Forum lie au site www.velo-ravel.net
Vous souhaitez réagir à ce message ? Créez un compte en quelques clics ou connectez-vous pour continuer.

Canal Gand - Bruges (kanaal Gent - Brugge) (Fietssnelweg F405)

2 participants

Page 3 sur 3 Précédent  1, 2, 3

Aller en bas

Canal Gand - Bruges (kanaal Gent - Brugge) (Fietssnelweg F405) - Page 3 Empty Miljoenste fietser! [Gent]

Message  eeuwige reiziger Ven 13 Sep 2019 - 19:23

Miljoenste fietser passeert aan telpaal op de Groendreef
Kathleen Herman uit Lovendegem passeerde als miljoenste fietser voorbij de telpaal aan de Groendreef.

Op vrijdag 23 augustus 2019 passeerde iets na de middag de miljoenste fietser aan de fietstelpaal op de Groendreef. Kathleen Herman uit Lovendegem gaat daarmee de Gentse geschiedenisboeken in. De fietstelpaal werd geplaatst in september 2018.

Aangezien deze telpaal medio september 2018 geplaatst werd, betekent dit dat er maandelijks meer dan 90.000 fietsers voorbijrijden Een cijfer waar we als Stad trots op kunnen zijn. En het bewijs dat het fietsbeleid van de Stad Gent zijn vruchten afwerpt.

Een miljoen fietsers op minder dan een jaar, dat zijn een miljoen gezonde verplaatsingen. We mogen trots zijn, en tegelijk moeten we ervoor zorgen dat al deze fietsers ook elders in de stad de nodige ruimte krijgen.
Filip Watteeuw, schepen van Mobiliteit

Fietsas Coupure - Groendreef
De Groendreef loopt langs de Brugse Poort en maakt deel uit van een drukke fietsas die het centrum van Gent verbindt met buur- en deelgemeenten Mariakerke, Wondelgem, Lievegem en Evergem. De afgelopen jaren investeerde de Stad Gent fors om deze fietsas veilig te maken en prioriteit te geven aan de fietsers. Getuige hiervan de twee lange fietsstraten die er onderdeel van uitmaken, Coupure Links en de Trekweg en twee onderdoorgangen waardoor fietsers niet langer de Nieuwe Wandeling en de Rooigemlaan hoeven te kruisen.

https://stad.gent/mobiliteit-openbare-werken/nieuws-evenementen/miljoenste-fietser-passeert-aan-telpaal-op-de-groendreef
https://www.hln.be/in-de-buurt/gent/op-een-jaar-tijd-miljoen-fietsers-aan-groendreef~a353f220/

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Canal Gand - Bruges (kanaal Gent - Brugge) (Fietssnelweg F405) - Page 3 Empty Re: Coupure Contributiebrug [Gent]

Message  eeuwige reiziger Ven 17 Avr 2020 - 15:52

Voor 10 miljoen euro fietsbruggen en -onderdoorgangen in aankomst in Gent
13/01/2020

GENT - Aan de Stropkaai is het brugdek voor een grote nieuwe wandel- en fietsbrug over het water geplaatst. Dit jaar volgen nog vier grote fietsprojecten, samen goed voor meer dan tien miljoen euro aan investeringen.

(...)

Het bouwdossier voor een brug onder het kruispunt van Coupure Links en de Nieuwewandeling ligt ook zo goed als klaar. In augustus kan de bouw starten. Eind 2021 moet het werk af zijn.

Het gaat om een belangrijke schakel op de drukste fietsroute van de stad. De doorgang onder de Contributiebrug zal de fietsstraten Coupure Links en Jan van Hembysebolwerk op elkaar doen aansluiten. De duizenden fietsers op de Coupure zullen de Nieuwewandeling niet meer moeten oversteken.

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20200113_04803545


De in Gent alom bekende "groene eilandjes" behoren ondertussen al tot het verleden:

Groene eilandjes weggehaald met kraan
5 maart 2020

GENT - Zoals de stad heeft aangekondigd, is vandaag al gestart met het weghalen van de groene eilandjes aan het Jan van Hembysebolwerk. Die eilandjes moesten sowieso weg voor de aanleg van een fietsonderdoorgang, maar door de voorbije stormen zijn ze losgeslagen. Daarom gaan ze nu al weg.

Een grote kraan op de oever moest de losgeslagen eilandjes uit het water vissen. Ze zijn niet meer te herstellen. De eilandjes hebben jarenlang gediend als broedplaats voor watervogels, maar ook als paaiplaats voor vissen. Dat ze moesten verdwijnen, zorgde voor protest. Maar omwille van een fietsonderdoorgang die gebouwd zal worden, moest het wel. De stad en de Vlaamse Waterweg beloofden wel groene oevers in de plaats te creëren. Zaterdag vindt een kajakwedstrijd plaats in Gent, en de ronddrijvende eilandjes belemmerden de vrije doorgang. Daarom zijn ze nu al weggehaald.

https://www.hln.be/in-de-buurt/gent/groene-eilandjes-weggehaald-met-kraan~a36c42a9/
https://www.hln.be/in-de-buurt/gent/groeneilandjes-aan-nieuwewandeling-gaan-vroeger-dan-gepland-weg-want-storm-maakte-ze-kapot~a32586f8/

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Canal Gand - Bruges (kanaal Gent - Brugge) (Fietssnelweg F405) - Page 3 Empty Coronamaatregel: jaagpad en fietsbrug afgesloten [Beernem]

Message  eeuwige reiziger Ven 17 Avr 2020 - 16:03

Beernem sluit fietsbrug af en verbiedt fietsen tussen jachthaven en Miseriebocht
17 april 2020

BEERNEM - De gemeente Beernem neemt extra coronamaatregelen: de fietsbrug wordt afgesloten en er geldt een fietsverbod op het fietspad tussen jachthaven en Miseriebocht.

Canal Gand - Bruges (kanaal Gent - Brugge) (Fietssnelweg F405) - Page 3 Size_1024_768_36445

I”We hebben gemerkt dat de afstand van minstens anderhalve meter niet op alle plaatsen kan gewaarborgd worden, vooral op warme dagen”, zegt burgemeester Jos Sypré (CD&V). “Daarom heb ik enkele noodzakelijke maatregelen genomen. De fietsbrug wordt afgesloten voor voetgangers en fietsers. Gebruik de Louisabrug in de plaats. Het stukje fietspad tussen de jachthaven en de Miseriebocht is enkel voorbehouden voor voetgangers. Fietsers moeten omrijden via Sint-Jorisstraat.” Deze maatregelen gelden tot en met maandag en worden daarna geëvalueerd.


https://www.hln.be/in-de-buurt/beernem/beernem-sluit-fietsbrug-af-en-verbiedt-fietsen-tussen-jachthaven-en-miseriebocht~afc442cb/
https://www.beernem.be/nieuwsdetail/3932/extra-coronamaatregelen-afsluiten-fietsbrug-en-fietsverbod-op-fietspad-tussen-jachthaven-en-miseriebocht

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Canal Gand - Bruges (kanaal Gent - Brugge) (Fietssnelweg F405) - Page 3 Empty Re: Coronamaatregel: jaagpad en fietsbrug afgesloten [Beernem]

Message  eeuwige reiziger Lun 20 Avr 2020 - 21:48

Fietsbrug en jaagpad in Beernem weer open voor fietsers: “Maar mogelijk in weekend weer dicht”
20 april 2020

BEERNEM - De fietsbrug en het jaagpad, tussen de jachthaven en de Miseriebocht, zijn opnieuw open voor fietsers en wandelaars. Afgelopen weekend werden die populaire routes afgesloten om sociale distancing te bewaren.

“Het is geen geheim dat de fietsbrug enorm veel fietsers aantrekt. Dagelijks fietsen of wandelen meer dan duizend mensen over de fietsbrug. Tijdens het weekend, en zeker op zonnige dagen, loopt dit aantal nog op”, zegt burgemeester Jos Sypré (CD&V). De omleiding is niet zo ver. In de plaats van de fietsbrug kunnen fietsers en wandelaars de Louisabrug gebruiken waar je aan beide kanten van de brug kan fietsen en wandelen. Fietsers die niet meer langs het jaagpad kunnen fietsen, kunnen fietsen via de Sint-Jorisstraat. “We hebben de suggestie om eenrichtingsverkeer in te voeren op de fietsbrug bekeken, maar zijn hier niet op ingegaan”, zegt Sypré. “We merken nu al dat het fietsverbod aan het jaagpad niet door alle fietsers werd nageleefd. We kunnen ook niet permanent controle uitoefenen op het naleven van het eenrichtingsverkeer. We plaatsen er wel infoborden die duiden op de afstandsregel van minstens anderhalve meter.”

Vrijdag beslist het schepencollege of de maatregelen ook komend weekend weer gelden. “Dat hangt af van de weersvoorspellingen”, besluit Sypré.

https://www.hln.be/in-de-buurt/beernem/fietsbrug-en-jaagpad-in-beernem-weer-open-voor-fietsers-maar-mogelijk-in-weekend-weer-dicht~a17e2679/

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Canal Gand - Bruges (kanaal Gent - Brugge) (Fietssnelweg F405) - Page 3 Empty Coronamaatregelen: tijdelijke uitbreiding fietsstraten [Gent]

Message  eeuwige reiziger Lun 27 Avr 2020 - 7:24

Gent krijgt al 4 kilometer ‘coronafietsstraat’
24 april 2020

Tijdens deze lokdowndagen wordt veel meer dan anders gefietst en gewandeld, terwijl er nog nauwelijks auto’s op de baan zijn. In de stad is het soms zo druk dat de afstandsregels niet gerespecteerd kunnen worden. Daarom is op enkele wegen langs het water – tijdelijk – meer plaats gemaakt voor de zwakke weggebruiker. Het gaat om 4 kilometer ‘coronafietsstraat’.

“Door meer ruimte vrij te maken voor fietsers en voetgangers kan iedereen veilig van de publieke ruimte gebruikmaken om zich functioneel of recreatief verplaatsen”, zegt mobiliteitsschepen Filip Watteeuw. “Op de drie assen langs het water - die we tijdelijk gaan aanpassen - vind je nu heel veel voetgangers en fietsers. Op de smalle voet- en fietspaden kan de social distancing niet worden gerespecteerd. Dankzij de aanpassing kan het wel.”

Concreet wordt De Ferdinand Lousbergskaai vanaf vandaag enkelrichtingsverkeer voor auto’s van aan de stadsring tot aan de Forelstraat. Een deel van de rijweg wordt voorbehouden voor voetgangers. Vanaf 27 april wordt de Groendreef - Gerard Willemotlaan wordt een fietsstraat, van aan het Jan Van Hembysebolwerk tot aan de Trekweg. Daardoor mogen fietsers de hele rijweg gebruiken, en auto’s moeten verplicht achter hen blijven. Het bestaande fietspad wordt nu voorbehouden voor voetgangers. Ter hoogte van de blauwe voetgangers- en fietsbrug - tussen de Kempstraat en de Weefselstraat - wordt het autoverkeer in de Groendreef tijdelijk omgeleid. Ook as Henleykaai - Neermeerskaai langs het water wordt een fietsstraat. Ook daar wordt het bestaande fietspad dan de plaats voor voetgangers.

Andere locaties worden nog onderzocht.

https://m.hln.be/in-de-buurt/gent/gent-krijgt-al-4-kilometer-coronafietsstraat~af9264e7/
https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20200425_04934611

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Canal Gand - Bruges (kanaal Gent - Brugge) (Fietssnelweg F405) - Page 3 Empty Vernieuwing jaagpad [Brugge-Oostkamp-Beernem]

Message  eeuwige reiziger Mer 3 Juin 2020 - 16:39

Eindelijk! Het jaagpad had echt wel zijn beste tijd gehad en op meerdere plaatsen duwden boomwortels het asfalt omhoog. Binnenkort wordt mijn woon-werkfietstraject een stukje comfortabler.

Westdijk in Beernem en Oostkamp krijgt nieuw wegdek
3 juni 2020

Canal Gand - Bruges (kanaal Gent - Brugge) (Fietssnelweg F405) - Page 3 763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0

BEERNEM - Vanaf maandag 8 juni pakt De Vlaamse Waterweg nv langs het kanaal Gent-Oostende 5,1 kilometer jaagpad aan in Beernem en Oostkamp om fietsers meer comfort te bieden.

In overleg met de gemeenten wordt de Westdijk grondig vernieuwd. De werken verlopen in twee fasen en als alles vlot gaat, is het jaagpad volledig klaar begin augustus. Gebruikers van het jaagpad moeten tijdens werken een omleiding volgen, tussen de twee werkfasen kan het jaagpad gebruikt worden.

Kostprijs van de werken bedraagt 337.500 euro. Ook de Vaartdijk langs het kanaal in Jabbeke en Oudenburg staat nog op de planning. Tijdens de werken kunnen fietsers en voetgangers een omleiding volgen in beide richtingen via de Halve Maanstraat (Beernem/Oostkamp), de Stuivenbergstraat (Oostkamp), de fietstunnel onder de sporen, de Gevaertsestraat, de Patersonstraat, de Sint-Godelievestraat, de Legeweg, de Meulestee (Oostkamp/Brugge) en de Baron Ruzettelaan.


https://www.hln.be/in-de-buurt/beernem/westdijk-in-beernem-en-oostkamp-krijgt-nieuw-wegdek~a8aa4313c/


Westdijk in Beernem en Oostkamp krijgt nieuw wegdek
03/06/2020

Vanaf maandag 8 juni pakt De Vlaamse Waterweg nv langs het kanaal Gent-Oostende 5,1 kilometer jaagpad aan in Beernem en Oostkamp om fietsers meer comfort te bieden. In overleg met de gemeenten wordt de Westdijk grondig vernieuwd. De werken verlopen in twee fasen en als alles vlot gaat, is het jaagpad volledig klaar begin augustus. Gebruikers van het jaagpad moeten tijdens werken een omleiding volgen, tussen de twee werkfasen kan het jaagpad gebruikt worden.

In 2019 werd via het Financieringsfonds Eenmalige Uitgaven (FFEU) 10 miljoen euro vrijgemaakt voor De Vlaamse Waterweg nv om het comfort van jaagpaden te verhogen voor fietsers. Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare werken Lydia Peeters: “De Vlaming heeft de afgelopen maanden de fiets (her)ontdekt en ik wil hen graag ook op die fiets houden. We verhogen met deze werken het comfort op de jaagpaden zodat er comfortabeler gefietst kan worden langs het water. Dit kan een stimulans zijn om meer te fietsen, niet alleen recreatief, maar ook voor het woon-werk of woon-schoolverkeer. Jaagpaden zijn heel geschikt als vlotte en veilige fietsverbindingen tussen woon-werkgebieden, aangezien ze meestal niet kruisen met het drukke wegverkeer.”

Met de FFEU-middelen wordt in Vlaanderen in totaal zo’n 70 kilometer jaagpad aangepakt. Vanaf 8 juni is de Westdijk langs het kanaal Gent-Oostende in Beernem en Oostkamp aan de beurt. Alles tot en met de onderlaag wordt tegen 26 juni afgewerkt, na het bouwverlof is er nog een aantal dagen werk om de toplaag in asfalt aan te brengen. Tussen deze twee fasen door wordt het jaagpad opengesteld voor gebruikers. De kostprijs van de werken bedraagt 337.500 euro.

De werken zijn weersafhankelijk maar door een goede voorbereiding en een strikte werkplanning voorop te stellen, blijft de uitvoeringstermijn zo beperkt mogelijk. Ook de Vaartdijk langs het kanaal in Jabbeke en Oudenburg staat nog op de planning.

Verloop van de herstelling

Voor de planning van de werken wordt rekening gehouden met de beheerwerken van natuurgebied de Leiemeersen, waarvan de terreinen enkel bereikbaar zijn via het jaagpad. Deze zijn gepland van eind juni tot midden juli. Voor die tijd, tegen 26 juni, zal de onderlaag van het jaagpad afgewerkt zijn zodat de werktuigen kunnen passeren. Na het bouwverlof volgt de afwerking van het jaagpad.

In de eerste fase verwijdert de aannemer het bestaande wegdek en waar nodig de fundering, en wordt de fundering geëffend. Voor het bouwverlof krijgt de Westdijk nog een egaliserende onderlaag. In fase twee, na het bouwverlof, wordt de toplaag in asfalt aangebracht.

Toegankelijkheid tijdens de werken

Tussen de eerste fase in juni en de tweede na het bouwverlof stelt de waterwegbeheerder het jaagpad open voor gebruikers. Tijdens de werken kunnen fietsers en voetgangers een omleiding volgen in beide richtingen via de Halve Maanstraat (Beernem/Oostkamp), de Stuivenbergstraat (Oostkamp), de fietstunnel onder de sporen, de Gevaertsestraat, de Patersonstraat, de Sint-Godelievestraat, de Legeweg, de Meulestee (Oostkamp/Brugge) en de Baron Ruzettelaan.

https://www.vlaamsewaterweg.be/nieuws/westdijk-beernem-en-oostkamp-krijgt-nieuw-wegdek


In Beernem is men sedert enkele weken bezig met de aanleg van het ontbrekend stuk fietspad ter hoogte van de Sint-Jorisstraat (op de kaart: fase 2B). Het rommelig dolomietpad verdwijnt en maakt plaats voor een betonpad. Hiermee wordt het jaagpad voltooid langs de Miseriebocht. Door de Coronacrisis liepen de werken wat vertraging op, maar ondertussen - zo zag ik gisteren - wordt er weer flink doorgewerkt.

Canal Gand - Bruges (kanaal Gent - Brugge) (Fietssnelweg F405) - Page 3 Download

https://www.beernem.be/product/1323/nieuw-fietspad-sint-jorisstraat

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Canal Gand - Bruges (kanaal Gent - Brugge) (Fietssnelweg F405) - Page 3 Empty Re: Vernieuwing jaagpad [Brugge-Oostkamp-Beernem]

Message  eeuwige reiziger Sam 4 Juil 2020 - 12:11

Jaagpad langs kanaal Gent-Brugge-Oostende is opnieuw open tot begin augustus
3 juli 2020

Canal Gand - Bruges (kanaal Gent - Brugge) (Fietssnelweg F405) - Page 3 763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0

OOSTKAMP - Het jaagpad langs het kanaal Gent-Brugge-Oostende is tussen Steenbrugge en Moerbrugge opnieuw open voor fietsers en voetgangers. Begin augustus worden de werken pas verdergezet.

De Vlaamse Waterweg legt het jaagpad langs het kanaal opnieuw aan, zodat je er veiliger kan fietsen. Het jaagpad wordt immers veel door fietsers gebruikt, zowel voor woon-werkverkeer als voor het toerisme. Het nieuws van de werken veroorzaakte dan ook bij menig inwoner wrevel.

Intussen meldt de gemeente Oostkamp goed nieuws, want het jaagpad is opnieuw opengesteld. De onderlaag van het asfalt is aangebracht. De toplaag wordt pas gegoten in de eerste week van augustus. In de afwerkingsfase zal de aannemer nog enkele oneffenheden wegwerken, de aansluitingen in orde brengen en de bocht ter hoogte van Steenbrugge herstellen.

https://www.hln.be/in-de-buurt/oostkamp/jaagpad-langs-kanaal-gent-brugge-oostende-is-opnieuw-open-tot-begin-augustus~a3d5a2b6/

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Canal Gand - Bruges (kanaal Gent - Brugge) (Fietssnelweg F405) - Page 3 Empty Re: Coronamaatregelen: tijdelijke uitbreiding fietsstraten [Gent]

Message  eeuwige reiziger Sam 4 Juil 2020 - 17:37

Coronaregels verlengd op plek waar meer dan duizend fietsers per dag passeren
3/07/2020

GENT - Twee van de drie Gentse straten die tijdens de coronacrisis omgevormd waren tot fiets- en wandelstraten, blijven dat ook tot 30 september. Op beide plekken komen extra veiligheidsmaatregelen voor zwakke weggebruikers.

Omdat door corona heel wat Gentenaars vaker de fiets namen of te voet gingen, leidde dat op sommige plaatsen tot gevaarlijke situaties op het fiets- en/of voetpad. Daarom werd een rijstrook van de Lousbergskaai een wandelstrook en werden de Groendreef/Gerard Willemotlaan en de Henleykaai/Neermeerskaai fietsstraten. De Groendreef werd zelfs tijdelijk geknipt.

Anderhalve maand later maakt schepen van Mobiliteit Filip Watteeuw (Groen) een balans op. “Aan de Groendreef en de Willemotlaan passeren meer dan duizend fietsers per dag en minstens twee keer zoveel fietsers als auto’s. Ook het aantal voetgangers dat het voormalige fietspad gebruikt (tussen de 50 en 100 per uur), is bevredigend”, zegt Watteeuw. “De knip aan de blauwe brug zorgde niet voor extra problemen op andere locaties.”

30 september

Daarom is beslist dat de straten fietsstraten blijven minstens tot 30 september. Wel worden er extra pictogrammen aangebracht om de situatie te verduidelijken. Ook op de Lousbergskaai blijven de maatregelen gelden tot eind september. Daar wordt de wandelstrook beter afgescheiden van de rijweg door stootbanden en extra signalisatie. “Parkeren of stationeren wordt zo onmogelijk”, zegt Watteeuw.

Waar de klok wél wordt teruggedraaid, is op de Henleykaai/Neermeerskaai. “Er rijden de laatste weken weer te veel auto’s in vergelijking met het aantal fietsers”, zegt Watteeuw. “Het gemotoriseerde verkeer rijdt bovendien erg snel en respecteert de fietsstraat onvoldoende. Ook wordt het plaatselijk parkeerverbod op de Henleykaai onvoldoende gerespecteerd.”


https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20200703_93836774

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Canal Gand - Bruges (kanaal Gent - Brugge) (Fietssnelweg F405) - Page 3 Empty Re: Vernieuwing jaagpad [Brugge-Oostkamp-Beernem]

Message  eeuwige reiziger Sam 1 Aoû 2020 - 10:49

UPDATE 31 JULI 2020 - ALS HET WEER ZONNIG EN DROOG BLIJFT, GIETEN WE OP 4, 5 EN 6 AUGUSTUS DE TOPLAAG IN ASFALT EN ZAL HET JAAGPAD AFGESLOTEN ZIJN, AANSLUITEND GAAT HET DEFINITIEF OPEN. JE KAN RONDGAAN VIA DEZELFDE OMLEIDINGSROUTE ALS TIJDENS DE EERSTE FASE VAN DE VERNIEUWINGSWERKEN.

https://www.vlaamsewaterweg.be/nieuws/westdijk-beernem-en-oostkamp-krijgt-nieuw-wegdek


UPDATE 4 AUGUSTUS 2020 - VANAF VANDAAG STARTEN WE MET HET GIETEN VAN DE TOPLAAG OP HET JAAGPAD IN BEERNEM EN OOSTKAMP. DOOR DE VOORSPELDE HITTEGOLF ZAL DE AANNEMER NA DE WERKEN HET JAAGPAD OPENSTELLEN, MAAR HET AFWERKEN VAN DE STROOK TUSSEN DE WEG EN DE BERM ZAL OP EEN LATER MOMENT MOETEN GEBEUREN. HET ASFALT KAN NAMELIJK NIET GENOEG AFKOELEN BIJ DE ZEER ZOMERSE TEMPERATUREN. DE EXACTE DATUM VOOR DE ALLERLAATSTE AFWERKINGSWERKEN WORDT LATER MEEGEDEELD.

https://www.vlaamsewaterweg.be/nieuws/westdijk-beernem-en-oostkamp-krijgt-nieuw-wegdekFietsen langs jaagpad even verboden, politie vraagt voorbijgangers omleiding te volgen
4/08/2020

Canal Gand - Bruges (kanaal Gent - Brugge) (Fietssnelweg F405) - Page 3 103576a0-d64a-11ea-afbe-924c40b2650a_web_translate_-0.807116_-70.2379__scale_0.4954195_0.4954199__

BEERNEM / OOSTKAMP - De asfalteringswerken voor de toplaag van het jaagpad langs het kanaal Brugge-Gent zijn gestart. Die zullen drie dagen duren.

Fietsers die vanuit Beernem in de richting van Moerbrugge willen, kunnen dinsdag niet door. Woensdag zal het onmogelijk zijn om vanuit Moerbrugge naar Brugge te fietsen. De politie vraagt fietsers om de omleiding te volgen.


https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20200804_94342413

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Canal Gand - Bruges (kanaal Gent - Brugge) (Fietssnelweg F405) - Page 3 Empty Re: Overleiestraat [Knesselare]

Message  eeuwige reiziger Lun 30 Nov 2020 - 17:24

Goed nieuws, maar... het venijn zit in de staart. Het oud plan om het jaagpad tussen N499 en Moerstraat (Bellem) lijkt hier weer boven te komen. Heel onlogisch om fietsers zo'n omweg te laten doen...


Eindelijk licht aan einde van jarenlange tunnel voor aanleg fietspad Overleiestraat
27/11/2020

Canal Gand - Bruges (kanaal Gent - Brugge) (Fietssnelweg F405) - Page 3 88391656-30b4-11eb-ac3b-f5d318527335_web_scale_0.3472222_0.3472222__

AALTER / KNESSELARE - Na jaren van discussies, lijkt de heraanleg van de Overleiestraat langs het kanaal Gent-Brugge in Knesselare in kannen en kruiken. En dat is vooral goed nieuws voor de fietsers.

Het is een bizar zicht voor wie met de fiets langs het kanaal Gent-Brugge rijdt en in Sint-Joris West-Vlaanderen achter zich laat om op de provinciegrens een prachtig fietspad te moeten verlaten. Het eindigt daar abrupt waardoor je de straat moet oversteken om via de in slechte staat verkerende Overleiestraat verder te fietsen.

Plannen om de West-Vlaamse fietssnelweg door te trekken bestaan al meer dan tien jaar, maar nu is er dus licht aan het einde van de tunnel. Samen met de provincie heeft Aalter het dossier klaar gestoomd. “Alle nodige vergunningen voor de heraanleg van de Overleiestraat zijn binnen waardoor het dossier kan worden aanbesteed”, zegt Aalters schepen van Openbare Werken Patrick Hoste (CD&V).

“Ik vermoed dat hierdoor de werken in het voorjaar van 2021 kunnen starten om klaar te zijn in 2022. Waarom dit zo lang geduurd heeft? Er zijn heel lange discussies geweest over het doorlopen van het fietspad onder de brug aan de Hoekestraat, maar Waterweg zei daarop neen. Zoals vaak in grote dossiers zijn er knelpunten, maar op een bepaald moment moet je beslissingen nemen om er mee door te gaan.”

Duidelijke signalisatie

Concreet zal de Overleiestraat worden heraangelegd van aan de provinciegrens tot aan de zwaaikom. Ook de riolering wordt tijdens de werken vervangen. Wat zal er gebeuren aan het kruispunt van de Overleiestraat met de Maria-Aalterseweg ter hoogte van de brug? Dat staat niet meteen bekend als het veiligste in de buurt. “De voorrang wordt niet gewijzigd, maar er komt duidelijke signalisatie dat er een fietsovergang is. Daarnaast zal aan de Overleiestraat een asverschuiving aangelegd worden want de weg is nu een lang recht stuk waar er soms stevig gevlamd wordt. Eenmaal afgewerkt zal er een prachtig fietspad liggen zodat je recht tot in Brugge kan fietsen”, klinkt het.

Maar de fietser heeft nog iets om naar uit te kijken. Aansluitend op de werken aan de Overleiestraat zal er ook een nieuw fietspad komen langs de Hoekestraat, de Maria-Aalterseweg, de Knesselarestraat richting station. “Van daar uit kan je dan via de spoorweg fietsen richting Aalter en op termijn naar Bellem en Hansbeke. Dan hebben we een compleet fietsnetwerk”, besluit Hoste.

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20201127_95809494

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Canal Gand - Bruges (kanaal Gent - Brugge) (Fietssnelweg F405) - Page 3 Empty Re: Coupure Contributiebrug [Gent]

Message  eeuwige reiziger Ven 20 Aoû 2021 - 16:13

Screenshot-2021-08-20-In-n-beweging-van-Mariakerke-naar-Gent-centrum-werken-aan-nieuwe-fietsonderdoo

https://www.hln.be/gent/in-een-beweging-van-mariakerke-naar-gent-centrum-werken-aan-nieuwe-fietsonderdoorgang-gestart~a081d4a1/
https://stad.gent/nl/mobiliteit-openbare-werken/nieuws-evenementen/werken-nieuwe-fietsonderdoorgang-onder-contributiestraat-van-starteeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Page 3 sur 3 Précédent  1, 2, 3

Revenir en haut

- Sujets similaires

 
Permission de ce forum:
Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum