Forum lie au site www.velo-ravel.net
Vous souhaitez réagir à ce message ? Créez un compte en quelques clics ou connectez-vous pour continuer.

provincie Vlaams-Brabant

Aller en bas

provincie Vlaams-Brabant Empty provincie Vlaams-Brabant

Message  eeuwige reiziger Jeu 12 Oct 2017 - 15:33

Werken aan fietsnetwerk Hageland en Leuven

Toerisme Vlaams-Brabant wil tegen juni 2018 de fietskaart Vlaams-Brabant heruitgeven. Tien jaar na de realisatie onderwerpen we het fietsnetwerk in het Hageland en Leuven aan een grondige kwaliteitscontrole en vernieuwen de bestaande bewegwijzering. Bij die heruitgave voorzien we ook over de ganse lengte van onze provinciegrens de aansluitingen op het nieuwe fietsnetwerk van de provincie Waals-Brabant.

Planning:
augustus 2017: opmaak definitief ontwerp
september 2017: stop verkoop huidige fietskaart
najaar 2017: inventarisatie op het terrein
vanaf januari tot juni 2018: aanpassingen op het terrein in fases, van zuid naar noord
juni 2018: infietsen van het vernieuwde fietsnetwerk

Voortgang van de werken:
Tot eind 2017 kan er nog ongestoord gefietst worden op het fietsnetwerk. Vanaf januari 2018 starten de werken en komt hier een overzichtskaart van het Hageland en Leuven met de voortgang van de werken op het terrein.

https://www.toerismevlaamsbrabant.be/pagina/werken-fietsnetwerk/index.html

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

provincie Vlaams-Brabant Empty Verbinding Outgaarden - Opheylissem [Hageland]

Message  eeuwige reiziger Dim 7 Jan 2018 - 9:55

Fietsroutes sluiten weldra ook aan op netwerk in Opheylissem en Bevekom
6/01/2018

HOEGAARDEN - De bewegwijzering van het fietsnetwerk in het Hageland wordt volledig vernieuwd. Van januari tot mei worden alle borden systematisch vervangen en de nieuwe trajecten bewegwijzerd. De fietskaart Vlaams-Brabant wordt volledig vernieuwd tegen april 2018.

Momenteel loopt er door Outgaarden enkel een west-oostverbinding van Hoegaarden naar Goetsenhoven, enz. Daar takt straks vanuit Outgaarden-centrum een zuidwaartse route op af die aansluit op paden in Opheylissem. De Hoegaardse route vanaf de Vroente en de Goudberg naar Oorbeek krijgt er een vertakking bij vanuit Rommersom (op de fietsroute Geldenaken-Tienen) naar de Goudberg en de Marollenkapel. De routes vanuit Hoegaarden naar Hauthem/Hoksem en via Nerm naar Meldert blijven. De doortocht door Meldert, vanaf de Waversteenweg wordt aangepast. Er wordt meer gebruik gemaakt van de nieuwe fietspaden aan de Waversesteenweg. De Molensraat en de Kerselaar worden vermeden. Er wordt straks richting Honsem gereden via de ruilverkavelingsweg aan de lindeboom. Er ontstaat ook een nieuw knooppunt in Gaat, aansluitend op Waals-Brabantse wegen. Ook in Meerdaalbos en vanop de Landense plateaus wordt aangehaakt op de Waals-Brabantse en Luikse netwerken.

Straks blijven enkel de rechthoekige bordjes over, met verwijzing naar genummerde knooppunten. Dat systeem wordt nationaal gevolgd. Ook Toerisme Vlaams-Babant wil af van de mix van vierkante, zeshoekige en nog vreemdere borden. Toch zal bijvoorbeeld het rode zeshoekje voor de "Suikerroute" niet meteen verdwijnen. "De suikerroute is geen route van Toerisme Vlaams-Brabant maar wel van de stad Tienen. Wij nemen enkel onze thematische routes op in het fietsnetwerk. Routes van andere partijen kunnen opgenomen worden op vraag. Voor de suikerroute hebben wij geen vraag van de stad Tienen gekregen, dus we gaan ervan uit dat deze route behouden blijft", zo luidt het bij de toerismedienst.

http://www.nieuwsblad.be/cnt/blrbi_03283647

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Revenir en haut

- Sujets similaires

 
Permission de ce forum:
Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum