Forum lie au site www.velo-ravel.net
Vous souhaitez réagir à ce message ? Créez un compte en quelques clics ou connectez-vous pour continuer.

N50C... van gewestweg naar fietsverbinding? [Kortrijk]

Aller en bas

N50C... van gewestweg naar fietsverbinding? [Kortrijk] Empty N50C... van gewestweg naar fietsverbinding? [Kortrijk]

Message  eeuwige reiziger Sam 4 Mar 2017 - 15:26

HEULE
07/09/2016
Fietsostrade op tracé gewestweg

Op het tracé van de N50C komt geen nieuwe gewestweg. Maar wel een nieuwe fietsostrade en groen. Het gaat over een strook van 60 meter breed en 1,5 kilometer lang. De strook start aan de ring rond Kortrijk (R8), nabij het doortrekkersterrein in Heule, en loopt tot aan de Molenstraat. Het project past in een plan om een nieuwe groene as te creëren tussen de binnenstad van Kortrijk, speeldomein De Warande, het landbouwgebied rond Preetjes Molen en de open ruimte ten noorden van Kortrijk. Het extra buurt- en wijkgroen kan ook aansluiten op de Heulebeekvallei. De stad maakt als eerste stap een nieuw ruimtelijk uitvoeringsplan op. Alle betrokkenen krijgen later nog inspraak in de plannen, in het kader van Kortrijk Spreekt.

http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-kortrijk/fietsostrade-op-trace-gewestweg-a2853013/


Kortrijk krijgt nieuw fietspad van 1,6 kilometer
08/09/2016

KORTRIJK - De stad Kortrijk realiseert een fietsdoorsteek en groenvoorziening daar waar de N50c moest komen. Deze verbindingsweg komt er niet.

Bij de opstelling van het gewestplan in de jaren ’70 werd een tracé voorzien voor de toekomstige aanleg van een nieuwe gewestweg N50c. Deze N50c moest functioneren als een ontdubbeling voor de N50 Brugsesteenweg naar de nieuwe N328. Hierbij werd een reservatiestrook volledig van bebouwing gevrijwaard. Deze vrije ruimte bevindt zich tussen de Molenstraat en de R8, waar de strook aansluit op de Noordlaan. Aangezien deze weg niet zal worden gerealiseerd, dringt zich een herbestemming van deze reservatiestrook op.

De stad kiest hierbij voor een invulling als fietsverbinding en groen-recreatieve corridor. Zo kan een nieuwe groene as gecreëerd worden tussen de Kortrijkse binnenstad, het speeldomein De Warande, het landbouwgebied rond Preetjesmolen en de open ruimte ten noorden van Kortrijk. Dit zorgt ook voor extra buurt- en wijkgroen voor de lokale woonomgeving.

De groene zone kan zo een ecologisch geheel vormen met de Heulebeekvallei. Deze invulling laat toe om deze zone te benutten als belangrijke schakel in de noord-zuidfietsas door de stad. Daarom zal worden overgegaan tot de opmaak van een Ruimtelijk Uitvoeringsplan (RUP) voor deze zone. De stad zal in de loop van deze procedure, in het kader van Kortrijk Spreekt, ruime inspraak organiseren voor de ruime buurt en alle geïnteresseerden.

http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20160907_02458302

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Revenir en haut

- Sujets similaires

 
Permission de ce forum:
Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum