Forum lie au site www.velo-ravel.net
Vous souhaitez réagir à ce message ? Créez un compte en quelques clics ou connectez-vous pour continuer.

L075 04 Langs de lijn 75 : Deinze - De Pinte (L75) (Fietssnelweg F7 F007)

4 participants

Page 2 sur 2 Précédent  1, 2

Aller en bas

L075 04 Langs de lijn 75 : Deinze - De Pinte (L75) (Fietssnelweg F7 F007) - Page 2 Empty Sluiting overwegen [Deinze]

Message  eeuwige reiziger Lun 27 Avr 2015 - 9:37

DEINZE 23/04/2015
OP TERMIJN NOG VIJF OVER OP DRIE PLAATSEN WEL BRUG OF TUNNEL VOOR FIETSERS
Helft van overwegen wordt afgeschaft

L075 04 Langs de lijn 75 : Deinze - De Pinte (L75) (Fietssnelweg F7 F007) - Page 2 7654716

Van de tien overwegen op spoorlijn 75 in Deinze wil spoorwegbeheerder Infrabel er de komende jaren vijf sluiten voor auto's. Op een aantal plaatsen komt er wel een brug of tunnel voor fietsers. Vanavond moet de Deinse gemeenteraad groen licht geven om dit jaar al twee overwegen af te schaffen.

De eerste overwegen die Infrabel wil afschaffen op Lijn 75 zijn die in de Karrestraat en de Nachtegaalstraat op grondgebied Zulte. "De bedoeling is om overal in het land overwegen af te schaffen", zegt Samuel Beernaert van Infrabel. "Een van de hoofdredenen is de veiligheid. Jaarlijks gebeuren er nog heel wat ongelukken op een overweg. In 2014 waren dat er 47, waarbij er elf dodelijke slachtoffers vielen. Deze ongelukken gebeuren doordat mensen verstrooid, gehaast of roekeloos zijn. Als we het aantal overwegen doen dalen, is er minder kans op ongevallen. Minder overwegen heeft ook een impact op de stiptheid van de treinen. Deze infrastructuur bestaat al 150 jaar en vroeger passeerden er gemiddeld drie treinen per dag aan 40 kilometer per uur. Nu denderen er heel wat meer aan 160 kilometer per uur over de spoorwegen en dat zorgt voor veel meer drukte. Andere redenen om overwegen af te sluiten, zijn de hoge onderhoudskosten, de geluidsoverlast en het sluipverkeer."

Infrabel bracht langs de L75, die dwars door Deinze loopt, tien overwegen in kaart. Ook de Klapstraat in Sint-Martens-Latem en de Nachtegaalstraat in Zulte werden hierin opgenomen als respectievelijk de oostelijke en westelijke grens. "Op het deel in Astene liggen er zeven overwegen op een korte afstand van elkaar", zegt Marijn Libbrecht van Infrabel. "Onze bedoeling is om daar de overweg in de Karrestraat volledig af te schaffen. Wanneer dat precies gebeurt, zal afhangen van de verdere aanleg van het fietspad langs de spoorweg. Op de overweg aan de Karmstraat en de Parijsestraat willen wij graag een fietsovergang die volledig autovrij wordt gemaakt. In de verdere toekomst willen we die overgang graag vervangen door een tunnel of een brug. Het autoverkeer zal dan omgeleid worden naar de andere overwegen."

Tonnestraat
"Op de grens met de deelgemeente Petegem willen we eerst de overweg in de Nachtegaalstraat afschaffen", gaat Libbrecht verder. "In de Tonnestraat willen we ook - na de aanleg van het fietspad - een fietsovergang, die later vervangen kan worden door een brug of tunnel. De overwegen in de Klapstraat, de Beekstraat, de Pontstraat, de Nazarethsesteenweg en de Molenstraat blijven voorlopig nog bestaan. De eerste stap is om goedkeuring te krijgen van de stad Deinze om de overwegen in de Karrestraat en de Nachtegaalstraat te mogen afsluiten. Daarna kunnen we concreet aan de slag gaan. We schaffen eerst deze twee overwegen af omdat die het minst gebruikt worden."

Verkeersstromen
Het verkeer zal dus op minder plaatsen de sporen kunnen kruisen. "Het zal voor de stad een uitdaging zijn om de verkeersstromen op een andere manier te organiseren via de hoofdwegen", zegt schepen van Mobiliteit Bart Van Thuyne (CD&V). "Dit is ook een van de aspecten waarmee we moeten rekening houden bij het opstellen van ons mobiliteitsplan. Maar Infrabel doet wel al een inspanning voor de zwakke weggebruikers door fietstunnels en -bruggen te voorzien."

http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-deinze/helft-van-overwegen-wordt-afgeschaft-a2295956/

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L075 04 Langs de lijn 75 : Deinze - De Pinte (L75) (Fietssnelweg F7 F007) - Page 2 Empty Uitbreiding naar Zulte

Message  eeuwige reiziger Lun 18 Mai 2015 - 10:01

DEINZE
07/05/2015
Fietsersbruggen over Leie en Volhardingslaan

Infrabel wil in Deinze twee fietsersbruggen bouwen. De eerste komt naast de spoorwegbrug over de Leie ter hoogte van de Oliefabriek Vandamme in Grammene en de tweede naast de spoorlijn L75 over de Volhardingslaan in Petegem.

(...)

"Om het fietspad langs de spoorlijn L75 van Zulte naar Deinze door te trekken moet er ook een fietsbrug komen over de Volhardingslaan (N35)", zegt Marijn Libbrecht van Infrabel. "Wij willen hiervoer zo snel mogelijk een studie opstarten. De kosten van beide bruggen worden volledig door ons gedragen."

http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-deinze/fietsersbruggen-over-leie-en-volhardingslaan-a2312190/

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L075 04 Langs de lijn 75 : Deinze - De Pinte (L75) (Fietssnelweg F7 F007) - Page 2 Empty In Astene worden ‘missing links’ in 2016 opgevuld

Message  Admin Jeu 3 Déc 2015 - 19:06

Het Nieuwsblad, 02/12/2015 bladzijde 5

http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20151201_01999084


“Door de  goede  samenwerking  met de  provinciale  diensten  kunnen  we  in  2016  de  missing link tussen de Parijsestraat en de Nazarethsesteenweg in Astene wegwerken”, zeggen beide bestuurders. “Tevens kun-nen  we  starten  met  de  opmaak  van  de  plannen  die  in 2017 kunnen uitgevoerd worden voor de verbinding tussen de Karm- en Karrestraat.”
Admin
Admin
Rang monochrome + gras

Messages : 609
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Belgique, Mons, Ghlin

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

L075 04 Langs de lijn 75 : Deinze - De Pinte (L75) (Fietssnelweg F7 F007) - Page 2 Empty Veldstraat - Gaversesteenweg [Deinze]

Message  eeuwige reiziger Ven 6 Mai 2016 - 17:58


GroenRood vraagt dringend afwerking NMBS-parking
6 mei 2016

L075 04 Langs de lijn 75 : Deinze - De Pinte (L75) (Fietssnelweg F7 F007) - Page 2 Werken_station_Deinze_(1)

DEINZE - De kans is groot dat de werken aan de NMBS-parking en het fietspad op maandag 9 mei hernemen. Dat vernam de partij GroenRood van de betrokken aannemer. Het gaat om het fietspad dat wordt aangelegd langs de spoorwegviaduct tussen de Gaversesteenweg en de Veldstraat. Die werken liggen sinds eind 2015 stil. Veel te lang volgens oppositiepartij GroenRood.

“Zeker omdat het verkeer in Deinze de jongste maanden fel is toegenomen en het fietspad een veilig alternatief is voor wie van het station komt en richting Petegem en de nieuwe wijken wil rijden”, zegt Eddy Donné, lid van de Verkeerscommissie voor GroenRood. “Heel veel wandelaars en fietsers moeten noodgedwongen rondrijden. Aangezien Infrabel en de stad Deinze samen 170.000 euro investeren zou het stadsbestuur toch op de hoogte moeten zijn. Het dossier is een lijdensweg. Opgemaakt in april 2014 zijn de werken pas eind 2015 gestart. Die werden onmiddellijk stilgelegd.

“Daarnaast vragen we ons ook af hoe de onderhandelingen lopen tussen burgemeester Jan Vermeulen en Infrabel in verband met het betalend maken van de NMBS-parking”, zegt gemeenteraadslid Dirk Stroobandt van GroenRood .

“Het is correct dat de werken voor de verruiming van de parking en de aanleg van het fietspad in november 2015 zijn gestart en dat ze kort daarna zijn stilgelegd omwille van de weersomstandigheden”, reageert schepen voor Stationszaken Tony De Neve. "De langdurige natte periode maakte de realisatie technisch onmogelijk. De beide werken gebeuren door dezelfde aannemer die door de NMBS is aangesteld. Ook ik hoop dat met het goede lenteweer de werken hernemen. Onze rol is de werken op te volgen en dat doen we zeker. Wat het betalend parkeren betreft lopen er nog steeds onderhandelingen. Intussen kan gratis geparkeerd worden.”

http://www.nieuwsblad.be/cnt/blele_02276068

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L075 04 Langs de lijn 75 : Deinze - De Pinte (L75) (Fietssnelweg F7 F007) - Page 2 Empty Parijsestraat - Nazarethsesteenweg [Astene]

Message  eeuwige reiziger Lun 7 Nov 2016 - 18:22

Provincie en stad rijden ontbrekend deel fietspad in
26/10/2016

DEINZE - De provincie Oost-Vlaanderen realiseerde in samenwerking met Deinze een ontbrekend stuk van 300 meter op de fietssnelweg Gent-De Pinte-Deinze-Kortrijk tussen de Parijsestraat en de Nazarethsesteenweg (De Wachtzaal).

Het deel werd gisteren ingereden door gedeputeerde Peter Hertog (SP.A) en het Deinse stadsbestuur. “Met 1.000 fietsbewegingen per dag mag men met deze fietsostrade van een succes gewagen”, zegt schepen van Mobiliteit Bart Van Thuyne (CD&V) van Deinze.

Gedeputeerde Hertog: “We hebben de ambitie om voor ons grondgebied een sluitend netwerk van fietssnelwegen te realiseren. Door de nieuwe realisatie is nu een directe verbinding mogelijk tussen Astene en het station van Deinze over een lengte van 3,5 km. Het is een veilige route om het fietspad op de drukke en gevaarlijke gewestweg N43 te vermijden. De kostprijs van dit ontbrekend stukje bedraagt 72.000 euro.”

“Het nieuwe fietspad is 3 meter breed en is aangelegd in asfalt. De fietsers moeten wel bij het oversteken voorrang verlenen op de drukke lokale wegen zoals de Parijsestraat en de Nazarethsesteenweg. We hebben ter hoogte van de oversteekplaatsen een speciaal verkeersvrij vak op de baan geschilderd. Auto's die moeten wachten voor de gesloten spooroverweg houden op die manier de fietsoversteek vrij”, zegt Sven Taeldeman van de dienst Mobiliteit van de provincie.

Uitbreiding in 2018

“Belangrijk is dat deze snelweg, naar we vernemen, in 2018 zal uitgebreid worden richting De Pinte en Gent. De eerstvolgende deeltrajecten waarvoor het ontwerp klaar ligt, zijn deze tussen de Karm- en Beekstraat en de Beek- tot aan Karrestraat”, zegt burgemeester Jan Vermeulen (CD&V). “Eenmaal de lang verwachte Parkbosfietsbruggen zijn aangelegd in Gent zullen we eind 2018 beschikken over een schitterende fietssnelweg tussen Gent en Deinze”, besluit Peter Hertog.

http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20161025_02538837


DEINZE
27/10/2016
Veilige fietsverbinding tussen Astene en Deinze is compleet
"Nooit meer langs gevaarlijke N43"

L075 04 Langs de lijn 75 : Deinze - De Pinte (L75) (Fietssnelweg F7 F007) - Page 2 9212873

Fietsers kunnen vanaf nu veilig van Astene naar het station van Deinze fietsen. De provincie Oost-Vlaanderen en de stad Deinze realiseerden de 'missing link' van 300 meter tussen de Parijsestraat en de Nazarethsesteenweg. In totaal kan je nu 3,5 kilometer aan een stuk fietsen langs de spoorweg. "Zo hoeft men niet meer langs de gevaarlijke N43", zegt burgemeester Jan Vermeulen (CD&V).

De fietssnelweg tussen Gent en Kortrijk begint stilaan vorm te krijgen. In 2010 startte men met het stuk tussen de Gampelaeredreef en het station van Deinze, en met de realisatie van de missing link tussen de Parijsestraat en de Nazarethsesteenweg kan je nu van Astene naar Deinze fietsen. Volgens tellingen van de stad Deinze rijden er al 1.000 fietsers per dag voorbij.

"Het is een relatief kort stuk fietssnelweg - slechts 300 meter - maar door de realisatie ervan ontstaat een directe verbinding tussen de Karmstraat in Astene en het station van Deinze", zegt burgemeester Jan Vermeulen (CD&V). "Dat is een afstand van ongeveer 3,5 kilometer als alternatief voor de drukke gewestweg N43. Er werd een drie meter brede asfaltverharding met voldoende ruime schrikstroken aan beide zijden aangelegd. De fietsers verlenen moeten bij het oversteken voorrang verlenen aan het verkeer op de lokale wegen Parijsestraat en de Nazarethsesteenweg. De kostprijs van dit stuk bedraagt 72.000 euro. Om deze verbinding te kunnen realiseren, hebben we een huis aangekocht aan de Nazarethsesteenweg. De bewoner van dat huis heeft een deeltje van zijn achtertuin afgestaan en ondertussen kan hij er blijven wonen", gaat Vermeulen verder.

Veilig van en naar Gent
"Het traject stopt niet bij de Karmstraat", zegt gedeputeerde Peter Hertog. "In de toekomst volgen nog onder andere de deeltrajecten Karmstraat-Beekstraat en Beekstraat-Karrestraat in Deinze. Ook in De Pinte zullen een aantal maatregelen genomen worden om het al bestaande traject te verbeteren. De fietsweg werd ook recent op de oude spoorbedding in het Parkbos geopend. In Gent volgen dan de lang verwachte Parkbosfietsbruggen. Dit moet ertoe leiden dat je in 2018 van Gent naar Deinze of omgekeerd kan fietsen."

Fietspad Deinze - Nevele
Naast deze fietssnelweg startte de provincie Oost-Vlaanderen ook de werken aan de Vaart Linkeroever tussen Deinze en Nevele, tussen de Meulebroekstraat en de 'Weg naar de Vaart', waar een lange afstandsfietspad van 2,4 km komt. De kostprijs bedraagt 552.000 euro en het einde van de werken is voorzien in maart 2017.

http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-deinze/-nooit-meer-langs-gevaarlijke-n43-a2942151/

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L075 04 Langs de lijn 75 : Deinze - De Pinte (L75) (Fietssnelweg F7 F007) - Page 2 Empty Metingen [Deinze]

Message  eeuwige reiziger Lun 19 Déc 2016 - 7:53

DEINZE
17/12/2016
Meer fietsers op snelweg Gent-Deinze-Kortrijk

Het aantal fietsers dat gebruikt maakt van de fietssnelweg in Deinze is ferm gestegen. Volgens metingen van de provincie is het aantal in een jaar tijd gestegen van 686 tot 813 per dag. De provincie registreerde in september in twee weken tijd 12.197 fietsers op de fietssnelweg Gent-Deinze-Kortrijk. Op werkdagen werden gemiddeld 886 fietsers gemeten en 612 op weekenddagen. Tijdens de spits op een gemiddelde werkdag passeren er 90 fietsers per uur. De grote meerderheid van de fietsers rijdt niet sneller dan 25 kilometer per uur. Burgemeester Jan Vermeulen (CD&V): "Uit een steekproef aan de Colruyt blijkt dat negen op de tien automobilisten de fietsers op de fietssnelweg voorrang geven".

http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-waarschoot/meer-fietsers-op-snelweg-gent-deinze-kortrijk-a3033408/


Provincie telt 12197 fietsers op fietssnelweg in Deinze
16/12/2016

L075 04 Langs de lijn 75 : Deinze - De Pinte (L75) (Fietssnelweg F7 F007) - Page 2 Fietssnelweg_(14)

DEINZE - Gedurende twee weken in september telde de Provincie Oost-Vlaanderen het fietsverkeer langs vier fietssnelwegen in Sint-Niklaas, Deinze, Oudenaarde en Nazareth. In totaal werden meer dan 43 000 fietsverplaatsingen geregistreerd. Op vier locaties werd het aantal fietsers geteld: op de fietssnelweg Gent-Antwerpen (F4) in Sint-Niklaas, de fietssnelweg Gent-Deinze-Kortrijk (F7) in Deinze en de fietssnelweg Gent-Oudenaarde (F45) in Oudenaarde en Nazareth. In Sint-Niklaas werden in totaal 18 336 fietsers geregistreerd, in Deinze 12 197 fietsers, in Oudenaarde 8 422 fietsers en in Nazareth 4 504 fietsers. De provincie registreerde dus meer dan 43 000 fietsverplaatsingen op deze fietssnelwegen.
20% meer fietsers in Deinze

Burgemeester Jan Vermeulen: ''De resultaten van de fietstelling in Oost-Vlaanderen zijn voor Deinze veelbelovend. Er zijn 20% meer fietsers tegenover vorig jaar langs de fietssnelweg. Wanneer we benchmarken met Oudenaarde dat even groot is,,merken we dat Deinze een echte fietsstad is. Opmerkelijk is dat ook de gemiddelde snelheid,hoger ligt, liefst 22,9 km/u. Dat komt omdat we in Deinze extreem veel aandacht hebben voor ruime bochtstralen en veilige overgangen. En...het moet gezegd, ook de Deinse automobilisten zijn bijzonder galant. Uit een steekproef aan de Colruyt blijkt dat 90% van de automobilisten de fietsers op de fietssnelweg voorrang geven. Dat komt uiteraard de snelheid ten goede en verklaart mede waarom het fietsgebruik stijgt in onze stad.'

"De resultaten van de fietstelling geven ons opnieuw een inzicht over hoeveel fietsers zich verplaatsen langs de fietssnelwegen. Op basis van deze fietsdata kunnen we gerichte keuzes maken bij de verdere realisatie van het fietssnelwegenplan en het wegwerken van andere missing links in het bovenlokaal functioneel fietsroutenetwerk", licht gedeputeerde Peter Hertog, bevoegd voor mobiliteit, toe."

Frequent gebruik

Het telproject toont aan dat deze fiets(snel)wegen zowel op werkdagen als in het weekend frequent worden gebruikt. Al zijn er onderlinge verschillen. Voor de metingen langs de fietssnelweg in Sint-Niklaas, Deinze en Oudenaarde werd duidelijk dat gemiddeld het meeste aantal fietsers op werkdagen is geteld. In Sint-Niklaas gebruikten 1 373 fietsers de fietssnelweg tegenover 825 op weekenddagen. Voor Deinze werden 886 fietsers gemeten op werkdagen en 612 op weekenddagen. In Oudenaarde werden 566 fietsers op werkdagen gemeten en 449 op weekenddagen. Ter hoogte van het meetpunt in Nazareth - gelegen langs de fietssnelweg F45 - situeert de piek zich in het weekend met gemiddeld 324 fietsers op een weekenddag.

Sterke toename

Voor de meetpunten in Sint-Niklaas en Deinze was het de tweede keer op rij dat in de maand september fietsers werden geregistreerd. Voor beide meetpunten zijn er op een dag gemiddeld meer fietsers geregistreerd ten opzichte van vorig jaar. In Sint-Niklaas gebruikten dit jaar 1 222 fietsers de fietssnelweg tegenover 862 in 2015. In Deinze werden 813 fietsers geteld tegenover 686 in 2015. Ter hoogte van het meetpunt in Sint-Niklaas is de toename het sterkst met op werkdagen een gemiddelde toename van 40%.

Spits

Deze fiets(snel)wegen kennen op werkdagen een duidelijke ochtend- en avondpiek. Dat wijst op het functioneel gebruik van deze fietsroutes voor woon-werk en woon-schoolverkeer. Tijdens het spitsmoment passeren op een gemiddelde werkdag 250 fietsers per uur in Sint-Niklaas, 90 fietsers per uur in Deinze, 50 fietsers per uur in Oudenaarde en 40 fietsers per uur in Nazareth.

Grote fietsmaat

Uit het telproject is ook af te leiden dat gemiddeld voor de vier meetpunten 90% van de fietsers met een grote fietsmaat rijdt. Daarnaast bevinden er zich gemiddeld 5,5 % bromfietsen. Kinder- en jeugdfietsen vormen een minderheid in het (bovenlokaal) fietsverkeer op de fietssnelwegen.

Niet sneller dan 25 km/uur

De grote meerderheid van de fietsers rijdt op de fietssnelweg niet sneller dan 25 km/uur. Zo is de V85, dat is de snelheid die door 85% niet wordt overschreden, op het meetpunt in Sint-Niklaas 20,5 km/uur, op het meetpunt in Deinze 22,9 km/uur, op het meetpunt in Oudenaarde 25 km/uur en op het meetpunt in Nazareth 20,8 km/uur.

http://www.nieuwsblad.be/cnt/blele_02629941

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L075 04 Langs de lijn 75 : Deinze - De Pinte (L75) (Fietssnelweg F7 F007) - Page 2 Empty Plannen 2017 [Deinze]

Message  eeuwige reiziger Jeu 5 Jan 2017 - 10:16

DEINZE
24/12/2016
Nieuwe wegenwerken op komst in 2017

(...)

"Ten slotte willen we in 2017 ook in samenwerking met de provincie Oost-Vlaanderen de plannen finaliseren voor de verdere aanleg van het fietspad langs het spoor tussen de Posthoornstraat in Machelen en het station in Deinze", besluit burgemeester Lagrange.

http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-deinze/nieuwe-wegenwerken-op-komst-in-2017-a3039133/

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L075 04 Langs de lijn 75 : Deinze - De Pinte (L75) (Fietssnelweg F7 F007) - Page 2 Empty Karmstraat [Astene]

Message  eeuwige reiziger Lun 3 Avr 2017 - 0:23

Fietspad ter hoogte van Karmstraat onderbroken
2/04/17

Op maandag 3 april starten de werken voor het vervangen van de duiker onder het fietspad ter hoogte van de Karmstraat in Astene. De fietsers worden omgeleid via de Pontstraat en de Beekstraat (zie plan).

De werken gebeuren in opdracht van het provinciebestuur, dat verantwoordelijk is voor het beheer van de waterlopen. Het lukte niet om de gedeeltelijke verstopping onder de duiker met doorspuiten te verwijderen. Het gaat hier om een oude duiker, zodat men ervoor koos die te vervangen door een nieuw exemplaar.

L075 04 Langs de lijn 75 : Deinze - De Pinte (L75) (Fietssnelweg F7 F007) - Page 2 Fietspad_Karmstraat


http://www.nieuwsblad.be/cnt/blele_02812802

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L075 04 Langs de lijn 75 : Deinze - De Pinte (L75) (Fietssnelweg F7 F007) - Page 2 Empty Nieuwe stap in langeafstandsfietspad

Message  velo-ravel.net Mer 26 Avr 2017 - 19:24

http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20170417_02837318

In de gemeenteraad van dinsdag 25 april legt het schepencollege e goedkeuring voor van de verdere realisatie en uitbreiding van het langeafstandsfietspad tussen enerzijds Deinze en Gent en anderzijds Deinze-Waregem langs spoorlijn 75. In Deinze gaat het deze keer over het aanleggen van een fietspad over een afstand van 730 meter tussen de Tonnestraat en de Sint-Hubertstraat in Petegem. Deinze werkt daarvoor nauw samen met het provinciebestuur van Oost-Vlaanderen. Beiden zullen in dat fietspad investeren.
velo-ravel.net
velo-ravel.net

Messages : 7449
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

L075 04 Langs de lijn 75 : Deinze - De Pinte (L75) (Fietssnelweg F7 F007) - Page 2 Empty Afgesloten tussen Nazarethsesteenweg en Pontstraat [Astene]

Message  eeuwige reiziger Mar 29 Aoû 2017 - 8:48

Fietspad langs spoorweg in Astene afgesloten
28 augustus 2017

DEINZE - Vanaf vandaag tot ten laatste eind oktober worden er in Astene werkzaamheden uitgevoerd net naast de fietsverbinding langs de spoorweg tussen de Nazarethsesteenweg en de Pontstraat. Het fietspad is tijdens de werken afgesloten. De omleiding voor het doorgaand fietsverkeer wordt voorzien via de Vrouwenstraat.

http://www.nieuwsblad.be/cnt/blele_03039304

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L075 04 Langs de lijn 75 : Deinze - De Pinte (L75) (Fietssnelweg F7 F007) - Page 2 Empty Brugje over Petegemsebeek op fietsostrade

Message  velo-ravel.net Jeu 30 Nov 2017 - 11:34

http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20171129_03214981


 De Petegemsebeek langs de spoorlijn Gent-Kortrijk tussen de Nazarethsesteenweg en de Pontstraat te Astene is heraangelegd. Ter hoogte van de heraangelegde spooroverweg aan de Pontstraat in Astene stroomt de beek onder de intussen bijna voltooide fietsostrade door. De beek wordt nu overbrugd door een houten constructie. De diepe gracht waarin de beek stroomt is afgeboord met een groen en mooie tuinafsluiting.
     
Door de beek uit te graven die dan verder via de Edekeswijk naar de gewestweg Gent-Kortrijk stroomt en dan onderdoor naar de Leie loopt zullen we bijna zeker in de toekomst overstromingen in eerstgenoemde wijk kunnen voorkomen”, zegt de burgemeester. “We hebben de steile wanden van de beekgracht nu afgezet met tuindraad. De veiligheid voor de fietsende kinderen en andere gebruikers geniet prioriteit. Met de aanleg van het brugje nadert ook de voltooiing van de fietsostrade op ons grondgebied. Astenenaars zullen normaal gezien nog voor het einde van dit jaar kunnen doorfietsen tussen het station van Deinze en de Beekstraat (of het vroegere Wallebeke) dichtbij de grens met Deurle. Door de heraanleg van de spooroverweg aan de Pontstraat zullen de Astenaars nu veiliger tot aan de gewestweg (schoenen Torfs) kunnen doorrijden en dan zelfs de baan dwarsen. Zo vlug als mogelijk zullen op het kruispunt van de N43 en de Pontstraat verkeerslichten worden geplaatst. Tot slot nog even aangeven dat het houten brugje dat we hier plaatsen hetzelfde zal zijn dat we aan de River Ranch aan Astene Sas zullen plaatsen. Dit wil zeggen met gering niveauverschil, zodat het ook voor minder valide personen geen problemen mag geven
velo-ravel.net
velo-ravel.net

Messages : 7449
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

L075 04 Langs de lijn 75 : Deinze - De Pinte (L75) (Fietssnelweg F7 F007) - Page 2 Empty Karmstraat - Beekstraat [Deinze]

Message  eeuwige reiziger Mer 20 Déc 2017 - 10:19

Provincie legt fietspad aan in duurzaam asfalt
20/12/2017

L075 04 Langs de lijn 75 : Deinze - De Pinte (L75) (Fietssnelweg F7 F007) - Page 2 Karmstraat-Beekstraat_(1)

DEINZE / ASTENE - Op het gedeelte van de fietssnelweg tussen de Beekstraat en de Karmstraat, langs de spoorlijn Gent-Kortrijk, liet de provincie dinsdag duurzaam asfalt aanbrengen over een lengte van 850 meter.

Gedeputeerde Peter Hertog (SP.A) en Matthias Vandenbossche van de provinciale diensten kwamen een kijkje nemen bij de werken. “Het gaat niet alleen om een primeur voor het fietssnelwegennet maar voor het hele Oost-Vlaamse wegennet”, zegt Peter Hertog.

“Het is een proefproject waarin we een deel van de fietssnelweg aanleggen in een nieuwe asfaltvariëteit. Hierbij komt 30 procent minder CO2 vrij bij het aanbrengen. Door toevoeging van een aantal additieven kan het asfalt gelegd worden met een temperatuur van 110 in plaats van de gebruikelijke 160 graden. Als het asfalt voldoet, dan zal de provincie deze verharding ook op andere plaatsen gaan gebruiken. We hebben ook het fietspad afgeboord met betonnen boordstenen. Op die manier gaan we verzakkingen tegen”, zegt Matthias Vandenbossche.

“Door het aanleggen van dit stuk fietssnelweg kunnen fietsers nu vanaf de Beekstraat en de grens met Deurle langs de spoorweg op een veilige manier fietsen tot aan het station van Deinze.”

http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20171219_03252085


Fietssnelweg krijgt eerste laag milieuvriendelijk asfalt
20 december 2017

L075 04 Langs de lijn 75 : Deinze - De Pinte (L75) (Fietssnelweg F7 F007) - Page 2 763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0

DEINZE - Als eerste in Oost-Vlaanderen heeft de fietssnelweg F7 langs de spoorweg in Deinze een milieuvriendelijk laagje asfalt gekregen. De nieuwe techniek werd gisteren uitgetest op het traject tussen de Karmstraat en Beekstraat in Astene. “De toekomst voor alle fietspaden”, zegt gedeputeerde voor Mobiliteit Peter Hertog.

Je merkt het niet wanneer je er met je fiets over bolt, maar toch is het nieuwe fietspad tussen de Karmstraat en de Beekstraat in Astene milieuvriendelijker dan de andere trajecten langs de F7. Dit is de fietssnelweg langs de spoorlijn die Gent met Kortrijk verbindt. Gisteren werd in opdracht van de provincie Oost-Vlaanderen over een afstand van 850 meter een nieuwe soort toplaag in asfalt gegoten.

”We voeren een proefproject uit met duurzaam asfalt”, zegt Matias Vandenbossche van de provincie. “Hierbij komt 30 procent minder CO2 vrij. Het asfalt kan aangelegd worden met een temperatuur van 110 graden Celsius in plaats van de gebruikelijke 160 graden Celsius. Deze techniek kost 20 procent meer dan het gewone proces.” “Dit is niet alleen een primeur voor het fietssnelwegennet, maar voor het gehele Oost-Vlaamse wegennet”, zegt gedeputeerde Peter Hertog. “Als het asfalt voldoet in de praktijk, zullen we deze verharding ook op andere plaatsen gebruiken”, aldus Hertog.

De F7 op grondgebied Deinze krijgt meer en meer vorm. Nu is men ook bezig op het stuk tussen de Tonnestraat en de Sint-Hubertstraat en volgend jaar is het de beurt aan het traject tussen de Beekstraat en de Karreweg.

https://www.hln.be/regio/deinze/fietssnelweg-krijgt-eerste-laag-milieuvriendelijk-asfalt~a085248c/

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L075 04 Langs de lijn 75 : Deinze - De Pinte (L75) (Fietssnelweg F7 F007) - Page 2 Empty 100.000ste fietser [Deinze]

Message  eeuwige reiziger Mer 5 Sep 2018 - 14:23

Arnd (9) is 100.000ste getelde fietser
5 september 2018

Arnd Metelmann uit Deinze is de honderdduizendste fietser die gepasseerd is aan de fietsteller aan het station van Deinze. De fietstelpaal is actief sinds maandag 18 juni en de negenjarige jongeman passeerde er dinsdagavond. Hij krijgt een prijs op de Autovrije Zondag op zondag 16 september.

Om te weten hoeveel fietsers zich verplaatsen langs de F7 tussen Gent en Kortrijk, installeerde de provincie Oost-Vlaanderen drie vaste fietstelpalen in Gent, Deinze en Zulte. Sinds maandag 18 juni telt een op zonne-energie werkende paal hoeveel fietsers er dagelijks passeren aan de fietssnelweg F7 naast het station van Deinze. Dinsdagavond bolde de honderdduizendste fietser over de sensor. Arnd Metelmann uit de Kouterlosstraat werd er opgewacht door burgemeester Jan Vermeulen (CD&V).

“Arnd is in de wolken”, zegt zijn mama Wendy. “Hij passeert er niet zo vaak, maar we waren toevallig met ons gezin nog een toertje gaan fietsen. Arnd had zijn pyjama al aan, want hij moest daarna gaan slapen. Hij was een beetje overdonderd en hij kon niet wachten om het aan zijn juf en klasgenootjes te vertellen.” Arnd krijgt op Autovrije Zondag op 16 september nog een prijs van de stad Deinze.

L075 04 Langs de lijn 75 : Deinze - De Pinte (L75) (Fietssnelweg F7 F007) - Page 2 763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0


https://www.hln.be/regio/deinze/arnd-9-is-100-000ste-getelde-fietser~a1856b32/

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L075 04 Langs de lijn 75 : Deinze - De Pinte (L75) (Fietssnelweg F7 F007) - Page 2 Empty Verlichting Sint-Hubertstraat - Tonnestraat [Deinze]

Message  eeuwige reiziger Lun 4 Fév 2019 - 14:17

Provincie steekt lichten aan langs F7
24 januari 2019

L075 04 Langs de lijn 75 : Deinze - De Pinte (L75) (Fietssnelweg F7 F007) - Page 2 763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0

Fietsers die de fietssnelweg F7 in Deinze nemen, rijden niet meer in het donker. Op het traject tussen de Sint-Hubertstraat en de Tonnestraat werd de verlichting vorige week afgewerkt.

In Deinze bouwt de provincie Oost-Vlaanderen verder aan fietssnelweg F7, die Gent met Kortrijk moet verbinden. Tussen de Sint-Hubertstraat en de Tonnestraat werd in het najaar een fietsweg aangelegd en nu werd ook de verlichting aangestoken.

De F7 is in Oost-Vlaanderen bijna afgewerkt. De laatste missing links worden de komende periode weggewerkt, onder andere de parkbosbruggen tussen Gent en De Pinte. De stationsomgeving van de Pinte wordt heraangelegd als fietsstraat en richting Sint-Martens-Latem wordt de fietssnelweg F7 rechtdoor getrokken langs de spoorlijn. Op de grens tussen Sint-Martens-Latem en Deinze wordt prioritair een ontbrekend schakel aangelegd. In Deinze is het ontwerp van de brug over de Volhardingslaan bezig. In Zulte ontbreken nog enkele onderdelen, maar kan voorlopig via parallelle wegen gefietst worden. Vanaf Olsene is de fietssnelweg aangelegd tot aan het station van Waregem.

https://www.hln.be/regio/deinze/provincie-steekt-lichten-aan-langs-f7~a0eeb423/

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L075 04 Langs de lijn 75 : Deinze - De Pinte (L75) (Fietssnelweg F7 F007) - Page 2 Empty Verlichting [Sint-Martens-Latem]

Message  eeuwige reiziger Mar 19 Fév 2019 - 14:49

Fietssnelweg F7 wordt verlicht
19 februari 2019

SINT-MARTENS-LATEM - Er komt functionele fietsverlichting langs de fietssnelweg F7 in Sint-Martens-Latem. Hiervoor voorziet de provincie Oost-Vlaanderen een subsidie van 58.491 euro.

Op vraag van de gemeente Sint-Martens-Latem komt er functionele verlichting langs fietssnelweg F7, die loopt langs de spoorlijn tussen Deinze en de Pinte. Het fietspad maakt deel uit van het bovenlokaal functioneel fietsroutenetwerk. De kosten voor het plaatsen van verlichting komen in aanmerking voor een toelage van 100% en de Oost-Vlaamse deputatie kende een vaste belofte van toelage toe van 58.491 euro.

“De Provincie wil iedereen aanmoedigen om voor korte verplaatsingen naar school, naar het werk of de winkel de fiets te gebruiken, daarom ondersteunen we gemeenten bij het aanleggen van nieuwe fietspaden en het eventueel plaatsen van verlichting langs deze fietspaden”, zegt gedeputeerde Riet Gillis, bevoegd voor Mobiliteit.

https://www.hln.be/regio/sint-martens-latem/fietssnelweg-f7-wordt-verlicht~a0720420/

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L075 04 Langs de lijn 75 : Deinze - De Pinte (L75) (Fietssnelweg F7 F007) - Page 2 Empty Fietstunnel Karm- & Tonnestraat [Deinze]

Message  eeuwige reiziger Dim 28 Avr 2019 - 11:47

Infrabel duwt tunnelkokers onder sporen in Karm- en Tonnestraat
27/04/2019

Infrabel is bezig met de bouw van twee fietstunnels onder de spoorlijn Gent-Kortrijk. De bestaande bovengrondse overwegen worden gesloten en vervangen door ondergrondse voetgangers- en fietstunnels.


https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20190427_04354898

https://www.deinze.be/overwegen

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L075 04 Langs de lijn 75 : Deinze - De Pinte (L75) (Fietssnelweg F7 F007) - Page 2 Empty Langs De Spoorweg [Sint-Martens-Latem]

Message  eeuwige reiziger Mar 3 Sep 2019 - 18:44

Langs de Spoorweg heringericht als fietssnelweg
30 augustus 2019

L075 04 Langs de lijn 75 : Deinze - De Pinte (L75) (Fietssnelweg F7 F007) - Page 2 763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0

SINT-MARTENS-LATEM - De bestaande weg Langs De Spoorweg op de grens van De Pinte en Sint-Martens-Latem werd heringericht als een fietspad van drie meter breed. Het nieuwe fietspad situeert zich tussen de Klapstraat en de Daningsdreef en maakt deel uit van de fietssnelweg F7, die wordt aangelegd langs de spoorweg tussen Gent en Deinze.

Op vrijdag 30 augustus werd op de grens van De Pinte en Sint-Martens-Latem een nieuw stuk fietssnelweg officieel geopend. Het gaat om de bestaande weg Langs de spoorweg tussen de Klapstraat en de Daningsdreef en het fietspad is een realisatie van de provincie Oost-Vlaanderen in samenwerking met de gemeentebesturen van De Pinte en Sint-Martens-Latem. Op dit nieuwe stuk fietssnelweg is er beperkte toegang voor gemotoriseerd verkeer van aangelanden en bewoners.

“Met dit stuk is de fietssnelweg tussen Gent en Sint-Martens-Latem en De Pinte bijna volledig gerealiseerd”, zegt gedeputeerde Riet Gillis, bevoegd voor Mobiliteit. “Het tussenliggende traject van 500 meter tussen Daningsdreef en Nijverheidsstraat wordt in het najaar van 2019 heraangelegd. De bedoeling is dat je op een half uurtje tijd tot in Gent kan fietsen. In totaal wordt 3.500 meter nieuwe fietsinfrastructuur aangelegd. Na realisatie van de missing link tussen Karrestraat en Beekstraat op het grondgebied van de stad Deinze in het voorjaar van 2020, zullen ook de kenmerkende blauwe F-logo’s aangebracht worden tussen De Pinte en Deinze. Hiermee zal tegen eind 2020 Gent met Deinze verbonden zijn door een volwaardige fietssnelweg van 13 kilometer.”

https://www.hln.be/in-de-buurt/sint-martens-latem/langs-de-spoorweg-heringericht-als-fietssnelweg~a0ee89d5/

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L075 04 Langs de lijn 75 : Deinze - De Pinte (L75) (Fietssnelweg F7 F007) - Page 2 Empty Heraanleg IJzerenwegpad [De Pinte]

Message  eeuwige reiziger Sam 7 Déc 2019 - 16:20

Ook in De Pinte zullen een aantal maatregelen genomen worden om het al bestaande traject te verbeteren.

https://velo-ravel.forumactif.org/t679p25-l075-04-langs-de-lijn-75-deinze-de-pinte-l75-fietssnelweg-f7-f007#10018


F7 De Pinte: start werken
4 december 2019

Op vrijdag 6 december start de aannemer met de heraanleg van het IJzerenwegpad in De Pinte tot volwaardige, 3 meter brede fietsweg.

De heraanleg van dit pad vormt het sluitstuk van de F7 in De Pinte. Er wordt een 3 meter brede fietsweg in asfalt gerealiseerd tussen de fietsstraat 'Nijverheidsstraat' en de heraangelegde Daningsdreef. Ook wordt verlichting voorzien.

De werken zullen 60 werkdagen duren. Rekening houdend met werkverlet in de winterperiode wordt het einde van de werken in april voorzien. Tot zolang wordt een omleiding voor fietsers aangeduid.

https://fietssnelwegen.be/nieuws/f7-de-pinte-start-werken
https://www.facebook.com/gemeentedepinte/photos/rpp.46743713997/10159040508038998/?type=3&theater
https://www.facebook.com/fietssnelwegen/photos/a.1994000364148112/2362152377332907/?type=3&theater


Uit het INFOblad van november-december 2018:

Schermafdruk-van-2019-12-07-16-18-29
image sharingOver de recente inrichting van Nijverheidstraat, Groenstraat en Stationsstraat als fietsstraat:


Hinder in de buurt van het station door aanleg fietssnelweg
16/03/2019

L075 04 Langs de lijn 75 : Deinze - De Pinte (L75) (Fietssnelweg F7 F007) - Page 2 Fietssnelweg

DE PINTE - Volgende week wordt de zwarte asfalt in de Nijverheidstraat, Groenstraat en Stationsstraat afgefreesd en vervangen door een rode asfalt. Deze werken kaderen in de aanleg van de fietssnelweg F7 Deinze - Gent, waarbij deze straten heraangelegd worden als fietsstraat.

Na de werken blijft het huidige dubbelrichtingsfietspad in de Stationsstraat behouden in de bestaande toestand. De signalisatie wordt echter wel aangepast zodat het duidelijk is dat fietsers op de baan rijden (en niet mogen voorbijgestoken worden door wagens) en voetgangers het huidige fietspad mogen gebruiken.

In samenspraak met de provincie is beslist om de fietssnelweg naar Nazareth, de F45, in beide richtingen via Aan de Bocht te laten verlopen. De weg ‘Aan de Bocht’ naast de tunnel zal dus tweerichtingsverkeer worden voor fietsers. Op deze manier dienen fietsers komende uit Nazareth, de Langevelddreeftunnel of de Carrefour Market niet meer de rotonde Groenstraat over te steken en is de fietssnelweg ook veel leesbaarder. Fietsers zullen ook toestemming krijgen om van de Stationsstraat naar het Groenpark te fietsen.

(...)


https://www.nieuwsblad.be/cnt/bljde_04261828
https://www.facebook.com/watch/?v=270341863875894

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L075 04 Langs de lijn 75 : Deinze - De Pinte (L75) (Fietssnelweg F7 F007) - Page 2 Empty 300.000ste fietser [Deinze]

Message  eeuwige reiziger Sam 21 Déc 2019 - 17:00

2018: 100.000 fietsers
https://velo-ravel.forumactif.org/t679p25-l075-04-langs-de-lijn-75-deinze-de-pinte-l75-fietssnelweg-f7-f007#13772

En nu een jaar later: 300.000 fietsers

300.000ste fietser langs fietssnelweg F7 aan station
Het Nieuwsblad/Regionaal: Meetjesland - Leiestreek,
donderdag 19 december 2019, blz. 5

Op de feestzitting naar aanleiding van de prijsuitreiking van de actie 'Wie naar de winkel fietst' werden ook de 12-jarige Wout De Roo uit Astene en zijn 9-jarige zus Elena bedacht met een cadeaubon. Onlangs fietsten ze als 300.000ste fietsers voorbij het vaste telbord langs de fietssnelweg F7. Dat telbord staat op de parking van de NMBS in de buurt van het station in Deinze. Burgemeester Jan Vermeulen (CD&V) legde het moment vast op foto. Duidelijk is dat de fietsostrade tussen Deinze en Astene en verder naar Gent veel succes kent bij de fietsers. De fietstelpaal werd in juni 2018 operationeel. Per dag passeren er meer dan 1.500 fietsers. Wout De Roo is één van de leerlingen die dagelijks vanuit Astene naar de school in Deinze fietsen.L075 04 Langs de lijn 75 : Deinze - De Pinte (L75) (Fietssnelweg F7 F007) - Page 2 300.000-ste-fietser-langs-de-fietssnelweg-F7

https://www.deinzeonline.be/2019/12/winnaars-wie-naar-de-winkel-fietst-wint-in-de-bloemetjes-gezet/

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L075 04 Langs de lijn 75 : Deinze - De Pinte (L75) (Fietssnelweg F7 F007) - Page 2 Empty Re: Fietstunnel Karm- & Tonnestraat [Deinze]

Message  eeuwige reiziger Sam 21 Déc 2019 - 17:16

Fiets- en voetgangerstunnel Karmstraat klaar
19 december 2019

DEINZE - De fiets- en voetgangerstunnel in de Karmstraat in Astene is zo goed als klaar. Fietsers en voetgangers kunnen al onder de spoorweg rijden en wandelen.

De spooroverwegen in de Tonnestraat in Petegem en de Karmstraat in Astene werden in september door Infrabel afgesloten voor alle verkeer. In de plaats werden tunnels voor fietsers en voetgangers onder het spoor aangelegd en deze onderdoorgangen worden deze week opengesteld.

In de Karmstraat in Astene konden de eerste zwakke weggebruikers woensdag al de nieuwe fietsinfrastructuur gebruiken, de Tonnestraat in Petegem volgt binnenkort. Er moeten wel nog omgevingswerken gebeuren. Het sluiten van spooroverwegen moet zorgen voor meer veiligheid.

https://www.hln.be/in-de-buurt/deinze/fiets-en-voetgangerstunnel-karmstraat-klaar~ab3747b7/
https://twitter.com/janvermeulenD/status/1207618946490388482

https://www.deinze.be/overwegen
https://infrabel.be/nl/deinze-overwegen-de-karm-en-de-tonnestraat


Tunnel Karmstraat:

L075 04 Langs de lijn 75 : Deinze - De Pinte (L75) (Fietssnelweg F7 F007) - Page 2 763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0

Tunnel Tonnestraat:

L075 04 Langs de lijn 75 : Deinze - De Pinte (L75) (Fietssnelweg F7 F007) - Page 2 763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L075 04 Langs de lijn 75 : Deinze - De Pinte (L75) (Fietssnelweg F7 F007) - Page 2 Empty Re: Heraanleg IJzerenwegpad [De Pinte]

Message  eeuwige reiziger Lun 20 Avr 2020 - 21:44

Fietssnelweg F7 in De Pinte afgewerkt
3 april 2020

L075 04 Langs de lijn 75 : Deinze - De Pinte (L75) (Fietssnelweg F7 F007) - Page 2 763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0

DE PINTE - Het nieuwe deel van de fietssnelweg F7 tussen de Nijverheidsstraat en de Daningsdreef in De Pinte is klaar. Fietsers kunnen nu gewoon in rechte lijn naar Gent fietsen.

De Provincie Oost-Vlaanderen heeft het laatste onderdeel van de fietssnelweg F7 in De Pinte afgewerkt. Het IJzerenwegpad is een vrijliggende fietsweg van drie meter breed en werd over een afstand van 500 meter aangelegd in asfalt voor meer rijcomfort. Binnenkort komt er ook nog verlichting.

De werken werden uitgevoerd door het bedrijf Van Robays nv uit Zulte. De totale kostprijs voor de fietsinfrastructuur bedraagt 317.822 euro en wordt bekostigd door de provincie Oost-Vlaanderen. De Vlaamse overheid geeft hierbij een financiële tussenkomst van 50 procent omdat deze fietssnelweg onderdeel is van het bovenlokaal functioneel fietsroutenetwerk.

De nieuwe fietsinfrastructuur maakt onderdeel uit van de fietssnelweg F7. De verbinding vanaf De Pinte richting het station van Deinze tussen de Karrestraat en Beekstraat staat op de planning voor 2020. In Deinze staat de realisatie van de brug over de Volhardingslaan op planning van 2021. Ook verderop richting en in Zulte worden in 2021 deeltrajecten aangelegd.


https://www.hln.be/in-de-buurt/de-pinte/fietssnelweg-f7-in-de-pinte-afgewerkt~a8bd6959/

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L075 04 Langs de lijn 75 : Deinze - De Pinte (L75) (Fietssnelweg F7 F007) - Page 2 Empty Aanleg Karrestraat - Beekstraat [Deinze]

Message  eeuwige reiziger Mer 23 Sep 2020 - 12:36

START WERKEN F7 (GENT-KORTRIJK) DEELTRAJECT BEEKSTRAAT-KARRESTRAAT (DEINZE)
donderdag 3 september 2020

L075 04 Langs de lijn 75 : Deinze - De Pinte (L75) (Fietssnelweg F7 F007) - Page 2 69ebfe1.auto1-0x0

In Deinze zijn deze week de werken gestart aan het stuk fietssnelweg F7 (Gent - Kortrijk) langs de spoorlijn Gent-Kortrijk, tussen de Karrestraat en de Beekstraat (ca. 900 meter). Hiermee wordt een van de laatste ontbrekende stukken gerealiseerd op deze veelgebruikte fietssnelweg tussen Gent en Deinze.

Dit stuk fietssnelweg wordt uitgevoerd in een 3m-brede asfaltverharding. Deze verharding is het meest fietsvriendelijk. Er zijn geen ribbels zoals bij een verharding in betonstraatstenen en geen voegen zoals bij een betonverharding.

De Provincie investeerde 236 000 EUR voor de werkzaamheden in Deinze. De werken worden uitgevoerd door aannemer Van Robays nv. Het einde is voorzien binnen een tweetal maanden. Er wordt geen grote hinder verwacht voor de omwonenden.

De aanleg van dit stuk van de fietssnelweg is een samenwerking tussen de Provincie Oost-Vlaanderen, Infrabel, het Vlaams gewest (Departement Mobiliteit en Openbare Werken - MOW) en de Stad Deinze. De Provincie draagt 100% van de kosten voor de aanleg van de fietsweg, ook de studiekosten werden gedragen door de Provincie. De Provincie kan hiervoor op 50% subsidie rekenen van Vlaanderen (MOW). De Stad Deinze stond in voor de verwerving van de gronden en stelt deze ter beschikking. Door de ligging langs de hoofdspoorlijn L75 wordt deze realisatie goed afgestemd met Infrabel.

Na de realisatie van dit deeltraject ‘Beekstraat-Karrestraat’ (november) rest er slechts nog een laatste deeltraject van ca. 500m alvorens een volledig fietssnelwegtracé F7 te hebben tussen Gent en Deinze. In afwachting van deze laatste missing link zal er ook een lokale omleiding voorzien worden via de Karrestraat.

Na afloop van deze werken zal er dus vlot en veilig van Gent naar Deinze kunnen gefietst worden via de fietssnelweg F7. De reistijd zal er 5 minuten korter door worden voor wie tussen Deinze en Gent fietst, en vooral veel veiliger en comfortabeler.
Vorig jaar waren er bijna 500 000 fietsers op de F7. Het aandeel fietsers werd ten gevolge van Covid19 nog belangrijker en zal blijven groeien.

https://fietssnelwegen.be/nieuws/start-werken-deeltraject-beekstraat-karrestraat-deinze-f7-gent-kortrijk


Fietssnelweg tussen Beekstraat en Karrestraat in de maak
2 september 2020

L075 04 Langs de lijn 75 : Deinze - De Pinte (L75) (Fietssnelweg F7 F007) - Page 2 763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0

DEINZE - De provincie Oost-Vlaanderen start deze maand met de aanleg van de fietsverbinding tussen de Beekstraat en de Karrestraat in Astene (Deinze). Ook het stuk Molenstraat-Tonnestraat in Petegem (Deinze) langs deze zelfde fietssnelweg F7 zit in de pijplijn.

De F7 krijgt meer en meer vorm op Oost-Vlaams grondgebied. Eerstdaags starten de werken aan het stuk tussen de Beekstraat en de Karrestraat in Astene. Daar komt een fietspad van 705 meter lang. Gemeente- en provincieraadslid Bart Vermaercke (N-VA) vroeg op de provincieraadscommissie van augustus naar een verdere stand van zaken.

“De fietsersbrug over de Volhardingslaan werd opnieuw aanbesteed en ook over de missing links tussen de Nachtegaalstraat en de Molenstraat en de Molenstraat en de Tonnestraat is er goed nieuws. In overleg met de stad Deinze en Infrabel werd er beslist dat de fietssnelweg tussen de Molenstraat en de Tonnestraat ten zuiden van de spoorweg komt. De procedure kan dus opgestart worden en er wordt gemikt op eind 2021 om dit volledig klaar te hebben. Over het stuk Nachtegaalstraat-Tonnestraat kan dit nog niet met zekerheid gezegd worden.”

“Ook op het grondgebied van Zulte zit het project in een stroomversnelling. De Oost-Vlaamse deputatie heeft de ambitie om de F7 op haar grondgebied deze legislatuur helemaal klaar te hebben. Alleen voor het stuk tussen de Karrestraat en de Klapstraat op de grens tussen Sint-Martens-Latem en Deinze is het nog wachten. Infrabel moet eerst de keuze moet maken wat met de overweg in de Klapstraat in Deurle gaat gebeuren.”

https://www.hln.be/in-de-buurt/deinze/fietssnelweg-tussen-beekstraat-en-karrestraat-in-de-maak~a2747022/eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L075 04 Langs de lijn 75 : Deinze - De Pinte (L75) (Fietssnelweg F7 F007) - Page 2 Empty Re: L075 04 Langs de lijn 75 : Deinze - De Pinte (L75) (Fietssnelweg F7 F007)

Message  velo-ravel.net Jeu 21 Oct 2021 - 18:14

Ik heb het stadbos van Deinze hier uithaalt, en aparte subject van gemaakt.

https://velo-ravel.forumactif.org/t3021-deinze-stadbos-deinze-of-goed-te-parijs
velo-ravel.net
velo-ravel.net

Messages : 7449
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

L075 04 Langs de lijn 75 : Deinze - De Pinte (L75) (Fietssnelweg F7 F007) - Page 2 Empty Re: L075 04 Langs de lijn 75 : Deinze - De Pinte (L75) (Fietssnelweg F7 F007)

Message  velo-ravel.net Jeu 21 Oct 2021 - 18:43

Album :  https://photos.app.goo.gl/cYC1DL2BbXhLWVYR8

Diaporama :
velo-ravel.net
velo-ravel.net

Messages : 7449
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

joverwimp aime ce message

Revenir en haut Aller en bas

L075 04 Langs de lijn 75 : Deinze - De Pinte (L75) (Fietssnelweg F7 F007) - Page 2 Empty Re: L075 04 Langs de lijn 75 : Deinze - De Pinte (L75) (Fietssnelweg F7 F007)

Message  velo-ravel.net Jeu 21 Oct 2021 - 18:52

Kaart aangepast :
      - alle consecutieve stukken aan elkanders geplakt
      - Fietsstraten bijgevoegd
      - stuk vanaf beekstraat richting De pinte bijgevoegd (staat niet of de kaart van fietssnelwegen.b)

De eerste keer dat ik iets zie van F7 is een teller na het station van Deinze,

L075 04 Langs de lijn 75 : Deinze - De Pinte (L75) (Fietssnelweg F7 F007) - Page 2 AM-JKLWsmm-t9Bub5hfP_iWDVH9YhG9V3cxsTe-ND6vPh4FFdhwKDa5Z3VqkK3gwTUlsAarQTA77qQFpcFKGwEkXZ5CV0m-BvapefoatwqfmOts6ohOUFqOq3ocbCaaUXDPGPorSGmEkGljv1WVmQBy7i9iJbA=w1280-h853-no?authuser=0

daarna moet ik wachten tot het station van De Pinte

L075 04 Langs de lijn 75 : Deinze - De Pinte (L75) (Fietssnelweg F7 F007) - Page 2 AM-JKLVkIL4WN-OXQGUu12CiSEEN2NPDMhU4y8CrqRrw--REnRD96hXhyouhOEKWrx8v-OxvKZVXYy7X8Un2lYszr7rDDYuU226KVW8CrHSiB2uiFX28K73exNmMeikowQnwpVO7FIcSEwxJT_netEKBllkUJg=w1000-no-tmp

En het eerste bord vind ik aan het begin van de Oude Gentweg

L075 04 Langs de lijn 75 : Deinze - De Pinte (L75) (Fietssnelweg F7 F007) - Page 2 AM-JKLWrYmj8GeReBaUBKJRDVV_1Qp8lc3o5Nl27x_RjkxDck2r4dWbQUFHgVfOam9GQ5DcGG1SFjbgt0oHwPTlEGhnvgRh4seJR_bVjCRhr0dVbbkSDDnlVZgKOY2vWp9Bj8q9hTVu3iK-ha4RJqecV2FL8hA=w1280-h853-no?authuser=0
velo-ravel.net
velo-ravel.net

Messages : 7449
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

Page 2 sur 2 Précédent  1, 2

Revenir en haut


 
Permission de ce forum:
Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum