Forum lie au site www.velo-ravel.net
Vous souhaitez réagir à ce message ? Créez un compte en quelques clics ou connectez-vous pour continuer.

L015 Herentals - Balen (L15) ('fiets-o-strade' 7 - 'fiets-o-strade van de Kempen') Fietsnelweg F105

3 participants

Page 3 sur 3 Précédent  1, 2, 3

Aller en bas

L015 Herentals - Balen (L15) ('fiets-o-strade' 7 - 'fiets-o-strade van de Kempen') Fietsnelweg F105 - Page 3 Empty Aanpassing aansluiting [Geel]

Message  eeuwige reiziger Ven 17 Avr 2020 - 13:13

Stad gaat aansluiting van fietsostrade op Rauwelkoven veiliger maken voor fietsers
9 maart 2020

L015 Herentals - Balen (L15) ('fiets-o-strade' 7 - 'fiets-o-strade van de Kempen') Fietsnelweg F105 - Page 3 763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0

GEEL - Het Geelse stadsbestuur wil de voorlopige aansluiting van de fietsostrade op Rauwelkoven beter beveiligen voor fietsers. Er werd reeds een opvallende appelblauwzeegroene strook gelegd, maar de stad wil ook extra rugdekking en wegmarkeringen.

Midden februari opende een eerste deel van de fietsostrade tussen Herentals en Balen, namelijk de drie kilometer fietsostrade tussen Langstraat in Olen en Rauwelkoven in Geel. Aangezien het daaropvolgende deel fietsostrade in Geel pas wordt aangelegd tijdens de werken in de Groenstraat, die vermoedelijk deze zomer starten, moeten fietsers momenteel op en af het fietspad via de drukke baan Rauwelkoven.

“Onveilige, chaotische toestand”

Volgens raadslid Dirk Kennis (De Brugpartij) zorgt dat voor gevaarlijke situaties. “De manier waarop de fietser op en van dit fietspad moet is een aanfluiting van elke veiligheidsregel. Komende van Geel moet men Rauwelkoven oversteken, waarbij men moet stilstaan om tegenliggend verkeer voorrang te geven. Beide manoeuvres zijn een risico. Komende van de fietsostrade krijgen fietsers op de aansluiting van dit fietspad met de Groenstraat geen enkele rugdekking”, kaartte Kennis aan op de gemeenteraad.

“In de spits komen ze daar van een veilige en comfortabele situatie prompt in een onveilige, chaotische toestand terecht. Deze situatie zal bovendien duren tot de Groenstraat heraangelegd zal zijn, wat nog ongeveer drie jaar zal duren.” Kennis stelde daarom voor om de fietsostrade, eventueel in voorlopig materiaal, door te trekken tot aan de spooroverweg en van Rauwelkoven en Groenstraat, tot aan Groenhuis, een fietsstraat te maken.

L015 Herentals - Balen (L15) ('fiets-o-strade' 7 - 'fiets-o-strade van de Kempen') Fietsnelweg F105 - Page 3 763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0

Appelblauwzeegroene strook

Schepen van Mobiliteit Marlon Pareijn (CD&V) geeft aan dat de stad al enkele maatregelen genomen heeft. “De aansluiting van de fietsostrade op Rauwelkoven hebben we gemarkeerd met een appelblauwzeegroene fietssuggestiestrook. Door de opvallende kleur en door de glaskristallen in de verf is die strook in de auto zowel ’s nachts en overdag goed zichtbaar”, aldus Pareijn.

“Ook een verkeersbord dat signaleert dat fietsers op de rijbaan komen werd reeds geplaatst. We hebben ook al gedacht aan fysieke snelheidsremmers, maar daarbij vrezen we voor geluidshinder en trilling bij de buren. Er een fietsstraat van maken vond onze dienst al helemaal geen goed idee omdat er teveel autoverkeer is ten opzichte van het voorlopige fietsverkeer.”
Extra rugdekking

Toch is de mobiliteitsschepen het eens dat extra maatregelen noodzakelijk zijn. “Onze dienst en de politie vonden het geen goed idee om voor de fietsers extra rugdekking te voorzien, omdat de veiligheid niet gegarandeerd zou kunnen worden en er te weinig zichtbaarheid is voor tegenliggend verkeer. Ik ben zelf meermaals ter plaatse geweest en vind dat er wel genoeg zichtbaarheid is. We gaan daarom toch een testfase met rugdekking starten en bekijken of we chauffeurs ook kunnen laten afremmen met markeringen op de weg.”


https://www.hln.be/in-de-buurt/geel/stad-gaat-aansluiting-van-fietsostrade-op-rauwelkoven-veiliger-maken-voor-fietsers~a7409f67/

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L015 Herentals - Balen (L15) ('fiets-o-strade' 7 - 'fiets-o-strade van de Kempen') Fietsnelweg F105 - Page 3 Empty Hervatting werken [Geel]

Message  eeuwige reiziger Ven 17 Avr 2020 - 13:20

Werken aan fietsostrade hervatten
10 april 2020

L015 Herentals - Balen (L15) ('fiets-o-strade' 7 - 'fiets-o-strade van de Kempen') Fietsnelweg F105 - Page 3 763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0

GEEL - De werken aan de fietsostrade Herentals-Balen tussen de Heistraat in Geel en de Merelstraat in Mol zijn opnieuw opgestart, nadat ze eerder werden opgeschort door de coronacrisis.

“Momenteel zijn kranen bezig met het afgraven van grond in het Molse gedeelte. Door de hevige regenval in februari stond een deel van de werf tussen Heistraat en de grens met Mol een tijd onder water. Zodra deze zone voldoende droog is, wordt ook daar verder gewerkt”, klinkt het bij de stad.

Door de social distancing-maatregel kunnen de werken nog niet op volle snelheid starten, maar in de mate van het mogelijke wordt er doorgewerkt.


https://www.hln.be/in-de-buurt/geel/werken-aan-fietsostrade-hervatten~a69ce74e/
https://www.facebook.com/AntwerpenFietsprovincie/photos/a.319508914771900/3127396900649740/?type=3&theater


Aanleg van fietsostrade maakt doorstart
Gazet van Antwerpen/Kempen,
vrijdag 10 april 2020, blz. 18

De werkzaamheden werden bij de eerste coronamaatregelen enkele weken geleden al stilgelegd, maar nu zijn de arbeiders weer aan het werk gegaan voor de aanleg van de nieuwe fietsostrade Herentals-Balen. De ploegen zijn weer volop bezig met het leggen van de fietsstrook tussen de Heistraat in Geel en de Merelstraat in Mol. “Momenteel zijn kranen bezig met het afgraven van grond in het Molse gedeelte”, klinkt het. “Door de hevige regenval in februari stond een deel van de werf tussen Heistraat en de grens met Mol een tijd onder water. Zodra deze zone voldoende droog is, wordt ook daar verder gewerkt.” Dat kan nog niet op volle kracht en snelheid, wegens de regels rond social distancing.

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L015 Herentals - Balen (L15) ('fiets-o-strade' 7 - 'fiets-o-strade van de Kempen') Fietsnelweg F105 - Page 3 Empty Fietsbrug over Kleine Nete [Herentals - Olen]

Message  eeuwige reiziger Sam 16 Mai 2020 - 17:45

Kleine Nete

Voor de plaatsing van de brug werden vrijdagnacht eerst de drie brugdelen aangevoerd. Die werden dan vanaf zaterdagochtend gemonteerd. Over enkele maanden staat de volgende fase van de fietsostrade op het programma. “De aannemer start in het voorjaar 2020 met de bouw van de brug over de Kleine Nete. Deze fietsbrug ligt tussen de fietstunnel aan Koulaak en de fietsbrug over de Sint-Jobsstraat. Zodra de fietsbrug over de Kleine Nete gerealiseerd is, starten de werken voor de aanleg van de fietsweg tussen Koulaak in Herentals en Doffen in Olen”, besluit gedeputeerde Luk Lemmens.


Fietsostrade krijgt extra bruggen over Kleine Nete
06/05/2020

Om de fietsostrade tussen de nieuwe fietsbruggen over de Sint-Jobstraat en het Kempens Kanaal tot het station in Herentals aan te leggen, plaatst de provincie Antwerpen twee extra bruggen over de Kleine Nete.

Tussen Herentals en Olen kruist het treinspoor twee keer de Kleine Nete: de eerste keer achter het AZ Herentals, de tweede keer in de buurt van de Sint-Jobstraat en natuurgebied het Olens Broek. Op beide plaatsen legt een aannemer in opdracht van de provincie Antwerpen nieuwe fietsbruggen aan voor de fietsostrade F105 Herentals-Balen. Het gaat om redelijk eenvoudige constructies die op de verstevigde oevers steunen.

Dat betekent dat wandelaars die over de Neteoevers kuieren tijdelijk niet door zullen kunnen. Vooral in de buurt van de Sint-Jobstraat kan dat hinderlijk zijn, omdat de route in het Olense natuurgebied langs de Kleine Nete loopt. Onder de bestaande spoorbrug over de rivier werd zeven jaar geleden een speciale voetgangersbrug gemonteerd. De fietsbrug komt aan westelijke zijde van de spoorbrug te liggen. Aannemer Iemants zou de constructie er pas begin juni aanleggen, maar de omleiding geldt nu al vanwege de voorbereidende werkzaamheden


https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20200506_04948540

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L015 Herentals - Balen (L15) ('fiets-o-strade' 7 - 'fiets-o-strade van de Kempen') Fietsnelweg F105 - Page 3 Empty Re: Fietsbrug over Kleine Nete [Herentals - Olen]

Message  eeuwige reiziger Sam 13 Juin 2020 - 6:43

Fietsbrug over Kleine Nete in Herentals geplaatst
12 juni 2020

L015 Herentals - Balen (L15) ('fiets-o-strade' 7 - 'fiets-o-strade van de Kempen') Fietsnelweg F105 - Page 3 763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0

HERENTALS - Met de plaatsing van de fietsbrug over de Kleine Nete in Herentals komt de provincie Antwerpen weer een stap dichter bij de aanleg van de fietsostrade tussen Herentals en Balen. De fietsbrug was het laatste puzzelstukje om de fietsostrade tussen de Rozenstraat in Herentals en de fietsbrug over het Kempisch Kanaal met elkaar te kunnen verbinden.

De fietsostrade tussen Herentals en Balen telt in totaal negen fietsbruggen en twee fietstunnels, waarvan er vijf fietsbruggen en één fietstunnel in Herentals gelegen zijn. “De fietsbrug over het kanaal Bocholt-Herentals plaatste de provincie Antwerpen in juli vorig jaar. Een maand later werd de fietstunnel aan Koulaak gerealiseerd. Om die twee met elkaar te verbinden, was er nog een brug over de Kleine Nete nodig”, aldus gedeputeerde voor Mobiliteit Luk Lemmens (N-VA).
Amberkleurige verlichting

De fietsbrug over de Kleine Nete is 24 meter lang en 5,5 meter breed. In de leuning van de fietsbrug werd verlichting voorzien. “Deze fietsbrug ligt in het natuurgebied Olens Broek. Wegens de vleermuizen en andere nachtdieren in dit natuurgebied kozen we ervoor om te werken met amberkleurige verlichting. Die kleur van verlichting werkt minder verstorend voor de vleermuizen maar biedt nog steeds voldoende verlichting voor de fietsers”, vervolgt Lemmens.
Subsidies

De kostprijs van de fietsbrug bedraagt 342.725 euro. De provincie Antwerpen deed voor de aanleg van de fietsbrug beroep op het Fietsfonds en ontvangt zo 50% subsidies van de Vlaamse overheid.

Nu de fietsbrug gelegd is, kan aannemer Colas in de loop van de maand september of oktober starten met de aanleg van de fietsostrade tussen de Rozenstraat in Herentals en de fietsbrug over het Kempisch Kanaal. Die werken duren tot medio 2021.

https://www.hln.be/in-de-buurt/herentals/fietsbrug-over-kleine-nete-in-herentals-geplaatst~a560ef3e/


L015 Herentals - Balen (L15) ('fiets-o-strade' 7 - 'fiets-o-strade van de Kempen') Fietsnelweg F105 - Page 3 49998382792_70fdf442ea_z

https://nnieuws.be/artikel/fietsbrug-over-kleine-nete-herentals-geplaatst

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L015 Herentals - Balen (L15) ('fiets-o-strade' 7 - 'fiets-o-strade van de Kempen') Fietsnelweg F105 - Page 3 Empty Re: L015 Herentals - Balen (L15) ('fiets-o-strade' 7 - 'fiets-o-strade van de Kempen') Fietsnelweg F105

Message  joverwimp Sam 13 Juin 2020 - 21:07

Een kaartje bijvoegen: dat zou meer mogen gebeuren. Anders is het meestal chinees voor een buitenstaander.
Dit kaartje toont dan weer aan dat je er in de praktijk weinig aan hebt: er zijn teeel missing links.
joverwimp
joverwimp

Messages : 3047
Date d'inscription : 18/07/2009
Age : 77
Localisation : Asse

Revenir en haut Aller en bas

L015 Herentals - Balen (L15) ('fiets-o-strade' 7 - 'fiets-o-strade van de Kempen') Fietsnelweg F105 - Page 3 Empty Re: L015 Herentals - Balen (L15) ('fiets-o-strade' 7 - 'fiets-o-strade van de Kempen') Fietsnelweg F105

Message  eeuwige reiziger Dim 14 Juin 2020 - 14:25

joverwimp a écrit:Een kaartje bijvoegen: dat zou meer mogen gebeuren. Anders is het meestal chinees voor een buitenstaander.
Dit kaartje toont dan weer aan dat je er in de praktijk weinig aan hebt: er zijn teveel missing links.

Ongetwijfeld, maar het zijn nu eenmaal allemaal noodzakelijke stappen om tot een werkbaar geheel te komen. Dit is trouwens een fietssnelweg waar zo goed als alles moet aangelegd worden. Ik heb de indruk dat de provincie Antwerpen ervoor gekozen heeft om eerst alle kunstwerken uit te bouwen om daarna de eigenlijk fietssnelweg aan te leggen.

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L015 Herentals - Balen (L15) ('fiets-o-strade' 7 - 'fiets-o-strade van de Kempen') Fietsnelweg F105 - Page 3 Empty Voorbereidende werken [Geel]

Message  eeuwige reiziger Sam 1 Aoû 2020 - 11:12

Spooroverwegen gaan dicht voor fietsostrade
Gazet van Antwerpen/Kempen,
dinsdag 28 juli 2020, blz. 20

Aannemer Colas voert in augustus werkzaamheden uit aan drie spoorwegovergangen in Geel in functie van de aanleg van de fietsostrade Herentals-Balen. Daarvoor moeten die overwegen tijdelijk afgesloten worden voor doorgaand verkeer. Van 5 augustus tot 4 september neemt de aannemer de spooroverwegen op de Retieseweg en Schalieschuurstraat onder handen. Voor de eerste werf geldt dan een omleiding via Galven en Katersberg of Rijn en Kievermont, voor de tweede via Eksterstraat, Raafstraat en Voort. Een derde grote werf vindt van 17 tot 28 augustus plaats op het belangrijke kruispuntje Dr. Van De Perrestraat en Heistraat, aan het station van Geel. De weg is er afgesloten voor verkeer, de omleiding loopt langs Rozendaal, Logen en Retieseweg.

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L015 Herentals - Balen (L15) ('fiets-o-strade' 7 - 'fiets-o-strade van de Kempen') Fietsnelweg F105 - Page 3 Empty Re: Aanpassing aansluiting [Geel]

Message  eeuwige reiziger Dim 9 Aoû 2020 - 10:20

Extra pad in berm naast spoor geeft veiligere aansluiting op Rauwelkoven
Fietsostrade krijgt dan toch tijdelijk verlengstuk
05/08/2020

L015 Herentals - Balen (L15) ('fiets-o-strade' 7 - 'fiets-o-strade van de Kempen') Fietsnelweg F105 - Page 3 1d97887e-d654-11ea-b9e2-213fd101c14e_web_translate_0_0__scale_0.19563802_0.19563802__


GEEL - Waar het afgewerkte deel van de fietsostrade Herentals-Balen uitmondt op Rauwelkoven in Geel zijn werkzaamheden voor een tijdelijke verlenging gestart. Die moet de situatie er veiliger maken.

Fietsers zijn het erover eens dat het nieuwe deel van de fietsostrade tussen Olen en Geel een aanwinst is, maar ook over het feit dat het punt waar het pad eindigt op de rijbaan van Rauwelkoven in feite voor levensgevaarlijke situaties zorgt. Die aantakking ligt meteen achter een scherpe bocht, zodat automobilisten die onder het viaduct van de ringlaan doorrijden uit het niets soms fietsers voor hun neus zien opduiken.

Eerdere oplossingen zoals een fel groen oversteekvlak op de rijweg of een kortstondige opstelling met jerseybakken hadden niet het verhoopte resultaat. In de plannen wordt de fietsostrade sowieso naast de spoorlijn doorgetrokken, maar eerst moet daar nieuwe riolering worden aangelegd. Dat kan nog jaren duren. Toch is het stadsbestuur nu begonnen met de aanleg van een bijkomend fietspad in de berm tussen Rauwelkoven en de spoorweg. Nochtans had het stadsbestuur die aanpak eerder als te duur weggewimpeld

“We hadden gehoopt de situatie er op een andere manier veiliger te kunnen maken, maar een oplossing via aangepaste signalisatie bleek geen succes”, zegt schepen van Openbare Werken Ben Van Looveren (CD&V). “Daarom hebben we in het college beslist toch een verlengstuk van zowat honderd meter aan te leggen. Op die manier komen de fietsers op een overzichtelijker punt de rijweg op. Het gaat om een tijdelijke oplossing tot er over een jaar of twee een volwaardig nieuw fietspad komt.”

Na het graafwerk is ook al de fundering aangebracht. Ten laatste tegen 1 september moet het met asfalt afgewerkt zijn.


https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20200804_95277423


Tijdelijke oplossing moet veilige overgang tussen fietsostrade en Rauwelkoven garanderen
7 augustus 2020

L015 Herentals - Balen (L15) ('fiets-o-strade' 7 - 'fiets-o-strade van de Kempen') Fietsnelweg F105 - Page 3 763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0

GEEL - Een aannemer is gestart met de aanleg van een geasfalteerd fietspad voor de verbinding van de fietsostrade met Rauwelkoven. Het verlengde fietspad is een tijdelijke oplossing tot de definitieve vernieuwing van het wegdek en de rioleringswerken in Rauwelkoven en Groenstraat van start gaan. Eind augustus kunnen fietsers het nieuwe verbindingsstuk in gebruik nemen.

Fietsers die van de fietsostrade komen en Rauwelkoven inrijden, hebben vaak niet genoeg zicht op de weg en dat leidt tot gevaarlijke verkeerssituaties. Voor gemotoriseerd verkeer vanuit Larum is het ook vaak schrikken als er plots een fietser opduikt. “In de loop van augustus trekken we het fietspad van de fietsostrade zo’n 100 meter door langs de spoorwegbedding  via de berm”, klinkt het bij de stad. “Zo kunnen fietsers veiliger invoegen op de rijbaan richting Groenstraat. Rauwelkoven blijft nog wel steeds een voorrangsweg, waardoor fietsers die uit de fietsostrade komen voorrang moeten verlenen.”
Heraanleg

Over twee jaar staan er openbare werken op de planning voor Rauwelkoven en Groenstraat tussen Groenhuis en R14. Zo komt er vernieuwde rijweg, een gescheiden rioleringsstelsel, een stoep en een fietspad. Bij deze heraanleg komt er een definitieve oplossing voor de verbinding met de fietsostrade.

https://www.hln.be/in-de-buurt/geel/tijdelijke-oplossing-moet-veilige-overgang-tussen-fietsostrade-en-rauwelkoven-garanderen~a2286cf6/


Eerder:
https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20200621_04997079
https://www.hln.be/in-de-buurt/geel/stad-gaat-aansluiting-van-fietsostrade-op-rauwelkoven-veiliger-maken-voor-fietsers~a7409f67/

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L015 Herentals - Balen (L15) ('fiets-o-strade' 7 - 'fiets-o-strade van de Kempen') Fietsnelweg F105 - Page 3 Empty Re: Fietsbrug over Kleine Nete [Herentals - Olen]

Message  eeuwige reiziger Ven 9 Oct 2020 - 16:34

Fietsostrade krijgt extra bruggen over Kleine Nete
9/10/2020

L015 Herentals - Balen (L15) ('fiets-o-strade' 7 - 'fiets-o-strade van de Kempen') Fietsnelweg F105 - Page 3 Https%3A%2F%2Fstatic.gva.be%2FAssets%2FImages_Upload%2F2020%2F10%2F09%2F49d07b80-0a2a-11eb-86ae-a1286fe97c58

HERENTALS - Met enorme kranen is vrijdag gestart met het aanleggen van een nieuwe fietsbrug over de Kleine Nete voor de fietsostrade F105 Herentals-Balen. Die komt achter het arboretum van Le Paige te liggen.

Tussen Herentals en Olen kruist het treinspoor twee keer de Kleine Nete: in de buurt van de Sint-Jobstraat, waar deze zomer al een fietsbrug is neergelegd, en achter het Algemeen Ziekenhuis Herentals en het arboretum van kasteel Le Paige. Voor die laatste site brachten gigantische vrachtwagens vrijdag de onderdelen naar de strook tussen de spoorlijn en tuincentrum Aveve op de Poederleeseweg. Daarop begonnen arbeiders met de stukken in elkaar te zetten en ze op de juiste plaats neer te leggen. Het gaat om redelijk eenvoudige constructies die gewoon op de verstevigde oevers steunen. Op het grondgebied van Herentals legt de provincie Antwerpen ten behoeve van de fietsostrade een fietstunnel en liefst vijf fietsbruggen aan. Nu ontbreekt enkel nog de fietsbrug over ’t Vlietje, in de omgeving van de volkstuintjes.  

https://www.gva.be/cnt/dmf20201009_94793119
https://www.facebook.com/fietssnelwegen/posts/2610010772547065


Fietsbrug over Kleine Nete in Herentals geplaatst
9 oktober 2020

L015 Herentals - Balen (L15) ('fiets-o-strade' 7 - 'fiets-o-strade van de Kempen') Fietsnelweg F105 - Page 3 763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0

HERENTALS - Vrijdag plaatste de provincie Antwerpen de fietsbrug over de Kleine Nete in Herentals in het kader van de aanleg van fietsostrade Herentals-Balen. Het gaat om de voorlaatste fietsbrug op het grondgebied van Herentals, later volgt nog de realisatie van de fietsbrug over ’t Vlietje.

De aanleg van de fietsostrade gaat in Herentals gepaard met de nodige infrastructuurwerken. Na de fietstunnel aan Koulaak en de fietsbruggen over het Kempisch Kanaal, in de Sint-Jobsstraat en over de Kleine Nete ter hoogte van het Olens Broek plaatste de provincie Antwerpen vrijdag een fietsbrug van 36 meter lang over de Kleine Nete ter hoogte van Aveve. Dit najaar volgt nog de laatste fietsbrug over ’t Vlietje.
Investering van 500.000 euro

De stalen constructie werd in een atelier gemaakt en nadien getransporteerd naar de juiste locatie. Nadien werd de fietsbrug in één geheel omhoog gehesen en op de juiste plaats gelegd. In de leuning van de fietsbrug is verlichting voorzien.

“De kostprijs van deze fietsbrug bedraagt 514.577 euro. De provincie Antwerpen doet voor de aanleg van deze fietsbrug onder meer beroep op het Fietsfonds en ontvangt zo 50 procent subsidie van de Vlaamse overheid”, aldus Luk Lemmens (N-VA), gedeputeerde voor Mobiliteit.

https://www.hln.be/in-de-buurt/herentals/fietsbrug-over-kleine-nete-in-herentals-geplaatst~a5405562/

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L015 Herentals - Balen (L15) ('fiets-o-strade' 7 - 'fiets-o-strade van de Kempen') Fietsnelweg F105 - Page 3 Empty Verlichting fietsostrade hangt op halfzeven

Message  velo-ravel.net Mer 18 Nov 2020 - 5:26

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20201117_95535154


De provincie Antwerpen stelde afgelopen weekend het nieuw aangelegde deel van de fietsostrade F105 tussen de Heistraat in Geel en Merelstraat in Mol open voor het fietsverkeer.

Tweewielrijders die de comfortabele strook al uitprobeerden, merkten op dat nogal wat van de fonkelnieuwe verlichtingspalen nogal fel overhellen naar de grachtkant. “De grachten voldoen er niet aan het ontwerp, waardoor de verlichtingspalen wegzakken”, klinkt het als verklaring bij de provincie. “Door eventuele regenperiodes die eraan komen en gras dat moeilijker kiemt, heeft het momenteel geen zin om de grachten te herstellen. Deze werken worden in het voorjaar van 2021 uitgevoerd.”
velo-ravel.net
velo-ravel.net

Messages : 7639
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

L015 Herentals - Balen (L15) ('fiets-o-strade' 7 - 'fiets-o-strade van de Kempen') Fietsnelweg F105 - Page 3 Empty Fietsostrade krijgt nu ook echt fietspad

Message  velo-ravel.net Mer 18 Nov 2020 - 5:40

https://nnieuws.be/artikel/fietsostrade-krijgt-nu-ook-echt-fietspad


Voor de fietsostrade F105 Herentals-Balen zijn in Herentals verschillende fietsbruggen en een tunnel aangebracht, maar tot nu toe ontbreekt het feitelijke fietspad tussen deze constructies en het station.

Maandag 16 november gaat de aannemer van start met de aanleg van de fietsverbinding naast het spoor tussen de Rozenstraat en de fietsbrug over het kanaal Herentals-Bocholt.

In Koulaak, de Leliestraat, de Rozenstraat en mogelijk de Sint-Jobsstraat kan er beperkte hinder zijn tijdens de aanvoer van materiaal.

De straten worden niet afgesloten, maar er zal wel wat werfverkeer passeren. Intussen blijft verderop 't Vlietje tot 30 november onderbroken door de aanleg van de fietsbrug.
velo-ravel.net
velo-ravel.net

Messages : 7639
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

L015 Herentals - Balen (L15) ('fiets-o-strade' 7 - 'fiets-o-strade van de Kempen') Fietsnelweg F105 - Page 3 Empty Fietsostrade geopend tussen Geel en Mol

Message  velo-ravel.net Mer 18 Nov 2020 - 5:45

https://www.hetnieuwsvandaag.be/nl/article/35638


GEEL/MOL - Tussen Geel en Mol werd de nieuwe fietsostrade officieel geopend. Het gaat om een pad van 5 kilometer dat nu gerealiseerd werd dat het woon- werkverkeer moet bevorderen.

Het is een onderdeel van de grote F105 fietsostrade die van Herentals naar Balen loopt en 36 kilometer lang zal zijn. Bij de opening van eerdere stukken van de fietsostrade werden al meteen duizenden gebruikers genoteerd
velo-ravel.net
velo-ravel.net

Messages : 7639
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

L015 Herentals - Balen (L15) ('fiets-o-strade' 7 - 'fiets-o-strade van de Kempen') Fietsnelweg F105 - Page 3 Empty Nieuw deel fietsostrade tussen Geel en Mol klaar voor gebruik

Message  velo-ravel.net Mer 18 Nov 2020 - 5:48

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20201114_95386652


De werfhekken op het deel van de fietsostrade F105 tussen de Heistraat in Geel en de Merelstraat in Mol zijn sinds vrijdag verwijderd. Daarmee is de verbinding Herentals-Balen weer met 5 kilometer gegroeid.
De provincie Antwerpen begon vorig jaar met de aanleg van het nieuwe comfortabele fietspad tussen Geel en Mol toen het voorgaande deel tussen de Langstraat in Olen en Rauwelkoven in Geel nog in de afwerkingsfase ..

Niet volledig artikel
velo-ravel.net
velo-ravel.net

Messages : 7639
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

L015 Herentals - Balen (L15) ('fiets-o-strade' 7 - 'fiets-o-strade van de Kempen') Fietsnelweg F105 - Page 3 Empty Stuk fietsostrade Heistraat Geel en Merelstraat Mol is klaar

Message  velo-ravel.net Mer 18 Nov 2020 - 5:50

https://geelfm.be/nieuws/2020/11/stuk-fietsostrade-heistraat-geel-en-merelstraat-mol-is-klaar/


De fietsostrade tussen de Heistraat in Geel en Merelstraat in Mol is klaar voor gebruik. Alweer 5 kilometer gerealiseerd van de totale 36 kilometer lange fietsostrade tussen Herentals en Balen. Op het grondgebied van Geel moeten hierna nog twee delen afgewerkt worden. In oktober vorig jaar startte de provincie met de aanleg van de fietsweg tussen Heistraat in Geel en Merelstraat in Mol. Hiermee komt de teller op 8 gerealiseerde kilometer van de in totaal 36 kilometer te staan.

Om bermongevallen te voorkomen, bracht men een randmarkering aan. De fietsers voelen niet alleen de rand omdat ze hobbelig is, ze zien ze ook omdat de markering reflecteert in de schemer of duisternis. Ook op dit nieuwe stuk fiets je over een 3,5 meter brede en verlichte fietsweg.

De Geelse schepen van mobiliteit Marlon Pareijn zegt dat dit gedeelte een enorme meerwaarde is voor de mensen die elke dag met de fiets pendelen tussen Geel en Mol. Bijkomend extra pluspunt is de nieuwe trage weg tussen de fietsostrade en het speelbos in ’t Engels kamp. Momenteel wordt in het centrum van Geel hard doorgewerkt aan de fietsverbinding tussen Heistraat en Technische Schoolstraat. In een laatste fase wordt het deel tussen Rauwelkoven en Technische Schoolstraat aangepakt.

Het eerste afgewerkte deel van de fietsostrade is een succes. Van midden juli tot midden oktober maakten ruim 69.000 fietsers er gebruik van. Op weekdagen fietsen er in Geel aan de fietstunnel ter hoogte van Rauwelkoven gemiddeld 792 fietsers en in het weekend gemiddeld 635 fietsers. De topdag momenteel daar was 22 september. Toen telden men er 1.397 fietsers, aldus provinciaal gedeputeerde voor Mobiliteit Luk Lemmens.
velo-ravel.net
velo-ravel.net

Messages : 7639
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

L015 Herentals - Balen (L15) ('fiets-o-strade' 7 - 'fiets-o-strade van de Kempen') Fietsnelweg F105 - Page 3 Empty Provincie Antwerpen legt laatste fietsbrug op grondgebied Herentals voor fietsostrade F105 Herentals-Balen

Message  velo-ravel.net Dim 6 Déc 2020 - 12:05

https://www.provincieantwerpen.be/aanbod/drem/dienst-mobiliteit/fietsbeleid/fietsostrades/f105/nieuws-fietsostrade-herentals-balen.masterdetail.html/p_detail_url/nl/drem/dienst-mobiliteit/nieuws/fietsbeleid/20201204_fietsbrugtvlietje.html

Provincie Antwerpen legt laatste fietsbrug op grondgebied Herentals voor fietsostrade F105 Herentals-Balen

04.12.2020
Eens de fietsostrade F105 Herentals-Balen klaar is, fiets je op grondgebied Herentals over maar liefst vijf fietsbruggen en één fietstunnel. De laatste fietsbrug ligt nu ook op z’n plaats: een fietsbrug van 7 meter lang over ’t Vlietje in Herentals.

L015 Herentals - Balen (L15) ('fiets-o-strade' 7 - 'fiets-o-strade van de Kempen') Fietsnelweg F105 - Page 3 1607252569225

Om de fietsostrade F105 Herentals-Balen op grondgebied Herentals te kunnen realiseren, moest provincie Antwerpen vijf fietsbruggen en één fietstunnel bouwen. De provincie Antwerpen startte met de bouw van de fietstunnel aan Koulaak. Nadien volgde het hijsen van de fietsbrug over het kanaal Bocholt-Herentals waarbij de brugdelen per boot toekwamen. Vervolgens plaatste aannemer Mols-Iemants ook de fietsbrug over de Sint-Jobsstraat, de twee fietsbruggen over de Kleine Nete en nu die over ’t Vlietje.

De fietsbrug over ’t Vlietje is met een lengte van 7 meter de kortste fietsbrug in het rijtje. Hoewel het een korte fietsbrug is, heeft deze toch ook een breedte van 5 meter. De provincie Antwerpen voorziet, net als bij de andere fietsbruggen, verlichting in de leuning. Er komt ook verlichting onderaan de fietsbrug om zo de openbare weg te verlichten.

De kostprijs van deze fietsbrug bedraagt 191 171 euro, excl BTW. Voor alle bruggen gaat het over een investering van 4 199 802 euro (excl BTW) en daar komt dan nog 1 160 092 euro (excl BTW) bij voor de fietstunnel aan Koulaak.

L015 Herentals - Balen (L15) ('fiets-o-strade' 7 - 'fiets-o-strade van de Kempen') Fietsnelweg F105 - Page 3 1607252569246

Aanleg fietsostrade
Nu de fietstunnel en alle fietsbruggen op z’n plaats liggen, kan de aanleg van de fietsweg zelf van start gaan. Aannemer Colas is volop bezig met de voorbereidende werken tussen de Olympiadelaan en de Poederleeseweg in Herentals en zal hij grond aanvoeren waarop later de fietsostrade wordt aangelegd. Verder start ook de aanleg van de fietsweg tussen de Rozenstraat en de fietsbrug kanaal Bocholt-Herentals. Door de aanleg van deze fietsweg verbindt provincie Antwerpen de fietstunnel aan Koulaak, de fietsbrug over de Kleine Nete met de fietsbrug over het kanaal Bocholt-Herentals.

L015 Herentals - Balen (L15) ('fiets-o-strade' 7 - 'fiets-o-strade van de Kempen') Fietsnelweg F105 - Page 3 1607252569266

https://www.rtv.be/artikels/bruggen-en-tunnel-fietsostrade-zijn-afgewerkt-a91350

https://antwerpen.n-va.be/nieuws/provincie-antwerpen-legt-laatste-fietsbrug-op-grondgebied-herentals-voor-fietsostrade-f105
velo-ravel.net
velo-ravel.net

Messages : 7639
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

L015 Herentals - Balen (L15) ('fiets-o-strade' 7 - 'fiets-o-strade van de Kempen') Fietsnelweg F105 - Page 3 Empty Re: L015 Herentals - Balen (L15) ('fiets-o-strade' 7 - 'fiets-o-strade van de Kempen') Fietsnelweg F105

Message  velo-ravel.net Dim 1 Aoû 2021 - 6:30

Page Facebook "Antwerpen fietsprovincie"


Tussen Kievermont in Stad Geel en Merelstraat in Gemeente Mol starten op 3 augustus 2021 werken aan de fietsostrade F105 Herentals-Balen. 🚧 🚧

Aannemer Colas herstelt er de grachten. Dit betekent dat er geen fietsverkeer is toegelaten tussen 3 en 20 augustus 2021.

‼‼ Er is tijdens deze werken een omleidding voorzien voor de fietsers

L015 Herentals - Balen (L15) ('fiets-o-strade' 7 - 'fiets-o-strade van de Kempen') Fietsnelweg F105 - Page 3 227874027_4509110685811681_4922956661859118338_n.jpg?_nc_cat=110&ccb=1-3&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=pg5tV3z305IAX-Gpoib&_nc_ht=scontent.fbru4-1
velo-ravel.net
velo-ravel.net

Messages : 7639
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

L015 Herentals - Balen (L15) ('fiets-o-strade' 7 - 'fiets-o-strade van de Kempen') Fietsnelweg F105 - Page 3 Empty Re: L015 Herentals - Balen (L15) ('fiets-o-strade' 7 - 'fiets-o-strade van de Kempen') Fietsnelweg F105

Message  joverwimp Ven 27 Aoû 2021 - 9:20

Er is nog werk aan de winkel maar tussen het station van Olen en Geel kan je vlot fietsen

L015 Herentals - Balen (L15) ('fiets-o-strade' 7 - 'fiets-o-strade van de Kempen') Fietsnelweg F105 - Page 3 Olen_r10

richting Herentals is nog niet klaar

L015 Herentals - Balen (L15) ('fiets-o-strade' 7 - 'fiets-o-strade van de Kempen') Fietsnelweg F105 - Page 3 Olen_s10
joverwimp
joverwimp

Messages : 3047
Date d'inscription : 18/07/2009
Age : 77
Localisation : Asse

Admin aime ce message

Revenir en haut Aller en bas

Page 3 sur 3 Précédent  1, 2, 3

Revenir en haut

- Sujets similaires

 
Permission de ce forum:
Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum