Forum lie au site www.velo-ravel.net
Vous souhaitez réagir à ce message ? Créez un compte en quelques clics ou connectez-vous pour continuer.

L012 Fietsweg Antwerpen - Essen (L12) ('fiets-o-strade' 1 - axe nord-sud) [nord] (Fietssnelweg F14)

5 participants

Page 3 sur 3 Précédent  1, 2, 3

Aller en bas

L012 Fietsweg Antwerpen - Essen (L12) ('fiets-o-strade' 1 - axe nord-sud) [nord] (Fietssnelweg F14) - Page 3 Empty interessant

Message  velo-ravel.net Sam 7 Jan 2017 - 18:02

polmot a écrit:bonjour
moi j'utlise une extension sur google ImTranslator ,surligné le texte et click droid pour traduire
pour firefox il existe  l'extention S3 google translator

Merci très intéressant, les possibilités offertes par Imtranslator me semble meilleures que S3.

Je vais mettre cette partie de discussion dans un autre sujet mais pour l'instant sur le forum la fonction diviser un sujet (pour l'administrateur) n'est pas possible sur les forum gérés par forumactif.org
velo-ravel.net
velo-ravel.net

Messages : 7639
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

L012 Fietsweg Antwerpen - Essen (L12) ('fiets-o-strade' 1 - axe nord-sud) [nord] (Fietssnelweg F14) - Page 3 Empty bewegwijzering

Message  velo-ravel.net Jeu 8 Juin 2017 - 9:41

http://www.gva.be/cnt/dmf20170607_02916283/fietsostrades-binnenkort-tot-in-brussel-en-aarschot


In de provincie Antwerpen krijgen de F1 Antwerpen-Mechelen en de F14 Antwerpen-Essen nog dit jaar bewegwijzering waarop het logo zal staan.
velo-ravel.net
velo-ravel.net

Messages : 7639
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

L012 Fietsweg Antwerpen - Essen (L12) ('fiets-o-strade' 1 - axe nord-sud) [nord] (Fietssnelweg F14) - Page 3 Empty Fietsostrade onderbroken vanaf augustus tot eind oktober

Message  velo-ravel.net Ven 30 Juin 2017 - 16:02

http://www.noordernieuws.be/fietsostrade-onderbroken-vanaf-augustus-tot-eind-oktober/


Aquafin voert de komende maanden werken uit langs en onder de fietsostrade naast het viaduct aan de Kalmthoutsesteenweg. Er komt een nieuwe riolering vanaf de Schaapsbaan tot halverwege de fietsostrade richting Wildert. Aquafin bouwt een pompstation in de Akkerstraat en legt een collector (verzamelriool) aan in de Kalmthoutsesteenweg. Met dit project wil Aquafin het afvalwater dat nu nog ongezuiverd in de baangrachten terecht komt, aansluiten op het waterzuiveringsnetwerk.

Doel van de werken
Met deze werken wil Aquafin het afvalwater dat nu nog in baangrachten terecht komt, aansluiten op de rioolwaterzuiveringsinstallatie van Kalmthout.
Om dit te realiseren zal Aquafin werken uitvoeren:
in de Kalmthoutsesteenweg
in de Akkerstraat
langs de fietsostrade

Gelieve er rekening mee te houden dat de planning van de werken informatief is en steeds afhankelijk van onvoorziene omstandigheden (o.a. weerverlet).

Wat betekent dit voor fietsers?
Van 1 augustus tot eind oktober is de fietsostrade onderbroken. Fietsers moeten de omleiding volgen via de Steenovenstraat, Kortestraat, Achterstraat, Wildertse Duintjes en de Schaapsbaan. Alle scholen werden nog voor de vakantieperiode op de hoogte gebracht.

Wat betekent dit voor gemotoriseerd verkeer?
Gemotoriseerd verkeer kan de Kalmthoutsesteenweg en het viaduct blijven gebruiken, maar zal om de beurt over één rijstrook moeten rijden. Verkeerslichten regelen het verkeer. Een deel van de Schaapsbaan zal op een gegeven moment één week afgesloten zijn voor alle verkeer. De buurtbewoners worden tijdig op de hoogte gebracht door de aannemer.
velo-ravel.net
velo-ravel.net

Messages : 7639
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

L012 Fietsweg Antwerpen - Essen (L12) ('fiets-o-strade' 1 - axe nord-sud) [nord] (Fietssnelweg F14) - Page 3 Empty Statiestraat - Vloeiende [Kapellen]

Message  eeuwige reiziger Mer 23 Aoû 2017 - 13:24

joverwimp a écrit:Tussen Schriek en Vloeiende zijn er nog geen werken te bespeuren; er is een omleiding bewegwijzerd.

Beterschap in zicht:

EKEREN
19/08/2017
Spooroverweg Weerstandersstraat verdwijnt

De overweg aan de Weerstandersstraat in Ekeren wordt afgeschaft. Opdat omwonenden, reizigers en andere weggebruikers vlot aan de overkant zouden geraken, bouwt Infrabel, samen met het district Ekeren en Rio-Link, een tunnel voor fietsers en voetgangers ter hoogte van het station in Ekeren. De werken starten in het najaar en zullen vermoedelijk 1 jaar duren.

Op termijn wil Infrabel alle spooroverwegen die op drukke spoorlijnen liggen, en waar het risico op ongevallen groot is, afschaffen. In de Weerstandersstraat gebeurde in het verleden al een dodelijk ongeval en daarom moet deze spooroverweg verdwijnen. In de plaats komt in de Statiestraat een tunnel aan het einde van de perrons van station Ekeren Centrum.

Fietsostrade
De locatie is niet toevallig. Naast de spoorlijn, in de Statiestraat, ligt de provinciale fietsostrade die voor fietsers in een snelle verbinding is tussen Essen en Antwerpen. Nog dit jaar wordt de laatste schakel van dit fietspad op Ekers grondgebied gerealiseerd: het fietspad van de Statiestraat, langs Schriek tot Vloeiende in Kapellen. De fietstunnel vormt een fietsknooppunt met de fietsostrade langsheen spoorlijn 12 en het fietspad langs het goederenspoor. Ontsluiting voor fietsers is dan in alle richtingen mogelijk. Samen met de bouw van de fietstunnel legt het district een fietspad aan langs de berm van het goederenspoor van het kruispunt Bist tot het kruispunt met de Noteschelp. Aansluitend zal dit verlengd worden van de Noteschelp tot Bund waar het aansluit bij het bestaande fietspad naar de Wilgehoevestraat. De sluiting van de overweg in de Weerstandersstraat gebeurt na het afronden van de fietstunnel.

http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-berendrecht-zandvliet-lillo/spooroverweg-weerstandersstraat-verdwijnt-a3236474/

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L012 Fietsweg Antwerpen - Essen (L12) ('fiets-o-strade' 1 - axe nord-sud) [nord] (Fietssnelweg F14) - Page 3 Empty Re: Statiestraat - Vloeiende [Kapellen]

Message  eeuwige reiziger Lun 11 Déc 2017 - 13:18

Op het ontbrekende stuk van de fietsostrade Antwerpen-Essen, in Kapellen, moeten we nog wachten. “De eigenares van een stuk grond nabij de spoorweg put alle juridische procedures uit om de aanleg tegen te houden”, zucht Luk Lemmens.

Bericht krantenartikel van 9 december 2017

https://www.hln.be/regio/turnhout/provincie-slankt-af-belasting-ongewijzigd~ae722201/

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L012 Fietsweg Antwerpen - Essen (L12) ('fiets-o-strade' 1 - axe nord-sud) [nord] (Fietssnelweg F14) - Page 3 Empty Opnieuw uitstel voor ontbrekende schakel van F14 fietsostrade Antwerpen-Essen

Message  velo-ravel.net Jeu 15 Fév 2018 - 18:39

https://atv.be/nieuws/opnieuw-uitstel-voor-ontbrekende-schakel-van-f14-fietsostrade-antwerpen-essen


De provincie Antwerpen kreeg onlangs een nieuwe stedenbouwkundige vergunning voor de aanleg van de F14 fietsostrade Antwerpen-Essen over een afstand van 1,5 km tussen Vloeiende in Kapellen en Schriek in Ekeren. 1 buurtbewoner start opnieuw een gerechtelijke procedure op tegen de vergunning.

Op de laatste dag van de wettelijke termijn zette een buurtbewoner opnieuw een gerechtelijke procedure in gang waarin ze de schorsing en vernietiging van de net afgeleverde stedenbouwkundige vergunning vraagt. De provincie Antwerpen kan door het instellen van deze nieuwe juridische procedure andermaal niet starten met de aanleg van dit zeer belangrijke deel van de fietsostrade F14.

Gedeputeerde Luk Lemmens, bevoegd voor mobiliteit: ”Tot de Vlaamse Raad voor Vergunningsbetwistingen een uitspraak doet over het verzoekschrift tot schorsing en vernietiging van de vergunning kunnen wij als overheid de werken niet laten aanvatten. Ik vind dat vooral jammer voor de honderden fietsers die door dit nieuwe uitstel moeten blijven wachten op een kwalitatieve fietsverbinding tussen Ekeren en Kapellen. De fietsende pendelaars zullen helaas nog een tijd moeten gebruik maken van de bestaande omweg van en naar de stad Antwerpen. Ik vind het onbegrijpelijk dat 1 persoon een project van een groot publiek belang zo lang kan tegenhouden, zeker als je ziet dat het draagvlak voor deze verbinding ontzettend groot is.”

De Vlaamse overheid (als vergunningverlenende overheid) en de buurtbewoner verdedigen later dit jaar hun zaak voor de Raad voor Vergunningsbetwistingen. De provincie Antwerpen dient een verzoekschrift in als tussenkomende partij.  Na de pleidooien zal de voorzitter van de Raad voor Vergunningsbetwistingen een arrest vellen. Tot dat arrest rest de provincie Antwerpen niets anders dan afwachten.
velo-ravel.net
velo-ravel.net

Messages : 7639
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

L012 Fietsweg Antwerpen - Essen (L12) ('fiets-o-strade' 1 - axe nord-sud) [nord] (Fietssnelweg F14) - Page 3 Empty Re: Opnieuw uitstel voor ontbrekende schakel van F14 fietsostrade Antwerpen-Essen

Message  eeuwige reiziger Ven 16 Fév 2018 - 13:16

Deze keer is het de dwarsligger te doen om zijn... vijver. Het lijkt er echter op dat we hier te maken met een beroepsklager. Alles is goed om de zaak te dwarsbomen.

ÉÉN BUURTBEWONER BLOKKEERT AANLEG LAATSTE DEEL FIETSOSTRADE
16 februari 2018

ESSEN De aannemer die in opdracht van de provincie Antwerpen het stukje fietsostrade moet aanleggen tussen Ekeren en Kapellen, het laatste stukje van de fietssnelweg tussen Antwerpen en Essen, moet opnieuw wachten. Eén buurtbewoner, die al herhaaldelijk beroepsprocedures heeft aangespannen, is naar de Raad voor Vergunningsbetwistingen gestapt. Hij vreest schade aan zijn vijver.

De provincie Antwerpen is al vele jaren bezig om langs de spoorlijn N12 tussen Essen en Antwerpen een snelle fietsverbinding te voorzien. Het traject is nagenoeg volledig afgerond, alleen tussen Vloeiende in Kapellen en Schriek in Ekeren moet er nog een stukje van 1,5 kilometer worden aangelegd. In 2012 al werden daarvoor alle gronden, op één stuk van 200 meter na, onteigend. Die onteigening kwam er in 2014. Toen dan in 2015 de eerste keer een bouwaanvraag werd ingediend, volgde de eerste beroepsprocedure. De provincie heeft al een aantal keren een bouwvergunning gekregen, maar telkens strooit een buurtbewoner roet in het eten. Eerst waren er problemen met de onteigening en daarna werd er een bezwaar ingediend tegen het rooien van een houtkant. Nu is de bewoner bang dat er door de werken schade wordt toegebracht aan een vijver op zijn eigen grond. Op de laatste dag van de wettelijke termijn heeft hij een procedure opgestart om de schorsing en vernietiging van de stedenbouwkundige vergunning te vragen.

Vijver
Het lijkt erop dat de buurtbewoner alles uit de kan wil halen om de aanleg van de fietsostrade tegen te gaan. “Eigenlijk loopt het dossier al zowat een hele legislatuur”, klinkt het eerste gedeputeerde Luk Lemmens (N-VA).

Niet opschortend
“Nu gaat het over een procedure waarbij de man vreest dat er schade zal ontstaan aan zijn vijver die op redelijke afstand ligt van de plaats waar de fietsostrade komt. De vijver ligt op zijn perceel en dus helemaal niet op de grond waar de werken zullen uitgevoerd worden.”

De beroepsprocedure bij de Raad voor Vergunningsbetwistingen werkt in principe niet opschortend, maar toch wil de provincie geen enkel risico nemen. “Het is de zoveelste keer dat we de werken moeten uitstellen”, zegt Luk Lemmens. “We kunnen als provincie geen enkel risico nemen. We zullen moeten wachten tot er een uitspraak komt. Het is vooral jammer voor de honderden pendelaars. Die zullen nu dus nog een hele tijd langer de omweg moeten nemen. Eigenlijk vind ik het onbegrijpelijk dat één persoon een dossier kan tegenhouden van groot publiek belang.

Afwachten
De Vlaamse Overheid en de buurtbewoner zullen binnenkort hun dossier moeten verdedigen voor de Raad voor Vergunningsbetwistingen. Ook de provincie zal zich melden als betrokken partij. Wanneer uiteindelijk het arrest zal vallen, is nog niet duidelijk.

https://www.hln.be/regio/essen/weer-beroep-tegen-stukje-fietspad-van-1-5-km~a0adc15d/
https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20180215_03360114

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L012 Fietsweg Antwerpen - Essen (L12) ('fiets-o-strade' 1 - axe nord-sud) [nord] (Fietssnelweg F14) - Page 3 Empty Werken Luchtbal [Antwerpen]

Message  eeuwige reiziger Mar 12 Fév 2019 - 14:54

Populierenrij verdwijnt voor aanleg fietsostrade, stad compenseert met nieuw parkje
9 februari 2019

ANTWERPEN - De aanleg van de fietsostrade F14 vanuit Essen is momenteel bezig. Daarvoor moet op de Luchtbal een populierenrij verdwijnen. De stad compenseert door een stuk grond over te kopen van Woonhaven en daar 54 zuileiken op aan te planten.

De fietsostrade F14 vanuit Essen wordt doorgetrokken langs de wijk Luchtbal. Zo kunnen fietsers in de toekomst doorfietsen tot aan het Albertkanaal en de nieuwe fietsbrug daar. Voor de aanleg van het stuk fietsostrade tussen de Argentiniëlaan en de Groenendaallaan moet daarbij een populierenrij verdwijnen. Op vraag van buurtbewoners en het district Antwerpen heeft de stad Antwerpen daar nu het Agoraparkje aangekocht om nieuwe bomen aan te planten. De populieren worden rond eind 2019 gerooid. De aanplant van de 54 zuileiken staat gepland in 2020.

Het doortrekken van de fietsostrade tot aan de Vaartkaai gebeurt in drie delen. Op het eerste deel, de verbinding tussen de Oude Landen en tot in de Argentiniëlaan, zijn vandaag al enkele tijdelijke ingrepen uitgevoerd om fietsers te laten doorfietsen tot in de wijk Luchtbal. De definitieve aanleg van dit stuk is voorzien in de verdere ontwikkeling van de Havana-site. Het tweede deel van de fietsostrade loopt van aan de Argentiniëlaan tot juist over de Groenendaallaan. Hier zullen de fietsers via een dubbelrichtingsfietspad van de Argentiniëlaan naar de Manchesterlaan kunnen rijden. Dit segment wordt momenteel uitgevoerd en zal in april klaar zijn. Als laatste wordt eind 2019 de fietsostrade doorgetrokken in de groenberm langs de spoorweg tot aan het treinstation Luchtbal. Van daar zal ze via de Colombiastraat doorlopen tot aan de Groenendaallaan. Aan de Groenendaallaan wordt de fiets- en voetgangersoversteek heraangelegd met een middenberm en nieuwe verkeerslichten.

https://www.hln.be/regio/antwerpen/populierenrij-verdwijnt-voor-aanleg-fietsostrade-stad-compenseert-met-nieuw-parkje~a3d5403c/

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L012 Fietsweg Antwerpen - Essen (L12) ('fiets-o-strade' 1 - axe nord-sud) [nord] (Fietssnelweg F14) - Page 3 Empty Vernietiging stedenbouwkundige vergunning [Kapellen - Ekeren]

Message  eeuwige reiziger Jeu 6 Juin 2019 - 19:09

Provincie verliest vergunning voor aanleg fietsostrade tussen Ekeren en Kapellen
6/06/2019

De provincie Antwerpen kreeg eind 2017 een stedenbouwkundige vergunning voor de aanleg van de fietsostrade F14 Antwerpen-Essen tussen Vloeiende in Kapellen en Schriek in Ekeren. Begin 2018 startte een buurtbewoner een gerechtelijke procedure op tot schorsing en vernietiging van deze vergunning. De Vlaamse Raad voor Vergunningsbetwistingen heeft deze vergunning nu effectief vernietigd.

Naar aanleiding van deze uitspraak moet de gewestelijk stedenbouwkundig ambtenaar van de Vlaamse overheid de inhoud van de vergunning opnieuw beoordelen. De gewestelijk stedenbouwkundig ambtenaar krijgt hiervoor vier maanden de tijd.

Omwille van dit arrest kan de provincie Antwerpen nog steeds niet beginnen met de aanleg van de fietsostrade tussen Ekeren en Kapellen. Voor de fietsende pendelaars betekent dit dat zij nog een tijd gebruik moeten maken van de bestaande omweg van en naar stad Antwerpen.


https://atv.be/nieuws/provincie-verliest-vergunning-voor-aanleg-fietsostrade-tussen-ekeren-en-kapellen

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L012 Fietsweg Antwerpen - Essen (L12) ('fiets-o-strade' 1 - axe nord-sud) [nord] (Fietssnelweg F14) - Page 3 Empty Infomarkt Essen (15 oktober 2019)

Message  eeuwige reiziger Mer 2 Oct 2019 - 10:32

Infomarkt aanleg fietsostrade Kalmthoutsesteenweg-Paviljoenweg
1/01/2019

Tijdens een infomarkt op dinsdag 15 oktober 2019 licht de provincie Antwerpen toe wanneer de werken tussen de Paviljoenweg en de Kalmthoutsesteenweg in Essen starten, hoe die precies verlopen of er een omleiding zal gelden, enzovoort.

Info
Begin november 2019 start de provincie Antwerpen met de aanleg van het ontbrekende deel van de fietsostrade tussen de Kalmthoutsesteenweg en de Paviljoenweg in Essen.

Je krijgt tijdens de doorlopende infomarkt (tussen 17.00 en 20.00 uur) niet alleen heel concrete informatie, je krijgt ook de kans om vragen te stellen aan de projectleiders van de provincie Antwerpen.


https://www.essen.be/activiteitendetail/3664/infomarkt-aanleg-fietsostrade-kalmthoutsesteenweg-paviljoenweg

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L012 Fietsweg Antwerpen - Essen (L12) ('fiets-o-strade' 1 - axe nord-sud) [nord] (Fietssnelweg F14) - Page 3 Empty Georges Spelierlaan [Kapellen]

Message  eeuwige reiziger Dim 24 Nov 2019 - 12:41

Snelheidsbeperking Georges Spelierlaan
21 november 2019

Het Kapelse schepencollege heeft beslist om de maximum snelheid op de Georges Spelierlaan voor alle voertuigen te beperken tot 30 km/u. De nodige verkeersborden zullen worden aangebracht bij het begin en einde van de straat en worden herhaald aan elke kruispunt. De Georges Spelierlaan is een deel van de fietsostrade Antwerpen-Essen.

https://www.hln.be/in-de-buurt/kapellen/snelheidsbeperking-georges-spelierlaan~a960a358/

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L012 Fietsweg Antwerpen - Essen (L12) ('fiets-o-strade' 1 - axe nord-sud) [nord] (Fietssnelweg F14) - Page 3 Empty Re: Opnieuw uitstel voor ontbrekende schakel van F14 fietsostrade Antwerpen-Essen

Message  eeuwige reiziger Ven 6 Déc 2019 - 12:44

Er komt geen einde aan...

Procedureslag rond fietsostrade gaat voort: provincie krijgt nieuwe vergunning, maar buurtbewoner gaat opnieuw in beroep
5/12/2019

EKEREN / KAPELLEN / PUTTE-KAPELLEN - De procedureslag rond de aanleg van de fietsostrade F14 Antwerpen-Essen gaat onverminderd voort. Na een eerdere vernietiging voor de aanleg van de ontbrekende schakel tussen Ekeren en Kapellen, kreeg de provincie een nieuwe vergunning. Dezelfde buurtbewoner vroeg echter opnieuw een schorsing en vernietiging aan.

Sinds 2017 volgt de ene procedure na de andere zich op en kan de provincie Antwerpen nog steeds niet beginnen met de aanleg van de fietsostrade tussen Ekeren en Kapellen. Voor de fietsende pendelaars betekent dit dat zij nog steeds de bestaande omweg via Schriek, Puihoek en Klein Heiken moeten volgen van en naar stad Antwerpen.

Begin juni 2019 vernietigde de Vlaamse Raad voor Vergunningsbetwistingen de vergunning voor de aanleg van de fietsweg in Kapellen. De provincie Antwerpen kreeg een nieuwe vergunning van de gewestelijk stedenbouwkundig ambtenaar. Dezelfde buurtbewoner gaat tegen deze beslissing opnieuw in beroep en vraagt de schorsing en vernietiging van de nieuw afgeleverde vergunning aan.

In 2011 startte de aanleg van de fietsostrade F14 Antwerpen-Essen. “Tijdens het onteigeningsproces doorliep de provincie Antwerpen al tal van procedures”, zegt Luk Lemmens (N-VA), gedeputeerde voor Mobiliteit. “Hierop volgde een beroep tegen de aangevraagde omgevingsvergunning waarbij de Raad van Vergunningsbetwistingen pas na zestien maanden tot de vernietiging overging. We weten dus niet hoeveel tijd er zal verstrijken voor er ditmaal een nieuwe uitspraak volgt.”

“Het is zeer betreurenswaardig dat het algemeen belang, dat wil zeggen de veiligheid van duizenden fietsers, overschaduwd wordt door de juridische uitoefening van het individueel belang”, aldus gedeputeerde Lemmens.

De Raad voor Vergunningsbetwistingen zal zich buigen over deze vraag. Voorlopig kan de provincie Antwerpen enkel wachten tot het dossier door deze Raad behandeld is.

https://www.gva.be/cnt/dmf20191205_04752754/procedureslag-rond-fietsostrade-gaat-voort-provincie-krijgt-nieuwe-vergunning-maar-buurtbewoner-gaat-opnieuw-in-beroep


Buurtbewoonster strijdt al jaren tegen fietsostrade door haar achtertuin: “Ik procedeer niet als hobby”
7/12/2019

L012 Fietsweg Antwerpen - Essen (L12) ('fiets-o-strade' 1 - axe nord-sud) [nord] (Fietssnelweg F14) - Page 3 Bc340dce-1848-11ea-b563-19c16789e25c_web_scale_0.0771605_0.0771605__

EKEREN / KAPELLEN / PUTTE-KAPELLEN - De nieuwe regels die de Vlaamse overheid wil invoeren om sneller te kunnen onteigenen, moeten voorkomen dat dossiers jarenlang stilliggen door procederende bewoners. Zo staat in Kapellen de aanleg van een kilometer fietsostrade tussen Ekeren en Kapellen al jaren on hold door een procedure, maar de dame in kwestie wijkt niet. “Er zijn zo veel fouten gemaakt.”

Tot het station van Sint-Mariaburg rijd je vanuit Ekeren lekker recht op recht op een breed fietspad. Maar daarna volgt een omweg door Kapellen omdat er nog één kilometer fietsostrade ontbreekt. Dat komt ...https://www.gva.be/cnt/dmf20191206_04754776/ik-procedeer-niet-als-hobby

https://atv.be/nieuws/opnieuw-schorsing-en-vernietiging-aangevraagd-tegen-aanleg-fietsostrade-antwerpen-essen
https://atv.be/nieuws/juridische-soap-rond-fietsostrade-zeer-betreurenswaardig-89405
https://atv.be/nieuws/vrouw-dwarsboomt-plannen-fietsostrade-ik-ben-geen-verzuurde-buur-89685

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L012 Fietsweg Antwerpen - Essen (L12) ('fiets-o-strade' 1 - axe nord-sud) [nord] (Fietssnelweg F14) - Page 3 Empty Afwerking Paviljoenweg - Kalmthoutsesteenweg [Essen]

Message  eeuwige reiziger Sam 18 Avr 2020 - 9:13

Fietsostrade Paviljoenweg/Kalmthoutsesteenweg klaar tijdens paasvakantie 2 weken geleden
9/04/2020

L012 Fietsweg Antwerpen - Essen (L12) ('fiets-o-strade' 1 - axe nord-sud) [nord] (Fietssnelweg F14) - Page 3 Fietsostrade-Paviljoenweg-Kalmthoutsesteenweg-klaar-tijdens-paasvakantie

ESSEN - Tussen dinsdag 7 en vrijdag 10 april gebeuren de laatste werken aan het nieuwste deel van de fietsostrade. Er wordt dringend gevraagd om dan zeker niet over het fietspad te rijden!

Tijdens deze werken moeten er producten uitharden, waardoor er niet over het pad gefietst of gewandeld mag worden. De aannemer is met grote machines aan het werk. Voor ieders veiligheid is het dus verboden om gebruik te maken van het nieuwe deel van de fietsostrade.

De werken omvatten het plaatsen van de toplaag in asfalt, het aanbrengen van wegmarkeringen, enkele herstellingen en het inzaaien van de bermen. Fluvius plaatst op een later tijdstip de verlichting. De fietsostrade is dus nog eventjes onverlicht.

https://www.noordernieuws.be/fietsostrade-paviljoenwegkalmthoutsesteenweg-klaar-tijdens-paasvakantie/
https://www.gva.be/cnt/dmf20200409_04918569/fietsostrade-langs-paviljoenweg-afgewerkt

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L012 Fietsweg Antwerpen - Essen (L12) ('fiets-o-strade' 1 - axe nord-sud) [nord] (Fietssnelweg F14) - Page 3 Empty Openstelling Paviljoenweg - Kalmthoutsesteenweg [Essen]

Message  eeuwige reiziger Sam 6 Juin 2020 - 12:03

Fietsostrade weer anderhalve kilometer langer
5 juni 2020

L012 Fietsweg Antwerpen - Essen (L12) ('fiets-o-strade' 1 - axe nord-sud) [nord] (Fietssnelweg F14) - Page 3 763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0

ESSEN - De fietsostrade tussen Antwerpen en Essen nadert stilaan het einde. Het traject dat langs Kapellen, Kalmthout en Essen komt is in totaal 27,3 kilometer lang, waarvan er nu 25 zijn aangelegd. Het recente deel was een stukje tussen de Paviljoenweg en de Kalmthousesteenweg in Essen dat nu aangelegd is in rode asfalt.

“Momenteel kan je vanaf de Nederlandse grens tot in Antwerpen Luchtbal vlot fietsen”, zegt provincieafgevaardigde Luk Lemmens (N-VA). “We zijn blij dat we eindelijk bijna het hele traject kunnen realiseren. Voor de veiligheid van de fietser is er op dit volledige traject verlichting voorzien en werkten we met een middenmarkering. Aan de spooroverwegen brengen we nog een gekleurde slemlaag aan. En om de weg niet uit het oog te verliezen, brengen we ook hier F-logo’s aan op de grond en plaatsen we wegwijzers, net zoals op de rest van het traject De fietsostrade is overigens een succes. In Kalmthout tellen we gemiddeld 1.024 fietsers per dag. Op diezelfde fietsostrade in Kapellen zit het daggemiddelde op 690 fietsers met op de topdag een maximum van 2.478 fietsers op een werkdag.”

https://www.hln.be/in-de-buurt/essen/fietsostrade-weer-anderhalve-kilometer-langer~ae29d151/

Fietsostrade F14 Antwerpen-Essen al voor 25 kilometer befietsbaar
05.06.2020

De provincie Antwerpen werkte een ontbrekend deel op de fietsostrade F14 Antwerpen-Roosendaal via Kapellen, Kalmthout en Essen weg. Tussen de Paviljoenweg en Kalmthoutsesteenweg in Essen legde ze over een afstand van ruim 1,5 kilometer een fietsweg in rode asfalt aan.

L012 Fietsweg Antwerpen - Essen (L12) ('fiets-o-strade' 1 - axe nord-sud) [nord] (Fietssnelweg F14) - Page 3 1591435686231

Momenteel fiets je vanaf de Nederlandse grens tot Antwerpen Luchtbal vlot over de fietsostrade F14 Antwerpen-Roosendaal. Door het wegwerken van het ontbrekende deel op grondgebied Essen, komen we een stap dichter bij de volledige realisatie van deze fietsostrade. Ondertussen is 25,4 kilometer van 27,3 kilometer volledig gerealiseerd.

De eerder gerealiseerde delen van deze fietsostrade kennen sowieso al succes. In Kalmthout telt de provinciale Fietsbarometer gemiddeld 1 024 fietsers per dag. Op diezelfde fietsostrade in Kapellen zit het daggemiddelde op 690 fietsers met op de topdag een maximum van 2 478 fietsers op een werkdag.
Fietsweg Paviljoenweg-Kalmthoutsesteenweg Essen

Tussen de Paviljoenweg en Kalmthoutsesteenweg fiets je voortaan over een 3 meter brede fietsweg over een roodbruine asfalt en dit over een totale lengte van 1,67 kilometer. Voor de veiligheid van de fietser is er op dit volledige traject verlichting en een middenmarking voorzien. Aan de spooroverwegen komt er nog een gekleurde slemlaag aan. En om de weg niet uit het oog te verliezen, brengt de provincie Antwerpen ook hier F-logo’s aan op de grond en plaatsen het wegwijzers, net zoals op de rest van het traject.

Kostprijs

De realisatie van dit ontbrekende deel kostte 650 000 euro. De provincie Antwerpen doet voor deze werken beroep op het Fietsfonds en ontvangt zo 50% subsidie van de Vlaamse overheid.

L012 Fietsweg Antwerpen - Essen (L12) ('fiets-o-strade' 1 - axe nord-sud) [nord] (Fietssnelweg F14) - Page 3 1591435686254


https://www.provincieantwerpen.be/aanbod/drem/dienst-mobiliteit/fietsbeleid/fietsostrades/f14/nieuws-fietsostrade-antwerpen-essen.masterdetail.html/p_detail_url/nl/drem/dienst-mobiliteit/nieuws/fietsbeleid/20200605_f14_essenklaar.html

https://www.gva.be/cnt/dmf20200605_04982268/weer-stukje-fietsostrade-klaar-nu-bijna-in-een-ruk-van-nederlandse-grens-tot-luchtbal

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L012 Fietsweg Antwerpen - Essen (L12) ('fiets-o-strade' 1 - axe nord-sud) [nord] (Fietssnelweg F14) - Page 3 Empty Re: Opnieuw uitstel voor ontbrekende schakel van F14 fietsostrade Antwerpen-Essen

Message  eeuwige reiziger Mer 31 Mar 2021 - 9:22

Terug naar af... Alweer!


Fietsostrade tussen Antwerpen en Essen raakt niet afgewerkt door verzet over kikkerpoel
4 maart 2021

De fietsostrade tussen Antwerpen en Essen is zo goed als klaar, maar er is één stuk van 1,5 kilometer dat maar niet afgewerkt kan worden. De reden is een buurtbewoner die steeds opnieuw beroep aantekent, onder andere vanwege zijn kikkerpoel. De man is bang dat de fietsostrade de rust van zijn kikkerpoel zou verstoren.

Al meer dan 3 jaar probeert het provinciebestuur van Antwerpen de laatste hand te leggen aan het laatste stuk van de fietsostrade. Het is een stuk van anderhalve kilometer tussen de Vloeiende in Kapellen en Schriek in Ekeren. Eén buurtbewoner doet echter moeilijk. Hij verzet zich ertegen dat er bomen moeten worden gerooid en vreest dat de rust in zijn kikkerpoel verstoord zal worden. De man stapte al 2 keer naar de Raad voor Vergunningsbetwistingen, met succes. De Raad heeft de vergunning voor het afwerken van dat stukje fietsostrade opnieuw vernietigd.

Er moeten nu nieuwe procedures worden opgestart en ook de gemeenteraad van Kapellen moet bepaalde aspecten herbekijken. Gedeputeerde Luk Lemmens van de provincie Antwerpen is teleurgesteld. "Dit zorgt ervoor dat het afwerken van die fietsostrade opnieuw maanden op zich zal moeten laten wachten. Het zijn vooral de fietsers die hier het grootste slachtoffer van zijn", vertelt hij op Radio 2 Antwerpen. "We hebben al vaak geprobeerd om met de betrokken inwoner te praten, jammer genoeg zonder succes."

https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2021/03/04/fietsostrade-tussen-antwerpen-en-essen-raakt-maar-niet-afgewerkt/

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Page 3 sur 3 Précédent  1, 2, 3

Revenir en haut

- Sujets similaires

 
Permission de ce forum:
Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum