty Wachtebeke

Message  velo-ravel.net Jeu 25 Oct 2018 - 20:55

Toevallig was ik voor mijn werk juist naast de groene weg.

Photos aan de Stationstraat.

L077 Wachtebeke - Moerbeke (Bietenspoorweg) (L77) (Fietssnelweg F41) - Page 2 2018-110

L077 Wachtebeke - Moerbeke (Bietenspoorweg) (L77) (Fietssnelweg F41) - Page 2 2018-111

L077 Wachtebeke - Moerbeke (Bietenspoorweg) (L77) (Fietssnelweg F41) - Page 2 2018-112

Voorlopig einde aan de Langelede.

L077 Wachtebeke - Moerbeke (Bietenspoorweg) (L77) (Fietssnelweg F41) - Page 2 2018-113

L077 Wachtebeke - Moerbeke (Bietenspoorweg) (L77) (Fietssnelweg F41) - Page 2 2018-114


Er is hoop voor de rest.
L077 Wachtebeke - Moerbeke (Bietenspoorweg) (L77) (Fietssnelweg F41) - Page 2 2018-115

andere kant van de Langelede
L077 Wachtebeke - Moerbeke (Bietenspoorweg) (L77) (Fietssnelweg F41) - Page 2 2018-116

N449
L077 Wachtebeke - Moerbeke (Bietenspoorweg) (L77) (Fietssnelweg F41) - Page 2 2018-117

L077 Wachtebeke - Moerbeke (Bietenspoorweg) (L77) (Fietssnelweg F41) - Page 2 2018-118
velo-ravel.net
velo-ravel.net

Messages : 7633
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

L077 Wachtebeke - Moerbeke (Bietenspoorweg) (L77) (Fietssnelweg F41) - Page 2 Empty Langelede - R4 [Wachtebeke]

Message  eeuwige reiziger Ven 6 Sep 2019 - 9:59

velo-ravel.net a écrit:
Er is hoop voor de rest.
L077 Wachtebeke - Moerbeke (Bietenspoorweg) (L77) (Fietssnelweg F41) - Page 2 2018-115Aanleg resterend stukje fietssnelweg tussen Zelzate en Lokeren start nog dit najaar
4 september 2019

WACHTEBEKE - Nog dit najaar wordt gestart met de aanleg van het stuk fietssnelweg tussen de Langelede in Wachtebeke en het Ocas-kruispunt in Zelzate. Het één kilometerlange traject is het laatste ontbrekende puzzelstukje van de fiets-o-strade tussen Lokeren en Zelzate.

“Het traject loopt van de nieuwe fietsersbrug over de Langelede dwars door het Kloosterbos tot aan het Ocas-kruispunt”, vertelt Wachtebeeks burgemeester Rudy Van Cronenburg (Anders). “Er komt daarom ook verlichting langs het pad. Normaal zou het allemaal erg snel kunnen gaan, want er zijn maar 60 werkdagen voorzien.” Eenmaal het volledige traject tussen Lokeren, Moerbeke en Zelzate klaar is, komt er ook aangepaste bebording.

Puttenstraat
Van Cronenburg had bovendien nog goed nieuws voor de vele fietsers in zijn regio. Zo komt er ook schot in het dossier rond het fietspad in de Puttenstraat. Daar komt een fietspad van 400 meter en wegdek met riolering van 100 meter richting Peene toe. Die werken moeten voor het broedseizoen (maart 2020, nvdr.) afgerond zijn.


https://www.hln.be/in-de-buurt/wachtebeke/aanleg-resterend-stukje-fietssnelweg-tussen-zelzate-en-lokeren-start-nog-dit-najaar~a425b52a/

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L077 Wachtebeke - Moerbeke (Bietenspoorweg) (L77) (Fietssnelweg F41) - Page 2 Empty Langelede-R4

Message  joverwimp Ven 6 Sep 2019 - 17:29

https://www.hln.be/in-de-buurt/wachtebeke/aanleg-resterend-stukje-fietssnelweg-tussen-zelzate-en-lokeren-start-nog-dit-najaar~a425b52a

Dat werd tijd : de vergunning door de deputatie dateert van 8-11-2018

L077 Wachtebeke - Moerbeke (Bietenspoorweg) (L77) (Fietssnelweg F41) - Page 2 Vergun10 

Verder viel me op dat je op sommige plaatsen voorrang hebt: Axels Vaardeken, Heidestraat:

L077 Wachtebeke - Moerbeke (Bietenspoorweg) (L77) (Fietssnelweg F41) - Page 2 Pict2310


Aan een school (Stationstraat Wachtebeke?) was een verkeersbord ingepakt - mogelijks ook een voorrangswijziging.
joverwimp
joverwimp

Messages : 3045
Date d'inscription : 18/07/2009
Age : 77
Localisation : Asse

Revenir en haut Aller en bas

L077 Wachtebeke - Moerbeke (Bietenspoorweg) (L77) (Fietssnelweg F41) - Page 2 Empty Re: Langelede - R4 [Wachtebeke]

Message  eeuwige reiziger Mar 24 Sep 2019 - 17:45

Omvorming R4-Oost ten vroegste in 2027 klaar, werken starten voorjaar 2022
Infomarkt rond heraanleg lokt pak bezoekers
17 september 2019

ZELZATE - De volledige heraanleg van de R4-Oost zal ten vroegste klaar zijn in 2027. In 2002 werden de plannen voor het eerst gelanceerd. Ondertussen werden ze wel grondig gewijzigd. Momenteel loopt een openbaar onderzoek naar de definitieve omvorming van het stuk tussen de Zelzaatse Leegstraat en ArcelorMittal in Gent. “Als alles goed gaat, starten de werken in het voorjaar van 2022”, zegt Marijn Struyf van het Werkgenootschap.

(...)

Er worden fietssnelwegen aangelegd langs de R4-Oost maar ook richting Wachtebeke waar aangetakt wordt op de geplande fietssnelweg op de oude spoorwegbedding.”

(...)


https://www.hln.be/in-de-buurt/zelzate/omvorming-r4-oost-ten-vroegste-in-2027-klaar-werken-starten-voorjaar-2022~aadbabbc/

L077 Wachtebeke - Moerbeke (Bietenspoorweg) (L77) (Fietssnelweg F41) - Page 2 763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L077 Wachtebeke - Moerbeke (Bietenspoorweg) (L77) (Fietssnelweg F41) - Page 2 Empty Re: Langelede - R4 [Wachtebeke]

Message  eeuwige reiziger Mer 15 Jan 2020 - 16:27

Voorbereidende werken aanleg laatste stuk fietssnelweg tussen Moerbeke en Zelzate gestart
13 januari 2020

L077 Wachtebeke - Moerbeke (Bietenspoorweg) (L77) (Fietssnelweg F41) - Page 2 763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0

ZELZATE - Er is gestart met de voorbereidende werken voor de aanleg van het laatste stuk fietssnelweg tussen Moerbeke en Zelzate. Dat gaat dwars door het Kloosterbos en moet op termijn aansluiten op de nieuwe rotonde die in de toekomst aangelegd wordt ter hoogte van ArcelorMittal.

De officiële werkzaamheden starten vrijdag 24 januari. Dan komt gedeputeerde Riet Gillis de eerste spadesteek geven. Het fietspad is de laatste missing link van de fietssnelweg tussen Zelzate en Wachtebeke. “Als alles goed gaat moeten de werken in het voorjaar afgerond kunnen worden”, klinkt het in Wachtebeke. “In het gedeelte dat door het Kloosterbos loopt, zal verlichting aangebracht worden. Het fietspad is sowieso een goede zaak voor het woon- en werkverkeer in de regio en de schoolgaande jeugd die dagelijks van Wachtebeke naar Zelzate moet. Wanneer de werken aan de nieuwe rotonde voorbij Flora Ilona afgerond zijn, zal het fietspad op die plaats een veilige oversteek mogelijk maken onder de Kennedylaan. In het voorjaar wordt bovendien ook de fietsverbinding tussen de fietssnelweg Moerbeke-Zelzate en Kalve-Peene via de Puttenstraat gerealiseerd. Deze werken moeten al tegen midden maart grotendeels klaar kunnen zijn. Een nieuwe veilige verbinding naar het dorp van Wachtebeke.”

https://www.hln.be/in-de-buurt/zelzate/voorbereidende-werken-aanleg-laatste-stuk-fietssnelweg-tussen-moerbeke-en-zelzate-gestart~a76ade14/

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L077 Wachtebeke - Moerbeke (Bietenspoorweg) (L77) (Fietssnelweg F41) - Page 2 Empty Re: Langelede - R4 [Wachtebeke]

Message  eeuwige reiziger Dim 26 Jan 2020 - 12:47

Tegen de zomer loopt er een fietssnelweg door het Kloosterbos
24 januari 2020

WACHTEBEKE - Tegen de zomer moet er een fietssnelweg door het Kloosterbos lopen. Vandaag werd de eerste spadesteek gegeven voor de zogenaamde missing link van de befaamde fietssnelweg F41 tussen Moerbeke en Zelzate.

Het was gedeputeerde voor mobiliteit en klimaat Riet Gillis die de eerste spadesteek mocht geven. Ze werd daarbij bijgestaan door schepen van Openbare Werken Eddy Heirwegh (Open VLD), die iets meer ervaring heeft met het bedienen van graafmachines. Burgemeester Rudy Van Cronenburg (Anders) zag dat het goed was. “Dit fietspad is de laatste schakel van de fietssnelweg tussen Moerbeke en Zelzate en zeker niet de minst belangrijke. Integendeel, dagelijks fietsen massa’s scholieren en arbeiders van onze gemeente richting Zelzate om er te gaan studeren en werken. Vanaf deze zomer doen ze dat via een veilige fietsverbinding dwars door ons prachtige Kloosterbos.”

Natuur

Ook gedeputeerde Riet Gillis toonde zich bijzonder opgetogen. “De provincie wil een partner zijn voor de Oost-Vlaamse gemeenten in hun streven naar veilige fietsverbindingen. Dit project is daar het beste bewijs van. We moeten mensen een alternatief geven om de auto te laten staan en meer voor de fiets te kiezen. Dit soort veilige fietswegen zijn het perfecte overtuigingsmiddel. Tegelijkertijd proberen we bij de aanleg van dit fietspad respect te hebben voor de natuur. Zo zal het fietspad verlicht zijn, maar wel op een manier die rekening houdt met de fauna en flora in het Kloosterbos. Een huzarenstukje.”

Als alles goed gaat moet er tegen de zomer een nieuwe fietssnelweg liggen in het Kloosterbos. “Ik kan al niet wachten om de fietssnelweg in te fietsen”, besluit Rudy Van Cronenburg. “De mobiliteit in onze gemeente kan er maar wel bij varen.” Met de werken is 270.000 euro gemoeid. De werkduur wordt geraamd op 60 dagen. “De Paasvakantie”, knipoogt Rudy Van Cronenburg. Bij de provincie houden ze het op de zomervakantie.

https://www.hln.be/in-de-buurt/wachtebeke/tegen-de-zomer-loopt-er-een-fietssnelweg-door-het-kloosterbos~ab0408b6/


F41: Start aanleg missing link richting Gentse Haven
27 januari 2020

De werken aan de missing link ‘Spoorwegstraat/Langelede- N449’ (900 m) in Wachtebeke op de fietssnelweg F41 (Zelzate-Antwerpen) zijn gestart. Verwacht wordt dat dit stuk fietssnelweg, aangelegd door de Provincie Oost-Vlaanderen, klaar is tegen de zomer 2020. Vanaf dan kunnen pendelaars op een comfortabele, directe en veiligere manier naar het werk in de Gentse haven fietsen via de fietssnelweg.

De fietssnelweg F41 verbindt de Gentse haven en de haven van Antwerpen met elkaar. Daartussen ligt een dicht netwerk van grote dorpen (Wachtebeke, Moerbeke, Stekene, Sint-Gillis-Waas, Beveren) dat via de fietssnelweg ontsloten wordt naar deze economische knooppunten. De fietssnelweg F41 zal in de toekomst aansluiten op de nog te realiseren fietssnelweg langs de R4 Oost (F40) in Gent.

Missing link
Het nieuwe deel fietssnelweg dat aangelegd wordt op de oude spoorwegbedding doorheen het Kloosterbos is een belangrijke schakel. Over een afstand van 900 m wordt tussen Wachtebeke dorp (Spoorwegstraat-Langelede) en de N449 (Walderdonk) een 3 meter brede fietsweg aangelegd.

Parallel aan de fietsweg blijft het huidige wandelpad de aanlooproute voor inwoners van Wachtebeke naar het Kloosterbos, kaderend in het toegankelijkheidsplan. Het is een bewuste keuze om beide gebruikers te scheiden om conflicten te vermijden tussen het functioneel (snel)fietsverkeer en wandelaars. Ter hoogte van de kruispunten met de lokale wegen ‘Langelede/Spoorwegstraat’ en ‘Lelielaan’ zullen de fietsers voorrang hebben.

Het ontwerp is aangepast aan de natuurlijke omgeving. De breedte van de fietssnelweg is beperkt tot 3 m in plaats van de gebruikelijke 4 m en het materiaal dat zal gebruikt worden is cementbeton. Ook de verlichting is aangepast aan de ruimtelijke context. De keuze gaat uit naar amberkleurig licht met een lage lichtintensiteit waarbij ’s nachts (tussen 23 en 5 uur) de led-lichten langs de fietsweg worden gedoofd.

De fietssnelweg komt tot stand dankzij de Provincie Oost-Vlaanderen in overleg met de gemeente Wachtebeke, het Vlaams departement Mobiliteit en Openbare Werken (MOW), het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) en het Agentschap Natuur en Bos. De aannemer van de werken is SOGA NV uit Verrebroek.

De totale kostprijs voor de fietsinfrastructuur bedraagt 302 000 EUR (incl. btw) en wordt bekostigd met investeringssubsidies van de Provincie Oost-Vlaanderen. De Vlaamse overheid geeft hierbij een financiële tussenkomst van 50% aan de Provincie Oost-Vlaanderen omdat deze fietssnelweg onderdeel is van het bovenlokaal functioneel fietsroutenetwerk.

De voorbereiding en de realisatie gebeuren in nauw overleg met de gemeente Wachtebeke waarmee de Provincie Oost-Vlaanderen een samenwerkingsovereenkomst afsloot. De gemeente staat onder meer in voor het ter beschikking stellen van de gronden en organiseerde het openbaar onderzoek in het kader van de omgevingsvergunning.

Hinder en toekomstplannen F41
De mogelijke hinder is beperkt voor de omwonenden. Tijdens de heraanleg van de kruispunten in Spoorwegstraat/Langelede en Lelielaan zal er gedurende een 2-tal weken geen doorgaand verkeer mogelijk zijn. De werken zullen geen hinder veroorzaken voor wandelaars die willen genieten van het Kloosterbos.

In een latere fase (programmatie 2021) zal vrijliggende fietsinfrastructuur aangelegd worden langs de N449 (Walderdonk) tot aan de fietstunnel ter hoogte van OCAS door Riopact/Aquafin samen met het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) en de gemeente Wachtebeke.

In de dorpskern van Moerbeke is een ontwerp in voorbereiding door de Provincie om de missing link tussen Terwestvaart en de Opperstraat in de fietssnelweg F41 op te lossen.

https://fietssnelwegen.be/nieuws/f41-wachtebeke-zelzate-start-aanleg-missing-link-richting-haven

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L077 Wachtebeke - Moerbeke (Bietenspoorweg) (L77) (Fietssnelweg F41) - Page 2 Empty Werken schieten goed op [Wachtebeke]

Message  eeuwige reiziger Sam 2 Mai 2020 - 8:41

L077 Wachtebeke - Moerbeke (Bietenspoorweg) (L77) (Fietssnelweg F41) - Page 2 IMG_4734

L077 Wachtebeke - Moerbeke (Bietenspoorweg) (L77) (Fietssnelweg F41) - Page 2 IMG_4732

L077 Wachtebeke - Moerbeke (Bietenspoorweg) (L77) (Fietssnelweg F41) - Page 2 2020-02-15-11.44.02

L077 Wachtebeke - Moerbeke (Bietenspoorweg) (L77) (Fietssnelweg F41) - Page 2 IMG_4733


https://www.fototim.be/wordpress/2020/02/12/aanleg-fietssnelweg-door-kloosterbos-schiet-goed-op/

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L077 Wachtebeke - Moerbeke (Bietenspoorweg) (L77) (Fietssnelweg F41) - Page 2 Empty Re: Langelede - R4 [Wachtebeke]

Message  eeuwige reiziger Jeu 18 Juin 2020 - 12:47

Weer stukje fietssnelweg tussen Zelzate en Antwerpen klaar: deel door Kloosterbos officieel ingefietst
16/06/2020

WACHTEBEKE / MOERBEKE-WAAS - Het provincie- en gemeentebestuur reden dinsdagmiddag het nieuwste stuk van de fietssnelweg F41 tussen Zelzate en Antwerpen officieel in. “Dit is een heel mooi moment voor Wachtebeke”, vond burgemeester Rudy Van Cronenburg.

Dat de fiets een steeds prominentere plaats inneemt in ons straatbeeld is een trend die al enkele jaren bezig is. Maar het kan nog steeds beter. “Misschien kan de coronacrisis op dat vlak wel een positieve rol spelen”, denkt Oost-Vlaams gedeputeerde Riet Gillis (Groen).

“Tijdens de lockdownperiode ontdekten heel wat mensen de fiets. Zo merkten we op sommige plaatsen zelfs een verdubbeling van het aantal fietsers in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Het zou fantastisch zijn om al die mensen op de fiets te houden. Maar daarvoor zijn veilige en comfortabele fietspaden cruciaal.”

Het nieuwe stuk fietssnelweg tussen Moerbeke en Zelzate dat dinsdag werd onthuld, is daar volgens gedeputeerde Gillis een perfect voorbeeld van. “Het is een schitterend fietspad: drie meter breed en het loopt pal door het mooie Kloosterbos. Het nieuwe pad is 900 meter lang en kost 272.000 euro.

‘Parel van een fietspad’

Ook burgemeester Rudy Van Cronenburg (SP.A) is bijzonder opgetogen met de realisatie van deze “missing link”. “Ik heb de jongste tijd al heel veel positieve geluiden gehoord. Voor de vele werknemers van ArcelorMittal en de schoolgaande jeugd is deze parel van een fietspad een godsgeschenk.”

“De gemeente Wachtebeke is het provinciebestuur bijzonder dankbaar met deze realisatie. Konden we nu nog een manier kunnen bedenken om de F41 te verbinden met Puyenbroeck zou ik helemaal gelukkig zijn. Maar dat is misschien een projectje voor de toekomst”, besloot de burgemeester lachend.


https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20200616_04992392
https://www.hln.be/in-de-buurt/wachtebeke/groene-fietssnelweg-door-kloosterbos-verbindt-waasland-met-gentse-haven~a94b6762/

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Page 2 sur 2 Précédent  1, 2

Revenir en haut

- Sujets similaires

 
Permission de ce forum:
Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum