Forum lie au site www.velo-ravel.net
Vous souhaitez réagir à ce message ? Créez un compte en quelques clics ou connectez-vous pour continuer.

Worden tramsporen veiliger voor fietsers?

Aller en bas

Worden tramsporen veiliger voor fietsers? Empty Worden tramsporen veiliger voor fietsers?

Message  velo-ravel.net Lun 15 Avr 2013 - 22:42GENT - Mogelijk komen er binnenkort rubbers tussen de tramsporen in Gent om te vermijden dat fietsers er met hun wiel in vastraken en vallen. Het stadsbestuur gaat onderzoeken of het systeem haalbaar is.

Gentse fietsers kunnen er over meespreken. Tramsporen zijn, na kruispunten, veruit de gevaarlijkste hindernissen die een fietser moet nemen in de stad. Mogelijk komt er een oplossing om de tramsporen veiliger te maken. Mobiliteitsschepen Filip Watteeuw (Groen) zegt, op voorstel van zijn partijgenoot Sara Matthieu, ‘fietsveiligere' tramsporen te willen onderzoeken.

De Brusselse vervoersmaatschappij MIVB voert momenteel tests uit met een Zwitsers systeem met een rubberen band. Die vult de holte in de sporen op zodat fietswielen er niet meer in vast kunnen raken. Het wiel van een tram is wel zwaar genoeg om de rubberen band opzij te duwen.

Watteeuw - die enkele maanden geleden zelf nog tegen de grond smakte bij het dwarsen met zijn fiets van tramsporen - noemt het systeem ‘het ei van Columbus'.

‘We nemen contact op met de MIVB om te zien of het systeem een oplossing kan bieden. De vraag is natuurlijk wat het kost en hoe het zit met het onderhoud. Maar het zou zeker op gevaarlijke punten waar veel tramsporen samenkomen, zoals aan het Braunplein, een goed idee kunnen zijn', aldus Watteeuw.
http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DMF20130412_00538613
velo-ravel.net
velo-ravel.net

Messages : 7633
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

Worden tramsporen veiliger voor fietsers? Empty Vélo : comment bien traverser les rails ?

Message  velo-ravel.net Lun 15 Avr 2013 - 22:47

http://www.lanouvellerepublique.fr/Toute-zone/Actualite/24-Heures/n/Contenus/Articles/2013/04/09/Velo-comment-bien-traverser-les-rails-1403870

velo-ravel.net
velo-ravel.net

Messages : 7633
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

Revenir en haut

- Sujets similaires

 
Permission de ce forum:
Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum